- Liittynyt
- 06.10.2017
- Viestejä
- 139
Haluaisin kuulla alan harrastajien mielipiteitä, että mitä humalia ja hiivoja yleensä käytätte keitoksissa? moniko käyttää valmiita uutepurkkeja? entäpä nestehiivoja?
Olen nimittäin alkanut pyörittämään Kuopiossa pientä oluttarvikkeisiin keskittyvää verkkokauppaa (ihan harrastepohjalta toistaseksi) ja mietin vain mihin suuntaan tuotevalikoimaa kannattaisi alkaa laajentamaan. Koska mainostaminen foorumilla on kielletty, en mainitse putiikkiani nimeltä
Näin aloittelijan näkökulmasta, valikoimaa saa olla hyvin, mutta ei liikaa, jotta ei menisi pää ihan pyörälle, kun alkaa ensimmäisiä reseptejä suunnittelemaan ja toteuttamaan.
Mutta... sittenpäs se asia muuttuu, kun alkaa kiinnostamaan uudet kokeilut ja haasteet, silloin sitä valikoimaa pitää olla ja paljon!
Se taitaakin olla yleisesti olut,viini,siideri kauppojen ongelma, kun valikoima täytyy olla suuri, jotta kaikkien toiveet olisivat täytettävissä, mutta siinä vain menee humalaa ja hiivaa paljon jätteeseen, kun alkaa BB-päivämäärät tulemaan vastaan.
Vaikka niin yksinkertaisesta asiasta kuin oluen panemisesta onkin kyse, kyllä tässä on harrastusta aloittaessa huomannut miten äkkiä se materiaalin tarve kasvaa, kun hommaan enemmän uppoutuu ja jos sitä materiaalia menee jo yhdelle hengelle paljon, niin mitä se sitten on koko harrastelijaporukassa....
Se vaatii liikkeenpitäjältä melkoista varastoa ja suurta varastoarvoa, joka ei taas liikkeenpitäjän kannalta ole hyvä asia..mutta miten löytää se kultainen keskitie... joka on jossain hukkaanheitettyjen humaloiden ja "ei oo" myynnin välissä... siinäpä vasta kysymys!