- Liittynyt
- 28.06.2017
- Viestejä
- 4 140
Progressiota niillä on vain todella hankala seurata.
Paksumpaa kuminauhaa vaan kehiin. Itse en tykkää niillä treenata, joskus käyttänyt apuna leuanvedossa tai kyykyissä (veto sivulle vahvistamaan polvea tjms).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Progressiota niillä on vain todella hankala seurata.
Itelläkin kaikki olkapää ongelmat lähti kun otti 3 kiertäjäkalvosin liikettä mukaan saliohjelmaan joko alku tai loppu verryttelyyn pari kertaa viikossa. Kyllä ainakin omalla salilla isommatkin miehet tekee niitä kuminauha liikkeitä joko lämmittelyksi tai sitten lopussa, ei ole häpeän asia ja kulkee treenit paremmin kun ei kolota joka paikkaa.
Viime keväänä, kun tämä mummo haki penamaksimia piikkausohjelmalla niin otin tavaksi tehdä kuminauhoilla olkavarren sisä- ja ulkokierron 1 x 20 / suunta / puoli. Tämä riitti siihen, että ongelmallinen oikea olkapää ei ole kertaakaan enää vihlonut. Tulee nykyään tehtyä sekä vetävien että työntävien päivinä tuo, kun joskus leuoissa tullut myös olkapää kipeäksi. On toiminut kyllä ihan 5/5, eikä tohon mee kuin joku 2 minuuttia korkeintaan.eiköhän noi kuminauhajumpat oo joittenki mummojen juttuja
Kysymykseen "kuinka tärkeä" ei ole ihan spesifiä vastausta, mutta hyvä kaari lyhentää nostomatkaa, ottaa rinnan alaosaa paremmin mukaan, säästää olkapäitä ja helpottaa lapojen päällä makaamista erityisesti noston loppuvaiheessa. Nämä johtavat siihen että saa menemään rautaa ylös ja olkapäiden osalta vähemmän kipuiluja. Tietysti sitä kaarta ei kannata muun tekniikan kustannuksella liioitella.Onko penkissä tuo selän kaari kuinka tärkeä? Tuntuu että en saa melkein mitään kaarta ja se vie keskittymistä itse nostosta, jos oikein yrittää.
Itse oon mennyt ennemmin sellaisella kaarella, mikä luonnollisemmin muodostuu, kun vie lavat ja hartiat alas/pakettiin. Jalkoja en myöskään vedä mitenkään älyttömään koukkuun, kunhan on tukevasti maassa ja saa sen ylempänäkin mainitun leg driven.Onko penkissä tuo selän kaari kuinka tärkeä? Tuntuu että en saa melkein mitään kaarta ja se vie keskittymistä itse nostosta, jos oikein yrittää.
Kysymykseen "kuinka tärkeä" ei ole ihan spesifiä vastausta, mutta hyvä kaari lyhentää nostomatkaa, ottaa rinnan alaosaa paremmin mukaan, säästää olkapäitä ja helpottaa lapojen päällä makaamista erityisesti noston loppuvaiheessa. Nämä johtavat siihen että saa menemään rautaa ylös ja olkapäiden osalta vähemmän kipuiluja. Tietysti sitä kaarta ei kannata muun tekniikan kustannuksella liioitella.
Miinuksena siinä kyllä se, että alaselkä menee helpolla kramppiin. Tämä toki hyvänlaatuista lihaskipua, eikä siis vakavaa.
E: ilman kaarta ei saa myöskään oikein hyödynnettyä leg drivea, mitä se sitten suomeksi onkaan. Mutta oikealla tekniikalla penassa työskentelee kaikki lihakset päästä varpaisiin.
Jalkoja en myöskään vedä mitenkään älyttömään koukkuun, kunhan on tukevasti maassa ja saa sen ylempänäkin mainitun leg driven.
Juu näin. Kantapäät täytyy pysyä lattiassa (koska säännöt).
No eihän sitä jaksanut viikkoa pysyä poissa, vklp sali kiinni ni hyvä käydä nyt.Tänää oli viisurin poisto, taitaa tulla lepoviikko.
Henkilökohtaisesti ei ole, mutta tutulla on jonkinnäköinen verenpainelääkitys. Ongelma tuntuu olevan ettei syke juuri nouse reenatessa. Ennsitten konkreettisesti tiedä miten se vaikuttaa, mutta aina valittelee ettei esim. sulkkista harrastaessa tunnu kohoovan.Onko tullut luettua tai kokemusta miten verenpainelääkitys vaikuttaa kuntoiluun / suorituskykyyn? Pitää ruveta tarkkailemaan omia paineita, lääkärillä muun asian yhteydessä mitatut arvot olleet AINA selkeesti koholla, kotona kun leikkii kuollutta niin saa just aisoihin muttei välttämättä ole ihan totuus. Lisätty suola nyt alkuunsa pois.
Kyselin lääkäriltä niin väitti ettei nykyiset verenpainelääkkeet mitenkään rajoita tai hankaloita kuntoilua / suorittamista mutta oli hiukan tuollainen lässyttäjä Jotkut verenpainelääkkeet kuitenkin rajoittaa sykettä tms. ettei ihan toivottavaa aina ole sekään.
En tiedä mikä penkki, mutta kiinnostaisi lisäkysymyksenä tähän, että onko jotain suositeltavia paikkoja mistä ostaa kotisalille varusteita. Mieluusti kotitoimituksella.Hei, onko postaajilla suosituksia painonnostopenkille kotiin? Ei tarvitse olla mitään ylimääräisiä ominaisuuksia, kunhan ei olisi mikään heiluva rimpula.
Virossa sijaitseva hcpro.fi on pirun hyvä hintalaatusuhteeltaan. Tuolta on tullut useampi tilaus tehtyä, ja teen jatkossakin.En tiedä mikä penkki, mutta kiinnostaisi lisäkysymyksenä tähän, että onko jotain suositeltavia paikkoja mistä ostaa kotisalille varusteita. Mieluusti kotitoimituksella.
Virossa sijaitseva hcpro.fi on pirun hyvä hintalaatusuhteeltaan. Tuolta on tullut useampi tilaus tehtyä, ja teen jatkossakin.
Olen kokeillut testimielessä tuota roll of shamea, vaikka painoa ei ole paljoa niin se on aika hankala tehdä ja tuntuu aika ikävältä varsinkaan jos ei saa nopeasti mahan yli.Pitkään olen selvinnyt salilla ilman suurempia kommelluksia, mutta tänään jäi penkissä viimeinen työntö rinnalle, eikä ole yksin treenatessa tietenkään varmistajaa (lisäksi oli vielä vinopenkki, jossa ei ollut varmistusrautojakaan). Onneksi ei ole tässä vaiheessa kiinni mitään isoja painoja, niin sain siirrettyä tangon melko helposti syliin ja siitä sitten edelleen. Eipä siinä mitään sen ihmeempää, mutta olihan se vähän nolo tilanne.
Vähän ihmettelin kun takana toisella penkillä oli porukkaa, mutta kukaan ei vaivautunut auttamaan, vaikka varmasti näkivät, että en minä siinä tarkoituksella yritä jonglöörata.
No, eipä siinä, tekevälle sattuu...
Sama itsellä. Voisihan sitä käyttää varmistus rautojakin mutta jaksa ikinä kiinnitellä niitä. Vinopenkkiä teen aina käsipainoilla niin siinä ei luonnollisesti ongelmaa ole.Itse jätän myös aina tankolukot laittamatta, niin saa hätätapauksessa kipattua levyt pois tangosta.
Ite laitan aina ne varmistusraudat oikeaan korkeuteen jos tangossa >80% maksimista. Säätö siten että kaulan päälle jää muutama sentti tyhjää niin sieltä välistä pääsee hyvin pois ja raudat ei haittaa tekemistä kun siihen jää vielä se 5-10 cm väliä.Olen kokeillut testimielessä tuota roll of shamea, vaikka painoa ei ole paljoa niin se on aika hankala tehdä ja tuntuu aika ikävältä varsinkaan jos ei saa nopeasti mahan yli.
No tokihan nyt kyykyssä on lukot kiinni. Sen tangon saa kuitenkin tiputettua jos tekniikka on kohdillaan.@Rapilysin just noin. Se on silkkaa tyhmyyttä ja ylimielisyyttä luulla pärjäävänsä ilman varmistusrautoja kun jotain sattuu. Vaikka tippus vaan 20 kg kaulaan tai nenään niin sattuu varmuudella.
Meidän salilla on yks katkaissut sormensa kässäreillä irtipoikki kun tiputti painot maahan ja alla toiset kässärit ja jäi sormi ristiin tankojen väliin. Sit joku yleisurheilijanuorukainen kerran latas "kyykkyyn"("1/4-niiauksiin") ihan liikaa ja kun tyttöurheilijoita tuli sopivasti kattoon niin vähä lisää vielä... Ja sit tippu kaikki kiekot ekalla toistolla tangon toisesta päästä, kaveri hyppäs jotenki pois ja sen jälkeen kiekkoja omaava painava pää tangosta maahan, tangon tyhjä hihapää ampui kattoa kohti ja tätä kaveria suoraan alaleukaan ja siitä melkein mun päälle käytävän yli penkkipunnerruspaikalle. Sattu varmaan ihan vitusti siihe leukaan mut hirmu tuuri et ei osunu otsaan tai nenään tms. mistä ois voinu olla henki pois pahimmillaan tommosesta terästangon ruoskasusta.
Minä urpo olen aina kuvitellut, että ne laitetaan juuri siksi ettei näyttäisi huojuessaan aloittelijalta.Itse jätän myös aina tankolukot laittamatta, niin saa hätätapauksessa kipattua levyt pois tangosta.
Tottakai näin, mutta vinopenkissä se ei ainakaan tuolla omalla salilla onnistu ja nyt oli hitusta huonompi päivä kuin viimeksi, niin jäi sitten vajaaksi, vaikka tuntui että vielä se viimeinen menee. Tämä on yksi syy miksi pidän laitteista.Ite laitan aina ne varmistusraudat oikeaan korkeuteen jos tangossa >80% maksimista. Säätö siten että kaulan päälle jää muutama sentti tyhjää niin sieltä välistä pääsee hyvin pois ja raudat ei haittaa tekemistä kun siihen jää vielä se 5-10 cm väliä.
Juu kyykky on turvallisempi koheltaa ilman tukirautoja, kun lähtökohtaisesti sinne tangon alle ei jää edes pohjassa, ellei sitten kippaa eteenpäin. Kerran kävi itsellä punttiharrastuksen alkupuolella niin, että kantapäät irtosi maasta, tasapaino petti ja kaaduin painojen kanssa eteenpäin. K.o. salilla ei ollut räkkiä vaan semmoinen "tolppamallin" teline. Taisi olla loppuen lopuksi hyvää tuuria, että seinä oli aika lähellä ja levyjen reunat otti suurimman energian vastaan kasvojen sijasta.No tokihan nyt kyykyssä on lukot kiinni. Sen tangon saa kuitenkin tiputettua jos tekniikka on kohdillaan.
Vinopenkissä voi fail safen tehdä, kun siirtää kyykkyräkkiin semmoisen liikuteltavan penkin ja laittaa sivuraudat johonkin navan korkeudelle. Omalla salilla vp:ssä ei kanssa ole muuten mahdollisuutta tukirautoihin. Tuolla on myös semmoinen alaviistopenkki missä ollaan siten, että pää on alimpana ja se olisi ihan hyvä rinnan alaosaan tuntuman hakemisessa, mutta siinä ei ole turvarautoja ja se vaikuttaa kyllä melkoiselta giljotiinilta, jos sinne tangon alle sattuisi jäämään. Käytännössä tästä syystä oon tehnyt vp käsipainoilla ja alemmas suuntautuvaa työntöä yrittänyt parantaa dipeillä.Tottakai näin, mutta vinopenkissä se ei ainakaan tuolla omalla salilla onnistu ja nyt oli hitusta huonompi päivä kuin viimeksi, niin jäi sitten vajaaksi, vaikka tuntui että vielä se viimeinen menee. Tämä on yksi syy miksi pidän laitteista.
Ite teen käsipainoilla vp aina, välil jos tekee mieli tehä tangolla niin smithissä saa tehtyy turvallisesti kunha onnistuu löytämään sen hyvän asennon. Normi penkissä ei ainakaa omat sarjapainot oo ikinä niin isot et varmistajaa tartteis ja harvoin menee failuree asti ykskää sarja, sit ei jaksais enää tehä vp.Juu kyykky on turvallisempi koheltaa ilman tukirautoja, kun lähtökohtaisesti sinne tangon alle ei jää edes pohjassa, ellei sitten kippaa eteenpäin. Kerran kävi itsellä punttiharrastuksen alkupuolella niin, että kantapäät irtosi maasta, tasapaino petti ja kaaduin painojen kanssa eteenpäin. K.o. salilla ei ollut räkkiä vaan semmoinen "tolppamallin" teline. Taisi olla loppuen lopuksi hyvää tuuria, että seinä oli aika lähellä ja levyjen reunat otti suurimman energian vastaan kasvojen sijasta.
Toki hallitun ja turvallisen oloinen failure kyykyssä on aika helppo tehdä räkissä sivurautojen päälle vrt. tangon tiputtaminen.
Vinopenkissä voi fail safen tehdä, kun siirtää kyykkyräkkiin semmoisen liikuteltavan penkin ja laittaa sivuraudat johonkin navan korkeudelle. Omalla salilla vp:ssä ei kanssa ole muuten mahdollisuutta tukirautoihin. Tuolla on myös semmoinen alaviistopenkki missä ollaan siten, että pää on alimpana ja se olisi ihan hyvä rinnan alaosaan tuntuman hakemisessa, mutta siinä ei ole turvarautoja ja se vaikuttaa kyllä melkoiselta giljotiinilta, jos sinne tangon alle sattuisi jäämään. Käytännössä tästä syystä oon tehnyt vp käsipainoilla ja alemmas suuntautuvaa työntöä yrittänyt parantaa dipeillä.
Juuh, olen nyt miettinyt jo ihan tosissani että menisin kuntosalille ja yrittäisin nyt ainakin kesäkauden treenata. Lihaskuntoa paremmaksi ja ryhtiä, se on aika rumaksi mennyt atk-elämän myötä.
Katotaas jääkö tälläkin kertaa vaan puheiden tasolle.
Mietin että treenaisi 2 kertaa viikossa, arki-iltaisin, ja ehkä viikonloppuisin kolmas kerta jos ei ole menoja silloin. 1-jakoinen ohjelma ettei ole liikaa miettimistä siitä mitä treenataan. Arnoldin kutonen ehkä malliksi.
Kuulostaako järkevältä?
Yksi sali on mukavan lähellä ja liittyjälle tarjotaan pt-palvelua ilmaiseksi. Se on melkein ehdoton juttu mulle että valmentaja opastaa vähän liikkeiden kanssa kun en hirveästi tiedä treenaamisesta.
Firmalla olis myös sali käytettäväksi ja halvempi kuin tämä, mutta kodin lähellä treenaaminen olis kyllä kiva.
Sit tyhmiä kysymyksiä, mitä kannattaa päälleen laittaa kun treenaa? Jotain intersportista treenikuteiden kategoriasta? Sisälenkkarit jalkaan, sellaiset jo löytyykin.
Onko saleilla yleensä hyvät suihkutilat vai kannattaako käydä vasta kotona? Kävelymatkaa on pari sataa metriä vaan.
Joku kamppailulajikin voisi ihan vähän kinostaa, mutta jos ensin koittaisi parantaa vähän peruskuntoa.
Yksi sali on mukavan lähellä ja liittyjälle tarjotaan pt-palvelua ilmaiseksi. Se on melkein ehdoton juttu mulle että valmentaja opastaa vähän liikkeiden kanssa kun en hirveästi tiedä treenaamisesta.
Sit tyhmiä kysymyksiä, mitä kannattaa päälleen laittaa kun treenaa? Jotain intersportista treenikuteiden kategoriasta? Sisälenkkarit jalkaan, sellaiset jo löytyykin.
Onko saleilla yleensä hyvät suihkutilat vai kannattaako käydä vasta kotona? Kävelymatkaa on pari sataa metriä vaan.
Voimaharjoittelu on aina järkevää, jotenKuulostaako järkevältä?
Omat setit on:Sit tyhmiä kysymyksiä, mitä kannattaa päälleen laittaa kun treenaa? Jotain intersportista treenikuteiden kategoriasta? Sisälenkkarit jalkaan, sellaiset jo löytyykin.
Onko saleilla yleensä hyvät suihkutilat vai kannattaako käydä vasta kotona?
Verkkarit käytössä täälläkin. Ihan perusmallin t-paidoista en niinkään pidä, kun kostuvat hiestä herkästi ja suosin siksi mieluummin "teknisiä" t-paitoja.Itellä verkkarit ja paita kun reenailee. Tärkeintä että tuntuu mukavalta.
Yleensä kyllä noilla saleilla hyvät suihkutilat mitä kannattaa käyttää.
Tohon reenailun alotukseen kannattaa myös tarkistaa elintapojaan. Eli kiinnittää huomiota ruokavalioon ja nukkumiseen. Sillä saa niitä positiivisia kokemuksia ja motivaatiota.
Sitten vaan kovaa reeniä.
Hahmottelit kaksijakoisen ohjelman yhdelle viikolle aloittelijalle, jolloin käytännössä jää tostomäärät aivan liian pieniksi. Se alkuperäinen Arskan treeni on ihan hyvä parikin kertaa viikossa tehtynä aloittelijalle. Kovuus määräytyy kuitenkin enemmänkin käytettyjen painojen mukaan. Siitä kun pikkuhiljaa lähtee painoja nostamaan, niin oppii ymmärtämään omia kykyjä sekä rajoja.Tuo mitä edelle hahmottelin päästäni, on lähinnä nopea ja helppo ja tähtää yleisesti voiman hankintaan, sivutuotteena luultavasti erityisesti aloittelevalle treenaajalle odotettavissa ihan hyvää lihaskasvua.
Kaksijakoisen ohjelman määritelmä lienee jokseenkin, että treenataksesi koko vartalon läpi tarvitset kaksi treenikertaa ja kaksijakoista ei oikeastaan kannata lähteä tekemään, ellei saa neljää treeniä viikkoon tai sitten volyymin pitää olla tosi kova.Hahmottelit kaksijakoisen ohjelman yhdelle viikolle aloittelijalle, jolloin käytännössä jää tostomäärät aivan liian pieniksi. Se alkuperäinen Arskan treeni on ihan hyvä parikin kertaa viikossa tehtynä aloittelijalle.
Kunhan se innostus siitä sitten lähtee, niin samanaikaisesti voi vähän haalia lisää tietoa ja alkaa soveltaa sitä. Tuolla pääsee kuitenkin hyvään alkuun, jos liikkeet muuten eivät tuota hankaluuksia. Voisin kuvitella, että leuanvedossa aloittelijalla voi olla vaikea saada fiksua määrää toistoja aikaiseksi (jos tulee sitä ensimmäistäkään), jolloin kehitystäkään ei kannata odottaa. Mutta onneksi siihenkin löytyy hyviä vinkkejä, miten sitä aletaan kehittämään (tässä yksi vaihtoehto, jossa kaikki tekeminen on perusteltu):
Homman alkuun saattamiseksi leuanvedon sijaan käänteinen soutu, lapojen nostot, negatiiviset leuat ja avustetut leuat (kuminauhalla).