Non-stick Paistinpannut

Hankin tämän ketjun vinkkamana sekä OPAn Kennon että Onyxin paistinpannun ja olen antanut kovaa testausta molemmille. Ruokaa tulee tehtyä joka ikinen päivä, joskus useammankin kerran.

OPAn paistinpannu toimi alkuun hyvin, mutta pinta näyttää ja tuntuu kuin olisi kulunut. Lisäksi tuohon OPAn kennomaiseen pintaan tuntuu jäävän ruokaa tjms. kiinni, mitä en ole saippualla saanut poistettua. Lisäksi kananmunan paisto ilman rasvaa ei enää tässä vaiheessa onnistu ilman että se jää kiinni. Paistinpannu on selkeästi painavampi kuin Onyxin vaikka onkin pienempi.
IMG_20210902_130024.jpg

Onyxin paistinpannu lupaa, että sitä voi käyttää ja putsata metallisilla välineillä. Molempia olen käyttänyt, etenkin putsaukseen olen käyttänyt joka ikinen kerta teräsvillaa, joka tuli pannun mukana. Kahden viikon testauksen jälkeen pinnasta lähti pinnoitetta irti ja siihen tuli naarmuja. Otin tämän seurauksena yhteyttä heidän asiakaspalveluunsa kuvan kanssa ja sain nopeasti vastauksen ja uusi pannu lähti postin mukana matkaan. Toinen pannu on saanut saman käsittelyn, mutta on kestänyt toistaiseksi käyttöä paremmin. Asiakaspalvelun mukaan tuossa ensimmäisessä olisi ollut pinnoitteessa vikaa. Kananmunan paisto ilman rasvaa onnistuu edelleen hyvin ja mitään ei jäänyt kiinni. Kananmuna vaati kevyen noston lastalla että se lähti liukumaan.

Molemmilla olen saanut hyvän paistopinnan, mutta kestävyyden puolesta Onyx tuntuu paremmalta ja sen putsaus on helpompaa johtuen teräsvillasta. Jos uudelle pannulle tulee tarvetta, niin todennäköisesti käännyn Onyxin puoleen uudestaankin. Alla vertailuna vielä molempien pinta useiden käyttöjen jälkeen.
IMG_20210902_125052.jpgIMG_20210902_125038.jpg
 
EIkö nonstick-pinta ole vähän huono, jos siitä pitää pestessä raaputtaa ruokaa irti?
 
Uusi pannu piti saada suht nopeasti ja Kennoa olisin kokeillut, mutta oli huono saatavuus.

Tilasin jo Amazonista Stonelinen kansineen, mutta kuitenkin peruutin samointein, kun päädyin kuitenkin Onyxiin viiden vuoden takuun takia. Hinta oli kansineen kaksi euroa kalliimpi, kun Onyxit on nyt -50-72% alennuksessa (ONYX™ Innovative cookware ⇒ Ilmainen toimitus ja palautus 100 päivän).

Swiss Diamond on kestänyt kahdeksan vuotta, mutta kyllä sekin alkaa pikku hiljaa kulumaan.

Edit: Joskus aikaisemmin vuosiaa sitten olin päättänyt, että seuraava pannu on De Buyer hiiliteräspannu, mutta kun luin vielä kokemuksia niin päädyin helpompaan ratkaisuun, kun en ole pannun ainoa käyttäjä. Lisäksi tässä ketjussa taisi olla juttua, että tomaattiset kastikkeet ei oikein toimi tuon kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Noin 50 euron GreenPan on kestänyt hyvin, sitä ennen oli joku kalliimpi joka ei kestänyt mitään. Varmasti ainakin osittain viherpesua, mutta mainoslauseena on mm. "GreenPan is PFAS, PFOA, and PTFE free", viitaten tuohon edellisen sivun keskusteluun.
 
Ketjun läpilukeminen johti Onyxin tilaamiseen. Katsotaan millainen pannu tulee, ei ole aiemmin vastaavaa ollut. Non-stick puolella olen jo vuosia toiminut niin, että ostan IKEAn pannun joka kestää 1-1,5 vuotta. Kalliimpiakin oli joskus, mutta mun käytössä ei kestänyt yhtään tuon kauempaa.
 
Vieläkö täällä on tyytyväisiä Onyxin käyttäjiä? Tuli juuri tilattua pari paistinpannua ja kasari. Nyt jännityksellä odotellaan mitä tulee. Vähän tuollainen tv-shop henkinen tuo Onyxin markkinointi. Aiheuttaa vähän ennakkoluuloja ainakin minussa.
 
Vieläkö täällä on tyytyväisiä Onyxin käyttäjiä? Tuli juuri tilattua pari paistinpannua ja kasari. Nyt jännityksellä odotellaan mitä tulee. Vähän tuollainen tv-shop henkinen tuo Onyxin markkinointi. Aiheuttaa vähän ennakkoluuloja ainakin minussa.

Eilen tuli mun pannu. En ole hirveästi vielä ehtinyt testailla, mutta ei tuo ihan hirveä pettymys ensisilmäyksellä ole. Katsotaan olisiko tästä pidempiaikaiseksi kaveriksi keittiöön.
 
Vieläkö täällä on tyytyväisiä Onyxin käyttäjiä? Tuli juuri tilattua pari paistinpannua ja kasari. Nyt jännityksellä odotellaan mitä tulee. Vähän tuollainen tv-shop henkinen tuo Onyxin markkinointi. Aiheuttaa vähän ennakkoluuloja ainakin minussa.
Palautukseen lähtee. Pinnoite ei ainakaan tässä pannussa ole tarttumaton, vaikka yritin kyllä noudattaa ohjeita matalamman lämpötilan ym. suhteen. Juuri mitään ei voi paistaa ilman rasvaa, ja vähän epäilyttää tuleeko pinta oikeasti kestämään 5v takuun ajan ehjänä. Kaupan halpispannut ajaa saman asian paremmin.
 
Minulla on yli kolme vuotta ollut päivittäisessä käytössä AMT:n 20 cm:n paistinpannu. Se on vieläkin uudenveroinen, kun esim. puolet uudempi Tefalin paremman pään paistokasari on menettänyt tarttumattomuuttaan huomattavasti. Tämä AMT:n pannu ei ole mitään kevyttavaraa, painaa liki kilon, mutta toisaalta ei jäähdykään isommasta kuormasta. Lisäksi tätä vaatimattomasti mainostetaan maailman parhaaksi pannuksi - ja kestää jopa panssarivaunulla päältä ajon:)

Ostin pannun Saksan Amazonilta, mutta näyttää Verkkokauppa.comkin sitä myyvän. Joku erä pannua oli pari vuotta sitten viallinen, mutta tilalle toimitettiin uudet pannut. Tämä oma pannuni ei sovi induktioliedelle, mutta siihen sopivia mallejakin on tarjolla. Itse olen oikein tyytyväinen tähän AMT:n pannuun, joten seuraavat pannutkin ovat todennäköisesti AMT:ltä.

AMT Pan 1.jpg
 
Täällä ollaan oltu tyytyväisiä n parin vuoden ajan Citymarketin MyHome paistinpannun. On säilynyt oikein hyvänä omassa käytössä. Kyseessä on käsittääkseni jonkinlainen teflonin ja keraamisen yhdistelmä.
 
Palautukseen lähtee. Pinnoite ei ainakaan tässä pannussa ole tarttumaton, vaikka yritin kyllä noudattaa ohjeita matalamman lämpötilan ym. suhteen. Juuri mitään ei voi paistaa ilman rasvaa, ja vähän epäilyttää tuleeko pinta oikeasti kestämään 5v takuun ajan ehjänä. Kaupan halpispannut ajaa saman asian paremmin.
Olin Onyxille yhteydessä palautuksesta, ja yllättäen ilmoittivat että pidä vanha pannu, he lähettävät ilmaiseksi uuden juuri julkaistulla keraamisella pinnoitteella olevan pannun. Ilmeisesti on tullut aika paljon valituksia kun noin suoraan reagoivat.

Nyt on viikon verran testailtu uutta versiota, ja täytyy sanoa että on ihan selvästi vanhaa parempi, ainakin toistaiseksi olen tähän oikein tyytyväinen. Katsotaan miten kestää aikaa, mutta samat takuuthan tässäkin on. Iso plussa myös aspasta kun noin näppärästi homman hoitivat.
 
Omat Onyxit on toistaiseksi kestäneet hyvin käyttöä. Mutta hyvä kuulla, että palvelu pelaa.
 
Ostin nämä:
Arvostelu 3.8 out of 5 Amazonissa

Amazon 3.7 out of 5

Epäilen että monet kokkaajat polttaa pinnoitteen piloille kaasuliekillä tai induktiolla.
Kerron toki lisää jos ajan myötä huonoja ominaisuuksia ilmenee. Nyt molemmilla pannuillani on paistettu pari kertaa.
Käytössäni on myös hiiliteräs- ja valurautapannut, mutta vähärasvaiseen paistamiseen ne eivät oikein sovellu.
Edelleen näyttää samalta kuin uutena. Pannun kuvaaminen on hankalaa, näyttää kuvassa karhealta vaikka todellisuudessa on täysin sileä ja liukas.
Käyttökertoja takana n. 100x. Muuten vaikuttaisi hyvältä pannulta, mutta kananmunaa paistaessa tarttuu hieman pohjan reunoilta. Oli käytössä öljyä tai ei.
PXL_20211123_123716287.jpg
 
Tilasin blackfridaynä uuden SwissDiamond XD timanttipinnoitetun paistokasarin ja Onyxin paistokasari lähtee takaisin. Onyx oli ihan ok, mutta ei vakuuttanut täysin. Edellinen SwissDiamond kesti ilman naarmuja 8 vuotta ja Onyxissa kerkesi tulla yksi lyhyt ja melko syvä naarmu 2kk aikana vaikka ei käytetä metallisia välineitä ja säilytetään erikseen. Onyxillä esimerkiksi lehtikaaleista osa paloi ja osa ei kerennyt kypsyä ja mielestäni SwissDiamondilla ei ollut samaa ongelmaa. Eli SwissDiamond varmaan jakoi lämpöä tasaisemmin. Mielestäni Onyxin tarttumattomuuskaan ei ole kovin hyvä. Onyxille propsit hyvästä palvelusta. Hyvät palautuskäytännöt heillä. Rahoja toki en ole vielä saanut takaisin, kun pitäisi postiin kiikuttaa...
 
Opalin kenno ostettu täällä kanssa ja identtiset kokemukset @Drakkath kanssa:
Alkuun loistava mutta sitten taantuu nopeasti ja nyt alle vuoden käytöllä tarttuu niin että tekee mieli heittää ikkunasta...

Olenkin paistellut nyt lähes kaiken Amazonin halpis wok pannulla jota voi suositella:


Mulla on Circulon kattiloita joissa on ymmärtääkseni teräspohja mutta muuten kattila on alumiinivalua.
Niissä on kulunut toi "teflon" pinnoite rikki.

Netissä on vähän kahtalaista tietoa onko niiden käyttö nyt tuon alumiinin vuoksi järkevää vai ei?
 
No eihän tää elämä Greenpan:in kanssakaan onnistunut. Piti olla niin hyvä pannu, mut lopputuleman näkee kuvista. Käytetty normaalisti induktiotasolla maks 6 teholla, asteikolta 1-9. Eikös tuo olis niinku seurausta liian kovasta pistemäisestä lämmöstä keskellä?
60ECB2EF-0403-49F3-A9FB-00AE84F7FC96.jpeg
0D90A9E6-F4F0-486B-AD8C-4EEFD68C16EF.jpeg
 
Siltähän tuo näyttää. Ongelma taitaa tulla induktiolla siitä että vaikka pannulla on ruokaa joka tasaa lämpökuormaa, niin liian kova tehoasetus kohdistuu kapealle alueelle ja pikkuhiljaa pilaa pinnoitteen.
 
Ostin viime vuonna tarjouksesta Tefal Resource pannun alle 30€:lla, vieläkin kuin uusi. Pannun ulkopuolellekaan ei meinaa jäädä mitään kiinni.
 
Takuuseen kerran vaihdettu Onyx alkoi taas pinnoitteen osalta irtoamaan. Ei muuta kuin asiakaspalveluun yhteyttä ja sain uuden pannun tilalle. Ainakin asiakaspalvelu ja takuu pelittää jos ei muuten. Näyttää että tämä nykyinen pannu olisi aavistuksen erilainen pinnoitteelta ja ohjekirjakin oli muuttunut hieman. Eli mahdollisesti jotain parannusta entiseen?

Jos ei niin kyllähän tätä 5 vuotta aina takuuseen voi uuden pannun ottaa :cool:
 
Takuuseen kerran vaihdettu Onyx alkoi taas pinnoitteen osalta irtoamaan. Ei muuta kuin asiakaspalveluun yhteyttä ja sain uuden pannun tilalle. Ainakin asiakaspalvelu ja takuu pelittää jos ei muuten. Näyttää että tämä nykyinen pannu olisi aavistuksen erilainen pinnoitteelta ja ohjekirjakin oli muuttunut hieman. Eli mahdollisesti jotain parannusta entiseen?

Jos ei niin kyllähän tätä 5 vuotta aina takuuseen voi uuden pannun ottaa :cool:
Eikö sinua huoleta yhtään sen pinnoitteen syöminen? Ei ole terveellistä.
 
Teflonpannut ei kestä oman kokemuksen mukaan muovisia lastoja jauhelihan, kanan tms pilkkomisessa. Vaikka olisi seassa jotain hippusia. Pitäisi käyttää puisia lastoja. Aika moni on turhan terävä reunaltaan ja tulee viiltoja. Joku halppis kesti aikoinaan useamman vuoden, mutta vuoden sisään jo kolme ostanut.
 
Eikö sinua huoleta yhtään sen pinnoitteen syöminen? Ei ole terveellistä.
Huhut teflonin myrkyllisyydestä on peräisin sen alkuperäisestä valmistusprosessista joka oli todella kamala. Uudemmat versiot ja prosessit ovat paljon parempia. Valmiit pannut ovat aina olleet turvallisia käyttää vaikka pinnoitetta irtoaisikin. Se on non-stick ja menee syötynä siltäänsä läpi.
 
Miksi teflon-pannuja ei suositella pestävän astianpesukoneessa? Mikä todellisuudessa tekee konepesusta huonomman vaihtoehdon kuin käsinpesu? Kaikkialla sanotaan, että käsin on pestävä. Mutta miksi? Jos järjellä mietitään, niin astianpesukoneessa ei ole mekaanista pesuvaihetta lainkaan, vaan pesu tapahtuu vain lämpimän vesisuihkun ja pesuaineen yhteisvaikutuksen avulla. Käsinpestessä yleisin tiskiharjatyyppi on karkeudeltaan lähes katuharjaan verrattavissa. Pehmeät harjakset ovat ainakin vähemmistössä kauppojen hyllyillä. Tiskikoneen lämmin vesi on 55-75 asteen tuntumassa, mikä taas ei ole teflon-pinnoitteelle ongelma, sillä ruoanlaittovaiheessa pannu on huomattavasti kuumemmissa olosuhteissa ja altistuu samanaikaisesti toinen toistaan voimakkaammille ruoka-aineille. Ainoa muuttuja käsinpesuun verrattuna on konetiskiaineet, jotka ovat nykyään mietoja, käsitiskiaineisiin verrattavia aineita ja väittäisin mututuntumalla, että käsinpesun hankaava liike vahingoittaa pannua enemmän.
Onko jollain kovaa faktaa, mikä on se oikea syy?

Itse pessyt pannuja sekaisin sekä käsin että koneessa ja kyllä pehmeät harjatkin tuntuvat enemmän naarmuttavan pintoja. Yksi pannu on jo useamman vuoden vanha ja käynyt suurimman osan pesuistaan astianpesukoneessa ja siinä on vähemmän kulumaa kuin yhdessä kalliimmassa pannussa, jota en ole raaskinut koneeseen laittaa.
 
Samasta syystä miksi veitsiä ei pestä koneessa: konetiskiaine hioo pintaa. Veitset tylstyvät ja pinnoitteet lähtevät.
 
Eikös täällä kukaan muu käytä perinteistä valurautapannua? Vaatii toki huoltoa (rasvausta) mutta ei tule teflonia tai muita myrkkyjä elimistöön.
 
Samasta syystä miksi veitsiä ei pestä koneessa: konetiskiaine hioo pintaa. Veitset tylstyvät ja pinnoitteet lähtevät.
Itse olen pitkään käyttänyt nestemäisiä konetiskiaineita. Ei ole kyllä tietoa, onko niissäkin jotain hiovia partikkeleita? Veitset menee täällä myös koneen kautta aina, tosin teroitan ne säännöllisesti ehkä pari kertaa kuukaudessa teroitinrullalla. Pannut kestävät omassa käytössä yleensä viitisen vuotta, mutta Fiskarsin veitset ovat olleet jo toistakymmentä vuotta käytössä.

