Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Monissa REKOissa voi asiat voitaa myös ihan puhelimella tai jos sen verran kattoo avointa facea että näkee koska ne on paikkakunnalla niin sinne vaan joukkoon ja kyselemään. Niin mekin siihen tutustuttiin kun sattui olemaan kylällä juuri kun siitä mentiin ohi. Ei meilä mitään facea ollu.. Mentiin vaan juttelemaan ja munanmyyjillä oli ylimääräisiä mukana ja ostettiin maalaismunia ja siitä lähtien en ole markettimuniin koskenut. Ja saatiin ihan tavan puhelinnumero mihin saattoi laittaa tekstarin että mitä tilaa ja minne ja asia oli sillä hoidettu.Sori, en koske facebookiin pitkällä tikullakaan. Varmasti tuolta löytyy just sitä mitä pyydän mut olen aika vanhanaikainen joissakin asioissa vaikka ikää ole kuin 35v. Kiitos kuitenkin vinkistä, voi olla et joku sukulainen tai kaveri tietää enempi näistä
Kyllä se itseasiassa on. Juurien tekemisineen ja kaikkineen ja sähköuunissa niin ei todellakaan ole sitä helpointa hommaa..Hyvän ruisleivän valmistaminen itse ei ole hirveän vaikeaa, kannattaa harkita sitäkin![]()
Älä muuta virka.. itteä ottaa aivan suunnattomasti lanttuun kun mummo teki kanssa maailman parhaita perunapiirakoita mitä en ole itte onnistunu vielä tekemään. Taloa kun hautajaisten jälkeen kun raivattiin niin löydettiin mummon taikinatiinu josta olis saanu hyvän perintöjuuren. Jos ei olis rotat paskonu ja pilannu sitäJoo olin just vähällä perustaa uuden langan aiheeseen liittyen näistä kuolleista kansanperinteistä ja taidoista. Mummovainaa teki maailman parhaita karjalanpiirakoita (ainakin niistä joita on maistettu). Oppi periytyi pojalle joka hänkin jo vaihtanu maisemaa. Kukaan muu sukulaisista ei vastaavia osaa valmistaa eikä noista kukaan mitään reseptejä ole jälkeen jättänyt. Harmittaa, miten paljon tietoa ja taitoa kuolee sukupolvien vaihtuessa ja markkitalouden jyllätessä.. ei kaikilla tekijöilläkään ole sellaista intohimoa laittaa jalkaa oven väliin et entäs tää mun tekele, tää pitäis säilyttää jälkipolville
Muutaman vuoden kokemuksella sanoisin, että aika simppeliä. Vaatii toki enemmän aikaa, mutta rutiinilla menee sujuvasti. Suosittelen käyttämään lopullisessa taikinassa pientä määrää hiivaa niin ei tarvi tuskailla sen kohoamisen kanssa, tulee aivan yhtä hyvää jos juuri on muuten saanut tehdä työnsä yön yli. Itse en myöskään säilyttele juurta jääkaapissa vaan pistän sen rasiassa pakkaseen ja 4-5 pv ennen leivontaa taas lasipurkkiin pöhisemään.Kyllä se itseasiassa on. Juurien tekemisineen ja kaikkineen ja sähköuunissa niin ei todellakaan ole sitä helpointa hommaa..
Ehkä lukaisisit mitä ohje sanoo?Säilyykö avattu oliiviöljypullo huoneenlämmössä vai olisiko jääkaappi sille parempi paikka?
KiitoksiaEhkä lukaisisit mitä ohje sanoo?
Oliiviöljy huoneenlämmössä, rypsiöljy jääkaapissa.
Ensimäinen kontribuutio:Seuraavaksi väittelemmä, miten öljyjä säilytetään. ready set go..
Jeps. Saattaa jotku kylläki härskiintyä liian lämpimänä. Tai mennä tönköksi kylmässä (mut juoksettuu toki lämmetessää). Makuunvaikuttamisesta en tiiä.. en hifisteleJos sitä öljyä käytetään, ettei se kuukausi tolkulla vaan loju, niin aivan sama missä sen säilyttää. IMHO.
Jeps. Saattaa jotku kylläki härskiintyä liian lämpimänä. Tai mennä tönköksi kylmässä (mut juoksettuu toki lämmetessää)
Onko Marskin Arinaruisleipä tuttu? Saa PrismoistaSellaista leipää, jonka tekemiseen on panostettu. Vaikkapa tehden jonkin perinteisen kaavan mukaan. Se, että se oikeasti maistuu hyvältä eikä tusinalimpulta. Joku riihiruis esimerkiksi on katoavaa kansanperinnettä, eikä sitä myydä oikein missään. Jos joku on ostanut todella hyvää ruislimppua jostain esim. leipomolta pk-seudulta, saa suositella. Ei tarvitse olla riihiruisleipää, mutta joku joka jotenkin erottuu joukosta joka herättää tunteita "onpa hyvää ruisleipää", tätä olis kiva saada jatkossakin hernekeiton kanssa jatkossakin tms.
Pitää noita testailla. Kiitos vinkeistäOnko Marskin Arinaruisleipä tuttu? Saa Prismoista
Entä Väyrysen ruislimppu? Saa ainakin K-kaupoista
Teet siis tom kha:ta. Googlaa muutama resepti ja koosta niistä mieleisesi.Ajattekin koittaa tehdä jonkin sortin thaimaalaista kanakookoskeitto. Siihen tulisi tietenkin kanaa, chiliä ja kookosmaitoa. Missä muodossa loput?
Sulle on suositeltu täällä kaikenlaista markettileipää ja muuta ketjuleipomoiden stuffia, mutta mä ymmärsin tästä sun toiveesta, että haluat jotakin ihan oikeasti poikkeuksellisen hyvää. Onhan Kanniston ja Ekbergin leivät ihan jees ja kauppahallissa myydään mm. Avikaisen limppuja, mutta ne on silti vain myymälöitä, joihin leipä tekee pitkän matkan. Oikeasti juuri uunista nostettu kuuma limppu on jotakin, joka säväyttää.. Jos joku on ostanut todella hyvää ruislimppua jostain esim. leipomolta pk-seudulta, saa suositella.
Ite tykkään ranskikset, makkara, punasipuli ja valkosipulimajoneesi. Jälkimmäiset laitan uunin jälkeen.Ostin tuossa viikonloppuna Mummon ranskanperunoita
![]()
ja nakkasin kylkiäisiksi Lidlistä ostettuja lihapullia. Ja vaikka ketsupit ja sinapit sekä kurkkusalaatit niin lopputulos oli todella heikko. Mitä mausteita tuohon kannattaisi laittaa että parempaa tulisi.
Suolaa ja öljyä!!Ostin tuossa viikonloppuna Mummon ranskanperunoita
![]()
ja nakkasin kylkiäisiksi Lidlistä ostettuja lihapullia. Ja vaikka ketsupit ja sinapit sekä kurkkusalaatit niin lopputulos oli todella heikko. Mitä mausteita tuohon kannattaisi laittaa että parempaa tulisi.
Suolaa ja öljyä!!Kyseessä on kuite grilliruoka. ja "kaikilla mausteilla" maistuu kyl. Itsekin komppaan ylempää ja (lenkki)makkara parempi kuin lihapullat ranujen kans.
Öljyä varmaan tarpeeksi jo valmiiksi. Suolaus uunittamisen jälkeenSiis öljyä suolan lisäksi ja ilmeisesti ennen uuniin laittoa jo?
Oululainen on Fazerin brändi niin kuin moni muukin. Sieltä kannattaa kysäistäMitäs ihmettä? Onko Oululaisen luomu täysjyväruis jälkiuunileipä lopetettu kokonaan?
Ei saa enää kaupoista eikä Oululaisen sivuiltakaan enää löydy, joten kai se sitten oli siinä?
Sinänsä ikävää, kun oli ainoa leipä jota söin...
Ostin ekaa kertaa koskaan oliiviöljyä, sitä prisman halpaa borgöös tms mikä kuitenkin testejä voittanut. Mutta mitä minä nyt sillä sitten teen? Plus jos avaa niin pitääkö pitää jääkaapissa/pilaantuuko sitten nopeasti? Jos keittää tuorepastaa tms niin tuota sitten vähän liukastamaan?
Ei jääkaappiin, vaan ihan vaan tavalliseen kaappiin valolta suojaan avattuna. Eikä pasta tarvitse mitään liukastetta. Soosin valmistukseen kannattaa käyttää.Ostin ekaa kertaa koskaan oliiviöljyä, sitä prisman halpaa borgöös tms mikä kuitenkin testejä voittanut. Mutta mitä minä nyt sillä sitten teen? Plus jos avaa niin pitääkö pitää jääkaapissa/pilaantuuko sitten nopeasti? Jos keittää tuorepastaa tms niin tuota sitten vähän liukastamaan?
No sittenhän on hyvä hetki opetella tekemään vaikka vinegretti.Joo toki paistaessa aina käyttänytkin rypsi tms öljyä. Voita nyt ei koskaan ole koska leivän päällä käytän vain ja ainoastaan kevytleviä(entinen voilevi) mutta sillä taas ei voi paistaa. Salaatteihin laitan niitä valmiita sooseja(valkosipuli, ceasar tms), ei ole taitoja tehdä mitään omia, tai jaksamista tehdä sellaisia itse. Enpä itseasiassa ole salaattiakaan tehnyt koskaan itse vaan ostan niitä kaupan valmiita.
Paras valmispitsa pohja ei kaulittava menee hermot
Wiener schnitzel. Mitä osaa vasikasta tähän perinteisesti käytetään? Muistelen sisäpaistia mutta harvoin mistään saa. Vasikkaa on muutenkin vähän kaupan.
Moi. Mistähän pk-seudulta tai lähiympäristöstä saisi kunnollista ruisleipää? Tai mistä saa tilattua? Primula teki tosi hyvää ruisleipää joka oli just eikä melkein hernarin kanssa, mutta lopettivat sen. Saako riihiruisleipää etelästä, Kokkosen leipomo tekee tosi hyvää mut eivät taida toimittaa etelään
Mikä sun rasvaprosentti on kun sanoit sitä seuranneesi?Tuo hieman yllätti että tässä kuussa on noin paljon tippunut, joten kysyisinkin onko tuo vielä "terveellisen" rajoissa vai voiko siitä seurata jotain ongelmia jos vaikka ensi kuussa jatkuu samaa tahtia? Pitääkö siis syödä enemmän. Tuossa oli kyllä yksi flunssa välissä, mikä varmaan rokotti energiavarastoja myös.
Aloittaessa AEG:n kehokoostumusvaaka näytti 33% ja nyt 2kk aloituksesta näyttää 30.2%.Mikä sun rasvaprosentti on kun sanoit sitä seuranneesi?
Jos olet esim. 15 % tai alle niin kilo viikkoon alkaa olla aika nopea tahti ja varmaan menetetyn lihasmassan osuus on suurempi kuin rasvan. Jos taas rasvakudosta on reilusti niin antaa mennä vaan, prosentti omasta painosta viikossa on aivan ok.
E: se kotivaaka ei anna varmaan kovin luotettavaa prosenttia. Laitan linkin, jonka takaa löytyvä laskuri on ainakin itselle osunut aika hyvin kun sitä on verrannut inbody-mittaukseen. Eihän näistäkään kumpikaan mikään tarkka ole, mutta kotivaaka tainnut näyttää aina joku 35 % rasvaa ja sekä laskuri, että inbody 19-20 väliltä ja jälkimmäiseen vaihtoehtoon myös peilikuva viittaisi vahvasti.
Body Fat Calculator
This free body fat calculator estimates body fat percentage based on the U.S. Navy Method and the BMI method. It gives the loss needed to reach ideal body fat.www.calculator.net
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.