Tänään sitten aloitin mäskäysveden lämmityksen ja maltaita hakiessani totesin, että Pale ale mallas onkin sitten sopivasti loppu. Siinä sitten hetken tuli mietittyä mitäs nyt tehdään. Hetken mietittyäni muistin nähneeni reittausblogissa IPAn reseptin(
Resepti: Reittausblogi IPA #4 - enemmän humalaa! | Reittausblogi), jossa oli käytetty mallaspohjana ainoastaan sahtimallasta. Siitä sitten aikaisemmin suunniteltu mallaspohja vaihtoon sahtimaltaaksi, kun sitä löytyy säkillinen. Mielenkiintoista koittaa sahtimallasta jossain muussakin kuin itse sahdissa. Tämänmoinen resepti tuli sitten tehtyä:
Original Gravity (OG): 1.055 (°P): 13.6
Final Gravity (FG): 1.014 (°P): 3.6
Alcohol (ABV): 5.40 %
Colour (SRM): 6.4 (EBC): 12.6
Bitterness (IBU): 58.0 (Average)
100% Sahtimallas
1.2 g/L Magnum (12.5% Alpha) @ 30 Minutes (Boil)
1.2 g/L Ahtanum (4% Alpha) @ 20 Minutes (Boil)
1.2 g/L Simcoe (12.2% Alpha) @ 20 Minutes (Boil)
1.2 g/L Ahtanum (4% Alpha) @ 5 Minutes (Boil)
1.2 g/L Amarillo (6.4% Alpha) @ 5 Minutes (Boil)
2 g/L Ahtanum (4% Alpha) @ 5 Days (Dry Hop)
1.6 g/L Amarillo (6.4% Alpha) @ 5 Days (Dry Hop)
2 g/L Simcoe (12.2% Alpha) @ 5 Days (Dry Hop)
Single step Infusion at 65°C for 60 Minutes. Boil for 30 Minutes
Fermented at 20°C with Safale US-05