• Live: io-techin pikkujoulu- ja hyväntekeväisyysstriimi tänään alkaen klo 19. Pelataan io-techin toimituksen kesken PUBGia ja tavoitteena saada 10000 euroa täyteen Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräykseen! Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>

Pienet kysymykset ruokaan ja juomaan liittyen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Kaotik
  • Aloitettu Aloitettu
Oliko anturi esim. vesilasissa kun mittasit lämpötilaa?

Ei ollut, vaan ihan roikkui tuossa korkeudessa missä tölkit yms ovat. Eli vesilasi pitäs laittaa ja siihen upottaa niin näyttäs oikean? (aattelin säilyttää maitoa, juustoa, perus elintarvikkeita ihan) ja takastulo reissulla kokeilla pakkas puolta, jos pystys pakkases kuljettamaa melkeepä suome päästä päähä tavarata kotio..

Edit. Laitoinpa nyt vesilasin sinne, ja siihen tuo digimittarin pään. Tarkistan aamulla sitten lämpötilan mitä näyttää, asetin kaapin lämpötilaksi 4 astetta. Tuollai pitäs mitata?


Edit 2: Nyt aamulla katsottu mittaria, kun vesilasi oli siellä tölkin päällä (ettei ihan pohjassa) Ja hyvin tuntui paikkansa pitävän! Eli ei tartte kokoajan olla mittaria erikseen, että uskaltaa luottaa tuohon laitteen omaan..
IMG-20200902-WA0000.jpeg
 
Viimeksi muokattu:
Jep, nesteestä mittaaminen tuolla tavoin on aina se varmin tapa. Lämpötila saattaa vaihdella nopeasti tai ei ole yleensäkään kovin tarkka, jos mittaat ilmasta.
 
Onko HankoSushin Sushibowlin syöminen haarukalla etikettivirhe?

Kyse siis tämän näköisestä ruoasta:
b3666e86-img_4397-768x512.jpg


Kotona tuon söi mieluummin haarukalla kuin puikoilla vaikka puikkoja osaankin käyttää ja esim sushin muuten syön puikoilla.
Ravintolassa yritin vetää puikoilla, mutta ihan lopussa joutui hakemaan haarukan kun niitä viimeisiä riisejä ei vaan mitenkään saanut puikoilla syötyä.

Niin mietin vaan et kehtaako tuon syödä reilusti haarukalla, vai onko se etikettivirhe?
 
Joskus nyppinyt jotain maissinjyviä bowlista puikoilla. Mahdoin näyttää typerykseltä.
 
Mikä on halvin Prismassa myytävä sour eli hapanolut? Tuli juotua Suuret Oluet Pienet Panimot festareilla, ja hyviä on, mutta mitä hyllyjä katsellut niin aivan pöyristyttävän hintaisia on. Tyyliin 3.5€ pikkupullo kun sidukkaa saa 1.5€/tölkki.
 
Mikähän siinä on kun panerointi ei tartu?
Oon yrittäny kanaa ja possua ja airfdryerillä ja pannulla rasvassa mutta aina loppuvaiheessa tuntuu panerointi irtoavan lastuina. Lihatiskiltä tai valmispaneroituja kun ostaa niin ne kestää vaikka mitä kokkailua, mutta ite kun tekee niin aluks näyttää hyvältä mutta lopputulos että panerointi irtoaa kuin kuori päältä.
 
Miksi purkitettua tonnikalaa myydään vain kauhean pienissä pakkauksissa?

Pitkään ihmetyttänyt tämä kun tonnikala kuitenkin on ymmärtääkseni varsin kulutettu eläinproteiini arkitasolla täällä pohjolassa. Jos nyt verrataan vaikka johonkin jauhelihaan, joiden pakkauskoot tuppaavat yleisesti alkamaan tuosta 400 grammasta, niin miksi tonnikalapurkkien sisällöt huitelee jossain 100-150 gramman holleilla?
Vaikka tonnikala nyt esim. naudan jauhelihaa proteiinipitoisempaa onkin, niin aika samoja määriä sitä tulisi silti tunkea vaikka pastakastikkeeseen samojen ravintoarvojen takaamiseksi. Tuntuu typerältä sohlata kolmen tonnikalapurkin kanssa vs. yksi 400g jauhispaketti.
Menemättä kummemmin itse tonnikalan syömisen vastuullisuuteen, niin tuntuu nykyisen ilmastotilanteen valossa hieman turhalta pakkausjätteen synnyltä tuo pienissä purkeissa pysyminen, vaikka paketit pääasiallisesti kierrätettäviä ovatkin. Lidlissä on tainnut joskus joillain teemaviikoilla olla isommissa lasipurkeissa jotain premiumimpaa tonnikalaa - sitä täälläkin jossain langassa taidettiin hehkuttaa, mutta itse en koskaan tuota kerennyt kokemaan ja on ainoa kerta kun oon kuullut että kyseistä fisua vähän isommassa pakkauksessa saisi.

Kukaan muu kiinnittänyt tähän huomiota?
 
Miksi purkitettua tonnikalaa myydään vain kauhean pienissä pakkauksissa?

Pitkään ihmetyttänyt tämä kun tonnikala kuitenkin on ymmärtääkseni varsin kulutettu eläinproteiini arkitasolla täällä pohjolassa. Jos nyt verrataan vaikka johonkin jauhelihaan, joiden pakkauskoot tuppaavat yleisesti alkamaan tuosta 400 grammasta, niin miksi tonnikalapurkkien sisällöt huitelee jossain 100-150 gramman holleilla?
Vaikka tonnikala nyt esim. naudan jauhelihaa proteiinipitoisempaa onkin, niin aika samoja määriä sitä tulisi silti tunkea vaikka pastakastikkeeseen samojen ravintoarvojen takaamiseksi. Tuntuu typerältä sohlata kolmen tonnikalapurkin kanssa vs. yksi 400g jauhispaketti.
Menemättä kummemmin itse tonnikalan syömisen vastuullisuuteen, niin tuntuu nykyisen ilmastotilanteen valossa hieman turhalta pakkausjätteen synnyltä tuo pienissä purkeissa pysyminen, vaikka paketit pääasiallisesti kierrätettäviä ovatkin. Lidlissä on tainnut joskus joillain teemaviikoilla olla isommissa lasipurkeissa jotain premiumimpaa tonnikalaa - sitä täälläkin jossain langassa taidettiin hehkuttaa, mutta itse en koskaan tuota kerennyt kokemaan ja on ainoa kerta kun oon kuullut että kyseistä fisua vähän isommassa pakkauksessa saisi.

Kukaan muu kiinnittänyt tähän huomiota?

Se muuten on todennäköisesti boniittia eikä tonnikalaa jota niissä purkeissa on :)

Mutta koska kyseessä on säilyke ja yleisin käyttöannoskoko on kuitenkin about se ~100-150g kun tehdään salaattia tms niin varmaan sen takia purkit tuon kokoisia,
Avattunahan se ei pitkään säily.
 
Se muuten on todennäköisesti boniittia eikä tonnikalaa jota niissä purkeissa on :)

Mutta koska kyseessä on säilyke ja yleisin käyttöannoskoko on kuitenkin about se ~100-150g kun tehdään salaattia tms niin varmaan sen takia purkit tuon kokoisia,
Avattunahan se ei pitkään säily.
Muistelinkin että nykyäään purkinsisältö lienee jotai syömistä kestävää, mutta en jaksanu sivujuonnetta tarkastella.
Ja vaikka yleinen käyttöannoskoko olisikin tuo, niin miksei voisi olla isompia purkkeja tarjolla myös? Tiedä sitten kuulunko tottumuksiltani marginaaliin, mutta aika usein ruokaa laittaessa saa raapia useampia purkkeja auki. Enkä ole siis edes perheellinen - voisi kuvitella että moisissa tämän ilmiö vain korostuisi.
 
Meidän kahden hengen taloudessa normipurkki tonnikalaa riittää oikein mainiosti salaattiin tai pastasoosiin. Muita käyttötarkoituksia en ole vielä keksinyt ruuanlaitossa.
 
Tukusta löytyy 1kg pusseja boniittia, hae vaikka Heinolta. Näkynyt myös Citymarketissa.
 
Vähän tuppaa tuo kilo olemaan vähän överi ylisteppi tosta sadasta grammasta :D Mutta ei kai tuohon väliin mitään pakettikokoa sitten mahdu..

Tässähä tulee muutenkin melkosen barbaarinen lihansyöjäolo, jos muille piisaa 50g eläinprodea aterialle. Toki ateriatottumukset vaikuttaa jonkin verran, ja noh, yleinen kiinnostus ruuan ravintoarvoja kohtaan :p Mutta ei ehkä niihin kummemin tässä.
 
Hyvä tomaattimehua mistä? Siis kokonaisista tomaateista puristettya, eikä mitään tiivisteestä, vedestä ja sokerista sotkettua llitkua? Lidlissä oli joskus.

Tämmönen tuli vastaan: Tomaattimehu 1L
 
Kaikkihan me olemme nähneet elokuvan Mafiaveljet ja monelle on varmasti jäänyt mieleen kohtaus vankilasta, missä kokkaillaan.



Millähän tuosta reseptistä korvaisi nuo "spicy italian sausage" ja "sweet italian sausage"? Löytyykö meidän kaupoista jotain vastaavaa?

Naudan niskaluita voi myös olla hieman hankala peruskaupoista löytää.
 
@VonKaiser Kyllä noita raakamakkaroita löytyy isommista marketeista. Salsiccia olisi varmaan paras, mutta sen saatavuus heittelee. Ei ole vissiin tarpeeksi kysyntää. Chorizo-tyyppisiä on paremmin tarjolla, mutta makumaailma ei ihan täsmää. Pirkalla on tällä hetkellä jalapeno-cheddar, jolla ehkä itse yrittäisin säveltää ilman salsicciaa. Makean ja tulisen ero lienee käytetyn chilin määrässä. Mä lähtisin ihan vain kokeilemaan sillä, minkä sattuisin löytämään omasta kaupasta. En tosin katsonut videota, jätetään pieni disclaimer.
 
@VonKaiser Kyllä noita raakamakkaroita löytyy isommista marketeista. Salsiccia olisi varmaan paras, mutta sen saatavuus heittelee. Ei ole vissiin tarpeeksi kysyntää. Chorizo-tyyppisiä on paremmin tarjolla, mutta makumaailma ei ihan täsmää. Pirkalla on tällä hetkellä jalapeno-cheddar, jolla ehkä itse yrittäisin säveltää ilman salsicciaa. Makean ja tulisen ero lienee käytetyn chilin määrässä. Mä lähtisin ihan vain kokeilemaan sillä, minkä sattuisin löytämään omasta kaupasta. En tosin katsonut videota, jätetään pieni disclaimer.
Tämä makea versio nimenomaan ihmetytti. Moista kuvausta, kun ei ole makkaroiden kohdalla tullut vastaan.
 

Hakusessa nämä säilyketomaatit liittyen aiempaan reseptiin. Saatavuus vähän heikkoa mutta, mutta...

Onko niin, että foodiessa ei voi hakea tiettyä tuotetta ja katsoa missä sitä olisi saatavilla, vaan aina on valittava kauppa ja pelkästään sen valikoimaa voi tarkastella?

Sama pätee ilm. Keskonkin vastaavaan palveluun?
 
Sama pätee ilm. Keskonkin vastaavaan palveluun?

K-ruoka -sivustolla näyttää sentään 100km säteellä löytyykö muista k-kaupoista, tosin toimivuus vähän niin ja näin. Noi marzanon tomaatit tuntuvat olevan ihan kiven alla, yhessä liikkeessä Oulussa nähnyt hyllyllä hintalapun vaikka itse tuote puuttunut, muuten eioota.



Minkälaisia leikkuulautoja techiläisillä? Olisi aika ostaa isompi lauta ja myös panostaa vähän enemmän laatuunkin. Noita arcosin puukuituja oon katellut, mutta toisaalta taas myös tommoiset massiiviset (hienot) puiset kiinnostais. Näin insinöörinä sitä tuppaa kuitenkin käytännöllisyys olemaan tärkeintä[/url]
 
Viimeksi muokattu:
Minkälaisia leikkuulautoja techiläisillä? Olisi aika ostaa isompi lauta ja myös panostaa vähän enemmän laatuunkin. Noita arcosin puukuituja oon katellut, mutta toisaalta taas myös tommoiset massiiviset (hienot) puiset kiinnostais. Näin insinöörinä sitä tuppaa kuitenkin käytännöllisyys olemaan tärkeintä[/url]
Ite satunnaisesti kokkailevana koko elämän haaveillu kanssa isosta kunnon puupölkystä leikkuulaudaksi. Mutta sen verta vieraissa keittiöissä kokkaillut moisilla, että on kyllä melkosia vittusaatanoita omasta mielestä ylläpitää. Mitään nestepitoisempaa ei parane jättää pitkäksi aikaa lillumaan ja vaikea kuvitella miten noita saa pidettyä siistin värjäämättöminä punajuuria/paprikoita/tomaatteja/värjääviä marinadeja työstäessä.

Pari vuotta sitten ostin testiin nimenomaan Arcosin puukuitulaudan ja pidemmän käytön jälkeen tykästyin suuresti. Alkuun leikkuupinta tuntuu oudon kovalta, ikäänkuin veitsiä liikaa tylsyttävältä, mutta tuntumaan tottuu pian. Toisekseen laudan naarmuuntuvat veitsistä välittömästi, siisti pinta rupeaa parin preppaussession jälkeen näyttämään karun raiskatulta, joka kuitenkin tasapainottuu pitkäaikasen käytön jälkeen vähän kuin avotulella käytettävän pannun pohja. Merkittävänä erona esim. muovileikkuulautoihin, joita jotkut kammoksuu naarmujen epähygieenisyyden suhteen, nuo lautaan kertyvät viiltonaarmut ovat erittäin pintapuolisia. Nyt kun testailen tuota satoja/tuhansia viiltoja täynnä olevaa lautaa, niin se tuntuu hyvin sileältä kauttaaltaan, vaikka täynnä näkyviä naarmuja onkin.
Ehdottomin plussapuolihan noissa on kuitenkin tiskikonekelpoisuus. Sen kun annat paskojen lillua laudalla ja kuivahtaa kiinni, koneeseen vaan, niin puhdasta tulee. Myöskään muovilaudoissa esiintyvää "warpingia" noissa ei esiinny. Itsellä insinöörimäinen käytännöllisyys on vaan niin kova luksus noissa, että onkin tullut neljä vastaavaa lautaa hommattua, vaikka vähän tyyriimpiä ovatkin. Pitkäikäisin varmaan ollut viisi vuotta käytössä, eikä juuri minkäänlaista käytännön kulumaa esiinny.

Voisin kuvitella kohdallasi olevan hyvä valinta, mutta kannattanee ensin ostaa yks keskikokoinen lauta testiin ja testailla miltä tuntuu.

EDIT: Ehkä voisi vielä mainita, että toki noihinkin saa "syvän" kuoppauran tehtyä, jos kunnon voimalla veitsen kärjellä viiltää, mutta tämän nyt pätee kaikkiin lautatyyppeihin. Normikäytössä ei huomattavaa kulumaa ja ei tarvitse miettiä öljyämisiä/hiomisia säännölisin väliajoin. Lisäksi vielä mainitsisin, että ite hommasin varmuudeksi tummat laudat. En osaa sanoa voisiko vaaleamma versiot värjäytyä, mutt ainakaan musta-/tummanharmaassa ja ruskeissa laudoissa ei huomattavia värjäymiä vuosien käytössä.
 
Pahvisen noin 200x100cm Ikean kierrätyslavan kierrättäminen / palasiksi hajoittaminen?

Mattoveitsi ei oikein meinaa purra tuohon materiaaliin ja on melko paksua.

Ei viitsisi viedä taloyhtiön jätekatokseen yhdessä palassa ja haluan tuon pois silmistä kotoa.
 
Pahvisen noin 200x100cm Ikean kierrätyslavan kierrättäminen / palasiksi hajoittaminen?

Mattoveitsi ei oikein meinaa purra tuohon materiaaliin ja on melko paksua.

Ei viitsisi viedä taloyhtiön jätekatokseen yhdessä palassa ja haluan tuon pois silmistä kotoa.

Sellainen kennolevy?
Kyllä siihen mattoveitsi varmasti puree, ensin päälipahvi -> taitto -> kenno -> pohjapahvi.
Vie vaikka parvekkeelle kostumaan jos sellainen on.
 
Sellainen kennolevy?
Kyllä siihen mattoveitsi varmasti puree, ensin päälipahvi -> taitto -> kenno -> pohjapahvi.
Vie vaikka parvekkeelle kostumaan jos sellainen on.
Lavan alla oli kolme normaalia vahvempaa liuskaa, joihin ei purrut mattoveitsi, eikä puukko. Lavan kennorakenteiseen osaan puri lopulta terävä puukko.

Lopulta sain taitettua koko roskan kahteen osaan ja kiikutin sen jätekatokseen (toivottavasti pahvinkeräysauto ottaa sen mukaan keräysastian vierestä).
 
200g pala sinihomejuustoa, missä päiväys menossa. Jouluna/yms. tuli vedettyy niin paljon juustoja ettei oikein enää mee sellasenaan/oikein muutenkaan. Johonkin kastikkeeseen ois tarkotus heittää, mitä kastiketta suosittelisitte tohon 200g palalle missä se ei ihan älyttömästi maistuis kaiken muun läpi? TLDR; kastike/ruoka missä paljon sinihomejuustoa, mutta kuitenkin maut balanssissa?
 
200g pala sinihomejuustoa, missä päiväys menossa. Jouluna/yms. tuli vedettyy niin paljon juustoja ettei oikein enää mee sellasenaan/oikein muutenkaan. Johonkin kastikkeeseen ois tarkotus heittää, mitä kastiketta suosittelisitte tohon 200g palalle missä se ei ihan älyttömästi maistuis kaiken muun läpi? TLDR; kastike/ruoka missä paljon sinihomejuustoa, mutta kuitenkin maut balanssissa?
Kauhukeittiön pippurikastike.
Mustapekkajuustoa pala, sinihomejuustoa, lihafondia ja 2dl kermaa ja kuumentaa ja keittelee niin että juustot sulaa ja hiukan kasaantuu.
 
200g pala sinihomejuustoa, missä päiväys menossa. Jouluna/yms. tuli vedettyy niin paljon juustoja ettei oikein enää mee sellasenaan/oikein muutenkaan. Johonkin kastikkeeseen ois tarkotus heittää, mitä kastiketta suosittelisitte tohon 200g palalle missä se ei ihan älyttömästi maistuis kaiken muun läpi? TLDR; kastike/ruoka missä paljon sinihomejuustoa, mutta kuitenkin maut balanssissa?
Moskovanpata. Aivan tajuttoman herkullista.
 
200g pala sinihomejuustoa, missä päiväys menossa. Jouluna/yms. tuli vedettyy niin paljon juustoja ettei oikein enää mee sellasenaan/oikein muutenkaan. Johonkin kastikkeeseen ois tarkotus heittää, mitä kastiketta suosittelisitte tohon 200g palalle missä se ei ihan älyttömästi maistuis kaiken muun läpi? TLDR; kastike/ruoka missä paljon sinihomejuustoa, mutta kuitenkin maut balanssissa?

Hapankorpun tai ruisleivän päällä sellaisenaan, himo kun iskee saada lisää niin menee äkkiä.

Tuli tuosta juustoon kyllästymisestä mieleen tämä pätkä:

 
Hifikahvi-ketju olisi mennyt ehkä rikki niin kysytään täällä. Kun pikakahvia kuitenkin esim töissä joskus tulee juotua niin mitkäs edukkaan pään pikakahvit on suhteellisen hyviä? Tapana ollut ostaa Lidlistä sitä heidän Bellarom-"tummaa" pikakahvia, kun halvahkoa ja ihan ok. Toki jotkut Nescafet yms myös mutta ne taas sitten jo kovinkin hintavia. Eli miten Pirkka/Rainbow etc -akselilla, onko halvoissa jotain löytöjä noin muuten.
 
Käytän paistamiseen rypsiöljyä, joka räiskyy kovasti kun paistaa jotain vähänkin kosteaa, esimerkiksi halloumia tai paprikaa. Pääsisikö tästä ärsyttävyydestä jotenkin eroon? Pitäisikö vaihtaa paistorasvaa?
 
Meille jäi edelliseltä asukkaalta perintönä paistinpannun roiskesuoja. Sellainen littanaksi puristettu tiheä siivilä. Sillä saa pahimmat roiskeet pysymään pois liedeltä. Kyllä meinaan voikin räiskii, kun on tarpeeksi lämpöä. Sen verran pumppaavat vettä läskeihin, ettei sitä oikein voi välttää.
 
Meille jäi edelliseltä asukkaalta perintönä paistinpannun roiskesuoja. Sellainen littanaksi puristettu tiheä siivilä. Sillä saa pahimmat roiskeet pysymään pois liedeltä. Kyllä meinaan voikin räiskii, kun on tarpeeksi lämpöä. Sen verran pumppaavat vettä läskeihin, ettei sitä oikein voi välttää.
Mä pidän vielä paistamisen ajan paria talouspaperin palaa tuon siivilän päällä niin blokkaa vielä paremmin rasvaa.
 
Kiitos vastauksista!

Tuota paistorasvaa en ollut tajunnutkaan, täytyy napata kaupasta vaikka Oivariini juoksevaa mukaan ja pitää silmät auki noille kansillekin.
 
Mitä ihmettä kiiveille on tapahtunut vai onko mun kohdalle vaan sattunut huonoja yksilöitä? Haluaisin syödä enemmän kiivejä, mutta olen heittänyt varmaan viimeiset 10 hedelmää roskiin, kun ne ovat olleet ihan syömäkelvottomia. Siis vaikuttavat jotenkin raaoilta ja se hedelmälihakin on ollu tosi kovaa, vaikka pitäisi niitä viikon kypsymässä. Se valkoinen keskusta varsinkin on ollut niin kovaa, ettei meinaa lusikalla saada irti ilman, että koko pöytä on ihan mäiskeessä... Olen ostanut rasiassa ja irtotavarana, mutta ei jaksaisi roudata niitä enää kotiin ja heittää suoraan roskiin. Vinkkejä kiivien ostoon tai kypsyttämiseen?
 
Siirryttiin keltaisiin kiiveihin juuri tämän takia. Löytyy valmiiksi rasioihin pakattuna, joskus myös irtona esim. Prismoissa.
 
Mitä ihmettä kiiveille on tapahtunut vai onko mun kohdalle vaan sattunut huonoja yksilöitä? Haluaisin syödä enemmän kiivejä, mutta olen heittänyt varmaan viimeiset 10 hedelmää roskiin, kun ne ovat olleet ihan syömäkelvottomia. Siis vaikuttavat jotenkin raaoilta ja se hedelmälihakin on ollu tosi kovaa, vaikka pitäisi niitä viikon kypsymässä. Se valkoinen keskusta varsinkin on ollut niin kovaa, ettei meinaa lusikalla saada irti ilman, että koko pöytä on ihan mäiskeessä... Olen ostanut rasiassa ja irtotavarana, mutta ei jaksaisi roudata niitä enää kotiin ja heittää suoraan roskiin. Vinkkejä kiivien ostoon tai kypsyttämiseen?

Mä en oo ostanut kuin uusiseelantiilaisia kiivejä. Italiaiset on niin paskoja.
 
Viimeksi muokattu:
Kysytään, Ilmeisesti nykyajan helloissa (joku 5-7v vanha, ei halvin mahollinen) on suojauksia, jos unohtuu päälle. Jäi toista tuntia 6 asetuksel, mutta ei kuumentanu ku ittensä (mitattu 400c), mutta ei kuumentanu juur iyhtää ees ympäröivää metallia, eli ilmeisesti siellä joku mittari totes, että virta pois? (oli siis tyhä hella).... prkl tommonen kyl säikäyttää, kun lukenu juttuja kun hella mansikkana, jos unohtuu.......
 
Huomasin tuossa sattumalta, että McDonaldsin gluteenittomat hampurilaiset sisältää hurjasti enemmän energiaa kuin tavalliset. Esim. BicMac 670kcal vs. 502kcal eli yli 30% enemmän energiaa. Mistä ihmeestä tämä johtuu? Onkohan kuinka moni gluteenittomalla ruokavaliolla oleva tuota edes tajunnut?
 
Huomasin tuossa sattumalta, että McDonaldsin gluteenittomat hampurilaiset sisältää hurjasti enemmän energiaa kuin tavalliset. Esim. BicMac 670kcal vs. 502kcal eli yli 30% enemmän energiaa. Mistä ihmeestä tämä johtuu? Onkohan kuinka moni gluteenittomalla ruokavaliolla oleva tuota edes tajunnut?
Tuolla niiden tuotesivuilla näkee ihan sämpylöiden aineslistauksen, niin onhan tossa melkosesti enemmän sokereita, siirappeja ja tärkkelyksiä tuossa gluteenittomassa pullassa. Gluteeniton leivonta ei oo mitää kovin helppoa hommaa, niin eiköhän siinä mennä aikalailla koostumus/maku edellä, josta seurauksena sitten energiatiheämmät raaka-aineet.
Gluteenitonta ruokavaliota noudattavilla ei taida hirveästi vaihtoehtoja olla, se on vähän joko otat sen yhden vaihtoehdon tai olet ilman. Hampurilaisia syödessä nyt ei ehkä muutenkaan olla kaloreita ensimmäisenä kyttäämässä.

Mutta pitänee mainita oma viimeaikainen revelaatio nykyajan ihmisistä, että kyllä tuntuu ihan älyttömän moni olevan aivan helvetin kujalla ruokien ravintoarvoista ja samalla myös energiatiheyksistä, saati ihmisen keskimääräsistä ravintotarpeista. Tekisi mieli vuodattaa asiasta enempi, mutta ei jaksa negailla ja menis niin offtopicikiksi, että jääköön tuohon.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 454
Viestejä
4 557 110
Jäsenet
74 966
Uusin jäsen
Hautamagi

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom