Pienet kysymykset

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
827
Mikäköhän naudan pala tämä on ja mitä siitä kannattaisi tehdä:



Fransyska lukee ja google sanoo, että naudan selkäpaisti. Täältä taas: Naudanliha | Lihavuorinen en nyt tiedä sitten onko se etuselkää vai ulkofilettä vai ulkopaistia?

Tjaa se etu osa olikin siinä vielä Älg eli hirvieä tuo taitaa olla. Sitä suuremmalla syyllä ottaisin vastaan vinkkejä mitä tuosta tehdä. Ollut pakkasessa ja huomiseksi sulanut... Painoa joku 2kg. Uunia ajattelin, mutta kun nyt tietäisi edes mikä pala tuo on niin voisi googlailla ohjeita...
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
879
Muistan joskus 10-15v sitten syöneeni Helsingissä jossain hienommassa, muistaakseni venäläisessä ravintolassa.

Aluksi tuotiin pöytään shottilasin kokoisessa kupissa alkupalaksi jonkilainen valkosipulidrinkki, joka oli lämmin ja muistutti ehkä koostumukseltaan smoothiempaa, ja maistui siis hyvin paljon valkosipulille.

Osaakohan joku sanoa, mikä oli ravintola tai mistä löytyisi tarkempaa tietoa kyseisestä aperitiivijuomasta?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 573
Muistan joskus 10-15v sitten syöneeni Helsingissä jossain hienommassa, muistaakseni venäläisessä ravintolassa.

Aluksi tuotiin pöytään shottilasin kokoisessa kupissa alkupalaksi jonkilainen valkosipulidrinkki, joka oli lämmin ja muistutti ehkä koostumukseltaan smoothiempaa, ja maistui siis hyvin paljon valkosipulille.

Osaakohan joku sanoa, mikä oli ravintola tai mistä löytyisi tarkempaa tietoa kyseisestä aperitiivijuomasta?
Veikkaan että kyseessä olisi voinut olla Saslik: Saslik - Kabinetit käytössä ilman tilavuokraa - Ravintola Saslik

Juomasta ei havaintoa, mutta 10-15 vuoden aikaskaalalla saattaa nuokin hieman toki vaihdella...
 
Liittynyt
30.07.2017
Viestejä
801
En yleensä ole valmiiksi maustettujen lihojen ystävä, mutta tänään maistoin kanaa missä oli valmiiksi mielestäni todella hyvät mausteet. Kyseessä taisi olla koipireisi josta revitty luut pois ja annettu hieman nuijaa. Maku oli mielestäni hieman pähkinäinen, snadisti valkosipulia ja jotain maustetta mitä en tunnistanut. Tähän oli myös jätetty nahka. Koska tämä liha oli mulla pakkasessa ilman alkuperäis pakettia, en tiedä mikähän mahtanut olla kyseessä. Kiinnostaisi lähinnä, koska mielestäni mausteseos mitä siinä onkaan käytetty oli oikeasti hyvin onnistunut, niin itsetehtynä vastaavasta tulisi varmasti siinä tapauksessa vielä monta astetta parempaa. Kana ei myöskään uinut missään marinaadissa.

Eli kuka tunnistaa mikä tuote voisi olla kyseessä?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 946
Laitatteko pinaattikeittoon (siis tuollaiseen pakasteharkkoon) jotain mausteita lisäksi?
Oon laittanut yleensä pari keitettyä kananmunaa sekaan, mutta olisikohan tuohon joku sopiva maustekin?

E: ainakin tabasco tuntuu toimivan
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
224
Nyt on uusi hella tulossa.
Onko olemassa nano-pinnotetta, joka helpottaisi puhtaana pitoa ?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
444
IMG_20191014_231112.jpg

Tekeekö tällä veitsellä mitään, eli heitänkö roskiin vai vienkö suutarille teroitettavaksi?
 
Liittynyt
25.11.2017
Viestejä
23
Saako jostakin kotimaisesta kaupasta polentajauhoa jota ei olisi esikypsennetty?
 
Liittynyt
27.10.2017
Viestejä
342
Onko jollain heittää vihjettä hyvän hinta-laatusuhteen sauvasekoittimesta? Helposta pestävyydestä (tiskikoneessa) plussaa.
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
203
Onko jollain heittää vihjettä hyvän hinta-laatusuhteen sauvasekoittimesta? Helposta pestävyydestä (tiskikoneessa) plussaa.
Ei mulla suositusta ole, joku Braunin setti mulla muistaakseni on. Mutta en kyllä laittaisi juuri mitään noista osista pesukoneeseen, paitsi sen metallivispilän.
 
Liittynyt
27.10.2017
Viestejä
342
Ei mulla suositusta ole, joku Braunin setti mulla muistaakseni on. Mutta en kyllä laittaisi juuri mitään noista osista pesukoneeseen, paitsi sen metallivispilän.
Varren yms. pystyy toki huuhtelemaan helposti puhtaaksi, lähinnä ajattelin sitä että olisi ainakin kunnolliset irroitettavat teräosat. Noita Braunin settejä näyttäisi olevan joillakin kympeillä myynnissä, täytynee mennä kaupoille.
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
203
Varren yms. pystyy toki huuhtelemaan helposti puhtaaksi, lähinnä ajattelin sitä että olisi ainakin kunnolliset irroitettavat teräosat. Noita Braunin settejä näyttäisi olevan joillakin kympeillä myynnissä, täytynee mennä kaupoille.
Siinä mun setissä on mm. kaksi kulhoa terineen. Terät saa kyllä näppärästi irti, mutta en laita niitä enkä muovikulhojakaan pesukoneeseen. Helpompi pestä heti käytön jälkeen käsin kuin pistää koneeseen sinkoilemaan vasten muita rojuja. On siinä se perinteinen sauvateräkin, mutta senkin pesen mieluummin käsin heti käytön jälkeen. Terät ovat kyllä rakenteen sisällä suojassa, ettei sen takia tartte varoa. Sen verran siinä on kuitenkin liikkuvia osia, etten raaski laittaa koneeseen.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
444
Mistä voisi alkaa etsimään hyviä kasvisreseptejä? Ja en, en ole alkamassa kasvissyöjäksi, mutta ruokavalion keventäminen kasvisruualla kiinnostaisi.
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
203
Mistä voisi alkaa etsimään hyviä kasvisreseptejä? Ja en, en ole alkamassa kasvissyöjäksi, mutta ruokavalion keventäminen kasvisruualla kiinnostaisi.
Melkein minkä vaan reseptisivuston kautta. Mulla sattui olemaan Soppa365 valmiina, joten linkkaan sen sulle. Linkki vie suoraan ko. mestan vege-osastolle.

Mä yleensä teen niin päin, että päätän pääraaka-aineen ja metsästän reseptejä sen kautta ihan googlaamalla. Sieltä sitten omiin taitoihin suhteutettuna päätän kokeilla jotain hakuun osuneista. Siinä auttaa, jos on hiukan edes aavistusta, mitä safkaa on tekemässä. Tarkoitan sitä, että jos huvittaisi syödä risottoa tai pastaa, niin lisää ne hakutermeihin.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 946
Mistä voisi alkaa etsimään hyviä kasvisreseptejä? Ja en, en ole alkamassa kasvissyöjäksi, mutta ruokavalion keventäminen kasvisruualla kiinnostaisi.
Alkuun kannattaa varmaan kokeilla vaihtaa resepteistä vaikka jauheliha soijarouheeksi (itse en oikein tykkää) tai vaikka kanasuikaleet kikherneiksi.
Keventämiseen kannattaa ehkä kokeilla myös kalaa. Esimerkiksi lohifileen paistaminen on maailman helpoin asia.

Viiltele lohen ihopuolelle sentin välein puolen sentin syvyiset viillot, hiero suolaa ja ehkä mausteita molemmin puolin - kala pannulle ihopuoli alaspäin ja anna olla koskematta kunnes kypsynyt noin puoleenväliin asti - käännä kala ja ota levy pois päältä - avot.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 193
Mistä voisi alkaa etsimään hyviä kasvisreseptejä? Ja en, en ole alkamassa kasvissyöjäksi, mutta ruokavalion keventäminen kasvisruualla kiinnostaisi.
Aika paljon löytyy maailmasta ihan jo klassikoksi tulleita kasvisruokia. Lähtisin niistä liikkeelle. Tuollaiset lihankorvikkeet, kuten soijarouhe on mielestäni aivan kamalia. Niissä reseptien idea tuntuu olevan, että mätetään mausteita riittävästi, niin ei maista miten pahalta ne maistuu.

Pastoja:
Cacio e pepe, Arrabiata, Penne alla Norma
Noiden klassikoiden lisäksi erilaiset pestopastat on oikein hyviä.

Margharita-pizza tai muut kasvispizzat. Ei ehkä keveitä, mutta jos haluaa lihaa vähentää. Kunnollinen Napoli-tyylinen margharita on aivan mahtavaa.

Kreikkalainen salaatti eli horiatiki. Hyvällä fetalla ja hyvillä raaka-aineilla muutenkin todella herkullista.

Pinaattikeitto tai pinaattiletut. Itse tehtynä herkullisia ruokia.

Intialaiset jo mainittiin niistä esim. palak paneer tai saag paneer on hyviä ja suht helppoja.

Tällaisia tuli äkkiseltään mieleen. Google löytää noilla nimillä reseptejä, joista valita mieleinen.
 
Liittynyt
27.10.2017
Viestejä
342
Nyhtökauralasagnea maistoin kerran työpaikkaruokalassa ihan mielenkiinnosta, ja se oli yllättävän hyvää.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
888
Kysytääs täältä. Mitähän hyviä/terveellisiä raaka-aineita, kasviksia jne. olisi hyvä vielä lisätä ruokavalioon? Syön jo nyt terveellisesti, mutta aina voi parantaa. Osa varmaan lukee, että hulluako kysyn. Jotenkin omaan ruokailuun sokaistuu ja uusien kokeilu jää vähäiseksi, siksi kysyn :)

Tässä nyt pääpiirtein mitä tulee suuhun laitettua päivien aikana. En mainitse sattumia tai päiviä jolloin syön vapaammin. Eli 80-90% ruokavaliosta.

Tosiaan tavoitteellinen kuntosaliharrastus päällä.

Proteiinit: 10% naudan jauheliha, kananpojan jauheliha, broilerin fileesuikale, katkarapu, kananmunan valkuainen

Hiilarit: Jasmiiniriisi, kaurapuuro, mysli

Kasvikset: Paprika, kurkku, minitomaatit, salaatti, lehtikaali, pinaatti/babypinaatti, porkkana, sipuli. Satunnaisemmin inkivääri, valkosipuli, rucola ja varsiselleri

Marjat: pakastemustikka ja satunnaisesti muita kuten mansikka ja vadelma

Rasvat: avokado, oliiviöljy, cashew pähkinä, kananmunan keltuainen, soijalesitiini

Hedelmiä satunnaisesti: Omena, banaani ja mandariini

Lisäravinteet: Omega-3, magnesium, multivitamiini ja satunnaisesti D-vitamiini

Määrät vaihtelee jonkin verran.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 946
Tuossa taitaa jo aika hyvin kaikkea ollakin.
- Hedelmiä kannattaa joskus vaan ostella testiin. Mulla on nyt keltaista kiiwiä paketillinen ja on musta paljon makeampia kuin ne vihreät. Kotimaiset päärynät on olleet aika hyviä kausituotteita myös. Ei tarvitse kuoria ja voi syödä melkein kokonaan, kun ei ole siemenkotaa.

- Perunoita tulee myös silloin tällöin keiteltyä, vaikka enemmän riisiä meneekin nykyisin. Pitää varmaan kokeilla jotain puuroja itsekin jatkossa.

- Proteiineihin voi joskus testailla kasvisvaihtoehtoja vaihtelun vuoksi. Soija on musta aika mautonta, mutta kikherneet, härkäpavut ym. on aika hyviä. Kalaa voi myös kokeilla joskus, vaikka niissä ei sitä prodea taida hirveästi olla. Hyviä rasvoja onkin sitten enemmän.
 
Liittynyt
27.10.2017
Viestejä
342
Jos syöt puuroa säännöllisesti niin tarviikohan Omega-3:a, jos lorautat kaurapuuron nesteeseen pienen määrän öljyä (rypsi- tai rapsi-) ennen kuin lisäät hiutaleet? Jätin itse O3:t pois kun huomasin, että kaurapuuro maistuu oikein hyvältä niin. Syön muutenkin höyryttämättömiä hiutaleita niin ne ovat rasvaisempia ja selkeästi voimakkaamman makuisia, mutta toimii myös pakettihiutaleiden kanssa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 068
Lisää papuja ja linssejä, perunakaan ei ole saatanasta ja juureksia myös peliin niin saa vaihtelua hiilareihinkin. Ja täysjyväpasta menee kans ihan hyvin tossa. :)
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
888
Kiitän vastauksista. Unohtui kirjoitella tänne :D Otetaan nuo vaihtoehdot huomioon kun kohta taas ruokavalioo rupeen muokkaa niin ei mee ihan ykspuoliseksi ;)
 
Liittynyt
14.07.2017
Viestejä
569

Osaisiko joku kokki täällä kertoa ohjeet tuohon pihviin, on nimittäin todella törkeän hyvän näköistä lihaa. Mitä osaa naudasta tuo mahtaisi olla, mitä yrttejä tuossa lautasella on?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
740
Riippuu hieman välineistä tai taidoista :)
esim. Chateaubriand esiin ja piffi 100-120 asteiseen uuniin, kun sisälämpö 53C, niin liha pois ja KUUMALLA pannulla nätti pinta päälle. Ei sen kummoisempaa :drool:
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
821
Saako Suomesta jostain Oranginaa? Googlella ei löytynyt ostopaikkoja. Missähän on lähin paikka jossa myydään, tai saako jostain verkosta? Nykyään on kaikki Taco Bellit, Mountain Dew, Pringles ja Oreo Suomessa muttei vielä tätä.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
11 091
Saako Suomesta jostain Oranginaa? Googlella ei löytynyt ostopaikkoja. Missähän on lähin paikka jossa myydään, tai saako jostain verkosta? Nykyään on kaikki Taco Bellit, Mountain Dew, Pringles ja Oreo Suomessa muttei vielä tätä.
Amazonista ainakin saa tilattua Suomeen (
 
Liittynyt
18.11.2016
Viestejä
388
Kuivuuko näkkileipä avatussa pussissa? Siis jos sitä pitää vaikka kuukauden?
 
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
58
Nyt visainen kysymys pitsanvääntäjille, eli mistä saisi ostettu säilyttyjä sardellifileitä (engl anchovy), mutta ei siis ollenkaan sama kuin Suomessa myytävät marinoidut kilohailit anjovis-nimellä. Näitä ainakin Välimeren rannalla usein tarjolla.

S- ja K-ketjut näytti aika huonolta kun koitin haeskella. Pitääkö tosiaan tilata ulkomailta?

Jossain Futuraman jaksossa Fry pisteli poskeensa viimeisen tölkillisen, kai siihen vielä hetki aikaa
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
203
Kyllä mä niitä ihan lähimarketista hain. Pienessä lasipurkissa asuvat. Aikaa edellisestä satsista kyllä jo jokunen aika. Pastasoosiin niitä pilkoin.
 
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
58
Kyllä mä niitä ihan lähimarketista hain. Pienessä lasipurkissa asuvat. Aikaa edellisestä satsista kyllä jo jokunen aika. Pastasoosiin niitä pilkoin.
ok, siis oli nimenomaan oliiviöljyyn säilöttyjä sardelleja`? Mm. worchester-kastikkeessa olennainen osa. Kerrotko merkin ja marketin niin helpottaa etsimistä.
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
203
ok, siis oli nimenomaan oliiviöljyyn säilöttyjä sardelleja`? Mm. worchester-kastikkeessa olennainen osa. Kerrotko merkin ja marketin niin helpottaa etsimistä.
Ihan Vuosaaren Cittarista, joka on nykyään vaan supamarket. Merkkiä en kyllä enää muista. Oliiviöljyssä joo. Jos huomenna muistan, koitan vilkaista.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
1 565
Nyt visainen kysymys pitsanvääntäjille, eli mistä saisi ostettu säilyttyjä sardellifileitä (engl anchovy), mutta ei siis ollenkaan sama kuin Suomessa myytävät marinoidut kilohailit anjovis-nimellä. Näitä ainakin Välimeren rannalla usein tarjolla.

S- ja K-ketjut näytti aika huonolta kun koitin haeskella. Pitääkö tosiaan tilata ulkomailta?

Jossain Futuraman jaksossa Fry pisteli poskeensa viimeisen tölkillisen, kai siihen vielä hetki aikaa
Mahtaakohan tämä olla aitoa tavaraa: Ortiz 80g anjovis, ortiz - foodie.fi

Tuolta voi samalla vilkaista, löytyykö lähimmästä ääskaupasta.
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
203
ok, siis oli nimenomaan oliiviöljyyn säilöttyjä sardelleja`? Mm. worchester-kastikkeessa olennainen osa. Kerrotko merkin ja marketin niin helpottaa etsimistä.
Ei ole enää valikoimassa. Sen sijaan näitä löytyi. Tuotekuvauksen perusteella sardiinia. Sijainti: säilykehylly, tonnikalan tuntumassa tyypillisesti.
 
Toggle Sidebar

Ylläpitoa paikalla

Statistiikka

Viestiketjuja
80 811
Viestejä
1 646 963
Jäsenet
36 252
Uusin jäsen
VPP

Hinta.fi

Ylös Bottom