- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 318
Parit pizzat Oonilla, nduja chorizo, basilikalla ja iliman
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2025 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Näyttää ihan kahvilautasen kokoisilta pizzoilta![]()
Hyvä hinta pöydälle! Itse aloin nuukailemaan, hain Ikeasta parit saarekkeen rungot ja Torista kympillä pöytätason. Kunnon öljyt pintaan niin hienosti kestää pihalla. Tämmönen siitä tuli.Oonin omassa verkkokaupassa on summer flash sale, eli jonkinlainen kesänaloitus alennusmyynti, jolloin tuotteiden listahinnoista saa -20%. Lisäksi yli 90euron ostoksille saa ilmaiset toimituskulut. Päädyin tilaamaan Large-pöydän hintaan 199e ja siihen tarvikelaatikon hintaan 39,90e ja bambuisen 12" pitsalapion hintaan 23,99e.
Itse uuneja saa esim. Gigantista Oonin verkkokauppaa halvemmalla, mutta pöydän halvin hinta suomessa on hinta.fi palvelun mukaan 239e.
On mulla kotona vanha kunnon Pronto mikä pelittää hyvin, mutta mökillä kuuluu säätää ulkona kikkaillen ruokansa. Eihän se muuten mikään kesä olisi.Olisitte ostaneet puuilosta vaan sen 50e sähköpizzauunin kun oli tarjouksessa, ei tarvii sätätä ulkona ja lämmöt menee 400c suht nopeesti, eikä halkeile kivet…
Itsellä ennestään pizza pronto uuni ja tilasin ton koska näyttäis olevan muuten sama laite mut lisäksi ikkuna ja ajastin niin vähän turvallisempi ku kännissä vääntää pizzoja.
![IMG_20220602_172132[1].jpg IMG_20220602_172132[1].jpg](https://bbs.io-tech.fi/data/attachments/869/869979-82da302cffd81243e90c0bcef7bbd7ee.jpg?hash=gtowLP_YEk)
Onhan se Pronto ihan hyvä laite, jos haluaa pitsankaltaista tuotetta, jossa reunat ei saa väriä, mutta täytteet keskellä kiehuu tunnistamattomaksi mössöksi. Lautasantennin muotoinen kansi on typerin idea ikinä, koska lautasantennien tarkoitus on ainoastaan peilata kaikki säteily keskelle, tässä tapauksessa lämpösäteily. Ostin oman Prontoni 2006 ja onhan tuolla aika monet ajot tullut jo ajettua, mutta nykyään vaan kaipaa vähän parempaa. Ja se orgaanisen polttoaineen aromi tekee myös paljon, mikä näistä sähkövehkeistä jää puuttumaan.Olisitte ostaneet puuilosta vaan sen 50e sähköpizzauunin kun oli tarjouksessa, ei tarvii sätätä ulkona ja lämmöt menee 400c suht nopeesti, eikä halkeile kivet…
Itsellä ennestään pizza pronto uuni ja tilasin ton koska näyttäis olevan muuten sama laite mut lisäksi ikkuna ja ajastin niin vähän turvallisempi ku kännissä vääntää pizzoja.
Mitä ihmettä sä selität.Onhan se Pronto ihan hyvä laite, jos haluaa pitsankaltaista tuotetta, jossa reunat ei saa väriä, mutta täytteet keskellä kiehuu tunnistamattomaksi mössöksi. Lautasantennin muotoinen kansi on typerin idea ikinä, koska lautasantennien tarkoitus on ainoastaan peilata kaikki säteily keskelle, tässä tapauksessa lämpösäteily. Ostin oman Prontoni 2006 ja onhan tuolla aika monet ajot tullut jo ajettua, mutta nykyään vaan kaipaa vähän parempaa. Ja se orgaanisen polttoaineen aromi tekee myös paljon, mikä näistä sähkövehkeistä jää puuttumaan.
Pakastelätyille ja muiden pakasteiden kypsentämiseen (kuten cheddartäytetyt jalapenopoppersit) Pronto toimii usein ihan hyvin, mutta sitä huolella hiottua ja jääkaapissa päiviä kohotettua taikinaa, jonka päälle on huolella valittu laadukkaat täytteet en siihen vehkeeseen mielelläni laita, kun ne menee lähinnä hukkaan. Paljon tasaisemmin paistuvaan lopputulokseen pääsee kiven kanssa lieden uunissa ilman, että juusto, tomaattipyre ja täytteet ovat kiehuneet keskeltä oranssiksi homogeeniseksi mössöksi jo viiden minuutin kohdalla, kun reunat ovat vielä kalpeaa kumia. Mutta joo, makuja on monia ja vetäähän jotkut niitä jalostajan roiskeläppiäkin mikron kautta kierrätettynä.
Joo saahan ne reunat vähän väriä, jos teet maksimissaan 20-senttisiä lättyjä. Mutta ei se kupolin lautasantennimainen muoto yläpuolella olevine vastuksineen tosiaan reunoille lämpöä paljoa levittele, enkä oikein usko, että sun Pronto on jotenkin poikkeuksellinen rakkine muihin Prontoihin verrattuna mitä tulee fysiikan lakeihin. Totuus on kuitenkin se, ettei tolla tehtyjä pizzoja voi edes verrata mihinkään Ooneilla ja vastaavilla tehtyihin, joissa lämpö tulee voimalla sivusta. Siksi ne pizzat tulee niillä minuutissa ja niitä joutuu aika vauhdilla kääntelemään. Pronto sen sijaan on vajaan 10 minuutin kiehutuspata ennemmin kuin kunnollinen pizzauuni, vaikka sitä miten huudattaisi täysillä.Mitä ihmettä sä selität.
Kyllä mulla reunat saa ihan kauniisti nätisti väriä ja täytteet ei todellakaan "kiehu" mössöksi.
Mulla menee tasan 3min20sec tolla että tulee nätisti reunoilta ja pohjasta ruskettunut ja rapsakka pizza.Joo saahan ne reunat vähän väriä, jos teet maksimissaan 20-senttisiä lättyjä. Mutta ei se kupolin lautasantennimainen muoto tosiaan reunoille lämpöä paljoa levittele, enkä oikein usko, että sun Pronto on jotenkin poikkeuksellinen rakkine muihin Prontoihin verrattuna mitä tulee fysiikan lakeihin. Totuus on kuitenkin se, ettei tolla tehtyjä pizzoja voi edes verrata mihinkään Ooneilla ja vastaavilla tehtyihin, joissa lämpö tulee voimalla sivusta. Siksi ne pizzat tulee niillä minuutissa ja niitä joutuu aika vauhdilla kääntelemään. Pronto sen sijaan on vajaan 10 minuutin kiehutuspata ennemmin kuin kunnollinen pizzauuni, vaikka sitä miten huudattaisi täysillä.
Joo en tee kuten kirja käskee vaan lämmitän sen aina 2,5/3:een, eli niin kuumaksi kun pystyy kuitenkin sillä varalla, että termari pitää vastuksen päällä koko pizzanpaiston ajan. Alle viidessä minuutissa ei saa kyllä just mitään väriä reunaan asti pienemmälläkään pizzalla. Jos jotain saa, niin ihan reunan yläosaan. Pohja ei tosiaan ole mikään ongelma. Ongelma on se, että lämpö tulee suoraan ylhäältä ja että se kupoli vielä keskittää sen. Jos jotain metukka-jauhelihalättyjä vaan tekee, niin eihän se niin paljoa häiritse, mutta jos jotain vähän arvokkaampia ja herkempiä täytteitä alkaa laittamaan, kuten vaikka rapuja tai lohta, niin alkaa jo pänniä.Mulla menee tasan 3min20sec tolla että tulee nätisti reunoilta ja pohjasta ruskettunut ja rapsakka pizza.
Joo ei sillä mitään ihan 30cm pizzaa tehdä, mutta yli 20cm kyllä.
Ehkä et ole päässyt sinuiksi lämpöjen kanssa...
Jos tekee niinkuin ohjekirja neuvoo niin taatusti menee vituiksi, nyrkkisääntö on ettei lämmitä sitä täysille ennen kun sinne pizzan lämää...
Ihan rehellisesti sulla on laite viallinen jos et alle 5min saa kypsää ja reunoihin väriä.Joo en tee kuten kirja käskee vaan lämmitän sen aina 2,5/3:een, eli niin kuumaksi kun pystyy kuitenkin sillä varalla, että termari pitää vastuksen päällä koko pizzanpaiston ajan. Alle viidessä minuutissa ei saa kyllä just mitään väriä reunaan asti pienemmälläkään pizzalla. Jos jotain saa, niin ihan reunan yläosaan. Pohja ei tosiaan ole mikään ongelma. Ongelma on se, että lämpö tulee suoraan ylhäältä ja että se kupoli vielä keskittää sen. Jos jotain metukka-jauhelihalättyjä vaan tekee, niin eihän se niin paljoa häiritse, mutta jos jotain vähän arvokkaampia ja herkempiä täytteitä alkaa laittamaan, kuten vaikka rapuja tai lohta, niin alkaa jo pänniä.
Koita oikeasti joskus jotain kunnollista orgaanisella käyvää pizzauunia niin huomaat kyllä, että ei olla nyt ihan saman asian kanssa tekemisissä ja ettei sitä 50 euron grillivastusta voi ihan verrata lopputuloksen kannalta noihin vehkeisiin, joista lämpö tulee sivulta ja pizza on minuutissa valmis. Se aika ja lämmön suunta vaan vaikuttaa niin paljon siihen mihin kuntoon ne täytteet jää.
3 min 20s, 5 min...potatos poteitous. Ei se nyt vaan silti ole täytteiden osalta sama kuin minuutissa valmistunut pizza. Mitähän jauhoja/taikinaa mahdat käyttää? Mulla ei tuossa ajassa saa valmiiksi kuin joitain pakasteallas-tyyppisiä valmispohjia.Ihan rehellisesti sulla on laite viallinen jos et alle 5min saa kypsää ja reunoihin väriä.
Mulla on lämmöt tasan kakkosella ja pizza on tasan 3min 20sec uunissa (niin että vastus käännetty kolmoselle), jos pitäisin 5min niin olisi sekä pohja että täytteet täysin palaneet.
Olen kyllä tehnyt useastikin esim lohipizzaa ja tulos on kyllä ollut aivan helvetin hyvä silläkin.
Käytän fazerin pakastettuja taikinapalloja.3 min 20s, 5 min...potatos poteitous. Ei se nyt vaan silti ole täytteiden osalta sama kuin minuutissa valmistunut pizza. Mitähän jauhoja/taikinaa mahdat käyttää? Mulla ei tuossa ajassa saa valmiiksi kuin joitain pakasteallas-tyyppisiä valmispohjia.
Omat kokemukset pizzan valmistuksesta kaasugrillistä viime kesältä, kivet halkeaa todella helposti, niitä meni parikin kappaletta. Eikä normi grilliä tahdo saada tarpeeksi kuumaksi, pohja palaa kun päälliset on vielä raakoja. Kokeilin kikkailla tekemällä korokkeen pizzakivelle lähemmäksi grillinkupua, mutta ei se oikein auttanut. Nyt harkinnassa tommonen halpa, 50€, kaasu grilliin laitettava uuni. Onkos ihmisillä noista kokemusta? Toimiiko, saako noiden avulla nostettua lämmöt tarpeeksi kuumaksi?

En ole tehnyt vähään aikaan omaa pizzataikinaa, koska Pirkka parhaat pizzataikinapalloista on tullut niin hyvää pizzaa.
Nyt käytin Fazer tuplanolla pizzajauhoja.
Saa tekeytyä pari yötä jääkaapissa.
![]()
Muistan, että täällä on joskus ollut puhetta Valion Karelia Fontal juustosta. Samaa juustoa tullut joskus itsekin ostettua ja raastettua pizzan päälle. Nyt sattui lähikaupassa käymisen lomassa silmiin pistämään Valion Mozzarella-Fontal juustomuru, jota en ole mielestä aikaisemmin nähnytkään. Onko kukaan tuota kokeillut?
Joskus tämän ohjeen tänne linkitin, mutten ole saanut aikaiseksi kokeilla. Kokemuksista kuulen mielelläni, kun oot tehnyt.Roomalaista peltipizzaa olisi tarkoitus lähteä ensimmäistä kertaa koittamaan.
Kohotus tiedossa, että vaatii sen 48-72h ja W340-370, mutta onko muita vinkkejä antaa?
Joskus tämän ohjeen tänne linkitin, mutten ole saanut aikaiseksi kokeilla. Kokemuksista kuulen mielelläni, kun oot tehnyt.
![]()
making pizza dough with gabriele bonci - Elizabeth Minchilli
It’s been a challenge to absorb all I learned last week in my Pizza class with Gabriele Bonci. You know that the previous week I took his bread class, and wrote about it here. (These classes were held at the incredibly cool new space Tricolore, which opened in November. It’s a bakery, cooking...www.elizabethminchilli.com



Kumpi parempi, eli kumpaan tarttuu vähemmän taikina kiinni, itse tehtyyn päältä hiottuun koivuvanerista tehtyyn pizzalapioon, taikka sit metalliseen rei-itettyyn?
Tätä Mustang Premium -pizzalapio, 30 cm 34,93 pohdin, mut jos toi ei sen parempi ole ku puinen ni jätän väliin.
Matkalla juhannuksen viettoon piti napata K-Raudan tarjouksesta tuollainen Cellon Piccolo 12 ja huomenna tarkoitus vääntää lättyjä sillä. Eilen tehtiin taikinapallot valmiiksi odottelemaan. Tänään täytyy vielä hakea paikalliselta tokmannilta jonkinlainen lapio. Vinkkejä pizzauunin käytön kanssa ensikertalaisille otetaan vastaan.
Kattava vastaus, kiitos. Aika lailla tiedossa olleita asioita pääosin, niin eiköhän me huomenna maistuvaa pizzaa saada. Tänään haettiin päällistarpeita ndujasta alkaen. Lämpömittaria ei ole niin sen suhteen täytyy nyt mennä fiilispohjalta, mutta oletus oli että noin 30min lämmitys alkuun ja sitten pizzaa sisään. Tänään haettiin lapio paikallisesta tokmannista, hyvää reiällistä ei ollut niin porattiin itse reikiä tuohon hommattuun (Pizzalapio Mustang, pitkä varsi)Jokainen uuni on erilainen ja kokemus opettaa. Lähtisin siitä, että töhötät täydellä teholla uunia sen 30min. ja oletuksena saavutat sillä +400'c kivelle. Jonkinlainen infra lämpömittari on tässä hommassa ehdoton. Lapiota ostaessa kannattaa panostaa sen verran, että löytyy reikiä jotta saat pienellä runkkaus liikkeellä ylimääräiset jauhot pois. Myös lapion taputtelu pöydän pintaan voi hoitaa tämän osan. Käytä valmiin taikinan käsittelyssä Semola tai Durum jauhoja. Nämä kestävät lämpöä, eivätkä pala sinne pitsan pohjaan. Palanut jauho on erittäin kitkerän makuista ja pilaa pitsan täysin. Kun laitat pitsan uuniin, pudota lämpötilaa. Kiven lämpötila paistaa kyllä pohjan, ja nyt huolehdit siitä ettei reunat pala. Paista pitsaa noin 20-30s. ja tee kääntö. Pitsaa käännät niin monta kertaa, että reuna kohonnut ja paistunut kauttaaltaan. Käännös tehdään pyöräyttämällä aina vastakkaiseen kulmaan jolloin paitotulos on tasaisempi lämmönjaon suhteen. Jos uunissa ei ole tarpeeksi tilaa sisällä kääntymään, vedät sen lapiolla ulos ja käännät sormineen. Muista myös hieman lämmittää lapiota ja heitä pieni jauhotus lapion kärkeen ja koko alalle ennen pohjaa. Ota valmiit pallot 2-3 tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön. Vaikutus taikinan käsittelyyn on valtava.

Ndujan kanssa kannattaa laittaa juoksevaa hunajaa. Jos Nduja itsessään ei ole vahvaa, niin vaikka purkki pepperonia kaveriksi. Nduja ja hunaja sopii kyllä hienosti yhteen. Meillä tällä hetkellä ehdoton ykkönen! Ps. Lapio on komia!Kattava vastaus, kiitos. Aika lailla tiedossa olleita asioita pääosin, niin eiköhän me huomenna maistuvaa pizzaa saada. Tänään haettiin päällistarpeita ndujasta alkaen. Lämpömittaria ei ole niin sen suhteen täytyy nyt mennä fiilispohjalta, mutta oletus oli että noin 30min lämmitys alkuun ja sitten pizzaa sisään. Tänään haettiin lapio paikallisesta tokmannista, hyvää reiällistä ei ollut niin porattiin itse reikiä tuohon hommattuun (Pizzalapio Mustang, pitkä varsi)
![]()


AAAARGGHHH!!! Pizza ja kaulin samassa yhteydessäOstin tollasen Oonin kun täältä bongasin verkkokaupan alennuksen. Täältä hyvillä vinkeillä (kiitokse niistä) k-kauppaan pizzakaveri -tuotteita hakemaan ja eikun kädet saveen. Ostin jotain Duran Duran jauhoja, Pirkka pizzapohjapalloja ja muut niiden tuotteet. Tomaattisosetta en löytänyt niiltä niin ostin Muttia. Käytännössä epäonnistuminen oli lähes mahdotonta näillä varustuksilla. Koko perhe odotti gourme pizzoja erittäin nälkäisinä. Uuden oman Pizzerian nimeä jo mietiskelin.
Pirkan pallot annoin sulaa pari tuntia. You tubesta pikaiset vinkit miten se pohja levitetään. Sehän näyttää helpolta. Vähän jauhoja ja käsillä vähän pyöritetään. Itsevarmuutta hehkuen eikun Ooni tulille ja tuumasta toimeen pohjien kanssa.
Se taikina taisteli vastaan ja aina palautui takas möntiksi. Koitin tehdä liian ohutta liian vähällä jauhoilla. Se repeili huolella, laitoin tomaattisosetta vielä varmuuden vuoksi mut en saanut sitä irti. Se meni suoraan roskiin.
Toinen pizza vaikutti paremmalta (koitin kaulinta kun ei se oikein lähtenyt käsillä) ja siihen laitoin kaikki kamat päälle. Se oli kuitenkin vuorollaan pöydässä, lapiossa ja pizzakivessä kiinni. Sillä sainkin sotkettua kaikki paikat. Taistelin sen päällysaineineen sinne Ooniin, osa jäi kuitenkin terassille, pöydälle ja lapioon. Oonin jäi semmonen kasa pizzaa. Annoin vähän jäähtyä, siivosin oonin ja laitoin sen pizzakasan roskiin.
Abaut tässä vaiheessa muu perhe rupesi valmistamaan omaa ruokaa.
En lannistunut pienistä vastoinkäymisistä. Harjoittelin vielä kolmannella pohjalla. Lisäsin reilusti jauhoja ja sekin repesi, jolloin yritin aloittaa sillä samalla alusta, mutta pohja oli täynnä jauhoja joten se meni ihan koppuraiseksi ja laitoin sen roskiin.
Neljännellä pallukalla olikin sitten kovat odotukset. Sain apuja paremmalta puoliskolta ja siitä tuli ihan hyvä. Tosi pieni, mutta sain sen paistettua.
Annetaan kuvien puhua puolesta. En ihan jokaisesta käänteenkohdasta saanut kuvaa kun kädet oli erinäisissä pizza-aineissa.
Pizzerian perustaminen vielä vähän viivästyy.
![]()
![]()
![]()
![]()
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.