Mönssi
Tukijäsen
- Liittynyt
- 19.10.2016
- Viestejä
- 136
SKF E2 energiaa säästävä laakeri on paras valinta: E2.608-2Z/C3
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
SKF E2 energiaa säästävä laakeri on paras valinta: E2.608-2Z/C3
Kannattavuus riippuu vähän siitä(kin), mikä kone kävisi tilalle ajatellen lähtöjä ja tuloja. Mikähän kone tuo on?
Yleensä jos on vaan koneen yläpuolella tilaa tehdä mahdollisesti tarvittavat putkitusmuutokset niin vaihto onnistuu (ja että uusi kone mahtuu fyysisesti sille varattuun tilaan). Äkkiä kun haeskelee niin tuo on ilmeisesti joku nykyisen Enerventin valmistama kone. Sieltä kysymällä voisi tulla parhaat ehdotukset korvaajaksi.Elexivent E-6 on se kone. Laite on edellisen viestini kuvassa olevan ylemmän kokoonpanon kaltainen. Eli seinässä ulostulot noin 1m päässä toisistaan ja laitteen puhaltimet, joista lähtee putket välikaton villojen sekaan, on noin 2m päässä seinästä. Naapurin rajaan on seinästä joku 3m jos sillä on nykymääräyksillä merkitystä? Mutta kai koneen voi vaihtaa vanhan tilalle?
On roottorissa ja sen moottorissa laakerit, mutta ne pyörii niin hitaasti että kestävät eliniän. Hihna niin löysälle että ei ihan vielä luista.On niin makoisan lupaava tuotekuvaus, että poistopuolen lisäksi voisi hankkia vastaavat myös tulopuolen puhaltimiin, mihin vaihdoin keväällä, jos löytyy sopiva malli.
Löytyykö tosta pyörivästä LTO:sta laakereita? Ainakin siellä pitäisi olla kaksi pyörimisakselia, kun taitaa olla hihnavetoinen. Kone on Casa R120. Voisi samalla vaihtaa koneeseen kaikki laakerit, mitkä irti lähtee. Jos LTO:ssa ei ole mitään vaihdettavaa, ei tarvitsis lähteä availemaan. Jos nyt lähden avaamaan ja hihnan joutuu irrottamaan, niin onko hihnan kireydelle jotain ohjesääntöä?
On roottorissa ja sen moottorissa laakerit, mutta ne pyörii niin hitaasti että kestävät eliniän. Hihna niin löysälle että ei ihan vielä luista.
Niitä kumitiivisteellisiä laakereita mitä laitoit tulopuhaltimeen ei yleensä kannata laittaa kuin pölyisiin paikkoihin, niissä on normaalia isompi vierintävastus.
Mites Oras Safirasta selvittää et saiko sen apk-vivun pyöräytettyä kuumalle vedelle? Vivun kun ottaa irti niin sen alla on muovinen hammasratas, joka tuntui aika tiukassa olevan.
tuossa mallissa ei mielestäni mitenkään. eikä tiskikoneet nykyään enään edes salli lämpimään kytkentää.
Kiitokset näin vähä arvelinkin. Jostain syystä oman Mielen ohjekirjassa suositellaan kytkentää lämpimään, mutta tiedä sitten.
Joissain koneissa on lämmönsiirrin, jonka avulla vanhalla vedellä viilennetään pesuvesi.eikun pitäisi onnistua. muistin väärin.
monesti ei suositella kuumaan kytkentää kun ei sitten onnistu pesuohjelma 30 / 40 /50 asteessa jos vesi on jo 60 astetta sisään tullessaan.
eikun pitäisi onnistua. muistin väärin.
monesti ei suositella kuumaan kytkentää kun ei sitten onnistu pesuohjelma 30 / 40 /50 asteessa jos vesi on jo 60 astetta sisään tullessaan.
Ohjeesta sain sellaisen käsityksen, että voisi olla mahdollista jättää ruuvi pois molemmista rei'istä pois, jolloin pystyisi vivun suunnalla valitsemaan, käyttääkö kylmää vai kuumaa vettä. Onnistuisiko?eikun pitäisi onnistua. muistin väärin.
monesti ei suositella kuumaan kytkentää kun ei sitten onnistu pesuohjelma 30 / 40 /50 asteessa jos vesi on jo 60 astetta sisään tullessaan.
Yläasteen köksäntunnilta muistan, että jotkin ruoka-aineet täytyy ensin huuhdella kylmällä vedellä, ettei proteiinit pala kiinni astioihin. Ainakin maito ja munat. En sitten tiedä onko oikeasti mitään väliä kun käytetään konepesuaineita, mutta tuon vuoksi jotkin koneet viilentävät sen kuuman veden.Nuo matalamman lämpötilan pesuohjelmathan ovat vaan siksi että jos astiat ei ole kovin likaisia ne puhdustuu matallakin lämpötilalla, eli vähemmällä energian käytöllä. Ei se pesutulos heikkene jos vesi on lämpöisempää.
Liitosletku rasittuu kai vähän enemmän kuumasta vedestä ja lisää vuodon riskiä.
Tuo kuumaan veteen kytkeminen on sen verran harvinaista, että onko sitä tilannetta varten pesukoneisiin sitten asennettu jotain jäähdytysautomaatiota...?Yläasteen köksäntunnilta muistan, että jotkin ruoka-aineet täytyy ensin huuhdella kylmällä vedellä, ettei proteiinit pala kiinni astioihin. Ainakin maito ja munat. En sitten tiedä onko oikeasti mitään väliä kun käytetään konepesuaineita, mutta tuon vuoksi jotkin koneet viilentävät sen kuuman veden.
Voi hyvinkin olla. Jossain koneessa olen tällaiseen käyttötapaan kuitenkin törmännyt. En tiedä miten sitten muualla maailmalla, onko yleistä tuo kuumaan veteen kytkeminen.Tuo kuumaan veteen kytkeminen on sen verran harvinaista, että onko sitä tilannetta varten pesukoneisiin sitten asennettu jotain jäähdytysautomaatiota...?
Toi lämmönvaihdinkin lienee tarkoitettu uuden veden esilämmittämiseen, sillä vanhalla jätevedellä, joka sitten toimii väärinpäin jos tuleva vesi onkin lämmintä.
No jenkeissä on käsittääkseni normi tapa kytkeä ne kylmään ja kuumaan, niin että koneessa itsessään ei ole lämmitysvastusta, tai se on niin pieni ettei se riitä kuin lämmön ylläpitoon, mutta nuo saavat siis halutessaan pelkkää kylmääkin vettäVoi hyvinkin olla. Jossain koneessa olen tällaiseen käyttötapaan kuitenkin törmännyt. En tiedä miten sitten muualla maailmalla, onko yleistä tuo kuumaan veteen kytkeminen.
Samaan vitutukseen menee kaikki termostaatit missä ei ole asteita. Lämminvesivaraajassa on laajentuva nuoli. Mitä helvattua sekin meinaa asteina. Lämpöpatterissa ja lattialämmössä on random numeroita asteiden sijaan...Enerventin Piccolo Eco ECE (ON) LTO-laite, suunnittelijat vissiin olleet kahvilla kun tätä on tehty.
Laitteen sisällä on tuloilman esilämmityksen termostaatti 0-40 asteikolla, mutta indikaattori siitä että mikä on valittu lämpötila ei ole. Termari on kiinni laitteen peltisessä väliseinässä ja tuossa pellissä ei ole mitään merkkiä tai lovea tai kohoumaa, kuten ei myöskään termarin ulkokehän rungossa. Mistä hemmetistä tuossa tietää onko valittuna 10, 12, 14, 16, tai vaikka 34 astetta? Summittaisesti sen perusteella että mikä numero omasta mielestä osoittaa alaspäin? Miksi halvatussa noihin ei ole voinut laittaa indikaattoria kuten missä tahansa perkeleen termostaatissa on...
Ei ole oma laite jonka takia ei mitään käryä eikä myöskään rajattomasti aikaa kikkailla ja tutkia ja mittailla.
Onko tällaisen vesimittarin muovikansi aukeavaa mallia? Lämpimän veden mittarin sisäpuolelle kertynyt kalkkia tms., hankaloittaa lukemista. Yritin avata varovasti mutta koko näyttötaulu näyttäisi pyörivän mukana. Mitään isoa en tietenkään lähde vuokrakämpässä tekemään mutta kevyen puhdistuksen voisi tehdä ettei tule vahingossa ilmoitettua liian suurta kulutusta
Kyllä toi 25mm putki kannattaisi tehdä paineettomaksi ja tyhjentää vedestä. Todennäköisesti kestää jäätymisen, mutta joskus kuitenkin korkkaa.Eikös tuohon sopisi laittaa 3/4" palloventtiilin, 3/4" kaksoisnipan ja 3/4" letkunipan ja sopivan pätkän letkua klemmarin kanssa, kun on jo valmiiksi supistettu 1" --> 3/4"
Jeps ihan kuvan mukaan meni vaihto. Kylmällä vedellä 65asteen ohjelma otti 1,59kWh sähköä. Lämpimällä sama meni 0,9kWh ja koko ruljanssi meni nopeammin läpi.
Ilman muuta ilmoitat.Oraksen 30-vuotias kylpyhuoneen lavuaarin hana tiputtelee vettä pisarakaupalla 24/7 vaikka on hana kiinni yms.
Ilmoitanko asiasta huoltoyhtiöön, kai tuollakin vesilaskua saa alemmaksi, kun ei turhia tiputtele?
Vikailmoitus laitettu. Kiitos.Ilman muuta ilmoitat.
Jos noin haluat niin.Kiitos vastauksista Mielellään pitäisin myös tuon ulos menevän 25 putken käytössä aina kun kelit sallii. Sitä kulkee 20m maan alla ja 10m pinnalla, kokonaan ulkona toistaiseksi. Päässä palloventtiili joka kesti viime talven pakkaset (pääventtiili oli kiinni ja palloventtiili puoliksi auki).
Ei ainakaan sitten menis painetta vaikkapa poksauttamaan jäätynyttä hanaa paskaksi kun laittaisi tuon pätkän "sisältä" kiinni. Jotenkin niinkuin seuraavasti ( Eikä edes hävetä ) :
DN R Ulkohakasija
15 1/2 21,3
20 3/4 26,9
25 1 33,7
32 1 1/4 42,4
Miksi kumpaakaan pitäisi tehdä ellei jokin ole rikki?Kuinka usein joudutte lisäämään vettä lattialämmitysjärjestelmään tai painetta paisuntasäiliöön?
Siksi että väsyneet varoventtiilit päästävät jatkuvasti vettä pois järjestelmästä.Miksi kumpaakaan pitäisi tehdä ellei jokin ole rikki?
Meillä on kolme vuotta vanha talo yhdessä kerroksessa ja järjestelmän paine on laskenut nyt vuoden aikana 1,2 barista 0,5 bariin! Vuotoja ei ole näkyvissä! Kaukolämpöhenkilö varoitteli, että paisuntasäiliön venttiili saattaa jäädä vuotamaan paineentarkistuksen jälkeen?Miksi kumpaakaan pitäisi tehdä ellei jokin ole rikki?
Varo saattaa joskus jäädä tiputtamaan, kuppi alle niin näkee vuotaako. Lämmityksessä normaalisti varo ei laukea, käyttövedessä taasen on normaalia että tiputtelee.Meillä on kolme vuotta vanha talo yhdessä kerroksessa ja järjestelmän paine on laskenut nyt vuoden aikana 1,2 barista 0,5 bariin! Vuotoja ei ole näkyvissä! Kaukolämpöhenkilö varoitteli, että paisuntasäiliön venttiili saattaa jäädä vuotamaan paineentarkistuksen jälkeen?
Onko jotain tehtävissä lorisevalle tiskikoneelle. Tiskialtaassa on perus Prevex vesilukko ja ylivuotoputki ja joka kerta kun tiskikone poistaa vettä kuuluu hirmuinen lorina ja kohina viemäristä. Ääneen vaikuttaa toki jos laittaa pohjaventtiilin kiinni ja varsinkin jos laittaa jonkun tulpan tuohon ylivuotoputken suulle. Mitä tuolle voisi keksiä?
Mietin asiaa vielä kun katselin tuota vesilukkoa niin voisiko olla mahdollista että lotina aiheutuisi tuosta tiskikoneen poistosta joka on nyt tuolla vesilukon yläpäässä, eli olisiko ratkaisu vaan laittaa poisto tuohon putken kyljessä olevaan poistoon.
Paha pysyä poissa kun keittiö ja olohuone on yhtä tilaa niin ei viitsisi mennä makuuhuoneeseen tuon takia.älä laita kyljessä olevaan poistoon, on tarkoitettu ylivuotoputkelle. se on sileä ja puskee suoraan vasten seinää niin on riski että letku irtoaa. parempi vain pysyä pois keittiöstä jos tiskikoneen ääni häiritsee.
Paha pysyä poissa kun keittiö ja olohuone on yhtä tilaa niin ei viitsisi mennä makuuhuoneeseen tuon takia.
Onko jotain tehtävissä lorisevalle tiskikoneelle. Tiskialtaassa on perus Prevex vesilukko ja ylivuotoputki ja joka kerta kun tiskikone poistaa vettä kuuluu hirmuinen lorina ja kohina viemäristä. Ääneen vaikuttaa toki jos laittaa pohjaventtiilin kiinni ja varsinkin jos laittaa jonkun tulpan tuohon ylivuotoputken suulle. Mitä tuolle voisi keksiä?
Mietin asiaa vielä kun katselin tuota vesilukkoa niin voisiko olla mahdollista että lotina aiheutuisi tuosta tiskikoneen poistosta joka on nyt tuolla vesilukon yläpäässä, eli olisiko ratkaisu vaan laittaa poisto tuohon putken kyljessä olevaan poistoon.