Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kannattaa ehdottomasti kokeilla, tuolla poolishilla saa vähän ikään kuin hapanjuurimaisen maun tuohon taikinaan mikä on omasta mielestä kyllä hyvä, poolish on myös ihan tajuttoman helppo ja työvaiheiltaan nopea tehdä. Odottelua sitten senkin puolesta..Hmm... pitääkin tuota poolish-tekniikkaa koittaa, en ollut aikaisemmin kuullut mutta kun googlettelin aihetta niin vaikuttaa hyvältä. Olen aikaisemmin säästänyt satsista aina pienen palan pizzataikinaa pakkaseen ja käyttänyt seuraavassa leivonnassa esitaikinana.
Tässä eilisen lounas, "ylijääneistä" taikinoista viikonlopulta. (Kannataa aina tehdä extraa niin saa sitten syödä viikollakin.)
Poolish taikina, 22h kylmäfermentointi jääkaapissa poolishille, sitten isona pallona kylmäkohotus jääkaapissa 16h. Jonka jälkeen palloiksi ja takaisin jääkaappiin, 3-4h ennen paistoa pöydälle.
Pizzana Parma eli pohjalle kastike, mozzarella + inasen pecorinoa sitten paistoon, jonka jälkeen parmankinkku, rucola, tuore tomaatti ja pecorinoa. Ai, että.
Tuo pizza tehty Ooni Kodalla.Sen näköinen pizza, että olis tehty ihan kunnon uunissa?
Kiitti vinkistä!Se ois taas halvalla pizzakiveä Lidlissä:
Aika hyvänä teräslevynähän käy myös tollanen iso pannu mitä niillä on nyt siellä myynnissä. Riippuen tietty, että miten isoa kaipaa.Kiitti vinkistä!
Pizzakivi ollut jonkin aikaa jo mielenpäällä mutta nyt se piti käydä hakemassa talteen kun halvalla sai. Vähän sitä teräslevyä kanssa tässä puntaroinut muta kokeillaan nyt ainakin ensin tällä. Eiköhän tuo ole parempi kun ei kiveä ollenkaan. Eka testipizza on kylläkin nyt vaan joku Lidlin pakastepizza.
Menetät tuossa testissä alle kympin. Epäilen että on aika pieni todennäköisyys sille, että täältä löytyy nuo molemmat omivastava ihminen ennestään.Kumpi on parempi, kultakeramiikan pizzakivi vai toi lidlin kivi? Toi lidlin on ainaki tasanen. Mietin et kannattaako käyä tollasta hakeen jos jo löytyy kultakeramiikan kivi
No tääkin on kyl totta.Menetät tuossa testissä alle kympin.
Mitäs kinkkuja ja juustoja olette käyttäneet oonipitsoissa? Perus mozzarellaraaste tuntuu olevan turhan "kuivaa" ja samaten kinkkusuikaleet. Saisi toi mozzarella olla vähän venyvämpää ja pitäskö toi kinkkukin silputa itse palasesta?
Parman kinkku, joka laitetaan pizzalle vasta paistamisen jälkeen.Mitäs kinkkuja ja juustoja olette käyttäneet oonipitsoissa? Perus mozzarellaraaste
Voisiko ongelmana olla silloin se, että olet laittanut sitä ihan liikaa ja liian isoina paloina?Mozzarellaviipaleiden laittamista pitsan päälle en ymmärrä millään, että miksi ihmeessä? Siitä tule epämääräsitä mössöä ja sitä on ihan liikaa.
Voisiko ongelmana olla silloin se, että olet laittanut sitä ihan liikaa ja liian isoina paloina?
Mutta mikä estää leikkaamasta ne siivut pienempiin paloihin/suikaleisiin? Niin ainakin itse teen silloin, kun en halua jotain margheritan tyylistä, jossa juusto on keskiössä.Liian isot "juustokeskittymät" ja ehkä myös tuo mozzarellan käyttö. Mielummin harvakseltaan tasaisesti kuin keskitetysti.
Ja jos on vähän kiireisempää, voi juustoharson kanssa koittaa puristella.Tohon mozzarellaan pieni vinkki, kannattaa valutella jonkunlaisen siivilässä jääkaapissa yön yli. Suoraan pussista suattaapi jäädä kovin kosteaksi..
Itsellä on kokeilulistalla Fazerin pakastepullat. Ilmeisesti toimivaa settiä K-Ruoka.fi – Fazer pizzataikina 4x150g pakasteOnko suosituksia Ooni Koda 16 pizzalapioksi (reiällistä, reiätöntä, metallista, puista..)? Entäpä jos ei itse taikinaan alussa ehdi opiskella, niin millä valmistaikinalla saa hyviä tuloksia Oonissa?
Peukku Poolishille. Itse tehnyt viime aikoina taikinat sillä ja tullut kyllä hyvää settiä. Nimenomaan tällä ohjeella/laskurilla Poolish – Oikotie aromeihinvoisi laittaa tänään tuon poolish-taikinan testiin, ei ole tullut kertaakaan vielä kylmässä pidettyä taikinaa niin toivottavasti tuo on maukas. ei sillä että pizza nopeasti kohotettunakaan pahaa olisi ollut.
Ne pakataan painon mukaan sinne pussiin.Fazerin pakastepullat kannattaa ottaa jo edellisenä iltana omaan kulhoon jääkaappiin sulamaan ja huoneenlämpöön 4-5 tuntia ennen valmistamista.
ps. mulla on ollut joka kerta pussissa yksi ylimääräinen pulla
Kaveri on fasulla töissä. Pitää yrittää muistaa kysyä asiasta.Ne pakataan painon mukaan sinne pussiin.
Ne pakataan painon mukaan sinne pussiin.
Ne pakataan painon mukaan sinne pussiin.
Rohkenen olla eri mieltä. Pussissa pitäis olla 600 gr eli 4x150gr palloa, mutta kyllä mullakin on ollut välillä 5 palloa/pussi, jotka on myös painaneet sen 150gr pallo, eli yks ylimääräinen on ollut mukana. Silloin on koko pussi painanut 750gr.
Ostin tänään ekat Fazerin pullat testiin. Vakaa näyttää pussukalle reilut 900g ja tunnustelulla vaikuttaisi olevan 6 pullaa. En tee reklamaatiota...
Vaikka tämä onkin kiva juttu, niin kyllähän tämäkin laadusta kertoo. Kyllä huonommillakin mittaustavoilla pitäisi pystyä erottamaan kuinka monta "pullaa" tuolla pussissa on.Ostin tänään ekat Fazerin pullat testiin. Vakaa näyttää pussukalle reilut 900g ja tunnustelulla vaikuttaisi olevan 6 pullaa. En tee reklamaatiota...
Mä oon putsannut ihan sellasella grillin pitkävartisella rosterikolmioharjalla. Putsaan joka pizzan välissä, se sinne kivelle jäävä jauho on ihan mustaa kun saa seuraavan pizzan valmiiksi, ei tee kyllä mieli edes vipata uutta pizzaa siihen päälle. Tympeetä hommaa tuo putsaus, vähemmän jauhoja, mutta sitten se tahmaa lapioon kiinni...Oon 6 pizzaa oonilla tehnyt. Pitää harjotella lisää.
Tein neljä putkeen ja kahden vikan kanssa jauhot syttyi tuleen. Siinä sitten peitten palavaa jauhoa pizzalla ja sammuihan se, mutta leikkimiseks meni. Kysymys.
- millä välineellä te putsaatte kiven jauhoista pizzojen paiston välissä?
Tytär halusi kinkkupizzan sinihomejuustolla.
Pizza jämähti alustaan todella lujasti kiinni, koska unohdin lisätä taikinaan öljyä.
Onko alustaa esilämmitetty riittävästi? Tarraaminen kuulostaisi siltä, että on päässyt alkuun jäähtymään liiaksi. Kiveenkin saa jäämään pizzan kiinni, jos kivi on liian kylmä, mutta kivi onneksi varastoi lämpöä ihan eri tavalla kuin nuo peltilirpakkeet.Itsellä on tämän ketjun innoittamana myös nuo pizza-alustat.
Välillä tuntuu jäävän kiinni ihan perkeleesti, ja välillä taas irtoaa todella hienosti. Onko heittää vinkkejä mistä johtuisi että tarraa, öljy vissiin tosiaan?
Onko alustaa esilämmitetty riittävästi? Tarraaminen kuulostaisi siltä, että on päässyt alkuun jäähtymään liiaksi. Kiveenkin saa jäämään pizzan kiinni, jos kivi on liian kylmä, mutta kivi onneksi varastoi lämpöä ihan eri tavalla kuin nuo peltilirpakkeet.
Ei pinnoittaminen esilämmittämistä estä, jos ei esilämmittele hulluihin lämpöihin. On mullakin pinnoitettuja pizzapeltejä, jotka esilämmitän kaikesta huolimatta. Reiällisistä ei tosin ole kokemusta, mutta ei kai ne nyt asiaan juuri eroa tee?Tuossa oli vissiin se reikäpelti kyseessä. Ei sitä kyllä esilämmitellä kun se on pinnoitettu.
Ei pinnoittaminen esilämmittämistä estä, jos ei esilämmittele hulluihin lämpöihin. On mullakin pinnoitettuja pizzapeltejä, jotka esilämmitän kaikesta huolimatta. Reiällisistä ei tosin ole kokemusta, mutta ei kai ne nyt asiaan juuri eroa tee?
On ollu pakkasessa ja on tälläkin hetkellä jokunen poolish pallo.Saiko poolish taikinapalloja pakastaa? Mietin, että jos olisi tehnyt kerralla isomman setin ja laittanut pakastimeen pahan päivän varalle muutaman.