NAS rakentelut

Viestiketju alueella 'Tallennus' , aloittaja dun, 18.10.2016.

 1. Kaiser Soze

  Kaiser Soze Johtaja

  Viestejä:
  4 585
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No nyt! Mark Shuttleworth parrain miljonääri.
   
 2. Jyrgen

  Jyrgen

  Viestejä:
  107
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Säätäminen on alkanut ja tuli hankittua HP:n Z800 ensimmäiseksi nassiksi. Koneen mukana tuli vanhoja Siikeitin levyjä ja ajelin testejä niillä sekä tutustuin Freenasiin ennen lopullisten levyjen saapumista. Palvelimelle kirjoitettaessa kuului outoa sirinää, jonka ajattelin tulevan vanhahkoista levyistä. Eilen sain 4x4 teran uudet WD Redit sisään ja kas kummaa, sirinä jatkuu edelleen.

  Tutkin kylki auki äänen lähdettä, enkä täysin pystynyt paikallistamaan sitä. Prossujen ja virtalähteen välimaastossa se kuului ehkä selviten. Puhelimella nauhoitetustakin äänipätkästä se kuuluu selvästi tuuletinsuhinan yli (Dropbox - Tallenna-001.aac). Onko mitään vinkkejä, mistä tämä voisi johtua? Luettaessa ainakin omaan korvaan kuului pelkkää normaalia ääntä levyistä eikä tätä sirinää laisinkaan.

  Toiseen asiaan: aiemmin postailinkin tarpeista [SMB+Plex+Transmission(+Pilvi)] ja tutustuin näihin. En tiedä ymmärsinkö ihan 100% oikein tavan käyttää plugareita, jaileja ja datasettejä. Plugin tekee oman jailin asennuksen yhteydessä. Lisäksi olen tehnyt jokaiselle pluginille oman datasetin (johon asetan kyseiselle pluginille käyttöön tarvittavia tiedostoja?) ja lisännyt pluginin jailiin storagen (esim. Source: /mnt/NAS/plexmedia (dataset) -> Destination: /media (plexin jail)). Ainakin Plexin sain toimimaan järkevästi, mutta Transmission ja Nextcloud tuotti hieman harmaita hiuksia joskin sain myös ne toimimaan jotenkuten. Nextcloud jostain syystä ilmoitti, että omalla palvelimellani ei ole käytettävissä nettiyhteyttä. Lähiverkossa synkkaus toimi kyllä desktop-clientin kanssa, mutta pienehköllä viiveellä eikä välittömästi kuten esim. tähän saakka Dropboxilla. Transmissionilla sain suoritettua koelatauksen, mutta nyt ladattu tiedosto näkyy sekä transmissionin jailin että datasetin sisällä (vie tuplasti tilaa?).

  En ole vielä nettiä selaillut, mutta pohdintaa aiheuttaa myös ajoitukset SMART-testeille ja scrubaamiselle. Miten usein porukka on noita ajastellut pyörimään?

  Link aggregation ilmeisesti toimii vain sitä tukevalla reitittimellä (802.3ad)? Kävi mielessä hankkia pöytäkoneelle kaksiporttinen verkkokortti, mutta eiköhän noilla gigabitin nopeuksillakin pärjää..
   
 3. timop

  timop

  Viestejä:
  261
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  En tiedä milä on suositus mutta olen ajanu vuosia nas4freessä 2kertaa /kk scrubi raid z1lle.
  Nassukka pyörii 3lla 1.5 TB wd redillä.
  Alussa ajoin kerran kuussa ja n. Puolen vuoden älkeen hajosi yksi levy, joka toki meni takuuseen, odotellessa tilailin uuden levyn. Sain samalla vara levyn.
  Toki voisi ajaa kerran viikossa ja vaihtaa raidz2lle mutten ole nähnyt tarpeelliseksi moista vaivaa.
   
 4. celeron

  celeron

  Viestejä:
  199
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Nyt kun Qnapin TS-469 prosta loppuu tuki on aika ruveta miettimään uutta nas-purkkia. Mieluummin rakentaisin ko. härvelin kokonaan itse. Minkälaisia "rakennussarjoja" porukka suosittelee? Pyöriviä kiekkoja pitäisi mahtua neljä ja mieluusti yksi paikka SSD:lle johon tulee käyttis. Käyttiskin on vielä hakusessa. Lisenssi löytyisi koulun puolesta Windows server 2016 standardille mutta onko freenas tai nas4free parempi vaihtoehto? Laitteella tulee pyörimään mm. torrentit, plex-server ja tiedostonjako.
   
 5. Oudie

  Oudie

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Ite tuli noin päälle vuosi sitten kasattua ehkä turhankin tyyris nas-purkki ECC-muisteilla ja kunnon emolla. Pääasiassa toiminut mediaserverinä ja tiedostonjakoon tähän mennessä. Purkki on ITX-emolla, skylaken i3:lla ja kuudella levyllä Fractal Node 304 kopassa. Käyttiksenä ollut Freenas ja tullut pyöritettyä lähinnä tvheadendiä ja embyä jaileissa ja nyttemmin emby piti laittaa iocagelle pyörimään. Plexiäkin tuli kokeiltua. Sinällään Freenasiin ollut osiltaan tyytyväinen, mutta melkoinen säätäminen ollut, välillä meinannut ihan kunnolla hajottaa, toisaalta on tullut paljon opittuakin.

  Jos pitäisi itse uudestaan lähteä kysyiseen rumbaan niin saattaisin lähtiä budjettilinjalla ja koittaa jotain vähävirtaista SOC-emon missä siis valmiina joku prossu ja unohtaisin ECC-muistit tietty. Hieman tähän tyyliin: ASRock J4205-ITX Test – Apollo Lake with HDMI 2.0 and 10-bit HEVC - nerd-monkey.com . (Huom, gemini-lake taitaa olla jo ulkona: Intel Launches New Pentium Silver and Celeron Atom Processors: Gemini Lake is Here ) Tietysti omien tarpeiden mukaan... ei välttämättä riitä tehot jos plexillä haluaa streamata useampaa 4K tai 1080p striimiä useaan laitteeseen yhtä aikaa. Tuollaisissa emoissa tietysti saattaa rajoittaa myös tuo SATA-porttien määrä, mutta pci-laajennuskorteilla niitä saa lisää (kannattaa tietysti huomioida tuo pcie-liittimen koko). Vaihtoehtoisesti "normi" itx-emo tai minkä kokoisen nyt ikinä haluaakaan, jossa tarpeeksi SATA-portteja ei pitäisi tulla hirveästi kalliimmaksi.

  Käyttiksenä kokeilisin ubuntua ZFS:n kanssa. Ehkä kivuttomin vaihtoehto jos jo jotain linux-kokemusta.
   
 6. celeron

  celeron

  Viestejä:
  199
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Melkoinen suo lähteä palasista kasaamaan. Mitenkäs tuommoinen hp:n microserveri? Ilman levyjä tommosen saisi alta neljän sadan. Onko kuinka hiljainen? Olohuoneeseen olisi tulossa joten hiljainen pitäisi olla.
   
 7. spede

  spede

  Viestejä:
  1 591
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Microserverit on ihan jees, niiden suurin ongelma lienee se, että siihen mahtuu sitten X määrä kovalevyjä universumin tappiin asti eikä kasvatusvaraa ole.
   
 8. celeron

  celeron

  Viestejä:
  199
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Nuo tuohon gen10:iin mahtuu kuusi limppua. Se riittää mulle ihan hyvin.
   
 9. Tinqe

  Tinqe

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Microserveriin menee 4kpl 3,5" levyä etupaneelin kiintolevypaikkoihin ja lisäksi sopii yksi 2,5" levy optisen aseman paikalle. Optista asemaa noissa ei taideta toimittaa, ainakaan mitä itse selaillut Gen 10 malleja, niin niissä ei ole ollut mukana. Lisäksi löytyy 2 PCI-e -paikkaa, niin tuo on ihan kohtuullinen pohja koti-NAS:lle.

  Loistava purkki tuo on, jos laittaa esim Ubuntun 2,5" SSD:lle ja 2x ZFS mirrorit 3,5"-kiintolevyille dataa varten.
   
 10. celeron

  celeron

  Viestejä:
  199
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Pitääpä laittaa tuo microserver vakavaan harkintaan. Onko muuten joku kokeillut tuota clearos-käyttistä? Taipuuko samaan ku qnapin qts?
   
 11. user9999

  user9999 Platinum-jäsen Premium-jäsen

  Viestejä:
  788
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niin tuon QNAP TS-469 Pro tuki loppuu vasta 2020-12 eli tietoturvapäivityksiä tulee tuonne asti.
  Product Support Status :: QNAP
  QTS 4.3.4 jäi viimeiseksi firmikseksi tuolle mallille.

  Mutta ihan hyvä alkaa ajoissa katselemaan korvaavaa laitetta.
   
 12. celeron

  celeron

  Viestejä:
  199
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Älä ny pilaa mun fiilistä uudesta raudasta! :D
   
  user9999 tykkää tästä.
 13. user9999

  user9999 Platinum-jäsen Premium-jäsen

  Viestejä:
  788
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla sama edessä kun vanhenee molemmat nassit melkein samaan aikaan. QNAP TS-469 Pro ja Synology TS411+II :rofl:
  DS411+II Release Notes | Synology Inc.
   
 14. celeron

  celeron

  Viestejä:
  199
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Olin aikeissa tilata Dustinilta tuon microserverin ja kyselin eilen heiltä kuinka kauan ko. kamppis (reilu 380€) on voimassa. Asiakaspalvelija totesi, että niin kauan kuin tavaraa riittää ja tuotteita on varastossa 14kpl. Tänään olin laittamassa tilausta sisään niin hinta olikin 433€. Kyselin että mitähän v***ua niin vastaus oli että myyntiostasto päätti lopettaa tarjouksen. Siirsin asiakkuuteni multitroniciin...
   
 15. Carlos

  Carlos

  Viestejä:
  355
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Mites onko mahdollista koti nassilla (esim tuo mircoserver) toteuttaa pilvipalveluiden tasoinen tallennusratkaisu? Eli että esim kahden koneen Documents kansio on kaikissa koneissa ajan tasalla ja sama näkymä? Ja muutenkin integrointi osaksi windows käyttistä millä tasolla, siis niinkuin client-koneen näkökulmasta? Kiinnostaisi päästä eroon google driven ja onedriven kaltaisista ratkaisuista.....Mitään mediaplayer hömppää en kaipaa.
   
 16. Oudie

  Oudie

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
 17. TMC

  TMC

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse suosittelisin tätä nykyä käyttämään Nextcloudia ownCloudin sijaan, mutta varmasti kumpikin suht hyvä ratkaisu. Ehkä myös esim. Seafile, mutta tästä ei henk.koht kokemusta.

  Alla tietoa eroavaisuuksista, eka linkki mikä tuli vastaan googlettamalla:
  Nextcloud vs ownCloud – The Whole Story - CiviHosting
   
  tle88 ja Oudie tykkäävät tästä.
 18. aohman

  aohman

  Viestejä:
  139
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  Itselläni on käytössä kotona virtuaalikoneessa Seafile Ubuntuun asennettuna. Toistaiseksi mitään valittamista ei ole, toiminut todella hyvin. Myös löytyy Play Storesta sekä AppStoresta ilmainen mobiiliclient. Muutenkin ymmärtääkseni Nextcloudissa sekä ownCloudissa on kuulemma jonkin verran ongelmia synkronoinnissa, mutta noita en ole juurikaan pyöritellyt niin vaikeaa sanoa.

  Seafile - Open Source File Sync and Share Software
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2018
  Oudie ja Carlos tykkäävät tästä.
 19. Tinqe

  Tinqe

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Mulla on Nextcloud pyörinyt jo jonkin aikaa Kapsin palvelimella ja iPhonen automaattinen kameran kuvien lataus todellakin tökkii. Yleensä toimii hyvin, mutta joskus jää jostain syystä kuvien lataaminen kesken. Muutama kuva jää lataamatta ja ne "jää jonoon" puhelimen ohjelmaan, mutta eivät ymmärrä lähteä latautumaan. Ja jos kuvia nappaa lisää, jono vain pitenee. Ainoa keino on jollain keinolla tyhjentää jono ja ne sillä hetkellä jonossa olleet kuvat jäävät sitten kokonaan lataamatta palvelimelle.
   
 20. celeron

  celeron

  Viestejä:
  199
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Nyt kun tuo microserver aloittaa matkaansa uuteen kotiin niin pitäisi funtsia levyjä siihen. Käyttislevyksi tulee joku 256 gigainen ssd mutta mitä datalevyiksi? Vieläkö wd redit on kovaa kamaa nasseissa? Omassa qnapissa pyörii 4 kpl kahden teran wd redejä. Kaksi hajosi ensimmäisen kahden kuukauden aikana mutta sen jälkeen ei ole ongelmia ollut. Levyt olleet siis 24/7 käytössä vuodesta 2013 asti.
   
 21. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  4 268
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  NAS säädöistä puheenollen

  Tekeekö näillä NDAS vehkeillä mitään

  Bebek> IOCELL Netdisk

  Halpoja on mutta valmistaja on ilmeisesti konkursissa
   
 22. sampsi

  sampsi

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Itellä on tommonen hp z800 mikä oli aikasemin serverinä,Mut nyt myöhemmin siirryin vuokraservuihin.

  Tuossa hp koneessa on 2x Xeon 5770 ja 12x 8GB DDR3 ECC levyinä on 7x 2TB +3x 1TB ja yksi 480GB SSD VM koneiden levynä. Käyttiksenä toimii Unraid mikä on ollu kyllä varsin näppärä.
   
 23. BaTTman

  BaTTman

  Viestejä:
  464
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Eilen juuri katselin tuollaista oman nassin pohjaksi. Löytyykö tuon Z800 emosta nointa sata-liitäntöjä kuinka monta? Vai oliko sinulla sata-kortti?
   
  sampsi tykkää tästä.
 24. sampsi

  sampsi

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  kaikki noi yllämainnitut levyt on emolevyn sataporteissa kii,ja emolevyyn jäi vielä muutama slotti vapaaksi.Mut noi emon omat sata portit taitaa olla SATA II
   
  BaTTman tykkää tästä.
 25. jaydude

  jaydude

  Viestejä:
  44
  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Tässä on nyt tällä sivulla mainittu näitä pilvitallennusratkaisuja mm. ownCloud, Nextcloud ja Seafile. Kysyisinpä siis että mikähän näistä soveltuisi parhaiten streamaavaksi tallennusratkaisuksi audiolle/videolle? Hyvä musiikkisoitin olisi hyvä löytyä jossa onnistuu perus playlistien käsittelyt ja kokonaisten albumien toisto mielellään suoraan nettiselaimessa.

  Tämmöinen plugari näyttäisi ainakin Nextcloudiin löytyvän: Audio Player - Apps - App Store - Nextcloud

  Tässä kohtaa Nextcloud vaikuttaa parhaalta vaihtoehdolta. Seafilen voisin muuten ottaa käyttöön, koska ilmeisesti noissa muissa on synkronoinnin kanssa ongelmia, mutta siihen en taas löytänyt yhtä hyvää tukea median streamaukselle.
   
 26. user9999

  user9999 Platinum-jäsen Premium-jäsen

  Viestejä:
  788
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onkos kenelläkään pyörimässä Ubuntu Server 18.04 ja tuo ZFS konfis? Toimiiko vakaasti?

  Itsellä olisi tähän nyt vapaana seuraava kokoonpano:

  Emolevy: Gigabyte GA-H270N-WIFI
  GA-H270N-WIFI (rev. 1.0) | Motherboard - GIGABYTE Global
  Prosessori: i7-7700T
  Muistit: 8GB
  Käyttislevy: SSD M.2
  Levyjä: 6x2TB, joista 4x Seagate ja 2x WD

  Ajoin vanhan Supermicro X7DAL-E+ kokoonpanon alas ja siinä on ollut kiinni 3ware 9750-4i kortti.
  3ware Internal 9750-4i SATA/SAS 6Gb/s PCI-Express 2.0 w/ 512MB onboard memory Controller Card, Kit - Newegg.com
  Voiko tuota hyödyntää tuossa?

  Lähinnä pistäisin testikäyttöön kun nuo levyt jo aika vanhoja. Jos innostuu niin hommaisi joskus uusia levyjä.

  Mites tuo muistin määrä eli pitäisikö olla enemmän kuin 8GB? Millainen ZFS konfis kannattaisi tehdä?

  Siinä niitä kysymyksiä :)
   
 27. celeron

  celeron

  Viestejä:
  199
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Mitäs käyttiksiä suositellaan ton microserverin kanssa? Datalevyt puuttuvat vielä mutta käyttislevy löytyy. Aattelin testailla noita käyttiksiä ja käyttää vanhan nassin levytilaa hyödyksi.
   
 28. sampsi

  sampsi

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Tuli sit laitettua tuonne omaan nassiin 3x 3tv wd red levyjä lisää. Melkonen ängeeminen oli toi 10hdd +1ssd

  Harmi vaan kun unraidiin ei saa zfs pakan käyttämää nopeutta..
   
 29. timop

  timop

  Viestejä:
  261
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Nas4free tahi freenas. Nas4freelle ääni kun tuota on tullut ajettua n. 4vuotta ongelmitta microserverissä (gen8).
   
 30. Grazer

  Grazer

  Viestejä:
  259
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Itsellä pyörinyt gen7 Microserverissä Ubuntu server + ZFS 3,5 vuotta ongelmitta. Koneessa kaksi raidz1-pakkaa, 3x1TB ja 3x3TB.
  Bios modimallia, jotta saa optisen asemapaikan ja esata-portin toimimaan täydellä nopeudella.
   
 31. user9999

  user9999 Platinum-jäsen Premium-jäsen

  Viestejä:
  788
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Testasin sitten tuota Freenas tuotetta yhdellä levyllä. Mulla ei ole muuta tarvetta kuin SMB ja Time Machine. Noi molemmat oli helppo laittaa toimimaan.

  [​IMG]

  Täytyy vielä testata tuo Time Machine palautus eli palauttaa koko kone. Jos toimii niin sitten pari teraset levyt kiinni ja kovaa ajoa.
   
 32. celeron

  celeron

  Viestejä:
  199
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Onko kukaan testaillu windows serveriä nassin käyttiksenä?
   
 33. user9999

  user9999 Platinum-jäsen Premium-jäsen

  Viestejä:
  788
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla oli tuossa supermicrossa Windows Server 2012 R2 ja siinä storage pool. Just nuo yllä olevat 6x2TB levyt on tuosta virityksestä. Pakko sanoa, ettei tuo ollut oikein missään käytössä. Datat siellä oli, mutta en jaksanut pitää niitä ajantasalla.
  Tai jos tuota nyt NASiksi voi sanoa.

  Onkohan Windows Storage Server 2016 se, mikä tarkoitettu NAS purkkeihin? Ainakin Thecus noita käyttää...
  Windows Storage Server
   
 34. user9999

  user9999 Platinum-jäsen Premium-jäsen

  Viestejä:
  788
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt tuo freenas purkki kasassa ja datat siirtyy. Kokoonpano siis:

  Gigabyte GA-H270N-WIFI
  Prosessori: Intel i7-7700T
  Prosessorijäähy: Noctua NH-U12S
  Muistit: Corsair 8GB (2x4GB), Vengeance LPX, DDR4 2400 MHz, CL14
  Levyt: 2x WDC WD20EADS (2TB) ja 4x Seagate Barracuda Green ST2000DL003 (2TB)
  Poweri: Seasonic 750W FOCUS+ 750 Platinum, modulaarinen ATX-virtalähde, 80Plus Platinum
  Kotelo. Ikivanha Fractal Design Define R3 Black Pear

  Johtuen tuosta emon piirisarjasta niin jos M.2 SATA SSD on asennettuna niin SATA3_0 portti ei ole käytettävissä. Jäi siis laittamatta tuo M.2 SSD levy. Pistin käyttiksen USB SSD levylle.
  Pitää joskus viritellä tuo Link Aggregation käyttöön, kun tuossa emossa kaksi verkkokorttia.

  Noi kaikki levyt on ikivanhoja niin saa nähdä koska lahoavat :D

  Nyt Juhannuksen viettoon :)
   
 35. user9999

  user9999 Platinum-jäsen Premium-jäsen

  Viestejä:
  788
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jotain testiä datasiirtojen jälkeen.

  Järjestelmä: FreeNAS-11.1-U5
  Encryption: käytössä
  Compression: lz4 (recommended)
  Compression ratio: 1.33x
  Volume layout: RaidZ
  Työasema: Mac Mini Late 2014 (macOS High Sierra 10.13.5)

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  Viimeksi muokattu: 25.06.2018
 36. wilikki

  wilikki

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pari vuotta on ollut ajossa Dell T20:n päällä ESXi ja siellä virtualisoitu FreeNAS (levyohjaimena on erillinen LSI:n HBA-kortti). Katiska on toiminut oikein kivasti kokoajan, mutta eihän tuo missään nimessä optimaalinen viritys ole eikä Virallisesti(tm) tuettukaan, joten harrastamisen nimissä aloin pohtimaan erillisen NAS-purkin hankkimista/kokoamista.

  Ajatus oli, että erilliseltä NAS-purkilta saisi jaettua levyjä NFS:llä/iSCSI:lla virtuaalikoneille (ainakin Plex & Owncloud), jotka pörräävät ESXi:n päällä ja jos oikein hölmöksi rupeaisi, niin voisi kai sieltä jakaa levyä suoraan ESXi:llekin ja ajella virtuaalikoneita NASin levyiltä. Tuossa vaan saattaa tulla gigaisen sisäverkon suorituskyky vastaan, mutta voisihan sitäkin läpällä kokeilla.

  Ongelma on vaan siinä, että en tiedä kannattaisiko purkki koota itse, ostaa HP Microserver vai valmis Synology? Jos Gen8 Microserveriä vielä saisi, niin olisin sellaisen jo pistänyt tulemaan, mutta tuo nykyinen Gen10 ei ihan hirveästi vakuuta tehojen tai muutenkaan laadun puolesta.

  Synologyn DS418 saisi noin 400 eurolla ja DS918+:n 500-600 eurolla, mutta mitähän ihmettä tuohon hintaan saisi itse koottuna? Levyjä (2x1Tb + 2x3Tb nykyisellään) ei tartte ostella lisää ainakaan toistaiseksi, kun ne voi siirtää nykyisestä kokoonpanosta.

  Vaatimukset purnukalle ovat jotain seuraavanlaista:
  • mahdollisimman kompakti ja hiljainen
  • vähintään 4 levypaikkaa
  • NFS/iSCSI/Samba-jaot
  • riittävän nopea (mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan...)
  • mielellään pari 1Gb ethernet-porttia
  Itse olen tällä hetkellä aivan kuutamolla vähävirtaisesta "serveriraudasta", joten jos joku on tuommoisen NAS-purkin koonnut viime aikoina, niin vinkit ovat tervetulleita.

  Synologyssä viehättäisi se, että ne ovat valmiita paketteja ja niissä on käsittääkseni kohtuullisen hyvä tuki pilvipalveluille, jos haluaa backupit survoa vaikka Azureen tai AWS:ään. Miten lie FreeNASilla onnistuu helpoiten pilveen kaman varmuuskopiointi?
   
 37. celeron

  celeron

  Viestejä:
  199
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Jos nyt oikein ymmärsin tuon microserver gen 10:n tuoteselostuksen niin se ei tue raid-5:sta lainkaan. Ainoastaan 1, 0, ja 10. Kannattaisiko sijoittaa kunnon raid controlleriin?
   
 38. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  4 268
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Erilaisissa HP:n merkkikoneissa olen törmännyt monesti siihen että niissä sanotaa että ne ei tue joitain omianisuuksia vaikka ne omianisuudet todellisuudessa toimii niissä.

  Ts jos sulla on jo tuo laite kokeile toimiiko se raid-5.
   
 39. celeron

  celeron

  Viestejä:
  199
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Laite löytyy kyllä mutta ei ole levyjä vielä. Muutama sekalainen limppu saattaa löytyä jostain kaapin perukoilta. Pitääpä kaivella.
   
 40. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 057
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Yleensä tuolla ei ole väliä, kun käytetään käyttöjärjestelmän softa-raidia.
   
 41. celeron

  celeron

  Viestejä:
  199
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Niin, eikös tuo "raid-5" onnistu windowsin levynhallinnallakin?
   
 42. dun

  dun

  Viestejä:
  254
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onnistuu, se hp:n ilmoitus tarkoittaa että uefista löytyvästä controller softasta ei löydy raid-5 vaihtoehtoa.
   
 43. fr0zen

  fr0zen

  Viestejä:
  317
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Kannattais ostaa kunnollinen rautaraid kortti :geek: tuolla yhdellä on täällä myynnissäkin yks semmonen tuolla kovalevyjen myynti threadissä robin113:lla olis hyvä LSI MegaRAID SAS9261-8i+akku. Itsellä on yks 3ware 9750-8i kortti ja toinen varalla, en voi kuin suositella. Robin113 muistaakseni pyytää siitä 100€.
   
 44. dun

  dun

  Viestejä:
  254
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Hm... tekisi mieli vähän päivitellä NAS:ia, mitäs mieltä porukka olisi, jos nykyisen 1 x ssd, 1 x 2,5" hdd ja 4 x 3,5" päivittäisi seuraavasti:

  + 4 x Seagate Ironwolf (ennestään olisi 4 kpl samoja, ihan ok kestäneet nyt).
  + LSI LSI00198 SAS/Sata 8-porttinen (tämä on tarpeellinen, koska emolevyllä on vain tuki 6 sata-levylle).
  + 2 x sas => 4 sata 50cm letkua
  + Corsair SF450 450W SFX
  + SilverStone DS380

  Emolevyä tai prossua ei tarvitse vielä vaihtaa, mutta sekin tulee vastan jossain vaiheessa. Nyt kuitenkin vielä riittää nykyisessä vääntö.
   
 45. fr0zen

  fr0zen

  Viestejä:
  317
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ei muuta kun päivittelemään nassia dun :D
   
 46. speedjani

  speedjani Tukijäsen

  Viestejä:
  788
  Rekisteröitynyt:
  16.01.2017
  Moroos. Onkos käytännön kokemuksia reitittimeen liitettävästä kovalevystä, jota voisi käyttää missä milloinkin. Omistan Netgear 7800 reitittimen. Siinä on Usb 3 liittimet sekä sata liitäntä. Haluaisin laittaa siihen kovalevyn, josta voisin lukea tietoa ja tallentaa sinne missä milloinkin. Kuinka tämä käytännössä menee? Onko ihan sama minkä kovalevyn siihen isken vai pitääkö se olla joku Nas tyyppinen? Valokuvia varten olisin tehnyt yms. Ja millaisella ohjelmalla sitä käytetään yms???
   
 47. user9999

  user9999 Platinum-jäsen Premium-jäsen

  Viestejä:
  788
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei tarvi olla NAS tyyppinen levy. Tässä joku video.  Tuossa videossa myös se miten levy näkyy esim. Windows käyttöjärjestelmässä.
   
 48. user9999

  user9999 Platinum-jäsen Premium-jäsen

  Viestejä:
  788
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuli laitettua toinenkin Freenas purkki pystyyn. Toi on vanha HP MICRO G7 N40L NHP EU SVR 220 eli onko tuo nyt ensimmäinen HP Microserver malli.

  Prossuna AMD Turion(tm) II Neo N40L Dual-Core Processor ja 3x8TB levyt (RaidZ). Tuossa oli aikaisemmin Win10 Pro, mutta se sai nyt lähteä.

  Vähän on tuo prossu kuormassa kun encryption ja compression käytössä ja datat siirtymässä. :rofl:

  [​IMG]
   
 49. Tinqe

  Tinqe

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Kuinka hyvät siirtonopeudet tuolla saa ja millä siirrät dataa? SMB, NFS, ZFS send/receive?
   
 50. user9999

  user9999 Platinum-jäsen Premium-jäsen

  Viestejä:
  788
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuva tuossa alla. Hidas kirjoituksessa. SMB tuossa on. Tuossa kohdassa, missä prossu alkaa kuormittumaan reippaasti niin pistin datasiirron menemään niin, että avasin Qnapin selaimessa toimivan File Station softan --> Remote Mount tuolle Freenas purkin jaolle ja pistin datat siirtymään.
  Ei tarvinnu kierrättää datasiirtoa minkään työaseman kautta vaan se meni suoraan qnap nas --> freenas. En tiennyt aikaisemmin, että tuossa Qnapin File Station selain softassa on mahdollista tehdä Remote Mount (CIFS/SMB).


  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]