Non-stick Paistinpannut

selectamatic

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
23.04.2019
Viestejä
2 064
Avataanpas näillekin pannuille oma ketju.

Graniittipinnoite taitaa nyt olla parasta, mitä markkinoilla on. Kestää vähän tökkimistäkin vaurioitumatta.

Jenkkilässä Graniterock / Granitestonea on myyty tv-shopissa, mutta ei ole jostain syystä ainutta toimivaa tv.shop tuotetta tänne myyntiin tuotu.

Freakin Reviews tyyppi on tuota testannut ja käyttänyt ja hyvin kestää



Uusi versio.




Edellinen lidlistä ostettu keraaminen pannu kesti alta vuoden, kun alkaa olemaan pinnoite kulunut pois. Laitoin Amazonista allaolevan linkin Stoneline pannun tilaukseen, kun ei noita jenkkimalleja näyttänyt mistään järkihintaan saavan. Saas nähdä onko yhtään edes sinnepäinkään.

 

Onko kellään noista kokemuksia? Tekeeköhän mitään?
 

Onko kellään noista kokemuksia? Tekeeköhän mitään?

Taitaa olla sama pannu, kuin HexClad

 
Pitäisi ostaa non-stick "wokpannu" ja kasari.
Tää on kyllä kanssa sellainen suo että ei oikein tiedä kannataako panostaa ja ostaa jotain "parempaa" ja toivoa että kestää pidempään, vai ostaakko suosiolla Ikea/Lidl pannnua ja asennoituu että ostaa uudet muutaman vuoden päästä.

Joskus tuli ostettu Hackmanin "kovanaama" sarjaa ja Jamie Oliveria ja molemmat oli kyllä laadultaan yhtä kuraa kun muutkin.
Pisteet kyllä Hackmanille/Fiskarsille takuuvaihdot toimi kyllä moitteetta.

Miten @selectamatic toi sun pannu on toiminut, ainakaan arvostelut ei Amazonissa ole mitään mairittelevia.

Kenelläkään kokemuksia Ikean nykyisen malliston pannuista?
Muistakin saa toki laittaa haukkuja/kehuja.
 
Miten onko about 100€ pannut oikeasti parempia kuin sitten 30-50€ Esim sen eurovalmistajan(saksa,sveitsi mikä lienee) "maailman parhaat pannut" parempia kuin sitten valla Oliverit tai joku Fiskars, Hackman tms?
 
Tefalin pinnoitteet on itsellä lähteneet vuoden sisään lohkeilemaan. Koittanut siististi käyttää, mutta takuuvaihdokille kävi samalla tavalla. Plussaa siitä, että vaihto onnistui, niin sai noin 1.5v käyttöikää yhteensä.

Nyt on pari pannua Infinity Chefs Nordiclta. Nuo vaikuttaisi hieman kestävemmiltä kuin Tefalin vastaavat. Noissa on marmoripinnoite joka näyttää hieman tuolta granite-pinnoitteelta. Hyvin pelaa käytössä ja helposti lähtee puhtaaksi. Katsotaan vuoden päästä miten kestää...
 
Kuinka kuumaksi kestävät kuumeta? Yli 200? Tuohon useimmiten non stickien ongelma että vaikea paistaa kun eivät kestää tarpeeksi kuumaa.
 
Miten @selectamatic toi sun pannu on toiminut, ainakaan arvostelut ei Amazonissa ole mitään mairittelevia.

Kenelläkään kokemuksia Ikean nykyisen malliston pannuista?
Muistakin saa toki laittaa haukkuja/kehuja.

Ei toistaiseksi mitään moitittavaa. Pinta on ollut melko helppo putsata, eikä ole vielä naarmuuntunut.
 
Kenelläkään kokemuksia Ikean nykyisen malliston pannuista?
Muistakin saa toki laittaa haukkuja/kehuja.

Meille ostettiin keväämmällä tuommonen Ikean non-stick -pannu kun oli olevinaan netissä kehuttu, en ole koskaan tavannut pannua johon tarttuisi ruoka yhtä hanakasti kiinni. Aivan turhake.
 
Minkälaisia kokemuksia foorumilaisilla Ikean 365 paistinpannuista? Pinnoite pitäisi olla Teflon Professional.
 
Minkälaisia kokemuksia foorumilaisilla Ikean 365 paistinpannuista? Pinnoite pitäisi olla Teflon Professional.

Eikö nuo kaikki teflonit ole samaa kuraa, jotka muutaman kuukauden kestää hyvänä.

Tuo aloitusviestin stoneline on kyllä ollut toistaiseksi ihan positiivinen yllätys.
 
Eikö nuo kaikki teflonit ole samaa kuraa, jotka muutaman kuukauden kestää hyvänä.

Tuo aloitusviestin stoneline on kyllä ollut toistaiseksi ihan positiivinen yllätys.

Ikean mukaan kestävyys riippuu siitä, mikä Teflonpinnoite pannussa on.

Pitää harkita tuota Stonelinea. Onhan se toki etenkin prosentuaalisesti myös kalliimpi kuin Ikean 365.
 
Aloituksen graniterock/granitestone/stoneline pannut on sitten ihan teflonpannuja, joissa pinnoitteeseen on sekoitettu kulutusta parantavaa materiaalia. Mitään uuttahan tässä ei ole, esim Swiss Diamond on varmaan useimmille tuttu ja mainostavat käyttävänsä timantteja teflonin jatkeena.
 
Minkälaisia kokemuksia foorumilaisilla Ikean 365 paistinpannuista? Pinnoite pitäisi olla Teflon Professional.

Olen kokeillut ainakin kymmentä eri "pro/whatever" sarjan non stick paistinpannuja ja kasareita. Tuorein paha maku suuhun jäi Tefalin Talent Pro ja Chefs delight sarjoista. Toisesta alkoi pinnoite kulua heti pois ja toisen pohja pullistui heti ensimmäisellä lämmityskerralla. Ja ei, en paahtanut pannua tyhjänä täysillä.

Paras hinta-laatusuhde on mielestäni Ikean pannuilla. Esim. TROVÄRDIG Paistinpannu - kullanruskea - IKEA on todella tasapainoinen ja verrattaen painava pannu. Lämpiää tasaisesti ja mukava käsitellä. Eivät nuo ikuisia ole, jonkun verran yli vuoden olen pärjännyt per pannu, mutta ei tulla hinnalla tarvitse ollakkaan, eikä non-stick pinnoitteet ikuisia olekkaan.
 
Lidlissä on muuten nyt tarjouksessa tollanen granite/stoneline kopio.
 

Liitteet

  • Screenshot_20201130-125257.jpg
    Screenshot_20201130-125257.jpg
    323,4 KB · Luettu: 346
Ikean paistinpannuista: näitä Oumbärlig-pannuja on nyt ollut tässä kahden vuoden aikana kolme kappaletta, joista maksettu vain yhdestä. Pannut siis menneet todella herkästi kieroksi ja siten vaihtoon. Eli eivät kestä kunnolla tehokasta induktio-käyttöä OUMBÄRLIG Paistinpannu - IKEA

Tästä pannusta IKEA 365+ Paistinpannu - IKEA on hyviä kokemuksia. Toimii todella hyvin induktion kanssa eikä vääntyile.

Huonoimmat pannut joita olen ikinä ostanut olivat tässä pari kuukautta sitten hankitut Lidlin Ernesto-pannut (ale-hinnat noin 12 ja 15 eur), jotka tuotetietojen mukaan käyvät induktiolle, mutta niiden lämpenemisessä kestää valehtelematta useampi minuutti ennen kuin on paistovalmiina, joten aivan roskis(tai mökki)kamaa meidän tapauksessa.

Tefalin edullisemman pään kasarit ovat luovuttaneet pintansa yleensä noin vuoden jälkeen, mutta tulee edelleen ostettua, jos löytyy poistohinnalla, kuten nyt oli Black Friday-tajouksena.
 
Tästä pannusta IKEA 365+ Paistinpannu - IKEA on hyviä kokemuksia. Toimii todella hyvin induktion kanssa eikä vääntyile.
Joo toi linkin pannu on kyllä todella hyvä hintaisekseen.
Tosin ne vanhemmat 365 pannut oli ehkäpä vieläkin ketävämpiä sillä ne kesti jopa ravintolakäytössä vuoden verran kerrallaan.

Kasareista kyselin aiemmin ketjussa ja päädyin sitten halpikseen eli "Amazon Basics":

Parin viikon kokemuksella toi on loistava ja voi suositella jos tulee takasin myyntin jossain välissä.
 
Ostin heräteostoksena Opan Kenno-paistinpannun. Pannulla oli painoa suhteellisen kivasti ja hinta oli tasan 30e. Ulkoisesti jotain valurauta/hiiliteräs-tyyppistä matskua.

Kotiin päästyäni huuhtaisin kuumalla vedellä kaupan pölyt pois ja löin induktiotasolle. Lämmittelin sen verran että pannu alkoi savuttamaan, löin kananmunat pannuun ja paistelin hetken. Ilman rasvaa toki koska pitihän se mainospuhe testata. Pannun pitäisi kestää mainospuheiden myötä lämpöä joten savuaminen tarkoituksellista.

Olin varautunut siihen että pannun saa hiekkapuhaltaa puhtaaksi, mutta hämmennys oli suuri kun lasta hulahti kananmunan alle ilman minkäänlaista ongelmaa. Eikun munat ympäri ja hetken paisto toiselta puolen, jonka jälkeen kirjaimellisesti liu'utin paistetut munat lautaselle. Pannulla ei käytännössä ollut jälkeäkään munanpaistosta, vertailun vuoksi mun pinnoitettuun Swissiin vai mikä toi nyt on jää yleensä aina jotain roisketta kiinni.

Tänään paistelin kalapuikkoja, heitin pikkaisen voita kaveriksi maun vuoksi. Nätti paistopinta, muruakaan ei tarttunut kiinni, puikkoja sai pyöritellä vapaasti pannulla missä tahansa kohtaa paistoa.

Seuraava tulikoe on letut, voin raportoida tuloksia. Edelliset lettukestit suoritin mun hiiliteräspannulla, en saanut yhtään lettua ehjänä pannusta irti. Rehellisyyden nimissä mulla ei tosin ole rasvanpoltto varmaan ihan täydellinen, tosin tuon uuden tulokkaan ensikokemuksien perusteella saattaa olla ettei rasvanpoltto tule olemaan ajatuksissa enää päälimmäisenä.
 
Sain joskus lahjaksi Swiss Diamondin jonkun 120eur pannun aikanaan elinikäisellä takuulla. Olihan se ihan hyvä, mutta jossakin vaiheessa sekin alkoi palamaan kiinni.

Ostin vanhan ikea 365 pannun ja se oli oikeasti hyvä kunnes käyttötunnit tulivat täyteen.

Nyt tuli ostettua joku ikean 365? Jossa värivaihtoehtona oli kuparin värinen. Aivan paska. Heti ensimmäisellä käyttökerralla pekonit tarttuu kiinni.

Paras pannu on tähän saakka ollu Tefalin jokin kalliimpi wokkimalli. Helposti mennyt 5-6vuotta sillä ja nyt vasta alkanut tarttumaan tavarat. Tuota tullut käytettyä all around pannuna niin wokkeihin kuin pekonin paistoon. Oisko ollut joku expert tms.
 
Ostin heräteostoksena Opan Kenno-paistinpannun. Pannulla oli painoa suhteellisen kivasti ja hinta oli tasan 30e. Ulkoisesti jotain valurauta/hiiliteräs-tyyppistä matskua.

Kotiin päästyäni huuhtaisin kuumalla vedellä kaupan pölyt pois ja löin induktiotasolle. Lämmittelin sen verran että pannu alkoi savuttamaan, löin kananmunat pannuun ja paistelin hetken. Ilman rasvaa toki koska pitihän se mainospuhe testata. Pannun pitäisi kestää mainospuheiden myötä lämpöä joten savuaminen tarkoituksellista.

Olin varautunut siihen että pannun saa hiekkapuhaltaa puhtaaksi, mutta hämmennys oli suuri kun lasta hulahti kananmunan alle ilman minkäänlaista ongelmaa. Eikun munat ympäri ja hetken paisto toiselta puolen, jonka jälkeen kirjaimellisesti liu'utin paistetut munat lautaselle. Pannulla ei käytännössä ollut jälkeäkään munanpaistosta, vertailun vuoksi mun pinnoitettuun Swissiin vai mikä toi nyt on jää yleensä aina jotain roisketta kiinni.

Tänään paistelin kalapuikkoja, heitin pikkaisen voita kaveriksi maun vuoksi. Nätti paistopinta, muruakaan ei tarttunut kiinni, puikkoja sai pyöritellä vapaasti pannulla missä tahansa kohtaa paistoa.

Seuraava tulikoe on letut, voin raportoida tuloksia. Edelliset lettukestit suoritin mun hiiliteräspannulla, en saanut yhtään lettua ehjänä pannusta irti. Rehellisyyden nimissä mulla ei tosin ole rasvanpoltto varmaan ihan täydellinen, tosin tuon uuden tulokkaan ensikokemuksien perusteella saattaa olla ettei rasvanpoltto tule olemaan ajatuksissa enää päälimmäisenä.
Mulla on ollut tämä jumalten pannu käytössä yli vuoden verran. Ehdottomasti paras paistinpannu jonka omistan, ja kaapista löytyy tuon lisäksi kalliimpaa DeBuyerin hiiliterästä sekä AMT Gastroguss.

Mitään huoltoa en ole tuolle tarvinnut tehdä. Riittää että pesee vedellä ja harjalla aina käytön jälkeen. Rasvapolttoakaan en suorittanut koska tuota mainostettiin heti valmiin pinnan omivaksi.

10/10 pannu kaiken kaikkiaan. Ostan seuraavan pannun serkulle lahjaksi kun muuttaa pois kotoa opiskelemaan.
 
Ainakin tuo linkin Opan Kenno pannu on ihan PTFE pinnoitettu. Eli samat säännöt, kuin muissakin teflon/vastaavissa. Ei rasvapolttoja, kuumia lämpöjä tai teräviä/metallisia lastoja.
 
Viimeksi muokattu:
Tefalin Jamie Oliver pannuja on toinen menossa. Eka kesti noin vuoden, mutta kun noita saa aina välillä tosi halvalla (ensimmäinen oli noin 30€ ja tämä toinen 15€ sikapäiviltä) niin ostin uuden.

Swiss Diamondia on kehuttu ja sellaista oon harkinnut, mutta kestäisköhän tuo suhteessa hintaan yhtä kauan? Eli jos Tefali menee vuoden, niin kestääköhän neljä kertaa kalliimpi Swiss Diamond neljää vuotta?

Käyttö on itsellä melkein päivittäistä ja lietenä keraaminen liesi ja kaasutaso fifty-fifty.
 
Ei kestä neljää vuotta. Useita pannuja on tullut kulutettua ja aina tuntuu kestävän niin vuoden. Esim 365+, iittala all steel, hard face jne. Ei ne vaan tunnu kestävän ruskistamista ja jatkuvaa käyttöä.

Nyt laajennettiin sitten valikoimaa varmaan ikuisella rosteripannulla paistamishommiin ja haudutukseen. Uusi all steel on varattu ainoastaan matalammille lämmöille ja todella tarttuville. Pannuna tämä all steel on muuten oikein hyvä, lämpenee tasaisesti ja voi heittää uuniin huoletta.
 
No niin vähän ajattelinkin. Ja onhan se uus aina uus, vaikka ois sitten Tefali. Jos Swiss Diamondissa on pari-kolme vuotta ruokaa laittanut, niin kyllähän se jossain näkyy varmaan siinäkin vaikka kuin pitäisi hyvää huolta.
 
Ei kestä neljää vuotta. Useita pannuja on tullut kulutettua ja aina tuntuu kestävän niin vuoden. Esim 365+, iittala all steel, hard face jne. Ei ne vaan tunnu kestävän ruskistamista ja jatkuvaa käyttöä.

Nyt laajennettiin sitten valikoimaa varmaan ikuisella rosteripannulla paistamishommiin ja haudutukseen. Uusi all steel on varattu ainoastaan matalammille lämmöille ja todella tarttuville. Pannuna tämä all steel on muuten oikein hyvä, lämpenee tasaisesti ja voi heittää uuniin huoletta.

Jep sama homma. Ollut noita ns. parempia pannuja useampi se on aika lailla +-12kk kesto ja uutta tilalle vaikka kuinka hyvin tai huonosti pitäisi.
 
Tuo mitä mikäkin pannu kestää riippuu niin paljon käytöstä, ettei minusta siihen oikein voi sanoa mitään yleispätevää fiksua.

Jos joka päivä käyttää samaa pannua ja paistaa sillä kaiken, niin kyllähän se kuluu, eikä sille mahda mitään (jos siis puhutaan näistä non-stick pinnoitetuista).
--
Omakohtaisesti olen kokenut kahta erilaista kulumista - toisessa pannu vain alkaa menettää non-stick ominaisuuksiaan vähitellen ja ruoka alkaa tarttua enemmän. Toinen taas johtaa tuohon teflonin irtoamiseen palasina.

Jälkimmäistä on tapahtunut lähinnä aivan halvimmissa ja ohuimmissa pannuissa.

Meillä paistetaan kaikki non-stickillä, mutta kun käytännössä lihaa ei syödä, niin mitään ei kuumenneta hirveän kuumaksi. Kalat, äyriäiset, vihannekset + kastikkeet jne. eivät tarvitse 300C lämpöjä, joten pannut kestävät useita vuosia. Jonkun verran tuon isoimman 28cm teflonin pintaan on tullut naarmuja kun siinä noita äyriäisiä ja simpukoita paistaa, mutta ei siitä kyllä mitään paloja tunnu silti lähtevän.

--
Jos olisi induktioliesi, niin koittaisin varmaan tuollaista Hackmannin NOH:ia ihan mielenkiinnosta, että kestääkö pinnoite pidempään kun sitä ei saa ylikuumennettua. Epäilen ettei se pelasta tuolta ensimmäiseltä tuhoutumistavalta, joka tuntuu olevan se Hackmannin pinnoitteiden normaali hajoamistapa.
 
Hackman NOH kovanaama ollut kanssa testissä. Ei kestä käyttöä se paremmin, kiva ominaisuus toki, ettei sitä voi ylikuumentaa. Ei ole tapan ylikuumentaa pannuja, niin tuosta ei juuri ole apua.
 
Suositelkaa paistinpannua ja wokkipannua kotikäyttöön. Nykyiset alkavat olemaan aikansa eläneitä. Paistinpannuna on tällä hetkellä IKEAn 365+ sarjan paistinpannu, mutta 3,5 vuotta alkaa näkymään jo siinä. Pannujen pitäisi olla induktiolieden kanssa yhteensopiva.
 
Avataanpas näillekin pannuille oma ketju.

Graniittipinnoite taitaa nyt olla parasta, mitä markkinoilla on. Kestää vähän tökkimistäkin vaurioitumatta.

Jenkkilässä Graniterock / Granitestonea on myyty tv-shopissa, mutta ei ole jostain syystä ainutta toimivaa tv.shop tuotetta tänne myyntiin tuotu.

Freakin Reviews tyyppi on tuota testannut ja käyttänyt ja hyvin kestää



Uusi versio.




Edellinen lidlistä ostettu keraaminen pannu kesti alta vuoden, kun alkaa olemaan pinnoite kulunut pois. Laitoin Amazonista allaolevan linkin Stoneline pannun tilaukseen, kun ei noita jenkkimalleja näyttänyt mistään järkihintaan saavan. Saas nähdä onko yhtään edes sinnepäinkään.



Itsellä ollut tällainen (ei sama merkki) käytössä toista vuotta ja nyt alkaa olemaan tarttumisongelmaa. Silti parhaiten kestänyt pinnoitepannu tähän saakka, vaikka ei nämäkään ikuisia ole. Seuraavana vuorossa odottaa juuri hankittu Heirol:n SteelSafe Pro, josta ei ole vielä käyttökokemuksia jakaa.
 
Tosi paljon offtopic.. mutta miten jaksatte ostaa näin usein pannuja? Onko se pieni voinnokare niin paha paistaessa sitten? Kai se on. Itse en kyllä jaksaisi jatkuvasti olla pannuostoksilla, jos vaikka 40€/vuosi menee niin puhutaan aika isoista rahoista jo vuosia kun vierii. Mulla on Tefalin non stick pannun kestävin osa ollut sen lasikupu, 14v mennyt jo ongelmitta.
 
Onko se pieni voinnokare niin paha paistaessa sitten?

Jossain vaiheessa noi pinnoitteet ovat siinä kunnossa, ettei minkään kokoinen nokare auta, vaan kaikki tarttuu hanakasti kiinni.

Itse en kyllä jaksaisi jatkuvasti olla pannuostoksilla, jos vaikka 40€/vuosi menee niin puhutaan aika isoista rahoista jo vuosia kun vierii.

En usko, että kukaan haluaisi näin tehdä, mutta viisihenkisessä perheessä pannulla on sen verran kovaa käyttöä, että mielellään maksaa muutaman kympin omien hermojen säilyttämisestä.
 
Suositelkaa paistinpannua ja wokkipannua kotikäyttöön. Nykyiset alkavat olemaan aikansa eläneitä. Paistinpannuna on tällä hetkellä IKEAn 365+ sarjan paistinpannu, mutta 3,5 vuotta alkaa näkymään jo siinä. Pannujen pitäisi olla induktiolieden kanssa yhteensopiva.
Tää ollut nyt 1kk käytössä wokkina/kasarina. Hyvät kokemukset, normi 28 cm kansi on aavistuksen pieni tuohon mutta pysyy kyllä paikoillaan. Hyvä ostos mielestäni 35€ hintaan.
 

Tää kai se paras tefloni pannu on? kokemuksia .. Vai löytyskö vielä laadukkaampaa kohtuu hintaan. Ärsyttää vaan vietävästi ostaa ton hintanen jos taas saa sen vuoden käyttöaikaa niin kun aina :)
 
Stonelinelläkin on wok pannuja.



Tämä korkeammalla laidalla varustettuhan toimii molempina.

 
Juuri äsken moista käpistelin, eikä kyllä kovin laadukkaan oloinen ollut. Kertokaa toki, jos joku moisen hommasi miten toimii.
Ostin sitten ite tälläisen kun niitä sattu olemaan Halikon Lidlissä jäljellä kun kävin mökillä. Aika karkea oli työn jälki pannussa kyllä, tosin hintakin oli halpa. Katotaan keväällä miten toimii kun mökkikausi alkaa...
 
Kuinka kuumaksi kestävät kuumeta? Yli 200? Tuohon useimmiten non stickien ongelma että vaikea paistaa kun eivät kestää tarpeeksi kuumaa.

Vastaillaan vähän vanhaan viestiin:
Fiskars kertoo että yli 240 astetta vahingoittaa heidän tefloniansa (hardtec tms.). Ceratec:lle ei ollut lukemaa, mutta omalle wokkipannulle on 270 C uuninkestävyytenä mainittu. En tiedä onko tuo pinnoitteen keston lukema vai jostain muualta revitty luku, sillä muovikahvallisille Kovanaamoille tms. (hardtec) luvataan vain 150 astetta uunissa vaikka pinnoite kestäisi 240...

Ostin siis black friday tms. tarjouksesta tuollaisen Ceratec All Steel wokkipannun niin tuli tutkittua eroja.
 
Suosituksia hyvästä paistokasarista ? Vuosikausia hyvin palvellut Tefalin teflonpinta alkanut pettämään. Ihmeen pitkään kyllä kestänyt. 24cm halkaisijaltaan ok, jos korkeahkot pystysuorat reunat. Pitää olla kansi. Ja mielellään kyllä pinnoitettu, helppo kasari, vaikka hiiliteräs/valurautamiehet olisivat eri mieltä.
 
Itellä keväällä ostetun Tefalin pinta alkanut hilseilemään punaisesta keskustäplästä ja taas joutuu palaamaan tähän turhauttavaan pannututkintaan.

Aiemmin ollut käytössä kehuttuja "testivoittaja"-Ikeoita, kahden markan Tokmannipannuja, WMF:n pannua ja tuo viimeisin Tefalin paistinpannu (ja useita kasareita).
WMF:ään rupesi tavara tarttumaan kiinni ekan käytön ja pesun jälkeen, lensi heti roskiin.
Tokmannit ja Ikeat on ollut ennalta-arvattavia, toiminut hetken ihan ok, mutta puolen vuoden sisään alkaa kama tarttumaan kiinni progressiivisesti ja sitten kun siihen tarpeeksi vitttuuntuu, niin hankkii uuden.
Tefalit ovat olleet so far parhaita, mutta kyllä niissäkin vituttaa suunnattomasti se alle vuoden käyttöikä. Tuo viimeisin Tefal on huhtikuussa ostettu ja 9kk ajan tehty melkein päivittäin ruokaa ja pinta on edelleen fantastisen liukas, mutta tuo hilseily kyllä kielii pahaa.

Tässä nyt sitten pitäisi arpoa, että ostaakko sokkona jomman kumman täällä mainituista Kenno / Maku -pannuista vaiko jotain muuta. Sen verta pettyneitä kokemuksia itellä, että vaikea ottaa mitään pannukehuja ilman suolahyppysellistä nykyään :D Samoja saatesanoja noista kaikista aiemmista pannuista (no ei halpistokmanneista) on muinoin tullut luettua ja niiden perusteella hankittua pettyen. Myöskään samasta syystä ei hirveästi riskillä houkuttelisi maksaa kauheasti kolmea kymppiä enempää pannusta.

Myös vähemmällä käytöllä ollut Tefalin kasari alkaa tulemaan tiensä päähän. Senkin kohdalla tekisi mieli kenties panostaa "vähän enempi" jos saisi kestävämpää tavaraa, mutta näissäkin taitaa olla yhtälaisia kokemuksia paistinpannujen kanssa. Helvetin vaikea tietää mikä on hyvää.
Hieman kiinnostaisi Fiskars Hard Face -kasari , jota muualla netissä on ainakin kehuttu. Hard Facet/kovanaamat on saanut ajat myötä (täälläkin) lokaa niskaan, mutta toisaalta jossain myös kuulee puhuttavan että Hackmannin siirryttyä Fiskarsille on koko sarja uudistettu ja nuo on ihan eri tavaraa nykyään ja varsin päteviä pelejä. Ketähän tässä nyt sitten taas näidenkin osalta uskoisi... Onko täällä kellään kokemuksia?
 
Täytyy tännekin kehaista, että Fiskarsin Norden -sarjan paistinpannut on kyllä osoittautuneet erinomaisiksi. Teflonin sijasta on jonkinlainen Thermium -mineraalikäsittely. Enpä osaa arvioida, kauanko tuo tarttumattomuus kestää, mutta ainakin näin parin viikon alkukokemukset on pelkästään positiivisia. Kaikkea on tullut pannulla käristeltyä eikä mikään tartu.

 
Verkkiksessä olisi vielä WMF:n ceradurit tarjouksessa, mutta nyt kun katsoi netistä niin myös paljon "tarttumaton vain 2 viikkoa sitten ei toimi lainkaan enää" tyyppistä arvioita.
 
Ostin jokin aika sitten Steelsafe pannun ja täytyy sano että paras pannu tähän mennessä mitä on ollut. Kunhan malttaa lukea ohjeet, niin hyvin toimii. Suosittelen !


paistinpannu-28-cm-steelsafe-pro_.webp

 
Täytyy tännekin kehaista, että Fiskarsin Norden -sarjan paistinpannut on kyllä osoittautuneet erinomaisiksi.

Pari kk ollut tuo sama pannu ja vielä on kuin uusi, ja ei tosiaan tartu yhtään. Totuuden näkee vasta pidemmän ajan jälkeen, kuulemma pinnoite lähtisi ajan mittaan pois.

Hyvä induktioliedellle on oman kokemuksen mukaan Fiskars (ent. Hackmann) Rotisseur+ Optiheat, tarkkana että on tuo plus. Toinen sellainen menossa, ja edellinen oli pisimpään (useamman vuoden) hyvänä kestänyt pannu pl. pinnoittamattomat.

 
Pari kk ollut tuo sama pannu ja vielä on kuin uusi, ja ei tosiaan tartu yhtään. Totuuden näkee vasta pidemmän ajan jälkeen, kuulemma pinnoite lähtisi ajan mittaan pois.
Niinhän siinä varmasti käy. Tosin yhtälailla Teflon-pannuista se pinta kuluu ajan myötä. Näitä Thermium -pannuja voi sentään vielä pinnan kuluttuakin käyttää ihan normaaleina teräspannuina, eikä tarvitse roskiin heittää.
 
Mukavahan se vaihtaa pannua vuoden parin välein sen sijaan, että ostaisi hiiliterästä/valurautaa jotka kestää käytännössä ikuisesti.

Nojoo hieman provoilun puolelle meni. Sori siitä :sori:
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 539
Viestejä
4 539 641
Jäsenet
74 817
Uusin jäsen
pepponen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom