Mikä ärsyttää kanssa-autoilijoissa?

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja perusmuro, 18.10.2016.

 1. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 384
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  :facepalm:

  Kuinka typeriä argumentteja pitää jälkikäteen keksiä kun ei vaan voi myöntää, ettei alunperin (eikä näköjään vieläkään) ajatellut yhtään koko asiaa.

  Se pysähtynyt autoilija on sen tietä ylittävän jalankulkijan sekä suojatien nähnyt, koska on pysähtynyt päästämään sitä yli.

  Ja kuvitteletko oikeasti, että autoilija voi olla huomaamatta, kun hänen ohitseen ajaa toinen auto?

  Pelkästään yhdistelmä suojatie+oma pysähtyminen riittää siihen, että tämä pysähtynyt autoilija tietää sen ohittavan auton syyllistyneen törkeään liikenteen vaarantamiseen. Mitään muuta hänen ei tarvitse nähdä.  Ps.
  Jos oma havainnointikykysi on sitä tasoa, että et huomaa, jos ohitsesi ajaa toinen auto, suosittelen pysymään poissa auton ratista.
   
 2. zet

  zet

  Viestejä:
  1 171
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Kyllä voi, näitä näkee päivittäin liikenteessä. Kännykkä on yksi hyvä häiriötekijä. Itse kuljet varmaan julkisilla niin ei satu niin silmään :D
   
 3. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 384
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  :facepalm:

  Tässä tapauksessa vaan tuo pysähtynyt auto on se, joka sitä liikennettä on seurannut, koska on tajunnut pysähtyä päästämään sitä kävelijää sen tien yli.

  Ajatus siitä, että autoilija ensin seuraa liikennettä kunnolla, pysähtyy päästämään jalankulkijan tien yli ja sitten parissa sekunnissa kaivaa kännykän esille somettaaksen sen parin sekunnin ajan kun odottaa että kävelijä ylittää hänen edessään on todella typerä.

  Siinä vaiheessa kyllä keskitytään siihen, että katsotaan että koska se jalankulkija on mennyt tien yli että voidaan vapautta kytkin ja jatkaa matkaa.

  :facepalm:

  Julkisia käyttänyt koko vuonna n. 4 kertaa.

  Että ei voisi pahemmin pieleen mennä.

  Mutta joo, onnistuit kyllä keksimään vielä edellistä viestiäsikin typerämmän ja paikkansapitämättömämmän argumentin, että onnittelut siitä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2019
 4. zet

  zet

  Viestejä:
  1 171
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Itse et ymmärtänyt edes ensimmäisen viestini pointtia, jossa puhuttiin auton potkimisesta ja siitä että sillä voi olla seuraamuksia

  :facepalm:+:facepalm:=:tup:
   
 5. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 384
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Sinä et tiedä mitään siitä, mitä minä olen ymmärtänyt ja mitä minä en ole ymmärtänyt. En ole tietääkseni vastannut mitään "ensimmäiseen viestiisi" vaan vain myöhempiin viesteihisi jossa keksit mitä typerimpiä selityksiä sille miksi pysähtynyt autoilija ei muka näkisi hänen ohitseen törkeästi liikennettä vaarantaen ajavaa autoa.

  Että hienoa maalitolppien siirtelyä ja paskanpuhumista.
   
 6. zet

  zet

  Viestejä:
  1 171
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ensimmäisessä viestissäni oli se jutun alku ja kun et sitä ymmärtänyt niin jatkokin on turhaa. Mutta kiva, että jatkoit jauhaa paskaa useamman viestin voimin :cool: Seuraavaksi kun potkit jonkun autoa niin varo ettei se ole ison bullmentulan maasturi
   
 7. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 384
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ymmärsin oikein hyvin. Ja edelleen maalitolppien siirtely jatkuu.

  En ole koskaan (ainakaan yli 10-vuotiaana) potkinut kenenkään minulle tuntemattoman henkilön autoa (joskus tainnut potkaista hyvin hiljaa vitsillä kaverin auton rengasta. Ja sitä mitä olen joskus ihan pikkunaperona tehnyt, en muista).
   
 8. taffeli

  taffeli

  Viestejä:
  326
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Motarilla ohittaessani kahta perätysten olevaa rekkaa, joku teinipelle päätti tulla suoraan kiihdytyskaistalta aivan mun eteen. Oli niin lähellä, että piti käydä tarkistamassa oliko puskurissa mustaa maalia. :/
   
 9. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  2 010
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mikäs hkultalalla nyt mättää? Muistelisin että aiemmin oltu keskimääräistä skarpimmalla otteella tässä ketjussa mukana, mutta nyt on tullut ohivetoja jo parin sivun verran. Onko kaikki kunnossa?
   
 10. Boulder

  Boulder

  Viestejä:
  297
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2017
  Viime ja tällä viikolla on vituttanut sivutieltä eteen änkevät autoilijat, jotka eivät sitten aja nopeusrajoituksen mukaan tai pumppaavat vauhtia edes takaisin. Minua ei haittaa jos joku ahtaa itsensä lyhyeen väliin, mutta sitten pitää se nopeus sovittaa kohdalleen ja lopettaa se helvetin pumppaaminen.

  Paikallinen bussiyhtiökin on havaintojen perusteella siirtynyt näin talven korvilla ajelemaan entistä enemmän mittarinopeuksia, eli auto kerää mukavasti jonoa peräänsä eikä ainakaan auta aikatauluissaan pysymistä. Alkaa olla äkkiä vaaranpaikkoja kun aamuruuhkassa joku tempaisee vasemmalle kaistalle päästäkseen köröttelijän ohi ja takaisin vihreään aaltoon.
   
 11. Manakuski

  Manakuski

  Viestejä:
  571
  Rekisteröitynyt:
  12.10.2017
  Eilen neljä kertaa piti väistää ettei olisi kolissut. Ensimmäisellä kerralla joku idiootti ruskealla Toyota Avensiksella peruuttaa kiertoliittymän viereistä kiihdytyskaistaa pitkin vastaan (linnanmaan kiertoliittymän vieressä kun prismasta käännytään yliopistolle päin, oululaiset tietää) ja ei urpo torven soitosta välittänyt kun pitää peruuttaa saatana kun hän ajoi väärästä liittymästä. Sitten toinen vetää vaan audillansa pakkahuoneenkadun ja isokadun risteyksessä isokatua pitkin pimeässä risteyksessä hidastamatta menemään (hänellä kolmio ja risteyksessä on huono näkyvyys, eli siitä pitää ajaa hitaasti ja varovaisesti kokoajan oikealle katsoen) ja tälle sai myös torvea soittaa ennen kuin heräsi. Kolmas sankari pyöräilee kaarlenväylää pitkin samaan suuntaan minun kanssa (olin menossa hakemaan asiakasta kaupungin pääkirjastosta) ja koukkaa suoraan eteen vasemmalta oikealle katsomatta taaksensa. Neljäs tulee kasarmintien tietyömaan tilapäisissä liikennevaloissa vastaan päin punaisia, kääntyi sitten sähköyhtiön pihalle kuitenkin.

  Mikä näitä ihmisiä oikein vaivaa liikenteessä kun ei välitetä paskan vertaa? Oli hyvin stressaava työpäivä näin rehellisesti sanottuna. Toivottavasti ei tänään uudestaan.
   
 12. ramram

  ramram

  Viestejä:
  103
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Tämä. Miksi helvetissä pitää ängetä siihen eteen ja kiihdyttää pintakaasulla siten, että itse joutuu jarrua polkemaan? Kaiken huippuna vielä se, että itseni takaa ei ole tulossa ketään muita eli olisi voinut odottaa sen kymmen sekuntia. Itse lämään kaasun pohjaan aina jos liityn vähänkään pieneen väliin jotta takana tulija ei joudu hidastamaan (kertaakaan ei ole joutunut hidastamaan mun takia vaan on yleensä jäänyt reilu väli vaikka olisi kärry perässä). Tämän pitäisi olla itsestäänselvyys liikenteessä.
   
  Skrapa tykkää tästä.
 13. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  2 010
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tänään Taksi Helsingin paku Kehä 2:lla, ihmettelin kun heilui kaistalla. Kuski perkele luki kirjaa ohjaamossa. Vaikka pidin tööttiä pohjassa vierellä niin siinä se kirja pysyi tiukasti naaman edessä. Ei vittu vaan voi käsittää.
   
 14. Shikanjyo

  Shikanjyo #low&slow

  Viestejä:
  1 253
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Otithan rekkarin ylös. Alkais tapahtumaan kun työnantaja tietäisi tuosta.
   
  litiumtomu ja emelianenko tykkäävät tästä.
 15. Diplomaatti

  Diplomaatti

  Viestejä:
  181
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2019
  Nämä landet jotka tunkevat moottoritiellä kaatosateessa ohittajien kaistalle vaikka tilaa ei ole siten, että jouduin jarruttamaan vauhtia, että urpo ei kilkannut etupuskuria.

  No ei muuta, kuin pitkät päälle ja tappituntunalla ajoa, että mulkku väistyy oikealle kaistalle.

  Ihan urpoa toimintaa.
   
  Teemu79 tykkää tästä.
 16. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 475
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Kummaltako?
   
 17. Diplomaatti

  Diplomaatti

  Viestejä:
  181
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2019
  Idän ihmettä ajavalta, kuinkas muuten
   
 18. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  2 010
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jotenkin siinä ihmetellessä jäi katsomatta. Normaalitilassa olisin varmastikin poiminut. Aion kyllä huomenna kirjoittaa firmalle.

  Samalla pätkällä kävi viimeksi toisen taksifirman osalta lähes samoin. Seilasi pitkin molempia kaistoja. Somalialaisen näköisellä tyypillä puhelin korvalla ja toisella kädellä piti vielä viittoa ohjeita.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  Rikardo ja Shikanjyo tykkäävät tästä.
 19. Docweird

  Docweird

  Viestejä:
  2 469
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nämä stadilaiset jotka kuvittelevat omistavansa moottoritien ja ajelevat ylinopeutta vasempaa kaistaa ja sitten kun normaalia nopeutta ajavat siirtyvät samalle kaistalle osoittavat mieltään ajamalla perseessä kiinni ilman turvaväliä ja pitämällä lainvastaisesti pitkiä päällä.

  No ei muuta, kuin annan vauhdin hidastua kohdalla jossa oikeallakin kaistalla on joku niin ei mulkku pääse ohi ja ehkä ymmärtää yskän (tuskin).

  Ihan urpoa toimintaa.

  Toim. huom. ei aikaakaan kun yksi tuollainen SUV-sankari jostain kandaharin tai Baghdadin seuduilta osoitti yo. tyylisesti mieltään kun ajelin muiden ohi vasenta kaistaa ~87 km/h todellista 80 alueella ja kovasti yritti juuri oikealta koukkaillen jonossa ohi, huonolla onnella tietenkin, silmät naamasta pullistellen ja kädet heiluen. Kun lopulta pääsi ohi niin katosi horisonttiin 40+km/h ylinopeudella - toki varmasti kiroten meitä hitaampia kuljettajia...
   
  Hair tykkää tästä.
 20. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 745
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Nyt kun kelit hämärtyy taas syksyllä, vituttaa nämä ilman ajovaloja ajavat. Havaintojen mukaan Toyotoissa on sen verran paskat systeemit, että ei uudemmissakaan syty ajovalot eteen ja taakse automaattisesti päälle. Valojen väläyttely ei auta mitään, äänimerkki ei auta mitään jatketaan sillä apinakiikulla ajamista kun mitään ei olisi edes tapahtunut.:rage::shifty:
   
  pmatil2, Teemu79 ja Docweird tykkäävät tästä.
 21. Niksi

  Niksi

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  18.08.2017
  Tuli muuten just omalle mutsille raivottua kyseisestä asiasta. Vastauksena odotettu "mutta tässähän on automaattiset valot."
  Mutta ku ne ei vittu ole päällä, ni laita ne päälle ja kato ennen lähtöä että sulla ne valot palaa!
   
 22. Bapsu

  Bapsu

  Viestejä:
  1 340
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onneksi nyt on lisävalokanki asennettu keulalle. Loppuu näiden kyrpien hyppiminen silmille jotka ei osaa laittaa lyhyitä. Veikkaan että kun läväyttää kangen päälle niin muistuu mieleen aika nopeasti että ne lyhyetkin on keksitty.

  Samaten kaikki kiilaajat ja 2m eteen liittyvät lasinpaskantajatkin saavat oman osansa.

  Ainiin ja näkeehän niillä ajaa myös eteenpäinkin.
   
 23. Docweird

  Docweird

  Viestejä:
  2 469
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä. Näitä saisi poliisi kyllä alkaa hiljalleen sakottamaan kun tulee liikenteessä vastaan. Ihan sama miten niille vilkuttelee (edellispäivänä kun seisoin yhden takana joka oli kovasti vaihtamassa pimeällä sadekelilä ruuhkassa kaistaa ja vilkautin sille niin lähdettyään liikkeelle polkaisi vain jarrua merkiksi - varmaan kuvitteli että hoputin liikkeelle :rolleyes:).

  Viimeksi pimeällä, sateella ajeli joku Kia -kuski perse täysin pimeänä. Tuolla kun mummeli menee motarille ajelemaan jotain "turvallista" 70:iä pimeällä ja vesisateella niin peräänajon vaara on enemmän kuin todellinen jonkun tullessa about rajoituksen mukaan takaa...
   
 24. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  1 228
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tässä on varmasti yksi suurimmista syistä perä pimeänä ajavista. Luulen, että moni ajaisi silti päivävaloilla vaikka olisi lähtiessä katsonut että valot palaa. Päivävalotkin heijastuu melko paljon tiestä ja autotallin seinästä.

  Kerran ajoin uuden valkoisen pikkumersun takana lumisateessa kaupunkialueella. Tällä toki perä pimeänä ja pidin sitten valoshow'ta takana. Tämä pysähtyi ja tiedusteli mitä koitan kertoa. Sanoin, että tällä kelillä olisi syytä kääntää myös takavalot päälle. Hän vastasi painokkaasti, että hänellä on valot päälle. Pyysin katsomaan ja hän taisi itsekin yllättyä valojen palamattomuudesta. Ohjeistin, että huonolla kelillä valot pitää kääntää itse katkaisijasta päälle.
   
  dot1q ja Teemu79 tykkäävät tästä.
 25. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 387
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Ymmärtänet kumminkin, että vastaantulija voi tavalisilla pitkillä ajaa n. 150 metrin päähän ennen kuin sinua todennäköisesti alkaa häikäistä, mutta sinun on vaihdettava amisvalosi pois n. kilometrin päässä vastaantulijasta?
   
  baggio, taffeli ja Teemu79 tykkäävät tästä.
 26. Diplomaatti

  Diplomaatti

  Viestejä:
  181
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2019
  • Käyttäjälle annettu varoitus tai huomautus: Asiaton käytös
  Sinäkö olet se vitun idiootti joka tunkee väliin vaikka tilaa ei ole ja tilaa olisi, kun antaisi parin auton mennä.

  Mutta ei persaukinen tunkee väkisin kaatosateella ja heikolla näkyvyydellä väliin.

  Siis sun mielestä ihan hyväksyttävää toimintaa teiltä lantapunteilta?

  Vttu mitä porukkaa
   
  mineraalimies, Teemu79 ja David ":DA" Imodium tykkäävät tästä.
 27. Docweird

  Docweird

  Viestejä:
  2 469
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  pointti.jpg

  ... vastailen sitten tarkemmin kun nähdään johtaako kielenkäyttö varoitukseen vai ei (mulla johti aiemmin).
   
 28. Diplomaatti

  Diplomaatti

  Viestejä:
  181
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2019
  Voit vastata myös nyt. Millä oikeudella käännät eteen itsekkäästi vaikka tilaa ei ole?

  Nyt kunnon perustelut.
   
 29. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  2 010
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Pointti tuli kyllä kaikille selväksi kertomattakin.

  Tervemenoa ämpärijonoon.
   
 30. 80286

  80286 Premium-jäsen

  Viestejä:
  230
  Rekisteröitynyt:
  13.03.2017
  Kyllä olisi poliisilla syytä ottaa joku ajovalojen tarkastelukampanja tulille ja lätkiä samantien sakkoa kaikille jotka ajelee valoitta tai jollain päivävalojen paskeilla tuolla talvisessa täyspilvisyydessä kovalla sateella, nyt on joku valotoopejen sesonki oikein, en ole aikaisempina vuosina koskaan nähnyt näin paljon täysin pimeitä autoja liikenteessä.

  Liekö kaikki taajamauunot ja eläkeläiset vaihtaneet autoa uudempaan ja ei tajuta miten ne valot toimii nykyään vai mikä kumma näissä mättää...
   
  N1kkel tykkää tästä.
 31. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 642
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo valohomma on kyllä mielenkiintoinen, ottaen huomioon tämä muutoin hyvin tiukka Byroslavia mitä autoihin tulee. :think:
  Muistan vuonna -87 kun faijan vania rekisteröitiin, niin siitä piti kytkeä pois keltaiset etusivuhuomiovalot ettei ihmiset luule niitä vilkuiksi. Takana sai samat valot palaa kunhan valon takareunaan lyötiin kumilipare joka esti valon näkymisen taaksepäin. True story. :facepalm:
  Että tollasiin asioihin täällä kiinnitetään huomiota mutta pimeä perse ei kiinnosta ketään.
  Focuksessa onneksi valot syttyy hyvin herkästi ja pimeä perä on käytännössä mahdottomuus.
   
 32. Boulder

  Boulder

  Viestejä:
  297
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2017
  Kokeilin tuossa parina kirkkaampana päivänä ajella päivävaloilla. Ei pystynyt jatkamaan kovin pitkään kun mittaristo oli liian pimeä. Silleen hyvä juttu, ei ainakaan jää vahingossa auto liian pimeäksi muille. Mittaristossa pitäisi olla sopeutuva taustavalaistus mutta en minä ainakaan sitä ole huomannut. Mittarit ihan mustana ja viisarit hehkuu vähän, eikä viitsi tolppien kanssa arvailla, onko nopeus 60 vai 70 km/h.
   
 33. Docweird

  Docweird

  Viestejä:
  2 469
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kun autoja katsoo niin suuren osan ajasta kyseessä on todellakin sellainen uudehko pikkuauto tyyliin Yaris, joka on mummeleiden ja pappojen suosiossa. Joka tapauksessa kuskeja jotka kesä mökkireissuja lukuunottamatta harvoin poistuvat (onneksi) taajamasta.

  Hyvä että ymmärsit. Kaikki eivät ymmärrä sarkasmia siinä määrin että olisivat tajunneet lähes identtisesti kirjoitetun viestini olevan sarkasmia (pl. viimeinen kappale); mielestäni on (tragi)koomista että rikkeen osuessa kohdalle poltetaan käämit ja tehdään vähintäänkin yhtä laiton ja turvaton temppu "kostoksi"...
   
 34. yyri

  yyri

  Viestejä:
  967
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kannattaa noita pimeänä ajavia huomauttaa mielummin pistämällä itseltä valot pois ja heti takaisin päälle pari kertaa. Tehoaa huomattavasti paremmin kun pitkien välkytys. Pitkien välkytys voi meinata niin montaa asiaa että kaikki ei tajua tosta ajovalojaan tsekata.
   
  Tellervo tykkää tästä.
 35. Jaamäävai

  Jaamäävai

  Viestejä:
  237
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2017
  Semonen viritys rakenneltu TYKSin T-sairaalan pihasta tuleville että pakko kysyä kantaa. Risteyksessä valot. Kuvitellaan, etä minä olen A, punainen nuoli, joku X on sininen. Molemmilla vihreät. Kumpi väistää? Huomattava on,

  että sininen tulee sairaala-alueelta. upload_2019-11-14_16-47-7.png
   
 36. Jaamäävai

  Jaamäävai

  Viestejä:
  237
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2017
  Aattelin joskus, että voisi olla maantiellä semmonen käytäntö että
  yksi vilautus= sulla toinen lamppu pimeä
  2 vilausta= sulla on ajovalot pois päältä
  monta vilautusta= jotain vaaraa edessä
   
 37. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  1 228
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ja pitkien jättäminen päälle = sulla on pitkät tai sumuvalot päällä?
   
 38. Mawerick

  Mawerick

  Viestejä:
  531
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ei kai tuossa mitään ihmeellistä ole.

   
 39. Jaamäävai

  Jaamäävai

  Viestejä:
  237
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2017
  No Maweric sanoo kantansa sitten niin päästään olemaan samaa/eri mieltä. :)
   
 40. jinx1980

  jinx1980

  Viestejä:
  1 017
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Liikennevalot ovat määräävämmät eli kääntyjä väistää, jos valot poissa käytöstä niin sitten toisin päin...

  Sitte on tämmösiä paikkoja, joissa pihasta tullessa ei ole valoa lainkaan, sieltä väistetään kaikkea kun valot toiminnassa (on muuten mukava kun ei tiedä että kuka on menossa milloin ja minne...)
  Google Maps
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2019
  dot1q tykkää tästä.
 41. Mawerick

  Mawerick

  Viestejä:
  531
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Oletko varma? Mun käsittääkseni tässä tieliikennelain määräyksessä on yksi sana, joka ratkaisee asian:
   
 42. jinx1980

  jinx1980

  Viestejä:
  1 017
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tieliikennelaki 267/1981 - Ajantasainen lainsäädäntö - FINLEX ®

  "Tienkäyttäjän on ensisijaisesti noudatettava poliisimiehen ja muun liikenteen ohjaajan antamaa merkkiä tai ohjetta.

  Liikenteen ohjauslaitteella annettua ohjetta on noudatettava, vaikka se edellyttäisi poikkeamista liikennesäännöstä. Jos liikennettä ohjataan liikennevaloin, valo-opastetta on noudatettava muulla ohjauslaitteella annetusta ohjeesta huolimatta."
   
 43. Mawerick

  Mawerick

  Viestejä:
  531
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tuo lain määräys ei ole ohjauslaite. Jos siis tarkasti luetaan.
   
 44. jinx1980

  jinx1980

  Viestejä:
  1 017
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ohjauslaite ylittää "tavallisen"säännön kuten tuossa sanotaan ja liikennevalo on ohjauslaite... Ohjauslaitteita on myös liikennemerkit jotka valo myös ylittää...
   
 45. Mawerick

  Mawerick

  Viestejä:
  531
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kyllä kyllä. Mua nyt vain kiinnostaa (ihan aidosti siis), että onko laissa oleva määräys "aina väistettävä" tosiaankin aina vai ei.
   
 46. jinx1980

  jinx1980

  Viestejä:
  1 017
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sitä en sitten tiedä että miten tuo pitskun risteys menee ilman valoa kun siinä pihasta tulevalla on stop-merkki. käsittääkseni sekin silloin ylittää liikennesäännön eli sieltä ei väistettäisi kaikkea vaan tuo henrikintie olisi sen kanssa "tasa-arvoinen" eli jos henrikin tieltä kääntyy pihasta tulijan eteen niin pihasta tulevalla olisi etuajo-oikeus... Koska tuo on tuollainen piha, niin se on tieliikenteeseen aikas selkeästi kuuluva alue toisin kuin joku kerrostalon piha (jolloin voi vääntää peistä että onko stop-merkillä lainvoimaa vai eikö ole ja jos ei ole niin silloin piha on piha ilman ohjauslaitetta ja tuo "väistää aina" astuu peliin).
   
 47. jinx1980

  jinx1980

  Viestejä:
  1 017
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Täälä just väännettiin peistä siitä että pitääkö jotain urpoa tiellä makaavaa väistää koska laki sanoo että pitää pystyä pysähtyämän ja muuta jaada-jaadaa, KKO päätöksistä voi helposti vetää johtopäätöksen että mikään pykälä yksinään ei merkkaa mitään vaikka niissä lukisi mitä vaan se on koko aihealueen kokonaisuus mikä ratkaisee. Tässäkin nuo 2 pykälää on samassa tieliikennelaissa jolloin asiaa pitää tulkita kokonaisuutena ja tarvittaessa perehtyä vielä hallituksenesitöihin että mitä oikeasti on tarkoitettu säädettäväksi :).
   
 48. Mawerick

  Mawerick

  Viestejä:
  531
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  No niin no, kyllähän esim. pihakadut, kävelykadut, pysäköintialueet, huoltikset, tilustiet, vähäiset tiet yms. ovat ihan yhtälailla tieliikenteelle kuuluvia alueita.
   
 49. jinx1980

  jinx1980

  Viestejä:
  1 017
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Yksinkertaisena esimerkkinä vaikkapa omakotitalon piha, se ei ole tieliikenteeseen kuuluva alue, jolloin vaikka laittaisit (tai kunta pistäisi) postilaatikkosi viereen liikenteenohjauslaitteen niin käsittääkseni 14§ purisi koska ohjauslaitteella ei tieliikenteeseen kuuluvan alueen ulkopuolella ole lain voimaa jolloin 4§ ei päde eli pihasta tullessa joutuisi väistämään kaikkea... Mutta asia kääntyy päälaelleen kun tullaan sellaiselta 14§ mainitsemalta alueelta joka kuuluu tieliikenteeseen ja siellä on ohjauslaite...
   
 50. Mawerick

  Mawerick

  Viestejä:
  531
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tajusin muuten juuri, että tuossahan on kaksi kaistaa samaan suuntaan. Tai ainakin on ollut, en ole muutamaan viikkoon siitä ajanut. Jos ne ovat edelleen siinä, niin mitään ongelmaa ei ole kun kumpikin kääntyy "omalle" kaistalleen.