Pienet kysymykset ruokaan ja juomaan liittyen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Kaotik
  • Aloitettu Aloitettu
Onko mahdollista löytää monivitamiinipilleri, joka ei muistuta:
- kooltaan haulikon täyteistä
- pinnaltaan hiekkapaperia
- hajultaan ja maultaan kertaalleen oksennettua boolia

Ei haittaa jos tarvitsee tilata verkkokaupasta, kun ainakin suomalaiset ruokakaupoissa myytävät vitamiinit ovat järjestään tällaisia. Vai onko tuo joku lain vaatima juttu, ettei lapset söisi niitä huvikseen (kun tukehtuvat ennemmin kurkkuun juuttuvaan murkulaan).

Ja ei, eivät ole poretabletteja, vaikka kovasti sellaista muistuttavat. En löytänyt haulla vitamiiniketjua niin laitoin tänne.
Osta kapselimuodossa oleva monivitamiini. Tabletit on pääsääntöisesti kaikki isoja, karkeita ja paskan makuisia, varsinkin jos pitoisuudet/sisältö on järkevä/laaja. Kapseli(t) on huomattavasti helpompi niellä, eikä maistu miltään

Bodykaupasta tulee itsellä tilailtua valtaosa lisäravinteista (sis vitamiinit): MONIVITAMIINIT - Lisäravinteet, varusteet ja valmennukset kovaan treeniin | Bodykauppa.fi
 
Kokkailun opettelu on käynnissä.
Miten kun paistaa paksun kaksinkertaisen jauhelihapihvin (alimmaisena pihvi, keskellä Creme Bonjour tuorejuustoa levitetty ja päällä pihvi) niin miten on parasta asettaa hellan lämpötila?
Tein ensimmäisen kerran äsken ja silloin levyn lämpötilasäätö oli nelosella. Pihvi tuli melko mustaksi pohjasta ja sitten laitoin kakkoselle levyn kun käänsin pihvin. Tuollaista paksua pihviä piti paistaa 20 minuuttia jotta oli kypsä keskeltäkin.

Pitääkö nopeasti alussa olla tosi kuuma levy jotta lihanesteet ei lähde? Eli vähän aikaa kutosella ja sitten kakkoselle tms?
 
Voisiko ne pihvit paistaa ensin sopivaan kypsyyteen ja vasta sen jälkeen lisätä tuorejuuston jauhelihapihvien väliin ja kypsentää sitten miedommalla lämmöllä loput jos tuorejuuston on tarkoitus sulaa pihvien väliin?
 
Voisiko ne pihvit paistaa ensin sopivaan kypsyyteen ja vasta sen jälkeen lisätä tuorejuuston jauhelihapihvien väliin ja kypsentää sitten miedommalla lämmöllä loput jos tuorejuuston on tarkoitus sulaa pihvien väliin?
Niin, tuo ei tullut mieleen. Ohje oli sanomalehdestä jonka mukaan tein ja siinä oli tollain paksuna kerroksena. Sikäli sulta hyvä idea jota voisi kokeilla seuraavan kerran. Tuorejuuston pitäisi sulaa varmaan.
 
Niin, tuo ei tullut mieleen. Ohje oli sanomalehdestä jonka mukaan tein ja siinä oli tollain paksuna kerroksena. Sikäli sulta hyvä idea jota voisi kokeilla seuraavan kerran. Tuorejuuston pitäisi sulaa varmaan.
Paista vaan kummatkin pihvit kypsiksi tai ainakin lähelle sopivaa kypsyyttä ja sitten juusto pihvien väliin ja paistinpannun päälle vielä kansi tai lautanen. Silloin lämpö ei karkaa harakoille ja juusto sulaa nopeammin pihvien väliin.
 
Paista pinnat kiinni reilussa lämmössä ja saat sen kunnon paistopinnan siihen, sitten uunissa loppuun juuston kanssa?
 
Mä en usko paistopintaan muuten kuin siksi, että se maistuu hyvälle. Muistaakseni tuo pinnat kiinni -myytti on murrettu moneen kertaan.
 
Jauheliha kypsyy muutenkin nopeasti. Ainut ongelma on vaan siinä, että siitä tehty pihvi pysyy kasassa rikkoutumatta tai halkeilematta.

@teho75 oliko naudanlihasta?
 
Mutta eikö sitä voisi koko paksua pihviä juustoineen laittaa ihan uuniin alusta lähtien?

@living_death
Onko nyt kyse hampurilaispihveistä vai jostain muusta?

Paistaisin silti pannulla. Uunissa pihveistä vaan tirisee maut ulos kun taas pannulla joudut käyttämään voita/öljyä, joka tuo taas mehukkuutta ja maut säilyvät paremmin.

Pannulla voit myös pitää pihvin muodon ja paksuuden kasassa lastalla painamalla.

Jauhelihapihvi kutistuu ja pullistuu uunissa ja muoto kärsii ja sen paistopinnan saa paremmin esille kun painaa pihviä lastalla pannua vasten.

Mulla on tämmöinen.
 
Onko nyt kyse hampurilaispihveistä vai jostain muusta?

Paistaisin silti pannulla. Uunissa pihveistä vaan tirisee maut ulos kun taas pannulla joudut käyttämään voita/öljyä, joka tuo taas mehukkuutta ja maut säilyvät paremmin.

Pannulla voit myös pitää pihvin muodon ja paksuuden kasassa lastalla painamalla.

Jauhelihapihvi kutistuu ja pullistuu uunissa ja muoto kärsii ja sen paistopinnan saa paremmin esille kun painaa pihviä lastalla pannua vasten.

Mulla on tämmöinen.
Ei oo kyse hampurilaispihvistä. Perunan kanssa söin niitä. Muna, korppujauho, sipulikeittopussi, kermaviili ja jauheliha oli sekoitettuna.
 
Ei oo kyse hampurilaispihvistä. Perunan kanssa söin niitä. Muna, korppujauho, sipulikeittopussi, kermaviili ja jauheliha oli sekoitettuna.
No sitten tekisin lihapullia ja laittaisin taikinaan muiden aineksien lisäksi tuorejuuston mukaan :D

Joudut ehkä lisäämään korppujauhoja vähän alkuperäisen reseptin lisäksi, ettei jää liian löysäksi.

Muista laittaa korppujauhot 5-10 minuutiksi erikseen turpoamaan kerman kanssa.
 
Tekisin niin kuin joku sanoi, että paista pannulla pinta ja loppu uunissa. Älä vaan pidä kauaa uunissa, niin ei mehut pitäisi valua ulos. Helpompi ainakin niin.
 
Kokkailun opettelu on käynnissä.
Miten kun paistaa paksun kaksinkertaisen jauhelihapihvin (alimmaisena pihvi, keskellä Creme Bonjour tuorejuustoa levitetty ja päällä pihvi) niin miten on parasta asettaa hellan lämpötila?
Tein ensimmäisen kerran äsken ja silloin levyn lämpötilasäätö oli nelosella. Pihvi tuli melko mustaksi pohjasta ja sitten laitoin kakkoselle levyn kun käänsin pihvin. Tuollaista paksua pihviä piti paistaa 20 minuuttia jotta oli kypsä keskeltäkin.

Pitääkö nopeasti alussa olla tosi kuuma levy jotta lihanesteet ei lähde? Eli vähän aikaa kutosella ja sitten kakkoselle tms?

Ohuet pihvit paistetaan kuumalla, paksut korkeintaan keskilämmöllä. Rasvaa on syytä käyttää runsaasti myös. Tässä lähtöasetelma onnistuneeseen pihvinpaistoon.
 
Tekisin niin kuin joku sanoi, että paista pannulla pinta ja loppu uunissa. Älä vaan pidä kauaa uunissa, niin ei mehut pitäisi valua ulos. Helpompi ainakin niin.

Tämä pätee enemmän todella isoihin pihveihin, joita ei perusmarketissa juuri edes ole.

Toki uunilihat kannattaa pannulla ruskistaa ensin. Esim. Kokonainen kassler.
 
Onko kukaan löytänyt mistään(netti)kaupoista mushroom-tyyppisiä popcorn-jyviä? Eli sellaisia, mistä tulee niitä isoja ja pyöreitä "elokuvapopcorneja".
 
Tunnistaako kukaan tälläista shottia ja tietää mistä se tehdään:
Se on lämmintä, maistuu kahvilta ja päällä on kermavaahtoa?
 
Sellainen 5 cm korkea kapea lasi. Kapakassa sai kuin sanoi hotshot. Eh, Googlasin hotshot niin taisi jo löytyä. Likööriä, kahvia ja kermavaahtoa.

Edit tuli kyllä muitakin vaihtoehtoja...
 
Ajattelin tehdä broilerilasagnea vaihtelun vuoksi. Onko maun ja suutuntuman kannalta parempi tehdä tomaattikastike valmiiksi ja kipata paloiteltu broisku hautumaan siihen joksikin aikaa, vai esipaistaa ja heittää vasta sitten pataan? Ajattelin että ne saisi enemmän makua sisäänsä jos hautuu hiljaisella tulella sillä aikaa kun teen juustokastikkeen. Tuntuu, että paloista irtoaa aina pirusti nestettä vaikka kärtsäisi hyvin kuumalla pannulla.
 
Ajattelin tehdä broilerilasagnea vaihtelun vuoksi. Onko maun ja suutuntuman kannalta parempi tehdä tomaattikastike valmiiksi ja kipata paloiteltu broisku hautumaan siihen joksikin aikaa, vai esipaistaa ja heittää vasta sitten pataan? Ajattelin että ne saisi enemmän makua sisäänsä jos hautuu hiljaisella tulella sillä aikaa kun teen juustokastikkeen. Tuntuu, että paloista irtoaa aina pirusti nestettä vaikka kärtsäisi hyvin kuumalla pannulla.
Se kärtsäys aiheuttaa lisää hyviä makuja, Maillardin reaktiota, en nyt muista suomeksi mikä se oli. Eli paista ensin kuumalla pannulla.
 
Onko kukaan löytänyt mistään(netti)kaupoista mushroom-tyyppisiä popcorn-jyviä? Eli sellaisia, mistä tulee niitä isoja ja pyöreitä "elokuvapopcorneja".

Löysitkö?
Nyt olisi Amazonissa 9€/kg (jos keksit jotain muuta tilattavaa), aikaisemmin oli jotain tyyliin 20-30+€/kg posteineen.

 
Löysitkö?
Nyt olisi Amazonissa 9€/kg (jos keksit jotain muuta tilattavaa), aikaisemmin oli jotain tyyliin 20-30+€/kg posteineen.


Enpä vielä löytänyt, joten kiitos tästä, lähti tilaukseen ja testiin
:kippis:
 
En suosittele, Aaria PopCorn Voi maustetta, makeahko ja kaukana voin mausta.
IMG_20220107_205850.jpg
 
Suositelkaas hyvää (ja halpaa?) lihalämpömittaria niin uunin kuin myös grillin kanssa käytettäväksi.
 
Hyviä nuo kaikki Inkbirdit on ja malli toki omien tarpeiden mukaan. En tiedä mitä tuo 2X maksaa, mutta jos hintaeroa ei juuri ole, niin sulla on antureita varalla tuon kanssa.
 
Hyviä nuo kaikki Inkbirdit on ja malli toki omien tarpeiden mukaan. En tiedä mitä tuo 2X maksaa, mutta jos hintaeroa ei juuri ole, niin sulla on antureita varalla tuon kanssa.


39,90€ + 2,99€ postikulut maksoi tämä kahden anturin paistomittari.
 
Laitilan humalavettä on tullut kiskottua jonkin aikaa nyt, yllättävän makoisaa ja kevyttä kuin mitä. Mutta aloin tuossa miettimään sen terveellisyyttä, voiko itseä humalaa nauttia "liikaa"? Sitruunahapon takia noita ei välttämättä kannata muutenkaan juoda tölkkikaupalla päivittäin, jos hampaita haluaa suojella :p

Humalaveden aineosat: Vesi, hiilidioksidi, humala (Citra), happamuudensäätöaine (sitruunahappo).
 
Onko jossain tiskiharjoja joissa normaalia pitempi varsi? Tuli taas mieleen kun litran termosta puhdisti ja pitää sormenpäillä pitää normiharjasta kiinni plus sormet ei tykkää hyvää termoksen terässuuaukosta.
 
En halua pulloharjaa vaan normitiskiharjan vaikka 200mm(30-40cm varsi tms) normia pitemmällä varrella.
 
En halua pulloharjaa vaan normitiskiharjan vaikka 200mm(30-40cm varsi tms) normia pitemmällä varrella.
Miksi? Se pulloharja on suunniteltu pullojen kuten termospullon pesuun.

Mutta joo. En ole koskaan nähnyt pitkävartista tiskiharjaa. Mitä, jos siihen vetäisee vaikka ilmastointiteipillä jatkovarren? Ei olis iso operaatio.
 
Onko jossain tiskiharjoja joissa normaalia pitempi varsi? Tuli taas mieleen kun litran termosta puhdisti ja pitää sormenpäillä pitää normiharjasta kiinni plus sormet ei tykkää hyvää termoksen terässuuaukosta.
Martta-Pirkka: lusikallinen konetiskiainetta yöksi likoamaan, kirkasta tulee.
 
Mitkäs muuten on kokemukset jyvistä?
Oliko lopputuote mitä pitikin?

Oikein hyvät kokemukset. Ovat juuri, mitä etsinkin. Lisäksi ovat paljon maukkaampia, kuin nuo täältä kaupoista saatavat butterfly-lajikkeet. :eat:

Olivat itse asiassa niin hyviä, että tilasin heti perään 5 kg lisää varastoon ja kylkeen cheddar-pulveria :lol:

Voin lämpimästi suositella popcornin ystäville.
 
Mistähän johtuu jääkaapissa säilöttyyn kuorelliseen keitinperunaan syntyvä epämiellyttävä haju ja maku? Saattaa syntyä jo vuorokaudessa ja samalla peruna muuttuu osittain miltei valkoiseksi.

Miten estää ja mitä lajikkeita suosia tämän välttämiseksi? Tuntuu tapahtuvan aika satunnaisesti omalla kohdalla.
 
Mistähän johtuu jääkaapissa säilöttyyn kuorelliseen keitinperunaan syntyvä epämiellyttävä haju ja maku? Saattaa syntyä jo vuorokaudessa ja samalla peruna muuttuu osittain miltei valkoiseksi.

Miten estää ja mitä lajikkeita suosia tämän välttämiseksi? Tuntuu tapahtuvan aika satunnaisesti omalla kohdalla.
Voiskohan olla liian kylmä kaappi? Kaverin kaapista huomattiin joskus että toinen alalokero ei ollutkaan vihanneksia varten, vaan sinne kannatti laittaa oluet kylmenemään. Toisaalta peruna taitaa kestää kylmääkin aika hyvin.
 
Voiskohan olla liian kylmä kaappi? Kaverin kaapista huomattiin joskus että toinen alalokero ei ollutkaan vihanneksia varten, vaan sinne kannatti laittaa oluet kylmenemään. Toisaalta peruna taitaa kestää kylmääkin aika hyvin.
Kosteudenkin olen olevinaan sulkenut pois yhtälöstä, että eikai se jää kuin se kylmyys jäljelle. Oma kaappi on tosiaan säädetty hyvin viileälle ja säilytyspaikkaakin on tarkemmin funtsailtuna tullut vaihdeltua.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 404
Viestejä
4 555 298
Jäsenet
74 963
Uusin jäsen
Jireed

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom