Perkeleen naapurit.

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Centteri, 18.10.2016.

 1. Johan_V

  Johan_V

  Viestejä:
  642
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuolla ei voi mitään, koska poliisia tai ketään muutakaan ei kiinnosta ennen kuin se käy ihmisen kimppuun.
  Tai tietysti koiran voi ottaa kiinni ja odottaa että naapuri tulee kyselemään.
   
 2. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 689
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
 3. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 991
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuulostaa sellaiselta caselta, että tulevaisuudessa ei tule jännitystä puuttumaan elämästä. Noista kuvista huomasin ettei ole vielä lunta maassa. Ja pihatie taisi olla jotenkin yhteinen, niin mitenkähän lumityöt tulee sujumaan.
   
 4. jkm

  jkm

  Viestejä:
  490
  Rekisteröitynyt:
  23.06.2017
  Tässä itsekin nyt pari vuotta tuskaillut alakerran kanssa, eli siitä lähtien, kun tämä hänen/heidän lapsensa syntyi. Huutaminen, ulvominen, tavaroiden paiskominen ja hakkaaminen alkaa siinä 9-10 aikaan aamulla, jatkuu noin tunnin tai kaksi, jonka jälkeen lepäillään ja sama homma uusiksi. Joskus 21 aikaan saattanee hiljentyä. Varsinkin viikonloppuisin vituttaa, koska itse herään yöunilta noihin elämisen ääniin. En tiedä onko se joku kulttuuuriero, että kun se penska ulvoo niin hänen äitinsä ulvoo mukana. Samoin, kun siellä on vieraita käymässä, keskustelut käydään +100dB tasolla. Talouden mies sai kuitenkin ilmeisesti tarpeekseen ja nimi katosi postiluukusta viime kesänä. Tämä oli ainoa toivoni, että olisivat tajunneet asunnon liian pieneksi lapsiperheelle... Jostain syystä ennen tuota lapsen syntymää siellä elettiin suhteellisen äänettömästi, ilmeisesti ajattelivat, että kun muualta ei meteliä kuulu, niin ei se oma metelöintikään minnekään kuulu. Antaa palaa vaan.

  Jos siellä asuisi joku iltaisin tai öisin metelöivä ryyppyjengi, tässä ei olisi mitään ongelmaa hoitaa heidät valituksilla muualle muutaman kuukauden sisään...
   
  Tonnin Seteli tykkää tästä.
 5. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 418
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  :rolleyes:
   
 6. valexi

  valexi

  Viestejä:
  937
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Toisaalta se aita estäisi sen peräkärryn hinkkaamisen tuohon talosi seinustalle.

  Onko naapurisi muistanut piirrättää autopaikat asemapiirrokseen?
  Auton pysäköinti ja kohtuuton haitta naapurille | Suvi Perttula
   
 7. Josef

  Josef Це політично коректна назва.

  Viestejä:
  427
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei kannata henkee pidätellen odotella edes pienen koiran tai kissan pysymistä poissa. Ja noi sprayt varsinkin ulkona on täysin rahanhukkaa jollet sitä ruiski joka päivä ja silloinki vaikutusalue on ehkä metrin siitä kohdin mihin sitä laitat.
   
 8. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 418
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitä jos heittäis ison pussillisen kissanminttua naapurin pihalle :lol:
   
  Nutjob tykkää tästä.
 9. Vision

  Vision

  Viestejä:
  654
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En kyllä haluaisi olla teikäläisen saappaissa, alkavat ainekset olla sitä luokkaa, että muutaman vuoden päästä saadaan seurata tätä maailman kauheimmat naapurit suomi versiossa.

  Jäitä silti hattuun ja selvittämään asiat kasvotusten uuden naapurin kanssa, jos ei lämpene keskustelulle, niin tiedätpä ainakin yrittäneesi.
   
  Myrkky tykkää tästä.
 10. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 563
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Otat kuvia/videota aina kun koira irti ja teidän pihalla. Sitten kun riittävästi tavaraa niin poliisille (rikos)ilmoitus sekä elsuilmo.
   
 11. pertsavk

  pertsavk

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2016
  Jos se on yksityistie, jota hallinnoi tiekunta, jota ei kiinnosta nostaa ylläpitokuluja niin ala kolata vaan. Seuraavassa tiekunnan kokouksessa, mikäli olet jäsen, voit sitten tuoda asian esille. Jos et ole jäsen, niin turpa kiinni ja kolaa, tai kohta sulla loppuu tien käyttöoikeus.

  Hiukan pehmennystä: omalla kohdalla sama juttu. Vuokrasopimukseen sisältyy mainittu kohta, tosin meillä kävi tuuri ja paikallinen isäntämies pyyhkäisee lumet veks tehtyään sopimuksen tiekunnan kanssa. Ja jos se on kunnan ylläpitämä tie niin kunta hoitaa kuten kerroit. Meillä on oikea yksityistie, se on täysin oman piikkiin porukalla joskus rakennettu ja asfaltoitu ilman mitään avustuksia eli jos tiekunta heittäytyy v-maiseksi se voi halutessaan pistää vaikka puomit tielle ja antaa avaimet vain tiekunnan jäsenille.
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2019
  Taika-Jim tykkää tästä.
 12. A Lake Elk

  A Lake Elk

  Viestejä:
  118
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2019
  Porukoiden mökille menevälle tielle oli puomi, jota pidettiin lukossa silloin kun ei oltu paikalla ja avaimet vain niillä joilla oli mökki/talo alueella. Jossain vaiheessa tuli komennus pelastuslaitokselta, että puomi pitää pitää auki 24/7/365 hätätilanteita varten. Eli lukitus voi olla vähän kysymysmerkki tietyissä tapauksissa.
   
 13. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 501
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Ihan tavallisia asemakaavaan merkittyjä kunnan teitä. Käytän paikasta kylä-nimitystä paikan nimen mukaan, mutta kyseessä on siis tavallinen kymmenisen katua käsittävä pientaloalue.
   
 14. pertsavk

  pertsavk

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2016
  Taitaa periaatteessa olla jokainen vastuussa tiestä omalla kohdallaan. Yleensä kunta on kuitenkin ottanut tuon homman itselleen lukuunottamatta juuri yksityisten tiekuntien teitä. Ota selvää kunnalta/kaupungilta. Ei kyllä äkkiä tulee mieleen että olisin asunut jossain tai edes kuullut paikasta jossa asemakaava-alueella olisi joutunut teitä kolaamaan. Joku paikallinen koijari tietenkin tehnyt sopparin kunnan kanssa ja muina miehinä sälyttänyt homman asukkaille ja se on mennyt läpi :D
   
 15. atomi

  atomi tieteen hypoteesi

  Viestejä:
  1 191
  Rekisteröitynyt:
  11.07.2017
  Vaikea sannoo, mut onneksi tolle on menny sanoma perille. Ei enää ole kuulunut pihaustakaan
   
 16. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 991
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Yksityisteistä tuli mieleen kaveri joka asuu sellaisen varrella, tai asuu ja asuu - kun käytännössä nykyään aivan toisella paikkakunnalla, ja välillä käy katsomassa että talo on vielä pystyssä. Tähän mennessä tehnyt tien lumityöt traktorillaan. Odotettavissa on että tulevan talven lumityöt jää tekemättä kokonaan.
  Ellei joku muu sitten hanki traktoria tai mönkkäriä auralla, tai palkkaa jotain kolmatta osapuolta tekemään homman. Tiehän ei ole montaa sataa metriä pitkä edes.
  Joten vaikuttaa hyvin että jotain sanomista voi olla luvassa. Kaipa ne sille laskun lähettää sitten, vai miten nuo oikein menee? Tähän mennessä käsittääkseni vain suullista sopimusta ollut.
   
 17. Laissez-Faire

  Laissez-Faire

  Viestejä:
  90
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Puomia ei pelastuslaitos tai kukaan muukaan voi kieltää mikäli se on yksityistiellä jolle ei ole kunnan tai valtion avustuksia saatu. Suosituksia toki aina voi antaa.
   
 18. demo69

  demo69

  Viestejä:
  278
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tutun mökkitien puomiin piti asentaa sellainen lukko, johon pelastuslaitoksella on avain.
   
 19. Laissez-Faire

  Laissez-Faire

  Viestejä:
  90
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Mitään velvollisuutta semmoiseen ei pitäisi olla ellei ole jotain erityistä keississä kuten kunnalta saadut avustukset tms. Toki joku kunta tai pelastuslaitos voi esiintyä kuten moinen velvollisuus olisi ja silloin se helpoin ratkaisu lienee myöntyä.
   
 20. Josef

  Josef Це політично коректна назва.

  Viestejä:
  427
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt haluaisin kuulla syyn siihen, että miksi pelastuslaitoksella EI saisi olla avainta?
   
 21. joku

  joku

  Viestejä:
  996
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Yksityistie on tosiaan vain tie, jonka tekoon ei ole saatu yhteiskunnan avustuksia. Muut tiet ovat yleisiä teitä, jonne portteja ei yksinkertaisesti saa tehdä.
   
 22. Lumimies

  Lumimies

  Viestejä:
  969
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Luulisi että jos ei ole sarjoitetu lukkoa pelastuslaitoksen avaimen mukaan niin on helpompi etsiä pulttisakset kuin se avain joka käy juuri siihen lukkoon.

  Tuon logiikan mukaahan jos tontilla on aita ja portti niin portti pitäisi oll auki tai pelastuslaitoksella avain.
   
 23. Delirium Tremens

  Delirium Tremens

  Viestejä:
  199
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
 24. A Lake Elk

  A Lake Elk

  Viestejä:
  118
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2019
  Totta, mutta siitä ei nyt varmaan olekkaan kysymys, vaan ehkä enemänkin siitä kuinka nopeesti pääsee portista läpi. Kun jonkun henki on kyseessä niin sekunnitkin ratkaisee hengissä selviämisen!

  [edit] Porukoiden mökkitiellä se portti oli todella kaukana itse mökistä ja muistakin mökeistä/asunnoista, joten sekin varmasti vaikutti asiaan.

  Tuossa valossa ymmärrän kyllä sen mitä porukoiden (ja muiden, jotka asuu/mökkeilee saman tien varrella) mökkitien puomi käskettiin pitämään avoinna 24/7/365.
   
 25. Meisseli

  Meisseli

  Viestejä:
  870
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  Näin varmaan monessa paikassa on, mutta itse olen kyllä ajanut hälytysajoa paloautolla jossa oli mukana avaimia muutamaankin puomiin, joiden takana oli suuri määrä vapaa-ajan asuntoja.

  Toki, on siellä autossa vehkeet joilla pääsee läpi niistäkin mihin ei ole avaimia.
   
 26. Delirium Tremens

  Delirium Tremens

  Viestejä:
  199
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Menee arvailuksi mutta luulisin että valtaosa noista porteista on semmoisia että niistä pääsee joka tapauksessa pelastuslaitoksen leikkureilla läpi nopeammin kuin erillisen avaimen etsimällä. Ja onhan tuossa jutussakin ilmoitettu vaihtoehdoksi kaksoislukko tai putkilukko johon käy joku pelastuslaitoksen (yleis)avain.

  Ja en ole ollenkaan eri mieltä siitä, etteikö ole pelastustoiminnan kannalta hyvä pitää tie kuljettavana. Se ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, ettei pelastuslaitoksella ole lakiin perustuvaa valtaa määrätä niin tekemään.

  Alkaa kyllä menemään sen verran kauas ketjun alkuperäisestä aiheesta, että ei enempää aiheeseen sanottavaa omalta osaltani.
   
 27. Elintarvikevirasto

  Elintarvikevirasto

  Viestejä:
  15
  Rekisteröitynyt:
  28.02.2017
  Ihme selittelyä täällä lapset on vaan lapsia. Meilläkin yläkertaan tulee n. 2 kuukaudessa sunnuntaisin 2-3 lasta. Näistä lapsista kuuluu ihan helvetinmoinen meteli. Se alkaa n. klo 8 aamulla ja loppuu joskus 19. Siis jatkuvaa lattiaan hakkaamista (kuulostaa siltä että hakkaavat jollai halolla), lattialla hyppimistä, huutamista, huonekalujen siirtelyä... Välillä tuntuu ettei siellä voi olla edes vanhempia kotona kun ei kukaan voi jaksaa tuota kuunnella. Jos olit ajatellut, että vietät rauhallisen sunnuntain ni haistappa ukko vittu :D:D Pakko laittaa luurit päähän koko päiväksi. Kiva siinä vaimon kanssa viettää sunnuntaina molemmilla luurit päässä kun ei jaksa kuunnella, ei kyllä jaksais kuunnella musiikkiakaan koko päivää. Mutta onneksi tämä on vain pari kertaa kuukaudessa, jos olisi joka päiväistä niin hyppäisin parvekkeelta tai muuttaisin äkkiä pois.
   
  Curver, Vaakajenga, Tonnin Seteli ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 28. teppemies

  teppemies

  Viestejä:
  915
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tällaiseen lienee olemassa ratkaisu. Motoristipariskunnilla ehkä jo valmiiksi olemassa. :rolleyes:
   
  Kaitzschu tykkää tästä.
 29. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 491
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  1. Asu kerrostalossa. 2. Valita yläkerran normaalista äänistä. 3. Ole vammainen. Noista vaihtoehdoista voi valita kaksi, jos täysin normaalit päiväsaikaan tapahtuvat äänet ottaa päähän. Ymmärrän toki, että alkuperäistä jantteria ehkä ottaa päähän tai jotain, mutta aika kaukana ollaan jostain teinikämpästä, narkkarikämpästä, elämäm yli opiston käyneen kämpästä jne.
   
  MasterBlaster tykkää tästä.
 30. jkm

  jkm

  Viestejä:
  490
  Rekisteröitynyt:
  23.06.2017
  Ilmeisesti luetun ymmärtäminen jäi heikoksi. Kertauksen vuoksi, noista kaikista muista häiriöasujista paitsi lapsiperheistä pääsee helpolla eroon. Ei ainakaan vielä Rinteen tämän hetkisen hallituksen mukaan ryyb&narc kuulu normaaleihin elämisen ääniin.
   
  Jii85 ja Tonnin Seteli tykkäävät tästä.
 31. Elintarvikevirasto

  Elintarvikevirasto

  Viestejä:
  15
  Rekisteröitynyt:
  28.02.2017
  Mitä ovat epänormaalit päiväsaikaan kuuluvat äänet?
  Onko normaalia hakata halolla lattiaa 10 tuntia putkeen? Vai onko se normaalia kun lapsi sen tekee?
   
  Jii85 ja Tonnin Seteli tykkäävät tästä.
 32. Lumimies

  Lumimies

  Viestejä:
  969
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Aika perkeleellinen naapuri on jos laittaa muksunsa hakkaamaan lattiaa halolla 10t putkeen o_O:confused::eek:
   
  Tonnin Seteli ja Delirium Tremens tykkäävät tästä.
 33. Nizi

  Nizi

  Viestejä:
  72
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Talvi tullu ja puissa ei oo lehtiä. Nyppii ku lähimmän naapurin etupihan valot näkyy olohuoneeseen. Onko muuta konstia ku pukata kolmen metrin kinos lunta väliin? Jos ois vaikka joku puu missä talvellaki on lehdet niin voisin lyödä tuon kuusen ja männyn tilalle.

  valot_nakyy_prkl.JPG
   
  Corle, varonen, Perkeles ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 34. outonaapuri

  outonaapuri Pro Tukijäsen

  Viestejä:
  1 815
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tohon sellanen taktinen aita väliin? Tai joku kuusiaita mitäneon keskelle tuota metikköä? Varustelekasta mikälie niin navea siihen viritellä? Onko naapurin akka minkä näkönen (jos on) niin vitun hyvät kiikarit?
   
  Copper, Skøgø, Pykkonen ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 35. bunville

  bunville

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Ketjun paras tähän mennessä!

  Tarjoan kaljat jos näkyy! (Maapallon kaari ja mahdolliset puut/muut kasvustot huomioidaan.)
   
  Tonnin Seteli ja Ragnarök- tykkäävät tästä.
 36. jarp

  jarp

  Viestejä:
  620
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Tuossahan on jo ihan asialliset välit naapuriin. Minulla on vaan 50m vaikka maalla asunkin, mutta talon myyjä on hoitanut homman hyvin. Rajavyöhykettä vasten on jono halkoliitereitä, puutarhavajoja jne. taktisesti neliöiltään juuri alle rakennusluvan vaativia. Korkeita ja vielä kunnon harjakatto. Liiterien väliin sitten rakennettu tiivis lauta-aita. Toimii.

  Myyjällä ja myös minulla on toki hyvät välit naapuriin, ei mitään ongelmia tai riitoja. Taitaa vaan rajan molemmilla puolilla asua ihmiset, jotka haluaava yksityisyyttä. Hyvä näin.
   
 37. Thug

  Thug

  Viestejä:
  252
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Ja kohta voi ehkä lukea palomiehiksi pukeutuneita rosvoja ryöstämässä
   
 38. Marko76

  Marko76

  Viestejä:
  420
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No olenkin ihmetellyt kun naamiaisiin laitan palomiespuvun, niin yhtäkkiä tulee taskut täyteen puomien avaimia ympäri Suomen.
   
  Vihuri, A Lake Elk, Tonnin Seteli ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 39. taffeli

  taffeli

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Monessa paikassa voi asentaa puomiin putkilukon, johon palokunnalla on avain (sama avain käynee kaikkiin puomeihin palokunnan alueella, niin ei tarvitse bileissä kulkea taskut täynnä avaimia). Varmaankin vapaaehtoinen, mutta ihan järkevä ratkaisu.
   
 40. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 587
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kiinteistölle ajoa ei voi estää. Tietenkin siitä pitää maksaa. Käsittääkseni tienvarren kiinteistön(etenkin jonkun tontin, jonne ei edes voi olla muuta liittymää) omistaja on joka tapauksessa yksityistien osakas, joten tuollaista ongelmaa ei pitäisi voida olla.
   
 41. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 587
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ja vieläpä silloin kun avustus rajoittaa asiaa, ei puhuta edes mistään puomin avaimista, vaan satunnaista ajoa ei saa kieltää edes liikennemerkillä.
   
  joku tykkää tästä.
 42. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 587
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Väärin. Kun on saatu avustuksia, kyseessä on nimenomaan tarkalleen yksityistielain mukainen yksityinen tie. Se ei ole yleinen tie.

  Toki avustusten vastaanottaminen luo rajoituksen siihen, mitä saa estää ja rajoittaa.

  Vaikka olisi mitä avustuksia pelissä, yksityistie ei ole vapaasti ulkopuolisen käytössä. Siitä saa vapaasti kävellä ja pyöräillä alvariinsa tai satunnaisesti ajaa vaikka henkilöautolla. Sen sijaan jatkuvaa ajoneuvoliikennettä tai yksittäisiäkään kuljetuksia ei saa ajaa sopimatta asiaa.
   
 43. pertsavk

  pertsavk

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2016
  Joo, jos kunta avustaa niin silloin siitä saa kulkea. Jos ei avusta, niin pääsee riitelemään ja voittaa riidan.
   
  joku tykkää tästä.
 44. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 587
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kuka pääsee riitelemään? Joku sivullinen joka haluaa säännöllisesti liikennöidä? Harvoin niistä riidellään jos käytöstä haluaa sopia.
   
 45. pertsavk

  pertsavk

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2016
  Jos se käyttö sujuu kitkattomasti niin eihän siitä tarvitse riidellä eikä sitä puomia edes tarvita. Puomeissa on yleensä joku järki, esim tien pilaaminen sille kuulumattomalla liikenteellä (liian raskas, äänekäs, pintaa rouhiva, whatever) syystä että koska oikaisee 100m, koska huvittaa tai koska mitäänhän ette vaan voi. Totta kai niitä mulkkujakin on jotka vaan tykkää pistää tien kiinni koska voivat. Mutta periaatteessa, jos siinä on suljettu puomi, älä mene vaan ota selvää mistä on kyse. Kaukana täältä isäukolla oli aivan oma tekemä tie omille maille. Naapiripläntin omistaja päätti hakkauttaa metsänsä ja käyttää isäukon tietä kaikkeen roudaukseen. Luvatta, niin kalliiksihan se kävi. Se tie ei ihan kestänyt. Teki tilalle paljon paremman niin ei tarvinnut tuhlata aikaa eikä rahaa raastuvassa ja tukitkin kulkivat.
   
  Tonnin Seteli, valexi ja joku tykkäävät tästä.
 46. TeeJii

  TeeJii

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sanokaa mitä tehdä jos isännöitsijä ei valituksista huolimatta ala hoitamaan tupakoinnin valvontaa tai edes informoi vuokranantajia tiedottamaan vuokralaisille tai meille osakkaille vaikka juuri kiellettiin tupakointi ulko-oven ja ilmastointiaukkojen läheisyydessä?
  Taas kerran sai eilen käydä sanomassa 3:lle nuorelle tupakoinnista suoraan meidän ikkunan alla. Katutasossa kun asutaan niin kaikki hajut sisään. 2 tupakoivaa ei edes asu taloyhtiössä ja nuori mies joka asuu taas ei ottanut vastuuta, alkoi isottelemaan ja ei suostunut kertomaan nimeään, kämpän numeroaan tai näyttämään sitä.
  Isännöitsijä on sen sijaa hienosti hoitanut koirakieltokylttejä, pahvipaskan kieltokylttejä mutta ainoa asia millä hoitanut tupakointia kieltoalueella on 2 lappua ilmoitustaululla jossa ystävällisesti pyydetään tupakoimaan tupakointialueella ja sitten pieni lause että tupakointi on kiellettyä ulko-oven ja ilmastointiaukkojen läheisyydessä.
  Huomenna taas saa soittaa sille ja mitään ei tapahdu vaikka emme ole edes ainoita jotka tuosta kärsivät.
  Osakkaana olen ehdottanut jo kyseisen ihmisen vaihtamista ja uuden isännöijän ottamista. Sellaista joka oikeasti hoitaa asiat eikä siinä kestä kuukausia. Kuten kesti yhden muovikierrätyslapun tekemisessä.
   
  Jron tykkää tästä.
 47. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 587
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Taitaa olla aika vanha tapaus. Nykyään olisi vaikea kuvitella, että joku ammattimaisesti puuta pystystä ostava yhtiö asiaa selvittämättä ajattaisi (tai korjuu-urakoitsija tai puuta rahtaava kuljetusyritys ajaisi) naapurin oman tien kautta.

  Monenlaista virallisten yksityisteiden rässimistä olen kyllä nähnyt. Viimeksi joku tampio päätti viedä kaikkein möykkykuraisimpana routavauriopäivänä kaivinkoneen lavetilla naapurin metsätilalle. Sehän on silti eri asia, eli tieosakkaan lukuun tehtävää toimintaa ja periaatteessa yleensä ihan automaationa jollain tapaa hyvitetään tiekunnalle. Typeryys on silti typeryyttä. Jos se metsä on 75 vuotta kasvanut ja hakkuun valmistelua tai hakkuun jälkeistä muokkausta varten mennään, niin eihän se sopivaa ole mudassa möyriä raskaalla kalustolla. Samana päivänä kun piti itse käydä omalla kiinteistöllä työssä, ja perille pääsi maastoautolla epämiellyttävästi tavallisilla kitkoilla. Normaalisti kun tiet pidetään siinä kunnossa, että kulku varoen onnistuu matalalla modernilla henkilöautolla. Arjen realismia kuitenkin on, että tiet eivät aina ole vahvasti uudella murskeella pinnattuja(ja runkorakennettuja) siten, etteivät lainkaan kuraantuisi. Eikä normaalin metsätien rakenne siitä huolimatta mitenkään oletuksena mahdollista pahimpaan kelirikkoaikaan raskaita kuljetuksia. Tokihan joka metsäpolku voisi periaatteessa olla betonipohjainen asfalttitie, suolalla sulana pidetty ja vaikka tulistetulla höyryllä sulana 24/7/365.

  Lisäksi joskus omalla kiinteistöllä oleva tie puomitetaan ihan vaan siksi, että se ei johda muualle kuin metsään, eikä sinne tarvitse kenenkään ajaa. Marjoja poimiva lähimmäinen voi kävellä, ja puolalaisten seuruetta aasialaisten poimijoiden kanssa ei kaivata roskaamaan. Sitäpaitsi joku mulkku kuitenkin ajaa sinne ja juuttuu, mistä seuraa mittava operaatio. Vaikka maanomistajaa ei asialla vaivattaisi, niin eiköhän siinä rässitä koko tie paskaksi ja kolhita puut. Erään tällaisen tien ketjupuomi oli lähes välittömästi käyty leikkaamassa. Mikä lie ollut syynä, tuskin mikään satunnainen ilkivalta. Ilmeisesti Suomea omanaan pitävät, viranomaisen suojelemat ryssät ja puoliryssät olivat käyneet ajelemassa ja todenneet, ettei siellä ollut mitään varastettavaa. Voimasaksia tällä kertaa käytettiin. Pitäisi varmaan laittaa niin paksua tavaraa, että tarvitaan polttoleikkausvehkeet tai laikan vaihto rälläkkään. Natolankaa ympärille.
  :smoke:
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2019
  Vihuri tykkää tästä.
 48. FiveBridges

  FiveBridges

  Viestejä:
  1 019
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Taas kierrätystä kerrakseen.
  Pääasia on,että naapuri sai omat paskansa pois käsistään.
  Tässä oli muuttohommat menossa.
  Ylimääräiset romut vaan jätettiin astioiden viereen.

  20191201_144418.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2019
  Taika-Jim, Melchor, jkm ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 49. Asiantuntija

  Asiantuntija

  Viestejä:
  1 471
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Käydäänkö teidän taloyhtiössä ihmisten roskat läpi ja varmistetaan, ettei muoviroskia mene vääriin roskiksiin?
   
  Perkeles, Tonnin Seteli ja Zyrppa tykkäävät tästä.
 50. Algron28

  Algron28

  Viestejä:
  1 657
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo, tyypillinen kusipään-muuttohommaa. Sama kun ne porraskäytäviin jätetyt risat huonekalut joissa on lappu "saa ottaa". Selkään pitäs tuollasille antaa.
   
  neko, Melchor, valexi ja 3 muuta tykkäävät tästä.