• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

NATO ja Suomi

Liittynyt
20.01.2017
Viestejä
619
Kerro ihan omin sanoin, mikä sua harmittaa ja pelottaa noissa joukoissa? Ihan rauhassa vedät henkeä ja kirjoitat muutaman järkevän virkkeen, jossa kerrot syyn tolle vaahtoamisellesi. Vastustatko siis Natoa? Pelkäätkö että ne vaihtuvat 800 hengen pataljoonat käyttäytyvät rumasti kaupungilla? Vai mikä ton sun itkupotkun oikein nyt aiheuttaa. Ainakin sana "pysyvä" on nyt jotenkin saanut sut pois tolalta. Mutta miksi?

Ja siis Suomeen ei ole tullut 4k-5k hengen pysyvää prikaatia, vaan sellainen joukko voidaan tarvittaessa tänne tuoda.
Jos ei ymmärrä itselähtöisesti ulkomaisten joukkojen läsnäolon, maan suvereniteetin ja itsenäisyyden tradition merkitystä niin tattis moro. Mutta toivotaan että NATO säilyy puolustusliittona. (vaikka se nyt pommittikin vasta runsas vuosikymmen sitten mm. Libyassa siviilejä) Ulkomaiset joukot omassa maassa, jotka eivät ole omassa komentovallassa ei ole koskaan hyvä idea. Jännää että se on joillekin kuitenkin näköjään ihan sama. Jengi luulee että Suomella ei ole/ollut mitään mahdollisuuksia havaita, tunnistaa, ennakoida, torjua mahdollista Venäjän aggressiota.

Seuraava askel on luonnollisesti se että Suomeen sijoitetaan ydinaseita. Eihän niitä kannata sijoittaa kauemmas vaan NATO:n etulinjaan, josta niiden laukaisuun ei ehditä reagoida. Onneksi meillä on varauduttu tähänkin atomiviitalla ja kuusen oksasta taitetulla hosalla ;)
 

cman

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 886
Mutta toivotaan että NATO säilyy puolustusliittona. (vaikka se nyt pommittikin vasta runsas vuosikymmen sitten mm. Libyassa siviilejä)
NATO operoi Libyassa YK turvallisuusneuvoston mandaatilla (päätöslauselmat 1970 ja 1973). And by the way, yksikään turvallisuusneuvoston jäsen ei äänestänyt päätöslauselmaa vastaan, ei Venäjäkään.
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 367
Jos ei ymmärrä itselähtöisesti ulkomaisten joukkojen läsnäolon, maan suvereniteetin ja itsenäisyyden tradition merkitystä niin tattis moro

Kyseessä taitaa olla sen verran suuri näkemyksellinen ero että kovin hedelmällistä keskustelua tästä ei varmaan saa aikaan, mutta mun näkövinkkelistä meidän liittolaisten meidän puolustukseen korvamerkityt joukot ja niiden jatkuva harjoittelu/rotaatio sekä kaluston varastointi Suomessa on vain ja ainoastaan positiivinen asia meidän maan suvereniteetin ja itsenäisyyden tradition säilymisessä ja jatkumisessa.

Tossa naapurissa kun nyt sattuu olemaan imperialistinen paskavaltio joka julkisessa, valtion kontrolloimassa mediassa, maalaa meistä tälläkin hetkellä viholliskuvaa ja haaveilee "vanhojen rajojen" (joiden sisään Suomikin kuuluu) palauttamisesta imperiumille, niin mitä enemmän täällä on joukkoja ja rautaa niitä vastassa jos päättävät jotain tyhmää yrittää niin sen parempi.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
18 212
Jos ei ymmärrä itselähtöisesti ulkomaisten joukkojen läsnäolon, maan suvereniteetin ja itsenäisyyden tradition merkitystä niin tattis moro. ..
Tässä on pieni eroa venäjän joukkojen läsnäolosta vieraassa valtiossa vs liittolaisten kumppanuus yhteistyö turvata kumppanin turvallisuus, suvereniitti.
Liitoudumme sen takia että täältäkatsoen itäinen naapurimme alkoi agressiivisesti uhkaileen ja näytti halunsa hyökkäillä itsenäisiin valtioihin.

Me olemme onnekkaita, olemme voineet valita ja saada kumppaneiksi, liittolaisiksi sellaisia joilla haluamme ja joilla on samansuuntaiset perusarvot. Nämä eiliset keskustelun aiheet osoittavat että kumppanimme halua ja tahtoa tukea meitä, yhdessä olemme entistä vahvempia.

Meillä on liittolaisina ydinasevaltioita, niin sijoituspaikat ei ole julkista, eikä siinä suojassa ole oleelista niiden sijainti. Se että niitä olisi Suomessa ei pelota meitä suomalaisia, mutta venäläisissä voi toki ärsyttää että meillä on sekin sateenvarjo. Meidän ei tarvi sillä vedellä mitään huutelua.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 623
Seuraava askel on luonnollisesti se että Suomeen sijoitetaan ydinaseita. Eihän niitä kannata sijoittaa kauemmas vaan NATO:n etulinjaan, josta niiden laukaisuun ei ehditä reagoida.
Toivottavasti Venäjällä olisi sellaista täydellistä osaamattomuutta, että tekisivät juuri noin. Olisi kiva kun pystyisi tuhoamaan ne ydinaseet perinteisillä aseilla.

Mutta harmi kyllä, edes Venäjällä ei olla tarpeeksi typeriä.
 
Liittynyt
14.08.2023
Viestejä
1 157
Jos ei ymmärrä itselähtöisesti ulkomaisten joukkojen läsnäolon, maan suvereniteetin ja itsenäisyyden tradition merkitystä niin tattis moro.
Itsenäisellä maalla on oikeus kuulua puolustusliittoon, liittoutua kenen kanssa haluaa ja kutsua liittolaisten joukkoja omalle alueelleen eri tarkoituksia varten. Kun Suomi oli kylmän sodan aikaan Neuvostoliiton kuristusotteessa niin tällaista oikeutta ei käytännössä ollut vaikka Suomi teknisesti olikin itsenäinen maa.

Kumma juttu että "suvereniteetistä huolestuneet" ovat yleensä samoja jotka eivät pidä siitä että itsenäinen maa päättää itse omista asioistaan.
 
Liittynyt
07.04.2018
Viestejä
489
Seuraava askel on luonnollisesti se että Suomeen sijoitetaan ydinaseita. Eihän niitä kannata sijoittaa kauemmas vaan NATO:n etulinjaan, josta niiden laukaisuun ei ehditä reagoida. Onneksi meillä on varauduttu tähänkin atomiviitalla ja kuusen oksasta taitetulla hosalla ;)
Toivotaan näin, ydinasepelote on mainio turva venäjää vastaan. Sitä ennen toki voitaisiin moninkertaistaa nuo suunnitellut naton joukot ja tukikohdat.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
15 315
Jos ei ymmärrä itselähtöisesti ulkomaisten joukkojen läsnäolon, maan suvereniteetin ja itsenäisyyden tradition merkitystä niin tattis moro.
Suomi kuuluu Natoon, jotta voimme pysyä itsenäisenä. Suomen käyttöön perustetaan tuo 4000-5000 sotilaan prikaati, jotta voimme pysyä itsenäisenä. Suomi osallistuu Naton kaikkeen toimintaan, jotta voimme pysyä itsenäisenä. Jos tätä ei ymmärrä, niin tattis moro. Sä näytät olevan ainoa, joka ei ymmärrä Nato-joukkojen läsnäolon merkitystä. En tiedä, millainen propaganda aiheuttaa tuollaista Nato-vastustusta, mutta onneksi se ei ole Suomessa kovin yleistä.

Ja tuo irrationaalinen pelkosi "ulkomaisten joukkojen" (siis Nato-joukkojen) läsnäolosta on absurdi myös kun katsot viimeisten kymmenien vuosien ajan niitä muita Nato-maita joissa on ollut Nato-joukkoja. Miten niiden itsenäisyys on heikentynyt. Onko Nato-joukot heikentäneet Viron suvereniteettiä ja itsemääräämisoikeutta? Ihan älyttömiä sun juttusi.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
250 601
Viestejä
4 362 052
Jäsenet
72 672
Uusin jäsen
Umppu

Hinta.fi

Ylös Bottom