Perkeleen naapurit.

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Centteri, 18.10.2016.

 1. atomi

  atomi tieteen hypoteesi

  Viestejä:
  1 191
  Rekisteröitynyt:
  11.07.2017
  huh huh, et alkaa käymää hermoo. kun naapuri kattoo töllöö alapuolella kuuluu ihan selvästi mitä siellä töllössä puhutaan.
   
  Vihuri tykkää tästä.
 2. vipe

  vipe

  Viestejä:
  606
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mikä tässä siis on se ongelma? Se, että parkkipaikka kasvaa ruohoa, vai se, että autoa makuuttamalla vie yhden paikan?

  Mikäli ensimmäinen, niin lappua luukusta, että parkkipaikka huolletaan silloin ja silloin, siirtäkää autonne (jos ette siirrä, ne hinataan).
  Jos jälkimmäinen, niin yhtiökokouksessa sovitte uudet pelisäännöt parkkipaikoille, vaikkapa ilmaisia parkkipaikkoja vain 1kpl/asukas ja muuten maksullisiksi (saattaa osua myös omaan nilkkaan, jos on kaksi autoa...).

  Jos paikat on vapaassa käytössä, niin eihän se naapuri silloin tee mitään väärää, kuin ehkä moraalisessa mielessä. Mitään "siirtokehotuksia" tuskin siinä mielessä voi alkaa lähettämään, vai mikä niissä olisi laillinen peruste (se, että naapureita vituttaa, kun yksi paikka on viety, ei riitä tähän)?

  Edit: Edellisessä taloyhtiössä missä asuin, eräs mummeli makuutti autoaan katospaikalla, ei liikahtanut kertaakaan sinä 7 vuotena mitä siinä itse asuin. Mutta eipä sille mitään voinut, kun maksoi maksunsa kumminkin. Ihmetytti vaan miksi maksaa paikasta ja ylipäätään pitää sitä autoa, mutta kai hänellä syynsä sitten oli.
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2019
 3. a85

  a85

  Viestejä:
  750
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Mun puolesta se saa kasvaa vaikka pusikon sisään, mutta parkkipaikat on joskus tiukassa, niin sen jälkeen alkaa villit pysäköinnit ja autoja on nurmikolla ja roskiskatoksen edessä ettei roskakuski pääse sitä tyhjentämään.

  Ja ongelmahan on juurikin se ettei noista pihan parkkipaikoista ole mitään sääntöjä. Ainoastaan autotalleista on, mutta sekään ei ota kantaa pihan parkkipaikkoihin tai niiden riittävyyteen. Ainoastaan autotallien säännöissä huomioidaan se jos joku muu haluaisi kanssa autotallin, niin silloin romuvarastoina olevat autotallit on liipasimella, ellei sitä palauteta oikeaan käyttötarkoitukseen. Täytyy joku sääntöhahmotelma varmaan tehdä noista parkkipaikoista seuraavaan hallituksen kokoukseen.

  Tuo siirtokehotus pihan kunnostöiden takia varmaan tepsisi alkuun ja toivottavasti ei auto edes palaisi takaisin paikoilleen.. :think:
   
 4. mölyä

  mölyä

  Viestejä:
  737
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Tää on kyllä todella ärsyttävä juttu, kuinka hyvin kulkuväyliltä kulkeutuu äänet - ja tosiaan melkeinpä jopa se hengitys - sisälle taloon kun etäisyyttä on vain muutama metri. Rivi- ja kerrostalojen parkkipaikkojen vierellä ja vielä jopa 2. tai 3. kerroksenkin kohdalla ihan ajankohtainen juttu. Ääni kantaa todella hyvin rakenteita pitkin jos joku sattuu sopivaan kohtaan pysähtymään juttelemaan esim. puhelimessa.

  Nyt asutaan erillistalossa jossa on muuten hyvä äänieristys uusittujen ikkunoiden myötä, mutta autokatos muodostaa oikein kunnon kaikukopan johon tulee äänet autotieltä pihatietä pitkin. Pihatietä reunustaa pensasaita ja autokatos on kiinni rakennuksessa ja siten umpiseinää kolmelta puolelta. Autokatoksen kohdalla on sisäänkäynnit sekä kodinhoitohuoneeseen että eteiseen. Joskus kuuluu sisälle asti erittäin hyvin naapureiden keskustelut jos sattuvat oikealle kohdalle osumaan, samoin esim. lenkkeilijöiden yms. äänet kuuluvat todella voimakkaasti sisälle juuri pihatien edustalta. Pihatie on soraa, paitsi katoksen kohdalta pihakivetystä. Ovet on uusittu mutta kun ei ole erillisiä eteisiä vaan ulko-ovesta tullaan aina suoraan sisään, niin sekään ei vaimenna ääniä.

  Muuten ei haittaisi mutta koirat ovat sen verran herkkiä että välillä haukahtavat ohikulkijoiden ääniä.
   
 5. R+L=J

  R+L=J

  Viestejä:
  121
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2019
  Itsellä asui joku huumehörhö tyttökavereineen yläkerrassa, säännöllisiä tappeluita, panoja, iltarientoja tiistaisin aamu viiteen, painimisen ääniä, laattaa ja muuta kivaa vähän väliä rapussa. Erityisen hyvin jäi mieleen kun ukolla oli vieraana spugekaverit ja joku näistä kertoi ihan vitun kovalla äänellä miten linnassa kaikki oli paremmin, tämä siis tottakai arki-iltana ja meno jatkui sinne aamuneljään.
  Tuolloin tuli tavaksi käyttää korvatulppia joka yö. Nyt kun meno on rauhoittunut on huomannut että se on ihan hyvä systeemi edelleen. Ei häiritse rapunovien äänet tai paukkuvat pakoputket tai mikään muukaan.
  Sama tapa toimii erinomaisesti myös ulkomaanmatkoilla missä todella usein sattuu äänekkäitä huoneita, jumputus diskosta, huonekaverin kuorsaus tai vaikka mopojen äänet jos on jossain Thaikuissa.

  Suosittelen kaikille herkkäunisille, hetki menee toki totutella tulppiin ja voi jopa teettää customsetit jos ei normit kelpaa.
   
  Cuthalu tykkää tästä.
 6. Gilden

  Gilden

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  Totta, aivan normaaleja ääniä normaaliin aikaan lapsiperhe todellisuuksissa, mutta tietysti todella perseestä alakerran aamu-unista nauttiville ihmisille varsinkin viikonloppuisin. Kaikilla kun ei ole välttämättä taloudellista mahdollisuutta asua rivi tai ok-taloissa isoissa kaupungeissa joissa asuminen maksaa maltaita.

  Lapsivapaat kerrostalot olisi kiinnostava konsepti lapsivapaiden ravintoloiden ja hotellien lisäksi. Varmasti kysyntää riittäisi erittäin paljon jos tälläinen olisi jotenkin mahdollista toteuttaa.
   
  Nutjob, Jakarizz ja headman78 tykkäävät tästä.
 7. Johan_V

  Johan_V

  Viestejä:
  642
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Se että kakarat saavat riehua ympäri asuntoa ei tee niistä äänistä yhtään hyväksyttävimpiä. Satunnaiset kolahdukset yms. ovat normaalia, mutta koko päivän jatkuva töminä ei enää välttämättä ole normaalia. Voisinhan vaikka ostaa kakaroille trampoliinin sisälle. Sehän olisi ok, koska äänien aiheuttajat ovat lapsia?
   
  neko, Kan Dee Dokata, drc ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 8. atomi

  atomi tieteen hypoteesi

  Viestejä:
  1 191
  Rekisteröitynyt:
  11.07.2017
  itellä yläpuolella asuvat ymmärtää vissii senverra etse melukuuluu, niin kakarat riehuu vain makuhuoneessa päiväsaikaa, niin mulla se melu jää sinne
   
 9. N1kkel

  N1kkel

  Viestejä:
  1 072
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Normaaleja elämisen ääniä, mutta kyllä minä hyvin ymmärrän ärsyyntymisen jatkuvaan töminään.
   
 10. atomi

  atomi tieteen hypoteesi

  Viestejä:
  1 191
  Rekisteröitynyt:
  11.07.2017
  enemmä vituttaa ku 7-23 kuuluu alakerrasta telvisio senverta hyvin että kuulen kaikki vuorosanatki ohjelmista. kohta aattelin käydä repii sen kämpän oven helvettiin
   
 11. 80286

  80286 Premium-jäsen

  Viestejä:
  233
  Rekisteröitynyt:
  13.03.2017
  Joitain vuosia sitten, asuessani toisella paikkakunnalla vielä, oli alakerrassa asukkaana vanha erittäin huonokuuloinen eläkeläinen jolla jo dementiakin painoi.

  Eläkeläisellä oli jonkinlainen turvapuhelin tjsp jossa oli ulkoiset kaiuttimet todella kovalla voluumilla.

  Eläkeläinen soitteli turvapuhelimellaan jonnekin päivystykseen luokkaa 01-02 aikoihin yöllä ja kyseli lääkkeidensä annostuksia ja kertoili vaivojaan ja valitteli että kun ei saa nukuttua - no ei siinä kukaan muukaan nukkunut , kun eläkeläinen huusi täysiä sinne luuriin ja minkä lie terveyspäivystäjän ääni sieltä toisesta päästä kuului eläkeläiselle ~130 dB äänenvoimakkuudella niiden ulkoisten kaiuttimien kautta. Tuohon mökään ei auttaneet edes korvatulpat...
   
  mopnex, MedHot, Cuthalu ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 12. jefreitteri

  jefreitteri

  Viestejä:
  237
  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Saahan äänet häiritä ei siinä mitään, mutta lähinnä tarkoitin, että vaikuttaminen asiaan voi olla hieman hankalaa. Varsinkin kun kuvatussa tapauksessa toimintaa on silloin tällöin viikonloppuisin.
   
 13. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 587
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Totta. Sehän taas on niiden muiden perkeleen naapurien vastuulla pitää huolta siitä, millaisen kaverin valitsevat puheenjohtajaksi tai ylipäänsä hallitukseen.

  Yleensähän käsittääkseni tällainen muualla asuva hallituksessa toimiva osakas on entinen tai tuleva asukas, eikä satunnainen asuntosijoittaja. Asuntoa on vaihdettu isompaan eikä ole tarvinnut laittaa vanhaa lihoiksi rahoituksen takia, tai ehkä asunto on peritty ja siihen aiotaan muuttaa eläköityessä tms.
   
 14. vipe

  vipe

  Viestejä:
  606
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toisaalta, lapsiperheissä on yleensä hiljaista siitä n. kello 21 eteenpäin kun mukula nukkuu. Mitenkähän asia olisi tuommoisessa "lapsivapaassa". Mieluummin ainakin ottaisin lapsiperheitä naapureiksini kun jotain pari-kolmekymppisiä sinkkuja.

  Onhan noita senioritaloja olemassa nykyään, niissä varmaan on aika hiljaista kun ainoat äänet on villasukkien suhina, tai toki huonolla tuurilla joku puolikuuro huudattaa telkkaria. :)
   
  an7i5ankar1 tykkää tästä.
 15. -Dist

  -Dist

  Viestejä:
  202
  Rekisteröitynyt:
  05.03.2017
  Harmi vaan että pitää olla itsekin seniori että saa moiseen muuttaa. Vois olla hiljaista juu. Seuraava kämppä johon muutan niin pitää kyllä paljon tutkimusta tehdä ennen muuttoa. Naapureiden syntyperästä, mahdollisista lapsista ja etenkin siitä ettei lähistöllä ole jotain leikkipuistoa tai päiväkotia. Plussapisteet vielä jos lemmikit kiellettyjä niin ei olisi räksyttäviä rakkejakaan.
   
 16. Nutjob

  Nutjob

  Viestejä:
  187
  Rekisteröitynyt:
  15.02.2017
  Toisaalta taas nuo mummot ovat usein hirveitä kyyliä, juoruajia ja valittajia. Kokemusta on. Meteli on melkein mieluisampaa.
   
  Warfe, Cuthalu ja vipe tykkäävät tästä.
 17. Karjala

  Karjala

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Mitä?
  Oliko tämä vastaus mun viestiin?
  En todellakaan ole menossa uhkailemaan enkä ehdottamaan lapsille mitään piiskausta.
  Jos ovelle menen, niin ihan hyvässä hengessä meinasin mennä keskustelemaan, että se töminä kuuluu meille tosi kovaa. Voi tulla vaikka kuuntelemaan sitä jyminää. Ei sitä hillumista hirveesti tarvitse hillitä, niin se menee jo elämisen ääniin.
  Koko elämäni olen asunut kerrostaloissa ja kaikkea on tullut kuultua ja koettua, enkä todellakaan valita mistään pikku rapinoista. En edes jaksaisi. Mutta kun muakin pitkä pinnaisempaa puolisoa alkaa töminä häiritä, niin koen että silloin oikeasti häiritsee.
   
 18. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 421
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Sinua seurannut kommentti vihjaili jotain sen suuntaista. Kannattaahan siellä käydä kyselemässä josko joku kompromissi löytyy :tup:
   
 19. Karjala

  Karjala

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Jeps. Olinkin unohtanut koko kommentin ja siksi ihmettelin. Ja kyllä lapset uskoo ja oppii kun niille järkevästi sanoo.
  Enkä halua tähän mitään kasvatusblogi keskustelua perään, tai muuta juupas eipäs hommaa.

  Myös muutto on ollut harkinnassa ja tänään vielä vakavammin, kun joku latvaroso soitteli viime yönä pianoa klo 01 aikaan. Mukava lähteä klo 06 töihin, kun yhtenäistä unta alla noin 4h.
   
  Vihuri tykkää tästä.
 20. █ █ █ █ █

  █ █ █ █ █

  Viestejä:
  159
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Samaan syssyyn koiravapaat kerrostalot. Lapsiperheitä on ollut, mutta niistä ei ole koskaan ollut haittaa. Haukkuvat koirat sitten sitäkin enemmän...
   
  Thokri tykkää tästä.
 21. atomi

  atomi tieteen hypoteesi

  Viestejä:
  1 191
  Rekisteröitynyt:
  11.07.2017
  naapurille meni viesti puoliksi perille. vielä kuuluu tv pulinaa mut enää ei selvää saa vuoropuhelusta
   
  Ragnarök- tykkää tästä.
 22. Algron28

  Algron28

  Viestejä:
  1 657
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jostain syystä edes sinne talonyhtiön hallitukseen on todella harvoin tunkua ainakin omien kokemusten mukaan.
   
 23. an7i5ankar1

  an7i5ankar1

  Viestejä:
  323
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Tämä. Jos joku valittaa lasten töminästä päivisin ei taida olla kokenut sitä nautintoa kun ylä- tai alapuolella on joku ikiteini työtön jolla bileet joka ilta pikkutunneille. On tuo tullut tuo jumputus koettua ja aikamoinen helvetti, ellei sitten itse ole se bilehiiri joka jytää illat ja aamulla krapulassa kaikki vituttaa, jopa pieni töminä.
   
 24. Vihuri

  Vihuri

  Viestejä:
  724
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Hei unohdit ne donitsit...:tup:
   
  teppemies tykkää tästä.
 25. mikkox9x

  mikkox9x

  Viestejä:
  222
  Rekisteröitynyt:
  29.11.2016
  Naapurit on oksettavia, tämä kuvaa hyvin: [​IMG]
  Nyt kaiken huippuna saunaosastolla uudet vaaleat lauteet ja lyhyessä ajassa kaikenmaailman roisketta ja länttiä. Nyt siellon tod. näk jonkun menkka veretkin . Kumma kun ei porukka osaa laudeliinaa käyttää. Vanhoissa lauteissa ei näkynyt niin hyvin, mutta ruskeita länttejä kyllä muissa puisissa penkeissä mitä saunaosastolla. Kaiken huippuna tietty olematon siivoustoiminta taloyhtiössä.
   
  Vaakajenga tykkää tästä.
 26. Nor Miskyyr

  Nor Miskyyr

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  23.12.2017
  Yleisten saunojen yleinen kirous. Olen huomannut saman asian valitettavasti itsekin. Esimerkiksi uimahallien saunat ovat ties mitä yllätyksiä täynnä. Omalla vakiporukallamme kun käydään taloyhtiön saunassa niin käytetään aina loppuminuutit siihen, että siivotaan omat jäljet. Sellainen kuin esimerkiksi lauteiden huuhteluttaminen lopuksi saunakiulun kanssa on ihan hyvä metodi. Kevyt pyykäisy siihen päälle vielä jos vaatii. Lähtee roiskeet ja läntit, paitsi tietysti ne jotka niihin on jo aiemmilta kerroilta pinttyneet.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2019
  Tonnin Seteli tykkää tästä.
 27. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 587
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Aijai, tuleepa jouluinen tunnelma kun Käyräsaari leviää muihinkin ketjuihin.
   
 28. Ernomies

  Ernomies

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Tuohon yläkerran askeljytinä keskusteluun sen verran että yläkerrassa asuu mun mielestä kaksi aikuista ihmistä ja niiden kävelystä kuuluu mun asuntoon samanlainen matala bassojytinä, kuin kuuluu amis Corollasta joka popittaa subwoofereita täysillä.

  Joskus laitan kuulosuojaimet päähän kun ei vaan jaksa sitä. Ostin suljetut uudet kuulokkeetkin television katselua varten kun vanhoista kuului läpi.

  Talohan on valmistunut viime joulukuussa. Rakennusalan kirjallisuudesta löytyy ainakin vuodelta 2011 lähtien moitteita siitä, kuinka äänieristysmääräyksissä ei oteta huomioon alle 100 hertsin äänitaajuuksia
  ja vaikka määräykset täyttyisivät niin alapuolelle voi kuulua erittäin häiritsevät askeläänet.

  Tähän tuli muutos 2018 alusta, pari kuukautta liian myöhään joten ei koske tätä taloa. Entiset määräykset ehtikin olla voimassa 2000-2017, eli aika monta taloa on ehditty sinä aikana rakentaa.

  Olis varmaan noin 5000 euron urakka asennuttaa kattoon raskaat äänieristyslevyt ja siihen sitten panelointi päälle. Toki se saa maksaa joka häiriintyy.
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2019
 29. Ernomies

  Ernomies

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  On vastaava tullut koettua aiemmin. Vuoden 86 kerrostalo jossa joku vanhus kuunteli radiota ja TV:tä sellaisella voimakkuudella että asunnossa kuului ison osan päivästä jatkuva puheensorina. Ei kestänyt tuo ajanjakso kuin 5 vuotta eli siihen kun muutin pois :beye:
   
 30. Apinamakina

  Apinamakina

  Viestejä:
  549
  Rekisteröitynyt:
  14.07.2017
  Ite asun vanhassa pienessä puukerrostalossa missä on kaksi kerrosta, ja ylemmässä kerroksessa asun. Mulla oli joskus alakerran naapurina aikamoinen omaa naapansa tuijottava pikkusielu, jos vähääkään pidin jotain ääntä, esim. koska on vanha puutalo, niin äänieristys on mitä on, ja lattia narisee tietyistä kohdista kun kävelee, niin eikös tämä alakerran naapuri tullut pari kertaa huomauttamaan minulle että kun tömistelen niin kovaa että hänen lasinsa putoavat hyllyistä alas.

  Ja muuten olen todella hiljainen naapuri, en pidä mitään juhlia tai kuuntele musiikkia liian kovalla tai muutakaan mekkalaa. Luojan kiitos ei ole enää minun naapurini tuo.

  Tarinan opetus, jos ei kestä elämisen ääniä, niin muuttakoot metsään asumaan.
   
  Tarnado ja Tonnin Seteli tykkäävät tästä.
 31. Karjala

  Karjala

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Kiitos opetuksesta. Ja kyllä, olen asunut kerrostaloissa käytännössä koko elämäni. Ja kyllä, ymmärrän täysin, että elämänäänet kuuluu kerrostaloon.
  Kerroin vain yhden tarinan millaista elämää mun naapurissa on. Esimerkiksi tänä viikonloppuna tuo tömistelevä lapsi ei siellä ole ollut ja jos on ensi viikonloppuna, niin sittenhän on koska nyt on saatu taas levätä kunnolla.
  En vertaa tuota tömistelevää ipanaa mihinkään narkkikämppään jossa biletetään 24/7/365 ja olen hiton onnellinen, että ongelmani on näin pieni.
  Ihmetyttää vain se, että kyllähän nää tämän tömistelijän isovanhemmat (?) kuulee ja tietää että se lapsi siellä hilluu ja eivät pyydä/opeta/käske lopettamaan.
   
  Cuthalu ja Vaakajenga tykkäävät tästä.
 32. Raitlin

  Raitlin

  Viestejä:
  92
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Ei taida olla kokemusta lapsen/lasten kasvattamisesta?
   
 33. Jonaz

  Jonaz

  Viestejä:
  159
  Rekisteröitynyt:
  11.10.2017
  Siis kenellä ei ole kokemusta? Isovanhemmilla?
  Mielestäni lasten "turha" hyppiminen ja metelöinti olisi kohteliasta pitää minimissä jos asutaan kerrostalossa, lapsi voi leikkiä/riehua ulkona. Tottakai noista ääntä lähtee tavalla tai toisella, mutta ei vaadi vanhemmilta kovin paljoa estää pahimmat ylilyönnit varsinkin jos metelöinti on jatkuvaa ja säännöllistä.
  Itseltä löytyy kaksi leikki-ikäistä. Asutaan kaksikerroksisessa rivitalossa ja meillä pidetään huolta että portaissa ei leikitä/hypitä, sen lisäksi että se on vaarallista, niin sivutuotteena on vittumainen "jytinä" naapurin kämppään. Tätä toimintaa lapset eivät tarvitse kehittyäkseen niin miksi kiusasin naapuria sallimalla tämän?
   
  neko, Jakarizz, Del Monte ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 34. Karjala

  Karjala

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  ^ Aikas hyvin kiteytetty mitä tarkoitin.
   
 35. Sasos

  Sasos

  Viestejä:
  444
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Upea kokemus saada uusia naapureita. Olen siis pitänyt 1. kuvan mukaisesti autoani takapihallani siitä lähtien kun tähän muutin. Tontin raja menee siis erittäin typerästi tuosta katajalta tuohon leikkimökin kulmalle. Edellisiä naapureita ei harmittanut, että toinen eturengas oli välillä heidän puolella. He käytti siis tuota autoni ja leikkimökin välistä tilaa polkupyörien säilyttämiseen. Kaikki oli iloisia jne.

  volvo.png

  Noh, nyt tuli uudet naapurit ja sieltä tuli palautetta, että voisin siirtää auton pois takapihaltani, että heidän on helpompi pyöritellä peräkärryä pihalla. Kuulemma riskinä on että Volvooni tulee naarmuja, koska naiset ajaa kärryllä siinä ja ne ei osaa tehdä sitä kunnolla jne. Ilmoitin, ettei mun tarvitse siirtää autoa sen takia, että joku ei osaa ajaa. Siirsin kuitenkin autoani taaksepäin, joten se ei ole enää naapurin tontilla ollenkaan.

  volvo1.png

  Eipä se naapurille vissiin kelvannut, koska nyt alkoi sitten tämä perisuomalainen naapurisota ja lopputulos on allaolevassa kuvassa. Naapuri alkoi säilyttämään vittuilun vuoksi kärryään tossa tontin rajalla niin, että nyt se on sitten minun tontin puolella osittain. Heillä on muutenkin 3x suurempi piha kuin minulla ja kärry on tuossa vaikka heidän piha on täysin tyhjä ja sen voisi laittaa muuallekin. Upeeta toimintaa ja nyt selvisi siis itsellenikin, että miten nämä suomalaiset naapuririidat oikein saavat alkunsa.

  kärry.png

  Kattoremontista kun naapuri minulle ilmoitti, niin vastasin vaan että kunhan ilmoittaa työmiehille mihin autonsa jättää. Juujuu, ilmoittaa hän ja tulee oikein paikanpäälle sen tekemään. Taisi olla 2. remonttipäivä, kun kotiin tullessani takapihaltani löytyi remonttifirman auto ja etupihan nurmikko oli täynnä vanhaa kattopeltiä. :facepalm:
  Mutta pääasia, että heillä olisi tilaa leikkiä omalla ja naapurin pihalla peräkärryn kanssa!
   
  Fozyzy, Del Monte, Cuthalu ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 36. jefreitteri

  jefreitteri

  Viestejä:
  237
  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  No nyt on reipasta menoa. Meinaatko keskustella asiasta vielä rakentavassa hengessä vai aloitatko vastatoimet.. :rolleyes:
   
 37. Sasos

  Sasos

  Viestejä:
  444
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Ajattelin siirtää tuon auton tuosta etupihalle tänään ja katson, ottaako naapuri enemmänkin mun tonttia haltuunsa. Katsotaan sitten sen jälkeen miten aloitetaan keskustelu. :D

  Hänelle on kaikenlisäksi toimitettu kuva kaavapaperista, josta selviää miten tonttien rajat menevät. Ei voi ainakaan sanoa, ettei olisi ollut tietoinen asiasta. :vihellys:
   
 38. Ernomies

  Ernomies

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Omassa talossa asuessa vanhemmat totesi lumitöistä jotain naapureille ja se oli sen naapurisuhteen loppu :D
   
  Vision ja Delirium Tremens tykkäävät tästä.
 39. Raitlin

  Raitlin

  Viestejä:
  92
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Karjalaa tarkoitin. Periaatteessa olen samaa mieltä että turhaa meluamista pitää vältää, varsinkin kerrostalossa. Aina se ei vain ole mahdollista, tästäkin uusioperheestä löytyy joka toinen vklp 5kpl 4-13v ipanoita aiheuttamassa elämisen ääntä. Kaksi nuorimmaista on semmoisessa uhmaiässä että ei olis voinut vanhemmista penskoista kuvitellakkaan. Ehkä ollaan vaan paskoja vahempia sitten mutta lakia rikkomatta lapsia ei vaan aina saa hiljaiseksi, niitäkin kun on aikalailla montaa erityyppistä mallia... No osittain sen takia ei asutakaan kerrostalossa.
   
 40. dohf

  dohf

  Viestejä:
  302
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Alkutilanne on ollut se, että @Sasos autosi on ollut naapurin puolella, mistä hän ei ole pitänyt. Edellisen naapurin lupa ei luonnollisesti siirry suoraan omistuksen vaihtuessa, ja hallintaoikeutta noin yleisesti toisen tontille ei ole. Naapurin reagointi on sitten mennyt kovasti yli, jos tuo kärry taas on sinun puolellasi.

  Itse en hyväksyisi ensimmäistäkään rajaloukkausta, joillakin kun on ihme tapa laajentaa vaivihkaa toimintaansa tyyliin: eihän se polkupyörän säilyttäminenkään haitannut, miksipä kaivinkone olisi eri asia. Enkä nyt tarkoita, että sinulla olisi tarkoitus laajentaa pihaa toisen puolelle.

  Itse en vain henkilökohtaisesti ottaisi vastaan yhtään "mitä se nyt haittaa" -argumenttia omalla tontillani olevasta vieraasta autosta.
   
 41. a85

  a85

  Viestejä:
  750
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Siis ajat oman autosi naapurin pihan läpi tuohon vai miten tuo piha oikein menee? Tarpeeksi veemäiseksi kun jompikumpi osapuoli heittäytyy nii tuohon nousee luvaton lauta-aita.... Tuollaiset epämääräiset tonttirajat on juuri niitä pahempia, etenkin sitten kun uusi tontin omistaja ei ole yhtään joustava.
   
  M_M tykkää tästä.
 42. Sasos

  Sasos

  Viestejä:
  444
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Laitoinkin auton samantien niin, että se on täysin omalla tontilla. Tässä koko skenaariossa on lähinnä se, että naapuri ei kunnioita tontinrajoja ollenkaan ja samalla vaatii, että minun täytyy tehdä tilaa omalle tontilleni, jotta he voivat touhuta peräkärryn kanssa paremmin. Ja kun tuohon en suostunut, niin nyt se kärry on vedetty tuohon parkkiin.


  Kyllä, ajan takapihalleni naapurin pihan läpi ja silloin kun tontti on halkaistu, niin erikseen merkattu että heidän on pakko pitää kulku vapaana, jotta takapihalle pääsee. Kyllä se uusi naapuri jo kyseli, jos vetäisi jonkun aidan tuohon tielle, koska heidän lapsi on niin ADHD ettei se pysy pihalla ilman aitoja. En oikein lämmennyt ajatukselle, että mun pitäisi jotain aitaa availla aina kun haluan lähteä takapihalta auton kanssa.
   
 43. a85

  a85

  Viestejä:
  750
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Onko tuo tontti sitten niin perällä ettei omaa liittymää ole saatu tehtyä vai miksi noin erikoinen ratkaisu? Tuossa on meinaan aika hyvä pohja kunnon rajakiistalle.

  Kuka sen aidan maksaa ja kumman se on ja jos siihen joku portti tulee niin sitten voi naapuri kettuilakseen laittaa sen lukkoon jos tympääntyy oman tonttinsa läpiajoon.
   
 44. an13

  an13

  Viestejä:
  314
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Skøgø ja Tonnin Seteli tykkäävät tästä.
 45. Kvarkki

  Kvarkki

  Viestejä:
  1 568
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Taas on tainnut joku ostaa jotain, mistä ei oikein ole ymmärtänyt, mitä "rasite" tarkoittaa.
   
  Tonnin Seteli tykkää tästä.
 46. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 563
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tuokin on ikävä tilanne, kun ei laista suoraan löydy pykälää mikä tuon kieltäisi. Ellei sitten tuo kärry totaalisesti tuki kulkureittiäsi.
  Hallinnan loukkaus olisi vissiin lähimpänä, mutta noin vähäisestä asiasta ei voi rangaista.

  Mutta ehkä voisit sitten pitää sitä eturengasta naapurin tontilla jos naapuri pitää kärryään osittain sinun tontilla. Jos valittaa niin sanot että siirtyy heti kun kärry siirtyy.
  Ja naarmut auton kyljessä on helppo laskuttaa naapurilta mikäli niitä rupeaa ilmestymään.
   
 47. dude86

  dude86

  Viestejä:
  1 056
  Rekisteröitynyt:
  14.06.2017
  Käy siirtämässä se kärri pois omalta tontilta, saattaa tietysti aiheuttaa muuta mukavaa.
   
 48. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 991
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Varmaan kävisi niin, että kyseinen vanhusoletettu olisi tämän tästä oven takana kyselemässä miten nää toimii:bored: Ai mistäkö, no ei liikaa teknoligiaa jos on yhtään syytä epäillä että ongelmat vain kasvaa.
   
 49. Sasos

  Sasos

  Viestejä:
  444
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Noniin, tästä ns. tonttikiistasta puuttuikin se, että uusi naapuri pitää koiraa vapaana ja tietenkin se juoksee myös meidän pihan puolella. Tuo on jopa laitonta toimintaa pitää koiraa vapaana, koska pihaa ei ole aidattu. Taidan laittaa tänään heille viestiä asiasta. Ja viestinä ihan saan sen takia, että jos on tarpeen myöhemmin todistaa, että asiasta on jo aikaisemmin käyty keskustelua.
   
 50. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 501
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Saas nähdä alkaako täällä naapureiden huomauttelu, kun kaikille jaettavassa kylän tiedotuslehdessä väitettiin, että on tontin omistajien vastuulla poistaa lumet ajoradan keskilinjaan asti ja pyöräteiltä. :facepalm:

  Näinhän ei siis ole, vaan lumenpoisto ajoradalta ja pyöräteiltä kuuluu kokonaisuudessaan kunnalle. Lumenpoisto jalkakäytävältä (jollaisia kylällä ei ole) ja ajoradan puoliskon puhtaanapito (johon ei lumienpoisto kuulu, vaan se on kunnossapitoa) on tontin omistajan hommaa.