Pienet kysymykset ruokaan ja juomaan liittyen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Kaotik
  • Aloitettu Aloitettu
Tässä viimeaikoina yrittäny pariin otteeseen tehdä jäätelökoneella jäätelöä. Makunautinnot olleet vaihtelevia, mutta eniten vaivaa se, että millä kikalla sen jäätelön saisi pysymään jäätelönä ihan pakkasessakin ? Tähänmennessä joutunu syömään sen samantien, koska pakkasessa menee kivikovaksi. Jotain kemiaahan se vissiin vaatii. :vihellys:
Kokeile lisätä glukoosisiirappia massaan.
 
Lahdessa kebabravintoloissa on usein nurkassa pölyttymässä sellanen pystyssä oleva kebab-varras-masiina. Lapsuudessa moisissa oli lihaa josta leikkurilla leikattiin lautaselle. Ei enää, nykyään mikro vain kilahtaa.

Onko muualla sama juttu? Miksi ei enää käytetä?

Hinta? Itsekin kironnut kyllä samaa, oli aivan eri lihaa :drool: Tai sitten aika kultaa muistoja... :D

Aamulehdessä oli juttua jostain Suomen parhaasta kebabmestasta, taisi olla jossain Oulun pohjoispuolella hivenen, siellä oli vielä varras ja se "partakoneen tyylinen" leikkuri käytössä, tekisi mieli lähteä maistamaan jos ei olisi niin pitkällä :shifty:
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Aamulehdessä oli juttua jostain Suomen parhaasta kebabmestasta, taisi olla jossain Oulun pohjoispuolella hivenen, siellä oli vielä varras ja se "partakoneen tyylinen" leikkuri käytössä, tekisi mieli lähteä maistamaan jos ei olisi niin pitkällä :shifty:
Jos Helsinki on lähempänä (kuten Aamulehdestä päättelisin), niin Döner Harjussa pyöritellään lihaa vartaassa. Ja taitaa olla oikeasti se maan paras kebula. Ei tosin kannata odotella sellaista perus kebupaikan mättöä vaan on oikeasti hyvää ruokaa tarjolla.
 
Jos Helsinki on lähempänä (kuten Aamulehdestä päättelisin), niin Döner Harjussa pyöritellään lihaa vartaassa. Ja taitaa olla oikeasti se maan paras kebula. Ei tosin kannata odotella sellaista perus kebupaikan mättöä vaan on oikeasti hyvää ruokaa tarjolla.

Kiitos! Vaan tärkein vielä, saako oikeasti tulisen kebabin jos haluaa vai pitääkö tuoda omat mausteet :D

Nuorena muistan kun käytiin olikohan se Suleima? Tampereella rautatienkadulla, siinä hämeenkadun nurkasta vähän poispäin, sielläkin oli varras ja sai todella tuliset ja maukkaat kebut :hungry:
 
Kiitos! Vaan tärkein vielä, saako oikeasti tulisen kebabin jos haluaa vai pitääkö tuoda omat mausteet :D
Mausteita on hyvin ja tulisuuttakin sopivasti. Paikka kun on oikea ravintola ja ruoasta ihan maksetaankin sen mukaan, niin varmasti saat pyytämällä ihan niin tulisen kuin haluat.
 
Joissakin ravintoloissa (ei pelkästään kebab) käyttävät valmiita chili-kastikkeita joissa on tyyliin 5% tms. suolaa. Kun pyytää extra tulisen, niin laittavat vaan reilummin tuota kastiketta jolloin suolan määrä menee aivan överiksi.
 
Leivänpaahdin päästi toimintasavut karkuun, eli pitää hankkia uusi. Onko noilla käytännössä ulkonäköä lukuunottamatta merkittävää eroa minkä ottaa?
 
Leivänpaahdin päästi toimintasavut karkuun, eli pitää hankkia uusi. Onko noilla käytännössä ulkonäköä lukuunottamatta merkittävää eroa minkä ottaa?

Ei mutta itsellä kun oli sama homma pari kuukautta takaperin, niin päädyin sellaiseen neljän leivän paahtimeen, enkä ole katunut :tup:

Ennen joutu aina odottelemaan toista satsia, eikä tullut niin tasainen tulos kuin tällä isommalla paahtimella.

Tähän päädyin siis itse: Manhattan Steel 4

Hintaa oli ehkä 40€ tjsp. ja voin kyllä suositella :tup:
 
Itse ostin vastikään hivenen normaalia paksummilla väleillä olevan niin mahtuu sämpylän puolikkaatkin paahtumaan. Ritilän nosto sivupainikkeesta on myös hyvä niin ei tarvitse niin usein muita esineitä pienten juttujen ulos kaiveluun.
 
Itse ostin vastikään hivenen normaalia paksummilla väleillä olevan niin mahtuu sämpylän puolikkaatkin paahtumaan. Ritilän nosto sivupainikkeesta on myös hyvä niin ei tarvitse niin usein muita esineitä pienten juttujen ulos kaiveluun.
Onko vinkkiä tuollaisesta paksummilla väleillä olevista? Sämpylänpaahto kuulostaa potentiaalisesti hyvältä ominaisuudelta, en ole tykännyt siitä paahtimen päällä olevasta telineestä noiden paahtamiseen/lämmittämiseen
 
Honana 2GAL/8L Copper Moonshine Ethanol Alcohol Water Distiller Stainless Boiler Home Brewing Tool

14442964.t.jpg
14442964.t.jpg


Onko kenelläkään tuommoisesta kokemusta, tuleeko tullista läpi?

Saisin kirjahyllyyn koristeeksi ;)

edit: kuva lisätty
 
Viimeksi muokattu:
Onko olemassa mitään tulista chilikastiketta, mikä maistuu edes etäisesti yhtä hyvältä kuin sriracha? Poppamiehen ständiin upottanut varmaan 50€ ja lähes kaikkia sooseja on koeajettu, mutta srirachaan verrattuna maistuvat ihan perseelle - etikkaa vain ja makua ei ole miltei ollenkaan. Poppamiehen parhain omaan makuun on Barbados, jonka senkin kyllä vaihtaisin srirachaan alta aikayksikön.

Ei ihmetytä tuon soosin suosio kyllä ollenkaan.

PS: Chili- ja BBQ-soosit ketju loistaa poissaoloaan. :confused:
 
Onko olemassa mitään tulista chilikastiketta, mikä maistuu edes etäisesti yhtä hyvältä kuin sriracha? Poppamiehen ständiin upottanut varmaan 50€ ja lähes kaikkia sooseja on koeajettu, mutta srirachaan verrattuna maistuvat ihan perseelle - etikkaa vain ja makua ei ole miltei ollenkaan. Poppamiehen parhain omaan makuun on Barbados, jonka senkin kyllä vaihtaisin srirachaan alta aikayksikön.

Ei ihmetytä tuon soosin suosio kyllä ollenkaan.

PS: Chili- ja BBQ-soosit ketju loistaa poissaoloaan. :confused:

Onko olemassa syy miksi et vain osta sitä Srirachaa? Tietysti kiva kokeilla uusia asioita, mutta jos tuntuu että kaikki muu on huonompaa, niin miksi vaihtaa?
 
Onko olemassa mitään tulista chilikastiketta, mikä maistuu edes etäisesti yhtä hyvältä kuin sriracha? Poppamiehen ständiin upottanut varmaan 50€ ja lähes kaikkia sooseja on koeajettu, mutta srirachaan verrattuna maistuvat ihan perseelle - etikkaa vain ja makua ei ole miltei ollenkaan. Poppamiehen parhain omaan makuun on Barbados, jonka senkin kyllä vaihtaisin srirachaan alta aikayksikön.

Ei ihmetytä tuon soosin suosio kyllä ollenkaan.

PS: Chili- ja BBQ-soosit ketju loistaa poissaoloaan. :confused:

Nuo tuo nyt ainakin on vähän sriracha tyyppistä, ei siis mitään etikkalientä ja potkuakin on sopivasti.

Spice Up! Tulinen Chilikastike 200 ml

Spice Upilla muistaakseni myös jokin sriracha-kastikekkin.
 
Spice Upilla muistaakseni myös jokin sriracha-kastikekkin.

Tämmöistä näkynyt kaupassa jossain, mutten ole testannut. Täytyy koeajaa. :tup: Texas Petellä oli myös oma versio srirachasta hyllyssä, mutta perinteinen Pete on niin hirveää ettei ole viitsinyt tuota vielä koettaa.

Onko olemassa syy miksi et vain osta sitä Srirachaa? Tietysti kiva kokeilla uusia asioita, mutta jos tuntuu että kaikki muu on huonompaa, niin miksi vaihtaa?

Ihan tosissaan kysyt, että miksi en syö samaa ruokaa tästä hetkestä eteenpäin koko loppu elämääni vaikka kyseinen ruoka maistuisikin?
 
Ihan tosissaan kysyt, että miksi en syö samaa ruokaa tästä hetkestä eteenpäin koko loppu elämääni vaikka kyseinen ruoka maistuisikin?

Lähinnä ajattelin että maustekastiketta kaipaa vain joihinkin ruokiin, jolloin en näe yhden ja saman, tutun ja turvallisen kastikkeen ostamisessa mitään väärää.
En ajatellut että tarvitset jokaikiseen ruokaasi jotain valmissoosia.
 
Lähinnä ajattelin että maustekastiketta kaipaa vain joihinkin ruokiin, jolloin en näe yhden ja saman, tutun ja turvallisen kastikkeen ostamisessa mitään väärää.
En ajatellut että tarvitset jokaikiseen ruokaasi jotain valmissoosia.

Jees. :tup: Tulee käytettyä aika paljon noita sooseja ruoanlaitossa, niin vaihtelu virkistää.
 
Onko olemassa mitään tulista chilikastiketta, mikä maistuu edes etäisesti yhtä hyvältä kuin sriracha? Poppamiehen ständiin upottanut varmaan 50€ ja lähes kaikkia sooseja on koeajettu, mutta srirachaan verrattuna maistuvat ihan perseelle - etikkaa vain ja makua ei ole miltei ollenkaan. Poppamiehen parhain omaan makuun on Barbados, jonka senkin kyllä vaihtaisin srirachaan alta aikayksikön.
Pistä sitä srirachaa ja tarvittaessa nagaa (tai Trinidad Scorpion, Carolina Reaper tms.) jauheena lisäksi, jos poltetta kaipaa lisää. Jauheet kannattaa lisätä ruokaan jo ennen lämmitystä, että ehtii heräämään.

Ebaystä saa noita chilijauheita puoli-ilmaiseksi.

IMO nuo jauheet sopii muutenkin parhaiten ruoanlaittoon niin ei tule epämääräisiä makuja ja suolaa liikaa kuten valmis-kastikkeista. Pyreet on toinen hyvä, mm. Aji Amarillo, noilla saa myös makua pelkän poltteen lisäksi.
 
Viimeksi muokattu:
näitä (aasia/thai)lähikaupasta, koko setti. en oo koskenu mihinkään muuhun valmis-soossiin tän setin jälkeen (paitsi tuoreeseen chiliin) :smoke:
sriracha-chili-sauce.jpg
 
Oulun jäsenille huomio. Mihinkäs kannattais lähteä vetään noin tunnin päästä mättöateria?

@JHMK
 
Oulun jäsenille huomio. Mihinkäs kannattais lähteä vetään noin tunnin päästä mättöateria?

@JHMK
Pizzaa: La Festa, Da Max, Milan
Hampurilaista: Da Max, Kauppuri, Rooster, Friends & Brgrs
Kebabia: Hadia, Troija,

kaikista noista saa varmasti kaikkia kolmea, mutta tuossa ns bravuuripainotukset
 
Asiaton käytös
Pizzaa: La Festa, Da Max, Milan
Hampurilaista: Da Max, Kauppuri, Rooster, Friends & Brgrs
Kebabia: Hadia, Troija,

kaikista noista saa varmasti kaikkia kolmea, mutta tuossa ns bravuuripainotukset

Kävin Oulun Baarin Grillissä. Nuija
 
Onko olemassa mitään tulista chilikastiketta, mikä maistuu edes etäisesti yhtä hyvältä kuin sriracha? Poppamiehen ständiin upottanut varmaan 50€ ja lähes kaikkia sooseja on koeajettu, mutta srirachaan verrattuna maistuvat ihan perseelle - etikkaa vain ja makua ei ole miltei ollenkaan. Poppamiehen parhain omaan makuun on Barbados, jonka senkin kyllä vaihtaisin srirachaan alta aikayksikön.
Tähän olikin jo jotain vastauksia tullut mut itse käytän ehkä 80% just srirachaa, 15% Texas Pete (joihinkin safkoihin tykkään tosi paljon) ja sit satunnaisesti kokeilumielessä jotain muita. Sriracha on niin monikäyttöistä että ei sitä oikeen muuta tosiaan tarvi, noi muut on vaan kokeiluja ja joskus hauskaa pistää jotain tosi tulista tai jotain muuta.
 
paistinpannut taas poisheittokunnossa. Mistä hyvä hintalaatusuhteella olevaa pannua? Noita lidlin pannuja käyttänyt muutaman.
 
ikean pannut ovat olleet niin halpoja että ostan 4-5kpl yhden 'laatupannun' hinnalla. laatupannukin naarmuuntuu/taipuu ajan kanssa, mielestäni parempi vain vaihtaa useammin uusi tilalle.

ikea* tarkoitinkin enkä lidliä. :D Kaipa noita voisi taas ostaa.

Valurautapannu. Kestää isältä pojalle tai tyttärelle.

löytyy näitäkin, tosi harvoin käytössä, en tykkää munia noissa paistella.
 
ikean pannut ovat olleet niin halpoja että ostan 4-5kpl yhden 'laatupannun' hinnalla. laatupannukin naarmuuntuu/taipuu ajan kanssa, mielestäni parempi vain vaihtaa useammin uusi tilalle.
Ei ne erikoisemmat/kalliimmat pinnoitetut kestä sen paremmin kuin halvatkaan ja väärin käytettynä molemmat saa nopeasti pilalle. Ikealla on laatu melko tasaista, joillakin merkeillä on paljon maanantai-kappaleita.
 
Ei ne erikoisemmat/kalliimmat pinnoitetut kestä sen paremmin kuin halvatkaan ja väärin käytettynä molemmat saa nopeasti pilalle. Ikealla on laatu melko tasaista, joillakin merkeillä on paljon maanantai-kappaleita.

Jossain välissä ne on syytä siltikin vaihtaa.
 
Mistä löytäisin kokonaisia kuivattuja chipotle-chilejä, jotka olisivat hyviä hinta/laatu -suhteeltaan? Aiemmin olen tilannut iHerbistä, mutta nyt kulut ovat aika kalliit. Josko löytyisi yhtään lähempää...
 
Onko suosituksia slow cookerista, mikä olis hyvä ja kohtuu hintainen?
Vaimo osti Electrolux ESC7400 haudutuspadan pitkällisen googlettelun suosittelemana. On kyllä hyvä laite ja suhkoht edullinen.
Pulled pork ja pulled chicken onnistu mahtavasti.
Näytti eilen lasagnekin valmistuvan ja hyvää oli
 
Mistä saisi Pirkanmaan alueella Julmustia?
Ei sitä "pahaa" FinnSpringin versiota vaan oikeaa Stockmosia.

Pitääkö tosiaan lähtee ajelemaan Pohjanmaalle että löytää?
Viime jouluna Närpiön Halpa-hallista bongasin.
Ostin heti 8pll
 
Mistä saisi Pirkanmaan alueella Julmustia?
Ei sitä "pahaa" FinnSpringin versiota vaan oikeaa Stockmosia.
FinnSpringin versio tehdään vuodelta 1912 olevalla perinteisellä reseptillä eli on siis tätä:
Guttsta Kalla

Ikea myy myös (tai on ainakin joskus myynyt) jotain julmustia. Ei tosin aavistustakaan mikä sen laatu on.
 
FinnSpringin versio tehdään vuodelta 1912 olevalla perinteisellä reseptillä eli on siis tätä:
Guttsta Kalla
Aa, ok. Kiitos tiedosta.
Olen vain aina olettanut että Stockmos on sitä oikeaa kun kerta tehdään Ruotsissa.

No joka tapauksessa tuo Finnspring-versio maistuu liian "limpparimaiselle" jos sellainen sana sallitaan.
Tuota Stockmosin versiota on saatava jälleen jouluksi.
Se on vaan paremman makuista
 
Uuttuuko lakritsi vodkaan, jos pienii muruiksi ja tuuppaa samaan pulloon?
 
Miten jauhelihasta saa maukasta?

Tykätään jauhelihasta ja siksi sitä onkin usein mutta viimeaikoina (ja usein ennenkin) siitä on omaan makuun tullut kuivaa/kumimaista ja mautonta vaikka kuinka maustaisi :confused: Maustanko liian myöhään kun liha on lähes kypsää?

Huoneenlämpöön harvemmin muistan ottaa ajoissa ennen paistamista. Levyä olen koittanut täysillä (6/6) alusta loppuun tai silleen että pienentää hetken päästä 3-4 paikkeille, voiko nämä vaikuttaa? Viimeksi 3 päivää sitten onnistui mutta nyt taas ihan mautonta :btooth: Yleensä lidlin perus sikanautaa käytössä
 
Ei ihan arkiruuan eteen jaksa hifistellä noin paljoa että keittäis liemessä :D ja parempaa lihaa tulee ostettua liian harvoin :(

Mausteiksi suolaa, pippuria ja älä kummastele, curryä ruokalusikallinen (tai sitte jotain kunnollista jauhelihamausteseosta).

Huoneenlämpöisyydellä ei niin justiinsa väliä, mutta paista sitä jauhelihaa ensteks köntsänä molemmilta puolilta ennenkuin hakkaa sen muruiksi. Maustaminen sitten paiston puolessavälissä taikka lopuksi.

Kyllä mä mielestäni olen hyvä maustamaan ja mausteita löytyykin runsaasti erilaisia vaihtelun vuoksi. Sattumalta just about tolleen maustoin tänään, lisänä vsipulijauhetta ja jotain mausteseosta.

Täytyy tota könttänä paistamista kokeilla, yleensä jo sillä pohjan paperilla vähän koitan levittää sitä pannulle o_O:confused:
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 487
Viestejä
4 558 273
Jäsenet
74 973
Uusin jäsen
Internaut

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom