Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Liittynyt
14.07.2017
Viestejä
590
Juu, kiven päällä. Tai eihän tuo kiveä ole. Mitä lienee keramiikkaa.
En tiedä miksi mun pizzojen pohjat ei oikein näytä samanlaisilta kuin tuossa sun kuvissa, vaikka itsekkin käytän pizzakiveä, ja esilämmitän tunnin. Eikö uuni sitten vaan lämpene tarpeeksi korkealle vai mistä lie johtuu. Aina niin kovin vaaleiksi jäävät väriltään, muuten ihan hyvän makuisia.
 

living_death

★ Still alive ™
Tukijäsen
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
3 264
Kyllähän tuo juuri tuo mukavan lisän taikinaan :thumbsup:
Plus maku on ihan eri maailmasta ja hiiva ei pääse värjäämään taikinaa keltaiseksi.

Tein tällä kertaa Manitoba Cream jauhoista tehtyyn juureen ja ensi kerralla sitten ruisjauhoista tehtyyn juureen.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 241
En tiedä miksi mun pizzojen pohjat ei oikein näytä samanlaisilta kuin tuossa sun kuvissa, vaikka itsekkin käytän pizzakiveä, ja esilämmitän tunnin. Eikö uuni sitten vaan lämpene tarpeeksi korkealle vai mistä lie johtuu.
Ei tuo munkaan uuni lämpene ku 275 asteiseksi. Tummuuko pizzat kuitenkin päältä? Vai voisiko pitää vähän kauemmin uunissa?
 
Liittynyt
02.01.2017
Viestejä
222
Kahdella alustalla saa tavallisella uunilla kohtuullisen hyvin tahdin toinen uunissa toista täytetään Housen pelti jäähtyy yllättävän nopeasti.
 

living_death

★ Still alive ™
Tukijäsen
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
3 264
Kahdella alustalla saa tavallisella uunilla kohtuullisen hyvin tahdin toinen uunissa toista täytetään Housen pelti jäähtyy yllättävän nopeasti.
Pizza-alusta jäähtyy nopeasti, mutta aina ei jaksa alkaa alkaa tiskaamaan ja kastelemaan käsiä kesken kaiken kun samaan aikaan voi venytellä toisen pizzan taikinan alustalle ja laittaa täytteet yms. valmiiksi samaan aikaan kun ensimmäinen on uunissa.

Täytyisi varmaan ottaa juuri jääkaapista ja herätellä sitä jos tekisi taas sunnuntaina pizzaa.
 
Liittynyt
02.01.2018
Viestejä
80
Soppa 365:n margherita pizza pohjaan uusi resepti jossa taikinaa ei vaivattu ollenkaan. Pitkä kohotus kyllä, 24h.Ainekset kulhoon ja varovainen sekoitus.
Linkkiä en saanut toimimaan, pahoittelut.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
15.01.2017
Viestejä
75
Tätä ohjetta voin suositella. Tällä tekniikalla tehty pizzat jo monta vuotta. Tosin olen tähän vielä soveltanut kylmäkohotusta, jossa 48 h on aika sweetspot.

Pari tuntia huoneenlämmössä palloksi muovailtuna ja sitten venytys kiekoksi, täytteet ja uuniin.

No knead pizza dough taisin alunperin reseptin löytää.

Linkki vielä mukaan. Jim Lahey's No Knead Pizza Dough Recipe

Soppa 365:n margherita pizza pohjaan uusi resepti jossa taikinaa ei vaivattu ollenkaan. Pitkä kohotus kyllä, 24h.Ainekset kulhoon ja varovainen sekoitus.
Linkkiä en saanut toimimaan, pahoittelut.
 
Liittynyt
02.01.2018
Viestejä
80
Hyvä tietää. Tuo kylmäkohotus varmaan paikallaan. :thumbsup: :thumbsup: Menee kokeiluun.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
678
Meinasin pistää pizzaa jääkaappiin kylmäkohotukseen, niin että pistäisin tasan kilon jauhoja, johon tulisi yksi 7g kuivahiivapussi, kuinka paljon tohon on paras suhde pistää vettä?
 

living_death

★ Still alive ™
Tukijäsen
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
3 264
Itse menen näppituntumalta aina taikinoiden kanssa.

Tee semmoinen taikina joka ei enää tartu käsiin kiinni ja jos teet erillisiä palloja samaan astiaan, voitele ne öljyllä. Muuten tarttuvat toisiinsa kiinni.

Voit myös kysyä allekirjoituksessa olevasta FB-ryhmästä. Siellä on kuitenkin jo 550 jäsentä.
 
Liittynyt
06.01.2017
Viestejä
21

Tässä myös erittäin hyvä pannupizzaohje, helppoa kun ei tarvitse edes vaivata vaan taikina tekee lähes kaiken itse.

En tiedä voisiko tuoda kokeilla myös normaalin ohuen pizzan kanssa?
 
Liittynyt
27.02.2018
Viestejä
55
Mistähän tollaisen reiällisen pizzapellin löytää kotomaasta ok hintaan? Amazon.de tarjoilee kyllä vaihtoehtoja todella edukkaaseenkin hintaan.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
146
Hapanjuurta on sopiva laittaa noin 20% jauhojen kokonaismäärästä eli jos taikinassa on 1kg jauhoja, niin 200g aktiivista juurta mukaan. Muuten resepti normaalisti.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
259
Pohtinut jos kokeilisi pakastepitsan tekemistä. Eli samanlaista kuin kaupan pakasteista löytyvää tavaraa. Kaupan pakastelätyt on aika suolaisia ja rasvaisia. Ja olisihan se mukavaa pakasteesta ottaa jotain mättöä ja käyttää uunissa. Ei aina tule syötyä kaikkea mitä tekee syödä kerralla. Tai sitten perustelen itselleni tätä kokeilun halusta :D

Miettiny, toimisiko sellainen järjestelely, että ensin esipaistaisi pohjaa , antaa jäähtyä, sitten laittaisi soosit ja täytteet, kelmut ja mahdolliset muut säilytys jipot ja pakasteeseen? Lämmittäminen hoituisi suunilleen samallalailla kuin Ristoranteissa tai Grandiosissa.
 

living_death

★ Still alive ™
Tukijäsen
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
3 264
Valmiita pizzaslaisseja uuniin pakastuspusseihin?

Itse laitoin monta slaissia per pussi ja erottelin ne leivinpaperilla ettei tartu toisiinsa kiinni.

Ei tarvitse edes odotella palan sulamista kun laittaa vaan mikroon ja ääntä kohti.

Tosin kannattaa miettiä mitä täytteitä laittaa pizzaan pakastaessa eteivät mene pahaksi pakastaessa (paprika ainakin meni huonoksi).
 
Liittynyt
05.09.2018
Viestejä
57
Pohtinut jos kokeilisi pakastepitsan tekemistä. Eli samanlaista kuin kaupan pakasteista löytyvää tavaraa. Kaupan pakastelätyt on aika suolaisia ja rasvaisia. Ja olisihan se mukavaa pakasteesta ottaa jotain mättöä ja käyttää uunissa. Ei aina tule syötyä kaikkea mitä tekee syödä kerralla. Tai sitten perustelen itselleni tätä kokeilun halusta :D

Miettiny, toimisiko sellainen järjestelely, että ensin esipaistaisi pohjaa , antaa jäähtyä, sitten laittaisi soosit ja täytteet, kelmut ja mahdolliset muut säilytys jipot ja pakasteeseen? Lämmittäminen hoituisi suunilleen samallalailla kuin Ristoranteissa tai Grandiosissa.
Samaa olen suunnitellut. Tuolla oli hyvältä kuulostava tekniikka:
1. Pohjan esipaisto 3-5 min
2. Pohjan jäähdytys, täytteet päälle ja jäädytys 3 t yhdessä kerroksessa
3. Tuplapaketointi ensin tuorekelmuun ja sitten folioon, niin ei kuivu. Säilyy pakastimessa 3 kk.
4. Paisto jäisenä

 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
867
Valmiita pizzaslaisseja uuniin pakastuspusseihin?

Itse laitoin monta slaissia per pussi ja erottelin ne leivinpaperilla ettei tartu toisiinsa kiinni.

Ei tarvitse edes odotella palan sulamista kun laittaa vaan mikroon ja ääntä kohti.

