Oluen paneminen itse

Joskus muinoin Prismasta (Nummelan ainakin) sai ostaa hyllystä 25kg:n säkissä sahtimallasta - nyt ei enää ollut. Onko tietoa, jos joku päivittäistavarakauppa pitää tuota vielä valikoimassaan?
Kalevan Prismasta löytyy. Mutta se on ylihintaista siellä. Kannattaa mieluummin tilata Mallaspuodista, Laposta, Melkolta tai Kotipanimokaupasta.
 
Pirskuta. Laitoin 0,33 pulloihin epähuomiossa 5g jälkikäymissokeria. Räjähtääköhän aikanaan ellen päästä ylimääräisiä ilmoja ulos jossakin kohtaa?
 
Pirskuta. Laitoin 0,33 pulloihin epähuomiossa 5g jälkikäymissokeria. Räjähtääköhän aikanaan ellen päästä ylimääräisiä ilmoja ulos jossakin kohtaa?

Räjähtää. Tuossa on n. 4 kertaa liikaa. Oikea määrä on luokkaa 5g/litra ja sekin omasta mielestä yläkanttiin, riippuen pullotettavan oluen lämpötilasta.
 
Ite hapotin pullotusaikana n. 10g/ litra

No se riippuu tosiaan täysin pullotettavan oluen lämpötilasta ts. kuinka paljon siihen on valmiiksi sitoutunut hiilidioksidia.

Ja tietysti myös halutusta tyylilajista, johonkin todella hapokkaisiin vehniin tms saattaa tuo 10g/l juuri ja juuri mennä, mutta aika äkäiset hapot tulee.
 
5g/L olen myös käyttänyt itse, 7g/l sitten johonkin vehnäoluisiin. Noista 5g/0,33L pulloista tulee luultavasti sellaisia että saattaa olla läntti katossa kun avaa.
 
8g/litra olen saanut pullopommin litran pullossa, mutta myös hapottanut onnistuneesti monta puolen litran pulloa.

Räjähtää vähemmän, jos laittaa kylmään. Mutta hiiva ei toimi kunnolla jääkaappikylmässä, niin ei niitä paineita välttämättä kerry.
 
No se riippuu tosiaan täysin pullotettavan oluen lämpötilasta ts. kuinka paljon siihen on valmiiksi sitoutunut hiilidioksidia.

Ja tietysti myös halutusta tyylilajista, johonkin todella hapokkaisiin vehniin tms saattaa tuo 10g/l juuri ja juuri mennä, mutta aika äkäiset hapot tulee.
En olettaisi bisseen olevan kauheasti valmiiksi sitoutuneen hiilidioksidia etenkin jos bisse on vähintään käymisen lopulla ollut lämpimänä ja monet bissethän käytetäänkin jo suht lämpimässä. Se on kyllä totta että 15g/litra on aivan liikaa, koska vaikka pullo ei räjähtäisi, niin se kyllä vähintään kuohuu hallitsemattomasti avatessa.
 
5g/L olen myös käyttänyt itse, 7g/l sitten johonkin vehnäoluisiin. Noista 5g/0,33L pulloista tulee luultavasti sellaisia että saattaa olla läntti katossa kun avaa.

Kattoläntit pystyy lienee estämään sillä että puran paineet pullosta kerran tai kahdesti ennen kun jälkikäyminen on ehtinyt loppumaan. Vai mitä luulet?
 
Terve

Tässä on vuosien tauon jälkeen herännyt kipinä oluthommiin ja jonkun satsin tehnyt Coopersin uutteilla ja lisänä käyttänyt Brew Enhancer 1kg ja onko tuo nyt jotain käymissokeria mutta aika samankaltaista kuin aikaisemmin käyttämäni spraymallas ja noissa on ollut ohjeissa eräkoko 23l niin olen tehnyt semmoisia 20l satseja ja ihan ok juotavaa on tullut.

Nyt koska myös nurkista löytyy Klarstein diy keittokattila olin jo tilaamassa maltaita vehnäolutta varten mutta huomasin että vehnäoluttakin saisi uutteilla tehtyä niin aloin kuutioimaan että mikähän mahtaa olla ero jos teen itse mäskäämällä tai noista uutteista eli onko ero niin iso että tilaan maltaat vai otan helpomman reitin ja tyydyn uutteisiin, ja olen siis muutaman satsin vuosia sitten mäskännyt mutta siitä on jo aikaa etten nyt tästä seisomalta osaa sanoa että tuliko niin paljon parempaa.

Eli mielipiteitä kaipailisin siitä että minkälainen ero oluissa on jos sen tekee uutteista tai mäskäämällä maltaista niin jos saisi inspiraation ja syyn laittaa taas omakin tehdas käyntiin.

Tekeminen mäskäämällä ei sinänsä ole vastenmielistä päinvastoin ihan mukavaa touhua mutta kyllä se ihan eri panostuksen vaatii ja nyt vielä kun vehkeet ovat tosiaan hieman alkeelliset kun en ole vielä saanut itselle perusteltua esim Breew Monkin tai vastaavan hankintaa vaan nyt on ihan tavan 30 l keittokattilaan rakennettu lämmönsäätimet ja kiertopumput niin on pientä ylimääräistä säätöä aina.
 
Terve

Tässä on vuosien tauon jälkeen herännyt kipinä oluthommiin ja jonkun satsin tehnyt Coopersin uutteilla ja lisänä käyttänyt Brew Enhancer 1kg ja onko tuo nyt jotain käymissokeria mutta aika samankaltaista kuin aikaisemmin käyttämäni spraymallas ja noissa on ollut ohjeissa eräkoko 23l niin olen tehnyt semmoisia 20l satseja ja ihan ok juotavaa on tullut.

Nyt koska myös nurkista löytyy Klarstein diy keittokattila olin jo tilaamassa maltaita vehnäolutta varten mutta huomasin että vehnäoluttakin saisi uutteilla tehtyä niin aloin kuutioimaan että mikähän mahtaa olla ero jos teen itse mäskäämällä tai noista uutteista eli onko ero niin iso että tilaan maltaat vai otan helpomman reitin ja tyydyn uutteisiin, ja olen siis muutaman satsin vuosia sitten mäskännyt mutta siitä on jo aikaa etten nyt tästä seisomalta osaa sanoa että tuliko niin paljon parempaa.

Eli mielipiteitä kaipailisin siitä että minkälainen ero oluissa on jos sen tekee uutteista tai mäskäämällä maltaista niin jos saisi inspiraation ja syyn laittaa taas omakin tehdas käyntiin.

Tekeminen mäskäämällä ei sinänsä ole vastenmielistä päinvastoin ihan mukavaa touhua mutta kyllä se ihan eri panostuksen vaatii ja nyt vielä kun vehkeet ovat tosiaan hieman alkeelliset kun en ole vielä saanut itselle perusteltua esim Breew Monkin tai vastaavan hankintaa vaan nyt on ihan tavan 30 l keittokattilaan rakennettu lämmönsäätimet ja kiertopumput niin on pientä ylimääräistä säätöä aina.

Oluthan on hiivaa, maltaita ja humalia.

Hiiva on nyt ensinnä suurin ero, ja en usko Cooper'sin pullahiivan oikein riittävän mihinkään järkevään. Todennäköisesti parempaa saisi ostamalla Lallemandin/Fermentiksen kuivahiivoja tai jopa nestehiivoja, ja tällä todennäköisesti olisi suuri vaikutus oluen makuun.

Maltaista saat monipuolisemman ja paremman mallaspohjan itse mäskäämällä ja noi Enhancerit eivät ole 100% mallasta, vaan sokeria (koska se on halpaa) osa. Parhaan tuloksen saat ostamalla LME:tä tai DME:tä siihen lisäksi. Niinkuin noita:

Sitten on ne humalat, mutta kuivahumaloinnin voit tehdä itse, vaikka käytätkin uutteita, Sinne vaan sekaan pääkäymisen loputtua 4-7pv jälkeen.

Uutteista saa tehtyä suunnilleen samanlaista (EBC voi vähän heittää), mutta se vaatii tosiaan enemmän rahallista panostusta, koska sokeri on 1€/kg ja sen käyttöön on kevyt kynnys, kun taas kunnon LME on 14€ ja se olisi se, mitä pitäisi hankkia, jos haluaa täysmallasta edes jäljitellä.

Jos tämä on taas "kerro minulle, että teen ok, vaikka teen purkista"-ketju, niin: purkista saa ihan hyvää, mutta se vaatii 2 purkkia ja oman hiivan.
 
Nojoo ei tässä ihan kädestäpitäen neuvoja oltu vailla uuteoluisiin vaan alkoi tosiaan mietityttämään että kun noilla uutteillakin saa ihan ok olutta niin onko kaiken vaivan väärti alkaa mäskäämään ja kyllä tässä koko ajan voimistuu ajatus että mäskäyshommiin on jossain vaiheessa päästävä, mutta pitää myös viritellä noita uutehommia.

Ja olen myös vasta tehnyt niinkin että heitin pari purkkia Real Alea samaan pönttöön ja erän koko taisi olla joku 24-25l mutta hiivaa en älynnyt vaihtaa ja mielestäni tuostakin tuli oikeinkin hyvää joskin katkeroita oli aika riskisti mutta kun siihen tottui niin voisi sanoa että oli helvetin hyvää, mutta pitänee jossain vaiheessa kokeilla vaihtaa parempaa hiivaa.
 
Totta on mutta kyllä ihan mallasuuteestakin ( coopers / Finlandia ) saa juotavaa ja jos vertaa ihan perus bulkkitavaraan niin kestää maku vertailun mielestäni

Siirsin tähän ketjuun.


Tuolla olisi alessa, jos mieli tekee uuteolutta. En sano enää mitään, kun jos olet tyytyväinen - jatka samaan malliin! Hifistely tulee kalliiksi.
 
Ois tarkotus jonki sortin beergun sydeemi väkertää ja tarvis vähä apua regun, letkujen yms valinnas. Tää KegLand BeerGun pullontäyttäjä | Mallaspuoti ollu mietinnässä nyt hetken iha hinnan takia ja vaikuttaa ainaki päälinpuolin pätevältä. Ois tarkotus yhdistää iha alkuun sodastream pulloon eli tarvis vissiiki jonki tän Deluxe Sodastram adapteri säätöruuvilla | Mallaspuoti tyyppisen adapterin regun ja pullon väliin, koska en haluis ostaa mitää sodastream-only regua, iha vaan future-proof mielis :D. Käymisastiana mulla on vaa joku lappon perus hanallinen pönttö.

Onko kokemuksia tosta bissepyssystä ja/tai ehdottaa jotain iha peruspätevää co2 regulaattoria. Myös letku&liitin vinkkei otetaan vastaan, koska vissii ois hapettomuuden kannalta hyvä, että pystyis suhauttaa kans pönttöön vesilukon reiän kautta co2 pullotus vaihees ja se taitais jonki T -liittimen vaatia.


E: Onkoha tää OxyTurbo MAJOR regulaattori hiilidioksidille | Mallaspuoti mistään kotosi? Aika halpa ku vertaa johki lappon valikoiman hienouksii, mutta onkoha täs mitää suoraa miinusta
 
Viimeksi muokattu:
Ois tarkotus jonki sortin beergun sydeemi väkertää ja tarvis vähä apua regun, letkujen yms valinnas. Tää KegLand BeerGun pullontäyttäjä | Mallaspuoti ollu mietinnässä nyt hetken iha hinnan takia ja vaikuttaa ainaki päälinpuolin pätevältä. Ois tarkotus yhdistää iha alkuun sodastream pulloon eli tarvis vissiiki jonki tän Deluxe Sodastram adapteri säätöruuvilla | Mallaspuoti tyyppisen adapterin regun ja pullon väliin, koska en haluis ostaa mitää sodastream-only regua, iha vaan future-proof mielis :D. Käymisastiana mulla on vaa joku lappon perus hanallinen pönttö.

Onko kokemuksia tosta bissepyssystä ja/tai ehdottaa jotain iha peruspätevää co2 regulaattoria. Myös letku&liitin vinkkei otetaan vastaan, koska vissii ois hapettomuuden kannalta hyvä, että pystyis suhauttaa kans pönttöön vesilukon reiän kautta co2 pullotus vaihees ja se taitais jonki T -liittimen vaatia.


E: Onkoha tää OxyTurbo MAJOR regulaattori hiilidioksidille | Mallaspuoti mistään kotosi? Aika halpa ku vertaa johki lappon valikoiman hienouksii, mutta onkoha täs mitää suoraa miinusta

Jos tarvisi pullottaa, niin ostaisin varmaan itse tämän: Nukatap vastapainepullotin | Mallaspuoti

Mulla on Oxyturbon Minor joka käy suoraan sodastreamin kierteisiin ja on kyllä laadukas peli kaikilta osin. Uskoisin Majorin olevan yhtä laadukas. Onko sulla siis kaasupullo valmiina vai ei? Jos ei ole, niin osta tuo Minor ja haet kaupasta sodastream-sylinterin. Yllättävän paljon sillä 425 grammalla co2:sta pullottaa, jos ei hapottaa tarvi kaasun avulla(hapot pullossa jälkikäymissokerilla)
 
Muuten @ossid kanssa täysin samaa mieltä, mutta ei siitä käymisämpäristä pulloteta. Tarvitset kegin käytännössä.
 
Jos tarvisi pullottaa, niin ostaisin varmaan itse tämän: Nukatap vastapainepullotin | Mallaspuoti

Mulla on Oxyturbon Minor joka käy suoraan sodastreamin kierteisiin ja on kyllä laadukas peli kaikilta osin. Uskoisin Majorin olevan yhtä laadukas. Onko sulla siis kaasupullo valmiina vai ei? Jos ei ole, niin osta tuo Minor ja haet kaupasta sodastream-sylinterin. Yllättävän paljon sillä 425 grammalla co2:sta pullottaa, jos ei hapottaa tarvi kaasun avulla(hapot pullossa jälkikäymissokerilla)

Ei oo pulloa valmiina ni sodastream ois tarkotus, mutta eikös tolla adapterilla saa sodastream pullon mihi tahansa reguu? Eli esim. toho majorii.
 
Muuten @ossid kanssa täysin samaa mieltä, mutta ei siitä käymisämpäristä pulloteta. Tarvitset kegin käytännössä.

Kui ei pysty suoraan pöntöstä? Noissa beerguneis lukee, että voi kytkeä suoraan pöntön hanaan. Meinaatko, että pönttö ei kestäis jotain 1-2bar painetta esim tjsp
 
Ah joo, pointti ei oo hiilihapottaa pöntössä vaan iha jälkikäymisellä pullossa. Haluun vaan siirtää oluen pöntöstä pulloon minimillä happikosketuksella.

Jos käymispönttöön ei saa ylipainetta, jolla se siirtyy, tarvittaisiin pumppu.

Minkälainen se sun olut on? Jos joku perus ale, niin ei ongelmaa ihan tavan lappoamisella ja pullotustikulla Pullotustikku 33cm | Mallaspuoti

Jos taas vahvasti humaloitu neipa/ipa, niin sanoisin että pullotettaessa peli on menetetty hapettumisen suhteen joka tapauksessa.

Itse pääsin eroon hapettumisongelmasta vasta kun siirryin kegeihin, kaikki kikkakakkoset pullotuksessa tuli kokeiltua mutta silti vähänkään humaloidut hapettui aina käsiin.
 
Jos käymispönttöön ei saa ylipainetta, jolla se siirtyy, tarvittaisiin pumppu.

Minkälainen se sun olut on? Jos joku perus ale, niin ei ongelmaa ihan tavan lappoamisella ja pullotustikulla Pullotustikku 33cm | Mallaspuoti

Jos taas vahvasti humaloitu neipa/ipa, niin sanoisin että pullotettaessa peli on menetetty hapettumisen suhteen joka tapauksessa.

Itse pääsin eroon hapettumisongelmasta vasta kun siirryin kegeihin, kaikki kikkakakkoset pullotuksessa tuli kokeiltua mutta silti vähänkään humaloidut hapettui aina käsiin.

Täl hetkel blond alea pöntös käymäs. Mutta eikös se silti ole iha kannattavaa suhauttaa co2 pulloon ennen pullotusta ja sen jälkeen? Eihän se co2 nyt pöntöstä katoa heti ilmaan kun vetää vesilukon irti. Ei nyt tässä 100% happea saada pois, mutta suurinosa. Siellä pöntössähä on co2 joka pitää semmosen "vaipan" oluen yllä ettei se välittömästi hapetu.
 
Täl hetkel blond alea pöntös käymäs. Mutta eikös se silti ole iha kannattavaa suhauttaa co2 pulloon ennen pullotusta ja sen jälkeen? Eihän se co2 nyt pöntöstä katoa heti ilmaan kun vetää vesilukon irti. Ei nyt tässä 100% happea saada pois, mutta suurinosa. Siellä pöntössähä on co2 joka pitää semmosen "vaipan" oluen yllä ettei se välittömästi hapetu.
Koska ei tässä nyt mitää 100% runkkaus settei haeta vaan vähän sinnepäi. 100% hapettomasti on iha oma hommansa, mutta kyllä se perus bisseki varmasti pidemmäl ajal nauttii siitä, että on vähemmän happea.
 
Täl hetkel blond alea pöntös käymäs. Mutta eikös se silti ole iha kannattavaa suhauttaa co2 pulloon ennen pullotusta ja sen jälkeen? Eihän se co2 nyt pöntöstä katoa heti ilmaan kun vetää vesilukon irti. Ei nyt tässä 100% happea saada pois, mutta suurinosa. Siellä pöntössähä on co2 joka pitää semmosen "vaipan" oluen yllä ettei se välittömästi hapetu.

Co2 on painavampaa kuin ilma, niin siellä se tosiaan suojaa olutta. Ja on kannattavaa suhautella pulloon co2, mutta minulla on fiilis, että et vielä oikein ymmärrä beer gunin toimintaa..

Tuolla lailla tämä hoituisi halvemmalla:


Jatketaan niin, että selität miten kytket sen beer gunin, siitä lähtee kaksi lähtöä: GAS ja LIQUID. Sitten ollaan ehkä samalla sivulla.
 
Co2 on painavampaa kuin ilma, niin siellä se tosiaan suojaa olutta. Ja on kannattavaa suhautella pulloon co2, mutta minulla on fiilis, että et vielä oikein ymmärrä beer gunin toimintaa..

Tuolla lailla tämä hoituisi halvemmalla:


Jatketaan niin, että selität miten kytket sen beer gunin, siitä lähtee kaksi lähtöä: GAS ja LIQUID. Sitten ollaan ehkä samalla sivulla.


Ah joo, saatto olla mul väärinkäsitys liittyen toho beerguniin nyt ku luin sen kuvauksen uudestaa.

Kiitos tuosta videosta, vaikuttaa tähän mun käyttötarkotukseen vähä paremmalta ja halvemmalta.
 
Jos perse kestää niin joku fermzilla, mistä saa hiilaria astiaan tuuttailemalla beergunilla bissen pulloihin vois olla ihan hyvä vaihtoehto japen minimoimiseen pullotushommiin. Ite tossa just eilen uv aattona korkkasin vuoden vanhan neipagrowlerin jonka täytin hanasta että sai kegin tyhjäksi ja kun vaahtopinnalle oli korkin lyönyt kiinni, niin ihan kunnossa oli eli kyllä noi humaloidummat pullotushommina toimii, jos vaan jaksaa vähän nähdä vaivaa.
 
Lauantaina lähtee 7kg Lapon vaaleata sahtimallasta mäskäykseen ja tavoiteena 1,05 OG:n mukainen soppa.

Uutuutena olisi Cashmere-jenkkihumalaa jota meinasin nakkaa koko 100g sekaan. Alfat näytti olevan 8,5%.

Mitäs raati suosittaa humalalisäysten ajoitukseksi ja määriksi?
Itselle tuo lajike on täysin vieras.
 
Lauantaina lähtee 7kg Lapon vaaleata sahtimallasta mäskäykseen ja tavoiteena 1,05 OG:n mukainen soppa.

Uutuutena olisi Cashmere-jenkkihumalaa jota meinasin nakkaa koko 100g sekaan. Alfat näytti olevan 8,5%.

Mitäs raati suosittaa humalalisäysten ajoitukseksi ja määriksi?
Itselle tuo lajike on täysin vieras.

Yli 25l batch tulossa? Maltaiden määrästä päätellen.

Itse laittaisin tuohon määrään koko 250g pussin, mutta jos käytettävissä on vain 100g niin varmaankin tuuppaisin hop standissa kaiken ihan vain helppouden vuoksi.

En tiedä onko metodi tuttu mutta google kertoo lisää. Esim. 80 astetta ja 20 minuuttia on oman kokemuksen mukaan ollut toimiva.
 
Yli 25l batch tulossa? Maltaiden määrästä päätellen.

Itse laittaisin tuohon määrään koko 250g pussin, mutta jos käytettävissä on vain 100g niin varmaankin tuuppaisin hop standissa kaiken ihan vain helppouden vuoksi.

En tiedä onko metodi tuttu mutta google kertoo lisää. Esim. 80 astetta ja 20 minuuttia on oman kokemuksen mukaan ollut toimiva.

80 astetta ja alle niin ei tule katkeroita toivotusti. Tosin, halutaanko niitä katkeroita?
 
Yli 25l batch tulossa? Maltaiden määrästä päätellen.

Itse laittaisin tuohon määrään koko 250g pussin, mutta jos käytettävissä on vain 100g niin varmaankin tuuppaisin hop standissa kaiken ihan vain helppouden vuoksi.

En tiedä onko metodi tuttu mutta google kertoo lisää. Esim. 80 astetta ja 20 minuuttia on oman kokemuksen mukaan ollut toimiva.
28L olisi hakusessa. Kokeillaas moista
 
Ihmetyttää, kun viikon käymisen jälkeen ominaispaino jämähti 1,02 kohdalle. Annoin olla käymisastiassa yhteensä kaksi viikkoa ja koska ominaispaino ei ollut hievahtamutkaan viikkoon, pullotin puolet oluesta rukoillen epätoivoisesti hiivajumalia käyttämään sokereita lopusta oluesta. Rukouksiin vastattiin ja nyt varastossa soi iloinen pulputus. Asianmukaiset ilmaukset oli tehty ja lämpötila ollut kohdillaan. Osaako joku arvailla mistä saattaisi johtua?
 
Viimeksi muokattu:
Ihmetyttää, kun viikon käymisen jälkeen ominaispaino jämähti 1,02 kohdalle. Annoin olla käymisastiassa yhteensä kaksi viikkoa ja koska ominaispaino ei ollut hievahtamutkaan viikkoon, pullotin puolet oluesta rukoillen epätoivoisesti hiivajumalia käyttämään sokereita lopusta oluesta. Rukouksiin vastattiin ja nyt varastossa soi iloinen pulputus. Asianmukaiset ilmaukset oli tehty ja lämpötila ollut kohdillaan. Osaako joku arvailla mistä saattaisi johtua?

Sinulla voi nyt olla bakteereita siellä, jotka tekevät siitä souria.
 
Ei ihan olutta mutta läheltä liippaa kuitenkin, eli eilen tein ensimmäisen valmissiideripakkauksen käymään, mutta nyt aamulla huomasin, että vesilukko ei ole ollut täysin tiiviisti kiinni vaan sen juuresta on päässyt hiilidioksidia ja siideriä vuotamaan ulos/kannen päälle. Nyt sain vesilukon aseteltua niin että kuplii vesilukossa niin kuin pitääkin, mutta onko tuossa nyt voinut käydä suurikin virhe jos happea on päässyt käymisastiaan, jostain luin että siideri ei olisi niin herkkä hapen suhteen?

Ohessa kuva vesilukosta, eikö se ole ihan sama vaikka vähän on muutakin kuin vettä sisällä?

20230110_102456.jpg
 
Ei ihan olutta mutta läheltä liippaa kuitenkin, eli eilen tein ensimmäisen valmissiideripakkauksen käymään, mutta nyt aamulla huomasin, että vesilukko ei ole ollut täysin tiiviisti kiinni vaan sen juuresta on päässyt hiilidioksidia ja siideriä vuotamaan ulos/kannen päälle. Nyt sain vesilukon aseteltua niin että kuplii vesilukossa niin kuin pitääkin, mutta onko tuossa nyt voinut käydä suurikin virhe jos happea on päässyt käymisastiaan, jostain luin että siideri ei olisi niin herkkä hapen suhteen?

Ohessa kuva vesilukosta, eikö se ole ihan sama vaikka vähän on muutakin kuin vettä sisällä?

20230110_102456.jpg

Tuskin tarvii huolehtia, hyvin sen menee. Olisin enemmän huolissani siitä, että tuossa vesilukon juuressa ei ole star sania tai jälkiä siitä.

Hiilidioksidi on happea painavampaa ja kunhan ei ole välissä ravisteltu tuota, niin mitään pahaa tuskin on tapahtunut. Hapettuminen tarvitsee vielä pientä ravistelua tai loiskauttelua.

Lisäksi alkuvaiheessa hiivalla on orgiat ja se tarvitsee lisääntyäkseen happea, niin siinä alkuvaiheessa hapesta on hyötyä.
 
Tuskin tarvii huolehtia, hyvin sen menee. Olisin enemmän huolissani siitä, että tuossa vesilukon juuressa ei ole star sania tai jälkiä siitä.

Hiilidioksidi on happea painavampaa ja kunhan ei ole välissä ravisteltu tuota, niin mitään pahaa tuskin on tapahtunut. Hapettuminen tarvitsee vielä pientä ravistelua tai loiskauttelua.

Lisäksi alkuvaiheessa hiivalla on orgiat ja se tarvitsee lisääntyäkseen happea, niin siinä alkuvaiheessa hapesta on hyötyä.
Kiitos, ei ole tosiaan ravisteltu tai vesilukkoa irroiteltu, ei ole Star sania käytetty vaan kaikki putsattu etukäteen pakkauksen desinfiointiaineella, varmaan tulevia satseja varten hankin tuon Star Sanin.
 
Kiitos, ei ole tosiaan ravisteltu tai vesilukkoa irroiteltu, ei ole Star sania käytetty vaan kaikki putsattu etukäteen pakkauksen desinfiointiaineella, varmaan tulevia satseja varten hankin tuon Star Sanin.

Ei sekään ole 100% pakko, jos pystyt pitämään homman vailla bakteeri-infektioita. Infektio vaan pilaa koko erän ja siihen verrattuna Star San on halpaa. Star San on vaan elintarvikeystävällinen pesuaine, jota hiiva syö. Eli et kuole, jos syöt sitä (kohtuudella) ja hiiva hävittää sen kuitenkin. Siksi käytän sitä desinfioinnissa. Jotkut pesee sillä käymisastiatkin.

Saa ihan jokaisesta panimotarvikekaupasta.
 
Ei sekään ole 100% pakko, jos pystyt pitämään homman vailla bakteeri-infektioita. Infektio vaan pilaa koko erän ja siihen verrattuna Star San on halpaa. Star San on vaan elintarvikeystävällinen pesuaine, jota hiiva syö. Eli et kuole, jos syöt sitä (kohtuudella) ja hiiva hävittää sen kuitenkin. Siksi käytän sitä desinfioinnissa. Jotkut pesee sillä käymisastiatkin.

Saa ihan jokaisesta panimotarvikekaupasta.
Jep, jos nyt tämä eka satsi onnistuu hyvin niin voi alkaa oikein hifistelemään jos innostuu tästä panimoharrastuksesta.
 
Tietoa, mistä saisi 25% CO2 + 75% N2 elintarvikekaasua 2kg pullossa? Haluaisin seuraavan stouttini nitroon.
 
Tietoa, mistä saisi 25% CO2 + 75% N2 elintarvikekaasua 2kg pullossa? Haluaisin seuraavan stouttini nitroon.

Join the club. Jos saat jostain (muualta kuin tukusta) olutkaasua, osallistun mielelläni tilaukseen. Tietenkin tuo pitäisi olla Suomessa, mielellään pk-seudulla.
 
Soittelin paikalliseen sammutinhuoltoon ja ne ei ollu kovin innokkaita sekoittamaan typpeä ja hiilaria.
Typpi ei nesteydy helposti ja se pitää siksi pakata paineeseen.
Hiilari sen sijaan nesteytyy pullossa.
Pitäisi rakentaa itse sekoitus joka yhdistää kaksi pulloa yhteen kaasulinjaan.
 
Vertailukohtana pienen mittakaavan pipertelylle esiteltäköön Tree Housen uusi automatisoidumpi panimokompleksi:

 
Olisikohan jollain ylimääräistä corny kegiä myynnissä? Nettikaupoista näytti käytetyt olevan loppu enkä viitsisi uutta ostaa paitsi jos on pakko.
 
Olisikohan jollain ylimääräistä corny kegiä myynnissä? Nettikaupoista näytti käytetyt olevan loppu enkä viitsisi uutta ostaa paitsi jos on pakko.

Voisi itse asiassa olla. Tampereella sijaitsen, mutta kai tuo postillakin kulkenee.
 
Soittelin paikalliseen sammutinhuoltoon ja ne ei ollu kovin innokkaita sekoittamaan typpeä ja hiilaria.
Typpi ei nesteydy helposti ja se pitää siksi pakata paineeseen.
Hiilari sen sijaan nesteytyy pullossa.
Pitäisi rakentaa itse sekoitus joka yhdistää kaksi pulloa yhteen kaasulinjaan.

Tällaisen sekoituksen tekemiseen joskus osallistuin. Kyseessä oli typpipullo, johon oli ensin täytetty hiilidioksidia - typpi sen perään kaasuna suoraan typpipullosta väliletkulla. En osaa sanoa, paljonko (grammoina) CO2:sta oli pohjalla, mutta lopulta pullopaine 200bar. Tiedä sitten miten coctail onnistui, mutta teknisesti tehtävissä....
 
Osaatteko sanoa mikä olisi helppo "forced carbonation" setti Fermzilla-käymisastian kanssa? Tiedän, että laitos ei ole paras tuohon hommaan ja ylipaine tuhoaa koko laitoksen. Oikeastaan enemmän tarkoitus on ylläpitää säiliössä painetta, kun perus letkuhanalla olutta hiljalleen juodessa säiliön olutmäärä pienenee ja kaasun määrä "kasvaa" tai, siis tilavuus kasvaa ja paine laskee.

Saakos esimerkiksi Lapon Co2 pulloa täytettyä perus "AGA:n" kaasupisteillä? Olettaisin että omaan käyttöön joku teollisuushiilidioksidikin voisi mennä. Tai voisiko hommata suoraan hitsauskäyttöön tarkoitetun ~300e pullon jota ajelee vuosikaudet kerralla?
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 252
Viestejä
4 491 053
Jäsenet
74 171
Uusin jäsen
äänihaitta

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom