Non-stick Paistinpannut

Heiroli Tefali Ikea kaikki menee viimeistään vuodessa. Samaa sitä itseään kaikki joten nykyään ostan 70% tarjouksista pari pannua kerralla ja vanhempi lähtee kesällä lapin reissuun mukaan ja jää sille tielleen sitten. Ei noi jokapäiväistä käyttöä oikeasti kestä vaikka pihvit hiiliteräspannulla paisteleekin.
 
Nuo ominaisuudethan löytyy kyllä käytännössä kaikkien teflonpannujen markkinointimatskuista, toi 260°C lienee se mitä pinnoite kestää. Tavan pannuissa pienempi uunikestävyys(esim max 175°C) tulee lähinnä kait siitä muovisesta kahvasta.
Mielenkiintoista että lupaavat 260, kun monien öljyjen savuamispiste taitaa olla tuota matalampi, ja jos öljyjen savuamispisteeseen asti tyhjän pannun lämmittää on se jo liian kuuma. Vai onko tuossa se, että tyhjä pannu ei saa siirrettyä kuumuutta pois pinnoitteesta kuten öljytty, jolloin se pinta on yli savuamispisteen helpostikin.
 
Mielenkiintoista että lupaavat 260, kun monien öljyjen savuamispiste taitaa olla tuota matalampi, ja jos öljyjen savuamispisteeseen asti tyhjän pannun lämmittää on se jo liian kuuma. Vai onko tuossa se, että tyhjä pannu ei saa siirrettyä kuumuutta pois pinnoitteesta kuten öljytty, jolloin se pinta on yli savuamispisteen helpostikin.

Sitä pannuahan ei tarvi kun kerran vahingossa jättää liian kauaksi liedelle kun on lämmitys kovalla niin se kerkeää lämpenemään tuon ylitse(etenkin induktiolla), ja sitten se siitä rupeaa pikkuhiljaa huonontumaan kun siihen rupeaa aineet tarttumaan enenevässä määrin ja sitten niitä siitä rapsutetaan mekaanisesti pois lastalla/harjalla jne.

Ongelma ei myöskään tule välttämättä siinä kohtaa kun (tyhjää) öljyttyä pannua ensin (esi)lämmittää, vaan se voi tulla myöhemmässäkin vaiheessa kun pannussa on jo ruokaa(joka on imenyt ne öljyt itseensä). Sen voi saada myös jostakin kohdasta liian kuumaksi vaikka pohjaan palamisen johdosta, jolloin pintaan palanut aines rupeaakin toimimaan eristeenä. Ei kovin todennäköistä jos jotakin pastasoossia paistelee, mutta jotakin kuivempia aineksia missä on vain vähän vettä tai muuta nestettä niin tuollaisen saa aikaan suht helpostikkin.

Ainakin itsellä mitä on pannuja mennyt huonoksi, niin se ei mene kauttaaltaan vaan siinä on jokin pienempi alue mistä pinta lähtee selvästi aiemmin heikkenemään. Osittain varmasti johtuu ihan mekaanisesta kulutuksesta, mutta tuo ylilämmitys mielestäni on vaarallisempaa. Toinen millä pannnun saa huonoksi nopeasti on viedä kuuma pannu suoraa hanan alle jolloin lämpölaajeneminen/kutistuminen stressaa pintakerrosta.
 
Itse ainakin tarkkailen pannun lämpötilaa infrapunalämpömittarilla ja saatan esim. ruskistuksia varten sen lämmittää yli 200 asteen. Paistokasari&kansi ja paistinpannu molemmat minulla ovat saksalaisen AMT:n valmistamia tosi jämeriä ja kestäviä tuotteita. Paistinpannu on vuodelta 2018, ja se on ollut jokapäiväisessä käytössä ja on edelleen lähes uudenveroinen.

AMT-paistokasari

Lisäys: itse pannu kestää 260 astetta, kahvat 240 astetta.

Lämpömittari.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Onko keraamiset pannut pfas -vapaita? Mistä edullisimmat pfas-vapaat mahdollisimman tarttumattomat pannut?
 
Viimeksi muokattu:
Onko kokemuksia keraamisesta pannusta, onko yhtä tarttumaton kuin teflon pannu? Kiinnostaisi kokeilla keraamista koska teflonin mahdolliset haitat arveluttaa.

Voi suositella hyvää pannua. Heirolin pannu olisi tällä hetkellä alessa.
 
Onko kellään kokemusta noista Fiskarsin NOH / optiheat pannuista induktion kanssa? Noitahan ei voi edes teoriassa ylikuumentaa induktiolla, koska pohjassa oleva metalliseos menettää induktiota vastaanottavat ominaisuutensa kun sitä kuumennetaan liikaa?

