Mikä ärsyttää kanssa-autoilijoissa?

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja perusmuro, 18.10.2016.

 1. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  1 239
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jos ajorataa ei näe pysähtymismatkaa pidemmälle suuremmalla nopeudella kuin 20 km/h, silloin ei voi ajaa kovempaa. Sitä se tieliikennelakikin koittaa sanoa.

  23 §
  Tilannenopeus

  Ajoneuvon nopeus on sovitettava sellaiseksi kuin liikenneturvallisuus edellyttää huomioon ottaen muun ohella tien kunto, sää, keli, näkyvyys, ajoneuvon kuormitus ja kuorman laatu sekä liikenneolosuhteet. Nopeus on pidettävä sellaisena, että kuljettaja säilyttää ajoneuvon hallinnan. Ajoneuvo on voitava pysäyttää edessä olevan ajoradan näkyvällä osalla ja kaikissa ennalta arvattavissa tilanteissa. Ennen kaukovaloilta lähivaloille vaihtamista nopeus on sovitettava uusia näkyvyysolosuhteita vastaavaksi.

  Fillarissa pitää olla heijastimet, mutta jalankulkijan tai tiellä makaavan henkilön ei ole pakko niitä käyttää, vaikka laki sitä suositteleekin. Heijastimettomuus on siis ennalta-arvattavaa.
  Jos osa ajoradasta ei näy (mm. ihmisen peittämä kohta) ja pysäyttäminen käyttämättä tätä osaa ajoradasta ei onnistu, on ajonopeus lain mukaan liian korkea.
   
  Tommy Goldfish tykkää tästä.
 2. jinx1980

  jinx1980

  Viestejä:
  1 040
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Suosittelen nyt lopettamaan sen mutuilun, tässä heti 2 tapausta jossa lainaamasi lause ei ole pätenyt (yli ajettujen muksujen case löytyy myös tuolta jostain, on ollut vuosia sitten TM:ssä esillä).
  Tekniikan Maailma

  Tuossa heti 2 korkeimman oikeuden tapausta jossa on vedetty ennalta-arvaamattomassa tilanteessa makaavan ihmisen yli. Toisekseen sen jalankulkijan ennalta-arvattava paikka maanteillä kävelessä ei myöskään ole ajoradalla vaikka sillä ei heijastinta olisikaan.

  EDIT: tuosta suosittelen lukemaan kohdat 16 ja 17 - tiellä oleva jo aiemmin kaatunut valopylväskään ei ole ennalta-arvattava ja käytännössä riittää kun on ajanut nopeusrajoituksen mukaan, ei siis tartte ehtiä pysähtymään ennen ennalta-arvaamatonta estettä.
  KKO:2015:53 - Korkein oikeus
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2019
  Rikardo ja hkultala tykkäävät tästä.
 3. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  1 239
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Edelleen sanon, että mielenkiintoista, koska minun henkilökohtainen tulkintani (ei mutuilu) poikkeaa oikeuslaitoksen tulkinnoista näissä tapauksissa. Tulkinnallisuuden puolesta puhuu hyvin se, että kaatuneen valopylvään tapauksessa lakia piti käydä tulkitsemassa vuonna 2015 korkeimmassa oikeudessa asti ennen kuin tapaukseen saatiin ratkaisu.

  Itse en jaksa alkaa etsiä vastakkaiseen ratkaisuun päätyneitä caseja, vaikka nekin voisivat olla mielenkiintoisia kokonaisuuden kannalta. Niitäkin mitä todennäköisemmin on, koska KKO:een on välillä päädytty.
   
 4. jinx1980

  jinx1980

  Viestejä:
  1 040
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Valopylväs tapauksessa oli kyse syy-yhteyden osoittamisessa sen suhteen että saako tiellä pylvästä päin ajanut auto korvauksen pylvään kaataneen auton liikennevakuutuksesta. Ei mikään "itsestään selvä" case kokonaisuutena kuten KKO:n päätöksestä voit lukea, siinä kohdat 16&17 ovat vain eräänlainen sivu juonne koko asiassa, jolla on suljettu pois se että toinen osapuoli olisi rikkonut lakia ja sillä perusteella liikennevakuutuskorvaus voitaisiin evätä (ts. päätös on perusteltu aukottomasti), mutta tuo sama ennalta-arvattavuus (ja tien näkyvä osa) kyllä pätee aikas hyvin kautta linjan ihan niinkuin asiaa voi maalaisjärjelläkin päätellä että liikennehän ei toimisi lainkaan jos tuollaisiin asioihin ei voisi luottaa.
   
 5. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  2 062
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Liikaa vilkkuvia elementtejä tässä. En voinut lukea.
   
  emviiex tykkää tästä.
 6. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 554
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Elämä on.
   
 7. Pepo

  Pepo

  Viestejä:
  490
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Tähän limingantien risteyksen lähestymiseen on tehty kolmas kaista tuohon vasemmalle, ja tuossa risteyksessä on nyt kaksi kaistaa torinrantaan vasemmalle kääntyville ja kaksi suoraan ajaville. Kuka (Oululainen?) tietäisi mihin uutta kaistaa ajamalla päätyy tuossa risteyksessä jos ei vaihda kaistaa?

  a. Oikeanpuoliseen jonoon vasemmalle kääntyvistä
  b. Vasemmanpuoliseen jonoon vasemmalle kääntyvistä

  Itse arvelisin että a. mutta jäljistä päätellen keskikaistalaiset on varanneet sen paikan.
  Tie on lumen peitossa niin ei näe mahd. opasteviivojakaan.
  Pitää kai kiltisti mennä uutta kaistaa b:hen niin kukaan ei ainakaan tule kylkeen.:)
   
  Viimeksi muokattu: 09.11.2019
 8. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 486
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Polliisisetä näytti mallia liikennekäyttäytymiseen. Kääntyi siviiliautolla (yksi henkilö autossa, olisiko ollut vasta töihin menossa?) taakseni ja tuli välittömästi n. autonmitan päähän roikkumaan. Jarruvalojen väläytykseen ei reagoinut mitenkään. Lopulta lähti sitten ylämäkeen oikealle kääntyvässä mutkassa ohi.
   
 9. arska638

  arska638

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eräs Pohjois-Pohjanmaan ambulanssin miehistö teki tuossa pari päivää sitten erittäin selväksi sen, että heidän tehtävänsä on potilasturvallisuuden ja kaikkien muiden tien päällä liikkujien hengen vaarantaminen, eikä kenenkään hengen pelastaminen. Kumma kyllä palokunnan puolelta vastaavaa perseilyä ei näe käytännössä koskaan.
   
 10. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  1 239
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mites näille pitikään tehdä?
  - Takasumuvalo päälle
  - Lasinpesunestesäiliö tyhjäksi
  - Jarruvalojen välke
  - Hidastelu
  - Vilkku vasemmalle, hidastaminen kävelyvauhtiin ja nilkka ojossa horisonttiin
   
 11. arska638

  arska638

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Saa tulla kokeilemaan Oulussa Raitotietä välillä Vaalantie - Saunamajurintie. Tosin kun olen itse ajanut rajoituksen mukaista nopeutta niin ei ne tietyn näköiset autot ole alkaneet ajamaan kilpaa. Muista onkin sitten paljon enämpi harmia, kun tuolla pätkällä on infraan nähden kohtuuttoman alhainen rajoitus.
   
 12. MedHot

  MedHot

  Viestejä:
  1 034
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuli eilen taas ajettua Mli - Jkl väliä edestakaisin. Pisti kyllä ihmetyttämään tämä possujunassa ajelu taas vaihteeksi. Viimeeksi valitin muistaakseni vuosi sitten tänne että ajetaan rekan takakontissa kiinni niin nyt pisti sitten silmään että ajetaan 3-6 auton letkassa auton mitta väliä edellä menevään. Ja se miksi tämä rupesi jopa naurattamaan niin loskapaskaa lentää ja vesi pöllyää.

  Jonon kaikki takimmaiset autot ajeli tyytyväisenä pyyhkimet heiluen tasaisen tahdikkaasti ja ensimmäinen auto lasit kirkkaana . Ja näitä possujunia tuli vastaan tuossa lyhyellä matkalla yksi per 10km ja sama ralli kaikilla.
   
  Zyrppa tykkää tästä.
 13. dude86

  dude86

  Viestejä:
  1 035
  Rekisteröitynyt:
  14.06.2017
  Sitä asvalttipaskaa on myös kiva koittaa puhistaa tuulilasista, on aika tiukassa. Tästä tietysti saamme kiittää nastarengaskuskeja ja märkää keliä, autokaan ei liikaantunut edes sateella aikasemmin, mutta nyt riitti yksi ajokerta.
   
 14. kmot

  kmot

  Viestejä:
  66
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nyt kun alkaa olla lunta tuolla maanteillä, niin huomaa miten suoraan ajaessa osataan ajaa sitä omaa kaistaa, mutta annas olla kun tulee mutka, niin ajourat kulkee yleensä keskiviivan päällä, välillä jopa vastaantulevien puolella!

  On se kummallisen vaikeaa ajaa sitä omaa kaistaa. Ja ongelmahan tässä on _kaikki_ jotka vaan vetää sokeasti sitä samaa uraa. Lopulta kaikkien muidenkin olla pakko ajaa sitä uraa turvallisuussyistä.

  Paras oli, kun eilen oli kaarteessa ajourat malliltaan )) (( eli ulkokaarre ajanut sisältä ja toisesta suunnasta tulevat ajaneet poikkeuksellisesti ulkoreunaansa.

  Siinä kun ajetaan uria pitkin niin isomman auton vastaantullessa voi sanoa hei hei vasemman puolen sivupeileille. Ja jos viime hetkellä päätät nousta urista, niin siinä ajokokeessa ei kannata sössiä.
   
 15. MedHot

  MedHot

  Viestejä:
  1 034
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo tuo oli kyllä maantiellä eilen enemmän sääntö kuin poikkeus. Urat oli ajettu keskiviivalle niin kiva oli väistellä rekkoja kun 5-10cm loskaa joka välissä. Yhden kerran irtosi renkaat tiestä kun väistin rekkaa jolla metsäkone kyydissä, loskaliirto ihan mielenkiintoinen kyllä. No eipä tuo sen suuremmin haitannut, ratti suorassa ja painoin lisää kaasua (4wd) niin tavattiin taas asfaltti.
   
 16. Willema

  Willema Tukijäsen

  Viestejä:
  354
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Tää on taas niitä aikoja kun loskaa on ajoradoilla, joskus reilustikin keskellä tai reunoilla. Loskaliirto vie autoa aivan eri tavalla käsistä kuin ns. vesiliirto. Kokemattomampi kuski on pihalla tilanteessa ja sitten auto vie kuskia. Loput luetaan onnettomuusuutisista.
   
 17. Zhark

  Zhark

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  16.07.2019
  Palokunnan kuskit koulutetaan hälytysajoon samoin poliisit, ambulanssikuskeja ei. Näin oli asian laita ainakin vielä pari vuotta sitten, tuskin muuttunut mihinkään. Turvaväli noilla on tuntematon käsite ainakin niillä kerroilla kun on taakseni lanssi ilmaantunut. Kuorkilla kun olin liikenteessä ja lanssi ajoi pidemmän matkaa perässä niin sai aina mutkassa vilkaista peileistä että vieläkö tuo on perässä, suoralla kun ei nähnyt.

  Se kännykän näplääminen ja somettaminen olisi todellakin suotavaa tehdä jossain muualla kuin liikenteessä. Toinen asia minkä todistin niin joku ei halunnut jäädä yhdistelmän taakse niin liittyi tielle tuon eteen, eikä se auto näyttänyt kiihtyvän enää tuon jälkeen kun jouduttiin himmaamaan vauhtia 80 -->50. Ajoin yhdistelmän perässä.
   
 18. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 486
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Vaikka en ymmärrä pätkääkään sitä, että edes ohitusaikeissa roikuttaisiin perässä - turvavälin päästä kun näkee paremmin ja ohitusta varten saa riittäväm nopeuseron jo omalla kaistalla - niin vielä vähemmän ymmärrän sitä, että ajetaan suurehkolla nopeuserolla takaa väli kiinni ja jäädään sitten siihen, ilman minkäänlaisia ohitusaikeita.

  100 km matkalla sattui kaksi tällaista taakse. Ensimmäinen ajeli n. 20 km perässä ja vasta kun joku lähti perässäni olleesta ja minusta ohi, lähti perskärpänen tämän ohittajan perään. Sinne katosivat näkyvistä 10 metrin välillä.

  Seuraava tuli ensin melkein puskuriin kiinni, sitten jäi taajaman ohi ajettaessa kauas taakse ja sitten ilmestyi nopeasti taas perääni. Itse ajelin koko ajan 84 km/h mittarinopeutta vakkarilla, eikä rajoitus muuttunut missään vaiheessa. Sitten tuli ohituskaista, eikä sankari vieläkään osoittanut mitään ohittamishaluja, vaikka väläytin vilkkua oikealle. Viimein lähti ohi kun tiputin nopeutta kuuteenkymppiin ja siirryin tien reunaan hankeen ajelemaan.
   
  Hair tykkää tästä.
 19. Mulqvist

  Mulqvist

  Viestejä:
  107
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2017
  Joku sankari bemarilla päätti sunnuntaina reippaassa sateessa pujotella kehä 3:lla. Vauhti nyt ei hirveä ollut mutta kyllä siinä kaikki tila ja kaistat käytettiin, liityntäkaistoista lähtien ja jos mutterikasa vain väliin mahtui niin sinne siis. Että vaikka kuski osaisi itse ajaakkin ja auto pysyy lapasessa, huonolla näkyvyydellä ja reippaalla sateella saattaa joku muu päätyä hätiköityyn ratkaisuun.
   
 20. JiPe

  JiPe

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Autoilijoiden käyttäytyminen suojateiden kohdalla jaksaa ihmetyttää kerta toisensa jälkeen. Niinkin selvä asia, kuin suojatien eteen pysähtyneen ajoneuvon ohittaminen pysähtymättä. Isänpäivän kunniaksi 2 tilannetta;
  Ensimmäinen kävelijän roolissa, kun Töölössä ylitin suojatietä, jonka eteen pysähtyi oikean kaistan auto antamaan tietä. Vasemman kaistan Auris jatkoi täysin hidastamatta suojatien ohi siinä kohtaa kun itse olin pysähtyneen auton keulan kohdalla suojatiellä.
  Toinen tilanne samassa risteyksessä autoilijan roolissa. Muutama kävelijä lähestyy suojatietä selkeillä elkeillä ylittää tie. Minä pysähdyn antamaan tietä, mutta takanani ajanut A6 vaihtaa kaistaa ja ohittaa suojatien omien havaintojen mukaan kiihdyttäen. Myönnettäköön että teknisesti ottaen en ollut vielä pysähtynyt tässä tilanteessa, mutta miellän selkeän hidastamisen suojatien edessä aikeeksi pysähtyä väistämään suojatiellä olevia, jolloin kyseinen peliliike audikuskilta oli omiaan aiheuttamaan vaaraa suojatien mahdollisille käyttäjille.

  Huomionarvoista molemmissa tapauksissa on se, että suojatien jälkeen autoilijoilla oli punaiset liikennevalot noin 100m suojatien jälkeen odottamassa molemmilla kerroilla.
   
 21. muppelo

  muppelo

  Viestejä:
  1 073
  Rekisteröitynyt:
  25.11.2016
  Ja tuossa eräällä pikkutiellä, mitä tulee ajeltua, on urat yleensä mutkassa ihan vastaantulijan kaistalla kun niin paljon oiottu. Nopeutta ei paljoa ole mutta kyllä se loska herkästi vie kun on pakko sinne reunaan vetää että mahtuu kohtaamaan. Tilanteen hankaluutta lisää se että kunta ei koe ko. tien auraamista kuin korkeintaan ö-luokan prioriteettina (sama tie kuntarajan jälkeen onkin heti paremmin aurattu).
   
 22. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 554
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Noissa tilanteissa kävelijän on aina hyvä monottaa sen auton kylkeen. Mikäli nopeus ei ole liian kova.
   
  Teemu79 tykkää tästä.
 23. Jaamäävai

  Jaamäävai

  Viestejä:
  264
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2017
  Olisko jotain spraymaalin tapaista joka kuitenkin lähtee helposti pois. Sydämentykytystä se kuskille aiheuttaisi kun ekan kerran huomaa mutta ei isompaa haittaa. Mutta kai siitäkin haitantekosyytteeen voisi saada.
   
 24. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 554
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Heijastinspray lähtee ainakin vedellä. Mutta ei sen monotuksen tarvitse kova olla, sen verran ettei tule jälkeä mutta kolahtaa ja kuski ehkä herää.
   
 25. N1kkel

  N1kkel

  Viestejä:
  1 058
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Mitä helvettiä? Ei kai toisten omaisuutta tarvitse sentään alkaa vandalisoimaan?
   
 26. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  769
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Parempi on kopauttaa esim. nyrkillä ikkunaan tms. Tosin ohiajavaan autoon ei ehkä helppoa. Itse olen josku kopauttanut pihatieltä jalkakäytävälle syöksähtäviä autoja.
   
 27. JiPe

  JiPe

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jos ja kun autolla on vauhtia yhtään kävelyvauhtia reippaammin, en lähtisi omia raajoja riskeeraamaan tuossa. Joskus olen läimäyttänyt kämmenellä taksin takalasiin, kun taksi rullasi kävelyvauhtia suojatien yli vaikka olin suojatiellä jo hyvän matkaa kävellyt ylitysaikeissa, mutta tosiaan hieman eri asia jos autolla on vauhtia 30km/h+.
   
  Teemu79 tykkää tästä.
 28. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 262
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eihän se mitään vandalisointia ole. Jos joku väistämisvelvollisena ajaa suoraan eteen niin saattaahan siitä joku osuma silloin seurata ;)
   
 29. outonaapuri

  outonaapuri Pro Tukijäsen

  Viestejä:
  1 814
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Noissa monotuksissa "ei jää jälkeä" ajattelu on vähän virheellistä, kun sopivasta kohtaa pellit voi painahtaa lommolle melko vähästä tai maalipinta ottaa osumaa vaikka kivestä kengänpohjassa.

  En tapaa ajella muiden päälle suojateillä tai muutenkaan tahi autojen maalipinnasta kovin tarkka ole mutta jos joku alkas mun autoa potkimaan niin joutus melko tiukan keskustelun käymään.

  Edit: Saako muuten pisin vittuja ajelevia fillaristeja potkia? Entäpä kävelijöitä?
   
  N1kkel ja Varjoissa tykkäävät tästä.
 30. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  769
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Tässä taitaa nyt olla se, että sinne peltilaatikon sisälle ei oikein saa kontaktia huutamalla tms. Pyöräilijä/kävelijä kuulee varmasti, jos perään huutaa.
   
 31. Pepo

  Pepo

  Viestejä:
  490
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Itse näyttelin kerran niin kuin olisin astumassa suoraan auton eteen, vaikka itseasiassa pysähdyin. Kuski hienosta meni kyyryyn ratin takana painoi lisää kaasua että ehtisi alta.:lol:


  Vattu kun vatuttaa tuo limingantullin risteys. Kyltit näyttää selkeästi just ennen risteysaluetta että keskikaistalta mennään suoraan, keskustaan.
  Silti sieltä risteysalueella kaikki ajaa niin kuin zombit myös torinrantaan kääntyvien oikeanpuoleiselle kaistalle.
  Miten voi olla että yhdeltä kaistalta saa ilman vilkkua mennä mille kaistalle haluaa risteysalueella?

  Nytkin olisi tullut kylkeen jos olisin alkanut pullikoimaan. No, ehkä kesällä kun maalataan kaistaviivat se huomataan...
   
 32. outonaapuri

  outonaapuri Pro Tukijäsen

  Viestejä:
  1 814
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos sä ehdit monottaa sitä autoa kylkeen niin varmaan ehdit nostaa kansainvälisen kehumismerkinkin esille
   
 33. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  769
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Se on kyllä useimmiten takasivulasi, johon kopautus osuu. Ei paljoa auta keskaria takaapäin kuskille nostella.
   
 34. outonaapuri

  outonaapuri Pro Tukijäsen

  Viestejä:
  1 814
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Enhän mä ikkunoihin koputtelusta ole mitään sanonutkaan vaan kylkeen potkimisesta :btooth:
   
 35. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 262
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos joskus osuu kohdalle kävelijä joka melkein meinaa tappaa sinut, niin ehkä pieni näpäytys voi olla paikallaan.
  Jos kuski ei tajua pysähtyä silloin kun pitää, niin miten voi ajatella sellaisen ottavan vastaan mitään muutakaan näköärsykettä ympäristöstä - varsinkaan takaa tai takaviistosta.
   
  hkultala tykkää tästä.
 36. outonaapuri

  outonaapuri Pro Tukijäsen

  Viestejä:
  1 814
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Fillaristeja on kyllä sattunutkin. Tyydyin huutelemaan homovittua, ei käyny mielessä ruveta survomaan vanteita solmuun.

  Jos pakko on toisen autoon kajota, niin sen äänen saa tehtyä kyllä vaikka kopauttamalla rystysillä siihen ikkunaan kun toi "ei siitä jälkeä jää" kenkiminen yleensä niitä jälkiä kuitenkin jättää
   
  Varjoissa tykkää tästä.
 37. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 262
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No kyllähän se käsi itselläkin ensimmäisenä heilahtaa. En ole vielä yhtäkään autoa potkinut. Mutta en silti suuresti tuomitse vaikka joku tuollaistakin tekisi.
   
  Zyrppa tykkää tästä.
 38. outonaapuri

  outonaapuri Pro Tukijäsen

  Viestejä:
  1 814
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Et kunnioita toisten omaisuutta tai näe toisen omaisuuden vahingoittamista tuomittavana asiana vai mikä juttu?
   
 39. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 262
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Henkeen tai terveyteen kohdistuva uhka menee omaisuuden suojan yli.
   
  Teemu79, oongee, emelianenko ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 40. outonaapuri

  outonaapuri Pro Tukijäsen

  Viestejä:
  1 814
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos sä potkit sitä kylkeen, se kohdistuva uhka on todennäköisesti jo mennyt ohi? Vai miten se estää tuota uhkaa toteutumasta?

  Tuo logiikka on vaan siitä paska, että samalla logiikalla mä olisin täysin oikeutetusti saanut potkia ne vanteet siltä fillaristilta solmuun kun meinas ajaa mun yli. Jos nyt vaan kuitenkin jätettäs ne toisten omaisuudet rikkomatta.
   
 41. zet

  zet

  Viestejä:
  1 221
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Huonohampaiselle hyvä keino saada uusi hammasremontti :D Tosin alkuun aika kivuliasta jossei ole puudutusta päällä,,,,,,
   
 42. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  1 239
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että jos toisen omaisuus on turvallisuutta vaarantavaa mallia ja siihen koskemisella saavutetaan tilanteeseen parannus, on koskeminen syytä tehdä.
   
  Teemu79 tykkää tästä.
 43. Tommy Goldfish

  Tommy Goldfish

  Viestejä:
  3 240
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Parempi kävellä ongenvavan kanssa suojateiden yli. Koukussa edellä riippumassa jäinen parikiloinen turska.
   
 44. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 600
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Se saattaa vaikka pelastaa sen seuraavan jalankulkijan hengen seuraavalla suojatiellä.

  Ja tuossahan siis vaan tapahtuu törmäys, joka johtuu siitä, että auto syyllistyy törkeään liikenteen vaarantamisen ajaessaan suojatien eteen pysähtyneen auton ohi pysähtymättä.

  Kyllä sillä jalankulkijalla on oikeus juosta siitä suojatien yli jalka edellä tavalla miten sitä huvittaa, se törmäys siihen autoon on täysin sen autoilijan vika, koska siitä ei pitäisi olla menossa mitään autoa.

  Haluaisin nähdä sen autoilijan, joka alkaa haastamaan kävelijää oikeuteen vahingonteosta kun kävelijä tormää autoon suojatiellä auton ylittäessä suojatietä väistämättä toisen auton pysähdyttyä päästämään kävelijän yli. Ja poliisin ja oikeuden reaktion tähän.
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2019
  Teemu79 ja Zyrppa tykkäävät tästä.
 45. 0nanias

  0nanias Make ATK Great Again

  Viestejä:
  285
  Rekisteröitynyt:
  03.09.2018
  Mä ainaki ajan päälle jos mun autoa potkitaan. Ei kun hitto, sekoitin taas todellisuuden ja tekkiläiset väkivaltafantasiat kuten nämä potkijatkin.

  autistinen_fantasia.jpg
   
 46. selbi

  selbi

  Viestejä:
  371
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Kyllähän tuollainen autoilija, joka yrittää ajaa ihmisen päälle suojatiellä, pienen monottamisen kylkeen ansaitsisi.
   
  Zyrppa tykkää tästä.
 47. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 554
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  En ymmärrä:confused: Vai meinaatko että se autoilija haluaa sen liikenteen vaarantamisesta saadun sakon lisäksi tuomion pahoinpitelystä?
   
  hkultala tykkää tästä.
 48. zet

  zet

  Viestejä:
  1 221
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  On näitäkin joskus nuoruudessa tullut nähtyä. Tuota liikenteen vaarantamista on hankala jälkeenpäin todistaa, jossei silminnäkijöitä ole jäänyt paikalle, mutta turpaanvedosta jää yleensä selvät jäljet.
   
 49. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 600
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  :facepalm:

  Jospa miettisit, mistä tilanteesta tässä puhuttiin:

  Tilanteessa, jossa auto ohittaa suojatien eteen pysähtyneen toisen auton, on aina silminnäkijänä sen toisen auton kuski. Ja se yleensä todistaa aika mielellään sitä liikennettä vaarantanutta autoilijaa vastaan
   
 50. zet

  zet

  Viestejä:
  1 221
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Huoh... 1)saattaa katsoa juuri toiseen suuntaan 2) häntä ei vain kiinnosta jäädä katsomaan asian selvittelyä

  Jos kukaan ei alle jää niin ruuhkatilanteessa harvaa kiinnostaa jäädä paikanpäälle, varsinkin jos siellä jotain auton potkimista tapahtuu

  E: Ja tässä puhuttiin auton potkimisesta jos joku ei pysähdy suojatien eteen eikä siitä, että olisi joku jäänyt alle ja vammautunut, joka on aivan eri tilanne