Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hienoa. Nyt vaan myyntipuoli omaan käyttöön eli kulutuksen lisäys kun on ylijäämätuotantoa. Sitten lisää tuotantoa sen jälkeen.876 kWh tuli tässä kuussa omalta katolta. Ja valtakunnan verkosta loput. Myyntiin omaa tuotantoa lipsui 315 kWh. Ostoa tarvittiin silti 703 kWh edestä. Että onhan noita mietitty. Kärcherillä olis kaasugenu 9kWh asti…
Millä tavalla lähtisi tälläistä tiivistämään? Eli viemärin tuuletusputki, 110 mm halkaisijaltaan.
Tiilikatto.
Pahoittelut laaduttomista kuvista.
Millä tavalla ja millaisilla tarvikkeilla lähtisi tälläistä tiivistämään? Eli viemärin tuuletusputki, 110 mm halkaisijaltaan.
Tiilikatto.
Saa olla aikamoinen kartano että tuota ehdottamaasi waltteria voisi realistisesti ruveta harkitsemaan. Sähkö- ja lämpötehoa yhteensä 180kW. Eikös tuossa kohtaa ole ihan sama pistää smr hakemusta vetämään hallituksen suuntaan?Ei ole pakko ottaa sähköä kantaverkosta tai olla edes sähköliittymää.
Ihan voi itse valita mistä se sähkö sinne sähkökaappiin pääsulakkeille tulee.
Vaikka oman metsän hakkeesta volter.fi, auringosta jne…
Saa olla aikamoinen kartano että tuota ehdottamaasi waltteria voisi realistisesti ruveta harkitsemaan. Sähkö- ja lämpötehoa yhteensä 180kW. Eikös tuossa kohtaa ole ihan sama pistää smr hakemusta vetämään hallituksen suuntaan?
Jos hyvän haluaa ni pellitys pois nostaa tiiliet sivuun. Ruoteet vasojen kohdalta poikki tuosta ympäriltä ja ujuttaa sellaisen katon läpivientikumin tuohon putken ympärille, minkä teippaa aluskatteeseen. Ruuvaa ruoteiden pätkät takaisin kiinni ja loput kasaan.
Tarkennuksena haluatko tiivistää tuon viemärin putken ja aluskatteen läpiviennin vai ihan kokonaan ulos asti sisältäen tiilikaton läpiviennin?
Tuo tuuletusputki pitää myös eristää.
Tämä ratkaisu kävi mielessä myös ja ylhäältä päinhän tuo pitäisi tosiaan tehdä, ettei vesi jää putken ympärille makaamaan?
Alunperin vain putken ja katteen välinen tiivistys, mutta kävinpäs katolla katsomassa ja oli ~1,5 cm pituinen halkeama muovisessa tiilikaton läpiviennissä noin suunnilleen nuolen osoittamassa kohdassa. Vähän erimallinen on tuo katolla oleva läpivienti. En tiedä voiko olla jopa alkuperäinen 35v vanha. Liimalla/silikonilla varmaan korjattavissa mutta ei varmaan ole kovin pitkäikäinen ratkaisu.
Läpivienti on ylimmän tiilen kohdalla, voinee vähän hankaloittaa (vai helpottaa?) kokonaan vaihtamista mutta ei välttämättä tekemätön paikka. Työkalut pysyvät käsissä mutta noin yleensä talotekniikkaan ei ole oikeen vankkaa tietämystä.
Hyvä huomio ja se olikin tiedossa. Mutta enpäs ottanut huomioon, että tuo eristys tietenkin voi vaikuttaa aluskatteen tiivistykseen.
Kannattaako tehdä eristys ensin? Noita eristevaihtoehtoja on jonkun verran, onko mitään vaihtoehtoa suositella?
Muutettiin omakotitaloon marraskuussa, ja nyt on siis ensimmäinen kesä ruohonleikkuuta näin isolla pihalla. Ei tässäkään ole kuin ~600 neliötä, mutta se on silti melko paljon meidän kelaleikkurille, jolla pärjättiin rivarissa. Kysynkin nyt, ostaisitteko akkuleikkurin (luultavasti käytettynä 300-400e, Makitan akut löytyy jo) vai suoraan robottileikkurin? Senkin voisi toki ostaa vaikka syksymmällä, josko jostain alesta löytää 500-700 euroon. Ensin olin täysin valmis robottileikkuriin, mutta hetken mietittyäni tuli tunne että siitä olisi vain enemmän työtä kuin normi leikkurista. Ainakin näin olen parilta kaverilta kuullut, että ensinnäkin sen rajalangan laittaminen on työlästä varsinkin jos on vähänkin enemmän marjapuskaa tai muuta tontilla.
13. kesä menossa 550€ maksaneella Bosch Rotak 42 akkuleikkurilla. Joku 700 neliötä tuota leikattavaa on parin tonnin tontista, kolme akkua riittää juuri ja 45-60min menee. Hyvää kuntoilua enkä keksi mitään syytä miksi kaipaisin mitään muuta vehjestä, ottaa ja laittaa takaisin vajaan, mitään tarvinnut korjata tai tuunata ja akut pelittää edelleen hienosti.
Minä ostin pari kesää sitten tuollaisen. Ja ostaisin edelleenkin. Pitäisi lähteä kolmella sataa kun vähän etsii/kyselee.
Stihl RM2
Monenko Ah akkuja? Oleellinen tieto.
Taloa ostamassa. Kaupan on 1980 rakennettu tiilitalo. Talossa ollut parikymmentä vuotta sitten vesivahinko. Kaikki lattiat avattu tämän takia ja tehty lattiat uusiksi. Isoja remontteja tehty myös muita tämän jälkeen.
Pistä silmään että tiiliverhoilun alapäässä ei ollut tuuletusrakoja. Samaten ihan ei selvillä onko ns. valesokkeli vai ei. Selvinnee vasta kun löytyy rakennuspiirustukset ja tehdään kuntotarkastus.
Onko kuinka mahdollista että tuollaisessa vesivahingossa on päässyt käymään jotain sellasta että olisi seinän rakenteet huonot ja tätä ei löytyisikään kuntotarkastuksesta?
Harmillisesti talo muuten tosi siisti kaikin puolin, nuo muutamat seikat vaan jäi kummittelemaan.
Jos ei robotille näe tarvetta ts. halua, että se on kokojan hinkattu siistiksi, niin akkuleikkuri tuon kokoiseen pihaan. Ei mitään paluuta polttomoottoriin.
Sähköleikkurin jälkeen sylettää kyllä vaan ne naapureiden huonosti käyvät briggs&strattonit.
Mitä hyötyjä tuosta sähköleikkurista saa? Onko se kevyempi vai mitä?
Mitä hyötyjä tuosta sähköleikkurista saa? Onko se kevyempi vai mitä?
Toistaiseksi olen itse ollut polttomoottorimiehiä. Ei tarvitse miettiä riittääkö akku vai ei.
Mitä hyötyjä tuosta sähköleikkurista saa? Onko se kevyempi vai mitä?
Se että vedät altaan reunalla pina coladaa kun palvelusväki työntää hiljaista sähkökonettaHiljainen... Mikä sen miehekkäämpää kun kunnolla pärisevä nelitahtimosa jota lykkiä.
Juuri kans oman perintö Husqun revin räystään alta talven jäljiltä esille ja niin vain lähti käymään vaikka 30v alkaa olla jo mittarissa. Ihan palmun alta ei tietenkään, mutta kun sörkki ruuvimeisselillä vähän aikaa ja kuunteli naapurin kakaran vittuilua, niin johan pörähti. Öljyjä ei oo tällä vuosikymmennellä varmasti vaihdettu, niin ehkä sen voisi tehdä. Tästä kun aika jättää niin akkukone tulee kans kyllä tilalle, kun vanhassa rivarikämpässä sellainen oli ja ilolla ajoi yleisetkin alueet oman nurmikon ohessa.Se että vedät altaan reunalla pina coladaa kun palvelusväki työntää hiljaista sähkökonetta
Edit. Työnnän siis pihassani perintö-Hondaa joka pysyy kasassa rautalangalla ja toimii ainakin vielä pelkällä bensan lisäämisellä ilman huoltoja
Amatöörin kysymyksiä;
Kuuluuko nurmikko lannoittaa joka kesä jollain apulannalla?
Entä kuuluuko joidenkin omenapuiden tms. kasvien ympärille tai hoito-ohjeeseen jotakin "lisämultaa" tai lannoitteita.
Ihan ok näköinen ruoho, mutta muutmassa kohdassa vähän kuolemista/kuivumista läikkyinä, niin onkonuo syytä elvyttää esim. multaa ostamalla vai miten ne tokenee?
Puiden alla ei välttämättä ruoho oikein viihdy kun ne käyttävät paljon vettä ja tietysti varjostavatkin.Amatöörin kysymyksiä;
Kuuluuko nurmikko lannoittaa joka kesä jollain apulannalla?
Entä kuuluuko joidenkin omenapuiden tms. kasvien ympärille tai hoito-ohjeeseen jotakin "lisämultaa" tai lannoitteita.
Ihan ok näköinen ruoho, mutta muutmassa kohdassa vähän kuolemista/kuivumista läikkyinä, niin onkonuo syytä elvyttää esim. multaa ostamalla vai miten ne tokenee?
Saitkin jo qwerty3 :lta hyvän vastauksen. Kun lattioita valetaan, ne ennen pidettiin (nytkin tekotavasta riippuen) n. 1 viikon aivan tarkoituksella veden alla ja se tiilikin on usein kostea muuratessa.Taloa ostamassa. Kaupan on 1980 rakennettu tiilitalo. Talossa ollut parikymmentä vuotta sitten vesivahinko. Kaikki lattiat avattu tämän takia ja tehty lattiat uusiksi. Isoja remontteja tehty myös muita tämän jälkeen.
Pistä silmään että tiiliverhoilun alapäässä ei ollut tuuletusrakoja. Samaten ihan ei selvillä onko ns. valesokkeli vai ei. Selvinnee vasta kun löytyy rakennuspiirustukset ja tehdään kuntotarkastus.
Onko kuinka mahdollista että tuollaisessa vesivahingossa on päässyt käymään jotain sellasta että olisi seinän rakenteet huonot ja tätä ei löytyisikään kuntotarkastuksesta?
Harmillisesti talo muuten tosi siisti kaikin puolin, nuo muutamat seikat vaan jäi kummittelemaan.
Kusi on periaatteessa erittäin hyvä lannoite, mutta voi olla turhan tymäkkää sellaisenaan, mutta sitähän voi lantrata, eli kastelukannulla lisää vähän vettä päälle. Kaikki kasvit eivät pidä liiasta typestä, jota virtsassa on, mutta tuijista en osaa sanoa.Pihan ympärillä on tuija-aita. Kun käyn kusella, kannattaako kusta kaikista tuuheimpien juurelle vai vähän harvempien? Tarkoitan siis, että onko virtsa korkeintaan kerran viikossa laskettuna myrkkyä vai lannoitetta? Tavoitteena on mieluummin ohjata tuijia yhtä hyvin voivien näköisiksi. Entä kannoille kuseminen? Lahottaako niitä vai mieluummin suojaako lahoamiselta?
No tossahan sulla on jo korkeussäätö, eli se ei ole ongelma. Jos syvyyttä haluat vähemmän, niin vedä rälläkällä nuo kannakkeet lyhyemmiksi ja hommaa vaikka kapeammat liimapuulevyt hyllyiksi.Edullisista hyllyköistä suosittelua kylmään ulkovajaan? Tuo nykyinen on vähän kömpelö, ylähylly liian korkealla ja tulee liikaa seinästä eli vie vähän liikaa tilaa. Pitäisi räjäyttää koko paska ja siivota siistiksi onko noista edullisista (40-50€) yhtää mihenkään?
Juuri samaa olin kirjoittamassa,lisäksi hyllylevyt voisi saada kavennettua.No tossahan sulla on jo korkeussäätö, eli se ei ole ongelma. Jos syvyyttä haluat vähemmän, niin vedä rälläkällä nuo kannakkeet lyhyemmiksi ja hommaa vaikka kapeammat liimapuulevyt hyllyiksi.
Äö 50 kun pari vuotta tässä nyt asunu ja enpä oo huomannu edes et nuo on säädettävätNo tossahan sulla on jo korkeussäätö, eli se ei ole ongelma. Jos syvyyttä haluat vähemmän, niin vedä rälläkällä nuo kannakkeet lyhyemmiksi ja hommaa vaikka kapeammat liimapuulevyt hyllyiksi.
Äö 50 kun pari vuotta tässä nyt asunu ja enpä oo huomannu edes et nuo on säädettävät
joo voishan noita kaventaakin
Tuo päivähoitojen ja koulun järjestäminen on ihan kuntakohtaista, jos ovat tehneet sopimuksen naapurikuntaan niin sinne kyllä varmasti pääsee.Olisi omakotitalon ostaminen kiikarissa ja ollaan tykätty yhdestä kohteesta, joka sijaitsee lähellä kunnan rajaa. Tykätään sijainnista monelta osin, mutta oikeastaan kaikki lähimmät palvelut (koulut, päiväkodit, kaupat yms.) ovat naapurikunnassa. Oman kunnan palveluihin hieman pidempi matka.
Onko muilla kokemusta onko tässä jotain sudenkuoppia tai mihin pitäisi erityisesti kiinnittää huomiota? Vai onko todella kuntakohtaista? Ymmärtääkseni esim. päiväkoteihin ja kouluihin pääsee kyllä naapuri kuntaankin, mutta oman kunnan lapset ovat etusijalla eli jos on täyttä niin nou can do?
Ylipäätään kaikki kokemukset tervetulleita. Oltaisiin muuttamassa isommasta kaupungista kehyskuntaan.
Mulla wave plus, ainakin uutena sain virallista radonmittapurkkia vastaavan tuloksen. Sinänsä hyvä sillä kosteusprosentin saat mitattua alle kymmenesosan hinnalla, eli radonin on syytä oikeasti kiinnostaaTiiä oikein mihen ketjuun suollan, mutta onko käyttäjillä täällä kokemuksia airthings view plussasta? Meillä vauvan huoneessa kamera, joka näyttää myös huoneen kosteuden. Pyörinyt siinä 20% joka on aika vähän. Saatanan kuivaa ilma onkin ja koiran karvatkin tarttuu ihan kaikkialle ja on sähköistä muutenkin.
Yövuorossa vaan taas tylsää ja aloin näihin perehtymään joskus aikaisemminkin pitänyt ihan mielenkiinnosta hankkia vastaava laite. Tietysti mm. Radon pitoisuudet kiinnostaa.
Mulla wave plus, ainakin uutena sain virallista radonmittapurkkia vastaavan tuloksen. Sinänsä hyvä sillä kosteusprosentin saat mitattua alle kymmenesosan hinnalla, eli radonin on syytä oikeasti kiinnostaa