Pienet kysymykset ruokaan ja juomaan liittyen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Kaotik
  • Aloitettu Aloitettu
Onko olemassa HDMI- tai Displayport -liittymään laitettavaa jakajaa johon saisi 2-3 HDMI:tä ja lisäksi USB C:n? Siis yksi näyttö ulos (hdmi) ja kolme tietokonetta sisään (2 tai 3 HDMI:tä sekä yksi USB-C).

Kysyn, koska näen että niissä on useita mutta en ole ihan varma että siirtyykö kuva yhdestä HDMI:stä toiseen vai ainoastaan usbista.
 
Onko olemassa HDMI- tai Displayport -liittymään laitettavaa jakajaa johon saisi 2-3 HDMI:tä ja lisäksi USB C:n? Siis yksi näyttö ulos (hdmi) ja kolme tietokonetta sisään (2 tai 3 HDMI:tä sekä yksi USB-C).

Kysyn, koska näen että niissä on useita mutta en ole ihan varma että siirtyykö kuva yhdestä HDMI:stä toiseen vai ainoastaan usbista.

Kannattanee varmaan kysellä tuolla tekniikkapuolella, niin voi tulla vastauksia paremmin :tup:

KVM on kuitenkin se mitä varmaan haet.
 
Kannattanee varmaan kysellä tuolla tekniikkapuolella, niin voi tulla vastauksia paremmin :tup:

KVM on kuitenkin se mitä varmaan haet.
No ei tarkkaan ottaen koska näppikseen ja hiireen saa 3 konetta langattomsti. KVM olisi kyllä kätevä mutta joutunen tyytymään näytön jakajaan, siis 3:sta yhteen hdmi, olisi vaan ollut kiva jos olisi saanut sellaisen mallin mihin voi lyödä myös usb-c:n
 
No ei tarkkaan ottaen koska näppikseen ja hiireen saa 3 konetta langattomsti. KVM olisi kyllä kätevä mutta joutunen tyytymään näytön jakajaan, siis 3:sta yhteen hdmi, olisi vaan ollut kiva jos olisi saanut sellaisen mallin mihin voi lyödä myös usb-c:n
Noista ei ole syötävää kuin hiiri ja sekin ehkä lähinnä pöllöjen ja kissojen mielestä.
 
Löytyykö mistään kivijalkakaupasta kulmaan asennettavaa suihkuverhotankoa, jossa sen kiinnitykset tulisivat katosta ruuveilla, ettei tarvitsisi porata reikiä juuri remontoidun kylpyhuoneen kaakeleihin?
 
Onko kukaan testannut tehdä joulukinkusta nyhtöä? Ostin joulun jälkeen semmosen parin kilon jouluhalon (littana kinkku) parilla eurolla ja siitä pitäs jotain keksiä pääsiäispyhinä.
 
Onko kukaan testannut tehdä joulukinkusta nyhtöä? Ostin joulun jälkeen semmosen parin kilon jouluhalon (littana kinkku) parilla eurolla ja siitä pitäs jotain keksiä pääsiäispyhinä.
Kyllähän se onnistuu, mutta ei ihan yhtä hyvää mielestäni tule. Rakenne vähän erilainen, mutta ihan maistivaa tuli.
Toinen mitä olen tehnyt joulukinkusta on vähän sellaista koreahenkistä karamellisoitua possua. Mutta tämä siis valmiin kinkun jämästä.
 
Kyllähän se onnistuu, mutta ei ihan yhtä hyvää mielestäni tule. Rakenne vähän erilainen, mutta ihan maistivaa tuli.
Toinen mitä olen tehnyt joulukinkusta on vähän sellaista koreahenkistä karamellisoitua possua. Mutta tämä siis valmiin kinkun jämästä.

Joo tuota rakennetta itsekin epäilen, mutta joulukinkkuna ei kyllä tee mieli nyt syödä. Pitää vetää uunissa tosi mureaksi, repiä ja mössöt päälle ja takas uuniin. Eiköhän tuosta syötävää tule.
 
Joo tuota rakennetta itsekin epäilen, mutta joulukinkkuna ei kyllä tee mieli nyt syödä. Pitää vetää uunissa tosi mureaksi, repiä ja mössöt päälle ja takas uuniin. Eiköhän tuosta syötävää tule.

positiivinen yllätys kyllä tuli kinkusta. Uunissa noin 90c ja rasvat ym läskit veks. Haarukoilla revin ja paistinpannulle ottamaan väriä. Mausteeksi chiliä, paprikaa ja paahdettua paprikaa. Takas vuokaan ja bbq-soosia reilusti ja uuniin. Siitä sit hamppareiden väliin ja kaveriksi lankkuperunoita. Harvoin muksut vetää sapuskaa noin hiljaa.
 
Kun syöt hampurilaista niin onko alahampaasi hampurilaisen päällä vai alla:hmm:.. mulla ne on hampparin päällä
 
Haluatko siis kysyä syökö porukka hampparin niin, että se käännetään väärinpäin vai mitä ihmettä?
Huomasin just että mulla on tapana haukata hampparin takareunasta..silleen hampparin yli ja silloin alahampaat on kannessa kii... olenko outo vai syökö joku muu samoin:)
 
En edelleenkään ymmärrä mitä tuo tarkoittaa.
1651862099064.png


:whistling:
 
positiivinen yllätys kyllä tuli kinkusta. Uunissa noin 90c ja rasvat ym läskit veks. Haarukoilla revin ja paistinpannulle ottamaan väriä. Mausteeksi chiliä, paprikaa ja paahdettua paprikaa. Takas vuokaan ja bbq-soosia reilusti ja uuniin. Siitä sit hamppareiden väliin ja kaveriksi lankkuperunoita. Harvoin muksut vetää sapuskaa noin hiljaa.
Itse tehnyt muutaman kerran kun joulun jälkeen on tuorekinkkuja 2€/kilo tms.
Ihan hyvin toiminut täälläkin.
 
Luhtitalon pihassa grillaaminen hiiligrillillä, onko ihan ok? Parvekegrillaaminen järjestyssäännöissä ilmeisesti kielletty, mutta tuossa takapihalla on nurmikkoa on reilusti, niin ajattelin viritellä siihen perus pallogrillin.
 
Luhtitalon pihassa grillaaminen hiiligrillillä, onko ihan ok? Parvekegrillaaminen järjestyssäännöissä ilmeisesti kielletty, mutta tuossa takapihalla on nurmikkoa on reilusti, niin ajattelin viritellä siihen perus pallogrillin.
Parvekegrillaamista ei käytännössä voi kieltää ellei parveke ole puuta tai muuten riskirakenne.
 
Parvekegrillaamista ei käytännössä voi kieltää ellei parveke ole puuta tai muuten riskirakenne.
Tarkemmin sanottuna, jos paloviranomainen on kieltänyt (hiilillä grillaamisen), niin sit ei saa. Muussa tapauksessa riippuu minkälaiset välit naapureiden kanssa on. saattaahan tuo parveketta noetakkin, että se sit vuokrakämpässä kans.. Siinäpä vastaus tuohon luhtitalo piha-grillaukseenki. Kysy siis naapuriltas tai jos ei väliä, nii grillaa pois.
 
Minkä takia osassa 100% naudan jauhelihoja lukee "kypsennettävä ennen nauttimista"?

Pelkkä vastuuvapauslauseke kulttuurissa, johon raakapihvit ei yleisesti kuulu mutta tolkuttoman pitkät päiväysajat kuuluu, vai onko ne leikattu samoilla koneilla sianlihojen tai siipikarjan kanssa, että voisi olla ainakin teoreettinen riski trikiinille tai salmonellalle?
 
Näyttääkö tuo uusi s-kaupat.fi hintatietoja ollenkaan kuten foodie? Tai edes aukioloaikoja, nyt kun yritän selailla tuota.
 
Viimeksi muokattu:
Näyttääkö tuo uusi s-kaupat.fi hintatietoja ollenkaan kuten foodie? Tai edes aukioloaikoja, nyt kun yritän selailla tuota.
Aukioloajat löytyy, kun ottaa alapalkista myymälät->aukioloajat. Siis nettisivulla. Sovelluksesta ei taida löytyä.

Hinnat näkyy molemmista, kunhan valitsee kaupan. Koskee tosin vaan kauppoja, joista voi tilata ruokaa.
 
Kertokaas mielestänne parhaat valmis pippuri- ja/tai bernaisekastikkeet. Knorrin viiden pippurin kastike oli hyvä, mutta ei oikein löydy enää mistään.
 
Kertokaas mielestänne parhaat valmis pippuri- ja/tai bernaisekastikkeet. Knorrin viiden pippurin kastike oli hyvä, mutta ei oikein löydy enää mistään.
Joko Knorrin ja/tai Blåbandin viherpippurikastike jonne sitten sekaan vielä aurajuustoa.
 
Mikä olisi hyvä mylly kokonaisten maustepippureiden murskaamiseen ja sirotteluun?
 
Mikä olisi hyvä mylly kokonaisten maustepippureiden murskaamiseen ja sirotteluun?


Tuosta ei taida mylly juuri parantua ja näyttäisi olevan nyt tarjouksessa 38,43 €.

Edit:
Tuli lukaistua väärin. Eli ei tuota myllyä maustepippurille.
 
Viimeksi muokattu:

Tuosta ei taida mylly juuri parantua ja näyttäisi olevan nyt tarjouksessa 38,43 €.
Sopiiko siis myös maustepippurille? Tuossa ei kyllä lue mitään, ettei sopisi. Esim. tässä lukee, että käytä vain musta-/valkopippuria: Peugeot Paris U -pippurimylly, musta, 22 cm – Verkkokauppa.com
 
Sopiiko siis myös maustepippurille? Tuossa ei kyllä lue mitään, ettei sopisi. Esim. tässä lukee, että käytä vain musta-/valkopippuria: Peugeot Paris U -pippurimylly, musta, 22 cm – Verkkokauppa.com

Taitaa muuten olla ettei sovi. Lukaisin vaan pikaisesti mustapippuri :rolleyes:

Maustepippurilla saattaa nähtävästi tukkia koneiston.

 
Joo en tiedä onko olemassa myllyä mikä olisi maustepippurille sopiva. Mulla on joku ei-minkään merkkinen mylly, mikä kyllä ihan kohtuullisesti on jo monta vuotta sitä jauhanut. Joskus ei meinaa tulla mitään läpi mutta ravistelu yleensä auttaa. Siinä ei vaan pysty karkeutta oikein säätämään. Äidin käyttöön etsin myllyä, ja hän käyttää vain maustepippuria.
 
Mikä olisi hyvä mylly kokonaisten maustepippureiden murskaamiseen ja sirotteluun?

Tarviit huhmareen.. Googlaa "huhmare"

Mortteli kans toinen nimi. Jos löydät jonkun hyvän niin voisin ostaa itekkin.
 
Joo en tiedä onko olemassa myllyä mikä olisi maustepippurille sopiva. Mulla on joku ei-minkään merkkinen mylly, mikä kyllä ihan kohtuullisesti on jo monta vuotta sitä jauhanut. Joskus ei meinaa tulla mitään läpi mutta ravistelu yleensä auttaa. Siinä ei vaan pysty karkeutta oikein säätämään. Äidin käyttöön etsin myllyä, ja hän käyttää vain maustepippuria.
Itse oon ollu tyytyväinen Kuhn Rikonin myllyihin, joita mulla on kolme (kaksi isoa ja yksi mini). Jauhatusratas on keraaminen ja rouheen sileyttä on tosi helppo säätää. Mulla on niissä mustapippuria, voatsiperiferyä ja timur-pippuria.

Morttelina mulla on ollu vuosia tämä. Tyytyväinen siihenkin. On kyllä todella painava, joten jos esim. reuma tai muu vaivaa, voi olla hankala käsitellä.


Edit.
Jos sattuu kotona olemaan Bamix, sen maustemylly on tosi hyvä myös! Muistaakseni myllyjä on kahdenlaisia - kuiville ja sekä kuiville että märille aineksille. Mun Bamix-mylly sopii märille myös, joten sillä tekee vaikka pähkinävoita yms. tosi kätevästi.
 
Viimeksi muokattu:
Moi. Mistähän pk-seudulta tai lähiympäristöstä saisi kunnollista ruisleipää? Tai mistä saa tilattua? Primula teki tosi hyvää ruisleipää joka oli just eikä melkein hernarin kanssa, mutta lopettivat sen. Saako riihiruisleipää etelästä, Kokkosen leipomo tekee tosi hyvää mut eivät taida toimittaa etelään
 
Moi. Mistähän pk-seudulta tai lähiympäristöstä saisi kunnollista ruisleipää? Tai mistä saa tilattua? Primula teki tosi hyvää ruisleipää joka oli just eikä melkein hernarin kanssa, mutta lopettivat sen. Saako riihiruisleipää etelästä, Kokkosen leipomo tekee tosi hyvää mut eivät taida toimittaa etelään
Kokeileppa REKOa.
 
Mulla on Hbo nordican parilagrilli. Semmonen pöytämallinen.
Suht vanha laite kai.

Kysymys on, pitääkö noita paistopintoja jotenkin huoltaa?
En oo muuta kun leipiä sillä tehny, niin toistaseks riittäny pelkkä rätillä pyyhkäsy tms jos juustoa pursunnu välistä.
Mutta jos joskus jotain muutakin väsää, niin paskasekshan se menee.
Ei viittis pilata kuitenkaan.
 
Mulla on Hbo nordican parilagrilli. Semmonen pöytämallinen.
Suht vanha laite kai.

Kysymys on, pitääkö noita paistopintoja jotenkin huoltaa?
En oo muuta kun leipiä sillä tehny, niin toistaseks riittäny pelkkä rätillä pyyhkäsy tms jos juustoa pursunnu välistä.
Mutta jos joskus jotain muutakin väsää, niin paskasekshan se menee.
Ei viittis pilata kuitenkaan.
Ikinä en ole tehnyt muuta kuin joskus pessyt ihan tiskiaineella kun vaikka chorizoista on tullut tavaraa parilalle reippaasti. Todella kuluneen näköiset pinnathan ne on viidentoista vuoden ikäisessä laitteessa, mutta ei haittaa käyttöä. Lapset tekee lämpimiä voileipiä useamman kerran viikossa kun innostuvat.
 
Ikinä en ole tehnyt muuta kuin joskus pessyt ihan tiskiaineella kun vaikka chorizoista on tullut tavaraa parilalle reippaasti. Todella kuluneen näköiset pinnathan ne on viidentoista vuoden ikäisessä laitteessa, mutta ei haittaa käyttöä. Lapset tekee lämpimiä voileipiä useamman kerran viikossa kun innostuvat.
Hienoa. Eli oon tähänkin mennessä hoitanu suht oikein.
Itellä ei vielä mitään kulumia tossa ole, kun about kerran viikossa tulee tehtyä leivät tms.
Laitteella kyllä ikää varmaan sen 15v, jos pitää jotain ikää arvata. Enon kuolipesästä saatu laite.
 
Moi. Mistähän pk-seudulta tai lähiympäristöstä saisi kunnollista ruisleipää? Tai mistä saa tilattua? Primula teki tosi hyvää ruisleipää joka oli just eikä melkein hernarin kanssa, mutta lopettivat sen. Saako riihiruisleipää etelästä, Kokkosen leipomo tekee tosi hyvää mut eivät taida toimittaa etelään
Osaatko tarkemmin sanoa, millaista tuo kunnollinen on?
 
Osaatko tarkemmin sanoa, millaista tuo kunnollinen on?
Sellaista leipää, jonka tekemiseen on panostettu. Vaikkapa tehden jonkin perinteisen kaavan mukaan. Se, että se oikeasti maistuu hyvältä eikä tusinalimpulta. Joku riihiruis esimerkiksi on katoavaa kansanperinnettä, eikä sitä myydä oikein missään. Jos joku on ostanut todella hyvää ruislimppua jostain esim. leipomolta pk-seudulta, saa suositella. Ei tarvitse olla riihiruisleipää, mutta joku joka jotenkin erottuu joukosta joka herättää tunteita "onpa hyvää ruisleipää", tätä olis kiva saada jatkossakin hernekeiton kanssa jatkossakin tms.
 
Sellaista leipää, jonka tekemiseen on panostettu. Vaikkapa tehden jonkin perinteisen kaavan mukaan. Se, että se oikeasti maistuu hyvältä eikä tusinalimpulta. Joku riihiruis esimerkiksi on katoavaa kansanperinnettä, eikä sitä myydä oikein missään. Jos joku on ostanut todella hyvää ruislimppua jostain esim. leipomolta pk-seudulta, saa suositella. Ei tarvitse olla riihiruisleipää, mutta joku joka jotenkin erottuu joukosta joka herättää tunteita "onpa hyvää ruisleipää", tätä olis kiva saada jatkossakin hernekeiton kanssa jatkossakin tms.
Edelleen, kokeile REKOa. Sieltä saa kotona leivottua laadukasta leipää.
 
Sellaista leipää, jonka tekemiseen on panostettu. Vaikkapa tehden jonkin perinteisen kaavan mukaan. Se, että se oikeasti maistuu hyvältä eikä tusinalimpulta. Joku riihiruis esimerkiksi on katoavaa kansanperinnettä, eikä sitä myydä oikein missään. Jos joku on ostanut todella hyvää ruislimppua jostain esim. leipomolta pk-seudulta, saa suositella. Ei tarvitse olla riihiruisleipää, mutta joku joka jotenkin erottuu joukosta joka herättää tunteita "onpa hyvää ruisleipää", tätä olis kiva saada jatkossakin hernekeiton kanssa jatkossakin tms.
Täältä olen itse saanut maukkaita leipiä paperipussiin:

Eivät ole arkisen edullisia, mutta joskus voi herkutella. Jos haet aikaisin aamulla (~klo 8), niin on taatusti vastaleivottua. Maku on sellainen, että meinaa hymyilyttää, ja kuoret ovat kunnollisia.


Edit. Ohessa se kunnollinen ruislimppu, johon olen tykästynyt patongin ohella.
 

Liitteet

  • Screenshot_20220817-174504.png
    Screenshot_20220817-174504.png
    268,3 KB · Luettu: 44
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
262 402
Viestejä
4 555 259
Jäsenet
74 963
Uusin jäsen
Jireed

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom