- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 24 345
- Pohjimmainen jäykkä sedimentti lienee paras nakata menemään?
Ei, ei.. Se on käytännössä epäaktiivista hiivaa koko sedimentti.. Sieltä saa parhaiten hiivaa, jos pitää isoja määriä ottaa.
- Muistelen että aikoinaan sain lähdön jollakin tavalla hetkellisesti tukkoon. Voikohan venttiilin liiallinen avautuminen tehdä tuota?
Sen takia sitä pitää sekoittaa - joko vierteeseen tai sitten puhtaaseen (keitettyyn ja jäähdytettyyn) veteen. Itse en jaksa keitellä, niin sekoittelen vaan pohjan.
- Onko jotain erityistä hyötyä tehdä talteenottto useampana päivänä?
Siitä on vaan haittaa.. Lisäksi, sieltä tulee pari purkillista, niin miksi jakaa tätä useammalle päivälle?
--
Paras hiiva on juuri siinä sedimentin pinnalla "leijumassa" ("in suspension") , mutta sitä ei ole niin paljoa, että saisit siitä paljon irti.
--
Helpoin tapa on vaan ottaa olut talteen ja heittää uusi vierre hiivakakun päälle.
Viimeksi muokattu: