Pienet kysymykset ruokaan ja juomaan liittyen

The Pallendaaler

Erittäin köyhä työmies
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
62
Tässä viimeaikoina yrittäny pariin otteeseen tehdä jäätelökoneella jäätelöä. Makunautinnot olleet vaihtelevia, mutta eniten vaivaa se, että millä kikalla sen jäätelön saisi pysymään jäätelönä ihan pakkasessakin ? Tähänmennessä joutunu syömään sen samantien, koska pakkasessa menee kivikovaksi. Jotain kemiaahan se vissiin vaatii. :vihellys:
Kokeile lisätä glukoosisiirappia massaan.
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 196
Lahdessa kebabravintoloissa on usein nurkassa pölyttymässä sellanen pystyssä oleva kebab-varras-masiina. Lapsuudessa moisissa oli lihaa josta leikkurilla leikattiin lautaselle. Ei enää, nykyään mikro vain kilahtaa.

Onko muualla sama juttu? Miksi ei enää käytetä?
Hinta? Itsekin kironnut kyllä samaa, oli aivan eri lihaa :drool: Tai sitten aika kultaa muistoja... :D

Aamulehdessä oli juttua jostain Suomen parhaasta kebabmestasta, taisi olla jossain Oulun pohjoispuolella hivenen, siellä oli vielä varras ja se "partakoneen tyylinen" leikkuri käytössä, tekisi mieli lähteä maistamaan jos ei olisi niin pitkällä :shifty:
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 763
Aamulehdessä oli juttua jostain Suomen parhaasta kebabmestasta, taisi olla jossain Oulun pohjoispuolella hivenen, siellä oli vielä varras ja se "partakoneen tyylinen" leikkuri käytössä, tekisi mieli lähteä maistamaan jos ei olisi niin pitkällä :shifty:
Jos Helsinki on lähempänä (kuten Aamulehdestä päättelisin), niin Döner Harjussa pyöritellään lihaa vartaassa. Ja taitaa olla oikeasti se maan paras kebula. Ei tosin kannata odotella sellaista perus kebupaikan mättöä vaan on oikeasti hyvää ruokaa tarjolla.
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 196
Jos Helsinki on lähempänä (kuten Aamulehdestä päättelisin), niin Döner Harjussa pyöritellään lihaa vartaassa. Ja taitaa olla oikeasti se maan paras kebula. Ei tosin kannata odotella sellaista perus kebupaikan mättöä vaan on oikeasti hyvää ruokaa tarjolla.
Kiitos! Vaan tärkein vielä, saako oikeasti tulisen kebabin jos haluaa vai pitääkö tuoda omat mausteet :D

Nuorena muistan kun käytiin olikohan se Suleima? Tampereella rautatienkadulla, siinä hämeenkadun nurkasta vähän poispäin, sielläkin oli varras ja sai todella tuliset ja maukkaat kebut :hungry:
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 763
Kiitos! Vaan tärkein vielä, saako oikeasti tulisen kebabin jos haluaa vai pitääkö tuoda omat mausteet :D
Mausteita on hyvin ja tulisuuttakin sopivasti. Paikka kun on oikea ravintola ja ruoasta ihan maksetaankin sen mukaan, niin varmasti saat pyytämällä ihan niin tulisen kuin haluat.
 

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 107
Joissakin ravintoloissa (ei pelkästään kebab) käyttävät valmiita chili-kastikkeita joissa on tyyliin 5% tms. suolaa. Kun pyytää extra tulisen, niin laittavat vaan reilummin tuota kastiketta jolloin suolan määrä menee aivan överiksi.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 558
Leivänpaahdin päästi toimintasavut karkuun, eli pitää hankkia uusi. Onko noilla käytännössä ulkonäköä lukuunottamatta merkittävää eroa minkä ottaa?
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 196
Leivänpaahdin päästi toimintasavut karkuun, eli pitää hankkia uusi. Onko noilla käytännössä ulkonäköä lukuunottamatta merkittävää eroa minkä ottaa?
Ei mutta itsellä kun oli sama homma pari kuukautta takaperin, niin päädyin sellaiseen neljän leivän paahtimeen, enkä ole katunut :tup:

Ennen joutu aina odottelemaan toista satsia, eikä tullut niin tasainen tulos kuin tällä isommalla paahtimella.

Tähän päädyin siis itse: Manhattan Steel 4

Hintaa oli ehkä 40€ tjsp. ja voin kyllä suositella :tup:
 

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 107
Itse ostin vastikään hivenen normaalia paksummilla väleillä olevan niin mahtuu sämpylän puolikkaatkin paahtumaan. Ritilän nosto sivupainikkeesta on myös hyvä niin ei tarvitse niin usein muita esineitä pienten juttujen ulos kaiveluun.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 558
Itse ostin vastikään hivenen normaalia paksummilla väleillä olevan niin mahtuu sämpylän puolikkaatkin paahtumaan. Ritilän nosto sivupainikkeesta on myös hyvä niin ei tarvitse niin usein muita esineitä pienten juttujen ulos kaiveluun.
Onko vinkkiä tuollaisesta paksummilla väleillä olevista? Sämpylänpaahto kuulostaa potentiaalisesti hyvältä ominaisuudelta, en ole tykännyt siitä paahtimen päällä olevasta telineestä noiden paahtamiseen/lämmittämiseen
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
359
Onko suosituksia slow cookerista, mikä olis hyvä ja kohtuu hintainen?
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
3 173
Onko olemassa mitään tulista chilikastiketta, mikä maistuu edes etäisesti yhtä hyvältä kuin sriracha? Poppamiehen ständiin upottanut varmaan 50€ ja lähes kaikkia sooseja on koeajettu, mutta srirachaan verrattuna maistuvat ihan perseelle - etikkaa vain ja makua ei ole miltei ollenkaan. Poppamiehen parhain omaan makuun on Barbados, jonka senkin kyllä vaihtaisin srirachaan alta aikayksikön.

Ei ihmetytä tuon soosin suosio kyllä ollenkaan.

PS: Chili- ja BBQ-soosit ketju loistaa poissaoloaan. :confused:
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
219
Onko olemassa mitään tulista chilikastiketta, mikä maistuu edes etäisesti yhtä hyvältä kuin sriracha? Poppamiehen ständiin upottanut varmaan 50€ ja lähes kaikkia sooseja on koeajettu, mutta srirachaan verrattuna maistuvat ihan perseelle - etikkaa vain ja makua ei ole miltei ollenkaan. Poppamiehen parhain omaan makuun on Barbados, jonka senkin kyllä vaihtaisin srirachaan alta aikayksikön.

Ei ihmetytä tuon soosin suosio kyllä ollenkaan.

PS: Chili- ja BBQ-soosit ketju loistaa poissaoloaan. :confused:
Onko olemassa syy miksi et vain osta sitä Srirachaa? Tietysti kiva kokeilla uusia asioita, mutta jos tuntuu että kaikki muu on huonompaa, niin miksi vaihtaa?
 

tjkoo

Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 603
Onko olemassa mitään tulista chilikastiketta, mikä maistuu edes etäisesti yhtä hyvältä kuin sriracha? Poppamiehen ständiin upottanut varmaan 50€ ja lähes kaikkia sooseja on koeajettu, mutta srirachaan verrattuna maistuvat ihan perseelle - etikkaa vain ja makua ei ole miltei ollenkaan. Poppamiehen parhain omaan makuun on Barbados, jonka senkin kyllä vaihtaisin srirachaan alta aikayksikön.

Ei ihmetytä tuon soosin suosio kyllä ollenkaan.

PS: Chili- ja BBQ-soosit ketju loistaa poissaoloaan. :confused:
Nuo tuo nyt ainakin on vähän sriracha tyyppistä, ei siis mitään etikkalientä ja potkuakin on sopivasti.

Spice Up! Tulinen Chilikastike 200 ml

Spice Upilla muistaakseni myös jokin sriracha-kastikekkin.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
3 173
Spice Upilla muistaakseni myös jokin sriracha-kastikekkin.
Tämmöistä näkynyt kaupassa jossain, mutten ole testannut. Täytyy koeajaa. :tup: Texas Petellä oli myös oma versio srirachasta hyllyssä, mutta perinteinen Pete on niin hirveää ettei ole viitsinyt tuota vielä koettaa.

Onko olemassa syy miksi et vain osta sitä Srirachaa? Tietysti kiva kokeilla uusia asioita, mutta jos tuntuu että kaikki muu on huonompaa, niin miksi vaihtaa?
Ihan tosissaan kysyt, että miksi en syö samaa ruokaa tästä hetkestä eteenpäin koko loppu elämääni vaikka kyseinen ruoka maistuisikin?
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
219
Ihan tosissaan kysyt, että miksi en syö samaa ruokaa tästä hetkestä eteenpäin koko loppu elämääni vaikka kyseinen ruoka maistuisikin?
Lähinnä ajattelin että maustekastiketta kaipaa vain joihinkin ruokiin, jolloin en näe yhden ja saman, tutun ja turvallisen kastikkeen ostamisessa mitään väärää.
En ajatellut että tarvitset jokaikiseen ruokaasi jotain valmissoosia.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
3 173
Lähinnä ajattelin että maustekastiketta kaipaa vain joihinkin ruokiin, jolloin en näe yhden ja saman, tutun ja turvallisen kastikkeen ostamisessa mitään väärää.
En ajatellut että tarvitset jokaikiseen ruokaasi jotain valmissoosia.
Jees. :tup: Tulee käytettyä aika paljon noita sooseja ruoanlaitossa, niin vaihtelu virkistää.
 

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 107
Onko olemassa mitään tulista chilikastiketta, mikä maistuu edes etäisesti yhtä hyvältä kuin sriracha? Poppamiehen ständiin upottanut varmaan 50€ ja lähes kaikkia sooseja on koeajettu, mutta srirachaan verrattuna maistuvat ihan perseelle - etikkaa vain ja makua ei ole miltei ollenkaan. Poppamiehen parhain omaan makuun on Barbados, jonka senkin kyllä vaihtaisin srirachaan alta aikayksikön.
Pistä sitä srirachaa ja tarvittaessa nagaa (tai Trinidad Scorpion, Carolina Reaper tms.) jauheena lisäksi, jos poltetta kaipaa lisää. Jauheet kannattaa lisätä ruokaan jo ennen lämmitystä, että ehtii heräämään.

Ebaystä saa noita chilijauheita puoli-ilmaiseksi.

IMO nuo jauheet sopii muutenkin parhaiten ruoanlaittoon niin ei tule epämääräisiä makuja ja suolaa liikaa kuten valmis-kastikkeista. Pyreet on toinen hyvä, mm. Aji Amarillo, noilla saa myös makua pelkän poltteen lisäksi.
 
Viimeksi muokattu:

luuponen

   ✜
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
529
näitä (aasia/thai)lähikaupasta, koko setti. en oo koskenu mihinkään muuhun valmis-soossiin tän setin jälkeen (paitsi tuoreeseen chiliin) :smoke:
sriracha-chili-sauce.jpg
 

druidi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.10.2017
Viestejä
271
Oulun jäsenille huomio. Mihinkäs kannattais lähteä vetään noin tunnin päästä mättöateria?

@JHMK
 

JHMK

-
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
712
Oulun jäsenille huomio. Mihinkäs kannattais lähteä vetään noin tunnin päästä mättöateria?