Tosin kannattaa miettiä mitä täytteitä laittaa pizzaan pakastaessa eteivät mene pahaksi pakastaessa (paprika ainakin meni huonoksi).
Mikron kautta menee pizza kuin pizza huonoksi riippumatta täytteistä IMO.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
259
Samaa olen suunnitellut. Tuolla oli hyvältä kuulostava tekniikka:
1. Pohjan esipaisto 3-5 min
2. Pohjan jäähdytys, täytteet päälle ja jäädytys 3 t yhdessä kerroksessa
3. Tuplapaketointi ensin tuorekelmuun ja sitten folioon, niin ei kuivu. Säilyy pakastimessa 3 kk.
4. Paisto jäisenä

Noni, eikun huomenna kokeilemaan! Taikina ollu jääkaapissa parisen päivää, intoa odottamassa :lol:
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
164
Pitsaa ei pitäisi uudelleenlämmittää mikrossa, vaan uunissa tai paistinpannussa. Tässä pitserian ohje ylijääneen pitsan lämmittämisestä:

 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
867
Pitsaa ei pitäisi uudelleenlämmittää mikrossa, vaan uunissa tai paistinpannussa. Tässä pitserian ohje ylijääneen pitsan lämmittämisestä:

Paiiiitsi jos mikrossa sattuu olemaan crisp-alusta tmv. niin sillä just ja just voi uudelleenlämmittää pizzaa, kunhan alustan esilämmittää ensin ilman pizzaa eikä pidä sitä pizzan kanssa yhtään pidempään siellä mikrossa kuin on tarvis.

Monilla noita extraominaisuuksia ja -tarvikkeita on, mutta unohtavat ne heti ekan viikon jälkeen. Tollanen alusta on esim. tainnut tulla melkein kaikkien Whirlpoolin grillimikrojen mukana aikanaan.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
259
Pitsaa ei pitäisi uudelleenlämmittää mikrossa, vaan uunissa tai paistinpannussa. Tässä pitserian ohje ylijääneen pitsan lämmittämisestä:

Tulipas kokeiltua. Ensiki lämmitin pannua täydellä teholla, että alko jo lämpö tuntumaan, mutta ei kuitenkaan hirmu kuumaksi. Sitten heitin siivun pannulle, laskin muistaakseni lämmön neloselle tai kolmoselle (hellan lämpöskaala 1-6), annoin olla niin kauan kun kopisi pohja. Sitten laskin lämmön ykköselle, pikkasen vettä pannulle ja kansi päälle. Taisin vielä toisen satsin vettä pistää veden haihduttua varmistaakseni, että lämpeni kunnolla.

Kyllähän se toimi, kuitenkin ei niin tehokas tapa, kun hellaa pitää lämmittää ja pannu pesasta. Toisaalta harvoinpa sitä pitsaa tulee tehtyä.
 
Liittynyt
10.11.2016
Viestejä
47
Tulipahan tuossa mieleen, kun katselin tubesta ruokavideoita, niin välillä jos vaikka pitsaa tehdään, nin jenkeissä on haettu tuoretta pitsapohjataikinaa esim. leipomosta. Onko siis kukaan törmännyt tämän tyyppiseen myyntiin suomessa?
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
2 599
Tulipahan tuossa mieleen, kun katselin tubesta ruokavideoita, niin välillä jos vaikka pitsaa tehdään, nin jenkeissä on haettu tuoretta pitsapohjataikinaa esim. leipomosta. Onko siis kukaan törmännyt tämän tyyppiseen myyntiin suomessa?
Hae lähipizzeriasta, kai ne parilla ekellä myy pallon
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
259
Voin todeta, että pakastepizza kokeilu onnistui! En hirveän hienoa alkanu tekemään, kun testi oli (enkä kyllä osaa käsitellä taikinaa niin hyvin :)) Muistuttaa oma tuotos suutuntumalta taikinan suhteen aika samalta kuin kaupan pakasteissa, ehkä lähimpänä Grandiosan pannupitsoja. Hieman "märkä".

Mutta varmasti jos osaa ohkasemman pohjan tehdä ja on hienompia vehkeitä, niin eiköhän saa laadukasta pitsaa pakkaseen. Paistoin kaupan pitsojen ohjeen mukaan 225 astetta noin 12 minuuttia. Täytteenä oli mozzarella (Mikälie italialainen laktoositon pallero) ja meetvursti (Kotivaran Venäläinen) ja tomaattisoosi oli paseerattua tomaattia ja vähän mausteita.
IMG_20200304_161708_1[1].jpg
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
159
Ihan hyvä pizza taas vaikka oli vain parin tunnin kohotus. Pohjan, juuston ja reunan väri oli hyvin balanssissa, kun teräs oli uunin keskikohdassa, mutta 5 g suolaa on liian vähän reiluun 300 grammaan jauhoja. Nyt taisi olla ekaa kertaa pohjassa semmonen sitko mikä pitäisi olla. Piti käyttää jo hieman efforttia, että sai venymään. Näköjään tuota Manitoba Creamia saa veivata _pitkään_ ihan yleiskoneellakin(+15 min).
 

living_death

★ Still alive ™
Tukijäsen
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
3 264
Nyt tuli yksi parhaimmista pohjista.

Kauttaaltaan rapea, jopa pizzan keskeltä ja veikkaan, että syynä on se, ettei tullut laitettua liikaa täytteitä kosteuttamaan pohjaa.

Pepperonisalamia, uutta Hungry Chef tomaattisoosia, mozzarellaa, Hot Devils jalapenoa, pieneksi pilkottua ananasta, emmentaljuustoraastetta ja oreganoa.

1.JPG


2.JPG


3.JPG
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
2 599
Kamado Joella tuli paistettua 450 asteen lämmössä parit pizzat, hydraatio oli tällä kertaa 60% ja jauhoina toimi Ramlösan 00-jauhot.

Tossa näkee hyvin kuinka tosi kuumalla tehtynä matala hydrataatiokin toimii. Kotiuunissa ei saa tollasta pizzaa noin alhaisella hydrataatiolla ja oon vähän kateellinen tolle kamadolle :D
 
Liittynyt
26.08.2017
Viestejä
770
Minun silmään pohja näyttää jääneen peräti ra'aksi ja väriäkin juustossa saisi olla enemmän.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
2 599
Minun silmään pohja näyttää jääneen peräti ra'aksi ja väriäkin juustossa saisi olla enemmän.
Ootko ikinä katsonut miltä vaikkapa napolilainen pizza näyttää? Jos nyt verrataan vaikka tällä sivulla tota kurwaslobon ja living deathin pizzoja niin tossa living deathin pizzassa toki on kiva tasainen väri tolla reunuksella matalasta paistolämmöstä johtuen ja juustokin näyttää värikkäältä, mutta jos mietit mitä siinä on tapahtunut niin reunus ei enää living deathin pizzassa olekaan kovin pehmeä vaan ennemminkin rapea ja täytteistä esim juustosta on rasvat jo alkaneet erottua.

Kurwaslobon pizza on ulkonäöltään jo hyvin napolilaisen pizzan näköistä, reunus on ilmava, pehmeä ja paikoin rapea ja juustokin on sulanut ja saanut vieläpä vähän väriäkin, mutta ei ole varsinaisesti ruskistunut vaan siinä on juuston tekstuuria vielä mukana.

Tyyleiltään noi on hyvin erilaisia pizzoja, toinen on tollanen hyvin homogeeninen ja pakastepizzamainen kotiuunipizza, toinen vastaa tollasta kunnon pizzauunilla paistettua napolilaistyylistä pizzaa. Maussakin on varmasti eroa ja lopultahan kyse on siitä mistä tykkää. Jos esim itse haluan perusvarmaa peruspizzaa niin voin ihan hyvin ostaa vaan pakastealtaasta pakastepizzan ja sitten jos teen kotona niin haluan hifistellä pizzakiven kanssa ja tehdä mahdollisimman spessua kamaa. Sullakin on siis oikeus mielipiteeseen, mutta ei toi kurwaslobon pizza nyt kuitenkaan taikinaltaan raakaa ole vaan ihan oikeaoppinen lätty. :)
 
Liittynyt
07.09.2018
Viestejä
130
Nyt tuli yksi parhaimmista pohjista.

Kauttaaltaan rapea, jopa pizzan keskeltä ja veikkaan, että syynä on se, ettei tullut laitettua liikaa täytteitä kosteuttamaan pohjaa.

Pepperonisalamia, uutta Hungry Chef tomaattisoosia, mozzarellaa, Hot Devils jalapenoa, pieneksi pilkottua ananasta, emmentaljuustoraastetta ja oreganoa.



Mikä tuo lautanen/pannu on mille kokoat ja paistat pizzan?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
84 243
Viestejä
1 736 275
Jäsenet
37 440
Uusin jäsen
Pelaaja124

Hinta.fi

Ylös Bottom