Nyt sitten juhannusolueiden panoa. Päädyin tekemään suht helposti juotavan ja kevyen oluen toivottaviin aurinkoisiin keleihin muokkaamalla hieman tätä reseptiä
http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=596121
Elikkäs:
Pacific Ale
Original Gravity (OG): 1.042 (°P): 10.5
Final Gravity (FG): 1.008 (°P): 2.1
Alcohol (ABV): 4.40 %
Colour (SRM): 4.1 (EBC): 8.1
Bitterness (IBU): 20.0 (Average)
74% Pale Ale Malt
25% Wheat Malt
1% Acidulated Malt
0.5 g/L Galaxy (15.5% Alpha) @ 15 Minutes (Boil)
0.6 g/L Galaxy (15.5% Alpha) @ 10 Minutes (Boil)
0.6 g/L Galaxy (15.5% Alpha) @ 2 Minutes (Boil)
1.2 g/L Galaxy (15.5% Alpha) @ 20 Minutes (Whirlpool)
1.2 g/L Galaxy (15.5% Alpha) @ 7 Days (Dry Hop)
Mäskäys 69 asteessa 45min ja keitto kokonaisuudessaan 30min.
Päädyin käyttämään The Yeast Bayn Sigmund's Voss Kveik -hiivaa, kun käymislämpötilakontrollia ei ole ja viimeisimmän käymisen lämpö kävi jo 25 asteessa, joten en halunnut normaalien hiivojen kanssa riskeerata off-flavoreiden saamista. Muutenkin mielenkiintoinen hiiva kyseessä mitä olen tutkinut.
Aiemmin olen tehnyt tämän oluen käyttämällä WLP051 California Ale V -hiivalla ja erittäin helposti juotava ja miellyttävä olut oli, suosittelen testaamaan jos vähänkin kiinnostaa.
Panopäiväkirjaa saattaa löytyä eräältä alaosastolta lähiaikoina.