Miten paljon ne katteet kasvoi, kun mentiin 4080 superista 5080 malliin ja molemmat 1000$?Nvidia olisi helposti voinut tehdä +/- 500 sq. mm 5080 piirin ihan hyvällä kannattavuudella se vain päätti kasvattaa katteitaan pienemmällä piirillä.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Miten paljon ne katteet kasvoi, kun mentiin 4080 superista 5080 malliin ja molemmat 1000$?Nvidia olisi helposti voinut tehdä +/- 500 sq. mm 5080 piirin ihan hyvällä kannattavuudella se vain päätti kasvattaa katteitaan pienemmällä piirillä.
Ihan hyvällä budjetilla on Radeonin arkkitehtuurin ja fyysisen toteutuksen puoli toiminut jatkuvasti. PS5 ja XBox-diilit ovat ANTANEET, eivät syöneet resursseja. Noiden kehitys on suoraan synergistä muun arkkitehtuurikehityksen osalta näyttiksen osalta. Rahaa on ollut tämän vuosikymmenen ajan todella hyvin.
Ei se kyllä neljää kertaa raskaampi ole loppukäyttäjän mittareilla.Transformer mallilla haetaan joo laatua lisää Dlss puolelle, mutta se on myös neljä kertaa raskaampi.
Tai markkinoinnissa joilla 5 sarjaa koitetaan kaupata.Ei, mutta NVIDIAn omilla mittareilla.
On RTX 4090, I actually saw a better result, with the same settings seeing only a five percent decrease in performance with ray reconstruction in quality mode 4K while using the transformer model.Niin se itse transformer AI malli on raskaampi, ei niin että koko grafiikan tuottaminen on 4 kertaa raskaampaa.
Näkeehän sen tuosta taulukostakin, että koska 5090 on enemmän (uudempia) tensor ytimiä, niin sillä uusi malli ei syö yhtä paljon suorituskykyä (5090 680tensor, 4090 512tensor).
Vielä ehkä liian aikaista sanoa parantuuko 5090:n RR transformer tulokset ajan myötä ajureilla tms., mutta ainakin selkeä kuilu siinä on 20/30- ja 40/50-sarjojen välillä.On RTX 4090, I actually saw a better result, with the same settings seeing only a five percent decrease in performance with ray reconstruction in quality mode 4K while using the transformer model.
Mikäs salaliittoteoria tämä vanhojen korttien hidastaminen uusilla ajureilla on, vai onko tästä jotain faktaa vaikka viimeisen viiden vuoden ajalta? Jotain muinaisia juttuja ei tarvii kaivella.Saa nähä miten vastaa nvidia kun pelaakin liian hyvin noi ominaisuudet 40-sarjalla, kohta on ajuripäivitystä joka hidastaa vanhat sarjat.. eiks noi vasta koittaneetkin sitä mutta jäivät kiinni
Juu ei 5070 pääse välttämättä edes tasoihin 4070 Superin kanssa. 5070 Ti on tosiaan mielenkiintoisin ja saattaa olla "jopa" 4080 tehoinen, mikä toisi ihan kohtalaista hinta-tehosuhdetta jos tuo 900-950€ hinta toteutuu. Oudosti 5070 Ti on myös ainut kortti josta ei tule Nvidian FE-mallia.Aika lussuja loppupelissä oli nuo 5080 ja 5090. Vähän enemmän kyllä olisin odottanut. Näinköhän 5070 voittaa edes 4070 Superia? Paras kortti (hinta/teho) 5000-sarjasta taitaa olla 5070Ti selkeästi?
Eiköhän ero 4070 tisu vs. 5070 ti ole aikalailla sama kuin 4080 su vs. 5080, eli 10-15%.Juu ei 5070 pääse välttämättä edes tasoihin 4070 Superin kanssa. 5070 Ti on tosiaan mielenkiintoisin ja saattaa olla "jopa" 4080 tehoinen, mikä toisi ihan kohtalaista hinta-tehosuhdetta jos tuo 900-950€ hinta toteutuu. Oudosti 5070 Ti on myös ainut kortti josta ei tule Nvidian FE-mallia.
Itellä ainakin sillä tavalla, että alkuun oli melkein ostamassa 5080 siihe alimpaan 1229e hintaan. Liipasinta olis siinä kohtaan varmaankin yrittänyt vetää, jos teho olisi ollut edes tasoissa 4090, mutta jäi se vaan niin vajaaksi. Samalla hinta-tehosuhteella saanu 4080 supereita suoraan kaupasta jo aikasemmin. Se 5070 Ti tässä voi olla pelastava tekijä, jos se tarjoisi 4080 superin tehoa siihen 900e hintaan. Muuten alkaa katse siirtyä sitten maaliskuulle ja 9070 xt suuntaan.Voi se olla niinkin, kun saatavuus huono, niin monella hype laantuu ja järki voittaa..
Taidat omistaa Nvidian osakkeita?Veikkaan että 50x0 sarja myy aika samaa tahtia kuin alta katoava 40x0 sarja. Korvaava tuote tutulla hinnalla poislukien 5090 missä hinta+teho+muistimäärä pompsahti. Ostajat löytyy edelleen paljon vanhemmista kuin edellisestä sukupolvesta.
Läppäripuoli voi olla aika kova myynti. Oletan että luvattu 40% virransäästö realisoituu joko parempana form factorina tai akunkestona.
Se on mielenkiintosta nähdä miten huhuttu mediatek+nvidia yhteistyö APU arm+win11 läppäreissä tulee tapahtumaan. Se voi olla iso juttu tai sitten pannukakku. Toivottavasti nvidia saa pelinkehittäjät mukaan ja uusiin/tärkeisiin peleihin arm-versiot ja optimoinnit. Nvidialle ja mediatekille apu-läppärit iso juttu kun nykyinen markkinaosuus 0%. Jokainen myyty laite "bonusta" versus nykyinen tilanne. Jos olisi hyvä tuote niin tällä olisi mahdollista astua aika kovaa applen macbook/air varpaille varsinkin kun nvidialla on mediapuolle optimointeja(studio ajurit + softatuki+optimoinnit). Kuvaa/videota käsittelevät luovat ihmiset saattais tykätä jos tulee teholaite missä hyvä softatuki, hyvä akunkesto ja riittävästi raakaa voimaa.
Kyllähän tuossa näkee, että skaalaus ja RR vie suhteettoman paljon aikaa noilla vanhemmilla korteilla, kun kolmannes ruudunpäivitysnopeudesta häviää uudella transformer mallilla. Pitäisi nähdä frametimet CNN vs. transformer malli, niin voisi helpommin laskea mikä se mallin vaikutus on, kun frametime sisältää tosiaan kaiken muunkin renderöinnin.Ei se kyllä neljää kertaa raskaampi ole loppukäyttäjän mittareilla.
Nvidia DLSS 4 tested: ray reconstruction upgrades deliver radical enhancements
Nvidia DLSS just got a whole lot better - and Digital Foundry is impressed.www.eurogamer.net
Omistan ... paljon ... nvidian osakkeita. En kai tätä ole salannut jos sijoitusketjua tai FIRE ketjua lukee.Taidat omistaa Nvidian osakkeita?
Jos Nvidia vie myös APU markkinat se ei ole hyvä kenellekkään, paitsi Nvidian osakkeiden omistajille. Nvidialla on jo monopoli grafiikkakorteissa, vielä jos APU markkinoille saa saman tilanteen niin kuluttajat kyllä kärsii todella isosti...
Toivottavasti AMD:n Strix / Strix Halo läppäreitä tulee hyvin saataville ja myyvät hyvin niin säilyy kilpailu...
Qualcom ei oikein yrittänyt maksimia. Nvidia voi heittää rahaa pelidevaajille + luoviin softiin(photoshop, premier , davinci resolve jne.). Eka käyttäjäryhmä varmastikin luovat media-alan ihmiset ja peruskäyttäjät. Pelaajat ei varmaankaan kuulu kohderyhmään muuten kuin kasuaalipelien osalta. Peliläppärit erikseen versus apu.Läppäripuoli on DOA jos WinArm-ongelmia ei ratkaista ensin. Qualcomm kokeili puolivalmiilla Windowsilla ja heiltä voi käydä kysymässä miten hyvin meni.
Yhteensopivuuden pitää olla oikeasti niin lähellä 100% että pertti peruskäyttäjä ei törmää ongelmiin käytännössä koskaan.
At a technical level, the virtual CPU used by x64 emulated applications through Prism will now have support for additional extensions to the x86 instruction set architecture. These extensions include AVX and AVX2, as well as BMI, FMA, F16C, and others, that are not required to run Windows but have become sufficiently commonplace that some apps expect them to be present. You can see some of the new features in the output of a tool like Coreinfo64.exe.
Eiköhän noi ole vain "siirtymäajan" ja/tai vanhojen softien juttuja. Jos/Kun arm+win11 lähtee lentoon niin suurin osa tavisten tarvimasta softasta mitä ajetaan vähävirtaisissa läppäreissa löytyy arm-versiona. Apple on jo paljon tehnyt arm:in eteen.Nuo CPU emulaatiot vain nyt tahtovat olla senverran hitaita, jotta ongelmia tulee enemmän tai vähemmän.. Hankala päästä mukaa tuota tietä..
Armia ja windowsta yritettiin yhteensovittaa jo ennen windows 8:a ja win8:n kanssa massiivisesti, mutta eipä sittä mitään tullut..Eiköhän noi ole vain "siirtymäajan" ja/tai vanhojen softien juttuja. Jos/Kun arm+win11 lähtee lentoon niin suurin osa tavisten tarvimasta softasta mitä ajetaan vähävirtaisissa läppäreissa löytyy arm-versiona. Apple on jo paljon tehnyt arm:in eteen.
Lähinnä mä odottaisin win11+arm koneista peruskäyttöön virtapihejä laitteita ja ehkä macbook pro tyyliin luovan mediakäyttöön akunvarassa optimoituja ratkaisuja. Akun varassa käyttä dgpu läppärillä esim- videoeditoinnissa/renderöinnissä ei ole kovin huippu versus macbook pro. DGPU laitteet enempi työpöydän korvikkeita joita ajetaan töpseli seinässä. Pelaajat varmaan ennemmin menee x86+dgpu suuntaan kuin arm+apu tai edes x86 apu. Tosin peleissäkin voi kysyä onko joku apu läppäri oikeasti edes emuloituna cpu rajoittunut vai gpu kinnaa vastaan,...
Sillon oli windows metro fiasko + arm raudat ei olleet tarpeeksi nopeita. Nyt kun katsoo arvosteluja qualcom+win11 arm niin eipä tuossa mitään isoa ongelmaa ole minkään asian puolesta ns. peruskäytössä. Katsellaan miten tilanne kehittyy kun softa maturoituu(esim. se avx/avx2) tuki, nvidia&co tulee markkinoille ja isompi osa softasta tulee arm versiona tarjolle esim. videoeditointiin. Apple puolella noi softat on jo arm versioina olemassa.Armia ja windowsta yritettiin yhteensovittaa jo ennen windows 8:a ja win8:n kanssa massiivisesti, mutta eipä sittä mitään tullut..
Ei nuo ole oikeita ongelma kun ensin haetaan jotain 10% markkinaosuutta mihin riittää office+selain+perussoftat. Siinä kohtaa kun win11+arm koneiden markkinaosuus peruskäyttäjien osalta on saturoitu on vierinyt niin monta vuotta eteenpäin, että uusimmat pelit toimii natiivisti(anti cheatit onlinessa yms) ja emulaatio vanhoissa peleissä ei ole ongelma kun pullonkaula on gpu.WinArm-läppärit törmäävät tänä päivänä kahteen isoon ongelmaan:
* nippu pelejä ei toimi koska joko GPU / ajuri on vielä vähän raakile tai koska anticheatit vaativat kernel-level ajuritukea ja WinArm ajaa kerneliajureita vain jos ovat natiivikoodia. Jälkimmäiseen todennäköisesti ei tule ikinä fiksiä, joten vaatii että pelit kaikki lisäävät Arm-tuen ainakin tämän komponentin osalta.
* Nippu oheislaitteita ei toimi koska ei ole WinArm ajureita ja emuloituja ajureita ei voi ajaa. Vanhemman tavaran osalta tämä korjautuu aikaa myöten luonnollisen poistuman kautta, mutta tuoreen myynnissä olevan raudan osalta tilanne on ongelmallinen. Käytännössä jos kokoonpanosi tarvitsee mitään perus hiiri-näppis-USBtikku-kiintolevy -sektorin ulkopuolelta, pitää ensin tarkasti varmistaa että tarvitsemasi oheislaite on yhteensopiva. Suurelle osalle käyttäjiä tämä ei ole iso ongelma, mutta Windowsin rautayhteensopivuus on historiallisesti ollut niin lähellä 100% (ts. et saa kaupasta tietokoneen oheislaitetta joka ei toimisi) että tämä tuottaa ylläreitä vielä pitkälle tulevaisuuteen.
Molemmat ovat korjattavissa, tosin jälkimmäinen todennäköisesti kummittelee vielä vuosia koska varsinkin vähän eksoottisempien oheislaitteiden osalta valmistajaa ei välttämättä napostele ja olemassaolevaa tuotetta myydään olemassaolevilla ajureilla kunnes sitten joskus viimein laite poistuu tai korvautuu uudella mallilla ja ehkä jotain muuttuu.
Mikä puute tämän suhteen on? Ollamasta ja LMStudiosta löytyy molemmista windows-arm64 paketit. Onko noi sitten jotain takkuista emulaatiosontaa tai joku muu vastaava ongelma?Ainoa isompi puute on ollama/isot kielimallit win11+arm koneissa.
En tiedä. Ekat hitit mitä googletin ollamaa niin löytyi vain itkua ettei toimi. Voihan se olla, että toimii ja google vain löysi minulle vanhoja hittejä. Mulla ei ole vielä win11+arm konetta niin ei voi omakohtaisesti testata. Kaveri osti win11+arm koneen työkäyttöön ja on ollut siihen hyvinkin tyytyväinen. Office, selain, vscode jne. Ei mitään erikoista sen tarpeissa.Mikä puute tämän suhteen on? Ollamasta ja LMStudiosta löytyy molemmista windows-arm64 paketit. Onko noi sitten jotain takkuista emulaatiosontaa tai joku muu vastaava ongelma?
Nvidian arm64 läpysköihin vielä niin pitkä aika että eiköhän noi ehdi Snapdragonin kanssa kehittyä vielä eteenpäin sitä ennen.
Veikkaan, että nvidialla on jo devrel tyyppejä about jokaisen ison pelitiimin sisällä tai virtuaalisessa tiimissä. Sopivat ylemmällä tasolla, että tehdään arm-versio ja nvidian insinöörit tekee työn ja lahjoittaa koodit takaisin. Samaan tapaan miten cp2077 ja alan wake2 saa nvidia spesifisiä ominaisuuksia riprap(nvidia kodastelee, ei pelintekijä). Unity/UE5 engine pelien tapauksessa perusta on jo olemassa kun molemmat enginet toimii natiivisti arm+win11 niin saa juoksevan lähdön. Toinen vaihtoehto, että tekevät jonku nvidia-pelintekijä-drm- kolmion minkä sisällä keksitään ratkaisu miten emuloitu drm/huijauksenesto saadaan pelittämään tai tehdään arm natiivi kirjasto.NVIDIA lyö tukun kouraan hujjaustenestosoftien kehittäjille ja se on sitten siinä. Noh, ei nyt aivan, mutta luultavasti alkaisi tulemaan kehitystä siihen.