Saa niihin moottoroituihin säätimen.Saakohan noissa tiputettua tehoa tarpeeksi alas? Tuonhan pitäisi sitten käydä jatkuvasti kun blokkaa hormin luonnollista vetoa.
Sitten on mekaanisia mikä pyörii tuulen voimalla.
Viimeksi muokattu:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Saa niihin moottoroituihin säätimen.Saakohan noissa tiputettua tehoa tarpeeksi alas? Tuonhan pitäisi sitten käydä jatkuvasti kun blokkaa hormin luonnollista vetoa.
Riippuu missä päin Suomea ollaan ja pidetäänkö lumettomana alue. Metri-pari.Meinasin viedä ilmalämpöpumpun kondenssivesialtaalta putken maan alla noin 6 metrin päässä olevaan sadevesikaivoon. Sulatusvastus tarkoitus toki laittaa putken osuudelle joka jää näkyviin kondenssivesialtaan ja maanpinnan väliin ja toki sulatusvastus menee jonkin matkaa maan sisässäkin olevaan putkiosuuteen. Lähinnä mietin kuinka syvälle tuo putki maassa pitäisi kaivaa, jotta se ei pääse talvella jäätymään, jos sulatusta ei laita koko matkalle?
jotta se ei pääse talvella jäätymään, jos sulatusta ei laita koko matkalle?
Pitää. Maksaa yleensä muutaman satasen. Oman kunnan sivuilta löytyy varmasti ohjeet. En usko että saat ketään poraamaan ilman lupaa ja yleensä sen haun voi myös ulkoistaa poraajalle.Pitääkös maalämpökaivoa varten hakea jotain lupaa? Pitäisi, mutta niitä ei valvota? Maksaako sellainen lupa?
Mikähän mahtaa olla "hullunkierron" tarkoitus Sam 41:n tuloilman lämmityksen meno- ja paluulinjojen välillä?
Vanhemmat eivät omaansa hakeneet mitään lupia, eikä perään ole kyselty. Ehkä se on täällä maaseudulla eri juttu.Pitää. Maksaa yleensä muutaman satasen. Oman kunnan sivuilta löytyy varmasti ohjeet. En usko että saat ketään poraamaan ilman lupaa ja yleensä sen haun voi myös ulkoistaa poraajalle.
Voihan sitä kaikenlaista luvatonta tontilleen pykätä ilman että ketään kiinnostaa - paitsi sitten kun kiinteistön joskus haluaa myydä niin edestään ne löytää.Vanhemmat eivät omaansa hakeneet mitään lupia, eikä perään ole kyselty. Ehkä se on täällä maaseudulla eri juttu.
Oli mullakin iso terassi tehty, yläkerta tehty lämpöiseksi ja ulkoverhous+ ikkunat vaihdettu. Itse en nähnyt etua siitä että olisin lupia kysellyt. Ainoolta naapurilta kyllä kysyin, että haittaako terassi, kun tuli alle 5m rajasta, ei haitannut.Voihan sitä kaikenlaista luvatonta tontilleen pykätä ilman että ketään kiinnostaa - paitsi sitten kun kiinteistön joskus haluaa myydä niin edestään ne löytää.
Olisiko laitteen sisällä jatkuvasti hieman kosteampaa. Rautapatterit ei oikein tahdo kestää kosteissa tiloissa, eikä maalit pysyä. Varsinkaan jos ne on vähän heikompaa laatua.Kurkkasin ensimmäistä kertaa MUH Ilmava 100 OK IV-koneen sisään. Laitteen esilämmityspatteri on täysin ruosteessa. Onko normaalia 20-vuotiaalle koneelle? Jos ei, niin mistä mahtaa johtua?
Olisiko laitteen sisällä jatkuvasti hieman kosteampaa. Rautapatterit ei oikein tahdo kestää kosteissa tiloissa, eikä maalit pysyä. Varsinkaan jos ne on vähän heikompaa laatua.
