Laadukkaat kuulokkeet?

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
20 132
Keskustelua, kokemuksia ja suosituksia laadukkaista kuulokkeista.

------------------

Täällä on kaapissa useampiakin kuulokkeita, mutta jostain syystä Denon AH-D2000 on se mihin tulee aina palattua.

Piuha ahdistaa kuitenkin varsinkin pelattaessa, joten langattomat pitää hommata jossakin vaiheessa. Suosituksia?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
367
Itsellä käytössä Sennheiser HD280PRO ikää yli 10 vuotta.
Tytölle ostettu viime jouluna Sennheiser RS160.

Täytyy sanoa että todella kätevät nuo RS160 langattomat kuulokkeet. Äänen laadullisesti pidän kuitenkin paljon enemmän HD280PRO mallista. Ainut kohta missä kulutus näkyy HD280PRO:ssa on tuo päänpehmuste. Molemmat kuulokkeet istuvat hyvin päähän. Tytölle tosin hieman liian isot nuo RS160.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
298
Mulla on kotikäytössä Sennheiserin HD-555:t, jotka olen "foam-modannut" täysin avoimiksi ja siis HD-595-mallia vastaavaksi. Istuvat hyvin päähän ja kuppi on tarpeeksi iso, ettei paina korvaa mistään. Äänenlaatu, varsinkin modauksen jälkeen, on ollut mukavan avara ja hyvin erotteleva.
 

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 777
Sennheiser RS-180
Avoimet, langattomat ja käyttävät kleerin pakkaamatonta signaalia. Verrattu aikanaan HD-595 kuulokkeisiin jotka kiinni kuulokevahvarissa ja erillisessä äänikortissa. RS-180 ääni oli laadultaan aivan vertailukelpoinen, mutta hieman pehmeämpi. Eli toiset studio ja toiset enemmän musakuulokkeet. RS-180 istuvat päähän kyllä niin hyvin ettei mitään rajaa. Ei purista, hiosta tai paina. Sopii loistavasti teräväpäisille pehmusteiden muotoilun ansiosta. Harmi ettei nuo ole BT, tarvitsee aina erillisen lähettimen. Negatiivisina asioina voisi sanoa tukiaseman ja kuulokkeiden herättelyn ja parittamisen. Joka kerta uudelleen kahta nappia.

Bose QuietConfort 25
Aktiivivastamelu langalliset. Sanotaanko että hyvä vastamelu, ei niin hyvä äänenlaatu. Siksi seuraava:

Sennheiser Momentum 2.0 Wireless
sennheiser-momentum-kit-small.jpg
Aktiivivastamelu langattomat BT kuulokkeet.
Eli vajaan vuoden jaksoi töissä kuunnella Bosen QC25:lla kunnes päätin hankkia vähän parempaa äänenlaatua. Sennheiserin Momentumit on pitkään olleet suosittuja laadukkaita kuulokkeita, mutta niiden ensimmäinen langaton versio ei ollut kaikille mieleen. Monta asiaa on korjattu 2.0. Yksi tärkeimmistä muutoksista on se että versio 1 oli on-ear ja 2.0 on puolestaan around-ear. Kupit ovat reilun isot ja korvat mahtuvat kuulokkeisiin loistavasti.

Kuulokkeet painavat enemmän kuin bose qc25 tai RS-180 kuulokkeet. Ne on kuitenkin tehty metallista ja nahasta eikä todellakaan jää laatuvaikutelmassa noille kahdelle. Päin vastoin. Momentumit tuntuvat todella laadukkailta ja tukevilta. Yksityiskohtiin on panostettu ja näitä kyllä kehtaa käyttää. Painon yksi ongelma on paino. Itselläni sangan hyvin pieni pehmuste ei ole riittävä ja teräväpäisenä kaverina joudun todella tarkkaan säätämään miten kuulokkeet päähän asetan. Suurimmalle osalle tämä tuskin on ongelma, mutta itselle ei tunnu sopivan oikein mitkään kuulokkeet. Vain nuo RS-180 ovat hyvät päässä ja toinen vaihtoehto on steelseries siberia v2 tyyliset hihnakuulokkeet. Momentumit eivät siis istu minun päähän kovinkaan hyvin. Täytyy katsoa pitääkö sankaan tehdä joku pieni viritelmä. :/

Vastamelultaan nämä häviävät Boselle aika selvästi, mutta suodattavat kyllä ilmastoinnin huminat ja pienemmän äänet hyvin. Ei siis ollenkaan huono vastamelu, mutta silti heikompi kuin bosessa. Sennheiserin vastamelu ei kuitenkaan aiheuta "tyhjiö" tunnetta vaikka ei olisi musiikkia soimassa. Boseissa vastamelu on liian voimakas ilman musiikkia.

Sitten se tärkein, eli äänenlaatu. Todella hyvä! Laadultaan ainakin RS-180 tasoa, mutta koska kuulokkeet ovat suljetut niin avaruus ei yksinkertaisesti voi olla niin laaja. Muihin suljettuihin kuulokkeisiin verrattuna avaruus on kuitenkin yllättävänkin laaja.
Erottelussa korkeat ja matalat ovat sitä mitä pitääkin, mutta varsinkin keskiäänien erottelussa momentumit loistavat. Siinä missä bosen ääni oli yhtä mössöä, näillä erottaa todella tarkasti kaiken.
Muutama tietty kappale joilla aina testaan äänentoistoa kuulosti momentumilla juuri siltä mitä piti. Pikkaisen puuttuu avaruutta mikä avoimilla kuulokkeilla on. Basso on napakka muttei mikään överi. Jos etsit överibassoa niin katsohan jotain huonompia. :)

Momentumin DAC. Tässä onkin se erikoisuus. Kuulokkeet ovat siis BT (AptX) kuulokkeet joihin saa 3.5" plugin kautta ääntä ja lataus onnistuu USBn yli. Tuossa usbssä on kuitenkin sellainen hauska ominaisuus että kytkemällä kuulokkeet usbilla tietokoneeseen, tunnistautuu kuulokkeet DAC:na. Eli siis voit ohittaa tietokoneen äänikortin ja BT:n pakkauksen ja käyttää kuulokkeiden omaa vahvistinta suoraan tietokoneen äänikorttina. Monissa headseteissä tuo on normaalia, mutta hifissä ei niin yleistä. Sennheiser ei myöskään mainosta sitä missään. Todennäköisesti siksi etteivät halua rakentaa ajuritukea ja ohjelmistoja ja tukea haasteellisempia järjestelmiä. Tuki siis on, mutta jää käyttäjän vastuulle jos se ei toimikkaan mäkin kanssa (tietääkseni mäkkien äänijärjestelmässä on kivoja bugeja). Winkkarilla tuntuu toimivan plug-and-play.

Yli yhteenvetona Momentum 2.0 wirelessiä voi käyttää mukavasti langattomana, langallisena tai usbin yli. Äänenlaatu on monesti usbilla paras, BT:llä toiseksi paras ja 3.5" yli riippuukin sitten lähteestä onko paras vai huonoin. Kuulokkeet ovat tukevat ja laadukkaat, mutta eivät sovellu kovin teräväpäiselle henkilölle. Koska arvostan äänenlaatua enemmän kuin vastamelua, korvasivat nämä täysin bosen kuulokkeet. Nyt voi taas nauttia musiikista.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 248
Käynyt monet kuulokkeet läpi, Sennheiser HD-555 (foam mod), Beyerdynamic DT-770/600ohm, Audio Technica ATH-M50x ja nyt viimeisimpänä hankintana Fostex TH-X00.
Fostexit parhaimmat miltei joka osa-alueella, toki Senkuissa on hiukan ilmavampi ääni mutta kuulostavat niin aneemisilta muihin verrattuna että nuo ei ole tällä hetkellä käytössä. Beyeritkin väistyi Fostexien tieltä tietokone käytössä, ainoastaan Audio Technicat pidän tuossa hyllyllä jos puhelimella tarvitsee kuunnella jotain jne. saa lyhyen johdon helposti kiinni niin menee hyvin mukana ulkonakin.
Miinusta antaisin ihan järjettömän pitkästä, paksusta ja molempaan kuulokkeeseen menevästä johdosta.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 095
Näillä mennään. Ikää varmaan viitisentoista vuotta, mutta mukavuuden ja saundin osalta ei vaan vaikuta löytyvän haastajaa järkevässä hintaluokassa.

WP_20160811_16_55_58_Pro.jpg
 

escalibur

"Random Tech Channel" @ YouTube
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 204
Itsellä Senhheiserin HD 650:t. HD 600:t ovat pian tulossa työkäyttöön ja HD 800:t/Beyerdynamic T1:t ovat testauslistalla. :)

Signun DAC saattaa jossain vaiheessa päivittyä "parempaan".
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
61
Mitäs suosittelisitte töihin työpaikan tarjoamien rimpuloiden tilalle? Pitäisi siis olla suljetut, äänenlaadultaan jonkinmoiset, mielellään langattomat (ei mikään vaade) ja ennenkaikkea mukavat päässä. Budjettina voisi olla esim. 150e.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
201
Mitäs suosittelisitte töihin työpaikan tarjoamien rimpuloiden tilalle? Pitäisi siis olla suljetut, äänenlaadultaan jonkinmoiset, mielellään langattomat (ei mikään vaade) ja ennenkaikkea mukavat päässä. Budjettina voisi olla esim. 150e.
Itse ainakin tykästyin noihin Beyerdynamicsin DT-770 kuulokeisiin. Vaihtoehtona kokeilin Audio-technican ATH-M50x ja Beyerin DT-770, jälkimmäinen vei voiton paremmilla kupeilla ja hieman bassorikkaammalla äänellään. Näitä myös on mukava pitää päässä vaikka koko päivä.
Molemmat näistähän on langallisia, mutta osuvat tuohon budjetin rajoihin.
 

khyldi

Apustaja
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
188
Onko kellään suositella hyviä kuulokkeita, jotka blokkaisi tehokkaasti puheen? Toimistossa pitäisi pystyä keskittymään, kun muut kälättää vieressä kovaan ääneen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
10
Hifiman HE400i köytössä. Istuvat hienosti dumbon korviin. Vahvistuksesta huolehtii Aune X1pro ja/tai Pro Ject RS Digital. Soundi on menevä ja avoin.
Pidin jo edellisistä He400 malleista, mutta nämä vielä kertaluokkaa mukavammat päässä. Jaksaa pitkiäkin sessioita ilman väsymystä tai painon tunnetta.
 

jpjantti

I/O-moduuli
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
161
Itselläni Sennheiserin HD598 ja hyvin pelaa. Sennheiserin paremmilla malleilla tuskin osuu hutia.

Ja jos raha ei ole ongelma niin tämä on kuulema paras mitä rahalla saa: http://fi-fi.sennheiser.com/sennheiser-he-1
HD 598:t ovat ihan ok, mutta kun niistä alkaa aika jättää tai haluaa kokeilla jotain uutta suosittelen ehdottomasti HD 650 malleja. Selvästi luonnollisemman ja pehmeämmän kuuloiset. Niiden kaverina itseltäni löytyy Audioquest Dragonfly Red.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
138
Muuten, Tamperelaisille laadukkaista kuulokkeista kiinnostuneille: Vielä tänään on Hifihuoneella (Hatanpään valtatie 11) "hifimessut". Kuultavana mm. Staxeja (mm. SR-009), jotkut Focuksen luurit ja Audezen LCD-X:t. Sekä läjä kuulokevahvareita.
 

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 777
Onko kellään suositella hyviä kuulokkeita, jotka blokkaisi tehokkaasti puheen? Toimistossa pitäisi pystyä keskittymään, kun muut kälättää vieressä kovaan ääneen.
Koska hinnasta ei puhuttu mitään, niin tehokkaimmat tähän on Bosen QuietConfort 25 ja 35. Tosin jos yhtään arvostat äänenlaatua niin suosittelen jättämään väliin, ainakin ensimmäisen.

Tuossa ylempänä laittamani momentum 2 wireless suodattaa ainakin itselle ihan riittävän hyvin. Juurikin toimistossa, missä kovaäänisiä työkavereita vieressä. Toki jos kälättäjät on naispuolisia kimeällä äänellä niin silloin bose on ehkä paras vaihtoehto. Tuskinpa mitkään ei-vastamelulliset suljetut pääsee edes lähelle momentum 2 vastamelua saatika bosea. Vielä parempia saattaisi olla tulppamalliset vastamelukuulokkeet, mutta pidemmän päälle en ainakaan itse halua tulppia käyttää.
 

khyldi

Apustaja
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
188
Koska hinnasta ei puhuttu mitään, niin tehokkaimmat tähän on Bosen QuietConfort 25 ja 35. Tosin jos yhtään arvostat äänenlaatua niin suosittelen jättämään väliin, ainakin ensimmäisen.

Tuossa ylempänä laittamani momentum 2 wireless suodattaa ainakin itselle ihan riittävän hyvin. Juurikin toimistossa, missä kovaäänisiä työkavereita vieressä. Toki jos kälättäjät on naispuolisia kimeällä äänellä niin silloin bose on ehkä paras vaihtoehto. Tuskinpa mitkään ei-vastamelulliset suljetut pääsee edes lähelle momentum 2 vastamelua saatika bosea. Vielä parempia saattaisi olla tulppamalliset vastamelukuulokkeet, mutta pidemmän päälle en ainakaan itse halua tulppia käyttää.
Ehkä voisi lisämainintana sanoa että mieluiten langalliset ja hinta siellä 200e hujakoilla ja mieluiten koko korvan peittävä kuppi.

Ilmeisesti nämä vastameluluurit eivät ole kuitenkaan ihan parhaita suodattamaan puhetta? Noita boseja kyllä kehuttiin juuri siitä.

Vielä edittiä: mistähän noita boseja sais halvimmillaan, alko vähän syyhyttämään :think: Meinaatko, että boseissa on huono äänenlaatu? Ainakin revikoissa kehutaan kovasti ja joissain sanotaan, että 25 ja 35 lähes identtisiä äänenlaadultaan.
 
Viimeksi muokattu:

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 777
Ehkä voisi lisämainintana sanoa että mieluiten langalliset ja hinta siellä 200e hujakoilla ja mieluiten koko korvan peittävä kuppi.

Ilmeisesti nämä vastameluluurit eivät ole kuitenkaan ihan parhaita suodattamaan puhetta? Noita boseja kyllä kehuttiin juuri siitä.

Vielä edittiä: mistähän noita boseja sais halvimmillaan, alko vähän syyhyttämään :think: Meinaatko, että boseissa on huono äänenlaatu? Ainakin revikoissa kehutaan kovasti ja joissain sanotaan, että 25 ja 35 lähes identtisiä äänenlaadultaan.
Joo, parasta äänenlaatua mitä lentokoneessa saa. Hifiä? Nope.

Etsippä netistä momentum 2 wireless ja bose qc35 vertailuja. Bosen äänenlaatu on siis hyvähkö, jos verrataan huonompiin. Jos vähänkään arvostaa sitä äänenlaatua niin ovat kyllä eri sarjassa. QC25 saattaa saada 200e.

Edit: siis qc25 äänenlaatu on heikko. qc35 äänenlaatu pitäisi olla parempi. Momentumit oli vain tarjouksessa 300€ niin ei qc35 oikein innostanut ja qc25 ääneen kyllästyin jo.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
73
Sonyn uusi MDR-1000X on myös kova tekijä. Vastamelutoiminto ihan Bosen luokkaa ja äänenlaatukin loistava. Tämä siis testien, ei omakohtaisen kokemuksen perusteella. 400 euroa on kova hinta, mutta laatu maksaa.
 

Gale

GYM-psykoosi
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
200
Sennheiserin HD800 ollut nyt pari vuotta käytössä. Todella mukavat päässä ja äänikin toimii omaan korvaani, vaikka jotkut pitävätkin liian neutraalina. Ei ole vielä kuunteluväsymystä/muuta häiritsevää tuntunut vaikka useita tunteja luurit päässä istuukin. Nythän näistä on vielä se uudempi HD800S versio, jossa vähän madallettu 5khz peakkia. Normi 800:sta saa tosin saman helpolla modilla.
Vahvistimina Sennheiserin HDVA600.
 

Nerkoon

Se ainoa oikea
Platinum-jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
5 711
Onko kellään suositella hyviä kuulokkeita, jotka blokkaisi tehokkaasti puheen? Toimistossa pitäisi pystyä keskittymään, kun muut kälättää vieressä kovaan ääneen.
http://www.jabra.com/business/office-headsets/jabra-evolve/jabra-evolve-80

Tuollaiset omassa päässä ja voin sanoa, että kun noise cancellationin vetää päälle se tosiaan poistaa melkein kaiken puheen. Bonuksena mikki on erittäin hyvä ja äänenlaatukin riittää kohtuullisesti musan kuunteluun.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
278
jotkut pitävätkin liian neutraalina.
Miten voi olla liian neutraali? Joko värittynyt tai neutraali.

Markkinoiden parhaat dynaamiset kuulokkeethan nuo ovat ja hinta ei ole ihan mahdoton (ei tietysti halpakaan), kuten joillain - sanotaanko - Gradon leluilla, ottaen huomioon siis äänenlaatu ja miksei kehityskustannuksetkin. Keskiäänien ja diskanttien tarkkuus ('erottelevuus' tai 'yksityiskohdat') ei häpeä Staxienkaan rinnalla.
Tyynyjen materiaali (päällikangas) saisi olla samaa kamaa kuin aiemmissa Sennheiserin lippulaivoissa, ilmeisesti keinokuituvelouria.
 

Gale

GYM-psykoosi
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
200
Miten voi olla liian neutraali? Joko värittynyt tai neutraali.

Markkinoiden parhaat dynaamiset kuulokkeethan nuo ovat ja hinta ei ole ihan mahdoton (ei tietysti halpakaan), kuten joillain - sanotaanko - Gradon leluilla, ottaen huomioon siis äänenlaatu ja miksei kehityskustannuksetkin. Keskiäänien ja diskanttien tarkkuus ('erottelevuus' tai 'yksityiskohdat') ei häpeä Staxienkaan rinnalla.
Tyynyjen materiaali (päällikangas) saisi olla samaa kamaa kuin aiemmissa Sennheiserin lippulaivoissa, ilmeisesti keinokuituvelouria.
"Liian neutraali" jollekin, kuka tykkää esim. Beyerdynamic DT770:n bassoista, eli siis värittyneestä äänestä ts. kuulokkeet ovat todella neutraalit ääneltään.
Itse en noista bassohirviöistä perusta, vaan ääni tallenteen mukaan, mihin tarkoitukseen nämä HD800:t ovat todella toimivat.
 

khyldi

Apustaja
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
188
http://www.jabra.com/business/office-headsets/jabra-evolve/jabra-evolve-80

Tuollaiset omassa päässä ja voin sanoa, että kun noise cancellationin vetää päälle se tosiaan poistaa melkein kaiken puheen. Bonuksena mikki on erittäin hyvä ja äänenlaatukin riittää kohtuullisesti musan kuunteluun.
Olishan nuo suomessa 100e halvemmat kuin em. Boset. Täytyy vähän miettiä ja mallata päähän, vaikka verkkokaupassa.

Noita on näemmä saatavilla suht halpaankin hintaan jos on budjetti tiukka, Sonylta jotain 60 euron settiä.

Äänenlaatu ei sinänsä ole NIIN tärkeä kunhan musiikista saa hyvin selvää, en ole mikään kultakorva. Tällä hetkellä käytössä jotkut 60 euron AKG:t, jotka ajaa asiansa siinä mielessä ihan hyvin, mutta eivät ole parhaat mahdolliset korville eikä tosiaan peitä muiden ulinaa. Eli noise cancelling over sound quality.
 

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 777
Äänenlaatu ei sinänsä ole NIIN tärkeä kunhan musiikista saa hyvin selvää, en ole mikään kultakorva. Tällä hetkellä käytössä jotkut 60 euron AKG:t, jotka ajaa asiansa siinä mielessä ihan hyvin
Nuo sinun 60€ AKG:t voi hyvin olla äänenlaadultaan huomattavasti paremmat kuin bosen qc25. Jos se vastamelu on tärkein niin qc25 ja 35 taitaa olla sen osalta lähes identtiset, eli markkinoiden parhaat.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
576


Onkos täällä kenelläkään muulla T50RP MkIII käytössä, kuin mulla?
 

khyldi

Apustaja
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
188
Nuo sinun 60€ AKG:t voi hyvin olla äänenlaadultaan huomattavasti paremmat kuin bosen qc25. Jos se vastamelu on tärkein niin qc25 ja 35 taitaa olla sen osalta lähes identtiset, eli markkinoiden parhaat.
Kuulostaa nyt aika mystiseltä ettei 400 eurolla saisi kuulokkeita joissa on vähintäänkin todella hyvä ääni. Silloin menee rahat kyllä ihan harakoille jos ainoastaan vastameluominaisuus on hyvä.
 

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 777
Kuulostaa nyt aika mystiseltä ettei 400 eurolla saisi kuulokkeita joissa on vähintäänkin todella hyvä ääni. Silloin menee rahat kyllä ihan harakoille jos ainoastaan vastameluominaisuus on hyvä.
Noissa QC35:ssa on siis ilmeisesti jo parempi ääni, mutta QC25:ssä ääni on hyvinkin keskinkertainen. Boseissa maksaa merkki, ainakin kajareiden puolella. Vastamelussa ovat silti markkinoiden parhaita, ainakin toistaiseksi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 561
Jos haluaa hyvät vastamelukuulokkeet niin Bosejen QC25/35 lisäksi kannattaa katsastaa Sonyn uutukaiset: https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...MDR-1000X-Bluetooth-vastamelukuulokkeet-musta
http://www.whathifi.com/sony/mdr-1000x/review
Ilmeisesti vastamelu yllättävän lähellä Boseja mutta äänenlaadussa ihan eri luokkaa. Lisäksi mukana näppäriä ominaisuuksia joita Boseissa ei käsittääkseni ole, esim. äänten läpipäästö kun painaa kuulokekuppia kädellä. Tosin negatiivisena puolena ainakin yhdessä vertailussa Bosen vastameluominaisuus tuntuu kuulemma luonnollisemmalta, Sonyn saattaa herkemmin tuntua epämiellyttävältä joten noita kannattaa ehkä kokeilla ja vertailla itse jossakin.

Koskahan muuten näitä bluetooth kuulokkeita (täysikokoisia over-eareja ja in-ear malleja) alkaa tulemaan USB C liittimellä micro USB:n sijaan. Nyt kun Android-puhelimetkin alkavat lähes poikkeuksetta tulemaan USB C liitännällä niin luulisi että tälläiset yleensä puhelimeen kytkettävät lisävarusteetkin alkaisivat siirtymään siihen, moni kuitenkin lataa näitä puhelimen laturilla.


Noissa QC35:ssa on siis ilmeisesti jo parempi ääni, mutta QC25:ssä ääni on hyvinkin keskinkertainen. Boseissa maksaa merkki, ainakin kajareiden puolella. Vastamelussa ovat silti markkinoiden parhaita, ainakin toistaiseksi.
Tästä on käsittääkseni ollut hieman ristiriitaistakin juttua. Itse olen ainakin saanut arvosteluista kuvan, että QC35 on aikalailla sama tai jopa joillain osa-alueilla, kuten matalissa äänissä, huonompi.
 
Viimeksi muokattu:

Dataelukka

Such tech, many forum wow
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
140
nakataan tänne nyt suosituksena krk studiokuulokkeet, itsellä 8400 ja onhan ne ihan sopuisat ja mukavat päässä, bassopuoli ehkä vaimea mutta tilanteesta riippuen se on joko plussaa tai miinusta

https://www.thomann.de/fi/krk_studiokuulokkeet.html thomanista saa nyt molempia malleja halvalla, noita ostelee vaikka pari ylimääräistä varastoon jos jotain sattuu
 

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 777
Tosin negatiivisena puolena ainakin yhdessä vertailussa Bosen vastameluominaisuus tuntuu kuulemma luonnollisemmalta, Sonyn saattaa herkemmin tuntua epämiellyttävältä joten noita kannattaa ehkä kokeilla ja vertailla itse jossakin.
Jos se on epämiellyttävämpi kuin Bose, niin mahtaa olla pahan tuntuinen. Edes Bosen QC25 ei oikein tee mieli pitää ilman hiljaista musiikkia taustalla. Musan kanssa tuo fiilis kuitenkin katoaa. Harmi että qc25 kanssa musaa vain tekee mieli kuunnella mahdollisimman hiljaisella. Kovemmalla volalla se laaduttomuus vain korostuu.

Tästä on käsittääkseni ollut hieman ristiriitaistakin juttua. Itse olen ainakin saanut arvosteluista kuvan, että QC35 on aikalailla sama tai jopa joillain osa-alueilla, kuten matalissa äänissä, huonompi.
En yllättyisi, mutta olen mielestäni useammasta vertailusta lukenut että 35:ssa olisi parempi äänenlaatu. Itsellä vuoden kokemus QC25:stä kun taas 35:n kanssa tieto on vain netistä ja ~1min testistä myymälässä. Sen tiedän, myös kokemuksesta, että bosen äänenlaadun saa yleensä halvemmalla muualta.

Nuo Sonyt kyllä näyttävät ihan kivoilta, mutta kalliilta. Löytyisiköhän jostain vertailua ne vs. momentum 2 wireless.

Edit: tuossa linkatussa arvostelussakin vain kerrotaan että korkeat ja matalat kuuluu hyvin. Entäs se keskialueen erottelu?
 

khyldi

Apustaja
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
188
Jos se on epämiellyttävämpi kuin Bose, niin mahtaa olla pahan tuntuinen. Edes Bosen QC25 ei oikein tee mieli pitää ilman hiljaista musiikkia taustalla. Musan kanssa tuo fiilis kuitenkin katoaa. Harmi että qc25 kanssa musaa vain tekee mieli kuunnella mahdollisimman hiljaisella. Kovemmalla volalla se laaduttomuus vain korostuu.


En yllättyisi, mutta olen mielestäni useammasta vertailusta lukenut että 35:ssa olisi parempi äänenlaatu. Itsellä vuoden kokemus QC25:stä kun taas 35:n kanssa tieto on vain netistä ja ~1min testistä myymälässä. Sen tiedän, myös kokemuksesta, että bosen äänenlaadun saa yleensä halvemmalla muualta.

Nuo Sonyt kyllä näyttävät ihan kivoilta, mutta kalliilta. Löytyisiköhän jostain vertailua ne vs. momentum 2 wireless.

Edit: tuossa linkatussa arvostelussakin vain kerrotaan että korkeat ja matalat kuuluu hyvin. Entäs se keskialueen erottelu?
Miten se epämiellyttävyys tuntuu? Inhottavana kuminana tmv? Tuskin tulee koskaan käytettyä kuulokkeita vaan ympäristön poissulkevina vaan aina myös jazzi taustalla. Halvemmathan nuo sonyt on kuin boset. 330e multitronicilla.
 

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 777
Miten se epämiellyttävyys tuntuu? Inhottavana kuminana tmv? Tuskin tulee koskaan käytettyä kuulokkeita vaan ympäristön poissulkevina vaan aina myös jazzi taustalla. Halvemmathan nuo sonyt on kuin boset. 330e multitronicilla.
Se tuntuu... "tyhjiöltä". Ilmeisesti tunne aiheutuu siitä että vastamelustakin tulee painetta korviin, mutta siltikään et kuule ääntä => aivot sekoaa. Ainakin jotain tällaista selitystä jostain lukenut, tiedä sitten. Sen vain tiedän että ne tosiaan tuntuu hieman "epämukavilta" ilman musaa/ääntä. Toki jos on junassa/autossa/lentokoneessa, missä on kova melu, niin silloin tuo ei häiritse. Jatkuvassa melussa voi siis olla ilman musaakin. Toimistossa missä melua on vaihtelevasti, on kyllä pakko pitää jotain soimassa.

Edit: toisaalta sekoaahan ihminen myös täysin hiljaisessa tilassa kun ei kuule mitään. Joku kaivakoon linkin netistä. :)
http://knowledgenuts.com/2014/06/02/true-silence-will-drive-you-mad/
 

Age of Computers

Wololo
Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 750
Kokeilin tuossa liikkeessä joitain suht arvokkaita vastameluluureja. Sellainen jännä tunne, puristava paineen tunne kohdistui korviin. Hieman helpott, kun jotain toisti kuulokkeista, mutta silti sellainen paineistava, pumppaava tunne. En yhtään tykännyt. Ennemmin sitten vaikka passiivisesti vaimentavat, eikä aktiiviluureja.
 

khyldi

Apustaja
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
188
Joo pakko niitä on käydä kokeilemassa ennen kuin tekee ostopäätöksen. Saattaa muuten mennä muutama huntti ihan turhaan. Tota Bosea on ainakin verkkokaupassa esillä.
 

Nerkoon

Se ainoa oikea
Platinum-jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
5 711
Onko Sennheiser HD700 niin paljon parempi, että kannattaisi päivittää jos alla on HD598?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
36
Onko Sennheiser HD700 niin paljon parempi, että kannattaisi päivittää jos alla on HD598?
Oma mielipiteeni on että ei kannata ainakaan jos uutena ostaa. Kääntyisin mielummin joko HD600 tai sitten käytettyjen HD800 puoleen, jos välttämättä haluat päivittää senkkuihin.
 

Nerkoon

Se ainoa oikea
Platinum-jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
5 711
Oma mielipiteeni on että ei kannata ainakaan jos uutena ostaa. Kääntyisin mielummin joko HD600 tai sitten käytettyjen HD800 puoleen, jos välttämättä haluat päivittää senkkuihin.
HD800 ei ainakaan kannata ihan jo siitä syystä, että kuuntelen musiikkini tietokoneella ja niin kovaa äänikorttia ei taida ollakaan, että saisi tuosta kaiken irti. Tai ainakaan se äänikortti ei ole niissä hintaluokissa joita viitsisin itse maksaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
36
HD800 ei ainakaan kannata ihan jo siitä syystä, että kuuntelen musiikkini tietokoneella ja niin kovaa äänikorttia ei taida ollakaan, että saisi tuosta kaiken irti. Tai ainakaan se äänikortti ei ole niissä hintaluokissa joita viitsisin itse maksaa.
Jos tarkoituksena on hankkia yleiskuulokkeet niin siinäkin tapauksessa suosisin enemmin HD600 kuin HD700 kuulokkeita.

Toki jos HD800 kuulokkeista haluaa saada kaikein irti niin melkoisesti joutuu laittamaan rahaa, mutta kyllä ne hyvälle voi kuulostaa halvemmillakin laitteilla, mutta sekin vaatii eri yhdistelmien testausta.

Varmaan parasta olisi jos saisit jostain liikkeestä nuo HD700 kuulokkeet testiin niin tietäisit pidätkö niistä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
202
HD600 + Bottlehead crack med speedball käytössä. Senkuissa Cardaksen smurffikaapeli. Vaihto tai edes kokeilu HD650 kanssa kiinnostaisi kovasti, että löytyykö eroja.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
208
Ehkä voisi lisämainintana sanoa että mieluiten langalliset ja hinta siellä 200e hujakoilla ja mieluiten koko korvan peittävä kuppi.

Ilmeisesti nämä vastameluluurit eivät ole kuitenkaan ihan parhaita suodattamaan puhetta? Noita boseja kyllä kehuttiin juuri siitä.

Vielä edittiä: mistähän noita boseja sais halvimmillaan, alko vähän syyhyttämään :think: Meinaatko, että boseissa on huono äänenlaatu? Ainakin revikoissa kehutaan kovasti ja joissain sanotaan, että 25 ja 35 lähes identtisiä äänenlaadultaan.
Katsoppa myös Akg n60 nc, en ole kokeillut, mutta pidän omista k545 kuulokkeista, jotka muuten myöskin eritävät melko hyvin ulkopuolisia ääniä ja äänenlaatu on varsin hyvä. Noissa pitäisi olla hieman parempi äänenlaatu kuin bosessa ja hintakin halvimmillaan 150e luokkaa.
 

escalibur

"Random Tech Channel" @ YouTube
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 204
Pitipä tuoda upouudet HD 600:t töistä kotiin testattavaksi signun DAC:lla. Lähinnä kiinnostaa soundin ero omiin HD 650:iin verrattuna.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
278
Vaihto tai edes kokeilu HD650 kanssa kiinnostaisi kovasti, että löytyykö eroja.
600:ssa hieman suorempi taajuusvaste. Tai sitten ei tai menee yksilövaihteluihin. Joka tapauksessa erot HD580:sten, 600:sten ja 650:sten välillä on mitättömät. Suurin ero vakiokaapelissa, joka on 650:ssä vähemmän tuhoutumisherkkä.

Senkuissa Cardaksen smurffikaapeli.
Käärmeöljyä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
202
600:ssa hieman suorempi taajuusvaste. Tai sitten ei tai menee yksilövaihteluihin. Joka tapauksessa erot HD580:sten, 600:sten ja 650:sten välillä on mitättömät. Suurin ero vakiokaapelissa, joka on 650:ssä vähemmän tuhoutumisherkkä.


Käärmeöljyä.
Jep, edellinen omistaja vaihtanut kaapelin. Ei tulisi itse sijoitettua setelirahaa.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
287
Mitäs suosittelisitte töihin työpaikan tarjoamien rimpuloiden tilalle? Pitäisi siis olla suljetut, äänenlaadultaan jonkinmoiset, mielellään langattomat (ei mikään vaade) ja ennenkaikkea mukavat päässä. Budjettina voisi olla esim. 150e.
Täällä päristellään Nad Viso HP50:lla tyytyväisenä. Kevyesti lämpimään taittavat suljetut kannut. Noita irtoaa pariin sataan kun jaksaa lurkkailla.

+äänenlaatu vrt hinta
+hyvä äänieristys
+suht mukavat pienin varauksin
-pitkässä käytössä käyp korville

Hintaansa nähden en ole parempia suljettuja päässyt kuulemaan.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 320
http://newatlas.com/bose-qc-35-review-vs-sennheiser-momentum-wireless/43684/

Boset näyttää tämän revikan mukaan voittavan nuo senkut. Enkä kyllä usko tuota yllä mainittua "60e akg:t voittavat qc 25:set äänenlaadussa" minään päivänä viikossa. Itse omistan nuo bosen soundlink 2 around earit ja täytyy sanoa, että pesi mm. beatsin solo 3:silla ja jollain sonyn bt vastamelukuulokkeilla (ovh 140e) lattiaa niin äänenlaadun, käyttömukavuuden, kuin melunvaimennuksen suhteen. Noita beatseja ei kannata kenenkään ostaa koskaan ikinä.
 

Obi-Lan

¯\_(ツ)_/¯
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 155
http://www.plantronics.com/uk/product/backbeat-pro-plus

Thomannilta saa kohtuu edullisesti, tosin tais tulla ilman tuota USB-BT adapteria. Olen ollut tyytyäinen, ANC löytyy, sen saa päälle/pois tosin toimii vaan kun käyttää BT:tä. Se aiheuttaa kanssa semmoista pientä painetta ja auttaa lähinnä taustahuminoihin. Toisaalta umpinaiset overear tyynyt eristää muuten tosi hyvin niin ei tuota ANC:tä ole kaivannut kuin lähinnä lentokoneessa.

Rakenteeltaan aika isot, raskaatkin, toisaalta ei paina korvia eikä vaikuta kovin helposti rikkoutuvalta. Akku kestää todella pitkään. Äänenlaadussakaan ei mielestäni ole moittimista.

Ja toimivat bluetooth headsettinä, olen käyttänyt puhelimen ja skypen kanssa. Mikki tosin ottaa näppäimistön kolinat yms aika herkästi.

Töissä saman valmistajan tälläiset: http://www.plantronics.com/uk/product/voyager-focus-uc

Ääni on ok, tosin selkeästi ohkaisempi. Kyllä silläkin kuuntelee mutta sopii enemmän puhumiseen. On-earit alkaa painaa pidemmän session aikana. Näissäkin on ANC, mutta auttaa lähinnä taustakohinoihin, puhe kuuluu läpi, joskin hieman vaimeampana. Ja ANC saa napista päälle/pois.

Molemmissa se hyvä puoli että pariutuvat useamman laitteen kanssa yhtä aikaa, eli pystyy vastaa esim. skypeen koneella tai puhelimeen ilman että tarvitsee kuulokkeissa säätää mitään. Tai laittaa musiikkia kummasta vain. Huonona puolena jos puhelimessa tai tietokoneessa on jotain pimpelipompeli ääniä, ne saattaa saada kuulokkeen ottamaan äänen toisesta laitteesta kesken kuuntelusessioiden.
 

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 777
Suora lainaus tuolta:
"I also once owned a pair of Bose QC25s and found their audio to trail far behind these Sennheiser Momentums."

Ja ota huomioon että tuossa taidetaan verrata Momentum Wirelessiin, ei versio 2.0:aan.

Newatlas? Joku hifi sivusto? Navigaatiossa ensimmäisenä "Lifestyle". Kertoo painotuksesta aika paljon.

Enkä kyllä usko tuota yllä mainittua "60e akg:t voittavat qc 25:set äänenlaadussa" minään päivänä viikossa.
Voin sanoa että 60€ akg:t voittaa nuo qc25:t viikon jokaisena päivänä. Myös monet muut ~50€ kuulokkeet pesee ne äänenlaadussa mennen tullen. Fakta. Onko sinulla mitään todistetta muusta?

Itse omistan nuo bosen soundlink 2 around earit ja täytyy sanoa, että pesi mm. beatsin solo 3:silla ja jollain sonyn bt vastamelukuulokkeilla (ovh 140e) lattiaa niin äänenlaadun, käyttömukavuuden, kuin melunvaimennuksen suhteen.
Ja tämä liittyy qc25 kuulokkeisiin miten? Sama merkki joo...

Noita beatseja ei kannata kenenkään ostaa koskaan ikinä.
Ainakin jossain olemme täysin samaa mieltä. :lol:
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
247 449
Viestejä
4 316 036
Jäsenet
72 033
Uusin jäsen
amkm

Hinta.fi

Ylös Bottom