Non-stick Paistinpannut

Jees.. Ikean "tarttumaton" keraaminen pannu munakokkelin jälkeen. Paistettu pekoninrasvassa.
2025-04-12 11.50.43.jpg


Ja mitä kattelin kaupoissa niin ei taida teflonpannuja enää olla? Kaikki näitä keraamisesti pinnoitettuja josta ei kyllä itsellä ole yhtäkään hyvää kokemusta.
 
Jees.. Ikean "tarttumaton" keraaminen pannu munakokkelin jälkeen. Paistettu pekoninrasvassa.


Ja mitä kattelin kaupoissa niin ei taida teflonpannuja enää olla? Kaikki näitä keraamisesti pinnoitettuja josta ei kyllä itsellä ole yhtäkään hyvää kokemusta.
Ostin viime vuonna jonkun Hackmanin keraamisen paistokasarin*. En ole munia paistanut siinä mutta on todella liukkaan tuntuinen pannu kaiken kaikkiaan ollut. Yhtään mitään ei ole siihen miltään osin tähän mennessä tarttunut vaikka monenmoista olen siinä ehtinyt paistaa.

edit. *) Hackman All Steel Ceratec-pinnoitteellla
 
Jees.. Ikean "tarttumaton" keraaminen pannu munakokkelin jälkeen. Paistettu pekoninrasvassa.


Ja mitä kattelin kaupoissa niin ei taida teflonpannuja enää olla? Kaikki näitä keraamisesti pinnoitettuja josta ei kyllä itsellä ole yhtäkään hyvää kokemusta.

Ainakin sitimarketeissa ja prismoissa on kyllä näkynyt esmes Tefalin tavan teflonpannuja, kannattaa ehkä sellaisista tutkiskella valikoimaa...
 
Ja mitä kattelin kaupoissa niin ei taida teflonpannuja enää olla? Kaikki näitä keraamisesti pinnoitettuja josta ei kyllä itsellä ole yhtäkään hyvää kokemusta.
En tiedä mistä oot kattellut, mut onhan noita vaikka kuinka paljon myynnissä.
 
Ostin viime vuonna jonkun Hackmanin keraamisen paistokasarin*. En ole munia paistanut siinä mutta on todella liukkaan tuntuinen pannu kaiken kaikkiaan ollut. Yhtään mitään ei ole siihen miltään osin tähän mennessä tarttunut vaikka monenmoista olen siinä ehtinyt paistaa.

edit. *) Hackman All Steel Ceratec-pinnoitteellla
Meillä on tuo sama pannu ja muniakin paistellaan vähintään kerran viikossa. On erittäin liukas pannu ja mikään ei ole tarttunut. Tai noh, joskus vähän jotan tarttuu laitoihin, muttei niin ettei lähtis lastalla tökkäsemällä irti.
 
Paistettu pekoninrasvassa
Pekonin rasva ei ole nykyään hyvä paistorasva. Teflon sitä voi hylkiä, mutta muihin palaa nopeasti kiinni yksinäänkin. Eli vaikka ottaisi valmiit pekonit pois ja paistaisi rasvaa yksinään keskilämmöllä, niin kohta on pannu tahmassa.
 
Pekonin rasva ei ole nykyään hyvä paistorasva. Teflon sitä voi hylkiä, mutta muihin palaa nopeasti kiinni yksinäänkin. Eli vaikka ottaisi valmiit pekonit pois ja paistaisi rasvaa yksinään keskilämmöllä, niin kohta on pannu tahmassa.
Joo voi olla. Mutta se on jännä vaikka pekonista irtoavaa rasvaa olis sentti pannulla niin silti sai repiä pekoneita irti pannusta ja rasvaa roiskui ympäri keittiötä.
En tiedä mistä oot kattellut, mut onhan noita vaikka kuinka paljon myynnissä.
Joo onhan niitä, mutta Tefalit olen automaattisesti kiertänyt koska ainakin aikoinaan oli niin paskoja ja ohuita pannuja että vannoin että en niihin enää koske ja siirryin kunnon Ikealaisiin. Ehkäpä pitää kattoa noita uudelleen josko niillä olis tullu kunnon paksuja pannujakin.
 
Pekonin rasva ei ole nykyään hyvä paistorasva. Teflon sitä voi hylkiä, mutta muihin palaa nopeasti kiinni yksinäänkin. Eli vaikka ottaisi valmiit pekonit pois ja paistaisi rasvaa yksinään keskilämmöllä, niin kohta on pannu tahmassa.
Höpönlöpö!
Millä helvetillä se muka on yhtäkkiä muuttunut tässä sadan vuoden aikana huonommaksi?
Helvetin hienosti se omalla pannulla edelleen ajaa asiansa sillon harvoin kuin pääsee näyttämään kykynsä.
 
Joo voi olla. Mutta se on jännä vaikka pekonista irtoavaa rasvaa olis sentti pannulla niin silti sai repiä pekoneita irti pannusta ja rasvaa roiskui ympäri keittiötä.

Joo onhan niitä, mutta Tefalit olen automaattisesti kiertänyt koska ainakin aikoinaan oli niin paskoja ja ohuita pannuja että vannoin että en niihin enää koske ja siirryin kunnon Ikealaisiin. Ehkäpä pitää kattoa noita uudelleen josko niillä olis tullu kunnon paksuja pannujakin.
Et voi saada molempia.
Joko tefal tai sit se keraaminen.
Koska ei noita muuten enää löydy…
 
Onkohan noi ainakin kamppikisina olevat Lidlin Ilag-pinnoitetut mistään kotoisin?
 
Kaikki noi Ilagit tefalit ja muut pinnoitetut pannut kestää maksimissaan vuoden jos käyttää ykkös pannuna. Ite ostan aina 3 kpl kotikullan pannuja tokmannin tarjouksesta 5.99 tai 6.99€ ja heti kun rupee tarttuu niin heitän surutta menemään yleensä noin 6-8kk jälkeen. Pihvit ym. kuumutta vaativat paistan hiiliteräspannulla.
 
Joo onhan niitä, mutta Tefalit olen automaattisesti kiertänyt koska ainakin aikoinaan oli niin paskoja ja ohuita pannuja että vannoin että en niihin enää
Surkeitahan nuo kaikki teflonpannut on. Kestää sen pari vuotta ja saa uuden ostaa. Oon tyytynyt ostamaan jonkun halpiksen. Alkuun on kaikki ihan yhtä hyviä.

Jonkun keraamisen aattelin seuraavaks kokeilla, kunhan nykyinen halpispannu alkaa sanoa sopimustaan irti. Pääsiassa kokkaan teräksellä ja hiiliteräksellä, mut kyllä pinnoitetullekin käyttöä on.
 
Surkeitahan nuo kaikki teflonpannut on. Kestää sen pari vuotta ja saa uuden ostaa. Oon tyytynyt ostamaan jonkun halpiksen. Alkuun on kaikki ihan yhtä hyviä.

Jonkun keraamisen aattelin seuraavaks kokeilla, kunhan nykyinen halpispannu alkaa sanoa sopimustaan irti. Pääsiassa kokkaan teräksellä ja hiiliteräksellä, mut kyllä pinnoitetullekin käyttöä on.
Pari vuotta on ihan riittävä aika halpispannuille. Niin mä Ikealaistenkin kanssa tein ja olisin valmis jatkossakin vaihtamaan parin vuoden välein jos vaan jostain löytyis hyvä teflonpannu joka sen pari vuotta kestäis..
 
Pari vuotta on ihan riittävä aika halpispannuille.
Paljon riippuu käyttötavoista. Jos ei pese koneessa, käytä metallityövälineitä eikä kuumenna liian kuumaksi, niin kestää käytännössä pannu ku pannu tuon pari vuotta.
 
Fiskarsin Hard Face pannut (paistokasari) ovat kestäneet noin 3 vuotta tai vähän yli ainoana pannuna. Käyttö ollut luokkaa levy täysillä käryytystä. Nykyään kun on tullut opeteltua lämmönsäätöä uudelleen rosteri ja valurautapannujen myötä niin saattaa nykyinen Fiskarskin kestää pidempään. Tulee toki vähemmän käyttökertojakin kun paistot jakaantuu useammalle pannulle. Aina pesty käsin.

E: jaa mutta katsos, eihän tuota ole enää saatavilla kuin keraamisella pinnoitteella. Harmi.
 
Viimeksi muokattu:
Tosiaan nyrkkisäännöt:
Max lämpö 7/9, käsinpesu, ei hetkeäkään ilman et edes rasvat pannulla, näillä saa 5 vuotta käyttöikää paskallekin pannulle.
 
Joo onhan niitä, mutta Tefalit olen automaattisesti kiertänyt koska ainakin aikoinaan oli niin paskoja ja ohuita pannuja että vannoin että en niihin enää koske ja siirryin kunnon Ikealaisiin. Ehkäpä pitää kattoa noita uudelleen josko niillä olis tullu kunnon paksuja pannujakin.

Huoh, niitähän voi sielä kaupassa nimenomaan käydä käpistelemässä ja sanoisin että sen kyllä aika nopeasti huomaa jos rakenne on turhan kevyt/ohut omaan käyttöön. Tefal on iso valmistaja ja pannuja löytyy vähän jokaiseen lähtöön, niin varmaan sieltä löytyy sunkin käyttöön sopiva.

Tarkennettakoon että en tiedä onko tefalit sen parempia tai huonompia kuin muutkaan pannut, mutta niitä näyttää ainakin olevan usein pitkä rivi supermarketeissa...
 
Itse käytän Tefalin kasareita jos tarvetta tartumatomalle. Itse rankaan nämä kaikein halvimpien ylle. Muista yhden Prisman nonamen josta pinta hilseili jo parin käytön jälkeen ja rahoja ei saanut edes takaisin kun kuittia ei ollut kunolla tallessa.
 
Laitoin ensin valurautaosastolle, koska runko on sitä, mutta näemmä väärä ryhmä, joten tänne :D

Satake kevyt valuraudalle pisteet. Lämpenee nopeasti, varaa hyvin lämpöä (massaa on) ja non-stick. Toki vasta reilun viikon ollut käytössä. Hintakaan ei päätä huimannut, 45€/28cm.

EDIT: Unohdin mainita, että induktiolla käytän.

 
Viimeksi muokattu:
Laitoin ensin valurautaosastolle, koska runko on sitä, mutta näemmä väärä ryhmä, joten tänne :D

Satake kevyt valuraudalle pisteet. Lämpenee nopeasti, varaa hyvin lämpöä (massaa on) ja non-stick. Toki vasta reilun viikon ollut käytössä. Hintakaan ei päätä huimannut, 45€/28cm.

EDIT: Unohdin mainita, että induktiolla käytän.

Mä vähän karsastan noit kuvioituja pannuja kun mulla joskus ollut ja niihin jäi herkästi kaikki kiinni ja jopa lastan käyttö oli joskus hankalaa kuvioinnin takia. Kai tommosellekkin vois antaa joskus vielä mahdollisuuden.
 
Mä vähän karsastan noit kuvioituja pannuja kun mulla joskus ollut ja niihin jäi herkästi kaikki kiinni ja jopa lastan käyttö oli joskus hankalaa kuvioinnin takia. Kai tommosellekkin vois antaa joskus vielä mahdollisuuden.
Tätä itsekin epäröin, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole ollut ongelmia. Lämpenee myös huomattavasti nopeammin kuin Swiss Diamond, joten meinaa kirkastamaton voi ottaa osumaa, kun yritän käyttää samoin kuin Swiss Diamond:ia, joka oli todella hidas.
 
Mä vähän karsastan noit kuvioituja pannuja kun mulla joskus ollut ja niihin jäi herkästi kaikki kiinni ja jopa lastan käyttö oli joskus hankalaa kuvioinnin takia. Kai tommosellekkin vois antaa joskus vielä mahdollisuuden.
Kurkkaas yli vuoden vanha viesti:
Viesti keskustelussa 'Non-stick Paistinpannut' Non-stick Paistinpannut

Samat kaksi pannua edelleen päivittäiskäytössä. Vanhempi Tefal Titanium Pro on 4-6 v. Siinä on pientä kulumaa yhdessä reunassa. Uudempi Tefal Excellence 30 cm on ollut yli vuoden käytössä, eikä minkäänlaista kulumaa paistopinnassa. Ulkoreunoilla on kulumaa tiskialtaasta tai säilytyksestä.

Meidän 30 cm painoi yli 1,6 kg. Pienemmän 28 cm saisi Prismasta 49,90 € miinus 10 % mobiilikuponki miinus bonukset ja maksutapaetu. Sekin painaa 1,34 kg, mikä on halpisalutefloneja enemmän.

Tefalia ostaessa jos hyvää haluaa, niin sopivat mallit ovat Excellence, unlimited ja unlimited premium. Niissä on paksumpi pohja ja 6x-kestävä pinnoite. Vaativat toki enemmän voimaa käsistä tiskatessa tai kaataessa ruokaa vaikka uunipellille.


Edit. Sellaisella varauksella, että jonkun käyttäjän mukaan noi järeäpohjaiset Tefalit lämpenee hitaasti keraamisella liedellä. Meidän valurautaisellakin huomaa, että tuo 1,6 kg Tefal Excellence lämpenee selvästi hitaammin kuin alle kiloinen Tefal Titanium Pro 28 cm, mutta vastaavasti lämpö ei kyykkää ruokaa lisätessä yhtä pahasti.
 
Viimeksi muokattu:
Kurkkaas yli vuoden vanha viesti:
Viesti keskustelussa 'Non-stick Paistinpannut' Non-stick Paistinpannut

Samat kaksi pannua edelleen päivittäiskäytössä. Vanhempi Tefal Titanium Pro on 4-6 v. Siinä on pientä kulumaa yhdessä reunassa. Uudempi Tefal Excellence 30 cm on ollut yli vuoden käytössä, eikä minkäänlaista kulumaa paistopinnassa. Ulkoreunoilla on kulumaa tiskialtaasta tai säilytyksestä.

Meidän 30 cm painoi yli 1,6 kg. Pienemmän 28 cm saisi Prismasta 49,90 € miinus 10 % mobiilikuponki miinus bonukset ja maksutapaetu. Sekin painaa 1,34 kg, mikä on halpisalutefloneja enemmän.

Tefalia ostaessa jos hyvää haluaa, niin sopivat mallit ovat Excellence, unlimited ja unlimited premium. Niissä on paksumpi pohja ja 6x-kestävä pinnoite. Vaativat toki enemmän voimaa käsistä tiskatessa tai kaataessa ruokaa vaikka uunipellille.

Taisin totakin vilkuilla mutta hylkäsin tuon kuvioinnin takia kun niistä huonoja kokemuksia. Kai sellaistakin voisi taas koittaa vaikka sileitä enemmänkin etsin..
 
Taisin totakin vilkuilla mutta hylkäsin tuon kuvioinnin takia kun niistä huonoja kokemuksia. Kai sellaistakin voisi taas koittaa vaikka sileitä enemmänkin etsin..
Mikä kuviointi? Tasainen sileä pinta siinä on.

Ihan sama kuvio tuossa Prisman 28 cm Excellencessä on kuin meidän 30 cm Excellencessä. Kynnellä kun vetää pannun pohjaa, kuuluu vain tasainen kahina, eli mikään raita tai kuvio ei tunnu kynteen, eikä kuulu äänenä.
 
Mikä kuviointi? Tasainen sileä pinta siinä on.

Ihan sama kuvio tuossa Prisman 28 cm Excellencessä on kuin meidän 30 cm Excellencessä. Kynnellä kun vetää pannun pohjaa, kuuluu vain tasainen kahina, eli mikään raita tai kuvio ei tunnu kynteen, eikä kuulu äänenä.
Aa, ok. Sitten sekoitan sen johonkin toiseen. Vois antaa tolle mahdollisuuden kun tulee sopiva hetki ostaa.
 
Kurkkaas yli vuoden vanha viesti:
Viesti keskustelussa 'Non-stick Paistinpannut' Non-stick Paistinpannut

Samat kaksi pannua edelleen päivittäiskäytössä. Vanhempi Tefal Titanium Pro on 4-6 v. Siinä on pientä kulumaa yhdessä reunassa. Uudempi Tefal Excellence 30 cm on ollut yli vuoden käytössä, eikä minkäänlaista kulumaa paistopinnassa. Ulkoreunoilla on kulumaa tiskialtaasta tai säilytyksestä.

Meidän 30 cm painoi yli 1,6 kg. Pienemmän 28 cm saisi Prismasta 49,90 € miinus 10 % mobiilikuponki miinus bonukset ja maksutapaetu. Sekin painaa 1,34 kg, mikä on halpisalutefloneja enemmän.

Tefalia ostaessa jos hyvää haluaa, niin sopivat mallit ovat Excellence, unlimited ja unlimited premium. Niissä on paksumpi pohja ja 6x-kestävä pinnoite. Vaativat toki enemmän voimaa käsistä tiskatessa tai kaataessa ruokaa vaikka uunipellille.


Edit. Sellaisella varauksella, että jonkun käyttäjän mukaan noi järeäpohjaiset Tefalit lämpenee hitaasti keraamisella liedellä. Meidän valurautaisellakin huomaa, että tuo 1,6 kg Tefal Excellence lämpenee selvästi hitaammin kuin alle kiloinen Tefal Titanium Pro 28 cm, mutta vastaavasti lämpö ei kyykkää ruokaa lisätessä yhtä pahasti.
Noniin, tuli ostettua tuollainen Tefal. Ainakin tää on tukevaa tekoa ja vaikuttais ihan jämerältä pannulta ja 2v takuukin. Saas nähdä kuin skulaa.
 
Noniin, tuli ostettua tuollainen Tefal. Ainakin tää on tukevaa tekoa ja vaikuttais ihan jämerältä pannulta ja 2v takuukin. Saas nähdä kuin skulaa.
No niin, kelpaa laittaa munakokkelit tulemaan sen keraamisen jälkeen. :)

Pitäisi olla mukavaa ja liukasta paistelua tiedossa moneksi vuodeksi, kunhan:

1. Ei ylikuumenna pannua

2. Ei töki haarukoilla tms. pohjaa

3. Tiskaa käsin (eikä jätä pitkäksi aikaa tiskaamatta)
 
No niin, kelpaa laittaa munakokkelit tulemaan sen keraamisen jälkeen. :)

Pitäisi olla mukavaa ja liukasta paistelua tiedossa moneksi vuodeksi, kunhan:

1. Ei ylikuumenna pannua

2. Ei töki haarukoilla tms. pohjaa

3. Tiskaa käsin (eikä jätä pitkäksi aikaa tiskaamatta)
Huomenna täytyy mäjäyttää pekonit ja munat ja kattoo kuin toimii. Pekonin ruukannu aina tehdä kylmän pannun tekniikalla joten eiköhän sekin tässä onnistu.
 
Itsellä ollu vuoden joku cittarista ostettu, ei näy mitää merkkiä missää. Edelleen helppo hanan alla puhistaa eikä siihe mikää tartu. Toi pirun kallis wmf sai ainaki taannoin testissä huonoimmat arvosanat.

Testin kokonaistuloksissa heikoiten pärjäsi kaikista kallein paistinpannu WMF Profi resist, jolla on hintaa 160 euroa. Pisteitä se sai 54/100. Erityisen huonot pisteet se sai ruoan tarttumisesta, sillä kananmuna tarttui paistaessa kiinni pannun pintaan ja sen irrottaminen osoittautui hankalaksi.
 
Itselläni pari wmf pannua ja on kyllä erinomaisia.
Edellisen 28cm vaihdoin juuri samanlaiseen joka kesti, en nyt tarkkaan muista mutta yli 5v kuitenkin.

Ja vaihdoin siis heti kun pannussa näkyi pinnoituksessa kulumaa.

On oma suosikkipannu kyllä, eikä kyllä todellakaan mikään ota kiinni.
 
No onneksi en edellisvuonna WMF:n ostaessani googlaillut testejä sillä varmaan olisin uskonut tuohonkin Kuluttaja-lehden testiin... Maksoin muistaakseni kuusikymppiä.
 
Aika erilaisia kokemuksia on tässä ketjussa ollut samoista (jos tuotanto nyt aina samanlaista onkaan) pannuista. Tefalia ja sittemmin Ikeaa ollut pari. Ei tule niitä enää, kestivät muutaman kuukauden.

Nyt on useita kuukausia ollut Fiskarsin joku keraaminen, joka on toistaiseksi selvästi parhaiten kestänyt lapseni pari tai kolmekin kertaa päivässä tapahtuvaa rääkkäämistä. Lapsi iso, kuntoilee, paistaa lähinnä munia ja lihaa.

Edit: tarkennuksia.
 
Noniin, tuli ostettua tuollainen Tefal. Ainakin tää on tukevaa tekoa ja vaikuttais ihan jämerältä pannulta ja 2v takuukin. Saas nähdä kuin skulaa.

Huomenna täytyy mäjäyttää pekonit ja munat ja kattoo kuin toimii. Pekonin ruukannu aina tehdä kylmän pannun tekniikalla joten eiköhän sekin tässä onnistu.
Noniin, tuli ekaa kertaa testattua munat ja pekoni. Taitaa olla aavistuksen liian iso pannu tolle levylle, olis melkein pitäny ostaa 26cm mutta aiemmatkin olleet 28cm. Vanhaan tapaan pekonit kylmälle pannulle niin kyllähän se aika kauan kesti lämmetä varsinkin pekonien kanssa. Mutta kiinnipalamista ei ollut pätkääkään sekä pekonilla että munalla ja muna liukui komesti pitkin pannua.
Hyvältä tuo vaikuttaa ja täytyy vähän reenata käyttöä että löytää optimaaliset lämmöt jne.
 
Noniin, tuli ekaa kertaa testattua munat ja pekoni. Taitaa olla aavistuksen liian iso pannu tolle levylle, olis melkein pitäny ostaa 26cm mutta aiemmatkin olleet 28cm. Vanhaan tapaan pekonit kylmälle pannulle niin kyllähän se aika kauan kesti lämmetä varsinkin pekonien kanssa. Mutta kiinnipalamista ei ollut pätkääkään sekä pekonilla että munalla ja muna liukui komesti pitkin pannua.
Hyvältä tuo vaikuttaa ja täytyy vähän reenata käyttöä että löytää optimaaliset lämmöt jne.
Jos pekonia ei paisteta kuumalla pannulla niin eikö oo sama laittaa ne uuniin? Kylmä paistinpannu ja ruoka ei liity toisiinsa oikein mitenkään vaikka olisi liukas pannu joka sen mahdollistaa, koska se ei ole paistamista.
 
Jos pekonia ei paisteta kuumalla pannulla niin eikö oo sama laittaa ne uuniin? Kylmä paistinpannu ja ruoka ei liity toisiinsa oikein mitenkään vaikka olisi liukas pannu joka sen mahdollistaa, koska se ei ole paistamista.
Sit sellanen juttu että tässä oot kyllä väärässä.

Ne pekonit kannattaa pistää pinnoitetulla pannulla (jossa muuten tulee parhaat pekonit) kylmään pannuun siksi ettei niihin tarvitse lisätä rasvaa.
Hetken siinä oltuaan alkaa kyllä tirisemään kunnolla ja samalla niistä alkaa virrata rasvoja ulos, lopputulos on just niin rapsakka ku mitä haluaa, ja se että niillä kestää se minuutti että pannu on kuumentunut ei kyllä lopputuloksesta ole millään tavalla pois.

Toki sen myönnän että tämä pekoni on se liki ainoa poikkeus tässä että kannattaa aloittaa kylmältä pannulta.

Itsekään en ennen noin ollut tehnyt pekonia mutta joskus tässä muistaakseni just mikkos viestin luettuni päätin sillä kokeilla (googlettamisen jälkeen joka vahvisti että se on ihan validi tapa) ja nykyään teen aina tolla tyylillä, koska sotkee vähiten ja koska pekoni ei todellakaan tarvitse enempää rasvaa erikseen lisättynä…
 
Jos pekonia ei paisteta kuumalla pannulla niin eikö oo sama laittaa ne uuniin? Kylmä paistinpannu ja ruoka ei liity toisiinsa oikein mitenkään vaikka olisi liukas pannu joka sen mahdollistaa, koska se ei ole paistamista.
Uunissa tulee hyvää ja suurempi satsi, mutta jos pannulla, niin:

"HKScanin lihakoulun lihamestarit antavat neljä vinkkiä miten pekonista saa rapeaa.

Pannulla paistamisessa ja grillatessa tulee käryä eniten, mutta mikrossa ja uunissa valmistaessa pekoni käryää vähiten.

Pannulla:

Pekonisiivut laitetaan kylmälle pannulle liedelle ja liesi keskilämmölle tai vähän sen yläpuolelle. Lämmön noustessa pekoni keittyy ensin omassa liemessään ja ruskistuu nesteen haihduttua. Lopputuloksena on kauniin rapea pekoni."


Kylmälle pannulle siis pekonit. Kuumalla käpristyvät heti, eivätkä kypsy tasaisesti. Reunatkin palavat ennenkuin ehtii muualta kypsyä (reunoilta musta, keskeltä sitkeä).
 
Sit sellanen juttu että tässä oot kyllä väärässä.

Ne pekonit kannattaa pistää pinnoitetulla pannulla (jossa muuten tulee parhaat pekonit) kylmään pannuun siksi ettei niihin tarvitse lisätä rasvaa.
Hetken siinä oltuaan alkaa kyllä tirisemään kunnolla ja samalla niistä alkaa virrata rasvoja ulos, lopputulos on just niin rapsakka ku mitä haluaa, ja se että niillä kestää se minuutti että pannu on kuumentunut ei kyllä lopputuloksesta ole millään tavalla pois.

Toki sen myönnän että tämä pekoni on se liki ainoa poikkeus tässä että kannattaa aloittaa kylmältä pannulta.

Itsekään en ennen noin ollut tehnyt pekonia mutta joskus tässä muistaakseni just mikkos viestin luettuni päätin sillä kokeilla (googlettamisen jälkeen joka vahvisti että se on ihan validi tapa) ja nykyään teen aina tolla tyylillä, koska sotkee vähiten ja koska pekoni ei todellakaan tarvitse enempää rasvaa erikseen lisättynä…
Eihän pinnoitettuun pannuun tarvi muutenkaan laittaa rasvaa.
 
Eihän pinnoitettuun pannuun tarvi muutenkaan laittaa rasvaa.
No nyt tuli taas kunnolla höpöä.

Ei toki tarvii jos haluat että pinnoite on heti paskana.
Kyllä siihen oikeasti kuuluu lisätä rasvaa Aina, ellet kylmällä pannulla aloita paistamaan lihojasi yms.
Ei saa meinaan pinnoitettua pannua lämmittää tyhjänä.
 
No nyt tuli taas kunnolla höpöä.

Ei toki tarvii jos haluat että pinnoite on heti paskana.
Kyllä siihen oikeasti kuuluu lisätä rasvaa Aina, ellet kylmällä pannulla aloita paistamaan lihojasi yms.
Ei saa meinaan pinnoitettua pannua lämmittää tyhjänä.
Aina esilämmitän ilman rasvaa ja pinnoite ei nakkaa paskaakaan, kyllä pannun voi lämmittää tyhjänä, jos siinä käyttää järkeä. Hyvin on onnistunut vuosia ilman rasvaa.
 
Kyllähän hommassa voi käyttää ihan maalaisjärkeä, tehokkaalla induktioliedellä pinnoitteen saa kyllä helposti pilalle jos lämmittää pannua ilman "kuormaa" ja sitä ei siihen kovin moneksi sekuntiksi tarvi tyhjänä jättää että kärähtää. Toisaalta sitä ei tarvi aina täydellä paahteella ruveta lämmittämään ja usein pinnoitteessa on joku lämpöherkkä merkki joka indikoi kun pannu on sopivassa lämpötilassa.

Itse laitan aina vähän rasvaa (oliiviöljy) pannulle ennenkö lämmitän, riippumatta mikä pannu kyseessä, kun käytännössä siitä ei oo mitään haittaa ja vaiva on jotakin pienen ja olemattoman välimaastossa. Toinen hyvä tapa on laittaa pannulle vähän vettä ja lämmittää kunnes vesi kiehuu kunnolla, sitten kaataa veden pois ja levy takaisin liedelle ja heti rasva + paistettava tavara pannulle.
 
Aina esilämmitän ilman rasvaa ja pinnoite ei nakkaa paskaakaan, kyllä pannun voi lämmittää tyhjänä, jos siinä käyttää järkeä. Hyvin on onnistunut vuosia ilman rasvaa.
No sinä voit lämmittää mutta virallinen ohje pinnoitettujen kanssa on että niitä ei lämmitetä tyhjänä.
 
Vahdin pinnoitettujen paistinpannujen ja paistikasarin lämpötilaa IR-lämpömittarilla. Naudan filepihvit laitan pannulle, kun lämpöä on 200 astetta. AMT:n pannut kestävät ainakin 240 astetta. Taisi kuitenkin mennä niin, tuo 240 astetta uunissa, mutta liedellä 260 astetta...

Vanhin AMT:n 20 cm:n paistinpannu on ostettu 2018 Saksan Amazonilta. Se on melkein päivittäistä käyttöä kestänyt kohta seitsemän vuotta ja on edelleen ihan hyvässä kunnossa. Kolme vuotta sitten ostin saman valmistajan paistokasarin pari vuotta kestäneen Tefalin "laatupannun" tilalle. Paistokasari maksoi satasen verran plus kansi pari kymppiä. Nämä ovat kuitenkin halvempia kuin esim. Swiss Diamondin tuotteet, mutta kestävyys on ainakin samaa luokkaa.

AMT:n pannut eivät ole mitään kevyttavaraa, vaan paksupohjaisia ja painavia, tuo 20 cm:n pannukin kilon verran. Toisaalta tällaiset painavat pannut sitten kestävät paistettavaa määrää paljon paremmin kuin ohutpohjaiset.

IRtherm.jpg
 
Sit sellanen juttu että tässä oot kyllä väärässä.

Ne pekonit kannattaa pistää pinnoitetulla pannulla (jossa muuten tulee parhaat pekonit) kylmään pannuun siksi ettei niihin tarvitse lisätä rasvaa.
Hetken siinä oltuaan alkaa kyllä tirisemään kunnolla ja samalla niistä alkaa virrata rasvoja ulos, lopputulos on just niin rapsakka ku mitä haluaa, ja se että niillä kestää se minuutti että pannu on kuumentunut ei kyllä lopputuloksesta ole millään tavalla pois.

Toki sen myönnän että tämä pekoni on se liki ainoa poikkeus tässä että kannattaa aloittaa kylmältä pannulta.

Itsekään en ennen noin ollut tehnyt pekonia mutta joskus tässä muistaakseni just mikkos viestin luettuni päätin sillä kokeilla (googlettamisen jälkeen joka vahvisti että se on ihan validi tapa) ja nykyään teen aina tolla tyylillä, koska sotkee vähiten ja koska pekoni ei todellakaan tarvitse enempää rasvaa erikseen lisättynä…
Varmasti näin ja kokeilla pitääkin, mutta silti paistaminen tapahtuu kuumalla pannulla. Paahtaminen ja lämmittäminen sitten erikseen ja hyvää silleenkin tulee.
 
Varmasti näin ja kokeilla pitääkin, mutta silti paistaminen tapahtuu kuumalla pannulla. Paahtaminen ja lämmittäminen sitten erikseen ja hyvää silleenkin tulee.
Kai tajuat että se on vain hetken kylmänä ja sen jälkeen tulikuumana, eli paistamista se silti on.
Ei sitä missään miedossa lämmössä siellä hauduteta.
 
Pinnoitetut pannut ja "älä kuumenna tyhjänä": kun lorautat hieman öljyä pannulle niin sitähän on vain joissakin kohtaa pannua, eli iso osa pinnoitteesta on kuitenkin ihan paljaana. Tähän perustuen en ole hirveästi stressannut tyhjänä lämmittämisestä kun pitää järjen mukana. Taisi olla noissa ostamissani Sataken pannuissa erikseen maininta, että induktion kanssa ei saa käyttää boostia, mutta tyhjänä kuumentamisesta ei varoitettu.
 
Noniin, tuli ekaa kertaa testattua munat ja pekoni. Taitaa olla aavistuksen liian iso pannu tolle levylle, olis melkein pitäny ostaa 26cm mutta aiemmatkin olleet 28cm. Vanhaan tapaan pekonit kylmälle pannulle niin kyllähän se aika kauan kesti lämmetä varsinkin pekonien kanssa. Mutta kiinnipalamista ei ollut pätkääkään sekä pekonilla että munalla ja muna liukui komesti pitkin pannua.
Hyvältä tuo vaikuttaa ja täytyy vähän reenata käyttöä että löytää optimaaliset lämmöt jne.
Joo kyllä se näyttäis että pitää vielä uusi pannu hommata. Vaikka tuo hyvä pannu onkin niin ei tahdo kuumeta kunnolla ja kovin nopeasti. Ammupekonien ja munien tekoonkin kun kuluu melkein 30min niin on vähän liikaa..
Tossa on mielenkiintoinen juttu että mulla on keraaminen liesi ja siinä on kolme lämpöelementtispiraalia lämmittämässä, mutta tämän pannun kanssa ne kaikki ei jostain syystä ole päällä joten pannu ei kuumene nopeasti eikä tarpeeksi. Levyssä sinällään riittää kyllä tehoa koska osot vesikattilat ja valurautapannutkin kuumenee, mutta jostain syystä tällä pannunna homma ei toimi. Se ei vaan lämmitä sitä tarpeeksi ja sammuttaa vastuksen liian pian. Liekkö sitten pannun pohja niin kuume että joku termari napsuu mutta jännä sinällään että raskaan valuraudankin saa savuavan kuumaksi kolmasosassa tämän ajasta..
Pannu sinällään on hyvä ja tukeva eikä mikään tartu mutta tosiaan en saa keraamisella liedellä tarpeeksi kuumaksi sitten millään. Ulkona kaasulevyllä toimi kuin unelma joten nyt siirrän tuon varmaan siihen käyttöön ja TAAS pitäisi löytää keraamiselle joku hyvä nonstick..tiedä uskaltaako tuollaista vastaavaa pienempääkään ostaa jos sillä on jotain erimielisyyksiä keraamisen levyn kanssa..
 

Statistiikka

Viestiketjuista
275 463
Viestejä
4 744 815
Jäsenet
77 325
Uusin jäsen
Kaizen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom