Oluen paneminen itse

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja Strutter, 04.11.2016.

  1. Moebbels

    Moebbels

    Viestejä:
    97
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Kaverin kanssa aloiteltiin molempien ensimmäinen hapanolut. Gose laitettiin hapattumaan kattilassa Lactobacillus Rhamnosuksella. Huomenna keitetään ja katsotaan mitä tuli. Maustetaan himalajansuolalla ja korianterilla.
     
  2. Suikalemarmelaadi

    Suikalemarmelaadi

    Viestejä:
    164
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Sama suunnitelmissa. Minkälaisella reseptillä olette menossa ja mistä hait tuon maitohappobakteerin?
     
  3. Moebbels

    Moebbels

    Viestejä:
    97
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Maltaat oli 50/50 saksalaista pilsneriä ja vehnämallasta.
    Pöpöt näistä: Gefilus Apteekkarin kuuri 10 kapselia - Apteekkituotteet.fi

    Mäskättiin, kiehautettiin ja alennettiin PH maitohappoliuoksella 4.4:ään.
    Jätettiin braumeisteriin 30 asteen lämpöön ja heitettiin 5 kapselin sisukset sekaan. Huomenna katsotaan paljonko on hapantunut, jos tarpeeksi niin keitetään ja pistetään käymään US-05:llä.
     
    Kojashi ja Suikalemarmelaadi tykkäävät tästä.
  4. Suikalemarmelaadi

    Suikalemarmelaadi

    Viestejä:
    164
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    No nyt on tekemisen meininki :tup:
     
  5. Kojashi

    Kojashi

    Viestejä:
    158
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016

    Sourit on itsellekin hyppy tuntemattomaan vielä, mutta ehdottomasti listalla.
    Braukalla sujuu tosiaan hyvin kettle sour, ilman muuta.

    ------

    Brewdogilta uusin DIY Dog
     
  6. Blind-

    Blind-

    Viestejä:
    6
    Rekisteröitynyt:
    25.10.2016
    Onko kukaan testannut tehdä noilla halvemmilla laitteilla kettle souria? Iteltä löytyy Brew monk, millä tekisi mieli koittaa tehdä.
     
  7. Moebbels

    Moebbels

    Viestejä:
    97
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    En näe mitään syytä miksi ei voisi. Vastuksen tehot asetat vaan matalalle ettei kärtsää maltaita.
    Mulla sama laite ja voisin hyvin sillä tehdä jos vielä happamia tulee väännettyä.
     
    Blind- tykkää tästä.
  8. Jage

    Jage

    Viestejä:
    316
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Ei nyt varsinaisesti liity ketjun aiheeseen, muuten kuin tarkoitusperiltään mutta kysytään täältä:
    Lämmitysjärjestelmän uusiuduttua olisi jäänyt autotallista käyttämättömäksi entinen lämmityskeskus johon siis tulee sähkö, valo ja vesi. Mietin olisiko tuosta tilasta tehtävissä oluen keittelyyn sopiva tila, mutta ongelmaksi muodostuu keittelyssä syntyvän vesihöyryn kuljetus pienestä varastotilasta pois. Olisiko ideoita tähän ettei kosteus jäisi tilaan pyörimään (periaattessa jokin tuuletin pyörimään hormiin joka on sitten kattilan päällä varmaan se tavallisin).

    Vinkkejä?
     
  9. ossid

    ossid

    Viestejä:
    329
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Huuva kattoon ja kanavatuuletin + kanavaa josta poisto jotakin kautta ulos.
     
    Jage tykkää tästä.
  10. Nummisoft

    Nummisoft

    Viestejä:
    8
    Rekisteröitynyt:
    15.12.2016
  11. Jouska

    Jouska

    Viestejä:
    24
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Motonetissä näyttäisi olevan tämmöinen melko edulliseen hintaa:
    Prego olutkone 2500W 30 l | Motonet Oy

    Onko kukaan kokeillut? Tekeekö tuolla oluet? Saako tuolla aloittelija aikaan muutakin kuin sotkua?
     
  12. ossid

    ossid

    Viestejä:
    329
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Olen katsellut samaa, mutta pitäisi käydä käpistelemässä paikan päällä. Vierteen kierrätystähän tuossa ei ole, koska pumppu puuttuu. Se on tosin helppo ratkaista asentamalla pumppu poistohanan kautta, kuten bulldog brewerissä on tehty.

    Lisäksi lämmönsäätö näyttää olevan melko alkeellista mallia, vaikkakin digitaalinen onkin. Eli mitään ohjelmoitua mäskäystä tuolla ei voi tehdä.

    Ainut ero ebayn/alibaban yms teepannuihin taitaa oikeastaan olla mallaspiippu ja kansi. Melkein lähtisin ennemmin Brew Monk tms suuntaan, joka maksaa kuitenkin vain satasen enemmän, jossa on sitten hieman ohjelmoitavuutta ja pumppu mukana.
     
  13. ossid

    ossid

    Viestejä:
    329
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Kävin motonetissä muilla ostoksilla ja katsoin samalla tuota olutkonetta. Oli esillä yksi näytekappale.

    http://imgur.com/a/u8NZtOU

    Yleisvaikutelma on, että ei ole 300e arvoinen laitos. Ihan esim. huuhtelussa vaaditaan se, että piippu nostetaan kattilan yläpuolelle ja piipun alle, kattilan päälle ujutetaan tuo välirengas. Varmaan mukavaa kun piipussa on 10kg tavaraa.
     
    Jouska tykkää tästä.
  14. Maso

    Maso

    Viestejä:
    193
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Pregon tuotteet ovat kaikki olleet halpaa paskaa tähän mennessä, poikkeuksena näyttäisi olevan tuo olutkone joka on myös kallis.
     
    NameMMA tykkää tästä.
  15. Jouska

    Jouska

    Viestejä:
    24
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Kiitos raportista! Taidankin kääntyä ennemmin tuon Brew Monkin suuntaan.

    Olen jo pitkään haaveillut oman oluentekolaitteiston hommaamista. Olisiko foorumilaisilla vinkkejä antaa aloittelijalle? Mitä muuta kannattaisi vaikka lappo.fistä laittaa tilaukseen tuon Brew Monkin lisäksi, että alkuun pääsee?
     
  16. Shaikke

    Shaikke

    Viestejä:
    28
    Rekisteröitynyt:
    20.11.2016
    Alkuun pääsee ilmankin mutta varsinkin kesällä olisi hyvä olla jokin pönttöön sopiva vierteenjäähdytin.
     
  17. Nummisoft

    Nummisoft

    Viestejä:
    8
    Rekisteröitynyt:
    15.12.2016
    Tässä joitain käytännöllisiä välineitä. Kirjoitan kännykällä niin en linkkejä jaksa etsiä.
    -Humalakori tai humalapusseja.
    -Sekoituskauha tai vastaava.
    -Kaksi käymisastiaa, toinen käymiseen ja toinen apuastiaksi
    -Lappo, automaattilappo on kätevä. Letkun voi joutua uusimaan esim. silikonisella.
    -Ominaispainomittari ja sille astia.
    -Korkitin.
    -Pullotustikku.
    -Star sania desinfiointiin
    -Pullonkuivatusteline
    -Ruutta desinfiointiaineelle
    -Lämpömittari.
    -Pbw pesuaine kattilalle.
    -Vaaka
     
    Jouska tykkää tästä.
  18. Mestre

    Mestre

    Viestejä:
    19
    Rekisteröitynyt:
    03.01.2017
    Tulipa tehtyä taas vehnäolutta, tällä kertaa Danstar Munich hiivalla. Täytyy sanoa että maistuu aivan vitun kamalalta. Lukemani perusteella oletin eittä tulisi aivan eri makuista, tai oikeastaan mautonta, mutta tässä onkin todella terävä maku. Hedelmäinen, mutta ei banaaninen, ja lisäksi joku sivumaku mikä muistuttaa säilykeherkkusientä. Myös viina ja turbohiivamainen kitkeryys maistuu. 3 päivää pullotuksesta ei ollut hiilihappoa paljoakaan, vaikka pullahiivalle se riitti helposti. Pääkäyminen oli tälläkin hiivalla niin raivokasta että oletin että pitäisi olla jo. Toivottavasti maku laimenee ajan kanssa ja hiilihapotkin löytyvät jostain, koska muuten tätä ei juo muu kuin viemäri.
     
  19. Jage

    Jage

    Viestejä:
    316
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016