Eikös täällä kukaan muu käytä perinteistä valurautapannua? Vaatii toki huoltoa (rasvausta) mutta ei tule teflonia tai muita myrkkyjä elimistöön.
Pihvit menee valuraudalla, mutta yleensä kaikki arkiruoka helppouden takia teflonilla. Teflon-pinnoitteesta irtoavat myrkyt ovat varmaan pienin paha kaikista kehoon päätyvistä myrkyistä.
 
OBH Nordican sininen keraaminen näyttäisi osoittautuvan sudeksi jo 10-15 käyttökerran jälkeen. Ruoka tarttuu paikoitellen kiinni ja tarttuva alue laajenee joka käyttökerralla. Vesikään ei valu siitä pois kuten muualta. Koskaan ei ole pesty astianpesukoneessa eikä muutenkaan käytetty holtittomasti.

Ihan uusi tuo ei ole, mutta vähän käytetty kylläkin.

Olen pitänyt OBH Nordicaa ennenkin kakkosluokan merkkinä, mutta taas se tuli näköjään todettua. Tai sitten keraamiset ovat ylipäätään huonoja.

Täytyy varmaan opetella käyttämään valurautaista. :smoke:
 
Onyxi lähtee varmaan testiin täällä. Nyt vuodenpäivät käytössä ollu 2x swissdiamond hard anodit ja molemmat pannut alkaa oleen entiset. Ainakin munakkaisiin/kananmunaan jättää harmaan pinnan ja aika naarmuillahan nuo on vaikka puu/muovilastoilla 90% ajasta kokataan. Ei siihen vielä mikään kiinni ota, muttei oikein uskalla enää käyttää. Tasan vuoden kestivät. Harmi, ettei kuitteja ja lippulappuja enää oo tallella, oisko näissä ollu olevinaa 5v takuu ellen väärin muista.
 
Onyxi lähtee varmaan testiin täällä. Nyt vuodenpäivät käytössä ollu 2x swissdiamond hard anodit ja molemmat pannut alkaa oleen entiset. Ainakin munakkaisiin/kananmunaan jättää harmaan pinnan ja aika naarmuillahan nuo on vaikka puu/muovilastoilla 90% ajasta kokataan. Ei siihen vielä mikään kiinni ota, muttei oikein uskalla enää käyttää. Tasan vuoden kestivät. Harmi, ettei kuitteja ja lippulappuja enää oo tallella, oisko näissä ollu olevinaa 5v takuu ellen väärin muista.

Onyxin etu että takuu toimii, reilun vuoden itsellä kesti huoletonta käyttöä, ennenkuin alkoi tarttua kiinni. Aspaan yhteys ja sieltä tuli uusi ilmaiseksi postissa kun oli "valmistusvirhe" kuten yllä kuvattu. Taitaa olla vaan firman tapa toimia, koska luvattu rttä kestää mitä vaan.

Täytyy koettaa tämän kanssa olla varovaisempi ylikuumentamisen suhteen induktiolla, aina vettä tyhjään pannuun yms temput. Katsotaan sitten taas vuoden päästä miten kävi
 
TESTIVOITTAJA!
Lähtis nyt halavalla, pistin tilaukseen, kun Jamie Oliver luovutti 4 vuoden jälkeen pintansa. Fiskarsin Hard Face oli haaveissa, mutta tää lähtee kokeiluun ihan jo hintansa puolesta. 22,17€

 
SwissDiamond XD kasari vuodelta miekka ja kivi alkanut temppuilemaan induktioliedellä, kun lämpenee kuumaksi, tiputtaa lämmöt minimiin, eikä paistaminen käytännössä onnistu. Liesi ja pannun pohja putsattu ja kokeiltu eri levyilläkin, mutta ei toimi. Sinänsä sisäpuoli vielä ok kunnossa, ei juuri naarmuja eikä tartuta. Voisi pistää tilalle vähän vastaavan, mutta teräskuorisena niin luulisi pelittävän induktiollakin paremmin.
Sieppaa.PNG
 
Päädyin omassa arvonnassa Tefalin Jamie Oliver premium stainless steel malliin, joka vaikuttaa ~kuukauden käytön perusteella varsin hyvältä, mutta kestävyydestä ei oikein voi sanoa vielä mitään. Muuten tuo toimii hyvin samalla tavalla kuin entinen fiskars, mutta on hieman kevyempi ja kahva on paljon parempi.

Tefalin Jamie Oliver premium stainless steel kesti hieman vajaa pari vuotta miltei päivittäistä kokkailua keraamisella liedellä. Pannu oli oikein mukava käyttää, jämäkkä rakenne, hyvä kahva ja painopiste. Pinnoitteeseen rupesi ilmestymään keskelle pieniä "kraattereita" mistä pinnoite oli irronnut, en tiedä onko tullut liiasta lämmöstä vai metallisista työkaluista mitä pannuun on saattanut joutua tiskialtaassa ollessaan, konepesua en harrastanut, käsinpesty fairilla. Noita kohtia rupesi ilmestymään selvästi enemmän nytten "loppua kohden". Pinnoite on vieläkin kyllä siedettävässä kunnossa, mutta siirsin "vilttiketjuun" kun käyttöä tulee aika paljon.

Uudeksi "ykköspannuksi" hommasin Greenpan Barcelonan, katsotaan miten keraaminen toimii ja kestää. Tefalilta oli ilmeisesti tullut tuosta Jamie Oliver premiumista joku "Tri-ply" versio, rosteria pohjassa ja pinnassa ja keskellä alumiini, pinnoitetta oletettavasti myös paranneltu. Moista ei vaan löytynyt lähikaupoista niin jäi tähän lähtöön kokeilematta...
 
On se kyllä suru, että tahallaan tekevät heikkoja noista pinnotetuista pannuista. On ollut hard facet ja nordicat ja kaikki suositellut pannut jotka kestää aika lailla aina tasan se vuoden. Viimeisimpänä ollut toi easy chef jonka korkkasin elokuussa ja nyt jo aivan lopussa ja tää oli jo aivan susi 6kk jälkeen. Käsinpesu ja puu/muovilasta kokkaus välineenä. Mitähän sitten kokeilisi... Oiskohan toi onyx kanssa ni vois vuoden välein soitella uutta pannua takuusta jos kerta noin toimii.
 
En oikein jaksa uskoa että noista pinnoitteista tehtäisiin "tahallaan" heikkoja, voisin kuvitella että tollanen on vaan oikeasti tosi hankala tehdä, etenkin jos pitää käyttää aineita jotka on myös turvallisia ja valmistuskustannuksiltaan järkeviä. Tokihan se on harmi kun ei kestä kalusteet ikuisesti, mutta jos nyt (reilusti) alle satasen maksava, helposti puhdistettava ja muutenkin hyvin toimiva pannu on kestänyt reipas 500 kertaa käyttöä niin se on mielestäni ihan hyvä saavutus. Rosteri tai hiiliteräspannu varmaan kestäisi ikuisesti, mutta jos putsaaminen joka käyttökerran jälkeen on selvästi työläämpää, niin mielestäni ei maksa vaivaa. Samaten jos teflon pannu kestäisi 2000 käyttökertaa, mutta maksaisi tonnin, niin ehkä jäisi itseltä (ja monelta muulta) ostamatta ja ehkä moiselle tuotteelle ei muutenkaan lödy markkinaa...
 
Jaahas, se olis taas IKEA 365 sarjalainen vaihtokunnossa...
Tässä on kokeiltu nyt noi lähes kaikki pannut halvasta kalliiseen ja erot on kyllä kestossa todella pienet.

Yksi mikä nousee ylitse muiden on tälläkin ketjussa hehkutettu "granite" pinnoitus.
Ostin mökille pari vuotta takaperin Lidlistä Ernesto merkillä myytävän ILAG Granistone pinnoitetut pannun ja se on edelleen aivan moittettomassa kunnossa.
Screenshot 2023-10-31 180133.jpg

Toki myönnettäköön että mökillä käyttökerrat pienemmät kuin kotona joten kolme vuotta ei vielä kovin pitkä aika.

Täytynee tilata kotiin joku tuollainen granite pinnoitettu jos toimisi edes hieman pidempään kuin tavalliset teflonit...
 
Stoneline Flex 28cm Saute pan on ollut käytössä reilun vuoden ajan. Mielestäni olen kohdellut pannua hellävaraisesti. Käyttökertoja ehkä 100-150 kpl yhteensä enimmäkseen kalan paistamiseen. En ole käyttänyt ylikorkeita lämpötiloja (hellalla max 7/9) tai lämmittänyt pannua ilman öljyä. Pesty ainoastaan käsin pesuaineella ja pesusienen pehmeällä puolella.

Vaikka pannu ei ole vielä aivan puhki, pinnoitteessa alkaa näkyä selkeää kulumista jo vuoden käytön jälkeen. Kuluneet alueet näkyy paremmin kun katsoo viistosta, mutta kuvassa näkyy hieman eri värisenä kuin pannu alunperin. Reunoilla näkyy pannun alkuperäinen väri.

Odotukset oli tätä korkeammalla Stonelinen arvostelujen perusteella. Tämä ehkä jää viimeiseksi non-stick paistinpannukokeiluksi. Siirryn jatkossa enemmän Stainless Steel pannujen puoleen, vaikka niissä onkin enemmän säätöä, ettei ruoka tartu pannuun.
20231031_192845.jpg
 
Stoneline Flex 28cm Saute pan on ollut käytössä reilun vuoden ajan. Mielestäni olen kohdellut pannua hellävaraisesti. Käyttökertoja ehkä 100-150 kpl yhteensä enimmäkseen kalan paistamiseen. En ole käyttänyt ylikorkeita lämpötiloja (hellalla max 7/9) tai lämmittänyt pannua ilman öljyä. Pesty ainoastaan käsin pesuaineella ja pesusienen pehmeällä puolella.

Vaikka pannu ei ole vielä aivan puhki, pinnoitteessa alkaa näkyä selkeää kulumista jo vuoden käytön jälkeen. Kuluneet alueet näkyy paremmin kun katsoo viistosta, mutta kuvassa näkyy hieman eri värisenä kuin pannu alunperin. Reunoilla näkyy pannun alkuperäinen väri.

Odotukset oli tätä korkeammalla Stonelinen arvostelujen perusteella. Tämä ehkä jää viimeiseksi non-stick paistinpannukokeiluksi. Siirryn jatkossa enemmän Stainless Steel pannujen puoleen, vaikka niissä onkin enemmän säätöä, ettei ruoka tartu pannuun.
20231031_192845.jpg
Kuva voi valehdella mutta minusta näyttää tuo kellertävä alue hieman rengasmaiselta alueella jossa normaalisti induktiolieden käämi sijaitsee. Onko sinulla induktioliesi?
 
Viimeksi muokattu:
Täytynee tilata kotiin joku tuollainen granite pinnoitettu jos toimisi edes hieman pidempään kuin tavalliset teflonit...
No enhän mä mitään ehtinyt tilata kun LIDL:istä tarttu Sulo Vilenin käteen tollanen ILAG pannu halvalla...:lol:

"ERNESTO Alumiininen paistinpannu, Ø 24 cm, ILAG® Ultimate HL -pinnoite"

Tollasta tosiaan nyt tarjouksessa 14,99€ hintaan.
 
Kuva voi valehdella mutta minusta näyttää tuo kellertävä alue hieman rengasmaiselta alueella jossa normaalisti induktiolieden käämi sijaitsee. Onko sinulla induksioliesi?
Liesi on perus keraaminen Rosenlew RTK508 eli ei ole induktioliesi.

Otin toisen kuvan toisesta kulmasta, jos näkyisi kuluminen selkeämmin. Mustalla merkitystä alueesta keskellä selkeästi tarttumattomuus on alkanut pettää. Sinisellä myös alkavia merkkejä kulumisesta, mutta vähemmän.
20231102_163437.jpg
 
Heirol Steelsafe Pro pannuista tuntuu kaikki tykkäävän ja alkanut houkuttaa hankkia saman sarja iso paistokasari nykyisen peruspinnoitetun tilalle. Samalla tuo toimisi pinnoitettuna paistinpannuna hiiliteräspannun kaverina. Tosi paljon tulee käytettyä isoja kasareita pastasoossien yms. tekemiseen, enemmän kuin normaaleja matalia paistinpannuja niin saisi olla kestävä ja kunnollinen kerrankin.

Vähän se 200 e hinta + kansi 15 e nyppii tosin ei se isolle kasarille mikään erikoisen kallis ole. Ei taida näistä mitään mustaperjantaitarjouksiakaan olla.
 
Tässäkin triidissä taisi olla aiemmin jotakin kokemuksia noista Heirolin steelsafeista, en tosin tiedä onko versioiden välillä mahdollisesti eroa, mutta muistaaksen nuo ei ihan pelkkiä kehuja saaneet.

Rakennetta kun katsoo niin mututuntumalla näyttäisi olevan rosteripannu jossa on tavan teflonpinnoitetta pohjassa, hunajakennokuvion "suojassa". Todennäköisesti toimii kuten tavan teflon pannu mutta tarttuu vähän enemmän reunoille, pinnoite ottanee damagea jos/kun lämmittää liian kuumaksi...
 
Tässäkin triidissä taisi olla aiemmin jotakin kokemuksia noista Heirolin steelsafeista, en tosin tiedä onko versioiden välillä mahdollisesti eroa, mutta muistaaksen nuo ei ihan pelkkiä kehuja saaneet.

Rakennetta kun katsoo niin mututuntumalla näyttäisi olevan rosteripannu jossa on tavan teflonpinnoitetta pohjassa, hunajakennokuvion "suojassa". Todennäköisesti toimii kuten tavan teflon pannu mutta tarttuu vähän enemmän reunoille, pinnoite ottanee damagea jos/kun lämmittää liian kuumaksi...
En täältä itse muuta löytänyt kuin yhden kommentin jäsen @Vepasto :lta, että se perus 28 cm versio on paras paistinpannu joka hänellä ollut. Oma ajatus on että saisi pinnoitetun paistokasarin joka kestäisi kunnolla ja paistaisi hyvin. 260 C lämmönkesto ja jämerä rakenne ainakin lupaavia ominaisuuksia.
 
Ei se teflon kestä kummoisesti kuumennusta, sanoi valmistaja mitä hyvänsä, joten ei kannata luottaa noihin markkinamiesten sanomisiin. Käytännössä kaikki non-stick pannut on PTFE johdannaisia jolloin tuo kuumuuden kesto on hyvin rajallinen. Yhden kerran liedelle kun unohtuu tyhjänä yhtään liian kuumaan niin tarttumattomuus lähdee alamäkiluisuun. Tuo on erityisen helppoa induktiolla kun vahingossa painaa +/- panikkeista miinusta plussan sijaan, jolloin menee P asentoon. Tämä koskee lähinnä hipaisukytkimellisiä joissa +/- tehonsäätö.
 
En täältä itse muuta löytänyt kuin yhden kommentin jäsen @Vepasto :lta, että se perus 28 cm versio on paras paistinpannu joka hänellä ollut. Oma ajatus on että saisi pinnoitetun paistokasarin joka kestäisi kunnolla ja paistaisi hyvin. 260 C lämmönkesto ja jämerä rakenne ainakin lupaavia ominaisuuksia.

Nuo ominaisuudethan löytyy kyllä käytännössä kaikkien teflonpannujen markkinointimatskuista, toi 260°C lienee se mitä pinnoite kestää. Tavan pannuissa pienempi uunikestävyys(esim max 175°C) tulee lähinnä kait siitä muovisesta kahvasta.
 
Ei se teflon kestä kummoisesti kuumennusta, sanoi valmistaja mitä hyvänsä, joten ei kannata luottaa noihin markkinamiesten sanomisiin. Käytännössä kaikki non-stick pannut on PTFE johdannaisia jolloin tuo kuumuuden kesto on hyvin rajallinen. Yhden kerran liedelle kun unohtuu tyhjänä yhtään liian kuumaan niin tarttumattomuus lähdee alamäkiluisuun. Tuo on erityisen helppoa induktiolla kun vahingossa painaa +/- panikkeista miinusta plussan sijaan, jolloin menee P asentoon. Tämä koskee lähinnä hipaisukytkimellisiä joissa +/- tehonsäätö.
Näin se on kyllä. En ole itse saanut yhtään pinnoitettua pannua pilalle enkä teräspannuja pullistumaan millään liedellä joten lämmönhallinta on ainakin siinä asiassa hallussa.
Nuo ominaisuudethan löytyy kyllä käytännössä kaikkien teflonpannujen markkinointimatskuista, toi 260°C lienee se mitä pinnoite kestää. Tavan pannuissa pienempi uunikestävyys(esim max 175°C) tulee lähinnä kait siitä muovisesta kahvasta.
Mulle jäänyt mieleen että 240 tavallisempi, mutta tuolla ei ole nyt niin väliä koska uunissa en pannu kumminkaan käytä. Eikä se tosiaan taida kertoa pinnoitteen kestävyydestä mitään sellaisenaan.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 272
Viestejä
4 507 441
Jäsenet
74 347
Uusin jäsen
Si-Pe

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom