Laadukkaat kuulokkeet?

Liittynyt
10.10.2018
Viestejä
306
Philips Fidelio X3

IMG_20210411_212656.jpgSuositun Philips X2:n seuraaja X3 oli odotettu julkaisu mutta ensimmäisistä arvosteluista monet olivat melko negatiivisia. Ainakaan toistaiseksi X3 ei ole saavuttanut edeltäjänsä kaltaista suosiota. Philips X2:n alkuperäinen ovh oli 299€ mutta nykyiseen maineensa se saavutti vasta hintojen tiputtua pysyvästi 100-150 euron paikkeille. X3:n ovh on hieman edeltäjäänsä korkeampi, 349 euroa. Nyt hinnat ovat jo moninpaikoin tulleet alaspäin joten ehkäpä myös X3 tulee saamaan positiivisempaa palautetta. Toki näilläkin kuulokkeilla on jo nyt omat faninsa.

Materiaalit, rakenne ja mukavuus

X3:n design on aika poikkeuksellinen. En muista olenko koskaan ennen nähnyt kuulokkeita joiden kupit ovat kauttaaltaan kangasverhoillut. Äkkiseltään kuulokkeita saattaisi luulla suljetuksi mutta kankaan alta ne ovat rakenteeltaan täysin avoimet. Pääpanta ja kuppien ”ripustimet” on tehty yhdestä metallin palasta. Liitoskohtien puute tekee kuulokkeista linjakkaan näköiset. Ymmärrän kyllä miksi X3 on voittanut useita design palkintoja, vaikka itse tykkäänkin enemmän X2:n ulkonäöstä. Pikku juttuna mainittakoon että kuulokkeiden sangan päällystämisessä on käytetty merkkinahkaa (Muirhead) joka on vain liimattu paikalleen saumoja taittamatta ja tikkaamatta. En tiedä onko tuo design vai valmistuskustannus mielessä tehty ratkaisu mutta on mielestäni erikoista että valmistaja mainostaa käyttävänsä laadukkaita merkki-materiaaleja ja sitten liittää ne paikalleen esikoulusta opituilla tekniikoilla.

IMG_20210402_113524.jpg

Kuulokkeissa on itsestään säätyvä panta. Mielleyhtymä AKG:n kuulokkeisiin syntyy helposti. Pantasysteemi on siitä erikoinen että se on melkoisen kireä ja pyrkii nostamaan kuulokkeita päässä ylös päin. Tuosta syystä kuulokkeita joutuu hieman asettelemaan päähän laitettaessa. Kuulokkeiden kupit eivät myöskääm heilu ollenkaan ulos ja sisään suunnassa. Tuokin aiheuttaa hieman lisää säätämistä. Jos kuulokkeet vain ”heittää” päähänsä eivät pehmusteet välttämättä sulje korvia sisäänsä tiivisti. Itselleni tuo ei ole iso ongelma mutta joillakin käyttäjillä voi olla todellisia vaikeuksia saada kuulokkeet istumaan oikein. Tässä kohtaa kuulokkeiden erikoinen design kostautuu. Kuulokkeissa on liikkuvia osia yleensä ihan syystä.

Pehmusteet ovat saman tyylistä huopamaista materiaalia kuin X2:ssa. Pinta on miellyttävä iholla vaikkakaan eivät mielestäni yhtä hyvä kuin esim Beyerdynamicin velour pehmusteet. Korville on runsaasti tilaa ja pehmusteiden memory foam vaikuttaa laadukkaalta. Pehmusteet ovat irrotettavat ja kiinnitys systeemi on samanlainen kuin X2:ssa. Valitettavasti tässäkään mallissa tuo kiinnityslevy ei irtoa pehmusteesta joten muita kuin valmistajan omia pehmusteita ei pysty käyttämään. Vaikka ääneen ja mukavuuteen olisikin tyytyväinen voisin kuvitella että tilausta olisi pehmusteille jotka keräävät itseensä vähemmän pölyä.

IMG_20210402_113635.jpg

Muutoksena X2 malliin johto menee nykyisin molempiin kuppeihin. 3.5mm liittimellä ja 6.3mm adapterilla varustettu johto on melkoisen mikrofoninen ja jäykkä. Kuppehin kaapeli kiinnittyy 3.5mm stereoplugeilla. Joidenkin lähteiden mukaan kuulokkeiden mukana tulee myös 2,5mm balansoitu johto mutta tuosta en osaa aivan varmaksi sanoa.

Käytössä kuulokkeet ovat mukavuudeltaan parempaa keskitasoa. Ne eivät koskaan täysin katoa päähän mutta mitään ongelmiakaan ei tullut. Painoa on 380g joka on ihan kohtuullinen mutta ei erityisen hyvin dynaamiselle kuulokkeelle jossa magneetti ei paina juuri mitään. Esimerkiksi Sennheiser HD650 painaa vain 269g.Ääni

Pelin nimi on selvä ensi minuutista alkaen. Nämä on aivan helvetin kirkkaat kuulokkeet. Diskantti puskee härskisti päälle, välillä liikaa sihisten, toisinaan riipien, aina dominoiden. Ääni on kokonaisuutenaan ohut ja luonnottoman kuuloinen. Live-äänitteet kuulostavat erityisen huonoilta. Yleisön taputus kuulostaa vesisateelta ja vihellykset siltä kuin ilmapallosta laskettaisiin ilmat ulos mahdollisimman kimeästi. Tuo olisi sinänsä riittänyt näille kuulokkeille ”arvioiksi” mutta olin kuitenkin itselleni luvannut että näihin perehdyn tarkemmin joten testailin näitä useamman päivän.

Tähän väliin taajuusvaste käppyrä. Philipsin kanavabalanssi on erinomainen. Musta viiva on Sennheiser HD650.

Philips X3 vs Sennheiser HD650.jpg


Tässä kuvassa punaisella X3 ja mustalla X2.

Philips X3 vs X2.jpgKuten näkyy 8khz on 12db(!) koholla suhteessa 1khz alueeseen. Mini DSP:N HEQ kompensaatiolla mitattuna täysin tasainen vaste on mielestäni jonkin verran vajaa diskantistaan. Eli semmonen +5db korostuma olisi vielä oikein hyvä. +12db ei ole mitenkään päin ok vaikka tuohon ottaisi jonkinlaisen mittausvirhe vähennyksen. Korostuma on pahempi kuin Sennheiserin HD800 ja HD700 luureissa. Se on pahempi kuin useissa Beyerdynamicin kuulokkeissa joiden diskantin koen lähinnä ärsyttäväksi kun taas X3 kuulostaa ajoittain jo todella epämiellyttävältä.

Keskiäänet ovat Philipsin parasta antia. Kuulokkeiden elementeissä saattaisi olla potentiaalia koska silloin kun diskantti ei jyrää kaikkea alleen sointi on itse asiassa todella puhdas. Tämä on selvä parannus X2 malliin verrattuna joka oli aina jotenkin rakeisen kuuloinen. En osaa oikein sanoa, onko tuo mittauksessa näkyvä 1.5khz-3khz vajoama todellinen vai ei. Mitään merkittävää ”lämpöä” se ei ainakaan sointiin tuo mikä voi tosin johtua täysin tuosta ylempien taajuuksien agressiivisuudesta. Joskus tuntuu että piano soi hieman suttuisesti mikä voisi kyllä viitata siihen, että jotain häikkää on myös tuolla alueella.

Bassotoisto on melko ok. X2 oli ajoittain hieman mutaisenkin kuuloinen. Bassokorostuma oli siinä kieltämättä ”hauska” mutta basson laatu ei merkittävästi eronnut hyvistä 30 euron kuulokkeista. Mielestäni X3:ssa basso on laadukkaamman kuuloista, eikä millään tavalla sotke alempia keskiääniä. X3:ssa basson ulottuvuus on kuitenkin heikko ja lähtee syöksymään alas jo 100hz alkaen. Kuten sanoin toisinaan tuo on ok mutta useimmiten se vain korostaa kuulokkeiden muutenkin luonnotonta sointia. Bassolla on selvä isku mutta se matalan taajuuden tuntuma jää puuttumaan kokonaan. Riippuu paljon käyttäjän musiikkimausta kuinka iso ongelma tuo on. Mittauksessani HD650 ja X3 ovat bassontoistoltaan hyvin samanlaiset mutta ainakin omaan korvaan tuntuu, että Sennheiser toistaa alimmat taajuudet paremmin kuin Philips.

Äänikuva on kohtalaisen kokoinen ja äänten sijoittuminen melkoisen tarkkaa. Sanoisin että hintaluokassaan ehkä jopa paremmasta päästä tai ainakin musiikki soi sentään selvästi enemmän pään ulkopuolella kuin HD650:llä. Valitettavasti tuo ”imaging” homma tuntuu olevan aika vahvasti sidoksissa kuunteluvoimakkuuteen. Kovempaa soitettaessa X3 esiintyy edukseen ja sitä suttuisemmaksi kuva muuttuu mitä hiljempaa näitä kuuntelee. Valitettavasti näitä ei voi kuunnella kovin lujaa. Itseasiassa tuppaan näitä säätämään koko ajan pienemmälle kesken kuuntelun. Voluumin pienentyessä häviää myös bassosta viimeisetkin murinat ja luonnollisesti myös dynamiikan tuntu vähenee.


Tarvitseeko vahvistinta?

30 ohmin impedanssilla ja 100db@ 1mW herkkyydellä kuulokkeet ovat suhteellisen helpot ajettavat. Puhelimesta (Oneplus 6) kuunneltuna voluumi ei aivan riitä minun käyttööni. Astell & Kern SR15 dap:lla 3.5mm lähdöstä nämä soivat jo todella lujaa. Luulisin että lähes mikä tahansa äänikortti riittää näille. Minä testailin noita lähinnä tuolla A&K:n dapilla ja jonkin verran Liquid Platinumilla 6.3mm ulostulosta.Yhteenveto

Uniikin designin omaavat kuulokkeet jotka on pilattu mielipuolisella diskantilla. Parhaimmillaan nämä kuulostavat jopa todella hyvältä. Kuulokkeet soivat puhtaasti, äänikuva on toimiva, elementit reagoivat tarkasti musiikin dynamiikkaan. Valitettavasti noin 95% ajasta kuulokkeet ovat lähes kuuntelukelvottomat tai vaativat ainakin voluumin säätöä niin matalille tasoille että toiston parhaat ominaisuudet katoavat. Tällaisenaan näitä on vaikea suositella kenellekään. Eq:lla näiden korjaaminen lienee työlästä koska melkein kaikki paitsi 100hz-1,5khz alue pitäisi vetää uusiksi. Sanoisin että jos haluaa kirkas soundiset kuulokkeet niin puolet halvempi Beyerdynamic DT880 on parempi vaihtoehto.

Miten Philips voi edes tyriä homman näin pahasti? Selitys on yksinkertainen. Philips tuotemerkin nimilisenssi audiopuolella oli aiemmin Gibsonin hallussa mutta Gibsonin mentyä konkurssiin 2018, Philips myi merkkinsä käyttöoikeuden Hong Kongilaiselle TPV technology group:lle. Philips X2 ja X3 ovat siis täysin eri valmistajien kuulokkeita. TPV on maailman suurimpia monitori ja tv-valmistajia mutta ilmeisesti kitaroistaan tunnetulla Gibsonilla oli enemmän halua panostaa kuulokkeiden äänenlaatuun. Gibsonin konkurssi on kyllä kuulokeharrastajan näkökulmasta harmillinen tapaus. Philips X2 oli ihan hyvä yritys mutta parhaat Gibsonin valmistama kuulokemalli oli ehdottomasti Onkyo A800. Mikäli Philips X3 olisi ollut paranneltu versio A800:sta puhuttaisiin jo todella kovan luokan kuulokkeista. Harmi.


Plussaa:

- Hyvinä hetkinä sointi on puhdas ja erotteleva
- Uniikki design josta joko tykkää tai on tykkäämättä
- Avoin ilmava sointi kohtuullisen kokoisella ja vakaalla äänikuvalla


Miinusta:

- Todella korostunut diskantti joka tekee kuulokkeista usein lähes kuuntelukelvottomat
.
- Alabasson puute
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
883
Korvessa on tosiaan hankala testailla mitään. Mulla rajoittuu paikallinen tarjonta siihen mitä tokmannilta löytyy ja nekin perhanat on kaikki aina muoviin pakattuna :D

Kattelin jonkun vanhan myynti-ilmoituksen perusteella, että asut Kajaanissa? Jos joskus molemmilla on sellaiset kuulokkeet mitä toinen haluaisi testata niin ei se ole kuin kolme varttia autolla molemmilta niin voidaan tavata jossain matkan varrella. Multa saa kyllä "tutut" kuulokkeita lainaan jos haluaa. Tosin nyt haluan nuo Audezet mahdollisimman nopeasti myydyksi niin niitä ei kerkiä enää lainaamaan. Pistä toki yv:tä jos joskus haluat jotkut luurit testiin ja sulla olisi jotkut mitkä voisit lainata minulle. Ei tarvii edes olla mitään tonnin kuulokkeita, ihan mielelläni kuuntelen halvempiakin vimpaimia. Joskus avasin hifiharrastajiin ketjun kuulokkeiden lainaukselle mutta ei se suurta mielenkiintoa herättänyt. Muutamat vaihdot tuli kuitenkin tehtyä ja siinä pääsi LCD-3, HD800, Ananda ja Elear vähän kiertämään ympäri Suomea. Lisäksi Eufonikan putkivahvistin pyörähti joskus minun kautta lenkin heittämässä juurikin Kajaanissa. Se oli ihan hauska tapaus kun se oli osa Tanskalaisen Hoved-fi.dk:n "Loaner Touria" mutta foorumin omistaja tyrkytteli sen vahvistimen myös minulle :)
Turussakin on kokeilumahikset vähissä. Olikohan se nyt Hifimesta mistä löytyy aika hyvin Focalit ja Hifimanit, ja sinne saa varattua kuunteluajan, eli pääsee rauhassa kuuntelemaan luureja siihen sopivassa tilassa. Hifistudiolta löytyy vähän nihkeesti mitään jännää, ja ne on myös paljon nihkeempiä kokeilun suhteen. En ole Hifimestalta kysellyt, että irtoaisiko sieltä luureja kotikokeiluun, enkä kehtaa sellaista pyytää kun ei ole ostoaikeita. Tarkoitus on kuitenkin mennä sinne kokeilemaan Clear/Elegia/Elear/Celestee ja Arya & mahdollisesti AH-D9200 kunhan koronan puolesta uskaltaa, ja terveys antaa sen verran periksi. Olivat oikein avuliaita kun mailasin asiasta, senkus kerron sopivan ajan & mitkä luurit kiinnostaa, niin siellä hoidetaan homma valmiiksi. Asiakaspalvelun puolesta voi siis ainakin suositella Hifimestaa.

Mikäs Eufonikan vahvistin se oli, ja mitä tykkäsit? Olin katellu niitä aikaisemmin ebayn puolella ja miettinyt, että voisiko H7, H4mk2 tai H5 olla edullisempi vaihtoehto BHC:lle, Feliks Echo mk2:lle ja TOR Rogerille? 350-380€ toimitettuna ei ole paha hinta jos nuo kilpailee edellämainittujen kanssa.

Edit: Onneksi en aikaisemmin hankkinut X3:sia kun olisin saanu susihalvalla. Tuo 8khz piikki... :rofl2: :rofl2:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
10.10.2018
Viestejä
306
Mikäs Eufonikan vahvistin se oli, ja mitä tykkäsit? Olin katellu niitä aikaisemmin ebayn puolella ja miettinyt, että voisiko H7, H4mk2 tai H5 olla edullisempi vaihtoehto BHC:lle, Feliks Echo mk2:lle ja TOR Rogerille? 350-380€ toimitettuna ei ole paha hinta jos nuo kilpailee edellämainittujen kanssa.
Se oli H7. Oon vähän huono sanomaan noista vahvistimista mitään. Tuo oli eka putkivahvistin jota oon päässyt testaamaan eikä mulla ihan tusinoittaan ole muutenkaan ollut eri vahvareita. Tykkäsin Eufonikasta kuitenkin kovasti. Olisin varmaan ostanut omankin jos siinä olisi ollut suojaverkko noille putkille. HD800 toimi niillä mainiosti, mielestäni yhtä hyvin kuin SPL Phonitorilla (1. versio). Hintaero huomioon ottaen ei huonosti. Beyerdynamic DT770 oli myös hyvän kuuloinen, ääni ei muuten mielestäni värittynyt mutta se ärsyttävä diskantti lopetti sen sihinän :D Yllättäen myös 22 ohminen iBasso SR1 toimi hyvin vaikka kyseessä onkin OTL vahvistin. 25 ohminen Audioquest Nighthawk meni jo sitten vähän överi mössöksi kun se on jo lähtökohtaisesti vähän siihen suuntaan kallellaan.

Joihinkin kalliimpiin vahvistimiin verrattuna ehkä viimeistelyltään karun oloinen mutta kuitenkin jäi laadukas vaikutelma.
IMG_20181215_052125.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.11.2020
Viestejä
599
Onks tää lafka (Eufonika) vielä pystyssä? Googlella löytyy jotkut ilm. 2017 viimeksi päivitetyt sivut ja vaan joku mailiosoite yhteydenottoa varten. Ei mitään verkkokauppaa, enkä nähnyt, että noita vahveja olis hirveästi muuallakaan tarjolla.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
750
Onpa X3:t aikamoista diskanttitykitystä. o_O Halvallahan noita jo on saanu, mutta kyllä samaan hintaan on edelleen parempi napata X2:t hauskoiksi luureiksi (jos niissä nykyään pysyy kupit kiinni pääpannassa).

Ton LCD-X myyntipuheen jälkeen ne voikin olla hyvä hankinta, kun hinta painuu tarpeeksi alas. :hammer:

Täällä pohdittiin suuren soundstagen vaikutusta vokaalien ja ylipäätään puheen sijoittumiseen oikean ja vasemman kanavan välillä. Mun korvilla sekä Zmf Atticuksella että Veritellä kuulen 80% ajasta biisien vokaalit enemmän vasemmalta. Youtubessa voi kuulua myös enemmän oikealta riippuen mikin sijainnista yms. Musiikkia kuunnellessa vain hyvin harvoissa biiseissä eniten esillä olevat vokaalit on täysin keskellä saatikka enemmän oikealla. Pienemmän soundstagen kuulokkeilla ja useimmiten planareilla kuulen nuo täysin keskellä. Eli myös mun korvilla suurempi soundstage tuo paremmin esiin epäkeskitetyn vokaalien miksauksen tai luultavimmin eron mun korvien kuulossa.

Vielä ei @Roderick uskalla Veriteä lainata, mutta mahdollisesti jossakin välissä Aeon 2 tai noi mulle tulevat WP900:t vois joutaakin. Aeoneissa kyllä taas vasen elementti hävitti hetkellisesti 50% volumesta, joten katsotaan, herääkö miten nopeasti vai joutuuko takuuvaihdossa kuitenkin käyttämään. Rasittava ongelma, kun nyt pienitehoisella vahvistimella toimii oikein, mutta tehokkaammalla vasen puoli sekoaa heti kun piuhan tökkää kiinni. Must love planar quality. :rolleyes:
 
Viimeksi muokattu:

T2A

Liittynyt
02.09.2020
Viestejä
13
Osaisiko joku suositella Suomesta saatavia kuulokkeita, max hinta ~450e. Tähän mennessä ollut näitä n. 160e Sennheiser HD 500 -sarjalaisia, joihin ollut suht tyytyväinen (kun ei paremmasta tiedä), mutta näiden hajotessa ajattelin, josko hieman enemmän satsaamalla saisi parempaa äänenlaatua. Kuulokkeet on kytkettynä AV-vahvistimen kuulokeliitäntään, joten ei mitään hajua kuinka raskaita kuulokkeita tuo jaksaa syöttää.

Tähän mennessä omistamani kuulokkeet ovat olleet avoimia ja kuuntelutila suht hiljainen, joten varmaankin avoimet kuulokkeet itselle sopisi paremmin.

Nopealla katsauksella löytynyt vaihtoehtoja mm. Sennheiser HD 600, 650 ja 660s sekä Hifimanin HE400 ja Sundara. Olisiko joku näistä hyvä, vai pitäisikö etsiä jotain muuta?

Musiikin kuunteluun siis lähinnä ja tulee kuunneltua niin metallia kuin elektronista musiikkiakin.
 
Liittynyt
06.09.2017
Viestejä
1 456
Osaisiko joku suositella Suomesta saatavia kuulokkeita, max hinta ~450e. Tähän mennessä ollut näitä n. 160e Sennheiser HD 500 -sarjalaisia, joihin ollut suht tyytyväinen (kun ei paremmasta tiedä), mutta näiden hajotessa ajattelin, josko hieman enemmän satsaamalla saisi parempaa äänenlaatua. Kuulokkeet on kytkettynä AV-vahvistimen kuulokeliitäntään, joten ei mitään hajua kuinka raskaita kuulokkeita tuo jaksaa syöttää.

Tähän mennessä omistamani kuulokkeet ovat olleet avoimia ja kuuntelutila suht hiljainen, joten varmaankin avoimet kuulokkeet itselle sopisi paremmin.

Nopealla katsauksella löytynyt vaihtoehtoja mm. Sennheiser HD 600, 650 ja 660s sekä Hifimanin HE400 ja Sundara. Olisiko joku näistä hyvä, vai pitäisikö etsiä jotain muuta?

Musiikin kuunteluun siis lähinnä ja tulee kuunneltua niin metallia kuin elektronista musiikkiakin.
Tuohon voi lisätä beyerdynamic DT 1990 joka juuri tuossa 450€ hinnalla ovat, vähän ilkeät korkeilla taajuuksilla mutta muuten hyvät hintaansa nähden, omasta mielestä sundaroiden kanssa samalla tasolla, parempi rakennuslaatu kyllä beyereissä, mutta korkeat piikit ovat haitallisia ainakin itselle. Kannattaa näitä käydä kokeilemassa, mutta ainakaa noilla kahdella ei voi mennä vikaan, senkkuihin verrattuna bassontoistoa löytyy runsaasti ja laadullisesti parempaa kuin halvemmissa vehkeissä.
En tiedä kyllä miten sundarat toimisivat av-vahvistimen kuulokeliitännästä, mutta nuo beyerit saattaa sillä selvitä, suosittelisin molemmille tosin jonkin sortin vahvistinta
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
883
Osaisiko joku suositella Suomesta saatavia kuulokkeita, max hinta ~450e. Tähän mennessä ollut näitä n. 160e Sennheiser HD 500 -sarjalaisia, joihin ollut suht tyytyväinen (kun ei paremmasta tiedä), mutta näiden hajotessa ajattelin, josko hieman enemmän satsaamalla saisi parempaa äänenlaatua. Kuulokkeet on kytkettynä AV-vahvistimen kuulokeliitäntään, joten ei mitään hajua kuinka raskaita kuulokkeita tuo jaksaa syöttää.

Tähän mennessä omistamani kuulokkeet ovat olleet avoimia ja kuuntelutila suht hiljainen, joten varmaankin avoimet kuulokkeet itselle sopisi paremmin.

Nopealla katsauksella löytynyt vaihtoehtoja mm. Sennheiser HD 600, 650 ja 660s sekä Hifimanin HE400 ja Sundara. Olisiko joku näistä hyvä, vai pitäisikö etsiä jotain muuta?

Musiikin kuunteluun siis lähinnä ja tulee kuunneltua niin metallia kuin elektronista musiikkiakin.
Kaikki mainitsemasi luurit on hyviä valintoja, mutta erilaisia. Kun ei tiedetä sun preferessejä ja kun sulla ei ilmeisesti ole kokemusta high-end luureista, niin on aika vaikea lähteä suosittelemaan mitään tiettyä noista aikaisemmin mainituista. Näkisin tässä kaksi vaihtoehtoa; joko jalkaudut verkkikseen/hifiliikkeisiin ja kokeilet näitä luureja ja valitset niistä parhaan, tai sitten tilaat sokkona yhden ja palautat sen jos se ei miellytä - tarvittaessa repeat.

Noiden AV vahvareiden kuulokeliitännät tuppaa olemaan aika surkeita, niin suosittelisin melkein, että jätät kalliimmat luurit, eli HD660s ja DT1990 listalta pois ja hankit sen sijaan HE400i/HE400se, Sundara, HD600 tai HD650 ja käytät lopun budjetin hyvän kuulokevahvistimen (ja tarvittaessa DAC:n) hankkimiseen. 100-150€ saa jo vahvistimen jolla pärjäät melkein minkä tahansa luurien kanssa, ja käytettynä pitäisi löytyä vaihtoehtoja alle satasella. Jos tarviit DAC:n myös niin joku Ifi Zendac tyyppinen komboyksikkö voi olla hyvä vaihtoehto, saat yhdessä paketissa hyvän DAC:n ja kohtuullisen kuulokevahvarin 160 eurolla.

HE400i / HE400se on kummatkin hintaansa nähden ihan hulluja diilejä. Muistaakseni jossain hifikaupassa oli just HE400se + Zendac tarjous 350€.

Edit: Tuon Zendac:n kuulokevahvistin onkin näköjään aika kehno, eli vedetään vähän takaisin. Meni Zendac ja Zencan sekaisin. Jos on tarvetta sekä DAC:lle että vavistimelle, niin Topping L30 & D10s + HE400i/HE400se saisi about 430-440€ hintaan. Jos DAC:lle ei ole tarvetta niin, Topping L30 pitäisi mahtua budjettiin kaikkien luurien kanssa, paitsi Sundaran. Sundaran kanssa mentäisiin 40€ verran yli.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
883
Lisätään vielä Sennheiser HD560s listaan, niitä on ilmeisesti kehuttu. Käytetty Sennheiser HD58x & Hifiman HE4XX voisi myös olla hyvä vaihtoehto. Täällä taisi myyntipalstalla olla muuten just Sundarat myynnissä 310€ hintaan.

HE400se/HE400i ja Topping L30 (+D10s tarvittaessa) kombo tarjoaa kyllä tosi hyvää ääntä tosi edullisesti. Samalla saisi sitten kuulokevahvarin jonka kanssa pärjää periaatteessa vaikka päätyyn asti. Sundara tarjoaa sitten teknisesti paremman suorituksen, mutta ei se ero mikään ihan hirveä ole. Ne on toisaalta vähän erilaiset tuunaukseltaan, Sundara on ehkä hienostuneempi ja herkempi.
 
Viimeksi muokattu:

T2A

Liittynyt
02.09.2020
Viestejä
13
Kiitoksia vastauksista. Tosiaan lähimpään liikkeeseen on satoja kilometrejä joten aika sokkona nuo täytyy tilata. Tuo kuulokevahvistinkin on pitkään ollut mielessä mutta en vaan ole sitä saanut hommatuksi. Tuo Topping-kombo näyttää kyllä mielenkiintoiselta, ilmeisesti tuon DAC:n tarvitsisin kun tietokoneelta suurin osa musiikista tulee kuunneltua kuitenkin. Ehkä mielummin kuitenkin tuo E30-versio kun siinä optinen input, mikäli laite ei muuten huonompi ole kuin tuo D10s. Mutta alkaa jo mennä offtopikiksi niin pitääpä tuota DAC-ketjua vielä lueskella.
 
Liittynyt
06.09.2017
Viestejä
1 456
Walruksen ehdotus eli joko sundara+ vahvistin tai he400se ja dac+vahvistin on varmasti tuohon tiukkaan 450€ budjettiin paras ratkaisu, hävyttömästi nyt vinkkaan että mulla myynnissä tuolla myyntipuolella kolme kuukautta vanhat sundarat lisäkaapelilla hieman alennettuun hintaan ;)
 
Viimeksi muokattu:

escalibur

"Random Tech Channel" @ YouTube
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 994
Osaisiko joku suositella Suomesta saatavia kuulokkeita, max hinta ~450e. Tähän mennessä ollut näitä n. 160e Sennheiser HD 500 -sarjalaisia, joihin ollut suht tyytyväinen (kun ei paremmasta tiedä), mutta näiden hajotessa ajattelin, josko hieman enemmän satsaamalla saisi parempaa äänenlaatua. Kuulokkeet on kytkettynä AV-vahvistimen kuulokeliitäntään, joten ei mitään hajua kuinka raskaita kuulokkeita tuo jaksaa syöttää.

Tähän mennessä omistamani kuulokkeet ovat olleet avoimia ja kuuntelutila suht hiljainen, joten varmaankin avoimet kuulokkeet itselle sopisi paremmin.

Nopealla katsauksella löytynyt vaihtoehtoja mm. Sennheiser HD 600, 650 ja 660s sekä Hifimanin HE400 ja Sundara. Olisiko joku näistä hyvä, vai pitäisikö etsiä jotain muuta?

Musiikin kuunteluun siis lähinnä ja tulee kuunneltua niin metallia kuin elektronista musiikkiakin.
Kannattaa testata myös Beyerdynamicin DT1990 Pro:t ja DT880 600Ohm. Nuo 600 ohmiset 880:t vaativat tehokkaan vahvistimen kuten esim. Topping A90 tai A30 Pro:n.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
883
Kannattaa testata myös Beyerdynamicin DT1990 Pro:t ja DT880 600Ohm. Nuo 600 ohmiset 880:t vaativat tehokkaan vahvistimen kuten esim. Topping A90 tai A30 Pro:n.
En tiedä lähtisinkö ajamaan DT1990:aa jollain AV vahvarilla minkä kuulokelähtö on mitä on - menisi koko budjetti niihin. Mun kokemuksen perusteella 1990 kuulosti aika ilkeeltä ilman kohtuullista kuulokevahvistinta. DT880 + kuulokevahvistin suositusta komppaan, joskin mun mielestä muut suositellut luurit hakkaa ne. Toisaalta jos siihen tulee mahdollisuus, niin DT880 kannattaa ehdottomasti kokeilla. Jos se soundi miellyttää niin 880 on Beyerin parhaita luureja.

Jos olisin itse tuossa tilanteessa niin hankkisin joko L30 & sopiva DAC + HE400se/HE400i setin, tai jos talous antaisi periksi, niin sitten menisin kylmästi huntilla budjetin yli ja vaihtaisin tuohon luureiksi HD650, HD600, tai Sundaran oman maun mukaan. Kuitenkin jos tarkoitus on pysyä budjetissa, niin tuo ensin mainittu on loogisin vaihtoehto. Siinä on sitten myös vahvistin ja DAC kunnossa jos tulevaisuudessa haluaa vaihtaa luurit.
 

Sorbuss

Köyhä
Liittynyt
20.01.2018
Viestejä
85
Sennheiser hd650:t olleet jo viitisen vuotta enkä vieläkään ole kyllästynyt. Välillä eq:lla harman-käyrän mukaiseksi, välillä ilman.

Hieman tekisi mieli hankkia bottlehead crack -vahvari kaveriksi mutta en ole kolvaillut sitten yläasteen.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
750
Topping L30 ja E30 ovat hyvä, oikeastaan erinomainen, combo tuollaisella budjetilla, joten jos @T2A yhtään enemmän kuuntelet kuulokkeilla, niin nuo olisi kyllä hyvä hankinta pitkäksi aikaa tulevaisuuteen. Tekevät silti melkoisen loven alkuperäiseen 450€ budjettiin, joten paljonko olisit valmis käyttämään rahaa noiden lisäksi kuulokkeisiin?

Näistä täällä ehdotetuista Sundara/600-sarjan Sennheiserit olisi varmasti paras ja tasapainoisin vaihtoehto, ja myös suurin hyppy eteenpäin nykyisistä/entisistä Sennheisereista. Sopiiko Hifimanit miten metallin kuunteluun, kommentteja? Sennheisereihin tottuneena DT1990 Pro:n diskanttipiikki voisi tuntua melkoiselta muutokselta. Millaiseen musiikkiin tuollainen piikki muuten sopii, jos haluaa kuunnella, eikä monitoroida? Voihan sitä toki lieventää hankkimalla erilaisia padeja ja käyttämällä EQ, mutta siihen menee joka tapauksessa enemmän rahaa ja vaivaa.

Kannattaa sen verran säilyttää aina järki mukana matkassa, ettei ainakaan lähde hankkimaan alkuun kuuntelematta halpoja kuulokkeita ja 500€ vahvistinta. :) Kuuntelin äsken hetken aikaa yli 2000€ maksaneita Zmf Verite Closed -kuulokkeita kannettavan kuulokeliittimestä ja erinomaiselta kuulostivat noinkin. Eli kyllä kuulokkeilla on eniten merkitystä ja edullisemmat laitteet riittävät nykyään hyvin pitkälle etenkin ennen kuin alkaa itse hahmottaa, millaisia muutoksia ääneen toivoisi laitepäivityksillä saavansa. Tuo Topping E30 DAC on toiminut itselläni hyvin yhteen kaikenlaisten vahvistimien ja kuulokkeiden kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
883
Tuo L30 & E30 kombo on sellainen, että sillä pärjää vaikka minne asti. Parilla sadalla saa nykyään ihan oikeasti helvetin hyvän DAC-amp setin jossa riittää potku lähes kaikille kuulokkeille.

Täältä tulee muuten varmaan kohta myyntiin Hifiman HE5XX.
 

escalibur

"Random Tech Channel" @ YouTube
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 994
En tiedä lähtisinkö ajamaan DT1990:aa jollain AV vahvarilla minkä kuulokelähtö on mitä on - menisi koko budjetti niihin. Mun kokemuksen perusteella 1990 kuulosti aika ilkeeltä ilman kohtuullista kuulokevahvistinta.
Olin siinä luulossa että tässä ollaan hommaamassa myös vahvistinta. :) DT1990 Pro:t kaipaa hyvän vahvistimen päästääkseen oikeuksiinsa.


Topping L30 ja E30 ovat hyvä, oikeastaan erinomainen, combo tuollaisella budjetilla, joten jos @T2A yhtään enemmän kuuntelet kuulokkeilla, niin nuo olisi kyllä hyvä hankinta pitkäksi aikaa tulevaisuuteen. Tekevät silti melkoisen loven alkuperäiseen 450€ budjettiin, joten paljonko olisit valmis käyttämään rahaa noiden lisäksi kuulokkeisiin?
E30:sta ei kannata maksaa "ylimääräistä" jos D10s riittää omiin tarpeisiin. D10s:n etuna on myös virtalähdettömyys joka vähentää roinan määrää. :)

Näistä täällä ehdotetuista Sundara/600-sarjan Sennheiserit olisi varmasti paras ja tasapainoisin vaihtoehto, ja myös suurin hyppy eteenpäin nykyisistä/entisistä Sennheisereista. Sopiiko Hifimanit miten metallin kuunteluun, kommentteja? Sennheisereihin tottuneena DT1990 Pro:n diskanttipiikki voisi tuntua melkoiselta muutokselta. Millaiseen musiikkiin tuollainen piikki muuten sopii, jos haluaa kuunnella, eikä monitoroida? Voihan sitä toki lieventää hankkimalla erilaisia padeja ja käyttämällä EQ, mutta siihen menee joka tapauksessa enemmän rahaa ja vaivaa.
HD650:sia vuosia omistaneena voin todeta että DT1990 Pro:n erottelevuus on ihan eri luokassa kuin HD650:ssa. Padit ovat hyvä sijoitus, joskun oletuspadien ongelmia voi vähentää esim EQ:lla. jaakkopasanen/AutoEq

Kannattaa siis ehdottomasti itse testata ennen sokeaa johtopäätöstä. :)
 
Liittynyt
12.09.2019
Viestejä
158
"soundstage is N/A" :rofl2: Onneksi hommasin tovi sitten Mjolnir kakkosen vahvariks, niin ei oo kiusausta ostella yli 100W stereovahvaria vaativia spessuluureja.

Mielenkiinnolla odotan GL2000-jatkoraporttia. Ilmeisesti DMS ja Zeus vertailleet luurejaan ja selviä QA-ongelmia havaittu. Modattuna oon ite ollut kyllä hyvin tyytyväinen omaan luuripariini, mutta vaikea suositella varauksetta hankkimaan 600€ kuulokkeita välittömästi suolistettaviksi.
 
Liittynyt
24.01.2017
Viestejä
236
Osaisiko joku suositella Suomesta saatavia kuulokkeita, max hinta ~450e. Tähän mennessä ollut näitä n. 160e Sennheiser HD 500 -sarjalaisia, joihin ollut suht tyytyväinen (kun ei paremmasta tiedä), mutta näiden hajotessa ajattelin, josko hieman enemmän satsaamalla saisi parempaa äänenlaatua. Kuulokkeet on kytkettynä AV-vahvistimen kuulokeliitäntään, joten ei mitään hajua kuinka raskaita kuulokkeita tuo jaksaa syöttää.

Tähän mennessä omistamani kuulokkeet ovat olleet avoimia ja kuuntelutila suht hiljainen, joten varmaankin avoimet kuulokkeet itselle sopisi paremmin.

Nopealla katsauksella löytynyt vaihtoehtoja mm. Sennheiser HD 600, 650 ja 660s sekä Hifimanin HE400 ja Sundara. Olisiko joku näistä hyvä, vai pitäisikö etsiä jotain muuta?

Musiikin kuunteluun siis lähinnä ja tulee kuunneltua niin metallia kuin elektronista musiikkiakin.
 

T2A

Liittynyt
02.09.2020
Viestejä
13
Topping L30 ja E30 ovat hyvä, oikeastaan erinomainen, combo tuollaisella budjetilla, joten jos @T2A yhtään enemmän kuuntelet kuulokkeilla, niin nuo olisi kyllä hyvä hankinta pitkäksi aikaa tulevaisuuteen. Tekevät silti melkoisen loven alkuperäiseen 450€ budjettiin, joten paljonko olisit valmis käyttämään rahaa noiden lisäksi kuulokkeisiin?
Noh, tässä nyt vähän lähti budjetti lapasesta kun sai ostohousut jalkaan. L30+E30 ja Sundarat tulossa. Saapa nähdä miten käy :p
 
Liittynyt
08.03.2020
Viestejä
36
Tässä katsellut budjettiluokan kuulokkeita yleiseen käyttöön korvaamaan perus HyperX:n headsettiä. Käyttö siis musiikinkuuntelusta, median kulutukseen, pelaamiseen ja videotapaamisiin. Kohtuullisen hyviä arvosteluita saaneet Philips Fidelio X2HR:t näyttäisivät olevan 150€ dustinhomella. Onko noista kokemuksia taikka ehdottaa jotain muita hyviä vaihtoehtoja n. 200€ hintaluokassa? Kuinkahan nuo vertautuvat aiemmin ketjussa mainittuihin he400se? Tarkoituksena liittää jonkinlainen mikki suoraan kuulokkeisiin, myös tähän saa heittää suosituksia jos löytyy kokemuksia :D
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
883
Alan ymmärtää sitä Atticus-hypeä. Eikon suedet teki näistä sellaset mitä halusin. Ori padeilla keskibassot oli vähän liikaa mulle, mutta isompana juttuna treble oli mun herkille korville välillä liian kuumaa. Oikeastaan kaikki kuulostaa nyt hyvältä, mutta välillä tulee vastaan musiikkia mikä kuulostaa vaan niin upeelta näillä, että tulee väkisin hymy naamalla. Mukavuusongelmat korjaantui kaikki myös pienellä säädöllä. Näiden soundstage jaksaa vaan hämmästyttää - ei suljettujen luurien pitänyt kuulostaa tältä!

Luulin jo, että tuosta vanhasta Vincentin putkihybridistä ei ole enää hyötyä kun luurit kuulostaa sen kanssa joko tosi hyvältä tai täysin paskalta, ja viimeiset 5-6 kuuloketta on ollu ihan hirveitä sen kanssa. Nyt tuli kuitenkin kiva yllätys kun heitin luurit siihen kiinni - Atticukset kuulostaa saatanan hyvältä tuon kanssa. Bassopää korostuu oikeastaan aika hauskalla tavalla.

Mulla olisi ehkä mahdollisuus hankkia Aeolukset piakkoin, mutta se edellyttäisi näiden myymistä ~950€ hintaan padeineen kaikkineen, enkä tiedä löytyykö tässä energiaa sen yrittämiseen mun tilanteessa. Aeolukset on todennäköisesti edelleen se mun endgame, mutta Atticus on heti perässä kakkosena.

Asiasta toiseen. Täytyy antaa iso kiitos @Roderick :lle. Herra tarjosi Ollot mulle lainaan kaikkein paskimman ajanjakson yli mistä oli iso apu, ja ne oli pitkään täällä. Samalla pitää mainostaa vielä @STW :n piuhoja. Työn jälki oli just niin laadukasta kun sopii odottaa. Jos tulevaisuudessa on ajankohtaista kuulokepiuhan hankkiminen, niin tiedän mistä kysyn ekana!
 
Liittynyt
16.11.2020
Viestejä
599
Mulla olisi ehkä mahdollisuus hankkia Aeolukset piakkoin, mutta se edellyttäisi näiden myymistä ~950€ hintaan padeineen kaikkineen, enkä tiedä löytyykö tässä energiaa sen yrittämiseen mun tilanteessa. Aeolukset on todennäköisesti edelleen se mun endgame, mutta Atticus on heti perässä kakkosena.
Mulla melkein toisin päin. Aeolukset mennee lihoiksi, jos tarvii, jos ja kun Veriteä pitäs hommata, mutta Atticuksista en meinannu luopua. Hemmetin hyvät ovat kyllä Aeolukset päässä. Niitä ei melkeinpä huomaa, kun painavat niin hentoisesti ja ovat varmaan jonkun kymmenen grammaa Atticuksia kevyemmät.

Samat havainnot noista pädeistä, jos puhutaan nyt vaan samoista :D Muakin häirihtee joku soundissa orkkispädeillä, mikä lähtee noilla suedeilla mäkeen. Ja ovat minusta paremman tuntuiset päässäkin tosiaan suedeilla.
 
Liittynyt
14.02.2017
Viestejä
589
Alan ymmärtää sitä Atticus-hypeä. Eikon suedet teki näistä sellaset mitä halusin. Ori padeilla keskibassot oli vähän liikaa mulle, mutta isompana juttuna treble oli mun herkille korville välillä liian kuumaa. Oikeastaan kaikki kuulostaa nyt hyvältä, mutta välillä tulee vastaan musiikkia mikä kuulostaa vaan niin upeelta näillä, että tulee väkisin hymy naamalla. Mukavuusongelmat korjaantui kaikki myös pienellä säädöllä. Näiden soundstage jaksaa vaan hämmästyttää - ei suljettujen luurien pitänyt kuulostaa tältä!

Luulin jo, että tuosta vanhasta Vincentin putkihybridistä ei ole enää hyötyä kun luurit kuulostaa sen kanssa joko tosi hyvältä tai täysin paskalta, ja viimeiset 5-6 kuuloketta on ollu ihan hirveitä sen kanssa. Nyt tuli kuitenkin kiva yllätys kun heitin luurit siihen kiinni - Atticukset kuulostaa saatanan hyvältä tuon kanssa. Bassopää korostuu oikeastaan aika hauskalla tavalla.

Mulla olisi ehkä mahdollisuus hankkia Aeolukset piakkoin, mutta se edellyttäisi näiden myymistä ~950€ hintaan padeineen kaikkineen, enkä tiedä löytyykö tässä energiaa sen yrittämiseen mun tilanteessa. Aeolukset on todennäköisesti edelleen se mun endgame, mutta Atticus on heti perässä kakkosena.

Asiasta toiseen. Täytyy antaa iso kiitos @Roderick :lle. Herra tarjosi Ollot mulle lainaan kaikkein paskimman ajanjakson yli mistä oli iso apu, ja ne oli pitkään täällä. Samalla pitää mainostaa vielä @STW :n piuhoja. Työn jälki oli just niin laadukasta kun sopii odottaa. Jos tulevaisuudessa on ajankohtaista kuulokepiuhan hankkiminen, niin tiedän mistä kysyn ekana!
Jos olet Atticukset laittamassa kiertoon niin täällä voisi olla kiinnostusta.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
883
Jos olet Atticukset laittamassa kiertoon niin täällä voisi olla kiinnostusta.
Jos tuo Aeolus kuvio onnistuu niin luurit lähtee kiertoon jos ottaja löytyy nopsaan.

Edit: En ole aikaisemmin ollut näiden tummempien puiden fani, mutta ei perhana nyt on mieli muuttunut. Tää barnyard cherry on ehkä näteimpiä ZMF:n Limited edition-puita mitä oon nähnyt. Nää on tummuneet ajan myötä aika paljon mikä on tehny näistä vaan nätimmät. Valosta riippuen väri vaihtelee tosi tummasta, oikeastaan kahvin värisestä sellaseen maitosuklaan väriin - ja kaikea siltä väliltä. Vaaleat tiikerinraidat kruunaa vielä kaiken. Nää on ihan yhtä paljon sisustuselementti kuin kuulokkeet, mikä tuppaa olemaan totta monien ZMF-luurien kanssa.

Kyllä mulla on ollut ikävä ZMF:n ns house soundia paljon enemmän kuin edes itse hoksasin. Varsinkin tän putkivahvarin kanssa nää tarjoaa ihan uskomatonta, musiikillista nautintoa. Oon kuunnellu Steven Wilsonin koko tuotantoa läpi, ja pitkästä aikaa en yhtään arvioi kuulokkeita tai vahvistinta, tai yhtään mitään. Nautin vaan siitä, että musiikki kuulostaa tosi hyvältä.

Kyllä nää elämän pienet jutut vaan vaikuttaa ihan kaikkeen! Huomaa, että stressi vähenee ja kipu häiritsee vähemmän. Vielä kun pääsee taas kuulemaan Aeolusta pitkästä aikaa... :)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
10.10.2018
Viestejä
306
Alan ymmärtää sitä Atticus-hypeä. Eikon suedet teki näistä sellaset mitä halusin. Ori padeilla keskibassot oli vähän liikaa mulle, mutta isompana juttuna treble oli mun herkille korville välillä liian kuumaa.
Itse alan yhä vahvemmin kallistua Ori padien suuntaan. Eikon suedet leikkaa vähän liikaa myös ihan alinta bassoa mun korviin ja äänestä tulee vähän jotenkin epäyhtenäinen vaikkakin neutraalimpi. Ei ne suedetkaan kyllä pahalta kuulosta ja mieli voi vielä muuttua, vasta näihin tässä pikkuhiljaa tutustutaan :)

Atticus toimii kyllä käsittämättömän hyvin live levyillä. Huonommin äänitetytkin jutut kuulostaa hyvältä. Jotenkin Atticus luo tosi vahvan "siellä olon" tunteen mutta tekee sen enemmän luomalla tunnelmaa kuin toistamalla äänitteen äärimmäisen läpinäkyvästi. Guns N' Rosesin live levyltä kun päräytti paradise cityn soimaan niin tämä ukko teleporttasi aika tehokkaasti helsinki areenalle vuoteen 2006. Tuntui melkein oudolta kun rintaa ei väristänyt paineaalto eikä vieressä ollutkaan ketään tönimässä!

Omalla tavallaan Atticus on ehdottomasti eräs hienoimpia kuulemiani kuulokkeita. Tarkempaa analyysia sitten joskus tuonnempana :)

Tässä katsellut budjettiluokan kuulokkeita yleiseen käyttöön korvaamaan perus HyperX:n headsettiä. Käyttö siis musiikinkuuntelusta, median kulutukseen, pelaamiseen ja videotapaamisiin. Kohtuullisen hyviä arvosteluita saaneet Philips Fidelio X2HR:t näyttäisivät olevan 150€ dustinhomella. Onko noista kokemuksia taikka ehdottaa jotain muita hyviä vaihtoehtoja n. 200€ hintaluokassa? Kuinkahan nuo vertautuvat aiemmin ketjussa mainittuihin he400se? Tarkoituksena liittää jonkinlainen mikki suoraan kuulokkeisiin, myös tähän saa heittää suosituksia jos löytyy kokemuksia :D
Screenshot_20210413-234256.jpg
Jos sulla on tuon kuvan näköiset kuulokkeet niin ottaisin ehdottomasti hifimanit vaikka en just tuota mallia oo kuullutkaan. Nuo hyper x cloudit joissa on 53mm elementit on hintaisekseen tosi hyvä ääniset, vaikkakin diskantti on aika kirkas ja karhea. X2 on parempi mutta ei mielestäni riittävästi. Hifimanien suhteen kannattaa selvittää tarviiko ne millaista vahvistinta vai pelittääkö hyvin ilmankin. En ole tosiaan tuohon malliin perehtynyt mutta yleensä Hifimanin kuulokkeet on kyllä ääni/hinta suhteeltaan pirun kovia.

Tosin jos olet kovin rage pelaaja (tai työkaverit ottaa hermoon teamsissa) niin kannattaa harkita vaikka Beyerdynamiccia. Hifimanit saattaa mennä palasiksi jo ilmalennon aikana ennen seinään osumista :rofl:
No ehkä ei sentään...mutta tuo kestävyys ei perinteisesti oo ollut niiden myyntivaltti. Ehkä he400se on parannus siinä suhteessa?
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
883
Jengi tuntuu jakautuvan aika selvästi tässä Atticus padihommassa. Monesti tykätään selvästi enemmän yhdestä, mutta toisaalta molemmissa on puolensa. Se on myös ihan siistiä, että yhdet luurit saa muutettua ihan erilaisiksi 10 minuutissa pelkällä padien vaihdolla.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.09.2019
Viestejä
158
Mulla melkein toisin päin. Aeolukset mennee lihoiksi, jos tarvii, jos ja kun Veriteä pitäs hommata, mutta Atticuksista en meinannu luopua.
Jos/kun tämä päivä koittaa, niin täällä on erittäin potentiaalinen ostaja käsi pystyssä :D Taidetaan molemmat majailla Jyväskylässä, niin säästyisit postitukseltakin, mutta olisi mukava päästä testaamaan luureja hetki ennen ostopäätöstä. Aeolukset on erittäin todennäköisesti luurit mun makuun, mutta yhdet tonnin luurit Italiaan palauttaneena pitää jatkossa päästä testipenkkiin ennen näitä arvohankintoja.
 
Liittynyt
16.11.2020
Viestejä
599
Jos/kun tämä päivä koittaa, niin täällä on erittäin potentiaalinen ostaja käsi pystyssä :D Taidetaan molemmat majailla Jyväskylässä, niin säästyisit postitukseltakin, mutta olisi mukava päästä testaamaan luureja hetki ennen ostopäätöstä. Aeolukset on erittäin todennäköisesti luurit mun makuun, mutta yhdet tonnin luurit Italiaan palauttaneena pitää jatkossa päästä testipenkkiin ennen näitä arvohankintoja.
Kah, hienoa :D Palataan tähän. Pitää vähän laskeskella, mitä noista eri Veriteistä jäis maksettavaa ja oishan se itekin hyvä kuulla Veritet ennen tilaamista, mutta oon sen verran ääliö, että saattasin tilata sokkonakin :D Nyt vaan tosiaan kajarihankinnat romuttivat mahikset ostella mitään arvokkaampaa ihan hetkeen.

Kuultavaksi nuo joutanevat tuosta joka tapauksessa sopivassa kohtaa, kun noita on suht kiva liikutella tuossa lentolaukussa ilman pelkoa, että ottaisivat osumaa.
 
Liittynyt
24.01.2017
Viestejä
236
Jos tuo Aeolus kuvio onnistuu niin luurit lähtee kiertoon jos ottaja löytyy nopsaan.

Edit: En ole aikaisemmin ollut näiden tummempien puiden fani, mutta ei perhana nyt on mieli muuttunut. Tää barnyard cherry on ehkä näteimpiä ZMF:n Limited edition-puita mitä oon nähnyt. Nää on tummuneet ajan myötä aika paljon mikä on tehny näistä vaan nätimmät. Valosta riippuen väri vaihtelee tosi tummasta, oikeastaan kahvin värisestä sellaseen maitosuklaan väriin - ja kaikea siltä väliltä. Vaaleat tiikerinraidat kruunaa vielä kaiken. Nää on ihan yhtä paljon sisustuselementti kuin kuulokkeet, mikä tuppaa olemaan totta monien ZMF-luurien kanssa.

Kyllä mulla on ollut ikävä ZMF:n ns house soundia paljon enemmän kuin edes itse hoksasin. Varsinkin tän putkivahvarin kanssa nää tarjoaa ihan uskomatonta, musiikillista nautintoa. Oon kuunnellu Steven Wilsonin koko tuotantoa läpi, ja pitkästä aikaa en yhtään arvioi kuulokkeita tai vahvistinta, tai yhtään mitään. Nautin vaan siitä, että musiikki kuulostaa tosi hyvältä.

Kyllä nää elämän pienet jutut vaan vaikuttaa ihan kaikkeen! Huomaa, että stressi vähenee ja kipu häiritsee vähemmän. Vielä kun pääsee taas kuulemaan Aeolusta pitkästä aikaa... :)
Mitä tarkoitat house soundilla?
 
Liittynyt
31.12.2016
Viestejä
418
Ehdotuksia hyvistä BT kuulokkeista (mieluiten over-ear) tv:n katsomiseen? Tv on sonyn XE sarjalainen 2017 vuodelta. Lähinnä osunut silmiin nuo WH-1000XM3, bose 700, sennheiser momentum 3.
Minulla on parit Sonyn "leffakuulokkeet" mutta en jaksaisi enää leikkiä noitten piuhojen ja telakoiden kanssa.
Olikohan jotain muita alle 500ë budjetilla?
Tuleeko näissä jotain lipsync tai vastaavia ongelmia?
 
Liittynyt
16.11.2020
Viestejä
599
^ no, ne uudet Valcot on ihan asialliset alle parin sadan hintaan.

JBL Club Onet ihan kehuttuja kanssa. Niitäkin pitäs saada alle pariin sataan. Käytin ne himassa, mutta kun eivät toimi yhtään tämmöisellä jättipäällä, niin pistin sen suuremmin miettimättä takas.

muoks. tai TV:n katsomiseen ostaisin varmaan kaikkein mukavimmat, jos jossain pääsee vaan testaamaan. Noita teikäläisen luettelemia on varmaan ainakin jokaisessa Gigantissa.

Jos musaakin, niin sitten kannattaa tsekata ainakin nuo Valcot. Niitä taas voi olla kuultavissa ainakin Hifistudiolla.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 536
Rupesin kuuntelemaan musiikkia ja olin että ei jumankauta! tässä albumissa on aivan uskomaton soundstage!. Kuuntelin sujuvasti melkein puoli tuntia, kunnes tajusin että kailottimet on päällä ja soittavat musaa jotakuinkin samalla volumella mitä kuuluu kuulokkeista.

Jostain syystä en saa nykyään ilmoituksia tämän ketjun viesteistä. eipä sillä että meikäläisellä olisi paljon annettavaa tälle ketjulle hifistin näkökulmasta.
 

tonkar

Tukijäsen
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
1 152
Kylläpäs on mukavampi käyttää HD 560S:iä kun saapui 1.2m kaapeli 3 metrisen jöötin tilalle
kaapeleita sokkona tilatessa aina jänskättää että tuleeko sellainen missä paidan/yms. hankaukset kulkeutuvat kuulokkeisiin, tämä on onneksi hiljainen. Uskomatonta kuinka yleinen tuo vika on, luulisi olevan ensimmäinen asia minkä valmistaja testaa.

Postissa odottelee myös aliexpressistä kaapelit 6XX:lle, saapuivat sattumalta samana päivänä!

m: tuo 6XX-kaapeli kuumottaa hieman, se kun on jonkinlaista punottua materiaalia eikä kumia. hankaavat herkemmin
19.41US $ 32% OFF|Cable for Sennheiser Headphone HD600 HD650 HD525 HD545 HD565 HD580 600s Headphones Replacement Audio Cable Cords 3.5mm to 6.35mm|cable for sennheiser|cable for headphonesreplacement cable for headphones - AliExpress

m2: No niin, pitihän se kauppareissulla samalla noutaa tuo 6XX-kaapeli. Napakymppi omaan käyttöön tämä. Erittäin huomaamaton vrt. oletuskaapeli joka tuntui aina olevan tiellä, varsinkin rinnan kohdalla missä L/R-kaapelit yhdistyvät
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 536
Tänään näin myynnissä HD424 kuulokkeet, olin että pakko ostaa, mutta sitten huomasin että olivat myydyt. Kiva olisi ollut omistaa vintage sennheiserit ja vintage kuulokkeet yleensä, vaikka ei nuo mitkään 424Xät olleet. Ei olisi enää tarvinnut haaveilla kph30istä.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
883
Taisin aloittaa musiikin kuuntelun 1992 jollain noilla Sennheiserin HD 4xx luureilla, meidän olohuoneen lattialla levysoittimen edessä istuen. :rofl2: Muistan elävästi ne keltaiset padit mitkä oli jo silloin ihan paskana, mikä teki niiden luurien käytöstä pirun kivuliasta. Kehitettiin siihen lopulta joku patenttiratkaisu tottakai.

424 se taisi olla, jostain 70-80 -luvulta. Nuo ohuet padit näyttää tutulta. Tommoset olis kiva joskus hankkia. :)
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
128 720
Viestejä
2 508 309
Jäsenet
50 008
Uusin jäsen
SinX7

Hinta.fi

Ylös Bottom