- Liittynyt
- 27.11.2017
- Viestejä
- 185
Venäjän naapurivaltio ei voi olla puolueeton; käytännössä vaihtoehtoina on joko suuntautua länteen tai sitten olla yksi Venäjän liittolaisista.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Mielestäni Naton nykyinen toiminta ei millään tavoin edistä rauhaa tässä maailmassa, vaan lähinnä vain lisää siinä olevia jännitteitä. Toistan uudelleen: Libya. Syyria. - Ja minkäänlaista hyväksyttävää selitystä noille ei ole, mitä nyt jälkimmäisessä tapauksessa ehkä jotain valkokypäriltä saatuja twiittejä jostain kaasuiskuista... (/s) . Noiden tuloksena sinne rannikolle ajettiin sotalaiva, ja alettiin ammuskelemaan ohjuksia maahan, joka ei ole mihinkään edes hyökännyt, vaan todellakin lähinnä yrittänyt taistella Yhdysvaltain aseistamia ja varustamia ja kouluttamia terroristeja vastaan. Onko tämä asia jollekin epäselvää?
T -.-
Puolueettomuus ei tarkoita sitä, että on kallellaan tasaisesti joka suuntaan. Se ketä kumartaa ja kenelle pyllistää on täysin liittymätön asia. Samoin se kenen kanssa harjoittelee sotimista. Lyhykäisyydessään se tarkoittaa sotilaallista liittoutumattomuutta ja pyrkimystä pysytellä sotien ulkopuolella. Suomi on puolueeton maa. Kylmän sodan aikaan suomi oli puolueeton juurikin Neuvostoliiton vaatimuksesta. NATO:kin listaa Suomen puolueettomien maiden joukkoon.
Puolueettomuuden vaatimukset on määritelty Haagin sopimukessa.
The Avalon Project - Laws of War : Rights and Duties of Neutral Powers and Persons in Case of War on Land (Hague V); October 18, 1907
Suomessa on pitkät perinteet tulkita puolueettomuutta vähän miten sattuu. Eihän Saksankaan kanssa oltu liitossa, vaan ihan omaa erillissotaa sodittiin siinä sulassa sovussa
Ensinnäkään tuo heitto ei ollut mikään kannanotto NATOn puolesta tai sitä vastaan. Lähinnä anekdootti tuohon yllä olleeseen vääntöön puolueeton -sanan merkityksestä.Muistanko ihan väärin, että se oli NL joka aloitti sekä Talvisodan että Jatkosodan? Puolueettomuus ei tarkoita puolustamattomuutta, päinvastoin puolueettomuuteen kuuluu pyrkimys omien rajojen turvaamisesta. Siinä vaiheessa kun barbaarit vyöryvät rajan yli ei olla enää puolueettomia, vaan sodan osapuolia. Puolueettomuus tarkoittaa pyrkimystä puolueettomuuteen, siihen että otetaan valloittaja vastaan ruusut käsissä.
Alkaa maalitolpat siirtyä jo siihen malliin, että ei olla enää edes pelikentällä. Ei NATO-kannan pulustaminen näin vaikeaa voi olla.
Jatkosota – WikipediaEnsinnäkään tuo heitto ei ollut mikään kannanotto NATOn puolesta tai sitä vastaan. Lähinnä anekdootti tuohon yllä olleeseen vääntöön puolueeton -sanan merkityksestä.
Toisekseen Suomi hyökkäsi Saksan kanssa Neuvostoliittoon, joten vähän väärin taidat muistaa tuon jatkosodan osalta. Talvisodassa oltiin toki puolueettomia.
E: joo neukut tekivät ilmaiskuja Barbarossan alettua, mutta Suomi oli kyllä valmistautunut hyökkäämään joka tapauksessa.
Jatkosota – Wikipedia
22. päivä NL aloitti sotatoimet Suomea vastaan. 25. päivä NL aloitti mittavan Helsingin pommituksen. 26. päivä sota julistettiin. Suomi vakuutti puolueettomuuttaan viimeiseen asti. Olisiko Suomi todella aloittanut sodan NL:a vastaan vai vain valmistautui sotaan joka oli väistämätön ja jonka NL aloitti? Tuskin olisi, mutta sitä ei tarvitse voivotella, koska se kuuluu vaihtoehtotodellisuuteen.
Neuvostoliiton hyökkäykset Suomea vastaan alkoivat 22. kesäkuuta kello 06:05, jolloin Neuvostoliitto pommitti suomalaista laivasto-osastoa merellä. Tämän jälkeen samana päivänä Suomi osallistui eteläisen Suomenlahden miinoittamiseen. Samana päivänä Saksa aloitti hyökkäyksen Neuvostoliittoon. Pommituslennolta palanneita saksalaiskoneita pysähtyi Suomen alueella tankkaukseen. Neuvostoliitto vastasi pommittamalla lentokoneilla ja tykeillä suomalaisia sotilaskohteita Suomessa. Suomi pidättäytyi vastaamasta tuleen ja yritti vakuutella puolueettomuutta uudessa sodassa. Suomen ja Neuvostoliiton välillä vältyttiinkin merkittäviltä sotatoimilta muutaman päivän ajan. 24. kesäkuuta 1941 Neuvostoliitto evakuoi lähetystönsä Helsingissä.
Kyllähän se Stalinin Neuvostoliitto aloitti pommittamalla suomalaisia kaupunkeja. Siitä ei päästä yli eikä ympäri.Tuosta voi olla oikeutetusti kahta eri mieltä, että kuka aloitti jatkosodan,
Kyllä, joskin tuossa vaiheessa ainakin saksalaisten aikeet käyttää Suomea hyödyksi sodassa ryssiä vastaan taisi näyttää aika ilmeiseltä. Harmi ettei voida tietää, mitä olisi tehty, jossei pommituksia olisi ollut. Oltaisiinko silti hyökätty? Who knows.Kyllähän se Stalinin Neuvostoliitto aloitti pommittamalla suomalaisia kaupunkeja. Siitä ei päästä yli eikä ympäri.
Tottakai olisi hyökätty suomalaiset ja saksalaiset rinta rinnan. Ryssä antoi vaan hyvän propaganda aseen ennen kuin ehdittiin ja siksi Jatkosota oli moraalisesti pelkkää Talvisodan takaisinmaksua oikeutetumpi sota.Kyllä, joskin tuossa vaiheessa ainakin saksalaisten aikeet käyttää Suomea hyödyksi sodassa ryssiä vastaan taisi näyttää aika ilmeiseltä. Harmi ettei voida tietää, mitä olisi tehty, jossei pommituksia olisi ollut. Oltaisiinko silti hyökätty? Who knows.
Suomenlahden miinoittaminen oli kylläkin puolustusreaktio ja suomen tarkoitus oli vallata talvisodassa menettämänsä alueet.Meidän olisi kyllä pitänyt jo alusta lähtien sunnitella vähän pidemmälle eli leningradin valtaus/muurmanskin radan katkaisu yms jonka jälkeen itämerta olisi voitu käyttää joukkojen huoltoon ja samalla estetty brittien/jenkkien ruoka/ase/öljy yms kuljetukset venäläisille(tällä oli ilmeisesti oikeasti aika suuri merkitys sodan alussa vaikka venäläiset toista väittääkin).Ensinnäkään tuo heitto ei ollut mikään kannanotto NATOn puolesta tai sitä vastaan. Lähinnä anekdootti tuohon yllä olleeseen vääntöön puolueeton -sanan merkityksestä.
Toisekseen Suomi hyökkäsi Saksan kanssa Neuvostoliittoon, joten vähän väärin taidat muistaa tuon jatkosodan osalta. Talvisodassa oltiin toki puolueettomia.
E: joo neukut tekivät ilmaiskuja Barbarossan alettua, mutta Suomi oli kyllä valmistautunut hyökkäämään joka tapauksessa.
Moraalisesti jatkosota oli täysin oikeutettu joka tapauksessa.Tottakai olisi hyökätty suomalaiset ja saksalaiset rinta rinnan. Ryssä antoi vaan hyvän propaganda aseen ennen kuin ehdittiin ja siksi Jatkosota oli moraalisesti pelkkää Talvisodan takaisinmaksua oikeutetumpi sota.
Ja silti, kun jenkit lähtivät etsimään Irakista Saddamin joukkotuhoaseita melko kyseenalaisin perustein, niin NATO-maa Ranska kieltäytyi osallistumasta. Miten tämä on mahdollista, jos kerran kaikkien pitäisi tanssia USA:n pillin mukaan?Tällaisessa oman edun vastaisessa toiminnassa ei kannata olla mukana.
Amerikan ja Naton edut tässä maailmassa eivät ole Suomen etuja, eikä niihin siksi pidä lähteä mukaan.
Venäjä on taantunut jälleen kuten heidän mongolien siittämä verenperintö pakottaa takaisin siihen että kaikki muut paitsi me. En ihmettelisi yhtään jos jälleen opetetaan kouluissa että Mainilan laukaukset olivat Suomen provokaatio. 90-luvulla oli toivoa että heistä tulisi ajan mittaan eurooppalaisia mutta juoppo Jeltsin mokasi koko homman. On se venäjä semmoinen korttitalo että pystyssä pitämiseksi vaaditaan autoritäärinen k-pää ja naapurit saavat kärsiä.Tavallaan jälkipyykit on vieläkin pesemättä, eikä niitä varmaankaan pestä ennen kuin Venäjälle tulee demokraattinen hallinto. Vasta sitten voidaan keskustella, että mites ne asiat oikein olikaan ja mites ne menikään ja kuka on kenellekin mitä velkaa. Ja ottaen huomioon, kuinka esimerkiksi Saksa on maksellut jälkikäteen hyvityksiä sodassa kärsineille, niin on täysin kohtuullista odottaa, että Venäjäkin sen saattaa joskus tulla tekemään kun sinne tulee demokratia.
Kyllä Suomi on ihan de jure ja de facto puolueeton. Ei sitä mitkään subjektiiviset näkemykset rähmälläänolosta hetkauta. Malliesimerkki Suomen puolueettomuuspyrkimyksestä on Martti Ahtisaaren toiminta kansainvälisessä rauhantyössä.
11/1924 - Valtiosopimukset - FINLEX ®
Noinko tuo NATO:n viides artikla on samanlainen tyhjä kirjain kuin Ukrainan sopimuksen viides kohta. Idea on auttaa miestä mäessä kovan paikan tullen, mutta mitään sitovaa ei ole paperilla. NATO:n puolustukseksi mainittakoon, että se koostuu useista pienistä tekijöistä joiden auttamishalu on paljon aidompaa kuin suurvaltojen. Suurvallan kanssa samanlainen yhteistyöaie tarkoittaisi puolikasta perunaa mikäli konkreettisempi apu ei edistä sen pyrkimyksiä. Tälläinen raadollisuus on realpolitikin peruskiviä.
Mielestäni Naton toiminta Libyassa ja Syyriassa ja myös muuallakin lähi-idässä on nyt ylittänyt sellaiset säädyllisyyden ja sopivaisuuden rajat, että on mielestäni aika todennäköistä, että muut maat alkavat jo uudelleen muodostamaan Natoa kohtaan vastakkaisia liittoja. Tuskin Venäjä ja Kiina ja esim. Intia tuota jatkuvaa mellastamista kauaa sivusta katsovat.
Mielestäni Naton nykyinen toiminta ei millään tavoin edistä rauhaa tässä maailmassa, vaan lähinnä vain lisää siinä olevia jännitteitä. Toistan uudelleen: Libya. Syyria. - Ja minkäänlaista hyväksyttävää selitystä noille ei ole, mitä nyt jälkimmäisessä tapauksessa ehkä jotain valkokypäriltä saatuja twiittejä jostain kaasuiskuista... (/s) . Noiden tuloksena sinne rannikolle ajettiin sotalaiva, ja alettiin ammuskelemaan ohjuksia maahan, joka ei ole mihinkään edes hyökännyt, vaan todellakin lähinnä yrittänyt taistella Yhdysvaltain aseistamia ja varustamia ja kouluttamia terroristeja vastaan. Onko tämä asia jollekin epäselvää?
Haluatte mukaan tuohon jengiin? Itse pysyisin noista kyllä erossa.
T -.-
NATO käyttäisi Suomea alustana omassa sodankäynnissään ilman, että saamme mitään takaisin? Toivon, että tämä ei ole osa meidän suunnitelmia. Vai tarkoitatko, että Venäjä julistaisi sodan sekä EU:lle että NATO:lle ja vielä jotenkin koukkaisi meidän kautta hyökätessään Keski-Eurooppaan?
1) Suomi kykenee mobilisoimaan minuuteissa satoja sotilaita, tunneissa tuhansia ja päivässä lisää.
Veikkaan ettei yhtäkään valmiusprikaatia saada täydessä vahvuudessa ja varustuksessa vapaavalintaiseen paikkaan Suomessa, sanotaanko 12-16 tunnin sisällä vihreiden miesten/ muiden bandiittien ilmestymisestä. Muutama sata sopimussotilasta, jonkun verran vähemmän rajavartiolaitoksen erikoisjoukkoja vahvistettuna poliisin Karhulla ja Valolla eivät pysäytä kovinkaan kummoista porukkaa vaikka nopeasti olisivatkin paikalla. Koulutettua ja raskaasti varustettua porukkaa pitäisi pystyä toimittamaan paikalle tarvittava määrä, mihin vuorokauden-/vuodenaikaan tahansa ja mielellään muutaman tunnin sisään tapahtumien alkamisesta.
Itse ole sitä mieltä, että Suomen natojäsenyyttä vastustavat vain venäläiset ja venäläismieliset.
Yli puolet kansasta ml. tasavallan presidentti ja iso osa upseereista.
Kellään heistä ei kuitenkaan ole esittää ensimmäistäkään (ei-venäläismielistä) loogista argumenttia natojäsenyyttä vastaan. Suomen ja Ruotsin natojäsenyyden vastustaminen on järkevää ja loogista vain ja ainoastaan venäjän näkökulmasta.
Ei varmaan olekaan, jos painaa menemään laput silmillä ja sormet korvissa nimitellen kaikkia eri mieltä olevia.
Jos ei liitytä Natoon, niin millä me turvataan maamme idän uhkaa vastaan?
Olen vahvasti sitä mieltä, että ainoassa mahdollisessa skenaariossa eli Suomen ja Venäjän kahdenvälisessä väännössä ainoa Suomen kohtalosta välittävä EU-maa olisi Ruotsi ja sekin vain omista lähtökohdistaan.
En näe kreikkalaista komppaniaa tai italialaista pataljoona itärajallamme.
En oikein pysty näkemään mitään järkeä EU:n sotilasprojekteilla. EU:n kyky käsitellä kriisejä on nyt nähty pariinkin otteeseen, eikä jälki oikein vaikuta. Jos jotain on sovittu, niin siitä ei olla pidetty kiinni. Jos jostain ei ole sovittu, niin siitä ei päästä sopimukseen kriisin aikanakaan. EU on vaan aivan liian raskas ja hidas toimimaan kriisissä.
NATO taas pysyy erossa jäsentensä sisäpolitiikasta ja keskittyy päätehtäviinsä, jolloin sen kyky toimia kriisitilanteissa on huomattavasti parempi.
Mistä se auttamishalu NATO:ssa syntyy? Samanlaiset säännökset molemmissa.
NATOn rauta rajalla on todellisempi takuu kuin meppien lätinät parin tuhannen kilometrin päässä.Mistä se auttamishalu NATO:ssa syntyy? Samanlaiset säännökset molemmissa. Eroa on siinä, että NATO:lla on myös Yhdysvaltain tykit käytössä, mikä on iso etu, mutta ei välttämätön Venäjän päihittämiseksi. Suomen yksin jättäminen tarkoittaisi EU:n hajoamista ja lopulta Venäjän ylivaltaa Euroopasta. Siihen ei EU-eliitti lähde. Koko EU:n alkuperäinen idea oli muodostaa riittävä vastavoima Venäjää varten. Se meillä nyt on ja jatkossa EU integroidaan entistä voimakkaammaksi sotilasvoimaksi.
Voidaan ehkä olla kuitenkin samaa mieltä siitä, että olisi ihan kaikkien etu jos Eurooppa ottaisi isomman vastuun omasta ulkoisesta turvaalisuudestaan. Tämä voisi tapahtua NATO:n tai EU:n alla, mutta itse näen NATO:n tässä realistisempana, ainakin lähitulevaisuudessa.Tietysti EU on jähmeä, koska sillä ei ole olemassaolevaa organisaatiota. Se luodaan nyt ja tulevaisuudessa. Ei ole mitään sääntöä, että EU:n on oltava myös tulevaisuudessa sellainen mitä se nyt on. EU tarvitsee omat sotavoimat, että siitä voidaan luoda todellinen globaali tekijä, erityisesti kun integraatio muutenkin näyttäisi etenevän.
NATO ja EU eivät ole sama asia. Ei ole mitään väärää tehdä yhteistyötä NATO:n kanssa EU-tasolla, mutta emme voi myöskään jäädä ikuisiksi ajoiksi riippuvaisiksi liittoumasta, jonka ylivoimaisesti suurin tekijä on Yhdysvallat.
Ei ole, vaan hyvin erilaiset. NATOn viides artikla sanoo hyvin suoraan, että hyökkäys yhtä NATO-maata vastaan NATOn toimialueella tulkitaan hyökkäykseksi kaikkia maita kohtaan.
Lissabonin sopimuksessa taas puhutaan ympäripyöreitä "avunannosta".
Kyllä EU varmasti tuomitsisi Venäjän toimet jyrkästi. Pölyn laskeuduttua toteaisivat EU:n pärjäävän hyvin ilman Suomeakin. Eikä Venäjän kanssa ole kiva sotia.
Maailma näyttää erilaiselta Rivieralta käsin. Joku Suomi ei ole edes sivistysmaa ja hädin tuskin eurooppalainen.
Olen tässä asiassa pessimisti.
Upseereista vain pieni osa vastustaa Nato-jäsenyyttä. Ero keskivertokansalaisen mielipiteeseen on huomattava.Yli puolet kansasta ml. tasavallan presidentti ja iso osa upseereista.
Minusta vaikuttaa vähän siltä, että Niinistö on ollut liikaa master-manipuloija Putinin kanssa tekemisissä ja tullut hänen aivopesemäkseen.Eipä ihme, että Niinistönkin on vaikea puhua NATO:sta vaikka selkeästi olikin sen kannattaja aiemmin.
Hyvin pitkälti samaan tapaan mitä NATO:ssakin. Turvaamalla omaan armeijaan ja muiden EU-maiden apuun. NATO-maat ovat hyvin pitkälti samoja kuin EU-maat ja meidän välillä on jo samanlainen avunantovelvoite kuin NATO-maiden välillä. EU on lisäksi lopultakin aloittanut sotavoimien integroimisen. NATO tietysti on vahvempi kuin EU yksin, mutta ei Venäjällä ole rahkeita haastaa EU:akaan.
Yli puolet kansasta ml. tasavallan presidentti ja iso osa upseereista.
Kaikissa Lännen median lehdissä julkaistiin tänään tämä kannanotto:
Puheenvuoro: Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys vahvistaa Pohjois-Euroopan turvallisuutta – tärkeä puheenvuoro julki molemmissa maissa
On siinä muutamalla ihmisellä saattanut mennä kahvi väärään kurkkuun kun aamun lehdessä tuollainen kirjoitus oli Se oli koko sivun kokoisena Ilkassa ja kuvituskuvana tuo sama K9-panssarikanuuna.
Niinistön aikana on turha odottaa edistystä Nato-jäsenyyden suhteen, jotenkin toivoin että Niinistö olisi alkanut ottaa voimakkaammin kantaa asioihin tokalla kaudella mutta ainakaan toistaiseksi skarppausta ei ole näkynyt tai kuulunut.Samaa mieltä tuon ryhmän kanssa. Joku voisi käydä potkimassa Niinistön hereille. (siis presidentin)
Kaikissa Lännen median lehdissä julkaistiin tänään tämä kannanotto:
Puheenvuoro: Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys vahvistaa Pohjois-Euroopan turvallisuutta – tärkeä puheenvuoro julki molemmissa maissa
On siinä muutamalla ihmisellä saattanut mennä kahvi väärään kurkkuun kun aamun lehdessä tuollainen kirjoitus oli Se oli koko sivun kokoisena Ilkassa ja kuvituskuvana tuo sama K9-panssarikanuuna.
Miksi lehdet kampanjoivat jonkun asian puolesta?
Omasta mielestäni aina virhe, koska se oikein alleviivaa, että lehti on asianosainen eikä suinkaan puolueeton raportoija. En jaksanut kyllä lukea juttua, ehkä se on neutraalimpi kuin oletan.
Ymmärrän vaikka senkin, että välillä ollaan joidenkin seikkojen vuoksi jotain asiaa vastaan ja sitten mieli muuttuu, kun tulee jotain uutta tietoa. Miten se mieli voi muuttua, jos lukitaan mielipide, kuten tuollaisella kannanotolla tehdään?
Jaaha, mua sitten harhautettiin. Luulin kyseessä olleen vastaava päätoimittajien kannanotto kuin aikoinaan EU jäsenyyden puolesta. Enhän mä nyt mitään linkkejä klikkaile.Se että julkaisee jonkun henkilön tai ryhmän kannanoton ei suinkaan ole kampanjoimista
Äärimmäisen hyvä kirjoitus. Suomi Natoon välittömästi ja Suur-Suomea tekemään onpahan asuin tilaa turvapaikka turisteille.Kaikissa Lännen median lehdissä julkaistiin tänään tämä kannanotto:
Puheenvuoro: Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys vahvistaa Pohjois-Euroopan turvallisuutta – tärkeä puheenvuoro julki molemmissa maissa
On siinä muutamalla ihmisellä saattanut mennä kahvi väärään kurkkuun kun aamun lehdessä tuollainen kirjoitus oli Se oli koko sivun kokoisena Ilkassa ja kuvituskuvana tuo sama K9-panssarikanuuna.