- Liittynyt
- 06.11.2016
- Viestejä
- 1 795
Henkilökohtainen mielipide on että omaa palkaa kannattaa aina valehdella vitusti alaspäin. Sitä työyhteisö syöpää ei kestä kukaan muutenkaan ja jos saatana tulevat vielä kateellisiksi.
Jos tiimien välinen henki fuusion jälkeen on ollut hyvä niin solidaarisuuden nimessä kertoisin oman palkkatason, jotta vähemmän palkkaa samasta työstä saavat osaavat rueta pyytämään samaa korvausta. Jos tiimin palkkojen harmonisointi onnistuu ja näin ollen mahdollinen närä ainakin niiden osalta kaikkoaa niin itse olisin tällöin valmis uhraamaan sen vuoden oman palkankorotuksen. Varsinkin kun sanoit, että oma palkkasi on linjassaan niin vähemmän palkkaa saavien palkka ei ole sitten niin linjassaan.Nyt tässä arvon, että pitäisikö minun paljastaa uusille kolleegoille omat tuloni. Olen kyllä kertonut heille, että meidän firmassa maksetaan parempaa palkkaa näistä tehtävistä. Saadaanko näillä vipuvartta muidenkin palkkojen nostamiseen ja tätä kautta omaani myös vai aiheuttaako vaan helvetinmoista närää uudessa työyhteisössä. Tosin olen tässä arponut, että jos esimiehellä on käytettävissä x-€ vuodessa palkankorotuksiin, niin hupenevatko nämä sitten kolleegoiden palkkoihin jos alkavat korjamaan yleistä palkkatasoa.
Lisätään tähän, että palkkani on ihan linjassaan täällä päin maksettavisssa korvauksissa mutta nostopainettakin olisi.
Ei riitä sen vuoden oma korotus, jos kyse on isoista eroista ja korjataan vain normi vuosikorotusbudjeteilla. Näin ainakin jos kyse on normaalista suomalaisesta firmasta. Jos ei noita korjata/harmonisoida jonain ihan erillisenä harjoituksena, niin voipi unohtaa omat ei-pakolliset korotukset moneksi vuodeksi, todennäköisesti siihen asti kunnes vaihtaa hommia korotusten puutteeseen kyllästyneenä, jos on tarpeeksi isot erot.Jos tiimien välinen henki fuusion jälkeen on ollut hyvä niin solidaarisuuden nimessä kertoisin oman palkkatason, jotta vähemmän palkkaa samasta työstä saavat osaavat rueta pyytämään samaa korvausta. Jos tiimin palkkojen harmonisointi onnistuu ja näin ollen mahdollinen närä ainakin niiden osalta kaikkoaa niin itse olisin tällöin valmis uhraamaan sen vuoden oman palkankorotuksen. Varsinkin kun sanoit, että oma palkkasi on linjassaan niin vähemmän palkkaa saavien palkka ei ole sitten niin linjassaan.
Tämäkin on vähän, että toiselle kun kumarrat niin toiselle pyllistät-hommia.
Näin se usein menee. Itse en viiteen vuoteen saanut mitään korotusta ja joka vuosi sama perustelu "Sun palkka on muuhun tiimiin nähden niin korkea, palakankorotukset menee muille, että saadaan tasattua.." No onneksi tosta on jo päästy parin firman kautta eteenpäin. Nykyfirmassa korotukset ihan fiksusti ja itsekin saanut ihan ok korotuksia vuosittain.Ei riitä sen vuoden oma korotus, jos kyse on isoista eroista ja korjataan vain normi vuosikorotusbudjeteilla. Näin ainakin jos kyse on normaalista suomalaisesta firmasta. Jos ei noita korjata/harmonisoida jonain ihan erillisenä harjoituksena, niin voipi unohtaa omat ei-pakolliset korotukset moneksi vuodeksi, todennäköisesti siihen asti kunnes vaihtaa hommia korotusten puutteeseen kyllästyneenä, jos on tarpeeksi isot erot.
Jep, eipä noissa usein oikein muuta ratkaisua ole kuin vaihtaa. @Raaka :lle sellainen vinkki, että jos jonkun sopivan korkean johtopuolen kaverin saisi ajamaan tuota harmonisointia ihan erikseen, niin menisi helpoiten. Paras olisi tietysti, että joku vastuullinen tajuaisi itse. Vastaavaa olen joskus ajanut itse läpi uuden organisaation pystytyksen jälkeen ja kummasti helpottaa sitten jatkossa omien tiimien vuosikierroksia, kun pahimmat kuopat on paikattu. Nyt on taas monta vuotta tullut oltua toisella puolella pöytää kerjäämässä niitä korotuksiaNäin se usein menee. Itse en viiteen vuoteen saanut mitään korotusta ja joka vuosi sama perustelu "Sun palkka on muuhun tiimiin nähden niin korkea, palakankorotukset menee muille, että saadaan tasattua.." No onneksi tosta on jo päästy parin firman kautta eteenpäin. Nykyfirmassa korotukset ihan fiksusti ja itsekin saanut ihan ok korotuksia vuosittain.
Miksi pitäisi olal samansuuruinen palkka kuin muilla? Mun mielestä palkka on aikalailla yksilökohtainen, eikä siihen juuri muiden palkkojen kuuluisi vaikuttaa (alasta riippuen toki). Mutta varsinkin jossain IT-alalla, konsultoinnissa jne. palkkahaitari samassa roolissakin voi olla mielestäni suuri. Palkkaa maksetaan sen mukaan, mikä on työntekijän arvo yritykselle IMO.Työntekijöiden etu on, jos tietää muiden palkat. Silloin on varsin helppoa kysellä oman korotuksen perään, jos se on selvästi vähemmän kuin muiden tai vaihtaa työnantajaa. Kaikki muu palvelee yrityksen etuja. Tuskin kenenkään työkaveri on näreissään työkaverille, että saa huonompaa palkkaa, ehkäpä se ärsytys kohdistuu enemmänkin työnantajaan.
Samasta työstä sama raha. Ei työntekijän tarvitse tyytyä vähempään varsinkaan IT-alallaMiksi pitäisi olal samansuuruinen palkka kuin muilla? Mun mielestä palkka on aikalailla yksilökohtainen, eikä siihen juuri muiden palkkojen kuuluisi vaikuttaa (alasta riippuen toki). Mutta varsinkin jossain IT-alalla, konsultoinnissa jne. palkkahaitari samassa roolissakin voi olla mielestäni suuri. Palkkaa maksetaan sen mukaan, mikä on työntekijän arvo yritykselle IMO.
En tiedä, mitä tarkoittaa tässä "sama työ", mutta jos nyt katsotaan aloittelevaa junnudevaajaa ja kokenutta ja hyvää devaajaa, niin näiden tuottavuudessa voi olla moninkertainen (tai monikymmenkertainen) ero vaikka työnkuva olisikin sama ja kummatkin tekisivät "samaa työtä". Eli missään nimessä näille ei kannata maksaa samasta työstä samaa rahaa kun tuottavuus on täysin eri planeetalta.Samasta työstä sama raha
Juu sama työ on vähän häilyvä käsite. Junnun ja kokeneen välillä pitääkin olla ero. Jos seniorina ei saa huomattavasti parempaa palkkaa, kuin juuri palkattu junnu, olisi hyvä käydä palkkakeskustelu. Tulee mieleen tapaus, jossa 5 vuoden työkokemuksella oleva työkaveri sai vähemmän palkkaa kuin itse sain 3 vuoden työkokemuksella. Työ oli 1:1 samaa vaativuudeltaan ja hän oli varmaan tuottavampi kuin minä. Jos emme olisi keskustelleet palkasta hänen kanssaan, hän tuskin olisi tajunnut olevansa kuopassa.En tiedä, mitä tarkoittaa tässä "sama työ", mutta jos nyt katsotaan aloittelevaa junnudevaajaa ja kokenutta ja hyvää devaajaa, niin näiden tuottavuudessa voi olla moninkertainen (tai monikymmenkertainen) ero vaikka työnkuva olisikin sama ja kummatkin tekisivät "samaa työtä". Eli missään nimessä näille ei kannata maksaa samasta työstä samaa rahaa kun tuottavuus on täysin eri planeetalta.
Jos taas "työ" tarkoittaa työn tulosta/tuottavuutta, niin toki.
Eikä senioriteettii sitten ole mikään suoraviivainen sekään. Voi olla 2 devaajaa 15+ vuoden kokemuksella, mutta silti toinen saa moninkertaisesti aikaan vrt. toinen (eli osaaminen määrittää senioriteetin, ei ikä tms.). Toki tässä tapauksessa lienee eri nimikkeet kavereilla, ainakin asiakkaaseen päin, jolloin saadaan eri tuntihinta.. Tai näin ainakin pitäisi olla.Juu sama työ on vähän häilyvä käsite. Junnun ja kokeneen välillä pitääkin olla ero. Jos seniorina ei saa huomattavasti parempaa palkkaa, kuin juuri palkattu junnu, olisi hyvä käydä palkkakeskustelu. Tulee mieleen tapaus, jossa 5 vuoden työkokemuksella oleva työkaveri sai vähemmän palkkaa kuin itse sain 3 vuoden työkokemuksella. Työ oli 1:1 samaa vaativuudeltaan ja hän oli varmaan tuottavampi kuin minä. Jos emme olisi keskustelleet palkasta hänen kanssaan, hän tuskin olisi tajunnut olevansa kuopassa.
Sen puhtaan tuotetun arvon lisäksi pitää myös huomioida onko työntekijä nettoarvoltaan positiivinen ja palkka järkevä suhteessa kilpailijan tarjoamaan. Ei sille super hyvälle osaavalle työntekijällekään tarvitse maksaa megapalkkaa jos kukaan muu ei ole valmis maksamaan enempää samasta osaamisesta ja työpanoksesta, toisaalta joskus voi olla tarpeen pitää kaveri isollakin palkalla talossa.Eikä senioriteettii sitten ole mikään suoraviivainen sekään. Voi olla 2 devaajaa 15+ vuoden kokemuksella, mutta silti toinen saa moninkertaisesti aikaan vrt. toinen (eli osaaminen määrittää senioriteetin, ei ikä tms.). Toki tässä tapauksessa lienee eri nimikkeet kavereilla, ainakin asiakkaaseen päin, jolloin saadaan eri tuntihinta.. Tai näin ainakin pitäisi olla.
Mutta kaikki työ ei ole näin suoraviivaista asiakaslaskutusta edes devaushommissa. Silloinkin pitää erotella mitä hyötyä työntekijä firmalle tuo (vaikkapa tuotekehityshommat).
5 vs 3 vuotta, eikö ne mene suurin piirtein samaan lokeroon? Ei nyt kahdessa vuodessa mitään maagista yleensä tapahdu osaamisessa.Juu sama työ on vähän häilyvä käsite. Junnun ja kokeneen välillä pitääkin olla ero. Jos seniorina ei saa huomattavasti parempaa palkkaa, kuin juuri palkattu junnu, olisi hyvä käydä palkkakeskustelu. Tulee mieleen tapaus, jossa 5 vuoden työkokemuksella oleva työkaveri sai vähemmän palkkaa kuin itse sain 3 vuoden työkokemuksella. Työ oli 1:1 samaa vaativuudeltaan ja hän oli varmaan tuottavampi kuin minä. Jos emme olisi keskustelleet palkasta hänen kanssaan, hän tuskin olisi tajunnut olevansa kuopassa.
Kyllä täällä on palkka noussut joka vuosi ihan merkittävästi. Ainakin alkuvuosina, ehkä vuodet 10-13 on rauhallisempaa.5 vs 3 vuotta, eikö ne mene suurin piirtein samaan lokeroon? Ei nyt kahdessa vuodessa mitään maagista yleensä tapahdu osaamisessa.
No perhana, olen varmaan väärässä työpaikassa tai huonosti tuottava työntekijä. Epäilen ensimmäistä, koska useampi YT on selvitty.Kyllä täällä on palkka noussut joka vuosi ihan merkittävästi. Ainakin alkuvuosina, ehkä vuodet 10-13 on rauhallisempaa.
Eipä vissiin. Kateellisuus on loppumaton luonnonvara. Eräässä entisessä työpaikassa kollega päätti ottaa afterworkeilla illan hämärtyessä palkkaerot puheeksi. Isompi tilipussini johtui siitä, että nuolen esimiesten ja projektipäällikköjen perseitä. Toisessa firmassa kahvihuoneessa leijailevaa katkeruutta olisi voinut leikata saksilla, kun entry-level hommiin jämähtäneet moniosaajat haukkuivat työnantajaa lukiessaan jostain Hesarin sivuilta IT-alan keskipalkkoja. Tosiasiassa tuo sama porukka ei kyennyt itsenäisesti toimimaan missään vähänkään vaativammassa hommassa. Soveltamis- ja kokonaisuuksien hahmottamiskyky pyöreä nolla. Vuosien jälkeen perusongelmia eskaloitiin muiden hoidettavaksi. Luonnollisesti urallaan edenneitä karsastettiin ja perseennuolenta oli tässäkin se pääasiallinen syy.Tuskin kenenkään työkaveri on näreissään työkaverille, että saa huonompaa palkkaa, ehkäpä se ärsytys kohdistuu enemmänkin työnantajaan.
Palkan laskemiseen pitäisi olla aika painavat syyt ja korotuksen kysyminen ei todellakaan ole sellainen.Vaikka palkkakeskustelu ei johtaisi korotuksiin, ei se sitä palkkaa todennäköisesti laskekkaan
Keskustelu on yleisesti hyvästä, mutta kannattaa myös tiedostaa sen hyödyttävän eniten palkkakuopassa olevia.Kuullostaa aika myrkylliseltä ilmapiiriltä, jos ei voi työkaverin kanssa keskustella palkasta. Ei se mikään salaisuus muutenkaan ole. Jos ujostuttaa kysyä suoraan, voit kysyä verottajalta mitä se vierustoveri tienaa. Muutamasta eri lähteestä on sanottu, että palkkakeskustelu kannattaisi käydä vuosittain. Vaikka palkkakeskustelu ei johtaisi korotuksiin, ei se sitä palkkaa todennäköisesti laskekkaan. Liiallinen nöyryys ja herranpelko palvelee työnantajaa hyvin, mutta omaa kukkaroa kehnosti.
Ei taida ihan etelä-suomessa olla, kun 16€/h kantturoissa ollaan?Päivitetääs tätä, olen ollut alihankkijan leivissä eräässä konepajafirmassa, nyt tarjottiin talosta paikkaa ja otin sen vastaan. Työtehtävä pysyy samana, palkkaa nostettiin. Nyt brutto noin 2700e/kk.
Ei taida ihan etelä-suomessa olla, kun 16€/h kantturoissa ollaan?
Tämä se yleisin tyyli on.Ite sain palkan korotuksen vaihtamalla työpaikkaa. Uuteen soppariin nimi alle ja sitten entiselle morjensta.
Olen menossa työhaastatteluun eikä ainakaan etukäteen kerrottu palkasta mitään vaikka sitä kysyin. Firman tuntien mahdollisessa työsopimuksessa palkaksi on merkattu jotain ihan muuta kuin palkkatoive. Voi olla, että tuhlaan kummankin aikaa käymällä haastattelussa, mutta työ voisi olla nykyistä mielekkäämpää.Pieni kevennys sallittakoon, liittyy aiheeseen:
![]()
Tuosta on ollut aika paljon linkkarissa keskustelua että hakijan pitää listata kaikki mahdolliset skillsit ja vielä myydä ne plus miljoona muuta ominaisuutta. Mutta vastaavasti työnantajaorganisaatiosta ei kerrota paljoakaan saati edes palkkaluokkaa.Olen menossa työhaastatteluun eikä ainakaan etukäteen kerrottu palkasta mitään vaikka sitä kysyin. Firman tuntien mahdollisessa työsopimuksessa palkaksi on merkattu jotain ihan muuta kuin palkkatoive. Voi olla, että tuhlaan kummankin aikaa käymällä haastattelussa, mutta työ voisi olla nykyistä mielekkäämpää.
Ei kai firma paljasta korttejaan etukäteen. Palkasta kyllä sovitaan erikseen, eikö se ole petoksen yritys jos työsopimukseen yritetään laittaa jotain mistä ei ole sovittu. Olen saanut palkkahaarukkaa selville hakemalla paikkoihin joita hoitaa ulkoinen rekryagentti esim. academic work. Kun on täydellinen hakija tehtävään ja pyytää liian kovaa liksaa, alkaa konsultti kakistelemaan että eikö kävisi jokin xxxx-yyyy haarukkaan asettuva liksa. Toki jos pyytää aivan liikaa niin ei edes kysytä kun luetaan rivien välistä että et tule hyväksymään niin paljon pienempää korvausta.Olen menossa työhaastatteluun eikä ainakaan etukäteen kerrottu palkasta mitään vaikka sitä kysyin. Firman tuntien mahdollisessa työsopimuksessa palkaksi on merkattu jotain ihan muuta kuin palkkatoive. Voi olla, että tuhlaan kummankin aikaa käymällä haastattelussa, mutta työ voisi olla nykyistä mielekkäämpää.
Rupesin oikein itsekin katsomaan omaa palkkakehitystä kun näissä koneistushommissa ollaan oltu 12v kokopäiväisesti, tätä ennen ekat kolme vuotta olivat ns. pätkähommia isän firmassa (2008 lama vei lopulta konkurssiinPäivitetääs tätä, olen ollut alihankkijan leivissä eräässä konepajafirmassa, nyt tarjottiin talosta paikkaa ja otin sen vastaan. Työtehtävä pysyy samana, palkkaa nostettiin. Nyt brutto noin 2700e/kk.
Itselläni oli sama ajatus aikanaan. Kymmenisen vuotta meni hukkaan ja luovutin, koska ainakin minun kannattaa tehdä työkseni sitä mistä pitääOlisi pitänyt vaan lukea itsensä softaohjelmoijaksi, nyt tätä tulee vain harrastettua ja halusin nuorempana pitää sen harrastuksen erossa töistä.
Erikoista on kyllä se palkkahaitarin pihtaus. Tällä viikolla itseasiassa tuli ekaa kertaa rekrymaili, jossa oli palkkahaitari kerrottu. Ei ihan hirveästi ole kiinnostusta alkaa paikanvaihtoa miettimään, jos palkkahaarukka on täysi arvoitus.Ei kai firma paljasta korttejaan etukäteen. Palkasta kyllä sovitaan erikseen, eikö se ole petoksen yritys jos työsopimukseen yritetään laittaa jotain mistä ei ole sovittu. Olen saanut palkkahaarukkaa selville hakemalla paikkoihin joita hoitaa ulkoinen rekryagentti esim. academic work. Kun on täydellinen hakija tehtävään ja pyytää liian kovaa liksaa, alkaa konsultti kakistelemaan että eikö kävisi jokin xxxx-yyyy haarukkaan asettuva liksa. Toki jos pyytää aivan liikaa niin ei edes kysytä kun luetaan rivien välistä että et tule hyväksymään niin paljon pienempää korvausta.
Kyllä työkseen kannattaa tehdä sellaista mistä maksetaan. Vapaa-ajalla voi sitten tehdä sellaista mistä tykkää.Itselläni oli sama ajatus aikanaan. Kymmenisen vuotta meni hukkaan ja luovutin, koska ainakin minun kannattaa tehdä työkseni sitä mistä pitää![]()
No, itse en pystyisi tekemään koko työuraa sellaista paskaa, josta vaan maksetaan tarpeeksi. Työn parissa viettää kuitenkin aika ison prosentin elämästään.Kyllä työkseen kannattaa tehdä sellaista mistä maksetaan. Vapaa-ajalla voi sitten tehdä sellaista mistä tykkää.
Loppu hyvin kaikki hyvin! Huonompi skenaario olisikin ollut, että olisit tuon 19e palkankorotuksen saanut ja seuraavan kerran korotusta pyytäessä olisi vain todettu, että "vastahan sinä sait palkankorotuksen!"Minäkin kysyin palkan korotusta. Ei voi. Voi voi nyt voi. No kysyin sitten erästä lisää joka olisi ollut 19 euroa kuussa.
Joku hatuntekolinja opiskelupaikaksi on taatusti surkea alavalinta vaikka kuinka tykkäisi tehdä hattuja.No, itse en pystyisi tekemään koko työuraa sellaista paskaa, josta vaan maksetaan tarpeeksi. Työn parissa viettää kuitenkin aika ison prosentin elämästään.
Kyllähän noita menestyviä hattufirmoja on jopa ihan kotimaassa. Tietysti sitten vaatinee yrittäjäriskiä, jos aikoo käsityöammatissa rikastua. Tuntipalkat työläisille ei varmaan oo päätä huimaavia.Joku hatuntekolinja opiskelupaikaksi on taatusti surkea alavalinta vaikka kuinka tykkäisi tehdä hattuja.
Hyvin harva kuitenkaan pääsee 100% tekemään sitä mistä tykkää, varsinkaan yrittäjänäKyllähän noita menestyviä hattufirmoja on jopa ihan kotimaassa. Tietysti sitten vaatinee yrittäjäriskiä, jos aikoo käsityöammatissa rikastua. Tuntipalkat työläisille ei varmaan oo päätä huimaavia.
Minusta tämä on kyllä aika erikoista. Toinen kaveri tuo firmaan miljoonan vuodessa ja toinen hiekkaa kengissään, niin miksi pitäisi olla sama palkka? Ei sama työ tarkoita että tulos olisi lähellekään sama. Tai no toki jos on vaikka alepan kassalla niin sitten toki, kun koko työ perustuu lähinnä siihen että olet paikalla ennalta sovitun ajan, eikä tuossa nyt varsinaisesti voi olla huono tai hyvä, ellei nyt sitten tee valtavia virheitä tms kokoajan. Mutta käytännössä siis kuka tahansa normaali ihminen pystyy työn hoitamaan riittävän hyvin.Samasta työstä sama raha. Ei työntekijän tarvitse tyytyä vähempään varsinkaan IT-alalla
Toki suuri merkitys on myös sillä, millaista se puurtaminen on. Jos se on jotain mihin voi itse vaikuttaa ja ne tylsätkin hommat on loppupeleissä "ihan siedettäviä", niin eikai siinä mitään. Toisaalta, jos se puurtaminen on semmoista kaikki mehut vievää paskan sietämistä ja tuut niinä päivinä ihan puolikuolleena kotia, niin kyllä se raja jokaiselle tulee jossain vaiheessa vastaan. Yksi sietää paskaa hyvällä palkalla paremmin kuin toinen, mutta nämähän on omia valintoja.Hyvin harva kuitenkaan pääsee 100% tekemään sitä mistä tykkää, varsinkaan yrittäjänä
Se että pääse vaikka 30% työajasta tekemään "lähes harrastukseen verrattavaa" jättää jäljelle vielä 70% puurtamista, kuinka monta kymmentä prosenttia on tuosta 30% työajasta valmis ottamaan palkkahittiä? Toki tässä maassa verotus tasaa, mutta kyllähän palkkaero aina jonkin verran näkyy...
En sano että pitäisi pysyä työssä jota inhoaa, mutta aika harvalla työelämässä on vaihtoehtona poimia työtehtävistä vain kiinnostavat osat, oli ala mikä tahansa.
Edit. Ei siis ollut hatuntekoon vaan yleisesti aiheeseen![]()
Aiemmassa firmassa kehityskeskustelussa pomo juurikin mainitsi, että haluaa pitää palkkauksen "reiluna". Tietyllä tavalla ymmärrettävää, mutta toisaalta onhan se outoa, että motivoituneen, hommansa hyvin tekevän ja kaikinpuolin "tuottavan" työntekijän palkka on jotenkin riippuvainen huonommin työnsä tekevän kollegan palkasta. Kyllähän sen näkee miten motivoituneita työntekijöitä on julkisella puolella, kun oma-aloitteisuudesta ja itsensä kehittämisestä ei palkita käytännössä mitenkään. Menon ei tarvi olla puhdasta kapitalismia, kun kyllä sen eron hyvän ja "huonon" työntekijän välillä näkee ilman jokaisen asian seuraamistakin.Samasta työstä sama raha. Ei työntekijän tarvitse tyytyä vähempään varsinkaan IT-alalla
Se miljoonan taloon tuova kaveri voi saada vähemmän palkkaa kuin se aavikon aloittaja. Kyllä se miljoonamiehen palkka pitäisi vähintään sama ellei parempi olla. Monesti yksilöt aliarvioivat oman arvonsa ja jäävät kuoppaansa, koska se on helppoa. Miljoonia takovan työssä on todennäköisesti jotain eroa, vaikka tehtävänimike ja kohde olisikin sama.Minusta tämä on kyllä aika erikoista. Toinen kaveri tuo firmaan miljoonan vuodessa ja toinen hiekkaa kengissään, niin miksi pitäisi olla sama palkka? Ei sama työ tarkoita että tulos olisi lähellekään sama. Tai no toki jos on vaikka alepan kassalla niin sitten toki, kun koko työ perustuu lähinnä siihen että olet paikalla ennalta sovitun ajan, eikä tuossa nyt varsinaisesti voi olla huono tai hyvä, ellei nyt sitten tee valtavia virheitä tms kokoajan. Mutta käytännössä siis kuka tahansa normaali ihminen pystyy työn hoitamaan riittävän hyvin.
Meillä on ainakin ihan henkilökohtaisesti sellainen palkka jokaisella jota kukin saa itselleen neuvoteltua. Palkka perustuu vahvasti tuloksen tekoon ja sitä saa kyllä nostettua kunhan tulos vaan on riittävän hyvä.