@JHMK
Pizzaa: La Festa, Da Max, Milan
Hampurilaista: Da Max, Kauppuri, Rooster, Friends & Brgrs
Kebabia: Hadia, Troija,

kaikista noista saa varmasti kaikkia kolmea, mutta tuossa ns bravuuripainotukset
 

druidi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.10.2017
Viestejä
271
Asiaton käytös
Pizzaa: La Festa, Da Max, Milan
Hampurilaista: Da Max, Kauppuri, Rooster, Friends & Brgrs
Kebabia: Hadia, Troija,

kaikista noista saa varmasti kaikkia kolmea, mutta tuossa ns bravuuripainotukset
Kävin Oulun Baarin Grillissä. Nuija
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
943
Onko olemassa mitään tulista chilikastiketta, mikä maistuu edes etäisesti yhtä hyvältä kuin sriracha? Poppamiehen ständiin upottanut varmaan 50€ ja lähes kaikkia sooseja on koeajettu, mutta srirachaan verrattuna maistuvat ihan perseelle - etikkaa vain ja makua ei ole miltei ollenkaan. Poppamiehen parhain omaan makuun on Barbados, jonka senkin kyllä vaihtaisin srirachaan alta aikayksikön.
Tähän olikin jo jotain vastauksia tullut mut itse käytän ehkä 80% just srirachaa, 15% Texas Pete (joihinkin safkoihin tykkään tosi paljon) ja sit satunnaisesti kokeilumielessä jotain muita. Sriracha on niin monikäyttöistä että ei sitä oikeen muuta tosiaan tarvi, noi muut on vaan kokeiluja ja joskus hauskaa pistää jotain tosi tulista tai jotain muuta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
761
paistinpannut taas poisheittokunnossa. Mistä hyvä hintalaatusuhteella olevaa pannua? Noita lidlin pannuja käyttänyt muutaman.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
761
ikean pannut ovat olleet niin halpoja että ostan 4-5kpl yhden 'laatupannun' hinnalla. laatupannukin naarmuuntuu/taipuu ajan kanssa, mielestäni parempi vain vaihtaa useammin uusi tilalle.
ikea* tarkoitinkin enkä lidliä. :D Kaipa noita voisi taas ostaa.

Valurautapannu. Kestää isältä pojalle tai tyttärelle.
löytyy näitäkin, tosi harvoin käytössä, en tykkää munia noissa paistella.
 

Jynou

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
08.10.2017
Viestejä
24
ikea* tarkoitinkin enkä lidliä. :D Kaipa noita voisi taas ostaa.



löytyy näitäkin, tosi harvoin käytössä, en tykkää munia noissa paistella.


Hulluilta Päiviltä parit sain. Hyvälaatuisia ovat.
 

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 107
ikean pannut ovat olleet niin halpoja että ostan 4-5kpl yhden 'laatupannun' hinnalla. laatupannukin naarmuuntuu/taipuu ajan kanssa, mielestäni parempi vain vaihtaa useammin uusi tilalle.
Ei ne erikoisemmat/kalliimmat pinnoitetut kestä sen paremmin kuin halvatkaan ja väärin käytettynä molemmat saa nopeasti pilalle. Ikealla on laatu melko tasaista, joillakin merkeillä on paljon maanantai-kappaleita.
 

Jynou

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
08.10.2017
Viestejä
24
Ei ne erikoisemmat/kalliimmat pinnoitetut kestä sen paremmin kuin halvatkaan ja väärin käytettynä molemmat saa nopeasti pilalle. Ikealla on laatu melko tasaista, joillakin merkeillä on paljon maanantai-kappaleita.
Jossain välissä ne on syytä siltikin vaihtaa.
 
Liittynyt
28.10.2017
Viestejä
11
Mistä löytäisin kokonaisia kuivattuja chipotle-chilejä, jotka olisivat hyviä hinta/laatu -suhteeltaan? Aiemmin olen tilannut iHerbistä, mutta nyt kulut ovat aika kalliit. Josko löytyisi yhtään lähempää...
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
514
Onko suosituksia slow cookerista, mikä olis hyvä ja kohtuu hintainen?
Vaimo osti Electrolux ESC7400 haudutuspadan pitkällisen googlettelun suosittelemana. On kyllä hyvä laite ja suhkoht edullinen.
Pulled pork ja pulled chicken onnistu mahtavasti.
Näytti eilen lasagnekin valmistuvan ja hyvää oli
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
514
Mistä saisi Pirkanmaan alueella Julmustia?
Ei sitä "pahaa" FinnSpringin versiota vaan oikeaa Stockmosia.

Pitääkö tosiaan lähtee ajelemaan Pohjanmaalle että löytää?
Viime jouluna Närpiön Halpa-hallista bongasin.
Ostin heti 8pll
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 763
Mistä saisi Pirkanmaan alueella Julmustia?
Ei sitä "pahaa" FinnSpringin versiota vaan oikeaa Stockmosia.
FinnSpringin versio tehdään vuodelta 1912 olevalla perinteisellä reseptillä eli on siis tätä:
Guttsta Kalla

Ikea myy myös (tai on ainakin joskus myynyt) jotain julmustia. Ei tosin aavistustakaan mikä sen laatu on.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
514
FinnSpringin versio tehdään vuodelta 1912 olevalla perinteisellä reseptillä eli on siis tätä:
Guttsta Kalla
Aa, ok. Kiitos tiedosta.
Olen vain aina olettanut että Stockmos on sitä oikeaa kun kerta tehdään Ruotsissa.

No joka tapauksessa tuo Finnspring-versio maistuu liian "limpparimaiselle" jos sellainen sana sallitaan.
Tuota Stockmosin versiota on saatava jälleen jouluksi.
Se on vaan paremman makuista
 

WonderShare

Kahvimu Selänne
Köyhä
NOSTO
Liittynyt
05.10.2017
Viestejä
233
Uuttuuko lakritsi vodkaan, jos pienii muruiksi ja tuuppaa samaan pulloon?
 

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Uuttuuko lakritsi vodkaan, jos pienii muruiksi ja tuuppaa samaan pulloon?
Eipä taida. Lakristissa on ihan kiinteitä aineita, jotka eivät liukene. Parempi ostaa jotain lakritsiuutetta tai jauhetta, jos jostain löydät.
 

Signa

▯sᴍᴀʟʟ ᴘᴄ – BIG RADIATOR ⊞
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
2 845
Miten jauhelihasta saa maukasta?

Tykätään jauhelihasta ja siksi sitä onkin usein mutta viimeaikoina (ja usein ennenkin) siitä on omaan makuun tullut kuivaa/kumimaista ja mautonta vaikka kuinka maustaisi :confused: Maustanko liian myöhään kun liha on lähes kypsää?

Huoneenlämpöön harvemmin muistan ottaa ajoissa ennen paistamista. Levyä olen koittanut täysillä (6/6) alusta loppuun tai silleen että pienentää hetken päästä 3-4 paikkeille, voiko nämä vaikuttaa? Viimeksi 3 päivää sitten onnistui mutta nyt taas ihan mautonta :btooth: Yleensä lidlin perus sikanautaa käytössä
 

WonderShare

Kahvimu Selänne
Köyhä
NOSTO
Liittynyt
05.10.2017
Viestejä
233
Keitä lihaliemessä :eat: Loput mausteet oman maun mukaan
 

Signa

▯sᴍᴀʟʟ ᴘᴄ – BIG RADIATOR ⊞
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
2 845
Ei ihan arkiruuan eteen jaksa hifistellä noin paljoa että keittäis liemessä :D ja parempaa lihaa tulee ostettua liian harvoin :(

Mausteiksi suolaa, pippuria ja älä kummastele, curryä ruokalusikallinen (tai sitte jotain kunnollista jauhelihamausteseosta).

Huoneenlämpöisyydellä ei niin justiinsa väliä, mutta paista sitä jauhelihaa ensteks köntsänä molemmilta puolilta ennenkuin hakkaa sen muruiksi. Maustaminen sitten paiston puolessavälissä taikka lopuksi.
Kyllä mä mielestäni olen hyvä maustamaan ja mausteita löytyykin runsaasti erilaisia vaihtelun vuoksi. Sattumalta just about tolleen maustoin tänään, lisänä vsipulijauhetta ja jotain mausteseosta.

Täytyy tota könttänä paistamista kokeilla, yleensä jo sillä pohjan paperilla vähän koitan levittää sitä pannulle o_O:confused:
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 136
Viestejä
4 196 769
Jäsenet
70 854
Uusin jäsen
rata-mestari

Hinta.fi

Ylös Bottom