- Liittynyt
- 11.02.2017
- Viestejä
- 1 248
Eilen vielä pulputti yhden sekunnin hajonnalla keskiarvolla 1 minuutti ja 35 sekuntia. Nyt oli 2 minuuttia ja 26 sekuntia, yhden sekunnin hajonnalla. Vaikuttaa valmiilta että pääsee jääkaappiin. Tässä ollu viimeisen viikon aikana lähes sama puolentoista minuutin pulputus. Tasasia ponnistuksia. Joskus käyminen ollu paljon epätasasempaa. Saattanut olla jopa 20 sekunnin eroja pulputuksesa.
Mistä tuo banaanisuus johtuu? Eka kerta kun US-05 tekee tommosta vaikka korkeissa lämpötiloissa käyminen tapahtunut. Ihan kuin vehnää olis tehnyt. Nyt oli tilan lämpötila tasasesti 20,5/+-0,2°C. Kuitenkin hapetin vierteen ennen hiivan lisäämistä ja lähti ihan hyvin käymään pienellä lagilla. Yks 11,5g pussi ei riittänyt 26,5L OG 1,070 satsiin?
Edit. Jos nyt laskin oikein niin 217 miljoonaa hiivasolua litraa kohden ja 377 miljoonaa maitohappobakteeria litraa kohden. En maistanut mitään outoutta ainakaan noista bakteereista. Katsotaan miltä sitten viikon jälkeen maistuu ja näyttää kun pullotus edessä silloin.
Edit2. Zeusin ja Mosaicin katkerot maistaa. Pistävä, mausteinen, pippurinen, currya, kirpsakka, hedelmäinen. Tulee vielä sitten 115-145 grammaa kuivahumalointia. Vanguardia, Traditionia, Brewers Goldia (US) ja Mosaicia. Kävi kämmi tuon brewers goldin kanssa kun piti olla saksalainen ei jenkki mut menkööt. Ei pieni lisä katkero pahaksi
Mistä tuo banaanisuus johtuu? Eka kerta kun US-05 tekee tommosta vaikka korkeissa lämpötiloissa käyminen tapahtunut. Ihan kuin vehnää olis tehnyt. Nyt oli tilan lämpötila tasasesti 20,5/+-0,2°C. Kuitenkin hapetin vierteen ennen hiivan lisäämistä ja lähti ihan hyvin käymään pienellä lagilla. Yks 11,5g pussi ei riittänyt 26,5L OG 1,070 satsiin?
Edit. Jos nyt laskin oikein niin 217 miljoonaa hiivasolua litraa kohden ja 377 miljoonaa maitohappobakteeria litraa kohden. En maistanut mitään outoutta ainakaan noista bakteereista. Katsotaan miltä sitten viikon jälkeen maistuu ja näyttää kun pullotus edessä silloin.
Edit2. Zeusin ja Mosaicin katkerot maistaa. Pistävä, mausteinen, pippurinen, currya, kirpsakka, hedelmäinen. Tulee vielä sitten 115-145 grammaa kuivahumalointia. Vanguardia, Traditionia, Brewers Goldia (US) ja Mosaicia. Kävi kämmi tuon brewers goldin kanssa kun piti olla saksalainen ei jenkki mut menkööt. Ei pieni lisä katkero pahaksi
Viimeksi muokattu: