Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Sulatin aina valmiit pizzapallerot omissa kulhoissa jääkaapissa ja otin 4-5 tuntia ennen käyttöä huoneenlämpöön.
 
Liittynyt
06.10.2020
Viestejä
20
TL;DR Cartellipalloista, antakaa olla jääkaapissa 4-5 päivää omissa pusseissaan kunnes näyttää että pussi meinaa räjähtää, niin sitten tulee ihan hyviä.

Tosiaan tuli myös kokeiltua, oon nyt niitä kaksi pakettia eli yhteensä 8 palloa tehnyt. Jos niistä koittaa muotoilla kiekkoja sulatuspäivänä tai 1-2 vrk jääkaappisulatuksen jälkeen, niin Manalan tavoin totesin että todella työläitä venytellä isoiksi kiekoiksi. Yksi jotenkin omituisesti kuivahti pinnalta kesken muotoilun ja alkoi halkeilemaan aavikon tavoin. Reunoihin oli myös vaikea saada ilmaa. Yhden pistelin testiksi kaulimella littanaksi, mutta se paistui korpuksi, en suosittele.

Kun sulamispäiviä alkoi kertymään enemmän jääkaapissa niin taikinat vähän leppyivät ja muotoutuivat helpommin. Ja kun nuo lopulta saa oikean kokoisiksi kiekoiksi, ne vetäytyy täytteitä laittaessa vähän takaisinpäin, niin ennen uuniin laittoa on vielä hyvä napata reunoista kiinni ja venyttää. Tässä kuva parhaasta tuotoksesta mitä sain aikaiseksi. Reuna otti uunissa vähän ilmaakin, vaikka taikinakiekkona en uskonut että ottaisi. Hauskasti neliskanttisessa pussissa paisunut taikina jäi vähän neliöksi:

photo_2021-11-01_15-41-55.jpg


Maku on ihan hyvä, koostumus "murea" verrattuna ainakin mun 00-jauhoista tehtyihin sitkopohjiin.
 
Liittynyt
06.10.2020
Viestejä
20
Cartellilla on omat valmistusvideotkin noille palloille, ja videolla taikina venyy ihan eri tavalla kuin omalla pöydällä. Ite ostin pallot heti ensimmäisenä myyntipäivänä, joten mietin vaan olisikohan nämä tuotantolinjojen ensimmäiset pallurat olleet vähän susikappaleita...?

 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 458
Cartellilla on omat valmistusvideotkin noille palloille, ja videolla taikina venyy ihan eri tavalla kuin omalla pöydällä. Ite ostin pallot heti ensimmäisenä myyntipäivänä, joten mietin vaan olisikohan nämä tuotantolinjojen ensimmäiset pallurat olleet vähän susikappaleita...?
Joo ei ollut toivoakaan tollasesta venymisestä. Pussin saumapuolelta pallo tosiaan oli oudon nahkainen, siksi mietin mahdollista vuotoa tai muuta tuotevirhettä. Tunsi hyvin painellessa ja keskeltä reunoihin päin levitellessä miten keskelle jää noin 10cm "nahkainen" ympyrä, joka ei halua venyä vaan kumimaisesti vetää heti takaisin tai ratkeaa. Ei kuitenkaan valmissa tuotteessa jäänyt häiritsemään kun käänsin lopulta nahkaisen puolen päälle niin, että jäi täytteitä vasten. Ihan syöntikelpoinen leipä siitä tuli paksumpanakin, ei vaan uskaltanut paljoa reikäisestä pohjasta alkaa enää taputtelemaan jauhoja irti:

1635781882721.png


1635781914082.png
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Bolognesepizza pekonisiivuilla ja mozzarellalla.

Taikinaa esipaistettu pari minuuttia kivellä ennen täytteiden laittamista.

Yön yli jääkaapissa kohotettu taikina ja itse tehty tomaattikastike.

IMG_20211101_181601.jpg IMG_20211101_181857.jpg IMG_20211101_165819.jpg
 

TLA

Tukijäsen
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
448
Kai te huomasitte kuitenkin sen paperilappusen Cartelin taikinan alla, ettei ollut hukkunut taikinan sisään? :) Itsellä toimi todella hyvin taikina ja olisi mennyt helposti ylikin pyöreästä pitsakivestä, hitusen purkkamaista toki muttei niin pahasti mitä Fazer.
 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 458
Kai te huomasitte kuitenkin sen paperilappusen Cartelin taikinan alla, ettei ollut hukkunut taikinan sisään? :) Itsellä toimi todella hyvin taikina ja olisi mennyt helposti ylikin pyöreästä pitsakivestä, hitusen purkkamaista toki muttei niin pahasti mitä Fazer.
Joo ei se postimerkki tuossa syynä ollut.
 
Liittynyt
06.01.2017
Viestejä
822
No mulla se ehti jo siinä pussissa sen verran paisua huoneenlämmössä olemisen aikana, että oli jo vaikea saada irti muoveista ja veikkaan, että tuo saattoi olla osasyy sille, että pallo oli nahistuneen tuntuinen toiselta puolelta. Tai sitten pussissa oli pieni reikä, jota en huomannut. Noh, täytyy kokeilla vähän eri tavoilla vielä.
Pussit tosiaan tuntuu rikkoontuvan, joten suosittelen laittamaan omaan astiaan ettei kuivu kokonaan.
 
Liittynyt
16.11.2020
Viestejä
123
Oli kyllä nopeaa asiakaspalvelua Oonilta, 10min sisään vastasi viesteihin ja lopputulemana lähti uusi kivi tulemaan :). Tosiaan halkesi kivi 4 pitsan jälkeen, kesken pitsojen vaihdon.
Summarum hyvä laite tuo Koda 16 kaikin puolin, mutta kyllä taidan myydä sen pois, kunhan se kivi tulee. Mieluummin tuon rahan käyttää muuhun hyödylliseen.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
215
Oli kyllä nopeaa asiakaspalvelua Oonilta, 10min sisään vastasi viesteihin ja lopputulemana lähti uusi kivi tulemaan :).
Hyvä että ovat petranneet. Itsellä erittäin kivuliaat kokemukset kun tilasin alumiiniset ja puiset pitsalapiot ja kaikki oliva kehnosti pakattuja, alumiininen saapuessa mutkalla ja puiset rispaantuneita. Aivan hirveä rumba oli lähettää ne takaisin ja saada rahat sieltä.
 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 458
Paistoterästä tässä hetken aikaa katseltuani huomasin, että verkkiksessä on nyt tarjouksessa reilu parikilonen valurautaparila alle 16 eurolla. Vähän naftin kokoinenhan tuokin on pizzahommiin, mutta toisaalta mittailin, että tuo mahtuu uunin lisäksi myös tuohon nurkissa pyörivään OBH:n Pizza Prontoon ja monipuolistanee sen käyttömahdollisuuksia. Ajattelin lähinnä, että voisi kokeilla käyttää Prontoa mm. pihvigrillinä tuon kanssa ilman pelkoa siitä, että mehut lihoista imeytyy kiveen.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 683
Itsekin katselin aikani erilaisia pariloita uuniin, mutta kaikissa ärsyttävät reunakorotukset. Tuon tosin aika mieto.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 683
Onko jo huomattu? Nyt olisi luokkaa parempaa uunia näemmä tarjolla.

 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 683
Eipä siinä paljoa menetäkään.
Sen tiedän, että kaasu-uunilla on ollut liekinvarmistin-ongelmia, muta liittykö se säätimeeen, vai liekin ohjaukseen, suuttimeen jonka pitäisi osua varmistimeen, sitä en tiedä.
Sen tiedän nyt myös, että kaasuversiota saa halvemmallakin: Mustang Pizzauuni Vesuvio 12 - Varastomyymälä
 
Liittynyt
04.01.2018
Viestejä
321

Verkkokaupasta Ooni Karu 12 199€.
Taitaa olla ihan ok tarjous? Onko tuossa Kodaan hirveenä eroa?

Pizzalapiota suositella edullisesti kylkeen? Mustangin peltilätkä?
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Tonnikala-pekonipizza

Lisäksi sinihomejuustoa, valkosipulia, emmentalraastetta, mozzarellaa ja oreganoa.

Esipaistoin pizzan ensin tomaattikastikkeen, juustoraasteen sekä sinihomejuuston kanssa.

Sitten loput täytteet ja vielä muutama minuutti kypsennystä.


IMG_20211128_164016.jpg IMG_20211128_163500.jpg IMG_20211128_163115.jpg
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Kinkku-pepperoni

Ensin taikina tomaattikastikkeen ja emmental sekä mozzarellaraasteen kanssa esipaistossa uunissa.

Sitten täytteet ja uudestaan uuniin.

Itse tuunattu tomaattikastike Mutin paseeratuista tomaateista, oreganoa ja umamia.

3.jpg 4.jpg 5.jpg 1.jpg 2.jpg
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Kinkkua, kebabia ja mozzarellaa

Pohjassa on noin 1/3 osa ruisjauhoja vuorokauden jääkaappikohotuksella.
  1. Tasainen pohja ilman paksuja reunuksia
  2. Pohja esipaistettu aluksi ilman täytteitä
  3. Toinen esipaisto tomaattikastikkeella, raasteella ja mozzarellalla
  4. Sitten kinkkua, vähän raastetta + kebaria ja vielä kerran uuniin
  5. Valmis pizza
Tuosta slaissista näkee, että tuli oikein ohut ja rapea pohja :)

photo-collage.png


IMG_20211215_181004.jpg
 
Liittynyt
08.12.2019
Viestejä
648
Kinkkua, kebabia ja mozzarellaa

Pohjassa on noin 1/3 osa ruisjauhoja vuorokauden jääkaappikohotuksella.
  1. Tasainen pohja ilman paksuja reunuksia
  2. Pohja esipaistettu aluksi ilman täytteitä
  3. Toinen esipaisto tomaattikastikkeella, raasteella ja mozzarellalla
  4. Sitten kinkkua, vähän raastetta + kebaria ja vielä kerran uuniin
  5. Valmis pizza
Tuosta slaissista näkee, että tuli oikein ohut ja rapea pohja :)
Mitä kebabia tuo on? Näyttää erittäin hyvältä
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 764
Vähän aiheen sivusta, mutta melko kumma tapa Göranilla myydä lastujaan. Noilla on kolmea eri isoa pussia, joista yhtä saa vain cittarista (kotimaista lihaa), yhtä s-ryhmän kaupoista (kotimaista lihaa, mutta pienempi paketti) ja yhtä lidlistä (liha EU:sta)

Edit. Ja näköjään vielä isot pussit maustetaan eri tavalla kuin pienet. Ihmeellistä touhua.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 458
Vähän aiheen sivusta, mutta melko kumma tapa Göranilla myydä lastujaan. Noilla on kolmea eri isoa pussia, joista yhtä saa vain cittarista (kotimaista lihaa), yhtä s-ryhmän kaupoista (kotimaista lihaa, mutta pienempi paketti) ja yhtä lidlistä (liha EU:sta)

Edit. Ja näköjään vielä isot pussit maustetaan eri tavalla kuin pienet. Ihmeellistä touhua.
Ettei vaan olisi alihankittu tuote valmiina eri valmistajilta ja lyöty ainoastaan omat muovit päälle?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
381
Kokeilin ekaa kertaa raskia eli poolishia eli esitaikinaa pizzan teossa viime viikolla ja nyt on muutaman kerran tullut jo käytettyä tätä menetelmää.

Verrattuna aikaisempaan, niin taikinan tekeminen oli huomattavasti helpompaa ja vähemmän vaivalloista, vaikka aikaa periaatteessa menee enemmän, kun esitaikinan pitää tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Taikinan käsiteltävyys oli erittäin hyvällä tolalla. Pohja muotoutui melkeinpä ajatuksen voimalla ja taikina oli sen verran vahvaa, että sai ihan yrittää saadakseen reiän tai repeämän venytysvaiheessa. Ensin vain painellaan pallo tasaiseksi ja muotoillaan reunat. Tämän jälkeen pohja nyrkkien päälle, jolloin pohja venyttää melkeinpä itse itsensä omalla painollaan.

Pohja maistui myös paremmalta ja maku oli syvempi. Lisäksi sitkoa oli ihanasti ja reunaan muodostui kivat kuplat. Leikkauskuvaa en ehtinyt edes ottaa, kun pizzat hävisivät sen verran nopeasti parempiin suihin :eat:

Suosittelen omien kokemuksian pohjalta poolishia kaikille!

Poolish:
200 g 00-jauhoja, käytin Cuocoa
200 g vettä
5 g kuivahiivaa
5 g hunajaa

Lopullinen taikina:

edellinen poolish
300 g vettä
300 g Manitoba-jauhoja
200 g 00-jauhoja, käytin Cuocoa

Taikinan käsittely samalla lailla kuin alla olevalla videolla. Ohje on Viton, mutta mielestäni tällä Pro Home Cookin videolla on selkeästi ja tiiviisti näytetty ja kerrottu resepti.


20211212_192633.jpg

EDIT: Typoja korjattu, linkki ja resepti lisätty.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
340
Vähän aiheen sivusta, mutta melko kumma tapa Göranilla myydä lastujaan. Noilla on kolmea eri isoa pussia, joista yhtä saa vain cittarista (kotimaista lihaa), yhtä s-ryhmän kaupoista (kotimaista lihaa, mutta pienempi paketti) ja yhtä lidlistä (liha EU:sta)
Foodien sivuilta löytyy 250g lisäksi myös 850g pussi.
 
Liittynyt
31.12.2016
Viestejä
179
Kokeilin ekaa kertaa raskia eli poolishia eli esitaikinaa pizzan teossa viime viikolla ja nyt on muutaman kerran tullut jo käytettyä tätä menetelmää.

Verrattuna aikaisempaan, niin taikinan tekeminen oli huomattavasti helpompaa ja vähemmän vaivalloista, vaikka aikaa periaatteessa menee enemmän, kun esitaikinan pitää tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Taikinan käsiteltävyys oli erittäin hyvällä tolalla. Pohja muotoutui melkeinpä ajatuksen voimalla ja taikina oli sen verran vahvaa, että sai ihan yrittää saadakseen reiän tai repeämän venytysvaiheessa. Ensin vain painellaan pallo tasaiseksi ja muotoillaan reunat. Tämän jälkeen pohja nyrkkien päälle, jolloin pohja venyttää melkeinpä itse itsensä omalla painollaan.

Pohja maistui myös paremmalta ja maku oli syvempi. Lisäksi sitkoa oli ihanasti ja reunaan muodostui kivat kuplat. Leikkauskuvaa en ehtinyt edes ottaa, kun pizzat hävisivät sen verran nopeasti parempiin suihin :eat:

Suosittelen omien kokemuksian pohjalta poolishia kaikille!



EDIT: Typoja
Onnistuuko laittaa reseptiä?
Voisi laittaa jo taikinan tekeytymään, jotta pääsee joulun jälkeen syömään jotain muutakin kuin jouluruokaa.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 764
Onnistuuko laittaa reseptiä?
Voisi laittaa jo taikinan tekeytymään, jotta pääsee joulun jälkeen syömään jotain muutakin kuin jouluruokaa.
Vastaan vaikkei minulta kysyttykään:
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Pekonikuutioita, tonnikalaa ja chorizo salamia.

Taikina oli keskiviikosta asti jääkaappikohotuksessa ja laitoin taikinaan noin 1/3 osan ruisjauhoja.

IMG_20211231_155408.jpg IMG_20211231_155040.jpg photo-collage.png
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Pepperonia, döner kebabia, mozzarellaa, suolakurkkua, sinihomejuustoa, neljän juuston raastetta ja itse tehtyä tomaattikastiketta missä on yrttejä ja valkosipulia.

Päälle tänään tehtyä paholaisen ananashilloa.

IMG_20220107_194849.jpg
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Löysin tänään Prismasta uusia pizzatuotteita mitä en ole aikaisemmin kokeillut.

Ramlösa kvarn Rustique jauhot ja erityisesti kiinnostaa kokeilla pitkällä jääkaappinostatuksella uusia Fazerin tuplanollajauhoja

Del Monte pizzakastiketta en ole kokeillut aikaisemmin, enkä Koskenlaskijan voimakasta ruoka & dippiä.

Huomisen taikina on nyt tehty tuolla Rustiquella.

IMG_20220303_164021.jpg
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 329
Suosituksia edullisesta pizzalapiosta? Mustang näköjään ~20€ tekeekö tuolla mitään? Leivinuuni löytyy ja sillä talvisin ainakin tulee paisteltua, joten vartta saisi olla. Ketjussa oli puhetta aliexpress lapioista, onko näistä kokemuksia tai antaa suosituksia?
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Suosituksia edullisesta pizzalapiosta? Mustang näköjään ~20€ tekeekö tuolla mitään? Leivinuuni löytyy ja sillä talvisin ainakin tulee paisteltua, joten vartta saisi olla. Ketjussa oli puhetta aliexpress lapioista, onko näistä kokemuksia tai antaa suosituksia?
Itse ostin tämän viime kesänä ja tykkään eniten siitä, että sen saa nappia painamalla puoleen kokoon ja siten mahtuu kotona kaappiin.

Säilytystilan kanssa on kuitenkin aina ongelmia.

 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 329
Itse ostin tämän viime kesänä ja tykkään eniten siitä, että sen saa nappia painamalla puoleen kokoon ja siten mahtuu kotona kaappiin.

Säilytystilan kanssa on kuitenkin aina ongelmia.

Näkyy olevan loppu verkkokaupasta ainakin bauhausilla. Itsellä tila ei ole niinkään ongelma, voi nostaa sinne leivinuunin päälle. Riittääkö tuollainen yksi kun niitä on näköjään rei'itettyjäkin?
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Näkyy olevan loppu verkkokaupasta ainakin bauhausilla. Itsellä tila ei ole niinkään ongelma, voi nostaa sinne leivinuunin päälle. Riittääkö tuollainen yksi kun niitä on näköjään rei'itettyjäkin?
Ehkä sen lapparin koko on tärkein ja tosiaan nyt kun ei ole vielä ns. "pizzakausi" alkanut niin ovat myyneet varastot tyhjäksi.

Älä kuitenkaan osta semmoista pari senttiä paksua puista lapiota. Siihen on lähes mahdotonta saada pizzataikinaa ehjänä alustalta.

Itselläni on ollut muutenkin ongelmia noiden kanssa ja olen suoraan heittänyt durum-jauhoja lapion päälle ja kasannut taikinan täytteineen sen päälle ja sitten on ollut helpompi heittää pizza kivelle tai pizzauuniin.

K-Raudasta saisi saman tilattua verkkokaupasta.

 
Liittynyt
13.02.2020
Viestejä
29
Ehkä sen lapparin koko on tärkein ja tosiaan nyt kun ei ole vielä ns. "pizzakausi" alkanut niin ovat myyneet varastot tyhjäksi.

Älä kuitenkaan osta semmoista pari senttiä paksua puista lapiota. Siihen on lähes mahdotonta saada pizzataikinaa ehjänä alustalta.

Itselläni on ollut muutenkin ongelmia noiden kanssa ja olen suoraan heittänyt durum-jauhoja lapion päälle ja kasannut taikinan täytteineen sen päälle ja sitten on ollut helpompi heittää pizza kivelle tai pizzauuniin.

K-Raudasta saisi saman tilattua verkkokaupasta.

Puulapiossa on tarkotuskin tehdä se pizza itse lapion päälle ja siitä vaan sujauttaa uuniin, sekin on vähän taitolaji valuttaa se raaka lätty siitä uuniin ilman että täytteet valuu/taikina veny. metallilapioilla voi sitten pöydältä ottaa lätyn matkaan/sieltä uunista pois (ilman muita apuvälineitä), mut on siinä mielessä vaikeempi jos ei jauhoa kunnolla taikinaa niin se kyllä tarttuu kiinni ja kovaa. Puulapiota käyttäessä lapion pinta on hyvä olla vähän karhea jotta jauhot pysyy paremmin taikinan ja lapion välissä, vähän makuasioita kumpaa tykkää käyttää, kummassakin on etunsa. Lähes jokaisessa kunnon pizzerioissa oon nähny käytettävän puulapioo minkä päälle tehdään pizza ja laitetaan sillä uuniin, ja sitten pois ottaessa käytetään metallista lapioo.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Puulapiossa on tarkotuskin tehdä se pizza itse lapion päälle ja siitä vaan sujauttaa uuniin, sekin on vähän taitolaji valuttaa se raaka lätty siitä uuniin ilman että täytteet valuu/taikina veny. metallilapioilla voi sitten pöydältä ottaa lätyn matkaan/sieltä uunista pois (ilman muita apuvälineitä),

mut on siinä mielessä vaikeempi jos ei jauhoa kunnolla taikinaa niin se kyllä tarttuu kiinni ja kovaa. Puulapiota käyttäessä lapion pinta on hyvä olla vähän karhea jotta jauhot pysyy paremmin taikinan ja lapion välissä, vähän makuasioita kumpaa tykkää käyttää, kummassakin on etunsa.

Lähes jokaisessa kunnon pizzerioissa oon nähny käytettävän puulapioo minkä päälle tehdään pizza ja laitetaan sillä uuniin, ja sitten pois ottaessa käytetään metallista lapioo.
Just näin. Vähän palstoti sun viestiä kun oli muuten hakala lukea.
 
Liittynyt
05.09.2018
Viestejä
232
Suosituksia edullisesta pizzalapiosta? Mustang näköjään ~20€ tekeekö tuolla mitään? Leivinuuni löytyy ja sillä talvisin ainakin tulee paisteltua, joten vartta saisi olla. Ketjussa oli puhetta aliexpress lapioista, onko näistä kokemuksia tai antaa suosituksia?
Motonetista itse viime vuonna tarttui matkaan Roastmasterin taitettava pizzalapio, ihan hyvin on leivinuunin kanssa asiansa ajanut. Toki varsi vähän lyhyt jos on pidempi uuni, mutta eipä hintakaan ole paha, ja samassa setissä saa järeän pizzaleikkurin .
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 329
Ehkä sen lapparin koko on tärkein ja tosiaan nyt kun ei ole vielä ns. "pizzakausi" alkanut niin ovat myyneet varastot tyhjäksi.

Älä kuitenkaan osta semmoista pari senttiä paksua puista lapiota. Siihen on lähes mahdotonta saada pizzataikinaa ehjänä alustalta.

Itselläni on ollut muutenkin ongelmia noiden kanssa ja olen suoraan heittänyt durum-jauhoja lapion päälle ja kasannut taikinan täytteineen sen päälle ja sitten on ollut helpompi heittää pizza kivelle tai pizzauuniin.

K-Raudasta saisi saman tilattua verkkokaupasta.

Joo en ole puista hankkimassa juuri tuon takia, että paljon hankalampi sillä sitä pizzaa siirtää kun on paksu. Ohut meta

Motonetista itse viime vuonna tarttui matkaan Roastmasterin taitettava pizzalapio, ihan hyvin on leivinuunin kanssa asiansa ajanut. Toki varsi vähän lyhyt jos on pidempi uuni, mutta eipä hintakaan ole paha, ja samassa setissä saa järeän pizzaleikkurin .
Tuokin vaihtoehto, mutta taidan vähän pidemmällä varrella olevan hankkia. Leivinuunin kanssa polttaa kätensä aika helposti lyhyellä lapiolla kun uunin lämpö on se 300c+ ja uuni ei ihan pieni ole. Oletko muuten koskaan paistanut kun uunissa on vielä hiillos/tuli? Itse on muutoman kerran tullut tehtyä ja ilman kunnon lapiota aika hankalaa kun uuni on niin kuuma, mutta kyllä paistuu muuten nopeasti kun lämpötila on siellä 400-500c tienoilla ja tulee rapea pohja. ;)
 
Liittynyt
05.09.2018
Viestejä
232
Heti hiilien alasvedon jälkeen olen paistanut, kun tulipesä on vain n. 60 cm syvä eikä hiiliä kovin paljon pizzan kanssa sinne mahtuisi. Nopeasti kyllä tulee silloinkin, kun arina on sen verran kuuma, että ekalla lätyllä etenkin saa varoa jottei pohja kärtsää :).
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 329
Itsellä on noin metrinen tulipesä, niin sinne sopii hiillostakin tai pienillä puilla tulikin. Itse olen sinne laittanut keraamisen pizzakiven (antanut lämmetä tovin) ja sitten heittänyt siihen pizzan kun kunnon lapiota ei ole, niin helpompi ollut sen pizzakiven päällä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 201
Viestejä
4 194 520
Jäsenet
70 871
Uusin jäsen
Hedelma

Hinta.fi

Ylös Bottom