Onko se patteri vesikiertoinen vai vastus? Jos jälkimmäinen, eipä se mitään haittaa niin pitkään, kuin toimii. Ensimmäinen toki voi puhjeta.Lähinnä mietin, että onko tuossa joku käyttäjävirhe ollut. Laite sijaitsee kodinhoitohuoneessa ja edellinen asukas oli säätänyt esilämmityksen 22-asteeseen. Haittaako tuo ruoste muuta kuin lämmön siirtymistä ilmaan? Pitääkö siis vaihtaa? Reilu 50e näytti olevan uusi patteri
Onko se patteri vesikiertoinen vai vastus? Jos jälkimmäinen, eipä se mitään haittaa niin pitkään, kuin toimii. Ensimmäinen toki voi puhjeta.
Tietysti jos invertteriä ei ole, niin ei se voi hajotakaan, mutta vastaavasti tarvii sitten puskurivaraajan, joten hankintahinnassa ei säästä on-off pumpulla. Invertteri pumpulla myös jonkinverran parempi hyötysuhde.Onko maalämpölaitteissa invertteri kuinka tärkeä? Noista on kuullut juttua, että hajoaisivat.
Ei ole. Itselle tulossa joku Boschin laite, jossa ei ole invertteriä. Ja mulla on juuri patterit, eikä lattialämmitystä.Eiköhän kaikki ole nykyisin inverttereitä? Puskurivaraajan saattaa joka tapauksessa tarvita jos on patterit eikä lattialämmitys. Invertterilaitteen pitäis saavuttaa pidempiä käyntiaikoja ja vähemmän käynnistyksiä kuin on/off laitteen, jolloin koneen pitäis kestää paremmin.
Ei tuo mikään ongelma ole, mutta tosiaan se puskurivaraaja suellä pitäisi olls, muuten lauhalla kelillä käyntijaksot jää niin lyhyiksi että koneen käyttöikä kärsii siitä.Ei ole. Itselle tulossa joku Boschin laite, jossa ei ole invertteriä. Ja mulla on juuri patterit, eikä lattialämmitystä.
Kun asentaja laittaa säädöt kohdalleen, niin en todellakaan aio koskea niihin sen jälkeen. En aio alkaa opiskelemaan taloni lämmitysjärjestelmää, vaan suostun lukemaan korkeintaan yhden A4-liuskan ohjeita ja sitten on homman toimittava. Etäkäyttö ei ole minulle mitenkään siis tärkeä.Kaikki nämä isoimmat on hyviä ollu, bosch (entinen IVT), Nibe, Thermia, Gebwell yms. En tiä onko bosch saanut etäkäyttöä jotenkin järkevästi, mutta se oli muutama vuosi sitten pahasti jäljessä esim. iOS appsissa ei saanut pushina hälyjä läpi. Mutta eipä sitä etäohjausta juurikaan vakituisessa asuinrakennuksessa tartte, ekana vuonna hieroo säädöt kohdilleen ja antaa laitteen porskuttaa.
Järjestelmän toimivuus riippuu myös mitoituksesta (kaivoista) ja muista lisäkomponenteista. Puskurivaraajaa suosittelisin kaikille, invertteri tahi ei.
Ainakin vanhempani ja naapurini väittävät, etteivät ole koskeneet omien laitteidensa säätöihin mitenkään asentamisen jälkeen.Kannattanee sitten pysyä kahden vivun öljylämmityksessä Kyllähän noissa yleensä jäätävä manuska tulee mukana, joka on pääosiltaan hyvä sisäistää. Se asentaja tuskin saa kerralla täysin kuntoon, kun aina siihen jää pientä hienosäätöä, jos oikein hyvän haluaa. Todennäköisin säätötarve tulee siinä vaiheessa, kun valittu käppyrä ei tuota tarpeeksi lämpöä. Tai liikaa.
Ja kompuran käynnistymiskertoja kannattanee myös seurata jos haluaa että se kestää vähän pidempään kuin takuuajan.Kannattanee sitten pysyä kahden vivun öljylämmityksessä Kyllähän noissa yleensä jäätävä manuska tulee mukana, joka on pääosiltaan hyvä sisäistää. Se asentaja tuskin saa kerralla täysin kuntoon, kun aina siihen jää pientä hienosäätöä, jos oikein hyvän haluaa. Todennäköisin säätötarve tulee siinä vaiheessa, kun valittu käppyrä ei tuota tarpeeksi lämpöä. Tai liikaa.
Ei oikeastaan, tuo tapahtuu väistämättä mikäli tuloilmaventtiilin painehäviö on suurempi kuin raollaan olevan ikkunan, mitä se varmastikin aina on.Tuloilmaventtiilissä tuntuu ilmavirta, ikkuna rakosillaan vähenee, tarkoittaa että tuloilmaa voisi lisätä? Painovoimainen ilmanvaihto kyseessä.
Luulin, että puskurivaraaja ratkaisee tämän ongelman.Ja kompuran käynnistymiskertoja kannattanee myös seurata jos haluaa että se kestää vähän pidempään kuin takuuajan.
No se mahdollistaa ongelman ratkaisun mutta pumpun säädöt kuitenkin vaikuttaa siihen miten fiksusti se käy. Asentajat laittaa sinne jotkut perussäädöt, mutta kun jokainen kohde on uniikki niin ei ne varmasti ole kaikkiin optimaaliset.Luulin, että puskurivaraaja ratkaisee tämän ongelman.
Mikä on tarpeeksi korvausilmaa?Ei oikeastaan, tuo tapahtuu väistämättä mikäli tuloilmaventtiilin painehäviö on suurempi kuin raollaan olevan ikkunan, mitä se varmastikin aina on.
Ei tämä silti poista tarvetta tietää milloin, miten ja miksi säädetään. Ettei sitten myöhemmin tarvitse esimerkiksi ihmetellä helvetin kovaa sähkölaskua, kun pumppu on tehnyt ihan jotain muuta kuin piti.Ainakin vanhempani ja naapurini väittävät, etteivät ole koskeneet omien laitteidensa säätöihin mitenkään asentamisen jälkeen.
No tässähän on… Uskaltaakohan tuon vain sulkea?Eikai siellä pitäisi hullunkiertoa olla.
Ei tuo ole hullunkierto.No tässähän on… Uskaltaakohan tuon vain sulkea?
Mikäs se on? Ja miksi se yhditää menon ja paluun?Ei tuo ole hullunkierto.
En mä tiedä mikä tuon nimi on, sillä kuitenkin rajoitetaan patterille menevää lämpöä. "Hullunkierto" kierrättäisi samaa vettä sen patterin läpi tuo toimii niin että osa vedestä kertää patterin ohi.Mikäs se on? Ja miksi se yhditää menon ja paluun?
Ok. Kiitos selvennyksestä! Osaatko sanoa kannattaako tuo pitää auki? Jos en väärin muista, niin tuloilman lämmitystä pystyy säätämään Niben (F750) asetuksista, joten onko tuolla jokin toinenkin merkitys? Talvisin tuloilma on lämmennyt sinne minne on pitänytkin, vaikka tuo ”kierto” on ollu 1/2 auki.En mä tiedä mikä tuon nimi on, sillä kuitenkin rajoitetaan patterille menevää lämpöä. "Hullunkierto" kierrättäisi samaa vettä sen patterin läpi tuo toimii niin että osa vedestä kertää patterin ohi.
Tuon ylemmän hanan kääntämisellä esilämmitys loppuu kokonaan. Johtuu keleistä ja asetuksista onko sillä mitään käytännön merkitystä.Ok. Kiitos selvennyksestä! Osaatko sanoa kannattaako tuo pitää auki? Jos en väärin muista, niin tuloilman lämmitystä pystyy säätämään Niben (F750) asetuksista, joten onko tuolla jokin toinenkin merkitys?
Tarkoitan tuota alinta ja keskimmäistä hanaa ja/tai ”kuristinta” (?).Tuon ylemmän hanan kääntämisellä esilämmitys loppuu kokonaan. Johtuu keleistä ja asetuksista onko sillä mitään käytännön merkitystä.
Älä sulje, kun ei ole tietoa miten se systeemi on toteutettu.Tarkoitan tuota alinta ja keskimmäistä hanaa ja/tai ”kuristinta” (?).
Termostaatti pitää huoltaa tai vaihtaa: Oras Optima - Termostaattihana - Oras Optima - Säätöosan huolto ?