Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Suomessa on euroopan edullisimmasta päästä olevat asiantuntijat ja kalleimmasta päästä olevat varastotyöntekijät.Ja kuten edellä mainittu, silti suomessa työ on kuulemma liian kallista. Kummallista.
Ja kuten edellä mainittu, silti suomessa työ on kuulemma liian kallista. Kummallista.
Pienet palkat vai pieni ginikerroin? Kumpaan näistä pitäisi saada parannusta?Kun tienaat n. 160 t€ vuodessa, niin 99% palkansaajista tienaa sua vähemmän.
Toi kertoo vielä enemmän kuin aiemmin mainittu 10% tienaa yli 5972€. Pienet on palkat Suomessa
Onko prosenteissa mukana se, että lääkärit tekevät myös molempia? Eli virka sairaalassa ja lisäksi tehdään keikkaa yksityiselle oman firman kautta.N. 70% Suomen lääkäreistä on kunnallisella puolella ja 30% yksityisellä.
Kolme tonnia kuussa on raja jossa marginaalivero nousee n. 50% tuntumaan. Siitä yli kantsii jo sitten pyöräyttää firman kautta.Pitää myös muistaa että kuinka paljon omia tulojaan pystyy kikkailemaan kun tarpeeksi tulot nousee. Esim varmaan suurin osa lääkäreistä tekee hommia oman firman kautta ja saa sitä kautta tulot näyttämään vaikka kuinka pieneltä. Tuo 5-6k taitaa olla aikalailla niillä rajoilla jonka jälkeen kannattaa alkaa kikkailemaan oman firman tai vastaavan kautta pienemmillä veroilla.
Verottaa ei saisi, mutta samaan aikaan kuitenkin lähes ilmainen koulutus, sosiaali- ja terveyspalvelut ym. yhteiskunnan järjestämät palvelut kelpaavat.Onhan nuo luvut ihan todella surullisia.
Tuohon kun lisätään vielä suomalainen verotus, niin soppa on valmis. Alleviivaa hyvin perinteistä lausetta "Suomessa ei pääse palkkatyöllä rikastumaan"
Lääkärinä höpöhöpö. Ja ensinnäkin sitä osinkoa varten tulee kerryttää pääomaa sille osakeyhtiöllä. EI sitä noinvain "pyöräytetä" halvemman verotuksen saamiseksi. Lääkärinä joku 70-100te vuodessa lienee se raja, jossa kannattaa harkita osakeyhtiötä.Kolme tonnia kuussa on raja jossa marginaalivero nousee n. 50% tuntumaan. Siitä yli kantsii jo sitten pyöräyttää firman kautta.
Vastavalmistuneena diplomi-insinöörinä noin vuosikymmen sitten eräässä suuressa pörssiyrityksessä olin vuosiansioissa samalla kymmenluvulla kuin lähihoitajapuolisoni. Onneksi siitä on palkka noussut ihan hyvin, mutta olihan tuo varsin mielenkiintoinen tilanne molempien mielestä.Suomessa on euroopan edullisimmasta päästä olevat asiantuntijat ja kalleimmasta päästä olevat varastotyöntekijät.
Lääkärinä höpöhöpö. Ja ensinnäkin sitä osinkoa varten tulee kerryttää pääomaa sille osakeyhtiöllä. EI sitä noinvain "pyöräytetä" halvemman verotuksen saamiseksi. Lääkärinä joku 70-100te vuodessa lienee se raja, jossa kannattaa harkita osakeyhtiötä.
Ekiä se noilla alarajoilla mikään rahasampo ole. Sitten kun alkaa olemaan 200te+, niin varmasti kannattaakin. Oma isäni esim. ei perustanut osakeyhtiötä, vaikka verokoneessa tulot 150-180te vuodesa jatkuvasti. Kysyin ja sanoi, että aika marginaalinen hyöty.
Ei tarvitse olla sitä oikeaa pääomaa, kun siellä on nykyisin se porsaanreikä, jolla voi holding-yhtiön avulla buustata pääomaa ilmalla ja napata osingot verohyödyllä ihan ilman sitä konkreettisen pääoman sijoittamista/kerryttämistä yritykseen.Kyllä ja ei. Jos on riittävästi pääomaa niin sijoittamalla firmaan esim miltsin SVOP voi sen puitteissa kevennettyjä osinkoja nostaa 80 000 vuodessa ja firman puitteissa voi sijoittaa annetun pääoman parhaaksi katsomallaan tavalla. Jos sitä miltsiä ei löydy niin voi tietysti aloittaa pienemmällä pääomalla.
Itse yrityksen perustaminenhan on nykyään äärettömän helppoa ja pyörittämisen ulkoistaminen edullista.
Mutta enemmän se on kiinni itse työstä että kuinka helposti sen voi siirtää yritykselleen. Riskit kannattaa myös aina huomioida ja miettiä omaa riskinkantokykyä.
Ei tarvitse olla sitä oikeaa pääomaa, kun siellä on nykyisin se porsaanreikä, jolla voi holding-yhtiön avulla buustata pääomaa ilmalla ja napata osingot verohyödyllä ihan ilman sitä konkreettisen pääoman sijoittamista/kerryttämistä yritykseen.
Kyllä se monen tulevan vuoden liikevaihdon laskennallinen arvo on käytännössä ihan ilmaa tuossa tapauksessa, millä se yhtiö siellä holding yhtiössä arvotetaan ja millä perusteella sitten voidaan ottaa käytännössä osingot kevennettynä pihalle ilman että mitään konkreettista pääomaa on missään olemassa sen enempää kuin mitä osinkojen maksamiseen ja muihin kuluihin tarvitaan.No ei sitä varmaankaan millään ilmalla voi boostata vaan myymällä oman yrityksensä omistamalleen holding-yhtiölle. Holding-yhtiön varallisuus olisi sitten myymänsä yrityksen käypä arvo?
No pitää sitä rahaa kuitenkin olla. Ei tyhjästä voi nostaa.Kyllä se monen tulevan vuoden liikevaihdon laskennallinen arvo on käytännössä ihan ilmaa tuossa tapauksessa, millä se yhtiö siellä holding yhtiössä arvotetaan ja millä perusteella sitten voidaan ottaa käytännössä osingot kevennettynä pihalle ilman että mitään konkreettista pääomaa on missään olemassa.