Käymisastiassa olevassa hanassa on (oikein asennettuna) sekin etu, että oluen voi laska siitä suoraan astiaan, josta pullotus tehdään tai jotkut jopa pullottavat suoraan käymisastiasta. Itse teen niin, että lappoan oluen toiseen astiaan johon on lisätty sokeriliemen muodossa pullotukseen vaadittava sokeri. Hapettumisriski on tällä tavalla isompi, mutta toisaalta oluesta saa kirkkaampaa kun mukaan ei tule juuri lainkaan hiivamuhjua yms. käymisastian pohjalta.
Ihan ok oloinen setti tuo lapon aloittelijapakkaus sinänsä on. Itse ostin aikoinaan prismasta ihan perinteisen ns. melkko-pöntön käymisastiaksi. Nyt noita on useampi jo, kun on tullut naarmuja ja muuta kulumaa astioihin.
Minkä kokoinen keittokattila amazonista tarttui?
Mäskin huuhteluunhan on olemassa ikea-klassikko,
IDEALISK lävikkö. Joskus mittasin niin n. 2.5kg mallassatsi mahtuu tuohon lävikköön kokonaan ja mäskin voi huuhdella tuon avulla. Huuhteluhan ei ole täysin välttämätöntä oluen teossa(ns. No sparge), sillä vain saadaan maltaista loputkin sokerit talteen ja kustannuksia alas. Mäskäyspussin voi myös nostaa käymispöntön päälle ja uuniritilä väliin ja huuhdella sen läpi. Tai sitten vain huuhdella siten, että kaikki maltaat pussista pönttöön, jokunen litra kuumaa vettä, hämmennys ja liemet talteen(Batch sparge).