- Liittynyt
- 02.11.2016
- Viestejä
- 1 232
Alkoholihan haihtuu valmistettaessa, tai yleensä näin tehdään, niin luulisi, ettei se vaikuttaisi makuun.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Näin itsekin olen ymmärtänyt, mutta ajattelin kuitenkin kysyä, kun en kuitenkaan aiheesta niin paljoa, että voisin varmuudella sanoa onko sillä silti isokin vaikutus lopputulokseenAlkoholihan haihtuu valmistettaessa, tai yleensä näin tehdään, niin luulisi, ettei se vaikuttaisi makuun.
Tämähän se. Alkoholittomat ovat yleensä miedomman makuisia ja toisaalta makeampia riippumatta tarkemmasta tyylistäVarmaan riippuu ihan mitä oluita vertaat. Oli sitten alkoholillisia tai holittomia. Jos ne kovin eri makuisia on, niin kyllä ruokakin erilaiselle maistuu. Ja toki käytetty määräkin vaikuttaa.
https://www.amazon.de/-/en/Noodle-S...841&sprefix=spaghetti+portion,aps,136&sr=8-43 ?Oletteko missään törmänny spagetin säilöntärasiaan, missä olisi säädettävä annostelija kantena? Joskus noita nähnyt, mut kun yrittää etsiä niin ei vaan löydy.
"kastike pipetti" ainaki jotain löytää? e: Pipetti kastiketta varten, ruostumaton teräs - Kitchen CraftOon kysynyt ennenkin, mutta millä nimellä ja mistä löytyisi semmoinen ISO truutta/pipetti millä voi imeä lientä ja sitten truutata sitä lihan päälle?
Muuten hyvä mutta noissa on niin ohut kärki että menee kaikesta räippeestä heti tukkoon. Mulla oli semmoinen isokärkinen joskus mutta meni hajalle enkä muista mistä ostin.vaikka tälläinen, niin saa injektoituakin.
Mustang Injektointiruisku | Motonet Oy
Käytännöllinen marinadiruisku valmistettavan ruuan marinoimiseen.m.motonet.fi
Tommone? Semmoinen termi tuli kans vastaan, kuin "liemipumppu"Oon kysynyt ennenkin, mutta millä nimellä ja mistä löytyisi semmoinen ISO truutta/pipetti millä voi imeä lientä ja sitten truutata sitä lihan päälle?
Muuten hyvä mutta noissa on niin ohut kärki että menee kaikesta räippeestä heti tukkoon. Mulla oli semmoinen isokärkinen joskus mutta meni hajalle enkä muista mistä ostin.
No just toi. Tänks.Tommone? Semmoinen termi tuli kans vastaan, kuin "liemipumppu"
Vaikea sanoa kun ei ole suomessa myytävä tuote ja en nää onko suojakaasuun vai kelmuun pakattu mutta veikkaan etä siellä on joku imutyyny johon kaikki mehut imeytyneet ja alkavat nopeasti käymään.Mistä johtuu että, jos ostan n. 500 gramman paketin tällaista "Chicken Breast Small Cuts" (en tiedä mitä on suomeksi)...
Nature's Promise Small Cuts Boneless Chicken Breasts (1 lb) Delivery or Pickup Near Me - Instacart
Get Nature's Promise Small Cuts Boneless Chicken Breasts delivered to you <b>in as fast as 1 hour</b> via Instacart or choose curbside or in-store pickup. Contactless delivery and your first delivery or pickup order is free! Start shopping online now with Instacart to get your favorite products...www.instacart.com
...ja käytön jälkeen heitän pakkauksen keittiön kannelliseen roskikseen, niin koko keittiö rupeaa jo alle 24 tunnin kuluessa haisemaan aivan järjettömän pahalta? Tämä tapahtuu joka kerta, eli mistään huonosta erästä ei ole kyse. Minkään muun tuotteen kohdalla en ole havainnut vastaavaa hajua. Paistan usein mm. kalkkunan tai naudan jauhelihaa, eikä mitään merkittävää hajuhaittaa ilmene, vaikka paketti jäisi viikoksi roskikseen.
Joo, en ole elintarvikepakkausten asiantuntija, mutta jonkinlainen "tyyny" siellä on pohjalla eli siitä se haju varmaan tulee. Mutta siltikin ihan suhteettoman voimakas haju, jos vertaa vaikka jauhelihaan. En mä mitenkään erikseen puhdista jauhelihapaketteja ennen roskikseen heittoa, eli kaikenlaista jämää sinne aina jää, mutta silti ei haise käytännössä ollenkaan.Vaikea sanoa kun ei ole suomessa myytävä tuote ja en nää onko suojakaasuun vai kelmuun pakattu mutta veikkaan etä siellä on joku imutyyny johon kaikki mehut imeytyneet ja alkavat nopeasti käymään.
Jauhelihaan? Kanan vai jonkun muun elikon? Kana on se mikä stinkkaa aina pahiten. Nauta ja possu ei niinkään. Kananjauhelihasta ei ole kokemusta mutta voisin veikkaa että siitä ei tuu sitä limaa läheskään niin paljon kuin täyslihasta.Joo, en ole elintarvikepakkausten asiantuntija, mutta jonkinlainen "tyyny" siellä on pohjalla eli siitä se haju varmaan tulee. Mutta siltikin ihan suhteettoman voimakas haju, jos vertaa vaikka jauhelihaan. En mä mitenkään erikseen puhdista jauhelihapaketteja ennen roskikseen heittoa, eli kaikenlaista jämää sinne aina jää, mutta silti ei haise käytännössä ollenkaan.
Jauhelihani on pääsääntöisesti kalkkunaa (ground turkey) tai nautaa (ground beef). Muistaakseni joskus olen kanan jauhelihaakin kokeillut.Jauhelihaan? Kanan vai jonkun muun elikon? Kana on se mikä stinkkaa aina pahiten. Nauta ja possu ei niinkään. Kananjauhelihasta ei ole kokemusta mutta voisin veikkaa että siitä ei tuu sitä limaa läheskään niin paljon kuin täyslihasta.
Tekisin sriracha-majoa. Sauvasekoittimella, laiska kun olen ja siitä tulee ihan hyvää.Tuleeko mieleen joku mainioksiosoittautunut dippi?
4,5 / 39 x 3,3 dl = 0,381 dlJos minulla on 39% alkoholia ja kivennäisvettä ja haluaisin tehdä 3,3dl drinkin jonka alkoholipitoisuus on 4.5%. Mikä määrä alkoholia pitää lisätä kivennäisveden sekaan? Kiitos avusta jo etukäteen.
Mistäs kannattaisi ostaa hyvä/halva öljysumutin? Suomessahan ihme homma kun niitä tosi huonosti saatavilla. Niin ja rypsiöljykö se käytännössä sitten mitä siinä tarkoitus käyttää(paistaminen ja siihen liittyvä).
Sitä ei kysytty.Me ollaan ratkaistu valitsemalla yöpymispaikkoja joissa kokkausmahdollisuus.
Onko kukaan nähnyt Suomessa myynnissä tämän kaltaisia sähkövastuksella varustettuja kattiloita?
Olisi aivan perhanan kätevä pidemmillä työreissuilla, kun voisi hotellihuoneessa keitellä sapuskaa.
Tätäkään ei kysytty, mutta mites yhden levyn kannettava induktioliesi? Löytyy monista kaupoista ihan suomessa. Hinnat alkaen pari kymppiä.Onko kukaan nähnyt Suomessa myynnissä tämän kaltaisia sähkövastuksella varustettuja kattiloita?
Olisi aivan perhanan kätevä pidemmillä työreissuilla, kun voisi hotellihuoneessa keitellä sapuskaa.
Joku viisaampi voi korjata, mutta mä oon jääny käsitykseen että siirappi on about täysin sokeria. Snadisti eri muodossa. Itse korvaisin samalla suhteella normisiirapilla enkä miettis sen kummemmin.Reseptiiin tulee n. ruokalusikallinen maissisiirappia, mutta sen saatavuus on vähän niin ja näin niin mikä olisi paras helpostisaatava korvike sille ja missä suhteessa sitä pitää lisätä?
Reseptiiin tulee n. ruokalusikallinen maissisiirappia, mutta sen saatavuus on vähän niin ja näin niin mikä olisi paras helpostisaatava korvike sille ja missä suhteessa sitä pitää lisätä?
2. HunajaYhteenveto: Puhdas vaahterasiirappi sisältää monia antioksidantteja, ja sitä voidaan käyttää maissisiirapin sijasta 1:1-suhteessa, kun valmistetaan kuorrutteita, kuorrutteita ja kotitekoisia hilloja.
3. SteviaYhteenveto: Hunaja on luonnollinen makeutusaine, jolla on antimikrobisia, antioksidanttisia ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia. Voit käyttää yhtä paljon raakahunajaa kevyen maissisiirapin sijasta kuorrutteiden, leivonnaisten, hillojen ja hyytelöiden valmistuksessa.
4. Kultainen siirappiYhteenveto: Stevia on luonnollinen makeutusaine, joka voi tukea tervettä verensokeria. Voit käyttää sitä maissisiirapin sijasta tietyissä leivonnaisissa, kuten pekaanipähkinäpiirakassa, mutta tarvitsemasi määrä voi vaihdella.
5. MelassiYhteenveto: Voit käyttää maissisiirapin sijasta yhtä paljon kultaista siirappia useimmissa resepteissä, myös karkkeihin ja karamelleihin.
YhteenvetoYhteenveto: Melassi sisältää useita elintärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita. Voit käyttää sitä tumman maissisiirapin sijasta suhteessa 1:1 tai yhdistää sen vaaleaan maissisiirappiin, jotta se vastaa paremmin tumman maissisiirapin väriä ja koostumusta.
Katos perkele. Googlasin mutta meni ohi.Googlen eka osuma hakusanoilla "mikä on vaihtoehto maissisiirapille"
Maissisiirapin korvikkeet: 5 terveellisempää vaihtoehtoa
Maissisiirappi on yleinen ainesosa, jota käytetään kaikenlaisten makeisten ja karamellin valmistukseen, kuorrutuksiin, leivonnaisiin, hilloihin ja hyytelöihin. Mutta vaikka se on monien makeisten perusaines, monilla ihmisillä ei välttämättä ole sitä käsillä.
Huomaa, että maissisiirappi ei ole sama kuin korkeafruktoosinen maissisiirappi, joka on maissisiirapista valmistettu makeutusaine, jota esiintyy usein jalostetuissa elintarvikkeissa ja sokeripitoisissa virvoitusjuomissa.
Maissisiirappi sisältää kuitenkin paljon sokeria ja kaloreita. Lisäksi jotkut ihmiset saattavat haluta valita sen sijaan terveellisempiä makeutusaineita, jotta ruokavalioonsa saataisiin lisää ravintoaineita.
Tässä on viisi korviketta, joita voit käyttää maissisiirapin sijasta suosikkiresepteissäsi.
1. Vaahterasiirappi
Vaahterasiirappi on vaahterapuun mahlasta peräisin oleva luonnollinen makeutusaine, joka tunnetaan erityisestä maustaan ja aromistaan.
Puhdas vaahterasiirappi sisältää erilaisia antioksidantteja, jotka ovat yhdisteitä, jotka voivat suojata soluvaurioilta, tulehduksilta ja hapettumisstressiltä.
Se on loistava lisä moniin ruokiin, ja se voidaan korvata yhtä suurella määrällä maissisiirappia useimmissa resepteissä, mukaan lukien kuorrutukset, kuorrutteet ja kotitekoiset hillot.
Muista kuitenkin, että vaahterasiirapin käyttö maissisiirapin sijasta voi muuttaa lopputuotteen makua ja väriä.
Huomaa lisäksi, että puhdas vaahterasiirappi voi kiteytyä, mikä ei välttämättä sovellu karkkien tai karamellin valmistukseen.
2. Hunaja
Hunaja on suosittu makeutusaine, jota on ylistetty sen terveysvaikutuksista.
Tutkimusten mukaan hunajalla voi olla antimikrobisia, antioksidanttisia ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, ja nämä ominaisuudet tekevät siitä erinomaisen vaihtoehdon tavalliselle sokerille.
Monissa resepteissä kevyt maissisiirappi voidaan korvata yhtä suurella määrällä hunajaa.
Kuten vaahterasiirappi, hunaja ei ole paras valinta karkkien tai karamellin valmistukseen, koska se voi kiteytyä.
Ehdotettu sinulle:6 parasta makeutusainetta vähähiilihydraattisella ketoruokavaliolla (ja 6 vältettävää)
Se on kuitenkin hyvä vaihtoehto kuorrutteiden, leivonnaisten, hillojen ja hyytelöiden valmistukseen.
Muista valita raakahunaja aina kun se on mahdollista. Raakahunajaa ei kuumenneta tai suodateta ennen pullotusta, joten se säilyttää enemmän hyödyllisiä ravintoaineita.
Jotkin perinteiset hunajalajikkeet sisältävät muuta lisättyä sokeria, kuten korkeafruktoosista maissisiirappia.
3. Stevia
Stevian lehdistä valmistettu stevia on terveellisempi makeutusaine, joka ei sisällä kaloreita, hiilihydraatteja eikä sokeria.
Se voi olla erinomainen valinta diabeetikoille, koska se ei nosta verensokeria tai insuliinitasoja kuten tavallinen sokeri tai maissisiirappi.
Vaikka stevia ei ole sopiva maissisiirapin korvike kaikissa resepteissä, sitä voidaan käyttää tietyissä leivonnaisissa, joissa on maissisiirappia, kuten pekaanipähkinäpiirakassa.
Koska stevia on huomattavasti makeampaa kuin tavallinen sokeri tai maissisiirappi, sinun on todennäköisesti käytettävä sitä paljon pienempiä määriä.
Maissisiirapin sijasta käytettävän stevian määrä voi kuitenkin riippua monista tekijöistä, kuten tietystä reseptistä, käyttämästäsi steviatyypistä ja siitä, onko stevia yhdistetty muihin makeutusaineisiin.
Ehdotettu sinulle: Terveellisimmät riisityypit
4. Kultainen siirappi
Kultainen siirappi on ruokosokerista tai sokerijuurikasmehusta valmistettu makeutusaine.
Sitä pidetään käänteissokerina, joka on hajotettu yksinkertaisiksi sokereiksi glukoosiksi ja fruktoosiksi.
Vaikka se ei tarjoa merkittäviä ravitsemuksellisia etuja maissisiirappiin verrattuna, sitä voidaan helposti käyttää korvaavana aineena useimmissa resepteissä, jos sinulla ei ole maissisiirappia käsillä.
Se toimii poikkeuksellisen hyvin karkkia tai karamellia valmistettaessa, ja sitä voidaan käyttää kevyen maissisiirapin sijasta suhteessa 1:1.
Muista, että kultainen siirappi on hieman paksumpaa kuin maissisiirappi ja sillä on ainutlaatuinen, voinen maku, joka voi muuttaa reseptisi tuloksia.
5. Melassi
Melassi on tummaa, paksua siirappia, joka syntyy sokerinvalmistuksen sivutuotteena.
Se sisältää myös runsaasti ravintoaineita ja voi auttaa lisäämään useiden välttämättömien vitamiinien ja kivennäisaineiden, kuten mangaanin, kuparin ja magnesiumin saantia.
Melassia voidaan käyttää tumman maissisiirapin sijasta yhtä paljon leivonnaisia, lasitteita ja kastikkeita valmistettaessa.
Vaihtoehtoisesti voit yhdistää 1 osan melassia ja 3 osaa vaaleaa maissisiirappia, jolloin väri, maku ja koostumus vastaavat paremmin tumman maissisiirapin väriä, makua ja koostumusta.
Yhteenveto
Maissisiirapin sijasta voi käyttää monia korvaavia aineita, joista useat voivat tarjota joitakin terveyshyötyjä.
Ehdotettu sinulle: 8 gluteenitonta viljaa, jotka ovat erittäin terveellisiä
Muista kuitenkin, että useimmat edellä luetellut makeutusaineet sisältävät edelleen runsaasti lisättyä sokeria. Lisätty sokeri on yhdistetty moniin kroonisiin terveysongelmiin, kuten sydänsairauksiin, tyypin 2 diabetekseen ja liikalihavuuteen.
Siksi on parasta rajoittaa makeisten saantia ja nauttia lempimakeisia kohtuudella osana terveellistä, monipuolista ruokavaliota.
Kokeile tätä tänään:
Juoksuta mittakuppi kuuman veden alla tai suihkuta sitä keittosuihkeella ennen siirapin, hunajan tai melassin mittaamista. Tämä estää tarttumisen, helpottaa ainesosien tarkkaa mittaamista ja helpottaa siivoamista.
Ei nyt suora vastaus, mutta Lindtillä on pk-seudulla yks oma liike Triplassa ja näemmä outlettikin jossain Vantaan suunnilla. Ei näy kotisivujen (lindt.fi) irtovalikoimassa tota makua, mutta hatusta heitettynä paras vaihtis kysyä noista, että onko myymälien irtovalikoimassa noita tarjolla (epäilen kyllä).Puoliso toi tuliaisina Ranskanmaalta Lindt Lindor Stracciatella-suklaata ja koska se oli kenties parasta suklaata mitä olen koskaan maistanut, aloin lukea mistä sitä saa ostettua Suomesta, mutta pettymykseksi sain huomata ettei kyseistä tuotetta löydy oikein mistään. Jos joku bongaa jostain niin laittakaahan linkkiä, suosittelen maistamaan!!
Mistäs kannattaisi ostaa hyvä/halva öljysumutin? Suomessahan ihme homma kun niitä tosi huonosti saatavilla. Niin ja rypsiöljykö se käytännössä sitten mitä siinä tarkoitus käyttää(paistaminen ja siihen liittyvä).
Jos jostain löydät niin linkkaa tännekin, itsekin sellaista olen etsinyt.
Lohessa ja perunassa on ruokaisuutta, suolaista, rasvaista, lämmintä, pehmeää, niin laittaisin ainakin komponentteja jotka tarjoavat vähän kontrastia niille. Viileää, raikasta, hapokasta, makeaa.Juhannus lähestyy ja ruokapöydässä ainakin savustettua lohta ja uusia perunoita.
Mitä tähän lisäksi, jotain ruokaisaa salaattia ehkä majoneesi pohjaista? Muutakin voi ehdottaa..
Kyllä tota ite vois kuvitella laittavansa vaikka uusien perunoiden päälle tai jotain. Aika marginaalituotteeksi taitaa kyllä jäädä.Mikä tässä oikein on ideana, kyllähän nyt jokainen kokkaaja osaa voin ruskistaa. Vai onko jotain mitä en tajunnut?
Varmaan tukuista. Eivät kuluttajille taida mitää myydä. Heiltä voinee kuite kysyä. Ehkäpä jokin tuote kaupassa on heidän valmistama vain eri nimellä brändättynä.. ?Osaako joku sanoa mistä saisi ostettua tätä kebabbiloiden pöytämausteena olevaa chilikastiketta? Monta vuotta jo etsinyt.