- Liittynyt
- 31.10.2016
- Viestejä
- 112
Autolla noita tilanteita on harvoin koska kaikki tiet on tehty 100% autojen ehdoilla. Pyörällä noita tilanteita on jatkuvasti ja moneen paikkaan olisi käytännössä mahdotonta päästä ajaen pyörällä jos noudattaa kaikkia sääntöjä. Sääntöjä rikotaan koska niiden noudattaminen on tehty todella vaikeaksi. Ei toki mikään ole hyväksyttävä syy rikkoa liikennesääntöjä, mutta käytännössä tätä tapahtuu niin kauan kunnes pyöräily infra on samalla tasolla kun autoilla ja jalankulkijoilla.
Hyvin yleistä on esim että kevyenliikenteen väylä vaihtuu yhtäkkiä jalkakäytäväksi, sitten pitäisi siis siirtyä autojen kaistalle, mutta yllätys yllätys toisella puolella tietä kulkeekin kevyenliikenteenväylä joten oikeasti pitäisikin ajaa siellä. Mutta tästä kevlistä ei toki mainita siellä toisella puolella tietä mitään ja mitään ylityspaikkaakaan ei ole ja ajotien ja kevlin välissä on vielä oja. En yhtään ihmettele jos pyöräilijä siirtyy ajamaan ajoradalle koska ensinnäkin on mahdotonta edes tietää että se kevli siellä toisella puolella on olemassa ja vaikka tietäisi niin sinne ei ole mitään reittiä olemassa.
Ja taas mallina tapauksia, joita harvemmin toteutuu, kun näkee fillaristia ajotiellä, missä ei pitäisi olla mitään syytä olla ajotiellä. Nurinkurisesti Helsingin niissä osin, joissa näitä jäätäviä esimerkkejä on, niin harvoin taas näkee fillaristeja ajotiellä, vaikka kertomasi mukaan nämä ovat juuri niitä syitä. Sitten taas siellä, missä pyörätiet ovat tyhjiä, kulkevat loogisesti ja mitään syytä ei ole olla käyttämättä niitä, niin näkee fillareita tämän tästä ajotiellä. Selitäppä minulle, mistä tämä ristiriita johtuu kertomasi ja käytännön välillä.
Yksi syy ristiriitaan taitaa olla se, että autojen ehdoilla tehdyt tiet näissä osin Helsinkiä olisivat vieläkin hankalampia ajaa fillarilla kuin pyörätiet. Mikä taas tekee kyseenalaiseksi vihjauksen siitä, että autoilla olisi helpompaa.
Muihin kyliin kauempana sivistyksestä en ota kantaa, koska en tunne täkäläisiä liikennejärjestelyitä.