Pienet kysymykset ruokaan ja juomaan liittyen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Kaotik
  • Aloitettu Aloitettu
IMG_20191014_231112.jpg

Tekeekö tällä veitsellä mitään, eli heitänkö roskiin vai vienkö suutarille teroitettavaksi?
 
Onko jollain heittää vihjettä hyvän hinta-laatusuhteen sauvasekoittimesta? Helposta pestävyydestä (tiskikoneessa) plussaa.
 
Onko jollain heittää vihjettä hyvän hinta-laatusuhteen sauvasekoittimesta? Helposta pestävyydestä (tiskikoneessa) plussaa.
Ei mulla suositusta ole, joku Braunin setti mulla muistaakseni on. Mutta en kyllä laittaisi juuri mitään noista osista pesukoneeseen, paitsi sen metallivispilän.
 
Ei mulla suositusta ole, joku Braunin setti mulla muistaakseni on. Mutta en kyllä laittaisi juuri mitään noista osista pesukoneeseen, paitsi sen metallivispilän.
Varren yms. pystyy toki huuhtelemaan helposti puhtaaksi, lähinnä ajattelin sitä että olisi ainakin kunnolliset irroitettavat teräosat. Noita Braunin settejä näyttäisi olevan joillakin kympeillä myynnissä, täytynee mennä kaupoille.
 
Varren yms. pystyy toki huuhtelemaan helposti puhtaaksi, lähinnä ajattelin sitä että olisi ainakin kunnolliset irroitettavat teräosat. Noita Braunin settejä näyttäisi olevan joillakin kympeillä myynnissä, täytynee mennä kaupoille.
Siinä mun setissä on mm. kaksi kulhoa terineen. Terät saa kyllä näppärästi irti, mutta en laita niitä enkä muovikulhojakaan pesukoneeseen. Helpompi pestä heti käytön jälkeen käsin kuin pistää koneeseen sinkoilemaan vasten muita rojuja. On siinä se perinteinen sauvateräkin, mutta senkin pesen mieluummin käsin heti käytön jälkeen. Terät ovat kyllä rakenteen sisällä suojassa, ettei sen takia tartte varoa. Sen verran siinä on kuitenkin liikkuvia osia, etten raaski laittaa koneeseen.
 
Mistä voisi alkaa etsimään hyviä kasvisreseptejä? Ja en, en ole alkamassa kasvissyöjäksi, mutta ruokavalion keventäminen kasvisruualla kiinnostaisi.
 
Mistä voisi alkaa etsimään hyviä kasvisreseptejä? Ja en, en ole alkamassa kasvissyöjäksi, mutta ruokavalion keventäminen kasvisruualla kiinnostaisi.
Melkein minkä vaan reseptisivuston kautta. Mulla sattui olemaan Soppa365 valmiina, joten linkkaan sen sulle. Linkki vie suoraan ko. mestan vege-osastolle.

Mä yleensä teen niin päin, että päätän pääraaka-aineen ja metsästän reseptejä sen kautta ihan googlaamalla. Sieltä sitten omiin taitoihin suhteutettuna päätän kokeilla jotain hakuun osuneista. Siinä auttaa, jos on hiukan edes aavistusta, mitä safkaa on tekemässä. Tarkoitan sitä, että jos huvittaisi syödä risottoa tai pastaa, niin lisää ne hakutermeihin.
 
Mistä voisi alkaa etsimään hyviä kasvisreseptejä? Ja en, en ole alkamassa kasvissyöjäksi, mutta ruokavalion keventäminen kasvisruualla kiinnostaisi.
Alkuun kannattaa varmaan kokeilla vaihtaa resepteistä vaikka jauheliha soijarouheeksi (itse en oikein tykkää) tai vaikka kanasuikaleet kikherneiksi.
Keventämiseen kannattaa ehkä kokeilla myös kalaa. Esimerkiksi lohifileen paistaminen on maailman helpoin asia.

Viiltele lohen ihopuolelle sentin välein puolen sentin syvyiset viillot, hiero suolaa ja ehkä mausteita molemmin puolin - kala pannulle ihopuoli alaspäin ja anna olla koskematta kunnes kypsynyt noin puoleenväliin asti - käännä kala ja ota levy pois päältä - avot.
 
Mistä voisi alkaa etsimään hyviä kasvisreseptejä? Ja en, en ole alkamassa kasvissyöjäksi, mutta ruokavalion keventäminen kasvisruualla kiinnostaisi.
Aika paljon löytyy maailmasta ihan jo klassikoksi tulleita kasvisruokia. Lähtisin niistä liikkeelle. Tuollaiset lihankorvikkeet, kuten soijarouhe on mielestäni aivan kamalia. Niissä reseptien idea tuntuu olevan, että mätetään mausteita riittävästi, niin ei maista miten pahalta ne maistuu.

Pastoja:
Cacio e pepe, Arrabiata, Penne alla Norma
Noiden klassikoiden lisäksi erilaiset pestopastat on oikein hyviä.

Margharita-pizza tai muut kasvispizzat. Ei ehkä keveitä, mutta jos haluaa lihaa vähentää. Kunnollinen Napoli-tyylinen margharita on aivan mahtavaa.

Kreikkalainen salaatti eli horiatiki. Hyvällä fetalla ja hyvillä raaka-aineilla muutenkin todella herkullista.

Pinaattikeitto tai pinaattiletut. Itse tehtynä herkullisia ruokia.

Intialaiset jo mainittiin niistä esim. palak paneer tai saag paneer on hyviä ja suht helppoja.

Tällaisia tuli äkkiseltään mieleen. Google löytää noilla nimillä reseptejä, joista valita mieleinen.
 
Nyhtökauralasagnea maistoin kerran työpaikkaruokalassa ihan mielenkiinnosta, ja se oli yllättävän hyvää.
 
Kysytääs täältä. Mitähän hyviä/terveellisiä raaka-aineita, kasviksia jne. olisi hyvä vielä lisätä ruokavalioon? Syön jo nyt terveellisesti, mutta aina voi parantaa. Osa varmaan lukee, että hulluako kysyn. Jotenkin omaan ruokailuun sokaistuu ja uusien kokeilu jää vähäiseksi, siksi kysyn :)

Tässä nyt pääpiirtein mitä tulee suuhun laitettua päivien aikana. En mainitse sattumia tai päiviä jolloin syön vapaammin. Eli 80-90% ruokavaliosta.

Tosiaan tavoitteellinen kuntosaliharrastus päällä.

Proteiinit: 10% naudan jauheliha, kananpojan jauheliha, broilerin fileesuikale, katkarapu, kananmunan valkuainen

Hiilarit: Jasmiiniriisi, kaurapuuro, mysli

Kasvikset: Paprika, kurkku, minitomaatit, salaatti, lehtikaali, pinaatti/babypinaatti, porkkana, sipuli. Satunnaisemmin inkivääri, valkosipuli, rucola ja varsiselleri

Marjat: pakastemustikka ja satunnaisesti muita kuten mansikka ja vadelma

Rasvat: avokado, oliiviöljy, cashew pähkinä, kananmunan keltuainen, soijalesitiini

Hedelmiä satunnaisesti: Omena, banaani ja mandariini

Lisäravinteet: Omega-3, magnesium, multivitamiini ja satunnaisesti D-vitamiini

Määrät vaihtelee jonkin verran.
 
Tuossa taitaa jo aika hyvin kaikkea ollakin.
- Hedelmiä kannattaa joskus vaan ostella testiin. Mulla on nyt keltaista kiiwiä paketillinen ja on musta paljon makeampia kuin ne vihreät. Kotimaiset päärynät on olleet aika hyviä kausituotteita myös. Ei tarvitse kuoria ja voi syödä melkein kokonaan, kun ei ole siemenkotaa.

- Perunoita tulee myös silloin tällöin keiteltyä, vaikka enemmän riisiä meneekin nykyisin. Pitää varmaan kokeilla jotain puuroja itsekin jatkossa.

- Proteiineihin voi joskus testailla kasvisvaihtoehtoja vaihtelun vuoksi. Soija on musta aika mautonta, mutta kikherneet, härkäpavut ym. on aika hyviä. Kalaa voi myös kokeilla joskus, vaikka niissä ei sitä prodea taida hirveästi olla. Hyviä rasvoja onkin sitten enemmän.
 
Jos syöt puuroa säännöllisesti niin tarviikohan Omega-3:a, jos lorautat kaurapuuron nesteeseen pienen määrän öljyä (rypsi- tai rapsi-) ennen kuin lisäät hiutaleet? Jätin itse O3:t pois kun huomasin, että kaurapuuro maistuu oikein hyvältä niin. Syön muutenkin höyryttämättömiä hiutaleita niin ne ovat rasvaisempia ja selkeästi voimakkaamman makuisia, mutta toimii myös pakettihiutaleiden kanssa.
 
Lisää papuja ja linssejä, perunakaan ei ole saatanasta ja juureksia myös peliin niin saa vaihtelua hiilareihinkin. Ja täysjyväpasta menee kans ihan hyvin tossa. :)
 
Kiitän vastauksista. Unohtui kirjoitella tänne :D Otetaan nuo vaihtoehdot huomioon kun kohta taas ruokavalioo rupeen muokkaa niin ei mee ihan ykspuoliseksi ;)
 


Osaisiko joku kokki täällä kertoa ohjeet tuohon pihviin, on nimittäin todella törkeän hyvän näköistä lihaa. Mitä osaa naudasta tuo mahtaisi olla, mitä yrttejä tuossa lautasella on?
 
Riippuu hieman välineistä tai taidoista :)
esim. Chateaubriand esiin ja piffi 100-120 asteiseen uuniin, kun sisälämpö 53C, niin liha pois ja KUUMALLA pannulla nätti pinta päälle. Ei sen kummoisempaa :drool:
 
Saako Suomesta jostain Oranginaa? Googlella ei löytynyt ostopaikkoja. Missähän on lähin paikka jossa myydään, tai saako jostain verkosta? Nykyään on kaikki Taco Bellit, Mountain Dew, Pringles ja Oreo Suomessa muttei vielä tätä.
 
Saako Suomesta jostain Oranginaa? Googlella ei löytynyt ostopaikkoja. Missähän on lähin paikka jossa myydään, tai saako jostain verkosta? Nykyään on kaikki Taco Bellit, Mountain Dew, Pringles ja Oreo Suomessa muttei vielä tätä.
Amazonista ainakin saa tilattua Suomeen (
 
Kuivuuko näkkileipä avatussa pussissa? Siis jos sitä pitää vaikka kuukauden?
 
Nyt visainen kysymys pitsanvääntäjille, eli mistä saisi ostettu säilyttyjä sardellifileitä (engl anchovy), mutta ei siis ollenkaan sama kuin Suomessa myytävät marinoidut kilohailit anjovis-nimellä. Näitä ainakin Välimeren rannalla usein tarjolla.

S- ja K-ketjut näytti aika huonolta kun koitin haeskella. Pitääkö tosiaan tilata ulkomailta?

Jossain Futuraman jaksossa Fry pisteli poskeensa viimeisen tölkillisen, kai siihen vielä hetki aikaa
 
Kyllä mä niitä ihan lähimarketista hain. Pienessä lasipurkissa asuvat. Aikaa edellisestä satsista kyllä jo jokunen aika. Pastasoosiin niitä pilkoin.
 
Kyllä mä niitä ihan lähimarketista hain. Pienessä lasipurkissa asuvat. Aikaa edellisestä satsista kyllä jo jokunen aika. Pastasoosiin niitä pilkoin.

ok, siis oli nimenomaan oliiviöljyyn säilöttyjä sardelleja`? Mm. worchester-kastikkeessa olennainen osa. Kerrotko merkin ja marketin niin helpottaa etsimistä.
 
ok, siis oli nimenomaan oliiviöljyyn säilöttyjä sardelleja`? Mm. worchester-kastikkeessa olennainen osa. Kerrotko merkin ja marketin niin helpottaa etsimistä.
Ihan Vuosaaren Cittarista, joka on nykyään vaan supamarket. Merkkiä en kyllä enää muista. Oliiviöljyssä joo. Jos huomenna muistan, koitan vilkaista.
 
Nyt visainen kysymys pitsanvääntäjille, eli mistä saisi ostettu säilyttyjä sardellifileitä (engl anchovy), mutta ei siis ollenkaan sama kuin Suomessa myytävät marinoidut kilohailit anjovis-nimellä. Näitä ainakin Välimeren rannalla usein tarjolla.

S- ja K-ketjut näytti aika huonolta kun koitin haeskella. Pitääkö tosiaan tilata ulkomailta?

Jossain Futuraman jaksossa Fry pisteli poskeensa viimeisen tölkillisen, kai siihen vielä hetki aikaa
Mahtaakohan tämä olla aitoa tavaraa: Ortiz 80g anjovis, ortiz - foodie.fi

Tuolta voi samalla vilkaista, löytyykö lähimmästä ääskaupasta.
 
ok, siis oli nimenomaan oliiviöljyyn säilöttyjä sardelleja`? Mm. worchester-kastikkeessa olennainen osa. Kerrotko merkin ja marketin niin helpottaa etsimistä.
Ei ole enää valikoimassa. Sen sijaan näitä löytyi. Tuotekuvauksen perusteella sardiinia. Sijainti: säilykehylly, tonnikalan tuntumassa tyypillisesti.
 
Hirvenjauheliha. Olisi kilo pakkasessa ja ajattelin väsätä burgeripihvejä. Tarviiko laittaa pannulle muuta kun voita ja käristää? Ajattelin tehä myös tattikuutioita siihen väliin, eli pilkottua tattia käyttää samalla pannulla ja burgerin väliin suolakurkun kanssa. Toimisikohan valkosipuli myös?
 
Käsitykseni mukaan riista on vähärasvaista, joten laittaisin rasvaa reippaasti ja jos löytyy pekonikuutioita, laittaisin kokeeksi vaikka yhteen mukaan.
 
Juu, kyllä sitä rasvaa saapi olla poron ja hirven kanssa. Laittaisin myös sekaan jotain toista perinteistä jauhelihaa, kun ainakin omaan makuun nämä elukat on aika voimakkaan makuisia.

Suolakurkku on hyvä lisä, kun sitä tykätään syödä käristyksenkin kanssa. Ainakin pizzaan mitä laittanut riistaa, niin smetana on hyvä lisä.
 
Torstaina klo 17 lähetetty jäinen poronkärsitys matkahuollon kautta ja nyt la klo 18 sain sen vasta käsiini, ns. huonelämpöisenä.

Uskaltaako tehdä ja syödä vielä?
 
Paljonko käristys painoi ja onko aavistusta siitä milloin liha olisi voinut muuttua huoneenlämpöiseksi.

Jos taloudesta löytyy kotieläin esim. koira tai kissa, niin niillä voi tehdä makutestin ja myös itse haistella onko erikoista tuoksua.

Koira tai kissa ei syö pilaantunutta lihaa.
 
Paljonko käristys painoi ja onko aavistusta siitä milloin liha olisi voinut muuttua huoneenlämpöiseksi.

Jos taloudesta löytyy kotieläin esim. koira tai kissa, niin niillä voi tehdä makutestin ja myös itse haistella onko erikoista tuoksua.

Koira tai kissa ei syö pilaantunutta lihaa.
Oliskohan karvan alta 1,5kg ja ei ole arviota milloin mennyt ns. täysin sulaksi.

Eikä ole nelijalkaisiakaan.

Ulkoisesti ei näkynyt mitään erikoisempaa vielä eikä hajuja.
 
Lihaan voi kuitenkin tulla semmoisia bakteereita joita ei havaitse omien aistien avulla ja riistan lihassa voi olla muutenkin vaikka mitä joita ei ole teollisesti tuotetussa.

Laita uuniin matalaan lämpöön ja kypsennä kauan.

Itse mahdollisesti söisin mukisematta :)
 
Miten tarkka mahtaa "parasta ennen" päiväys olla virvoitusjuomissa? Paikallisesta pizzeriasta sain 0.3L Pepsi max -lasisen juomapullon ja siinä parasta ennen pvm on vuodelle 2016.

Tuohan ei tarkoita etteikö limsa olisi juomakelpoista paljon päivämäärän jälkeenkin, mutta nyt kun kyseessä on jo 4 vuotta vanhaa niin vähän epäilyttää.
 
Miten tarkka mahtaa "parasta ennen" päiväys olla virvoitusjuomissa? Paikallisesta pizzeriasta sain 0.3L Pepsi max -lasisen juomapullon ja siinä parasta ennen pvm on vuodelle 2016.

Tuohan ei tarkoita etteikö limsa olisi juomakelpoista paljon päivämäärän jälkeenkin, mutta nyt kun kyseessä on jo 4 vuotta vanhaa niin vähän epäilyttää.
Jos uskallat syödä tuollaisen paikan pizzaa, anna mennä limu vaan perässä.
 
Miten tarkka mahtaa "parasta ennen" päiväys olla virvoitusjuomissa? Paikallisesta pizzeriasta sain 0.3L Pepsi max -lasisen juomapullon ja siinä parasta ennen pvm on vuodelle 2016.

Tuohan ei tarkoita etteikö limsa olisi juomakelpoista paljon päivämäärän jälkeenkin, mutta nyt kun kyseessä on jo 4 vuotta vanhaa niin vähän epäilyttää.
Tarkottaa sitä että se pullo on voinut lojua 5+ vuotta myymättä siinä kaapissa itse harkitsisin vakavasti että onko kys paikka asiakasuhteeni arvoinen ja ihmettelisin että mitenkä kys pitzeria on edelleen pystyssä noin heikolla kierrolla.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 749
Viestejä
4 494 832
Jäsenet
74 288
Uusin jäsen
Oliverr

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom