Lusin Panijat (LUPA) sanoo morjens kaikkille forkalla tasapuolisesti
Kolme vuotta kokeiluja ...
Kokeilin viime viikon loppuna (la) cold crashinkiä ulkona, aamul pönttö pihalle n.4 astetta lämmintä päiväl n.12 ja yöllä n.-3. puolen päivänaikaan pullotus (su) yön jälkeen laitoin viltin päälle, ei oikein kirkastunut oisko pitäny olla 2 yötä?
joihinkin pulloihin jäi jonkin verran humalaa... vain yksi pöntön vaihto hiilidioksidin kanssa, 2x 5l tynnyri +co2 suoraan käymis astiasta 3g/l panimo sokeri, tuosta tyynyristä on paha mennä sanomaan miltä näyttää
oisko n. kolme viikkoo sopiva pullo käyminen?
hiiva us-05 kolme viikkoa pöntössä 28-29 litraa
kuivahumalointi 340g keskiviikkona suoraan pönttöön
Lsa III vol 2 Avec Ari
Pale ale 6 kg
Cara pale 1,5kg
Smoke malt 1kg
Kaikki Viking Maltilta
28-29 l valmista, Brew monk 30l / 8 Kg (ton verran voi yli täyttää mallas piipun eikä tuu onkelmii)
Amarillo 20 g 60min
Mandarina Bavaria 30 g 10min
Amarillo 50 g 5 min
Mandarina Bavaria 50 g 0 min jäähdytys, humala hämähäkki pois neljäs kympis
Og 1.062 ja Fg 1.015 ennen ulos vientiä
Brew Maten mukaan IBU 30, EBC 12.8