- Liittynyt
- 10.01.2019
- Viestejä
- 19 776
Hänellä tärkeä pointti, oma tili, jonne tulee omat rahat ja on sitä omaa rahaa.What? Siis jos on yhteinen tili, niin puolison joutuessa vihannekseksi molemmat menettävät tilinkäyttöoikeuden?
Jos toimitaan vain toisen tilillä, niin ei niiden kautta voi omia raha-asioita hoitaa muutenkaan.
Vihannes mainuttu, sitä ei voi liikaa korostaa että jokainen tekee ne edunvalvonta laput (vai mikä se nimi oli), jotta voi hoitaa sen toisen asioita. Siinä muistaa että milloin on jäävi, ei siis voi käyttää toisen rahoja omiinasioihin, eli sitä varten niihin lappusiin sitten vaihtoehtoinen henkilö.
Kuten mainittu, jos toinen kuolee, niin silloin vainajan tilit voi napsua kiinni, ja yhteistenkin kanssa voi tulla haasteita. Muistettava että noissa tilanteissa voi tulla ylläreitä, joten kannattaa olla kajoamatta vainajan rahoihin.
Eli ne muistutukset, tarkistaa säännöllisesti miten ne tilit on järjestelty, että ovat ajantasalla. Se mikä tänään on ok, ei takaa huomista. Jos nyt kun kaikki on hyvin, on raha-asiat tehty selkeästi, järjestelmällisesti ja asillisesti kirjattuna, niin helpottaa meno kun tilanteet muuttuu.
Jos joku lappu on retuperällä/puuttuu, niin avioehto, edunvalvontavaltuutus, testamentti, tilit/vakuutukset.
Yhteiset tilit voi olla puolihuomaamatta voin toisen tilejä, joissa käyttöoikeus molemmilla (varsinkin jos on itsepalveluna tehnyt, tai ei ole kerotnut pankissa mitä haluaa), jo ihan käytönaikana ongelmillinen, saati sitten kun hässäkkää. Mutta en tukeutuisi liikaa oikeasti yhteiseenkään , vaan varmistaisin että kumpikin yksi pärjää.
Sitten on niitä tarinoita missä puoliso siirellyt rahaa toisen tilille, ja ne paljastuneet kun pesää selvitellään.
Edit:
Jos jotain lainavirityksiä vainajalla, saati yhteisiä, niin ensin selvittää ja vasta sitten toimia. ja olla asenteella yllätyksiä tulla, jos kuolema oli yllätys, niin ei kananta tuudittautua että jää ainokais yllätykseksi.
Viimeksi muokattu: