Mikä ärsyttää kanssa-autoilijoissa?

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja perusmuro, 18.10.2016.

 1. taski

  taski

  Viestejä:
  556
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hyvillä autoilla on mukava syöttää vähän lujempaa. Merkkejä on kyllä ollut alla aika monenlaista muutakin ja sama ajotyyli niilläkin on säilynyt. En tiedä oonkohan mennyt pilalle kun on oikein MERSSEEDEKSEN, BEMAARIN tai AUDDIN rattiin joskus päässy.
   
 2. Jetula

  Jetula

  Viestejä:
  202
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2018
  Mitään ongelmaahan ei edes heikkolahjausten kanssa olisi, jos ihmiset käyttäisivät ohituskaistaa mahdollisuuksiensa mukaan vain ohittamiseen, pitäisivät nopeutensa tasaisena, ja ennen kaikkea olisivat joustavia (etenkin liikenteen ruuhkautuessa). Ruuhkassa annettaisiin tilaa puolin ja toisin, vaikka kaistat tunkeutuisivat.

  Minä minä minä ensin - tyyypit kiukuttelevat jos joutuvat "luopumaan vuoronumerosta", aiheuttaen ympärilleen vain lisää ongelmia kun alkavat kiilailemaan tai tekemään jotain muuta typerää.
   
  Kvarkki, taski ja mmst1 tykkäävät tästä.
 3. dot1q

  dot1q

  Viestejä:
  815
  Rekisteröitynyt:
  03.05.2018
  Melkeen tekis mieli liipasta tähän yhden ässäkuskin rekkari, siksees järjetöntä ajoa herralla tänään oli. Muistona mun tuulilasissa härän silmä tyypin autosta.
  Edessäni oli yksi auto ja ohtimme rekkaa. Tää sankari ajoi rekan takana. Hops keikkaa, yhtäkkiä kaasupohjaan ja edelläni noin 2sek päässä ajavan ja minun väliin. Mikä vilkku; tais olla sen mikkihiiren autossa vaan koriste, ei ainakaan käyttänyt sitä.
  Ja tottakai, nopeus tipahti sopivasti noin 10km/h ohituksen ajaksi tältä ritariässältä.
  Eheei. Ei tää riittänyt, saman teki heti kohta uudestaan. Pitäs olla kojelautakamera kyllä näiden takia :tdown:

  Ittelle jäi noin 0.1 sek aikaa reakoida tyypin suuntamerkittä tekemiin kaista(pää)hyppelyihin. Pitäis ajaa vaan vielä kovempaa näemmä.

  Edit: näemmä tämmönen kippo sillä kuskilla käsissä.
  VOLVO XC40 (536) 2.0 D4 AWD 2018 190hv
   
 4. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  3 053
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  • Käyttäjälle annettu varoitus tai huomautus: Asiaton käytös - henkilökohtaisuudet
  Kyllä mä jo viimeisen vännön jälkeen ajattelin ettei sulla hissi ihan ylös asti mene, mutta tämän väännön jälkeen olen jo varma.

  En enää yhtään ihmettele mitä tuolla liikenteessä näkee kun täällä lukee tälläistä paatosta liikenteestä.
   
  Jetula, Hilexx, Focus0 ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 5. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 200
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Se possujuna muodostuu siitä kun tuollaisessa jonossa esim. 10. lähtee ohittamaan 9:ttä, 7. 6:tta, 4. 3:tta jne. jne. Ja koska nämä ohitettavat eivät tietenkään halua jäädä rekan perään pussiin määrittelemättömäksi ajaksi odottamaan että vasemmalle tulee satojen metrien tyhjä aukko, siirtyvät he sopivaksi katsomaansa väliin vasemmalle, jolloin tuo ideaali kunnollisista turvaväleistä romuttuu jo tässä vaiheessa. Sitten jos sinne jo valmiiksi pienillä marginaaleilla etenevään jonoon tunkee oikealta ohittaen lisää autoja, on haitariliike valmis ja kaikkien eteneminen hidastuu entisestään.

  Täysin teoreettista lätinää tuollainen, että jokainen siirtyy vasemmalle ja ohittaa rekan vasta sitten kun on sen aika kun reaalimaailmassa tällaista ei koskaan tapahdu.
   
  hkultala tykkää tästä.
 6. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 355
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Sitä, että perustelen argumenttini perusteellisesti ja väännän rautalankaa kun toinen ei meinaa käsittää, pidetään osoituksena että "päässäni on jotain vikaa"?

  Oikein hienoa ad hominemia jälleen. Kun argumentit loppuu kesken, ei jää jäljelle muuta kuin lastentarhassa opittu temppu että haukutaan vastustajaa.
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2019
 7. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 547
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sitten loppuu se lapsellinen toisten käyttäjien nimittely puolin ja toisin.

  Käyttäjän @Luukkonen henkilökohtaisuudet olivat asiattomia, mutta ihan yhtälailla @hkultala sinun kirjoituksesi "Välkympi tajuaisi tämän, sinä et" toisesta käyttäjästä ovat henkilökohtaisuuksia.
   
 8. Painkiller

  Painkiller

  Viestejä:
  209
  Rekisteröitynyt:
  03.02.2017
  Tieraivoa foorumilla, sakkoja jakaa mode ja kentällä poliisi :cigar2:
   
  Focus0, Bauer, Tommy Goldfish ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 9. MedHot

  MedHot

  Viestejä:
  982
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tää on kyllä jännä kun täällä jo kiihdytään tähän malliin niin voi kuvitella mitä se eräillä siellä liikenteessä on kun joku ajaa "väärin"...
   
  Bauer ja taffeli tykkäävät tästä.
 10. dot1q

  dot1q

  Viestejä:
  815
  Rekisteröitynyt:
  03.05.2018
  Olipas Kantolalla erinomaisen hyvät havainnot syistä ja seurauksista jotka johtavat sulaketaulujen sulamiseen liikenteessä.

  "Mulle kaikki heti -sukupolvi on tuolla liikenteessä. Jos tulee joku pienikin este tai hidaste, se on heti jonkun syy, ja pitää näyttää, että pois alta risut ja männynkävyt. Onneksi sellaisia ihmisiä on kuitenkin Suomessa vielä reilu vähemmistö."

  5/5
   
 11. Bapsu

  Bapsu

  Viestejä:
  1 333
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nojoo mutta eikö lainvalvoja tässä tilanteessa ole tulkinnut, että suurin rankaisematon nopeus on 109km/h?
   
 12. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  593
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Ei kai se ole muuta tehnyt kun todennut että ihan kaikkeen ei kannata puuttua ja tasapuolisuuden nimissä on sitten kirjattu selkeä puuttumiskynnys.

  Eikös tosta 1 km/h (teknisen varmuusvähennyksen jälkeen) ylityksestä tule oikeudessa kuitenkin rapsut jos erehdyt moisen myöntämään?
   
  Bapsu tykkää tästä.
 13. Jetula

  Jetula

  Viestejä:
  202
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2018
  Ei tule. Poliisihallitus on linjannut, ettei varmuusvähennetyistä alle 7 km/h ylityksistä poliisiviranomainen saa Suomessa kirjoittaa sakkoja. Käräjäoikeuteen ei peltipoliisin sakoista yleensä joudu ;). Tai joutui se yksi poliisi, jolla tuli vuodessa yli 200 huomautusta, mutta ei sekään saanut mitään tuomiota.

  Ei rajojen venyttäminen nyt mikään itseisarvo saa olla, mutta tyhjällä maantiellä itsellä tahtoo GPS ohjattuun vakkariin mennä se 9 päälle rajoitusten. Ja motarilla jos Suomessa sellaista ajelen.
   
  Bapsu tykkää tästä.
 14. Mawerick

  Mawerick

  Viestejä:
  526
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
 15. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  593
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Niin, poliisiviranomainen ei kirjoita. Mutta sanoinkin, että oikeudessa.

  Olet oikeassa että harvemminhan sinne tarvii mennä tapauksessa jossa on ajettu alle 7 km/h ylinopeutta, mutta on sinne menty ja sitten on tullut myös rapsut:
  Armahdusta ilmeisesti toivonut rekkamies tunnusti ajaneensa 86 km/h 80 km/h-alueella – oikeus ei heltynyt, vaan uskoi kameraa

  Tuossa tapauksessa oikeus toki uskoi mittalaitteen antamaa lukemaa, mutta totesi myös, että: "Vastaajan menettely täyttää näin ollen liikennerikkomuksen tunnusmerkistön riippumatta siitä, onko vastaajan nopeus ollut 88 km/h vaiko 86 km/h."

  Eli oikeudessa on ihan sama miten paljon ajoit ylinopeutta, ylinopeus on ylinopeus riippumatta siitä mitä Poliisin sakotuskäsikirjassa lukee. :)

  Edit: tuossa ylhäällä on itse asiassa se juttu mitä yritin kans googlailla, hyvä että löytyi sekin.
   
  hkultala tykkää tästä.
 16. dohf

  dohf

  Viestejä:
  295
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Oli taas Oulussa Kaakkurin kohdalla moottoritiellä aamun työmatkaliikenteessä ajettu ilmeisesti possujunaa ohituskaistalla, kun kuusi autoa ketjukolaroi. Jessus että tuota väliä vituttaa joka päivä tempoa. Pari kilometriä eteenpäin on junaradan ylittävä "mäki", ja niinpä siinä ajetaan satasen alueella seitsemääkymppiä vasemmallakin. Keli aivan täydellinen, muutama aste lämmintä ja kuiva tie. Tunarit.

  Pari päivää sitten kaksi taksia (ei BMW-merkkisiä, vaan Skoda ja Peugeot), siirtyivät liittymästä suoraan vasemmalle kaistalle ajamaan tasan 95 km/h. Ei mitään syytä ajaa ohituskaistalla - saatika vajaanopeutta - mutta niin sinne vain piti päästä. Välillä oikea kaista veti nopeammin kuin näiden ammattilaisten ohjastamat jonot, mutta eipä se herättänyt yläpäässä lamppuja.
   
  Jetula tykkää tästä.
 17. Jetula

  Jetula

  Viestejä:
  202
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2018
  Jos tuntisit Sisun tapauksen, tietäisit mistä syystä sakko haluttiin antaa. Se sai huijattua yhdet sakot mitätöidyiksi käräjillä, kehuskeli sillä Suoli24:llä ja iltaroskilla. Seuraavat sakot aikoi myös mitätöidä, päivitti tarinaa nettiin luokkaa oikeussalista.

  Yksittäisistä huomautuksista ei anneta sakkoa, etkä joudu oikeuteen. Toistaiseksi. Tähän mennessä oikeudessa tuomituista tapauksista on vaataaja aina ajanut reilumpaa ylinopeutta, ja ollut syytettynä sen vuoksi.
   
  Hair tykkää tästä.
 18. Jetula

  Jetula

  Viestejä:
  202
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2018
  Niinkuin sanoin, Suomessa ei toistaiseksi ole kukaan joutunut. Tuokin rekkakuski ajoi peltipoliisin mukaan 11 km/h ylinopeutta, mutta yritti kiistää sakon oikeudessa.

  Noita kiistoja alkoi olla oikeudessa ruuhkaksi asti yhdessä vaiheessa, osin yhden sankarin vuoksi ja osin siitä että netissä julkaistiin paljon vinkkejä ja tapauksia, joilla sakot oli kyetty kiistämään. Samaa mitä on ollut viime vuosina parkkisakkojen osalta yksityisiä valvojia vastaan. Siksi on ihan oikeutetusti otettu tiukka oikeudellinen linja.

  Poliisin kirjoittamia huomautuksia ei tietääkseni ole tuota yhtä poliisin 200+ huomautusta vuosittain lukuun ottamatta koeteltu oikeudessa. Palsternakka uhoili jossain vaiheessa näitä vievän, ja on keskusteltu että jos rikesakon voisi saada vaikka 50 tai 100 huomautuksen jälkeen. Suomessa on valitettavasti autoilijoita joilla on satoja, ellei tuhansia, huomautuksia.
   
  Hair tykkää tästä.
 19. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  593
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Hä? Ei siinä mitään linjaa ole otettu vaan laissa lukee mitä ylinopeus on. Edelleen:

  "Vastaajan menettely täyttää näin ollen liikennerikkomuksen tunnusmerkistön riippumatta siitä, onko vastaajan nopeus ollut 88 km/h vaiko 86 km/h."

  Ei ketään viedä 6 km/h ylityksen takia oikeussaliin mutta jos sinne joudut ja syystä tai toisesta tällainen 6 km/h tai vaikka 1 km/h ylitys todetaan niin kyllä siitä sitten sakko myös tulee.
   
  hkultala tykkää tästä.
 20. 80286

  80286 Premium-jäsen

  Viestejä:
  226
  Rekisteröitynyt:
  13.03.2017
  Vaikka tykkäsinkin viestistä, niin silti varmaan edes pieni lainaus linkin sisällöstä olisi paikallaan ? Uudet päättömät EU pykälät kai kieltävät koko artikkelin lainauksen , mutta eivät vähäistä lainausta tjsp.

  Esimerkiksi
   
 21. Jetula

  Jetula

  Viestejä:
  202
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2018

  Kyllä, juuri niinkuin olen sanonut.

  Korjasin vain, ettei Suomessa kukaan ole joutunut oikeuteen (ja saanut sakkoja) alle 10 km/h räpsyistä.

  E: Ainakaan nykyisen 7 + 3 km/h käytön aikana.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2019
 22. tulenohjaaja

  tulenohjaaja

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mopoautoa ajavana ärsyttää melkein kaikki mitä henkilöautoilijat ja ammattikuskit tekee. Pätee myös varmaan toiseen suuntaan.
   
 23. Mawerick

  Mawerick

  Viestejä:
  526
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  On saanut sakot. Mun isäni sai kun ajoi 40 alueella kamera-autoon 46kmh (teknisen vähennyksen jälkeen), eli 49kmh oli ollut nopeutta.
   
 24. Jetula

  Jetula

  Viestejä:
  202
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2018
  Ok. Nykykäytäntö on seiska, ja viittasin oikeudenkäynteihin joissa jokaiseen on jouduttu kovemman nopeuden kanssa.

  Sakkoraja tullee elämään, viimeistään jos sakkotulot riittävästi putoavat :D
   
 25. Chaos

  Chaos

  Viestejä:
  143
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eikös noi kamera-autojen laput lähetellä/kirjoiteta/tutkita ihan ihmisvoimin ja jopa reaaliajassa, jos ei kovin paljoa ole kuvattavaa? Tai ainakin jostain olen saanut sellaisen käsityksen. Tolppakuvat/nopeudet jollain tapaa automaatilla. No niin tai näin, uskon kyllä tuon 6km/h ylinopeussakon, mutta ei sattus kuvaa olemaan?

  Edit. mulla ei ole yhtään kamera-autoa sattunut kohdalle, siis siten, että kuvan ottaisi, mutta noita tolppakuvia/huomautuksia on sitten uuden ja vanhan rajan yläpäästä aina 1km/h ylitykseen. Tolppasakkoja 0.
   
 26. Vipa^

  Vipa^

  Viestejä:
  446
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Saatanan mopojonnet... Ensin tuli vasemmalta kakspäällä yksi perseenpäristin keltaisia vasten. Sitten tuli minulle vihreä ja lähdin valoista hieman reippaammin, niin eikös vielä päin punaisia tullut yksittäinen mopojonne päristimellään suoraan eteen ajamaan. Töötti soi kyllä hetken siinä. Jos olisin lähtenyt vieläkin reippaammin, olisi mopojonne ollut auton kyljessä ja pahimmillaan pää edellä betoniseinään... Saatana.
  Vaihdoin kaistaa ja ajoin vierelle, niin ei paljoa jonnella pää kääntynyt. Jos en olisi ollut menossa jo sovitulle työkeikalle, niin olisin käynyt vähän jututtamassa.
   
  tulenohjaaja tykkää tästä.
 27. Rikama

  Rikama Asiaton titteli Team Stream RTX ON

  Viestejä:
  275
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Noiden laatikoiden nopeuksia on hankala arvioida, kun lakiperusteisesti ei pitäisi kulkea kuin 45km/h rakenteellisesti, mutta se laatikko saattaakin viritettynä kulkea maantienopeuksia. Ohittamaan lähtiessä onkin mukava huomata että purkki kulkee melkein satasta ja jonne polkee kaasua rinnalla.
   
  Tonnin Seteli tykkää tästä.
 28. Hilexx

  Hilexx

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  17.09.2018
  • Käyttäjälle annettu varoitus tai huomautus: Huomautus - Asiaton käytös: keskity ketjun aiheeseen, eikä toisiin käyttäjiin
  Älä välitä, kyllähän tuon nyt näkee kuka vain että @hkultala tahallaan ärsyttää ihmisiä kirjoituksillaan.

  Lähes viestissä kuin viestissä kirjoitustyyli hyvin provosoiva ja ylimielinen, surullisia tapauksia nämä tälläiset että pitää omaa hyvyyttänsä yrittää pönkittää jossain foorumilla alentamalla ja halveksimalla muita.
   
  Luukkonen tykkää tästä.
 29. Ryderio

  Ryderio

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  22.02.2017
  Vetoketjuvääntämiseen lisää bensaa TM:ltä:
  Tekniikan Maailma

  e: kappas enpä huomannut että on vain tilaajille, tässä olennainen:

   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2019
 30. Freeze

  Freeze Elitisti Team Ryzen Team NVIDIA

  Viestejä:
  1 004
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @Ryderio Tilaaja-artikkeli, mitähän tuossa lukee?
   
 31. dohf

  dohf

  Viestejä:
  295
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Sama rant kuin eilen. Moottoritiellä 100 rajoitus, edessä vasemmalla kaistalla ajaa erikoiskilpinen Audi TT 92 km/h. Vaihdoin oikealle kaistalle kun tuli tilaa, ja sain rauhassa ajaa nopeampaa kuin Audikuski. Rajoitus vaihtuu siltatyömaan takia 100 -> 80 -> 60 -> 50, mutta TT:n nopeus ei muutu millään tavalla, ja Audi katoaa horisonttiin. Paitsi että joutui polkemaan kuitenkin lopulta jarrua, koska "yllättäen" muut ajoivat ainakin lähes rajoituksen mukaan.
   
 32. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 328
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Toi vetoketju toimii ainakin jenkeissä erinomaisesti. Siitähän on ihan tutkimuksiakin, että vetoketju ei lisää esim tietyömaan kohdalla välityskykyä, mutta se vähentää autoilijan tarvetta singahtaa sattumanvaraiseen väliin, kun merkin kohdalla kaistojen yhdistyessä pääsee varmasti väliin. Se hyöty mikä vetoketjusta on havaittu on se, että jos esim kehäteiden kaltaisilla teillä vaikkapa teityö heijastuu edelliseen liittymään asti, niin se voi haitata muidenkin väylien kulkua, jolloin vetoketjulle on mielestäni selkeä tarve.
   
 33. N1kkel

  N1kkel

  Viestejä:
  999
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Kun ottaa automallin huomioon, niin mikä tuossa oli yllättävää?

  Eilenkin eräs bemaristi ensin pysähtyi valoihin puoleksi sekunniksi, mutta lähti saman tien kaasu pohjassa punaisia päin.

  "Premium-merkeillä" näkyy monesti olevan ihan omat säännöt.
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2019
 34. Jetula

  Jetula

  Viestejä:
  202
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2018
  Sama Benelux maissa. Nopeuttaa ja sujuvoittaa liikennettä aivan hitosti samalla ennaltaehköisten ruuhkia. Tuota on Suomalainen liikenne kaivannut kauan. Kokoojatiet, kehäkadut, kauppakeskusten piistoväylät ym. Taajamien kaksikaistaiset suuriliikenteiset kadut, jotka muuttuvat yksikaistaiseksi tahtovat tukkeutua nykyisellä säännöllä.

  Tässä esimerkki, jossa nykyinen järjestely ei toimi. Samalla kadulla on kaksi vastaavaa sumppua muutaman kilometrin välein.

  Google Maps

  Tuosta itään ajettaessa yksikaistaiseksi muuttuva katu menee helposti todella tukkoon liikenteen ääliöiden vuoksi. Oikeaa kaistaa ajavat MinäMinä tyypit kiilaavat välit umpeen "minun eteenhän et tule, minulla on etuajo-oikeus" - mentaliteetilla vaikka vasen kaista seisoo tukossa edelliseen risteykseen asti. Ja pian, se seisova autojono tukkii edelliset liikennevalot. Vaikka osa antaisi tilaa, suurin osa epävarmoista kuskeista silti empii kuka menee, on molemmat kaistat tukossa aaltoliikkeen takia.

  Tuollaisia yllättäen päättyviä kaistoja on kaupungit täynnä, joten sujuva kaistojen yhdistyminen on tervetullut lisä.
   
 35. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 328
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Tutkimuksissahan nimenomaan ei ole huomattu läpimenevän liikenteen osalta siinä 1 kaistaisella kohdalla eroa enkä usko että jonon keulilta nykyisin väliinmenevät älyttömästi jonon perälle ulottuvaa haitaria aiheuttavat, mutta se mihin toi vetoketju kyllä vaikuttaa on vähemmän yllättäviä väliinpuikkauksia, pienempi riski sitä kautta onnettomuuksille kun ei tarvitse äkkijarrutella ja toisekseen kaksi kaistaa voi kerryttää jonoa koska ei tarvitse arpoa kumpi menee nopeammin tai pääseekö toiselta kaistalta toisen sekaan.
   
  Tonnin Seteli tykkää tästä.
 36. tulenohjaaja

  tulenohjaaja

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oma ABS-laatikko kulkee mittariin 52, kyllähän noita uutisista aina joskus lukee kun kortti lähtenyt kun 80 rullaa. Pahin läheltä-piti case oli kun Pirkkalassa olin kääntymässä vasemmalle vastaantulevan kaistan yli, takana ajanut pakettiauto lähti ohittamaan vasemmalta vastaantulijoiden kaistan kautta, risteyksessä meidän puolen kaistalla on ohituslevennys oikealla puolella. Jos en olisi huomannut tätä maagista ohitusliikettä niin olisi voinut henki mennä.
   
 37. Tehoreca

  Tehoreca

  Viestejä:
  141
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Nyt sua on taidettu viilata linssiin ja pahasti, mutta onnistuu X7:skassakin takavalojen koodaaminen päälle DRL:en kanssa. Ja ihan merkkitesterilläkin.
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2019
 38. Jaamäävai

  Jaamäävai

  Viestejä:
  235
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2017
  Olen mielelläni väärässä. Käynpä ens viikolla toisella pajalla. Muuten, vuosimalli on 2011 josko sillä on asiassa merkitystä.

  Lisäys: Kävin Autokeskuksessa. Sanoivat, että tunnin ohjelmointi, 139€. Jätin väliin.
   
  Viimeksi muokattu: 26.11.2019
 39. Kvarkki

  Kvarkki

  Viestejä:
  1 467
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sehän se näissä juuri perusongelmana on, kun idiootit jonottavat pitkässä jonossa (valojenkin läpi) ja toinen kaista pysyy tyhjänä. Paras suoritus minkä ikinä olen nähnyt oli 1-tiellä. Oikealla kaistalla jono alkoi Ämmässuon liittymästä, siinä oli vasurin päättymisen kertova merkki. Olisko ollut 1,5 km, en enää muista. Saavuin paikalle vasemmalla kaistalla ja jatkoin sitä kun olin jo jonon päänkin ohittanut. Ketjusta löytynee tarkempikin kuvaus, mutta kartasta jälkikäteen muistaakseni noin 3 km mittasin ennen kaistan päättymistä. Siis vittu oikeesti kaverit siellä oikealla jonossa, oliko hieman vintti pimeenä? Ok, kaistan päättymismerkkikin oli väärässä paikassa, mutta silti :D Hassua sinänsä, että jos kaista on tukossa kolarin tms. takia ja eikä ole päättymismerkkiä varoittamassa, niin porukka osaa jonottaa molemmilla kaistoilla ja vetoketjukin toimii :facepalm:
   
 40. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  2 008
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kerran samalla tiellä vedin myös kilometrien etanajonon ohi. Sattumoisin suljettu kaista avattiin (eli liikennemerkit raahattiin sivuun) juuri kun olin niitä lähestymässä. Ai että oli ihana tunne: vieressä pahasti ruuhkautunut kaista ja itellä täysin oma ja vauhtia tuplat. Sais käydä useemminkin. :D
   
 41. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 342
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei nyt maailmaa kaada mutta jos 50-alueella ajaa 35-40km/h voisi suosiolla mennä bussilla.
   
  Merkava ja Asiantuntija tykkäävät tästä.
 42. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  1 062
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Näin joulun lähestyessä vakavasti kaasujalkavammaisia on tiet täynnä.

  Eilen aamuna tyypillinen vaaleansininen "ostan auton joka todistaa että olen munaton ja köyhä" Corolla köröttelemässä 80 alueella 40 vauhtia kaupungin sisääntulotiellä. Hyvä keli. Kuiva tie. Liikennettä reilusti.

  Kyllä näistä pitäisi sakottaa, ja oikein kunnolla.

  Traktorikin peräkärryn kanssa hinkusi jonossa ohi tästä URPOSTA muijansa kanssa kohti Prismaa adventin valmistelutuotteita hakemaan...
   
  Tonnin Seteli tykkää tästä.
 43. Super Hessu

  Super Hessu

  Viestejä:
  756
  Rekisteröitynyt:
  29.09.2017
  Näitä avautumisia on kyllä välillä kiva tulla lukemaan ja naureskelemaan. :D
   
  Tonnin Seteli tykkää tästä.
 44. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  1 062
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  En viitsinyt edes mainita että poikkitielle käännyttyä (minulla sama reitti), tyhjä tie, ei liittymiä edessä - ajoin rinnalle näyttämään kannustavaa käsimerkkiä - turhaan.

  Aika pitkään ajoin rinnalla mielestäni, mutta URPO ei huomaa. Suu sepposen selällään vaan junnaa eteenpäin.

  PS. Tiedän oikein hyvin että itse rikoin liikennesääntöjä.
   
  Tonnin Seteli ja tulenohjaaja tykkäävät tästä.
 45. N1kkel

  N1kkel

  Viestejä:
  999
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Saman voisi sanoa (reilua) ylinopeutta ajaville. Eli voisi suosiolla mennä bussilla, jos nopeusrajoitusten noudattaminen ei onnistu.
   
 46. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  2 008
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Hyvä provo, katotaan ketä lähtee mukaan.
   
  Canttu tykkää tästä.
 47. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 421
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Se ei ole "ketä". Voi olla ehkä "keitä" tai mieluummin "kuka".
   
  Kolossaali ja Tonnin Seteli tykkäävät tästä.
 48. yannara

  yannara

  Viestejä:
  502
  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Jos joku osais selittää mulle, mutta siis itse kun ajelen harvoin moottoriteillä, esim Helsingistä Kotkaan, niin pimeällä normi lähivalot ei riitä. Kaukovalot pakko pitää päällä. Aika moni siinä vilkuttaa takaisin jne ja luulin olevani väärässä ennen kun luin tän:

  LähiTapiola - virhe
   
 49. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 421
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Itse totesin tuossa muutama vuosi sitten, että kaukovalot päällä näkyy esim hirven jne silmä todella paljon paremmin. Niimpä kävin ajamaan aina kaukovalot päällä (Kun ei ole vastaantulijoita), myös valaistuilla tieosuuksilla, jos on hirvivaara alue..
   
  Tonnin Seteli ja himmeli tykkäävät tästä.