Tosin pinnoite on varmaan muuten vaan käyttökelvoton vuodessa / parissa, kuten kaikissa hackman/fiskarsseissa aina?
 
Onko keraamiset pannut pfas -vapaita? Mistä edullisimmat pfas-vapaat mahdollisimman tarttumattomat pannut?

Keraamisissa on jotakin muita aineita kuin "teflonia", eli pitäisi olla PFAS vapaita.

Onko kokemuksia keraamisesta pannusta, onko yhtä tarttumaton kuin teflon pannu? Kiinnostaisi kokeilla keraamista koska teflonin mahdolliset haitat arveluttaa.

Greenpan Barcelona 28cm ja 20cm kokoisina on ollut nyt jonkin aikaa käytössä ja noita on ollut kyllä hyvin samanlainen käyttää kuin aiempia tefloneita, noita tulee käytettyä varmaankin viitenä päivänä viikosta johonkin ruuanlaittoon. Hankala sanoa kumpi on ollut tarttumattomampi, jotkut ruuat tuntuu ehkä aavistuksen helpommin tarttuvan keraamiseen kuin tefloniin, mutta ero on aika pieni. Mitään käytön jälkeä ei ole paistopinnassa havaittavissa kummassakaan. Noi on myös ihan suht edullisia, nyt saattaa saada Black Friday halvennuksista entistä edukkaammin, esim täällä, eli ei tipu kovin korkealta jos haluaa kokeilla...
 
Ostelin paistokasariksi nyt sitten keraamisella pinnoitteella olevan Fiskarsin All Steelin. En elättele turhia toiveita että pinnoite ikuinen olisi. Jos kuitenkin pitempään kestäisi kuin teflonit.

Todella liukas se pinta kyllä on mutta en ole vielä millään vaativilla valkuaisilla tarttumattomuutta kokeillut. Minusta aika sopivan painoinen eli ei liian kevyt eikä liian painava. Induktiolla tuntuu lämpenevän tasaisesti. Ei varmaan ole mikään jumalpannu mutta ehkä kuitenkin asiallinen kokkausväline jos vaan kestävyys on kohtuullista luokkaa.

Tuon saisi 20 eurolla pinnoitettua uudelleen, mikä olisi aikanaan ihan järkevä ja ekologian ja ekonomian kannalta järkevä juttu, jos pannu on muuten mieleinen pitemmän ajan käytössä.
 
Project Farmilla ihan mielenkiintoinen vertailu non-stick pannuista:

Granitestone vaikutti hyvältä pannulta. Saakohan noita mistään järkevästi Suomeen...
 
Ikea 365


Vai Fiskarsin Hard Face paistinpannu? Kumpi olisi parempi?
 
Käyköhän 28cm fiskars formin kansi tuohon 28cm hard faceen?
Luulisi käyvän. Käytän ainakin sujuvasti samoja kansia kaikissa saman kokoisiasa pannuissa ja kattiloissa. Ei oo vielä tullut vastaan sellaista mihin ei riittävän hyvin kävisi toisen saman kokoisen kansi.
 
Luulisi käyvän. Käytän ainakin sujuvasti samoja kansia kaikissa saman kokoisiasa pannuissa ja kattiloissa. Ei oo vielä tullut vastaan sellaista mihin ei riittävän hyvin kävisi toisen saman kokoisen kansi.
Muistinkin väärin tuon oman pannun koon muttaa herättää vähän epäilyksiä, kun tuo functional form on myyty pakkauksen mukaan 26cm ja sen levein sisähalkaisija on kuitenkin 27cm. Noh eipähän tässä jää kuin kaksi vaihtoehtoa: marssia oman kannen kanssa kauppaan tai yrittää saada aspasta vahvistusta.

Eipä se tietenkään tuossa tokmannin tarjouksessa enää lämmitä mutta jatkoa varten olisi hyvä tietää.

edit: aspasta saadun tiedon mukaan "on mahdollista, että kansi käy myös toiseen sarjaan". Jeeeeees. Olen vakuuttukunut.
 
Viimeksi muokattu:
Olisiko suosituksia keraamiseksi pannuksi, tuollainen on vielä kokeilematta perus pannuksi arkeen? Jotain hyväksi todettua?
 
Onyxin etu että takuu toimii, reilun vuoden itsellä kesti huoletonta käyttöä, ennenkuin alkoi tarttua kiinni. Aspaan yhteys ja sieltä tuli uusi ilmaiseksi postissa kun oli "valmistusvirhe" kuten yllä kuvattu. Taitaa olla vaan firman tapa toimia, koska luvattu että kestää mitä vaan.

Täytyy koettaa tämän kanssa olla varovaisempi ylikuumentamisen suhteen induktiolla, aina vettä tyhjään pannuun yms temput. Katsotaan sitten taas vuoden päästä miten kävi

Itseäni lainaten, reilun vuoden taas kesti normiarkea, taitaa vaan olla induktio vähän tälle liikaa. Tavallaan oma vika, eihän tuota tullut riittävän pienillä tehoilla taas käytettyä mutta elämä on.

20240315_060230.jpg

Positiivista että takuu toimii, taas on uutta tulossa tilalle, "manufacturing defect". Ilmeisesti on riittävästi reklamoitu, kun seuraava on keraaminen ja tuo "original" poistunut myynnistä:

"However, I can see that you have a product with our Original coating. Unfortunately, our Original version of this product is currently discontinued, so I would like to send you our Ceramic coating instead.
This type of coating has an even better non-stick ability and can withstand the same temperatures and dishwasher cleaning as your current product."

Pitää katsoa pidänkö tuon uuden version, otin tilalle tällaisen kokeiluun:

Arvostelut aika hyvät, eka kananmunakokeilu melko lupaava, mutta aika näyttää toimiiko omaan arkeen. Eiköhän se taas vuodessa selviä :)
 
Tekeeks tolla Tefalin So Expert -kasarilla mitään?

Easy Chef 28cm ollut itsellä muutaman vuoden käytössä ja helkkarin hyvä. Nyt pitäis saada uus pannu *tänään*.

Voi suositella jotain toistakin hyvää 28cm tarttumatonta kasaria hintaluokassa <45€. Pitäis saada noudettuna pk-seudulta saman tien.
 
Tekeeks tolla Tefalin So Expert -kasarilla mitään?

Easy Chef 28cm ollut itsellä muutaman vuoden käytössä ja helkkarin hyvä. Nyt pitäis saada uus pannu *tänään*.

Voi suositella jotain toistakin hyvää 28cm tarttumatonta kasaria hintaluokassa <45€. Pitäis saada noudettuna pk-seudulta saman tien.
Tätä uskaltaisin suositella, mutta menee luultavasti parisen euroa yli budjetin, jos heti haluaa:

Meillä lapsiperheen päivittäiskäytössä valurautaliedellä Lidlin joku kalliimpi pannu ja Tefalin halvat/keskihintaiset eivät ole kovin hyvin kestäneet. Kulumaa jo vuodessa-parissa. Harmittavan lyhyt aika.

Nyt on ollut käytössä arviolta 3-5 vuotta Tefal Titanium Pro 28 cm. Laitojen yläreunat ovat kuluneet (varmaan kaapissa ylösalaisin ollessaan ja tiskatessa), mutta paistopinnassa ei ole vielä kovin pahaa kulumaa. Kalapuikot on kuumennettu jollain minipannulla ja poikkeuksellisen isot satsit nyt jo kierrätykseen viedyllä Lidlin 32 cm pannulla, mutta tämä Tefal on ollut eniten käytössä.

Tuohon olin jo lähes tyytyväinen, mutta nyt tuli tilattua Lidlin 32 cm tilalle Tefal Excellence 30 cm, mikä vaikuttaa todella lupaavalta. Siinä on mainostettu olevan Tefalin kestävin pinnoite. Titanium-pinnoitteita on 1x, 2x, 3x ja 6x -kestävyydellä mainostettuja, joten pelkkä titanium ei takaa hyvää, vaan pitää olla lisäksi 6x. Tuo meidän uusi on 6x. En osaa sanoa onko meidän edelleen käytössä oleva 28 cm 3x vai 6x, mutta joka tapauksessa se oli enemmän kuin mikään siihen astinen Tefal.

Nykymallistossa Tefalin 6x löytyy vain kolmesta mallista:
1. Excellence
2. Unlimited
3. Unlimited Premium

Ja noistakin löytyy 6x vain silloin, kun pinnassa ei ole grilliraitoja.

Massoja:

Tefal Titanium Pro 28 cm: 984 g
Tefal Excellence 30 cm: 1617 g

(Netin mukaan Excellence 28 cm olisi 1,34 kg)

Kyllä huomaa eron paistettaessa jälkimmäisen hyväksi! Kumpaankaan ei tartu ruoka, mutta jälkimmäisen lämpö ei kyykkää pihviä/ruokaa lisättäessä.

Eli suosittelen Tefalin 6x-malleja. Niilläkin pitää välttää ylilämpöä/ruoan pohjaan palamista. Itse tiskaan käsin, enkä pahemmin käytä metallisia välineitä.

Kuvassa Titanium Pro 28 cm 3-5 vuoden päivittäiskäytön jäljiltä.


Edit. Lisätty Excellence 28 cm massa.
 

Liitteet

  • IMG20240330145845.jpg
    IMG20240330145845.jpg
    400,3 KB · Luettu: 112
Viimeksi muokattu:
Sataken kevytvalurautapannua tekisi mieli kokeilla, mitä tässä aiemmin mainittukkin.
Mutta nettikauppojen isot hintaerot ihmetyttävät, onko näissä tuoteväärennösten mahdollisuus tai mahis saada jotain b-stock versioita?
Siis verkkisessä 28cm pannu noin 80 ja muualla 45 egeä
 
Swiss Diamond:in hard anodized käytössä ja non-stick ominaisuudet hyvät, mutta pannu on aivan liian kevyt, joten se ei varaa lämpöä juuri nimeksikään. Siksi paistaessa saa huudattaa induktiota täysillä ellei halua keittää tuotteita. Kevyeen paistamiseen ihan ok, eikä edes hinnalla pilattu.
 
En tiedä vielä onko näistä mihinkään, mutta hommasin nämä kolme vanhojen halpisten tilalle, näkyy olevan vielä alessa. Aiemmin ollut yleensä samantyyppisiä Tefaleita + Ikean 365 sarjaa.

IMG_5474.jpeg
 
Sataken kevytvalurautapannua tekisi mieli kokeilla, mitä tässä aiemmin mainittukkin.
Mutta nettikauppojen isot hintaerot ihmetyttävät, onko näissä tuoteväärennösten mahdollisuus tai mahis saada jotain b-stock versioita?
Siis verkkisessä 28cm pannu noin 80 ja muualla 45 egeä

Kiitos tarjouslinkistä!

Tilasin kun hinta toimitettuna oli noin 50€. On tähän hintaan aivan loistava pannu. Sopivasti massaa varaamaan lämpöä. Paistorasva jää pinnan kennoihin eikä valu reunoille. Muutenkin pinnoitteen laatu ja tarttumattomuus vakuutti. Kannattaa kokeilla!

Nordic Nestin varasto on Ruotsissa ja ihan A-laatuinen tuote tuli.
 
Kiitos tarjouslinkistä!

Tilasin kun hinta toimitettuna oli noin 50€. On tähän hintaan aivan loistava pannu. Sopivasti massaa varaamaan lämpöä. Paistorasva jää pinnan kennoihin eikä valu reunoille. Muutenkin pinnoitteen laatu ja tarttumattomuus vakuutti. Kannattaa kokeilla!

Nordic Nestin varasto on Ruotsissa ja ihan A-laatuinen tuote tuli.
Itse tilasin tuon saman "Satake Paistinpannu, kevyttä valurautaa, 28 cm" KitchenOnesta kun näytti nyt olevan halvin mesta eli maksoi yhteensä 51€ toimitettuna (45€+6€). Tilasin nyt maanantaina ja saman viikon perjantaina tuli perille Ruotsista. Pannun kahva oli kyllä tullut pahvilaatikon kyljestä läpi mutta tuskin hirveästi merkitystä paistinpannun kanssa.

Ja en ole mikään super-kokki niin tuotteen laadusta en voi sanoa mitään fiksua mutta oli kyllä tosi addiktoivan näköistä kun tuossa piti aluksi vähän vettä keittää pannulla alkupuhdistukseksi tms. ja kuinka hienosti ne vesipisarat liikkuu siinä hunajakennolla. Tekis mieli vaan keittää lisää vettä siinä
:D
 
Ikeakin on näköjään päivittänyt paistinpannunsa teflonista keraamisiksi, tai ainakin 365+:t ja Hemkomstit. En tiedä milloin tämä on tapahtunut, mutta itse näin nyt ensimmäistä kertaa näitä uusia pannuja ja mukaan lähti 28cm 365+, kun vanha olikin sopivasti jo aika loppuun kulunut.
 
Project Farmilla ihan mielenkiintoinen vertailu non-stick pannuista:

Granitestone vaikutti hyvältä pannulta. Saakohan noita mistään järkevästi Suomeen...

Mitäpä noita kalliita pannuja ostamaan ulkomailta, kun riittävän hyviä saa suomesta.
Itse ostin pirkka-teflonpaistinpannun k-citymarketista 2017 ja pannu on edelleen kuin tuliterä.
mikään, yksinkertaisesti mikään ei tartu kiinni vaikka kuinka paistelisi, kunhan vain öljyä, voita yms rasvaa lisää joukkoon edes hiukan.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 271
Viestejä
4 507 337
Jäsenet
74 347
Uusin jäsen
Si-Pe

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom