Pienet kysymykset ruokaan ja juomaan liittyen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Kaotik
  • Aloitettu Aloitettu
Alkoholihan haihtuu valmistettaessa, tai yleensä näin tehdään, niin luulisi, ettei se vaikuttaisi makuun.
 
Alkoholihan haihtuu valmistettaessa, tai yleensä näin tehdään, niin luulisi, ettei se vaikuttaisi makuun.
Näin itsekin olen ymmärtänyt, mutta ajattelin kuitenkin kysyä, kun en kuitenkaan aiheesta niin paljoa, että voisin varmuudella sanoa onko sillä silti isokin vaikutus lopputulokseen :)
 
Varmaan riippuu ihan mitä oluita vertaat. Oli sitten alkoholillisia tai holittomia. Jos ne kovin eri makuisia on, niin kyllä ruokakin erilaiselle maistuu. Ja toki käytetty määräkin vaikuttaa.
Tämähän se. Alkoholittomat ovat yleensä miedomman makuisia ja toisaalta makeampia riippumatta tarkemmasta tyylistä
 
Oletteko missään törmänny spagetin säilöntärasiaan, missä olisi säädettävä annostelija kantena? Joskus noita nähnyt, mut kun yrittää etsiä niin ei vaan löydy.
 
Oon kysynyt ennenkin, mutta millä nimellä ja mistä löytyisi semmoinen ISO truutta/pipetti millä voi imeä lientä ja sitten truutata sitä lihan päälle?
 
Oon kysynyt ennenkin, mutta millä nimellä ja mistä löytyisi semmoinen ISO truutta/pipetti millä voi imeä lientä ja sitten truutata sitä lihan päälle?
vaikka tälläinen, niin saa injektoituakin.

Muuten hyvä mutta noissa on niin ohut kärki että menee kaikesta räippeestä heti tukkoon. Mulla oli semmoinen isokärkinen joskus mutta meni hajalle enkä muista mistä ostin.
 
Oon kysynyt ennenkin, mutta millä nimellä ja mistä löytyisi semmoinen ISO truutta/pipetti millä voi imeä lientä ja sitten truutata sitä lihan päälle?

Muuten hyvä mutta noissa on niin ohut kärki että menee kaikesta räippeestä heti tukkoon. Mulla oli semmoinen isokärkinen joskus mutta meni hajalle enkä muista mistä ostin.
Tommone? Semmoinen termi tuli kans vastaan, kuin "liemipumppu"
 
Mistä johtuu että, jos ostan n. 500 gramman paketin tällaista "Chicken Breast Small Cuts" (en tiedä mitä on suomeksi)...

...ja käytön jälkeen heitän pakkauksen keittiön kannelliseen roskikseen, niin koko keittiö rupeaa jo alle 24 tunnin kuluessa haisemaan aivan järjettömän pahalta? Tämä tapahtuu joka kerta, eli mistään huonosta erästä ei ole kyse. Minkään muun tuotteen kohdalla en ole havainnut vastaavaa hajua. Paistan usein mm. kalkkunan tai naudan jauhelihaa, eikä mitään merkittävää hajuhaittaa ilmene, vaikka paketti jäisi viikoksi roskikseen.
 
Mistä johtuu että, jos ostan n. 500 gramman paketin tällaista "Chicken Breast Small Cuts" (en tiedä mitä on suomeksi)...

...ja käytön jälkeen heitän pakkauksen keittiön kannelliseen roskikseen, niin koko keittiö rupeaa jo alle 24 tunnin kuluessa haisemaan aivan järjettömän pahalta? Tämä tapahtuu joka kerta, eli mistään huonosta erästä ei ole kyse. Minkään muun tuotteen kohdalla en ole havainnut vastaavaa hajua. Paistan usein mm. kalkkunan tai naudan jauhelihaa, eikä mitään merkittävää hajuhaittaa ilmene, vaikka paketti jäisi viikoksi roskikseen.
Vaikea sanoa kun ei ole suomessa myytävä tuote ja en nää onko suojakaasuun vai kelmuun pakattu mutta veikkaan etä siellä on joku imutyyny johon kaikki mehut imeytyneet ja alkavat nopeasti käymään.
 
Vaikea sanoa kun ei ole suomessa myytävä tuote ja en nää onko suojakaasuun vai kelmuun pakattu mutta veikkaan etä siellä on joku imutyyny johon kaikki mehut imeytyneet ja alkavat nopeasti käymään.
Joo, en ole elintarvikepakkausten asiantuntija, mutta jonkinlainen "tyyny" siellä on pohjalla eli siitä se haju varmaan tulee. Mutta siltikin ihan suhteettoman voimakas haju, jos vertaa vaikka jauhelihaan. En mä mitenkään erikseen puhdista jauhelihapaketteja ennen roskikseen heittoa, eli kaikenlaista jämää sinne aina jää, mutta silti ei haise käytännössä ollenkaan.
 
Joo, en ole elintarvikepakkausten asiantuntija, mutta jonkinlainen "tyyny" siellä on pohjalla eli siitä se haju varmaan tulee. Mutta siltikin ihan suhteettoman voimakas haju, jos vertaa vaikka jauhelihaan. En mä mitenkään erikseen puhdista jauhelihapaketteja ennen roskikseen heittoa, eli kaikenlaista jämää sinne aina jää, mutta silti ei haise käytännössä ollenkaan.
Jauhelihaan? Kanan vai jonkun muun elikon? Kana on se mikä stinkkaa aina pahiten. Nauta ja possu ei niinkään. Kananjauhelihasta ei ole kokemusta mutta voisin veikkaa että siitä ei tuu sitä limaa läheskään niin paljon kuin täyslihasta.
 
Jauhelihaan? Kanan vai jonkun muun elikon? Kana on se mikä stinkkaa aina pahiten. Nauta ja possu ei niinkään. Kananjauhelihasta ei ole kokemusta mutta voisin veikkaa että siitä ei tuu sitä limaa läheskään niin paljon kuin täyslihasta.
Jauhelihani on pääsääntöisesti kalkkunaa (ground turkey) tai nautaa (ground beef). Muistaakseni joskus olen kanan jauhelihaakin kokeillut.
 
Suunitelmissa paistaa leikkeitä, wiener schnitzeleitä. Nuohan perinteisesti tarjotaan sitruunalohkon kanssa. Mutta ajattelin paahtaa perunalohkoja, ja vippaan varmaan porkkanaa ja sipulinlohkoja myös samaan uuniin ja ajattelin valkosipulinkynsiäkin siihen.

-mutta kastike?
Noillehan on ihan monenlaista ruskeakasitketta, sinappikastiketta ja sienikastiketta tyrkyllä eri ohjeissa, mutta ajattelin enemmänkin dippiluonteista, johon pottua yms dipppaisi, itse lihahan ei muuta halaja kuin sitä sitruunaa ja tuulensuojaa.

Tuleeko mieleen joku mainioksiosoittautunut dippi? Osa tehdään majoneesina munasta, osa kermaviliistä, osa jogurtista ja osa kermavaahdosta...
 
Ihan oiva vinkki, minulla on kyllä omatekemää chilimosoa jääkaapissa, laitan senkin tarjolle, mutta boomerit tarvitsevat kuitenkin jonkun lievämausteisen vaihtoehdon myös.
 
Lähes filosofinen kysymys: Kun reseptissä lukee, kuten usein lukee "paista uunin keskitasolla", paistatteko ohjeen mukaisesti uunin keskitasolla, vai niin, että se itse ruoka on keskellä uunia? Useinhan on niin, että jos paistaa ohjeen mukaisesti "uunin keskitasolla", on ruoka huomattavan paljon lähempänä ylävastuksia. Väittäisin, että etenkin alotteleva uuninkäyttäjä tuollaisella ohjeella pääsee vähemmän kuin optimaaliseen lopputulokseen.
 
Näitähän voi miettiä, mutta usein myös se uunin anturi on ylhäällä, joten ylävastukset luultavasti ovat aika vähän päällä, kun paistetaan sekäettälämmöllä. Kun se lämpökin pukkaa ylöspäin.
 
Jos minulla on 39% alkoholia ja kivennäisvettä ja haluaisin tehdä 3,3dl drinkin jonka alkoholipitoisuus on 4.5%. Mikä määrä alkoholia pitää lisätä kivennäisveden sekaan? Kiitos avusta jo etukäteen.
 
Mistäs kannattaisi ostaa hyvä/halva öljysumutin? Suomessahan ihme homma kun niitä tosi huonosti saatavilla. Niin ja rypsiöljykö se käytännössä sitten mitä siinä tarkoitus käyttää(paistaminen ja siihen liittyvä).
 
Mistäs kannattaisi ostaa hyvä/halva öljysumutin? Suomessahan ihme homma kun niitä tosi huonosti saatavilla. Niin ja rypsiöljykö se käytännössä sitten mitä siinä tarkoitus käyttää(paistaminen ja siihen liittyvä).

Jos jostain löydät niin linkkaa tännekin, itsekin sellaista olen etsinyt.
 
Siksipä itsekin kysyn. Tosin jos vaatii amazon.de tilauksen niin ei se haittaa. Mutta tosiaan air fryerit yms niin suosittuja että käsittämätöntä ettei noita ole suomimyyjilläkin joka hyllyssä/valikoimissa.
 
Onko kukaan nähnyt Suomessa myynnissä tämän kaltaisia sähkövastuksella varustettuja kattiloita?
Olisi aivan perhanan kätevä pidemmillä työreissuilla, kun voisi hotellihuoneessa keitellä sapuskaa.
 
Me ollaan ratkaistu valitsemalla yöpymispaikkoja joissa kokkausmahdollisuus.
 
Me ollaan ratkaistu valitsemalla yöpymispaikkoja joissa kokkausmahdollisuus.
Sitä ei kysytty.


Onko kukaan nähnyt Suomessa myynnissä tämän kaltaisia sähkövastuksella varustettuja kattiloita?
Olisi aivan perhanan kätevä pidemmillä työreissuilla, kun voisi hotellihuoneessa keitellä sapuskaa.

Enpä ole koskaa aiemmin missään törmännyt tuollaiseen. Vähä ku vedenkeitin, mut kattilamuodossa. Toisaalla jokin pieni keittovastus ajais asian ja veis vähemmän tilaa? Sillä sit vois käyttää mitä tahansa kuumennusastiaa.
 
Ei tuotakaan kysytty, mutta joka tapaksessa nitä taas sanotaan sisäpiireissä uppokuumentimiksi. ;-)
 
Onko kukaan nähnyt Suomessa myynnissä tämän kaltaisia sähkövastuksella varustettuja kattiloita?
Olisi aivan perhanan kätevä pidemmillä työreissuilla, kun voisi hotellihuoneessa keitellä sapuskaa.
Tätäkään ei kysytty, mutta mites yhden levyn kannettava induktioliesi? Löytyy monista kaupoista ihan suomessa. Hinnat alkaen pari kymppiä.
 
Reseptiiin tulee n. ruokalusikallinen maissisiirappia, mutta sen saatavuus on vähän niin ja näin niin mikä olisi paras helpostisaatava korvike sille ja missä suhteessa sitä pitää lisätä?
 
Reseptiiin tulee n. ruokalusikallinen maissisiirappia, mutta sen saatavuus on vähän niin ja näin niin mikä olisi paras helpostisaatava korvike sille ja missä suhteessa sitä pitää lisätä?
Joku viisaampi voi korjata, mutta mä oon jääny käsitykseen että siirappi on about täysin sokeria. Snadisti eri muodossa. Itse korvaisin samalla suhteella normisiirapilla enkä miettis sen kummemmin.
 
Reseptiiin tulee n. ruokalusikallinen maissisiirappia, mutta sen saatavuus on vähän niin ja näin niin mikä olisi paras helpostisaatava korvike sille ja missä suhteessa sitä pitää lisätä?

Googlen eka osuma hakusanoilla "mikä on vaihtoehto maissisiirapille"

Maissisiirapin korvikkeet: 5 terveellisempää vaihtoehtoa

Maissisiirappi on yleinen ainesosa, jota käytetään kaikenlaisten makeisten ja karamellin valmistukseen, kuorrutuksiin, leivonnaisiin, hilloihin ja hyytelöihin. Mutta vaikka se on monien makeisten perusaines, monilla ihmisillä ei välttämättä ole sitä käsillä.

Huomaa, että maissisiirappi ei ole sama kuin korkeafruktoosinen maissisiirappi, joka on maissisiirapista valmistettu makeutusaine, jota esiintyy usein jalostetuissa elintarvikkeissa ja sokeripitoisissa virvoitusjuomissa.

Maissisiirappi sisältää kuitenkin paljon sokeria ja kaloreita. Lisäksi jotkut ihmiset saattavat haluta valita sen sijaan terveellisempiä makeutusaineita, jotta ruokavalioonsa saataisiin lisää ravintoaineita.


Tässä on viisi korviketta, joita voit käyttää maissisiirapin sijasta suosikkiresepteissäsi.

1. Vaahterasiirappi
Vaahterasiirappi on vaahterapuun mahlasta peräisin oleva luonnollinen makeutusaine, joka tunnetaan erityisestä maustaan ja aromistaan.

Puhdas vaahterasiirappi sisältää erilaisia antioksidantteja, jotka ovat yhdisteitä, jotka voivat suojata soluvaurioilta, tulehduksilta ja hapettumisstressiltä.

Se on loistava lisä moniin ruokiin, ja se voidaan korvata yhtä suurella määrällä maissisiirappia useimmissa resepteissä, mukaan lukien kuorrutukset, kuorrutteet ja kotitekoiset hillot.


Muista kuitenkin, että vaahterasiirapin käyttö maissisiirapin sijasta voi muuttaa lopputuotteen makua ja väriä.

Huomaa lisäksi, että puhdas vaahterasiirappi voi kiteytyä, mikä ei välttämättä sovellu karkkien tai karamellin valmistukseen.

Yhteenveto: Puhdas vaahterasiirappi sisältää monia antioksidantteja, ja sitä voidaan käyttää maissisiirapin sijasta 1:1-suhteessa, kun valmistetaan kuorrutteita, kuorrutteita ja kotitekoisia hilloja.
2. Hunaja
Hunaja on suosittu makeutusaine, jota on ylistetty sen terveysvaikutuksista.


Tutkimusten mukaan hunajalla voi olla antimikrobisia, antioksidanttisia ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, ja nämä ominaisuudet tekevät siitä erinomaisen vaihtoehdon tavalliselle sokerille.

Monissa resepteissä kevyt maissisiirappi voidaan korvata yhtä suurella määrällä hunajaa.

Kuten vaahterasiirappi, hunaja ei ole paras valinta karkkien tai karamellin valmistukseen, koska se voi kiteytyä.

6 parasta makeutusainetta vähähiilihydraattisella ketoruokavaliolla (ja 6 vältettävää)
Ehdotettu sinulle:6 parasta makeutusainetta vähähiilihydraattisella ketoruokavaliolla (ja 6 vältettävää)


Se on kuitenkin hyvä vaihtoehto kuorrutteiden, leivonnaisten, hillojen ja hyytelöiden valmistukseen.

Muista valita raakahunaja aina kun se on mahdollista. Raakahunajaa ei kuumenneta tai suodateta ennen pullotusta, joten se säilyttää enemmän hyödyllisiä ravintoaineita.


Jotkin perinteiset hunajalajikkeet sisältävät muuta lisättyä sokeria, kuten korkeafruktoosista maissisiirappia.

Yhteenveto: Hunaja on luonnollinen makeutusaine, jolla on antimikrobisia, antioksidanttisia ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia. Voit käyttää yhtä paljon raakahunajaa kevyen maissisiirapin sijasta kuorrutteiden, leivonnaisten, hillojen ja hyytelöiden valmistuksessa.
3. Stevia
Stevian lehdistä valmistettu stevia on terveellisempi makeutusaine, joka ei sisällä kaloreita, hiilihydraatteja eikä sokeria.

Se voi olla erinomainen valinta diabeetikoille, koska se ei nosta verensokeria tai insuliinitasoja kuten tavallinen sokeri tai maissisiirappi.


Vaikka stevia ei ole sopiva maissisiirapin korvike kaikissa resepteissä, sitä voidaan käyttää tietyissä leivonnaisissa, joissa on maissisiirappia, kuten pekaanipähkinäpiirakassa.

Koska stevia on huomattavasti makeampaa kuin tavallinen sokeri tai maissisiirappi, sinun on todennäköisesti käytettävä sitä paljon pienempiä määriä.

Maissisiirapin sijasta käytettävän stevian määrä voi kuitenkin riippua monista tekijöistä, kuten tietystä reseptistä, käyttämästäsi steviatyypistä ja siitä, onko stevia yhdistetty muihin makeutusaineisiin.

Ehdotettu sinulle: Terveellisimmät riisityypit

Yhteenveto: Stevia on luonnollinen makeutusaine, joka voi tukea tervettä verensokeria. Voit käyttää sitä maissisiirapin sijasta tietyissä leivonnaisissa, kuten pekaanipähkinäpiirakassa, mutta tarvitsemasi määrä voi vaihdella.
4. Kultainen siirappi
Kultainen siirappi on ruokosokerista tai sokerijuurikasmehusta valmistettu makeutusaine.


Sitä pidetään käänteissokerina, joka on hajotettu yksinkertaisiksi sokereiksi glukoosiksi ja fruktoosiksi.

Vaikka se ei tarjoa merkittäviä ravitsemuksellisia etuja maissisiirappiin verrattuna, sitä voidaan helposti käyttää korvaavana aineena useimmissa resepteissä, jos sinulla ei ole maissisiirappia käsillä.

Se toimii poikkeuksellisen hyvin karkkia tai karamellia valmistettaessa, ja sitä voidaan käyttää kevyen maissisiirapin sijasta suhteessa 1:1.

Muista, että kultainen siirappi on hieman paksumpaa kuin maissisiirappi ja sillä on ainutlaatuinen, voinen maku, joka voi muuttaa reseptisi tuloksia.

Yhteenveto: Voit käyttää maissisiirapin sijasta yhtä paljon kultaista siirappia useimmissa resepteissä, myös karkkeihin ja karamelleihin.
5. Melassi
Melassi on tummaa, paksua siirappia, joka syntyy sokerinvalmistuksen sivutuotteena.


Se sisältää myös runsaasti ravintoaineita ja voi auttaa lisäämään useiden välttämättömien vitamiinien ja kivennäisaineiden, kuten mangaanin, kuparin ja magnesiumin saantia.

Melassia voidaan käyttää tumman maissisiirapin sijasta yhtä paljon leivonnaisia, lasitteita ja kastikkeita valmistettaessa.

Vaihtoehtoisesti voit yhdistää 1 osan melassia ja 3 osaa vaaleaa maissisiirappia, jolloin väri, maku ja koostumus vastaavat paremmin tumman maissisiirapin väriä, makua ja koostumusta.

Yhteenveto: Melassi sisältää useita elintärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita. Voit käyttää sitä tumman maissisiirapin sijasta suhteessa 1:1 tai yhdistää sen vaaleaan maissisiirappiin, jotta se vastaa paremmin tumman maissisiirapin väriä ja koostumusta.
Yhteenveto
Maissisiirapin sijasta voi käyttää monia korvaavia aineita, joista useat voivat tarjota joitakin terveyshyötyjä.


Ehdotettu sinulle: 8 gluteenitonta viljaa, jotka ovat erittäin terveellisiä

Muista kuitenkin, että useimmat edellä luetellut makeutusaineet sisältävät edelleen runsaasti lisättyä sokeria. Lisätty sokeri on yhdistetty moniin kroonisiin terveysongelmiin, kuten sydänsairauksiin, tyypin 2 diabetekseen ja liikalihavuuteen.

Siksi on parasta rajoittaa makeisten saantia ja nauttia lempimakeisia kohtuudella osana terveellistä, monipuolista ruokavaliota.

Kokeile tätä tänään:
Juoksuta mittakuppi kuuman veden alla tai suihkuta sitä keittosuihkeella ennen siirapin, hunajan tai melassin mittaamista. Tämä estää tarttumisen, helpottaa ainesosien tarkkaa mittaamista ja helpottaa siivoamista.
 
Googlen eka osuma hakusanoilla "mikä on vaihtoehto maissisiirapille"

Maissisiirapin korvikkeet: 5 terveellisempää vaihtoehtoa

Maissisiirappi on yleinen ainesosa, jota käytetään kaikenlaisten makeisten ja karamellin valmistukseen, kuorrutuksiin, leivonnaisiin, hilloihin ja hyytelöihin. Mutta vaikka se on monien makeisten perusaines, monilla ihmisillä ei välttämättä ole sitä käsillä.

Huomaa, että maissisiirappi ei ole sama kuin korkeafruktoosinen maissisiirappi, joka on maissisiirapista valmistettu makeutusaine, jota esiintyy usein jalostetuissa elintarvikkeissa ja sokeripitoisissa virvoitusjuomissa.

Maissisiirappi sisältää kuitenkin paljon sokeria ja kaloreita. Lisäksi jotkut ihmiset saattavat haluta valita sen sijaan terveellisempiä makeutusaineita, jotta ruokavalioonsa saataisiin lisää ravintoaineita.


Tässä on viisi korviketta, joita voit käyttää maissisiirapin sijasta suosikkiresepteissäsi.

1. Vaahterasiirappi
Vaahterasiirappi on vaahterapuun mahlasta peräisin oleva luonnollinen makeutusaine, joka tunnetaan erityisestä maustaan ja aromistaan.

Puhdas vaahterasiirappi sisältää erilaisia antioksidantteja, jotka ovat yhdisteitä, jotka voivat suojata soluvaurioilta, tulehduksilta ja hapettumisstressiltä.

Se on loistava lisä moniin ruokiin, ja se voidaan korvata yhtä suurella määrällä maissisiirappia useimmissa resepteissä, mukaan lukien kuorrutukset, kuorrutteet ja kotitekoiset hillot.


Muista kuitenkin, että vaahterasiirapin käyttö maissisiirapin sijasta voi muuttaa lopputuotteen makua ja väriä.

Huomaa lisäksi, että puhdas vaahterasiirappi voi kiteytyä, mikä ei välttämättä sovellu karkkien tai karamellin valmistukseen.


2. Hunaja
Hunaja on suosittu makeutusaine, jota on ylistetty sen terveysvaikutuksista.


Tutkimusten mukaan hunajalla voi olla antimikrobisia, antioksidanttisia ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, ja nämä ominaisuudet tekevät siitä erinomaisen vaihtoehdon tavalliselle sokerille.

Monissa resepteissä kevyt maissisiirappi voidaan korvata yhtä suurella määrällä hunajaa.

Kuten vaahterasiirappi, hunaja ei ole paras valinta karkkien tai karamellin valmistukseen, koska se voi kiteytyä.

6 parasta makeutusainetta vähähiilihydraattisella ketoruokavaliolla (ja 6 vältettävää)
Ehdotettu sinulle:6 parasta makeutusainetta vähähiilihydraattisella ketoruokavaliolla (ja 6 vältettävää)


Se on kuitenkin hyvä vaihtoehto kuorrutteiden, leivonnaisten, hillojen ja hyytelöiden valmistukseen.

Muista valita raakahunaja aina kun se on mahdollista. Raakahunajaa ei kuumenneta tai suodateta ennen pullotusta, joten se säilyttää enemmän hyödyllisiä ravintoaineita.


Jotkin perinteiset hunajalajikkeet sisältävät muuta lisättyä sokeria, kuten korkeafruktoosista maissisiirappia.


3. Stevia
Stevian lehdistä valmistettu stevia on terveellisempi makeutusaine, joka ei sisällä kaloreita, hiilihydraatteja eikä sokeria.

Se voi olla erinomainen valinta diabeetikoille, koska se ei nosta verensokeria tai insuliinitasoja kuten tavallinen sokeri tai maissisiirappi.


Vaikka stevia ei ole sopiva maissisiirapin korvike kaikissa resepteissä, sitä voidaan käyttää tietyissä leivonnaisissa, joissa on maissisiirappia, kuten pekaanipähkinäpiirakassa.

Koska stevia on huomattavasti makeampaa kuin tavallinen sokeri tai maissisiirappi, sinun on todennäköisesti käytettävä sitä paljon pienempiä määriä.

Maissisiirapin sijasta käytettävän stevian määrä voi kuitenkin riippua monista tekijöistä, kuten tietystä reseptistä, käyttämästäsi steviatyypistä ja siitä, onko stevia yhdistetty muihin makeutusaineisiin.

Ehdotettu sinulle: Terveellisimmät riisityypit


4. Kultainen siirappi
Kultainen siirappi on ruokosokerista tai sokerijuurikasmehusta valmistettu makeutusaine.


Sitä pidetään käänteissokerina, joka on hajotettu yksinkertaisiksi sokereiksi glukoosiksi ja fruktoosiksi.

Vaikka se ei tarjoa merkittäviä ravitsemuksellisia etuja maissisiirappiin verrattuna, sitä voidaan helposti käyttää korvaavana aineena useimmissa resepteissä, jos sinulla ei ole maissisiirappia käsillä.

Se toimii poikkeuksellisen hyvin karkkia tai karamellia valmistettaessa, ja sitä voidaan käyttää kevyen maissisiirapin sijasta suhteessa 1:1.

Muista, että kultainen siirappi on hieman paksumpaa kuin maissisiirappi ja sillä on ainutlaatuinen, voinen maku, joka voi muuttaa reseptisi tuloksia.


5. Melassi
Melassi on tummaa, paksua siirappia, joka syntyy sokerinvalmistuksen sivutuotteena.


Se sisältää myös runsaasti ravintoaineita ja voi auttaa lisäämään useiden välttämättömien vitamiinien ja kivennäisaineiden, kuten mangaanin, kuparin ja magnesiumin saantia.

Melassia voidaan käyttää tumman maissisiirapin sijasta yhtä paljon leivonnaisia, lasitteita ja kastikkeita valmistettaessa.

Vaihtoehtoisesti voit yhdistää 1 osan melassia ja 3 osaa vaaleaa maissisiirappia, jolloin väri, maku ja koostumus vastaavat paremmin tumman maissisiirapin väriä, makua ja koostumusta.


Yhteenveto
Maissisiirapin sijasta voi käyttää monia korvaavia aineita, joista useat voivat tarjota joitakin terveyshyötyjä.


Ehdotettu sinulle: 8 gluteenitonta viljaa, jotka ovat erittäin terveellisiä

Muista kuitenkin, että useimmat edellä luetellut makeutusaineet sisältävät edelleen runsaasti lisättyä sokeria. Lisätty sokeri on yhdistetty moniin kroonisiin terveysongelmiin, kuten sydänsairauksiin, tyypin 2 diabetekseen ja liikalihavuuteen.

Siksi on parasta rajoittaa makeisten saantia ja nauttia lempimakeisia kohtuudella osana terveellistä, monipuolista ruokavaliota.

Kokeile tätä tänään:
Juoksuta mittakuppi kuuman veden alla tai suihkuta sitä keittosuihkeella ennen siirapin, hunajan tai melassin mittaamista. Tämä estää tarttumisen, helpottaa ainesosien tarkkaa mittaamista ja helpottaa siivoamista.
Katos perkele. Googlasin mutta meni ohi.
 
Puoliso toi tuliaisina Ranskanmaalta Lindt Lindor Stracciatella-suklaata ja koska se oli kenties parasta suklaata mitä olen koskaan maistanut, aloin lukea mistä sitä saa ostettua Suomesta, mutta pettymykseksi sain huomata ettei kyseistä tuotetta löydy oikein mistään. Jos joku bongaa jostain niin laittakaahan linkkiä, suosittelen maistamaan!!
 
Puoliso toi tuliaisina Ranskanmaalta Lindt Lindor Stracciatella-suklaata ja koska se oli kenties parasta suklaata mitä olen koskaan maistanut, aloin lukea mistä sitä saa ostettua Suomesta, mutta pettymykseksi sain huomata ettei kyseistä tuotetta löydy oikein mistään. Jos joku bongaa jostain niin laittakaahan linkkiä, suosittelen maistamaan!!
Ei nyt suora vastaus, mutta Lindtillä on pk-seudulla yks oma liike Triplassa ja näemmä outlettikin jossain Vantaan suunnilla. Ei näy kotisivujen (lindt.fi) irtovalikoimassa tota makua, mutta hatusta heitettynä paras vaihtis kysyä noista, että onko myymälien irtovalikoimassa noita tarjolla (epäilen kyllä).
Toinen vaihtoehto on tilata Saksan amazonista, missä noita näkyy olevan kohtuuhintaan kilon pussukassa: https://www.amazon.de/-/en/49985/dp/B07BHYY6SS/
 
Jatketaan taas tyhmillä kysymyksillä.
Ajattelin tehdä Bulgogia ja resepti huutaa omenapäärynää. No eihän sellaista saa mistään läheltäkään joten mikäs sille olisi korvaava? EI mitään käryä miltä se maistuu, mutta sillä on lihaa mureuttavia ominaisuuksia jonka takia se on melko tärkeä.. ananas aiankin mureuttaa kuten vissiin suurin osa sitrushedelmistä, mutta mikä olisi maultaa omenapäärynän kanssa ja joka mureuttaisi lihaa?
 
Mistäs kannattaisi ostaa hyvä/halva öljysumutin? Suomessahan ihme homma kun niitä tosi huonosti saatavilla. Niin ja rypsiöljykö se käytännössä sitten mitä siinä tarkoitus käyttää(paistaminen ja siihen liittyvä).
Jos jostain löydät niin linkkaa tännekin, itsekin sellaista olen etsinyt.


Itsellä ollut 2v tämä käytössä. Eivät näemmä enää juuri tuota toimita Suomeen, mutta you might also like - osio täynnä vastaavia. Ihan 5/5 tuote ollut itselle, ei oo tukkoonkaan mennyt kertaakaan, vaikka laiskasti puhdistellut. Joissakin noissa tulee rassikin mukana.
 
Omenapäärynän suomalainen nimi on kyllä aika osuva mitä makuun ja koostumukseen tulee, omena jossa on sitä päärynän pehmeyttä ja makeutta. Voit käyttää hapokasta omenaa tai esim. papaijaa tai mangoa.
 
Juhannus lähestyy ja ruokapöydässä ainakin savustettua lohta ja uusia perunoita.
Mitä tähän lisäksi, jotain ruokaisaa salaattia ehkä majoneesi pohjaista? Muutakin voi ehdottaa..
 
Juhannus lähestyy ja ruokapöydässä ainakin savustettua lohta ja uusia perunoita.
Mitä tähän lisäksi, jotain ruokaisaa salaattia ehkä majoneesi pohjaista? Muutakin voi ehdottaa..
Lohessa ja perunassa on ruokaisuutta, suolaista, rasvaista, lämmintä, pehmeää, niin laittaisin ainakin komponentteja jotka tarjoavat vähän kontrastia niille. Viileää, raikasta, hapokasta, makeaa.

Vaikka kylmä sweet chili-kermaviilikastike ja tilliset hölskykurkut eli sokerietikkaliemessä marinoidut.
 
Juu, tuo on kyllä hyvä.
Pelkästään vihersalaatti voi olla vähän tylsä.
 
Joopa, tee kaksi: toinen viherjutska joka "kuiva" eli voi olla salaattia tomaattia ja tiraus oliiviölyä
-ja toinen joka liki kreikkalaista tsatsikia, eli jugurttia, valkosipulia ja kurkkua, majoneesi on usein vain ällö.

Toki koska kalaa niin hiukan lisäksi tilliä on aina "kala"
 
Hyväksi havaittua mac & cheese -reseptiä meikäläisistä kaupoista helposti löytyvistä aineksista? Mieluiten versio, jota ei tarvitse uunittaa.
 
Mikä tässä oikein on ideana, kyllähän nyt jokainen kokkaaja osaa voin ruskistaa. Vai onko jotain mitä en tajunnut?
Kyllä tota ite vois kuvitella laittavansa vaikka uusien perunoiden päälle tai jotain. Aika marginaalituotteeksi taitaa kyllä jäädä.
 
Osaako joku sanoa mistä saisi ostettua tätä kebabbiloiden pöytämausteena olevaa chilikastiketta? Monta vuotta jo etsinyt.
2023-07-12 15.22.11.jpg
 
Osaako joku sanoa mistä saisi ostettua tätä kebabbiloiden pöytämausteena olevaa chilikastiketta? Monta vuotta jo etsinyt.
2023-07-12 15.22.11.jpg
Varmaan tukuista. Eivät kuluttajille taida mitää myydä. Heiltä voinee kuite kysyä. Ehkäpä jokin tuote kaupassa on heidän valmistama vain eri nimellä brändättynä.. ?
Valmistaja siis tämä:
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 672
Viestejä
4 492 024
Jäsenet
74 283
Uusin jäsen
Maunula

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom