Vesikiertoiseen lattialämmitykseen liittyvä kysymys. Lähtötilanne on se, että makuuhuoneeseen haluaisin lisää lämpöä, työhuoneeseen vähemmän. Makuuhuoneessa on termari eikä piiri pysty vastaamaan pyyntilämpöön, työhuoneessa taasen ei ole termaria joten lämpöä ei voi leikata alemmas.
1. Pysyykö järjestelmän kokonaisvirtaama suurinpiirtein samana, jos säädän makuuhuoneen esisäätöä suuremmalle, ja saman verran taas työhuoneen esisäätöä pienemmälle? Eli toisinsanottuna, haluaisin lämmittää makkaria ja viilentää työhuonetta ilman että juuri vaikuttaa muihin piireihin tai tiloihin, ja ilman että koskisi linjasäätöön.
2. Makkari on tosiaan termarilla ja toimilaitteella, toimiiko säätö ihan niin että toimilaite irti venttiilistä ja kääntää esisäätöä? Sitten vaan toimilaite takaisin kiinni.
3. Säädetäänkö kuvan mukaista esisäätöä ihan vaan kääntämällä tosta sinisen rinkulan kohdalta? Siitä se ainakin kääntyy kun kokeilin. Vai pitääkö messinkistä kulmikasta osaa ruuvata? Ja olettaisin että normaali kiristyssuuntaan eli myötäpäivään virtaama vähenee eli piiri viilenee, ja taas vastapäivään lämpenee. Mikähän olisi sopiva määrä kokeilla ensialkuun, yksi kierros? Eli makkaria yks kierros auki ja toimilaite takas paikalleen, sit työhuonetta yks kierros kiinni, esimerkiksi.
Vai onko tähän joku ihan toinen lähestymistapa jolla tulisi edetä?