Tässä lisää pohdittavaa niille, jotka toteavat että eihän Venäjällä olisi mitään syytä hyökätä Suomeen jos pysymme "puolueettomana":
Venäjän sotahistoriallinen seura on rakentanut valheellista tarinaa Suomesta. Keskeisiin väitteisiin kuuluu, että Suomi teloitti Karjalassa neuvostosotilaita Sandarmohin joukkohautoihin, suoritti siviiliväestön kansanmurhan ja ylläpiti keskitysleirejä, jotka olivat vielä saksalaisten natsienkin leirejä pahempia.
Ukrainan kohtalon jälkeen nämäkin väitteet asettuvat selkeämmin osaksi isoa kuvaa. Ne on luotu muhimaan sitä varten, jos Putin päättää jonain päivänä nostaa ne esille koko propagandakoneistonsa voimalla.
Keitä presidentti Vladimir Putin kuuntelee nykyisin? Vastausta ei tiedä kukaan, mutta viime aikojen uutisten perusteella kannattaa painaa mieliin nimet Andrei Turtshak ja Vladimir Medinski, Arja Paananen kirjoittaa.
www.is.fi
Mä en kyllä näe mitää järkeä tällaisessa suomalaisten pelottelussa, kaikki eivät osaa suhtautua noihin järkiperustein, puolisonikin tuntuu olevan huolissaan.
Kaikissa maissa on hörhöjä (myös Suomessa) jotka levittävät perättömiä juttuja eikä niitä silti valtiovallan edustajat usko. Olemme olleet Venäjän vierellä rauhassa (toki ohjeita olemme saaneet, kuten muuten muistakin maista vähän hienovaraisimmin) 77 vuotta. Meitä verrataan Ukrainaan siinä mielessä että kun kerran sinne menivät, niin tulevat tännekin.
Tilanteemme on aivan eri, Putin on useaan kertaan todennut Neuvostoliiton hahoamisen olevan virhe ja hän (ja monet Venäläiset) on sen kokenut. Meilläkin huudettiin vuosikymmeniä Karjala takaisin. Nyt kun ollaan päästy siihen, että siellä aikuisena asuneet ovat kuolleet ollaan jo aika hyvin hyväksytty uudet rajat.
Eli ajankulumisella on suhtautumiseen iso ero. Luulen Putinille Ukrainan oleva meidän "Karjala" jota hän koettaa saada "takaisin" ja Ukrainalaiset ovat ymmärttävästi asiasta eri mieltä. Siitä on todella pitkä matka että hän lähtisi Suomea valoittaamaan varsinkin kun on nyt nähnyt miten yhtenäinen EU on.
Olemme pitäneet Venäjään suhteita yllä Paasikiven-Kekkosen linjan mukaisesti, mikä on taannut meille mahdollisuuden kehittyä taloudellisesti. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hallitus joutuu miettinään seurauksia (myös taloudellisia) tekemiinsä päätöksiin tässä Nato asiassakin.
Taloutemme on kuralla, emmekä oikeasti tarvitseisi mitään pakolaisaaltoja, energianhinnan korotuksia...jne
Miellä on yli 1300 km yhteistä rajaa Venäjän kanssa ja pakolaisaaltoon on varauduttu tällä viikolla ministerin
antaman vastauksen mukaan sillä, että voimme laitta raja-asemat (muiskaakseni 3kpl-Venäjään päin) kiinni.
Ei tainnut aivan kaikkia kansanedustajia vastaus miellyttää?
Ilman Putinin vaikutusta 2015 Afrikasta Venäjän kautta olis tulijoita riittänyt muiden tulijoiden lisäksi.
Tämä Nato-asia on paljon muutakin kuin sotilaallinen kysymys. Jos Venäläiset niin haluavat.
Suomi on ollut Venäjälle hyvä naapuri, pidämme yli 1300km heidän rajaansa turvassa hyökkäykseltä heidän aluelleen.
Aikoinaan Suomeen hankittiin Mic-21 F hävittäjiä (jotka olivat silloin aikansa huippua) ilman sotilaiden osallistumista ko. hankkeeseen. Kekkonen ja silloinen Neuvostoliiton presidentti keskustelivat ja "Venäjän" johtaja sanoi, että "USA:n koneet lentävät teidän kautta tännepäin. Joko ostatte meiltä em. koneet ja valvotte omaa ilmatilaanne tai sitten me valvomme sitä". Luulen Kekkoselle olleen helppoa tehdä päätös.
=> hyvä esimerkki, että perinteisesti Venäläisille Suomi on puskuri USA: ja heidän välissä. Suurvallat pelaa omaa peliään, emmekä me sille mitään mahda.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ollut huolissaa siitä, että rajoillemme tullee Naton myötä lisää aseita ja se vahingon mahdollisuus lisääntyy. Mekin joudumme aseistustamme lisäämään.