Oluen paneminen itse

Osaatteko sanoa mikä olisi helppo "forced carbonation" setti Fermzilla-käymisastian kanssa? Tiedän, että laitos ei ole paras tuohon hommaan ja ylipaine tuhoaa koko laitoksen. Oikeastaan enemmän tarkoitus on ylläpitää säiliössä painetta, kun perus letkuhanalla olutta hiljalleen juodessa säiliön olutmäärä pienenee ja kaasun määrä "kasvaa" tai, siis tilavuus kasvaa ja paine laskee.

Saakos esimerkiksi Lapon Co2 pulloa täytettyä perus "AGA:n" kaasupisteillä? Olettaisin että omaan käyttöön joku teollisuushiilidioksidikin voisi mennä. Tai voisiko hommata suoraan hitsauskäyttöön tarkoitetun ~300e pullon jota ajelee vuosikaudet kerralla?


En tiedä fermzillasta, mutta itse kun mietin hiilihapottamista niin päädyin tilaamaan Ruottin puolelta corny kegin ja sodastream-setin. Voin kyllä suositella tuota, kun tavara löytyi heti hyllystä ja posti toi parissa päivässä perille.
 
Osaatteko sanoa mikä olisi helppo "forced carbonation" setti Fermzilla-käymisastian kanssa? Tiedän, että laitos ei ole paras tuohon hommaan ja ylipaine tuhoaa koko laitoksen. Oikeastaan enemmän tarkoitus on ylläpitää säiliössä painetta, kun perus letkuhanalla olutta hiljalleen juodessa säiliön olutmäärä pienenee ja kaasun määrä "kasvaa" tai, siis tilavuus kasvaa ja paine laskee.

Saakos esimerkiksi Lapon Co2 pulloa täytettyä perus "AGA:n" kaasupisteillä? Olettaisin että omaan käyttöön joku teollisuushiilidioksidikin voisi mennä. Tai voisiko hommata suoraan hitsauskäyttöön tarkoitetun ~300e pullon jota ajelee vuosikaudet kerralla?
Riippuen fermzillasta (flat bottom ei kestä painetta, muut kestää) voit huoletta työntää sinne painetta speksien mukaan ja annostella bisseä. Nuo paineenkestävät kestävät 35psi eli n.2,4 bar jolla saa jo huoneenlämpöiseen bisseenkin hapot. Itse käymisvaiheessa annan jo käydä 2bar paineessa niin kegitellessä bissessä on valmiiksi hapot, voisi toki jäähdyttää ja dokailla suorana fermzillastakin. Soda stream pullot ja regu on aika helppo vaihdon puolesta, mutta kyllä sammutinhuollot noita isompiakin pulloja täyttävät.
 
Fermzilla All Rounderissa on paineen kestävä kansi jo valmiiksi, tuohon riittää paineistukseen 2kpl carbonation cappia, koho ja pätkä silikoniletkua.

Tietysti joku tapa rajoittaa painetta on hyvä olla eli samaan konkurssiin kannattaa hankkia blowtie v2 rajapaineventtiili.

Kaasut saa melkein helpoiten sodastream/tms sylinteristä regulaattorin avulla. Itsellä on Oxyturbo Minor regu joka menee suoraan sodastream pulloon.

Kaikki co2 suomessa on riittävän puhdasta oluen hapotukseen, elintarvikekelpoisuuden määrittää käytettävä pullo(säännöllinen testaus vieraiden esineiden/aineiden varalta)

Halvemmallakin saattaa päästä, mutta näillä tulee kerralla hyvä:
Fermzilla all rounder
Paineistussarja
Rajapaineventtiili
Co2 sylinteri+regu
Letkuja ja liittimiä
 
Mikähän on, kun ei SafLager W-34/70 hiiva meinää lähteä käymään? Lauantaina ripottelin ohjeen mukaan vierteen pinnalle ja vieläkään ei mitään elämän merkkiä. Lämpötila n. 12c. Vierrettä reilu 13l, niin käytin yhden pussin siihen.
 
Mikähän on, kun ei SafLager W-34/70 hiiva meinää lähteä käymään? Lauantaina ripottelin ohjeen mukaan vierteen pinnalle ja vieläkään ei mitään elämän merkkiä. Lämpötila n. 12c. Vierrettä reilu 13l, niin käytin yhden pussin siihen.
Täs vaihees kannattais varmaan laittaa toinen pussi.
 
Mikähän on, kun ei SafLager W-34/70 hiiva meinää lähteä käymään? Lauantaina ripottelin ohjeen mukaan vierteen pinnalle ja vieläkään ei mitään elämän merkkiä. Lämpötila n. 12c. Vierrettä reilu 13l, niin käytin yhden pussin siihen.

Pyörittele käymisastiaa voimakkaasti 5min ajan (saa hiiva samalla lisää happea käymiseen) ja mittaa ominaispaino parin päivän päästä. Itseasiassa kannattaa mitata ominaispaino ennen kuin teet mitään.
 
Pyörittele käymisastiaa voimakkaasti 5min ajan (saa hiiva samalla lisää happea käymiseen) ja mittaa ominaispaino parin päivän päästä. Itseasiassa kannattaa mitata ominaispaino ennen kuin teet mitään.
Pääsen vasta perjantaina tarkkailemaan tilannetta seuraavan kerran. Astia ei ainakaan vuoda, koska ilmalukko kuplii, jos kantta painaa kevyesti.
 
Suosittelen aina pitämään pakkasessa ongelmien takia varahiivaa, kun noissa kuivahiivoissa toi säilyvyys on kuitenkin niin hyvää. Mä oon käyttäny jo useemman vuoden panimon lahjoittamaa 500g kuivahiivapussia, josta oli päiväys pitkänä jo saadessa.
 
Tässä kegittämisen saloja opetellut ja ihmetystä aiheuttaa olunen joka ollut pari viikkoa 1,5bar paineissa.
Otin maistiaisen, vaahtoa mudostuu reilusti, mutta tuntuu että hiilari ei sekoitu oikein nesteeseen, eli kuplia ei pohjasta nouse.

Mitäs kikkakolmosia suosittelette perus Alen hapottamiseen?
 
Tässä kegittämisen saloja opetellut ja ihmetystä aiheuttaa olunen joka ollut pari viikkoa 1,5bar paineissa.
Otin maistiaisen, vaahtoa mudostuu reilusti, mutta tuntuu että hiilari ei sekoitu oikein nesteeseen, eli kuplia ei pohjasta nouse.

Mitäs kikkakolmosia suosittelette perus Alen hapottamiseen?

Laita se kylmään ja ravistele kegiä.
 
Tässä kegittämisen saloja opetellut ja ihmetystä aiheuttaa olunen joka ollut pari viikkoa 1,5bar paineissa.
Otin maistiaisen, vaahtoa mudostuu reilusti, mutta tuntuu että hiilari ei sekoitu oikein nesteeseen, eli kuplia ei pohjasta nouse.

Mitäs kikkakolmosia suosittelette perus Alen hapottamiseen?
Vaahtoa muodostuu helposti myös vähän vähemmän hapottuneesta oluesta, jos sulla on hanassa liian kova virtaus suhteessa hanan laatuun/toimintaan. Jos on hyvin suunniteltu hana, missä olut pyörteilee mahdollisimman vähän niin kovempikin virtausnopeus on ihan ok, mutta muuten virtausnopeutta pitää alentaa esimerkiksi riittävän pitkillä letkuvedoilla kegiltä hanaan tai hanan kompensaattorilla. Näistä oikean pituinen letkuveto on siinä mielessä parempi, että sallii suhteessa paremman virtausnopeuden, mutta toki ei ole säädettävissä kovin helposti.

Sit kun sulla on toi puoli hallussa niin voit tarkastella bisseen liuenneen hiilarin määriä. Noita carbonation chartteja löytyy, että millä paineella ja lämmöllä hiilari on mitenkin paljon liuenneena bisseen, mutta nyrkkisääntönä voisi pitää, että jääkaappilämmöissä eli 5 asteen tuntumassa 0,9-1bar on aika hyvä ja lämpimänä 20 asteisena sellanen 2-2,3 bar suuruusluokka vastaa samaa hiilarimäärää liuenneena. Jotkut hapottaa bisseä pitämällä isompia paineita, jolloin liukeneminen on nopeampaa ja tuota pidetään X-määrä, mutta toi on sit vähän kokemusperäistä juttua ettei mee liuenneen hiilarin määrä liian isoksi, koska toi ylihapottuminen on tosi työlästä saada kegistä pois kun pitää ravistella, päästää painetta ulos jne.

Sopivassa tasaisessa säilytyslämpötilassa kestää parisen viikkoa, että sillä halutulla tarjoilupaineella (eli haluttu paine riittäviin happoihin, jota sit hiilaripullosta työnnetään kegiin samalla kun hanaakin availlaan ettei kegin paine muutu) saadaan hapot aikaiseksi. Tuota voi nopeuttaa erittäin paljon esim laittamalla kaasupullo kegiin haluttuun paineeseen, kaatamalla kegi kyljelleen ja esim sohvalla istuskellessa jalalla heijailee kegiä edestakaisin, koska liike lisää imeytymisnopeutta ja tuolla keinolla hapot saa jossain puolessa tunnissa-1tunnissa aikaiseksi.
 
Itellä on tällä hetkellä lager fermzillan all-rounderissa, josta tarjoilen sitä suoraan floating dip tuben kautta.
 
Ite oon todennu vaan kegit käteviksi, kun esim kuivahumaloidussa bissessä tulis melko varmasti humalasta makuhaittaa pidemmällä aikavälillä, mut kukin tyylillään!
 
Itsellä on kyseessä koe.
Seuraan miten maku muuttuu, vai muuttuuko ollenkaan.
Tällä hetkellä olut on kyllä aivan priimaa. Suosittelen 13/60 single hopia kokeilee.
Kokeilen nyt nautiskella oluen hiivakakun päältä ja sitten tehdä seuraavan oluen siihen samaan pönttöön.
Ei siirtoja ja ei pesuja, vähemmän työtä.
 
Vähän nyt kyllä epäilyttää kun ostin Brewfermin Strong Blond uutteen eräästä alan liikkeestä Helsingissä. Kotiin tulessa vasta huomasin, että purkin pohjassa lukee parasta ennen 2/23. Ja hiivapaketissa lukee "new world yest 8g" ja googlen mukaan se on american pale ale hiiva (samanlainen kuin esim. US-05). Eikö belgialaissa pitäisi käyttää jotain omanlaista aromihiivaa, kun paketissakin kovasti mainostetaan "belgian selection" ja "style specific yeast"? Ja onko tuo parasta ennen vain hiivalle vai koko uutteelle?
 
Vähän nyt kyllä epäilyttää kun ostin Brewfermin Strong Blond uutteen eräästä alan liikkeestä Helsingissä. Kotiin tulessa vasta huomasin, että purkin pohjassa lukee parasta ennen 2/23. Ja hiivapaketissa lukee "new world yest 8g" ja googlen mukaan se on american pale ale hiiva (samanlainen kuin esim. US-05). Eikö belgialaissa pitäisi käyttää jotain omanlaista aromihiivaa, kun paketissakin kovasti mainostetaan "belgian selection" ja "style specific yeast"? Ja onko tuo parasta ennen vain hiivalle vai koko uutteelle?

Itse vaihtaisin tuon joka tapauksessa kahteen pussiin US-05 tai US-05 startterilla, joka on ihan yhtä helppo, jos tekee uutteilla.

Todennäköisesti hiiva vanhenee ennen uutetta, niin uusisin hiivan. Uute jos alkaa käymään, niin paketti pullistuu - ja näin tuskin on käynyt. Itse en ollenkaan luottaisi siihen, että nuo on "style specific yeast" ja ostaisin tuota US-05:sta tilalle. Siitä ei lähde makuja ja estereitä.
 
Itse vaihtaisin tuon joka tapauksessa kahteen pussiin US-05 tai US-05 startterilla, joka on ihan yhtä helppo, jos tekee uutteilla.

Todennäköisesti hiiva vanhenee ennen uutetta, niin uusisin hiivan. Uute jos alkaa käymään, niin paketti pullistuu - ja näin tuskin on käynyt. Itse en ollenkaan luottaisi siihen, että nuo on "style specific yeast" ja ostaisin tuota US-05:sta tilalle. Siitä ei lähde makuja ja estereitä.

Mutta jos haluaa belgi-tyyppisen niin ei tuo US-05 siihen pysty. Siihen on T-58 tai vaikka joku Lallemandin Abbaye. Parhat belgit olen kyllä saanut White Labsin hiivoilla mutta ei varmaan uutehommiin kannata lähteä ihan liikaa panostamaan. Ihan hyvää saa noilla kuivahiivoillakin.
 
Mutta jos haluaa belgi-tyyppisen niin ei tuo US-05 siihen pysty. Siihen on T-58 tai vaikka joku Lallemandin Abbaye. Parhat belgit olen kyllä saanut White Labsin hiivoilla mutta ei varmaan uutehommiin kannata lähteä ihan liikaa panostamaan. Ihan hyvää saa noilla kuivahiivoillakin.

Kyllä, olet oikeassa. Jumitin vaan siihen, että "korvataan Cooper'sin omat hiivat US-05", joka on kohtuullinen yleisneuvo. Tietenkin saa parempaa, kun ostaa sitä hiivaa, joka sopii oluttyyliin.
 
Ei ollut hiivassa vikaa oman käymisongelman kohdalla, vaan Preston käymisastiassa, jonka kansi vuosi. Painamalla kokeillessa ilmalukko kyllä pulputtaa, mut käymisessä muodostuva hiilidioksidi karkaa kyllä jotain muuta reittiä. Mittasin ominaispainon ja oli käynyt loppuun, vaikka ilmalukon perusteella näytti ettei kävisi ollenkaan. Toki kannen avatessa näki ihan silmämääräisesti, että valmista tavaraa on.

Ostin viime kuussa yli 30kg eri sorttisia maltaita, erilaisia humaloita ja hiivoja, 15l kattilan ja mäskäyspussin + muut rojut ja nyt on 4. satsi olutta käymässä. Maltaita mennyt jo luokkaa 14kg. Kaverin kanat tykkää muuten käytetystä mäskistä, ei sekään mennyt hukkaan. :rofl2:

Ja olipas hyvä, etten opiskeluaikoina vienyt ikinä lasipulloja kauppaan, löytyi häkkikomerosta ~300 pulloa pestyinä laatikoista. Joku purgetus systeemi pitäs vielä keksiä pulloille, että sais säilyvyyttä oluille, kun en itse oikeastaan juuri juo.
 
Joku purgetus systeemi pitäs vielä keksiä pulloille, että sais säilyvyyttä oluille, kun en itse oikeastaan juuri juo.

Ghettoversio on laittaa sodastream tms hiilihapotuslaitteen "probeen" kiinni pätkä sopivaa letkua ja sen avulla suhauttaa joka pulloon hieman. Hapensyöjäkorkeista voi olla pieni apu myös.

Säilyvyyden osalta perussääntö menee niin, että mitä vahvempaa, tummempaa ja vähemmän humaloitua niin sitä paremmin säilyy. Neipan tms vahvasti humaloidun oluen teko niin että se säilyy maukkaana pullottamalla on jos ei mahdotonta, niin ainakin todella vaikeaa.
 
Ghettoversio on laittaa sodastream tms hiilihapotuslaitteen "probeen" kiinni pätkä sopivaa letkua ja sen avulla suhauttaa joka pulloon hieman. Hapensyöjäkorkeista voi olla pieni apu myös.

Säilyvyyden osalta perussääntö menee niin, että mitä vahvempaa, tummempaa ja vähemmän humaloitua niin sitä paremmin säilyy. Neipan tms vahvasti humaloidun oluen teko niin että se säilyy maukkaana pullottamalla on jos ei mahdotonta, niin ainakin todella vaikeaa.
Neipat toimii itellä kyl pullossa jos vastapaineella täyttelee kegistä mut eipä niitä tuu kovin usein pulloteltua. En kyllä muuten edes koittais jos ei tollasia vehkeitä ole.
 
Tuli viikonloppuna koetettua ensimmäisen kerran pussimäskäämistä. Resepti oli smash IPA eli pale ale maltaita ja cascade humalaa. Kattila oli ikivanha 15 litranen nuotiokattila ja lämmitin sitä nestekaasu rengaspolttimella ja lämpöä mittailin vanhalla elohopeamittarilla. Resepti ja ainekset kun oli noin 20 litran määrälle niin mäskäsin ja keitin vain noin 10...15 litraa mitä nyt kattilaan mahtui. Jäähdytys lumihangessa ja lisäsin lopuksi haaleaa vettä käymisastiaan, että sain ominaispainon lähemmäs tavoitetta. Käytin sen keitoksen sitten pikapikaa kegissä 0,7 bar paineessa kveik-hiivalla. Lämpö nousi +30c ja oli ohi noin vuorokaudessa. Nyt kun maistoin sitä vähän lämpimänä niin siitähän tuli aivan yllättävän hyvää. Siirsin sen vielä äsken puhtaaseen kegiin tekeytymään niin täytyy myöhemmin koettaa maistaa uudestaan vähän viileämpänä ja ehkä lisätä vielä jälkihumalointia kun reseptissä sellaistakin oli.
 
Kertokaas mitä suosittelette, jos homma kiinnostaa ilman minkäänlaista taustaa.

Kannattaako alkuun testata ämpäri+uute kombolla vai suosiolla investoida se 500-1000e harrastukseen?
 
Kertokaas mitä suosittelette, jos homma kiinnostaa ilman minkäänlaista taustaa.

Kannattaako alkuun testata ämpäri+uute kombolla vai suosiolla investoida se 500-1000e harrastukseen?

Tonnihan ei riitä vielä kunnon harrastamiseen.

Tässä nyt ihan jotain hintoja:
  • Mäskäyslaite: 500€
  • Ferminator: 300€
  • Kegisetti: 200€++ (jos ei ole regua, eikä kaasupulloja, voi olla 300€+ eka käyttökelpoinen setti)
  • Fermzilla: 100€
  • Pullotussetti: 100€
Kannattaa miettiä, mitä haluaa tehdä ja millä hinnalla.

Halvimmalla pääsee hankkimalla sen käymisastian, sitten 10-20L kattilan ja keittelee siinä uutteita. Sitten pullokäymään pulloihin, niin pääsee parilla sadalla.
 
Kertokaas mitä suosittelette, jos homma kiinnostaa ilman minkäänlaista taustaa.

Kannattaako alkuun testata ämpäri+uute kombolla vai suosiolla investoida se 500-1000e harrastukseen?

Mun mielestä kannatta ehdottomasti kokeilla askel kerrallaan ensin uute + ämpäri kombolla ja jos vielä sen jälkeen riittää intoa niin investoida sitten vasta lisää. Kaikki ylimääräinen homma (kuten tiskaaminen ja odottelu ym) saattaa olla ylitse pääsemättömän tylsää ja joillekin harrastus loppuu heti alkuunsa. Ja rahaa saa kyllä menemään eikä ensimmäisten satsien maku välttämättä ole kovin kummoinen, mutta pikku hiljaa siitä oppii mitä pitäisi tehdä ja mitä ei.
 
Kyllä esimerkiksi mäskääminenkin on ihan mahdollista suht pienellä panostuksella, jos löytyy tuo iso kattila. Tehtiin niin, että heitettiin rouhitut maltaan mäskäyspussissa vaan tollaseen isoon käymisämpäriin, sinne vaan sopivan lämpöistä vettä, esim 80 asteista, jos tavoitemäskäyslämpö oli nyt vaikkapa 68, sekoiteltiin ja lisäiltiin kunnes sopiva lämpö löytyi, kietastiin vaan peittoja ympärille ja sellanen parinkympin paistolämpömittari johdon päässä kannen reijästä sisään, kun lämmöt alkoi laskemaan, lisättiin vähän kuumaa vettä ja lopuksi mäskipussi sellaselle ikean isolle siivilälle ja loppuvesi huuhdeltiin siinä läpi. Ei varmasti kaikkein tehokkain tapa ottaa maltaista sokerit irti, mutta jos haluaa tuon kokemuksen mäskäyksineen yms, niin oli yllättävän toimiva ja ihan tollanen motonetin ämpäri tuntui kestävän lämpöä hyvin.
 
Ihan käytännössä:
tai
(Useat uuteet ovat 22L, että niistä tulisi vahvempia tällä, tai sitten mitoittaa lisäykset tämän mukaan)
Lisäksi näissä ei ole litra-asteikkoa, mutta ei se ole niin tarkkaa..

30L astiaan:
20L astiaan:
Mäskäyspussi erikseen myöhemmin, tai vaikka heti:

+ Star-San, joka taas loppu kaikkialta

Pullotusvehkeitä en löytänyt tähän hätään, tarvitset korkittimen, joka on ~20€ ja korkkeja ~5€. Pullot saat vaikka itse keräämällä tai kympillä 20kpl yleensä.

Ja ominaispainomittari vielä..

Tällaisella setillä voi tehdä uutteita ja pussimäskätä. Eikä mielestäni mennyt koko lompakkoa.

--

Tai sitten ostaa tämmöisen, jolla voi kokeilla hyvin, mutta eiköhän kaikki tuosta kitistä tule joskus vaihdettua:
 
Ihan käytännössä:
tai
(Useat uuteet ovat 22L, että niistä tulisi vahvempia tällä, tai sitten mitoittaa lisäykset tämän mukaan)
Lisäksi näissä ei ole litra-asteikkoa, mutta ei se ole niin tarkkaa..

30L astiaan:
20L astiaan:
Mäskäyspussi erikseen myöhemmin, tai vaikka heti:

+ Star-San, joka taas loppu kaikkialta

Pullotusvehkeitä en löytänyt tähän hätään, tarvitset korkittimen, joka on ~20€ ja korkkeja ~5€. Pullot saat vaikka itse keräämällä tai kympillä 20kpl yleensä.

Ja ominaispainomittari vielä..

Tällaisella setillä voi tehdä uutteita ja pussimäskätä. Eikä mielestäni mennyt koko lompakkoa.

--

Tai sitten ostaa tämmöisen, jolla voi kokeilla hyvin, mutta eiköhän kaikki tuosta kitistä tule joskus vaihdettua:

Eli voisiko nyt olla fiksua panostaa käymisastiaan ja pullotukseen.

Esimerkiksi käymisastiaksi Fermzillaa? FermZilla - 27L - Tri-Conical Uni Tank käymisastia Gen3 | Mallaspuoti ?
 
Eli voisiko nyt olla fiksua panostaa käymisastiaan ja pullotukseen.

Esimerkiksi käymisastiaksi Fermzillaa? FermZilla - 27L - Tri-Conical Uni Tank käymisastia Gen3 | Mallaspuoti ?

Fermzilla on aika lailla täysin hyödytön, jos et käytä paineessa. Näyttää hienolta, joo, mutta siitä on tarkoitus siirtää paineella kegiin tai jopa pulloon.
Ja kegit on semmoinen rahareikä, että huh huh..

Ja älä katso pelkkää hintaa, osta mieluummin tämä:

Se on parempi, kun ei ole noita liikkuvia osia. Sitten tämä:
(tai metallisena kympin kalliimmalla)
ja tämä:

Sitten voit käyttää paineessa. Hyöty? Aika lähellä nollaa. Tekemällä kunnon startterit, saat varmasti ihan yhtä puhtaan käymisen.

--

Tässä on tarkoitus sitten siirtää se käynyt olut hapettomasti kegiin ja siihen tarvitset:
  • kegin
  • regulaattorin
  • kaasupullon
  • liitäntäjohdot ja liittimet

Niin tuolla ei tee oikeastaan mitään ja linkkaamani Speidel tai jopa Cooper's on parempi, kun ei tarvitse lapota sitä sisältöä pois - vaan voi käyttää sitä hanaa ja pullotustikkua.
Fermzilla on järjestelmä, jossa pitää ostaa enemmän kuin se satasen pönttö.

Lisäksi minulla oli gen1 fermzilla hiivankeräysastialla ja vaihdoin sen allrounderiin. Sitä astiaa ei tule käytettyä ikinä ja aina on riskinä, että sinne jää happea, joka sitten hapettaa oluen.
 
Mallaspuoti tähän mennessä ollut luottokauppa. Nyt lopettavat rouhittujen maltaiden myynnin, pitänee siis siirtyä mahdollisesti kotipanimokauppa.fi asiakkaaksi. Onko kokemuksia? Vaikuttaa vähän olevan pienempi valikoima, mutta ei viitsi kahdesta kaupasti tilailla yhteen oluterään.
 
Mallaspuoti tähän mennessä ollut luottokauppa. Nyt lopettavat rouhittujen maltaiden myynnin, pitänee siis siirtyä mahdollisesti kotipanimokauppa.fi asiakkaaksi. Onko kokemuksia? Vaikuttaa vähän olevan pienempi valikoima, mutta ei viitsi kahdesta kaupasti tilailla yhteen oluterään.
Tilasin tuolta reilu 20kg valmiiksi rouhittuja maltaita ja ei mitään valittamista.
 
Mallaspuoti tähän mennessä ollut luottokauppa. Nyt lopettavat rouhittujen maltaiden myynnin, pitänee siis siirtyä mahdollisesti kotipanimokauppa.fi asiakkaaksi. Onko kokemuksia? Vaikuttaa vähän olevan pienempi valikoima, mutta ei viitsi kahdesta kaupasti tilailla yhteen oluterään.

Hyvä palvelu, nopeat vastaukset ja korkeammat hinnat. Myös Melkkobrew:ssä (Tripla) rouhitaan nykyisin, mutta siellä taas on vielä korkeammat hinnat ja kannattaa tukea pienyrittäjää (Kotipanimokauppa).

Myös Lapolla on ollut jotain finanssivaikeuksia, niin suosittelen jotain tilaamaan sieltäkin joskus.
 
Hyvä palvelu, nopeat vastaukset ja korkeammat hinnat. Myös Melkkobrew:ssä (Tripla) rouhitaan nykyisin, mutta siellä taas on vielä korkeammat hinnat ja kannattaa tukea pienyrittäjää (Kotipanimokauppa).

Myös Lapolla on ollut jotain finanssivaikeuksia, niin suosittelen jotain tilaamaan sieltäkin joskus.

Lappo ei enää nouse. Se on jo hakeutunut konkurssiin. RIP.

edit. Okei sitä on hettu konkurssiin. Mutta ei ainakaan tällähetkellä tunnu varastoon ottavan lisää tavaraa. Myyvät vain varastoja pois.
 
Mallaspuoti tähän mennessä ollut luottokauppa. Nyt lopettavat rouhittujen maltaiden myynnin, pitänee siis siirtyä mahdollisesti kotipanimokauppa.fi asiakkaaksi. Onko kokemuksia? Vaikuttaa vähän olevan pienempi valikoima, mutta ei viitsi kahdesta kaupasti tilailla yhteen oluterään.
Hyviä kokemuksia minullakin Kotipanimokaupasta. Sieltä, Mallaspuodista ja Lahden Melkkobrewistä ostan tuotteista ja tilanteesta riippuen.
 
Harkinnassa olisi tuollainen AIO pannu. Grainfather G30 tuntuu liian kalliilta niin ajattelin tuota brewmonkia. Onko muita ideoita tai suosituksia mitä laitetta kannattaisi tutkailla tuon brewmonkin hintaluokassa?
 
Harkinnassa olisi tuollainen AIO pannu. Grainfather G30 tuntuu liian kalliilta niin ajattelin tuota brewmonkia. Onko muita ideoita tai suosituksia mitä laitetta kannattaisi tutkailla tuon brewmonkin hintaluokassa?
Yksi vaihtoehto olisi myös Brewzillan edellinen malli 3.1.1. Itsellä kyseinen vehje käytössä jo ehkä pari vuotta. Naapurimaasta löytyy vielä: https://shop.humle.se/en/equipment/brewing/brewing-systems/brewzilla/brewzilla-35

Tai sitten Grainfatherin uusi edullisempi malli S40 . Siitä ei kyllä itsellä kokemusta.
 
Lappo ei enää nouse. Se on jo hakeutunut konkurssiin. RIP.

edit. Okei sitä on hettu konkurssiin. Mutta ei ainakaan tällähetkellä tunnu varastoon ottavan lisää tavaraa. Myyvät vain varastoja pois.

Olemme maaliskuun ajan kuumeisesti etsineet ratkaisua, jolla yrityksemme voisi järkevästi jatkaa, mutta sellaista ei kaikista ponnisteluista huolimatta löytynyt. Jäljelle jää siten verkkokaupan ja myymälämme sulkeminen.

Syitä ikävään tilanteeseen on monia, mutta ehkä keskeisempänä on talven aikana tapahtunut raju muutos markkinoilla – kotiolutbuumi laantui pandemian aiheuttaman poikkeustilanteen jälkeen nopeasti, eivätkä maailmanpoliittisen tilanteen takia syksyllä nousseet energian hinnat ja yleinen kustannusnousu helpottaneet tilannetta. Koska yrityksen kustannusrakenne muuttuu hitaammin kuin kassavirrat, emme tervehdyttämistoimista, mukaan lukien irtisanomiset, saaneet estettyä velkataakan kasvua.

Toimitamme kaikki loput tilaukset vielä tänään.


Kiitämme asiakkaitamme kuluneesta kymmenestä vuodesta ja kärsivällisyydestä. Tämä seikkailu on nyt tullut päätökseensä, mutta toivotamme kaikille olutharrastajille mainioita keitoksia tulevaisuudessa.

Jaakko Manni
Toimitusjohtaja, omistaja
Juomatarviketukku Lappo Oy

ja koko Lapon tiimi
 
Eikös takuutapauksissa voi ottaa suoraan yhteyttä valmistajaan, mikäli maahantuoja/jälleenmyyjä kaatunut ? Tietysti mitään vanhentunutta hiivapussia ei kannata lähteä takuuseen hakemaan, mutta kalliimpaa välineistöä totta kai.
 
Perhanan perhana, perjantaiksi pitäisi saada rouhittua pari kiloa mallastamatonta ruista, eikä ole minkäänlaista mallasmyllyä. Mikä avuksi? Tässä koitin jo lihanuijalla hiljaa paukutella tai kaulimella rullailla, mutta aika tehotonta olisi. Onko amerikan temppu rakentaa itse jonkinlainen alkeellinen mallasmylly tai tuleeko mieleen hyviä vinkkejä muuten? Tampereen seudulla kellään myydä vanhaa käsikäyttöistä koronamyllyä tms myös? Kiitoksia

EDIT: jos ei mitään muuta keinoa, kuinkahan hienoksi on jauhettu mm. Prismoista saatava Korpelan Myllyn Ruisrouhe? Voisiko ajaa saman asian? 4-5 pakettia noita voi tulla halvemmaksi, mutta mahtaakohan mennä mäskäin tukkoon...
 
Viimeksi muokattu:
Perhanan perhana, perjantaiksi pitäisi saada rouhittua pari kiloa mallastamatonta ruista, eikä ole minkäänlaista mallasmyllyä. Mikä avuksi? Tässä koitin jo lihanuijalla hiljaa paukutella tai kaulimella rullailla, mutta aika tehotonta olisi. Onko amerikan temppu rakentaa itse jonkinlainen alkeellinen mallasmylly tai tuleeko mieleen hyviä vinkkejä muuten? Tampereen seudulla kellään myydä vanhaa käsikäyttöistä koronamyllyä tms myös? Kiitoksia

EDIT: jos ei mitään muuta keinoa, kuinkahan hienoksi on jauhettu mm. Prismoista saatava Korpelan Myllyn Ruisrouhe? Voisiko ajaa saman asian? 4-5 pakettia noita voi tulla halvemmaksi, mutta mahtaakohan mennä mäskäin tukkoon...

Facebookista "pirkanmaan alueen kotipanijat" ryhmästä apuja.
 
Perhanan perhana, perjantaiksi pitäisi saada rouhittua pari kiloa mallastamatonta ruista, eikä ole minkäänlaista mallasmyllyä. Mikä avuksi? Tässä koitin jo lihanuijalla hiljaa paukutella tai kaulimella rullailla, mutta aika tehotonta olisi. Onko amerikan temppu rakentaa itse jonkinlainen alkeellinen mallasmylly tai tuleeko mieleen hyviä vinkkejä muuten? Tampereen seudulla kellään myydä vanhaa käsikäyttöistä koronamyllyä tms myös? Kiitoksia

EDIT: jos ei mitään muuta keinoa, kuinkahan hienoksi on jauhettu mm. Prismoista saatava Korpelan Myllyn Ruisrouhe? Voisiko ajaa saman asian? 4-5 pakettia noita voi tulla halvemmaksi, mutta mahtaakohan mennä mäskäin tukkoon...

Kaljamallas on parempaa..

Se on sitä itseään (rouhittua ruismallasta).
 
Yksi vaihtoehto olisi myös Brewzillan edellinen malli 3.1.1. Itsellä kyseinen vehje käytössä jo ehkä pari vuotta. Naapurimaasta löytyy vielä: https://shop.humle.se/en/equipment/brewing/brewing-systems/brewzilla/brewzilla-35

Tai sitten Grainfatherin uusi edullisempi malli S40 . Siitä ei kyllä itsellä kokemusta.
Ostin nytkuitenkin brew monkin. Ihan kohtuullisen laatuinen kapistus mutta on kyllä ohutta peltiä

Huomenna koeajo.

Tuossa näyttää olevan videoista ja kuvista poiketen suojattu tuo ulkopuolella oleva mittalasi. Mutta mikä on tuo silikoninen kulmaletku? Pumpun varaosa?
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 702
Viestejä
4 563 090
Jäsenet
75 010
Uusin jäsen
MrBrutalMachine

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom