• Live: io-techin pikkujoulu- ja hyväntekeväisyysstriimi tänään alkaen klo 19. Pelataan io-techin toimituksen kesken PUBGia ja tavoitteena saada 10000 euroa täyteen Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräykseen! Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>

Pienet kysymykset ruokaan ja juomaan liittyen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Kaotik
  • Aloitettu Aloitettu
Tarkottaa sitä että se pullo on voinut lojua 5+ vuotta myymättä siinä kaapissa itse harkitsisin vakavasti että onko kys paikka asiakasuhteeni arvoinen ja ihmettelisin että mitenkä kys pitzeria on edelleen pystyssä noin heikolla kierrolla.

Näinhän se todennäköisesti on ollut siellä kylmäkaapissa myymättä pitkän aikaa. Kyseessä perus lähi-idästä tulleiden pitämä paikka ja näille ei tunnu olevan "niin tarkkaa". Vanhimpia ja suosituimpia pizzerioita kuitenkin täällä ja Oiva-raportit on vuosittain olleet kunnossa, joten yllätti kyseisen juomapullon päiväys.

Eiköhän se lavuaarista mene alas.
 
Kerran join Smurffi-limsaa, josta oli menny parasta ennen päiväys, en tosin muista oliko kauan siitä. Kyllähän sen joi, mutta kyllähän siinä jotain normaalista poikkeavaa kieltämättä oli.
 
Voiko pansuolaa käyttää leivonnassa ihan samaan tapaan normisuolan tavoin? vaikuttaako makuun?
 
Tulee tehtyä ruokaa aina suurehkoja määriä kerralla. Tekisi mieli annostella ne sen jälkeen valmiiksi pieniin uunivuokiin, mutta en haluaisi tuhlata rahaa kertakäyttöisiin folionvuokiin.

Eli mistä löytää edullisesti sähköuunin kestäviä uunivuokia (en omista mikroa). Ruokaa lämmittäessä harvoin käytän edes 175C-lämpöjä, eli sen enempää ei tarvi kestää.
 
 

Toi ei ihan vielä täytä ehtoa: pieni. Olisi tietysti voinut tarkentaa, että haluan _yhden_ ruoka-annoksen kokoisia uunivuokia. Mihin siis mättää perunat/lihat/kastikkeet tjsp. Mikä on sitten laiskana helppo heittää uuniin.

Mutta, tämä IKEA 365+ Ruoansäilytysastia - suorakaide, lasi - IKEA ,tai IKEA 365+ Ruoansäilytysastia - 4-kulmainen, lasi - IKEA

Hinta ei päätä huimaa vaikka noita sen 10-20 ostais/tilais. Kannet vain sais olla mukana.
 
Hinta ei päätä huimaa vaikka noita sen 10-20 ostais/tilais. Kannet vain sais olla mukana.
Niitä myydään toki kannen kanssakkin, mutta se on muovia, joten ei uuniin.
 
Miksi käyttää mielummin ruokakermaa kuin kuohukermaa? Omasta mielestä ruokakermalla ei oikein tee mitään niin haluan tietää miksi se on jonkun mielestä parempi ruuanlaitossa kuin kuohukerma..
 
Joo tietysti, mutta eikö sitten vois vaan tehdä ruokaa ilman kermaa ollenkaan?
Ottaahan jotku hampurilaisateriankin kanssa kevytkolan.
Jos ruuasta tykkää mutta haluaa siitä tehdä pykälän terveellisempää niin mikä siinä on väärin?
 
Mä käytän kermaa niin harvoissa sooseissa, että käytän oikeaa kermaa silloin kun käytän. Terveellisyysaspekti on kokkauksessa mukana, mutta en aio miksikään munkiksi ryhtyä. Joskus pitää mennä maku edellä.
 
Kyllä kuohukermasta tulee aika tuhma olo kun sitä käyttää. Jotenki jääny kuva, että ruokakerma säilyy avattunakin aika pitkään, niin tulee napattua Kipparin makuinen purkki aina. Enpä oikeastaan käytä kuohukermaa muutakun kermavaahdossa.
 
Miksi käyttää mielummin ruokakermaa kuin kuohukermaa? Omasta mielestä ruokakermalla ei oikein tee mitään niin haluan tietää miksi se on jonkun mielestä parempi ruuanlaitossa kuin kuohukerma..
Koska kuohukerma ei täytä vatsaa ja siinä on ihan helvetisti kaloreita. Täytän mahani ennemmin suuremmalla määrällä ruokaa kuin rasvan energialla.
 
Koska kuohukerma ei täytä vatsaa ja siinä on ihan helvetisti kaloreita. Täytän mahani ennemmin suuremmalla määrällä ruokaa kuin rasvan energialla.
No ei siinä nyt "ihan helvetsti kaloreita" ole. Toki enemmän kuin ruokakermassa, mutta onko sitten noin 320kcal/100ml vastaan 120kcal/100mg "helvetisti paljon", niin ei minusta. Sillä saa kuitenkin paremman makuista ruokaa. Tosin kermaa nyt käytän muutenkin ehkä kerran kahdessa kuukaudessa, joten en olisi huolissani sen kaloreista. Ja käytän siis vain kuohukermaa. Valkoiseksi värjätyn veden, jota ruokakerma on, jätän kauppaan. Tämä siis toki vain minun mielipide.
 
Tulee haltuun 500g poron sisäpaistia, ajattelin pääsiäisenä mässätä. Mikä olisi paras valmistusresepti?
 
Kattilat induktioliedelle? Tosiaan liesi vaihtui ja vanhat kattilathan ei sitten käy ensinkään. Onko heittää hyviä tarjouksia tms., iso kattila ja joku pienempi. Paistinpannuna hiiliteräs toimii kyllä hyvin.
 
Mikä olisi paras ratkaisu kananmunien paistamiseen? Lopputuloksen pitäisi olla suunnilleen symmetrisen muotoinen ja keltuaisen soisi jäävän semmoiseksi mediumiksi. Tuohon tarkoitukseen on kait olemassa jotain muotteja, mutta en viitsisi alkaa niiden kanssa säätämään.
 
Mikä olisi paras ratkaisu kananmunien paistamiseen? Lopputuloksen pitäisi olla suunnilleen symmetrisen muotoinen ja keltuaisen soisi jäävän semmoiseksi mediumiksi. Tuohon tarkoitukseen on kait olemassa jotain muotteja, mutta en viitsisi alkaa niiden kanssa säätämään.
Riippuu tietysti siitä montako munaa paistat. Meikäläisen wokin paistopinta on sellainen että siinä paistaa yhden munan paahtoleivälle just sopivasti.
 
Ajattelin tehdä tortilloja ja aika moni suosittelee pekonirasvan käyttöä taikinassa.
Onko silavalla mitään tekemistä tuon kanssa tai kelpaako ylipäätänsä samaan tarkoitukseen?
Maussa toki varmaan ainakin hieman eroa.
 
Saako mistään "kuivaa" mozzarellaa? Pizzavideoissa käyttävät semmoista mutta en ole löytäny...
 
Ajattelin tehdä tortilloja ja aika moni suosittelee pekonirasvan käyttöä taikinassa.
Onko silavalla mitään tekemistä tuon kanssa tai kelpaako ylipäätänsä samaan tarkoitukseen?
Maussa toki varmaan ainakin hieman eroa.
Tulee myöhässä vastaus, mutta laardillahan nuo yleensä duunataan Mehikossa. Eli pekonin rasvakin toiminee, maku toki vähän muuttuu. Silavan saatavuudesta en kyllä osaa sanoa, tuskin ainakaan se muurikan tuubissa myytävä silava on ihan samaa tavaraa...? Semmoisen käsityksen ainakin saanut.
 
Silavahan on ihan vaan sitä nahan alla olevaa rasvaa. Pekonin rasvalla varmaan tarkoitetaan sitä mitä jää pannuun, kun pekonit on paistettu. Pekoni on kuitenkin savustettua ja suolaista, joten eri makuhan siinä on.

Muurikan tuubissa lukee, että myös ruuanlaittoon, joten jos silavaa haluaa käyttää niin sitä vaan. Siinä on myös rypsiöljyä, varmaan jotta saadaan se vähän juoksevammaksi. Laardi = silava.
 
Mistä tämä artikkelin ominaisuus muutetaan en löydä millään omapostissa kyseistä asetusta.

On kyllä harvinaisen hyvin jemmattu.

Löytyy OmaPosti -> Asetukset -> Käyttäjäasetukset -> Postin ohjaus -> Yhteystiedot ja luovutuskielto -> Tilaaminen paperilomakkeella
 
On kyllä harvinaisen hyvin jemmattu.

Löytyy OmaPosti -> Asetukset -> Käyttäjäasetukset -> Postin ohjaus -> Yhteystiedot ja luovutuskielto -> Tilaaminen paperilomakkeella
Löytyi myös Muuttoilmoituksen alta -> Yhteystiedot ja luovutuskielto -> Tilaaminen paperilomakkeella
 
Millainen sormisuola sopii hyvin naudan, lampaan tai possun -pihvien kanssa? Sopiiko esim. Himalajan suola tai Sisilian vuorisuola?
 
Tuskin erottaa niiden eroa suussa, ainoastaan sen mitä markkinamies on paketin kylkeen kirjaillut :)
 
Käytiin Valion tehtaanmyymälässä ja ostettiin (kun halvalla sai) pari pakettia koskenlaskijaa ja pari purkkia koskenlaskija dippiä. Antakaas hyviä vinkkejä mihin ruokiin nuo sais kulumaan?
 
Käytiin Valion tehtaanmyymälässä ja ostettiin (kun halvalla sai) pari pakettia koskenlaskijaa ja pari purkkia koskenlaskija dippiä. Antakaas hyviä vinkkejä mihin ruokiin nuo sais kulumaan?

Itse olen dippiä käyttänyt kalakeiton maustamiseen.

Keittoperunaa
Porkkanaa
Tuoretta sipulia
Tuoretta tilliä
Lohta ja kuhaa kuutioina
1 purkki koskenlaskija dippiä
1 purkki kuohukermaa
Maustepippuria
Chiliä
Voita
Suolaa

Voi kattilaan sulamaan. Porkkanat ja perunat joukkoon kuulottumaan. Vettä joukkoon ja annetaan kiuhua noin 10min. Sitten joukkoon mausteet ja kala. Annetaan taas kiehua hetki. Tämän jälkeen isketään tilliä ja sipulia mukaan. Seuraavaksi dippi ja kerma joukkoon. Annetaan taas kiehua ja maistetaan suola.Kala kypsyy aika nopeasti ja sipuli/tilli on paremman näköistä vihreänä kuin harmaana. Se dippi antaa kivaa makua kalakeittoon. Ei enää välttämättä niin kevyttä, mutta hyvää ainaskin.
 
Jos maustaisi perinteisehkön no-knead pataleivän juustolla, niin missä kohtaa paistoa sen uskaltaa nakata leivän päälle ilman, että juusto palaisi? Tarkoitus on n 30 kannen alla ja 15min++ ilman kantta. Juusto on Arlan cheddar-mozarella-raaste
 
Veikkaisin, että kymmenessä minuutissa se sulaa mukavasti siihen päälle ja saa ehkä vähän väriäkin. Riippuu tietysti vähän lämpötilasta. Joskus olen herkistellyt kuorrutetta lyhyellä grillivastusten hehkuttamisella ihan lopuksi.
 
Paljonko jengi käyttää tuota resq:ta?

Katselin tuota pitkästä aikaa ja ajattelin kokeilla ekaa kertaa tuota käyttää ja ostaa jotain kun osa jutuista näyttää aika edulliselta. Ilmeisesti se toinen alkuperäinen sovellus mitä tää resq:n perustaja kusetti, on ottanut ja kuollut pois.
 
Paljonko jengi käyttää tuota resq:ta?

Katselin tuota pitkästä aikaa ja ajattelin kokeilla ekaa kertaa tuota käyttää ja ostaa jotain kun osa jutuista näyttää aika edulliselta. Ilmeisesti se toinen alkuperäinen sovellus mitä tää resq:n perustaja kusetti, on ottanut ja kuollut pois.
Vuoden ajan jatkuvasti resq:ta käyttänyt. 99%:sti ruokakasseja hakenut.
Otan yleensä kaksi kassia jostain k-kaupasta ja ne maksaa täällä yleensä 6-8e/kassi ja olen niitä laskenut, niin sillä 12-16 eurolla saa 70-110e ruoat. Jos ei omalle perheelle kelpaa niin mun vanhemmat syö kyllä loput ja silti meille jäävät on halvempaa kuin erikseen ostettuna.
 
Hyvä halpa termoskaadin? Lähinnä jossa pitäisi kahvia sen tunnin-pari kun juo pois. Iso ylärööri varmaan niin helppo puhdistaa. Tokmanni myy nyt jotain Carveria tms 5€ mutta onko mistään.
 
Mulla on joku Clasun Asaklit tms. Ajaa asiansa. Tiskiharja mahtuu rööristä sisään.
 
Kattelin ruokavideoita tubesta ja siellä oli monesti uunissa toiminto "bake and boil". Mikähän toi mahtaa olla suomeks?
 
Tuli tälläinen matkajääkaappi / pakastin ostettua


Vaikuttaa tosi hyvälle, mutta halusin varmuuden vuoksi mitata tuon paikkansapitävyyden mitä laitteen oma mittari väittää..

Löytyi tuollainen digitaalinen 7€ mittari, josta jotakin edes näkisi. Nyt mietin, kumpaa luottaa enemmän. Juomiset tuntuu käteen kylmältä juu, ja jääkaapin mittari sanoo että ois 3 astetta lämmintä. Mutta tuo ostamani digitaalinen mittari 8-10 asteen välillä..

1598976627647.png
(kuvan oton aikana kompressori oli päällä, laski tuonne 1 asteeseen laitteen mukaan)

Ja pitäisi pystyä pakastamaan tuonne -20 asteeseen. Youtubessa ainakin ja amazonissa hyviä arvosteluja saanut, joten pitäskö vaa parempi mittari ostaa, jos pitäs paikkansa? Vai luottaisiko tohon laitteen omaan.
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
262 472
Viestejä
4 557 999
Jäsenet
74 971
Uusin jäsen
Maikkol

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom