- Liittynyt
- 01.02.2021
- Viestejä
- 7
Neipa-tietäjille kysymys. Mistä mahtaa johtua, että olut, tässä tapauksessa NEIPA, muuttuu kegissä kegittämisen jälkeen hieman raa'an makuiseksi? Kegittäessä ja jopa muutama päivä kegityksen jälkeen maku on hedelmäinen ja pehmeä, mutta reilun viikon jälkeen tulee pienoinen hopburnimainen potku ja tuntuu, että pehmeys ja hedelmäisyys on hieman laantunut. Kegitysprosessi on sinänsä kuosissa eli hapeton siirto kegiin joka on purgetettu star sanilla. Toiminut hyvin muissa oluttyyleissä eikä hapettumista ole tullut mihinkään batchiin. Ainoa asia, joka itselle tulee mieleen saattaisi olla cold crashin puute. Voiko hiivan- ja humalanjämät, jotka siirtyy siirron aikana kegiin tuottaa kyseisen lopputuleman? Niin ja lisäksi nämä muutamat NEIPAt on käytetty paineen alla. Ei nuo oluet huonoja ole olleet, mutta ihmetyttää kun reilussa viikossa tuntuu, että mehukkuus häipyy ja jäljelle jää hento katkeruus