Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Noh, sittenhän se on aika selvää missä päässä se "sama ongelma" on. Et vaan osaa. Harjoittele lisää tai osta tuote valmiina.
No aijjaa, aika sherlokki olet! Vastahan mä tässä pari sivua kiroillu että en osaa ja hankala harjoitella kun en tiiä mitä teen väärin.
 
Day 2, ananas kuuluu edelleen pizzaan. Sekä tietysti oma ehdoton ykköstäyte aurajuusto.
 

Liitteet

  • F40FE89A-6C02-4E72-8EAB-D3D5D78B8AD6.jpeg
    F40FE89A-6C02-4E72-8EAB-D3D5D78B8AD6.jpeg
    2,1 MB · Luettu: 366
Minä kun yritän niin taikina ei leviä. Ei sitten millään. Vaikka kuinka painelee samalla lailla kun videoissa niin pohja pysyy aina semmosena tennispallon kokoisena lättynä. Vaikak kuinka painelee niin aina kuroutuu kasaan. Sitten alkaa jo palaa hermot ja vaikka kaulimella yrittää niin ei. Taikina on kuin kumia. Puuh.
Jos taikina kuroutuu kasaan, niin sanoisin ettei sitä ole joko vaivattu tarpeeksi tai sitten sitä ei ole kohotettu tarpeeksi kauan.

Sitten kivi grilliin ja kuumaksi. Pizza kivelle ja avot, pohja palaa mustaksi ja täytteet eivät ole edes sulaneet. Miten tonkin voi ryssiä.
Laitatko taikinaan oliiviöljyä? Se saa nimittäin pohjan tummumaan herkästi pitsauunin lämpötiloissa. Ja sinulla on pizzakivi eikä paistoteräs? Teräs tuntuu polttavan helpommin. Kuinka kauan olet siis pitänyt pitsaa grillissä? En tunne grillipitsan saloja, mutta ilma pitää saada kansi kiinni kiertämään, ei se pitsa kai siitä päältä muuten kypsy ja juusto sula?

hankala harjoitella kun en tiiä mitä teen väärin.

Millä reseptillä teet ja mikä on nesteen suhde jauhoihin? Paljonko suolaa?

Kuivahiiva vai tuorehiiva?

Minkä merkkiset jauhot ja mitkä jauhot siltä merkiltä?

Kylmäkohotatko?

Vaivaatko käsin vai koneella?

Monen asian voi tehdä aluksi väärin, mutta pikkuhiljaa ne kiekot alkaa onnistumaan, tsemppiä :)


Minä teen 2.5%-3% suolalla ja noin 66-68% vesi-jauho-suhteella. Ei öljyä. Jauhot ovat mitä sattuu kaupassa olemaan, Caputoa, Polsellia tai jotakin muuta italialaista pitsajauhoa. Käytän tuorehiivaa. Riittävän monen tunnin kohotus taikinapalloina, paras tulee pallot muutaman vuorokauden jääkaapissa. Teen taikinan koneella, mielestäni K-vatkaimella saa paremman (tai ehkä nopeammin?) sitkon kuin taikinakoukulla. Ja napolilaisiin paksuihin reunoihin ei missään nimessä kaulinta lähellekään taikinaa.
 
Jos taikina kuroutuu kasaan, niin sanoisin ettei sitä ole joko vaivattu tarpeeksi tai sitten sitä ei ole kohotettu tarpeeksi kauan.


Laitatko taikinaan oliiviöljyä? Se saa nimittäin pohjan tummumaan herkästi pitsauunin lämpötiloissa. Ja sinulla on pizzakivi eikä paistoteräs? Teräs tuntuu polttavan helpommin. Kuinka kauan olet siis pitänyt pitsaa grillissä? En tunne grillipitsan saloja, mutta ilma pitää saada kansi kiinni kiertämään, ei se pitsa kai siitä päältä muuten kypsy ja juusto sula?



Millä reseptillä teet ja mikä on nesteen suhde jauhoihin? Paljonko suolaa?

Kuivahiiva vai tuorehiiva?

Minkä merkkiset jauhot ja mitkä jauhot siltä merkiltä?

Kylmäkohotatko?

Vaivaatko käsin vai koneella?

Monen asian voi tehdä aluksi väärin, mutta pikkuhiljaa ne kiekot alkaa onnistumaan, tsemppiä :)


Minä teen 2.5%-3% suolalla ja noin 66-68% vesi-jauho-suhteella. Ei öljyä. Jauhot ovat mitä sattuu kaupassa olemaan, Caputoa, Polsellia tai jotakin muuta italialaista pitsajauhoa. Käytän tuorehiivaa. Riittävän monen tunnin kohotus taikinapalloina, paras tulee pallot muutaman vuorokauden jääkaapissa. Teen taikinan koneella, mielestäni K-vatkaimella saa paremman (tai ehkä nopeammin?) sitkon kuin taikinakoukulla. Ja napolilaisiin paksuihin reunoihin ei missään nimessä kaulinta lähellekään taikinaa.
Toi taikinapuoli on vähän toissijainen koska kuten sanottu olenyrittäny myös valmiilla taikinapalloilla mutta en onnistu niilläkään. Ja itsetehty taikina on ollu aika lailla samaa koostumusta kun valmiit mutta se käsittely kaikissa kusee, oli taikina kenen tekemä vaan.
 
En tunne valmistaikinoiden sielunelämää. Voitko hiukan kuvailla tuota sun prosessiasi itsetehdyllä taikinalla?
 
Lidlin pakastetaikinapallolla piti kokeilla pitkästä aikaa, että onko nää nyt niin vaikeita, mutta eihän nää kyllä, kun yhtään on hommasta päässyt jyvälle. Jääkaapista 3h aiemmin huoneenlämpöön ja siitä vaan vähän keskeltä puristelemiset ja pyöräyttelyt jauhojen päällä ja sitten ilmassa venyttelyt. Joutuuhan siinä vajaat viitisen minuuttia työtä tekemään, mutta ei nyt mikään hirveä työsarka. En jaksanut uunia alkaa hehkuttamaan niin vedin pizza prontolla, joka taas kerran ei yllä reunoille lautasantennikupolinsa vuoksi, niin annoin reunoille vähän tohoa sekä ennen että jälkeen. Menee se noinkin.

1657392592458.png
 
Tuli tuolta tarjousketjusta bongattua tämä:

FCC BBQ Pizza Chef pizzauuni FCCG2256000 - Gigantti verkkokauppa

Tuohan on varsin pieni pizzauuni eikä tuommosen kanssa kovin usein jaksa viidelle taikinoita myöten pizzaa väsätä, olkoon se harvinaisempaa herkkua. Se mikä tuossa ostohousuihin asti kiehtoi oli ajatus siitä, että tortillalätyn päälle tehtyjä ”pikapizzoja” sais kasaan nopeasti koko naapuruston lapsiköörille grillattujen makkaroiden tilalle? Kellään kokemusta miten toimii vai otanko vetovastuun ja testaan miten toimii?
 
Se mikä tuossa ostohousuihin asti kiehtoi oli ajatus siitä, että tortillalätyn päälle tehtyjä ”pikapizzoja” sais kasaan nopeasti koko naapuruston lapsiköörille grillattujen makkaroiden tilalle? Kellään kokemusta miten toimii vai otanko vetovastuun ja testaan miten toimii?
Tollasia tortillapizzoja saa normiuunin pellille 4 kerrallaan ja ne neljä sieltä 5 minuutissa ulos. Veikkaan ettei tuo ole yhtään nopeampi kun aletaan katsoa yli 4:n määrissä.
 
Tollasia tortillapizzoja saa normiuunin pellille 4 kerrallaan ja ne neljä sieltä 5 minuutissa ulos. Veikkaan ettei tuo ole yhtään nopeampi kun aletaan katsoa yli 4:n määrissä.
Tuota tehnyt talvisin, kesällä juju kokata pihalla missä lapsetkin leikkivät. Muutenkaan en kesäisin uunia käytä oikeastaan ollenkaan, syö sähköä ja lämmittää taloa jota ILP puolestaan jäähdyttää. Kaasugrilli + kaasumuurikka + nuotio + sähkösavustin ne millä 95% kesäkokkailusta tulee tehtyä, sisällä lähinnä jäätelökone ja mikro käytössä.
 
Nuo Pirkka-taikinathan näyttävät jopa hyviltä. Itsellä nyt testissä Lidlin cartel-taikina, joka häviää mennen tullen Dennisin taikinalle, jossa erinomainen rakenne ja maku. Täytyy seuraavaksi ottaa testiin nuo pirkat, hinta tosiaan ihan järkevä noilla. Emäntäkin sanoi, että ei tarvitse enää itse väännellä taikinoita, kun Dennisiä ensimmäisen kerran kokeiltiin.
 
IMG_20220715_132400.jpg

Jaetaas nyt omakin, kun alkaa vähitellen sujua. Taikinana 2 päivää kohotettu 00/spelttijauhoseos/250c pitsakivi uunissa. Ainoana ongelmana enään, että pohja tahtoo jäädä vähän jauhoseks paiston jälkeen, kun pitää levittäessä jauhottaa hyvin, että saa lapioon/lapiosta kivelle, että jos on tohon antaa kikka kolmosta, niin arvostan.
 
IMG_20220715_132400.jpg

Jaetaas nyt omakin, kun alkaa vähitellen sujua. Taikinana 2 päivää kohotettu 00/spelttijauhoseos/250c pitsakivi uunissa. Ainoana ongelmana enään, että pohja tahtoo jäädä vähän jauhoseks paiston jälkeen, kun pitää levittäessä jauhottaa hyvin, että saa lapioon/lapiosta kivelle, että jos on tohon antaa kikka kolmosta, niin arvostan.
Onko lapiossa reikiä, että ylimääräinen jauho pääsee tippumaan pois välistä?

Alla omia paisteluja tältä viikolta, kun kokeiltiin kanssa Pirkan ja Fazerin valmispalloja. Molemmat hyviä, Pirkan parempia omasta mielestä. Omatekoiset silti edelleen parempia, mutta vaativat myös useamman päivän valmistelun. Jos tulee akuutti pizzanhimo, niin nuo valmispallot kyllä tulevat jatkossakin käyttöön.
20220713_183350.jpg
20220713_190308.jpg
20220713_185953.jpg

Ps. Aiemmin suositeltu hunaja njudan kanssa meni kyllä myös jatkoon. Oikeinkin hyvä yhdistelmä.
 
Onko lapiossa reikiä, että ylimääräinen jauho pääsee tippumaan pois välistä?

Alla omia paisteluja tältä viikolta, kun kokeiltiin kanssa Pirkan ja Fazerin valmispalloja. Molemmat hyviä, Pirkan parempia omasta mielestä. Omatekoiset silti edelleen parempia, mutta vaativat myös useamman päivän valmistelun. Jos tulee akuutti pizzanhimo, niin nuo valmispallot kyllä tulevat jatkossakin käyttöön.

Eipä ole reikiä. Pitää katella uutta lapioo/reikiä lapioon.
 
Täällä kun on paljon erittäin hyvän näköisiä pizzoja tehty ja vähän syvällisempää keskustelua myös taikinan teosta niin onko täällä ketään joka tekee gluteenittomia pohjia itse? Muutamaa erilaista reseptiä kokeiltu interwebsin ohjeen perusteella, mutta ei oikein vakuuta. Toki haasteensa tähän tuo se, että gluteenittomissa ei ole sitkoa.

Näillä parilla ohjeella mitä kokeillut on tulos muistuttanut enemmän ohutta rieskaa koostumukseltaan kuin varsinaista pizzapohjaa.
 
Täällä kun on paljon erittäin hyvän näköisiä pizzoja tehty ja vähän syvällisempää keskustelua myös taikinan teosta niin onko täällä ketään joka tekee gluteenittomia pohjia itse?
Caputo-jauhoista on tullut ihan hyvää pizzaa. Sisältävät gluteenitonta vehnätärkkelystä eli ei sovi vehnäallergiselle ja maissitärkkelystä eli ei sovi maissiallergiselle.
Tossa yksi resepti:

Seuraava kokeilu moniallergiselle pojalle tällä reseptillä. Korjaa äsken mainitut ongelmat.
 
Täällä kun on paljon erittäin hyvän näköisiä pizzoja tehty ja vähän syvällisempää keskustelua myös taikinan teosta niin onko täällä ketään joka tekee gluteenittomia pohjia itse? Muutamaa erilaista reseptiä kokeiltu interwebsin ohjeen perusteella, mutta ei oikein vakuuta. Toki haasteensa tähän tuo se, että gluteenittomissa ei ole sitkoa.

Näillä parilla ohjeella mitä kokeillut on tulos muistuttanut enemmän ohutta rieskaa koostumukseltaan kuin varsinaista pizzapohjaa.
Polselli tekee myös gluteenitonta pizzajauhoseosta. Taikina käyttäytyy hyvin eri tavalla kuin tavallinen vehnäsitkos, suosittelen pientä rullakaulinta pohjan muotoiluun. Sekä Polsellista että Caputon Fioreglutista on mahdollista saada hyvin napolilaiskaltainen pitsa, pulleilla ilmavilla reunoilla. Muotoilu on kinkkistä, ettei hauraat ilmataskut hajoa siinä vaiheessa. Siksi tuo rullakaulin on hyvä, sillä saa pohjan muutoin ohueksi, mutta säästäen reunat vrt. tavallinen kaulin.
 
Caputo-jauhoista on tullut ihan hyvää pizzaa. Sisältävät gluteenitonta vehnätärkkelystä eli ei sovi vehnäallergiselle ja maissitärkkelystä eli ei sovi maissiallergiselle.
Tossa yksi resepti:

Seuraava kokeilu moniallergiselle pojalle tällä reseptillä. Korjaa äsken mainitut ongelmat.

Kiitos, tämä menee kokeiluun. Sen verran katoin, että on pojat hintaa jauhoilla 9€/kg :redface: No gluteenittomat on aika hinnoissa noin muutenkin kun katsoo vaikka leipiä.
 
Ensimmäiset pizzanpaistot suoritettu gigantin 129€ pizzauunilla ja on todettava, että onhan tuolla ihan erilaista paistaa kuin uunilla, jossa on pizzateräs.

4kpl pitsoja tuli paisteltua ja kyllähän sitä huomasi, että neljännen pitsan kohdalla alkoi päästä jo sinuiksi uunin kanssa. Ensimmäisen kanssa kävi klassiset, että pitsaan tuli reikä ja täytteet tarrasivat pizzakiveen kiinni. Ärräpäitähän siinä lenteli, että näinköhän sitä tänään päivälliseksi ainekaan pizzaa syödään, mutta loput onneksi onnistuivat paremmin.

En tiedä miten muut noilla pizzojansa paistavat, mutta itse tuli tehtyä parin ensimmäisen pizzan kohdalla mitä ohjekirja sanoi, eli alkuun täysillä lämmitystä 15-20 min, jonka jälkeen pizza uuniin ja 10-20% lämpötilaa pienemmälle. Pizzat tuli laitettua suhkoht keskelle pizzakiveä ja reunathan siinä meinasi kärähtää, ensimmäisessä pizzassa kärähti. Kolmannen ja neljännen pizzan kohdalla käänsin lämmöt ihan minimiin sen jälkeen kun pizzan uuniin laitoin ja jätin pizzan mahdollisimman lähelle suuaukkoa, jolloin tuntui pizzat paistuvan tasaisemmin ilman sen suurempia kärähtämisiä.

Pizzoja tuli paistettua n. 2,5-3min ja taikinana Pirkan pakastetaikinat. Kuvia ei tälläkertaa tullut otettua kun tuntui olevan sen verta häsellystä paistamisessa.
 
Tulipa pitkästä aikaa pyöräytettyä muutamat lätyt. Ihan hyvin onnistui, vaikka olikin ollut pitkä tauko.

Taikinan tein poolish-menetelmällä eli ensiksi poolish hautumaan vuorokaudeksi jääkaappiin, jonka jälkeen loput ainekset sekaan, vaivaukset ja bulkkikohotusta pöydällä noin pari tuntia. Tämän jälkeen pallot jääkaappiin vielä vähintään vuorokaudeksi.

Kuvan yksilö kerkesi kohota yhteensä reilut 120 tuntia ja taikinassa oli kyllä maku kohdallaan. Täytteinä mozzarella, parmesaani, aurajuusto ja nduja.
lätty päältä.pnglätty.pngreuna.png
 
Muutamat pizzat treenattu taas pizzauunilla. Taikinat tajusin ottaa liian myöhään jääkaapista pöydälle, joten oli hieman hankaluuksia saada kunnolla venytettyä ja jäi vähän pieniksi.

Juustoraaste, kinkkusuikale, mozzarellapallo
IMG_20220718_164438.jpg

Juustoraaste, pepperoni, nduja, chili, mozzarellapallo
IMG_20220718_171723.jpgIMG_20220718_172011.jpg
 

Liitteet

  • IMG_20220718_164438.jpg
    IMG_20220718_164438.jpg
    3,3 MB · Luettu: 68
Oletteko käyneet pizzeria YLP!:issä? Siellä on paras pohja mitä olen koskaan saanut. Mietin miten sen saisi replikoitua.
 
Ensimmäiset pizzanpaistot suoritettu gigantin 129€ pizzauunilla ja on todettava, että onhan tuolla ihan erilaista paistaa kuin uunilla, jossa on pizzateräs.

4kpl pitsoja tuli paisteltua ja kyllähän sitä huomasi, että neljännen pitsan kohdalla alkoi päästä jo sinuiksi uunin kanssa. Ensimmäisen kanssa kävi klassiset, että pitsaan tuli reikä ja täytteet tarrasivat pizzakiveen kiinni. Ärräpäitähän siinä lenteli, että näinköhän sitä tänään päivälliseksi ainekaan pizzaa syödään, mutta loput onneksi onnistuivat paremmin.

En tiedä miten muut noilla pizzojansa paistavat, mutta itse tuli tehtyä parin ensimmäisen pizzan kohdalla mitä ohjekirja sanoi, eli alkuun täysillä lämmitystä 15-20 min, jonka jälkeen pizza uuniin ja 10-20% lämpötilaa pienemmälle. Pizzat tuli laitettua suhkoht keskelle pizzakiveä ja reunathan siinä meinasi kärähtää, ensimmäisessä pizzassa kärähti. Kolmannen ja neljännen pizzan kohdalla käänsin lämmöt ihan minimiin sen jälkeen kun pizzan uuniin laitoin ja jätin pizzan mahdollisimman lähelle suuaukkoa, jolloin tuntui pizzat paistuvan tasaisemmin ilman sen suurempia kärähtämisiä.

Pizzoja tuli paistettua n. 2,5-3min ja taikinana Pirkan pakastetaikinat. Kuvia ei tälläkertaa tullut otettua kun tuntui olevan sen verta häsellystä paistamisessa.

Pitkäksi menee paistoaika, jos napolilaista on tavoitteena. Reunat kärtsää jos sitä pizzaa ei pyöritä suht tiuhaan tahtiin.
 
Huomautus - nollapostaus oneliner, jos ei ole rakentavampaa annettavaa keskusteluun niin jätä kirjoittamatta
<snip> Se mikä tuossa ostohousuihin asti kiehtoi oli ajatus siitä, että tortillalätyn päälle tehtyjä ”pikapizzoja” sais kasaan nopeasti koko naapuruston lapsiköörille grillattujen makkaroiden tilalle? Kellään kokemusta miten toimii vai otanko vetovastuun ja testaan miten toimii?
Kannattaa ostaa pizzapohjiksi tarkoitettuja "Santa Maria Tex Mex Pizza Tortilla". Voittaa valmiit pakastepizzapohjat kevyesti ja ovat heti käyttövalmiita. Paistoin nuita paljon normaalissa uunissa uuninpellissä jokunen vuosi sitten, mutta kun hommasin pizzakiven niin jäivät, koska ei ne tietenkään oikeaa taikinaa ja kiveä voita kuin nopeudessa.

Jos haluaa nopeasti ja helposti syötävää heti kaupparessun jälkeen niin nuo taitaa olla paras vaihtoehto.


Facebookin pizzaryhmässä hehkutettiin jossain välissä päivittäin ndujaa, ja vihdoin kokeilin sitä (hyväksi tunnetussa) paikallisessa pizzeriassa. Nduja oli isoina möntteinä pizzan päällä ja se oli niin äkäistä että piti veitsellä heitellä 80% siitä sivuun ja siltikään ei maistunut mikään muu. Ei oikein vakuuttanut, mutta en muutenkaan tykkää tulisuudesta pizzassa. Srirachaa ripottelen tippoina sinne tänne ja se tuo juuri sopivasti potkua muttei maistu läpi.
 
Kannattaa ostaa pizzapohjiksi tarkoitettuja "Santa Maria Tex Mex Pizza Tortilla". Voittaa valmiit pakastepizzapohjat kevyesti ja ovat heti käyttövalmiita. Paistoin nuita paljon normaalissa uunissa uuninpellissä jokunen vuosi sitten, mutta kun hommasin pizzakiven niin jäivät, koska ei ne tietenkään oikeaa taikinaa ja kiveä voita kuin nopeudessa.

Jos haluaa nopeasti ja helposti syötävää heti kaupparessun jälkeen niin nuo taitaa olla paras vaihtoehto.


Facebookin pizzaryhmässä hehkutettiin jossain välissä päivittäin ndujaa, ja vihdoin kokeilin sitä (hyväksi tunnetussa) paikallisessa pizzeriassa. Nduja oli isoina möntteinä pizzan päällä ja se oli niin äkäistä että piti veitsellä heitellä 80% siitä sivuun ja siltikään ei maistunut mikään muu. Ei oikein vakuuttanut, mutta en muutenkaan tykkää tulisuudesta pizzassa. Srirachaa ripottelen tippoina sinne tänne ja se tuo juuri sopivasti potkua muttei maistu läpi.
Olen duunannut noita (tortillapizza) muutaman kerran airfryer-uunissa, kun lapset ovat halunneet nopeasti jotain herkkua, mutta ei noita voi oikein pizzoiksi kutsua vaikka vähän siltä näyttävät ja maistuvat.

Ndujaa on tosiaan vähän hankala käsitellä ja viimeksi laitoin sitä tomaattikastikkeen sekaan ja sekoitin kunnolla. Kyllä muuten maistui hyvältä pepperonipizzan ja mozzarellan kanssa :p

IMG_20220325_184832.jpg
 
Vihdoinkin löytyi näitä uusia pizzapalloja ja menee tänään testiin.

pppp.jpg
Täällä myös testattu noita uusia PPPP 250g pakastepizzapalloja. Oikein pätevä valmistaikina ja helppo käsitellä, vaikka aika "vähäsuolainen" onkin pizzataikinaksi. Tärkeintä että malttaa kohottaa riittävän pitkään, kuten pussin ohjeessakin on neuvottu.

Satasen Cello Piccololla paistettu. Kyllähän noi pizzat paistuu pizzauuninoviisiltakin, vaikka ulkonäkö vielä ei täydellinen olekkaan.

Btw, Donzaletta Fior di Latte Julienne mozzarella on ihan hyvä. Edullista etenkin. Löytyy ainakin Cittareista pakastealtaasta. Västerbottenia vähän kaveriksi makua antamaan.

IMG_20220806_153100~3.jpgIMG_20220806_153259~2.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Sain kaverilta lainaan Uuni 3 -pellettipizzauunin ja pääsin kokeilemaan pitsanpaistoa ensimmäistä kertaa sellaisen laitteen kanssa. Lisäksi tein pohjan ensimmäistä kertaa esitaikinamenetelmällä (poolish) tämän ohjeen mukaan:

Taikina oli vaikea vaivata pöydällä, sillä se oli mielestäni todella löysää. Itselleni tuli epäusko, tuleeko tämä onnistumaan. Lisäksi uunin pellettitason ylläpitämisen muistamisessa oli omat haasteensa ja tuli melkein pääsi kerran sammumaan.

Onnistui lopulta oikein hyvin.
IMG_20220812_211833.jpg
IMG_20220812_215329.jpg
 
Mitä pellettejä suosittelette pizzauunikäyttöön? Voiko savustuspellettejä käyttää, ovatko ne soveltuvia uuniin? Kuinka suuria eroja eri puulajeista tehdyissä pelleteissä on esim. paloajan ja -lämpötilan suhteen?
 
Mitä pellettejä suosittelette pizzauunikäyttöön? Voiko savustuspellettejä käyttää, ovatko ne soveltuvia uuniin? Kuinka suuria eroja eri puulajeista tehdyissä pelleteissä on esim. paloajan ja -lämpötilan suhteen?
Mielellään lehtipuupellettiä. Itse ainakin huomasin että perus kuusi/mänty pelletti maistui pahalle ja savutti enemmän.
 
Nyt se on haettu.

Jos sitä sitten ottaisi viikonloppuna testiin, kun samalla ostin pizzatäytteet, juustoraasteen ja mozzarellan.

pizza-cartel.jpg
 
IMG20220817192211-02.jpeg

IMG20220810191904-01.jpeg

Tässä on tullut opeteltua kesän ajan Koda 16 kanssa pizzanpaistoa ja omaan makuuni pizzat alkavat onnistua varsin hyvin.

En tiedä onko täällä jo suositeltu, mutta Pirkka parhaiden buffalomozzarella on aivan 5/5 tuote.
 
Mitä pellettejä suosittelette pizzauunikäyttöön? Voiko savustuspellettejä käyttää, ovatko ne soveltuvia uuniin? Kuinka suuria eroja eri puulajeista tehdyissä pelleteissä on esim. paloajan ja -lämpötilan suhteen?
Tammipellettiä käytän itse. Tammihalkoja muistaakseni käyttää italialaiset pizzauuneissaan rafloissa.

Älä osta koivua. Nokeaa ja palaa liiankin kuumana.
 
Pizza perjantai ja tänään täytteinä ilmakuivattu kinkku, mozarella, aurajuusto ja päärynä.
 

Liitteet

  • D36D0B40-C089-44B2-A675-EE4D3829B52F.jpeg
    D36D0B40-C089-44B2-A675-EE4D3829B52F.jpeg
    3,9 MB · Luettu: 188
Tammipellettiä käytän itse. Tammihalkoja muistaakseni käyttää italialaiset pizzauuneissaan rafloissa.

Älä osta koivua. Nokeaa ja palaa liiankin kuumana.
Tammipelletit tuntuvat olevan kiven alla, joten päädyin Motonetistä omenapuupelletteihin. Täytyy kokeilla ja katsoa, kuinka toimivat.
 
Eilen tuli tehtyä pizzaa... Apetitin valmispohjia kokeilin (niitä jo muotoon laitettuja). Aika ohuita, ja palaa helposti. Niiden kanssa pystyy elämään ja pääsee nopeasti pizzan laittoon, mutta ei kyllä mikään elämys.

Lopullisesti tuli kyllä tämä pizzaerä pilattua juustolla. Siinä pienessä kiireessä kaupassa kun oli hyvin esillä Extra Pizzaraastetta, niin sen sijaan että olisi kasan ottanut niitä pikkupusseja, niin meinasin päästä helpolla...

1661084035398.png

Tarkemmin kun lukee tuotesepustusta, niin saa kyllä jo käsityksen, mitä tuleman pitää " Xtra pizzaraaste on gouda ja juuston kaltainen kasvirasvavalmiste". Ulkonäöllisesti ja silleen tuote on ihan ok, mutta sulana se meni sellaiseksi velliksi, joka maistuu lähinnä oksennukselta. Sitä ei tunnista enää juustoksi ulkonäön tai maun perusteella. Hyvää tässä on se, ettei sama virhe tule toistumaan ihan vähään aikaan.
 
Eilen tuli tehtyä pizzaa... Apetitin valmispohjia kokeilin (niitä jo muotoon laitettuja). Aika ohuita, ja palaa helposti. Niiden kanssa pystyy elämään ja pääsee nopeasti pizzan laittoon, mutta ei kyllä mikään elämys.

Lopullisesti tuli kyllä tämä pizzaerä pilattua juustolla. Siinä pienessä kiireessä kaupassa kun oli hyvin esillä Extra Pizzaraastetta, niin sen sijaan että olisi kasan ottanut niitä pikkupusseja, niin meinasin päästä helpolla...

1661084035398.png

Tarkemmin kun lukee tuotesepustusta, niin saa kyllä jo käsityksen, mitä tuleman pitää " Xtra pizzaraaste on gouda ja juuston kaltainen kasvirasvavalmiste". Ulkonäöllisesti ja silleen tuote on ihan ok, mutta sulana se meni sellaiseksi velliksi, joka maistuu lähinnä oksennukselta. Sitä ei tunnista enää juustoksi ulkonäön tai maun perusteella. Hyvää tässä on se, ettei sama virhe tule toistumaan ihan vähään aikaan.

Saman mokan olen itsekin tehnyt joskus juuston kanssa. Tuo raaste kyllä pilasi pizzan täysin. Raasteina olen nykyään käyttänyt mozzarellaraasteita, jotka on olleet yleensä ihan OK.

Jos valmispohjia käytät, niin tämä on ollut ihan hyvä tuote. On siis taikinaa, kuten pakastepallot, mutta valmiiksi pizzan muodossa. Nämä ei pala niin helposti kuin muut valmispohjat joista tulee helposti kuivia.

1661103973577.png
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 720
Viestejä
4 494 031
Jäsenet
74 285
Uusin jäsen
ImPetriiZ

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom